A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok!

Képzeljtétek, tegnap este 8-ra visszajött a fűtésünk és a meleg víz is! Pedig már készültünk a hideg éjszakára, elővettünk egy csomó plédet, csináltam forró teát! :)

Viszont mára a férjem lebetegedett, pár napja bújkált benne valami, de most teljesen ledöntötte a betegség! Alig van hangja szegénykémnek! :( Szerintem délután felhívom a szülésznőmet, hogy a holnapi kórházas randit lemondjam, remélem szerdára a szülésfelkészítőre már valamennyire rendbe jön! :roll:

Ma reggel óta úgy nyom ott lent valamit Bencus, valami ideget nyomhat, mert ha úgy mozdulok, olyan mintha, valami ideg becsípődött volna! :?

Gjéti: Tegnap én is ezeken a kérdéseken paráztam, szerintem a vége felé ez már normális! :) De no para, szuper anyukák leszünk! :D

Kreiszi: Neked aztán nincs okod aggodalomra, szerintem jónéhányan fogunk tőled tanácsot is kérni! :) :wink:
Várjuk a fotókat!

Orsi: Nagyon csini kismami vagy! :) A babakocsi nagyon tetszik, hasonló mint Bencusé! :wink:

Hugic: Szép a pelenkázólap is nagyon! :wink:

Ricsibaba: Nekem most Aventes mosható melltartóbetétjeim vannak, meg eldobhatók is vannak, letesztelem, ha nem válik be, akkor keresek másikat! :roll:
Nálunk egyenlőre külön szobába lesz Bencus, aztán majd meglátjuk, hogy fog alakulni! :roll:

Kaandi: Mi szerdán megyünk ctg-re! :)

Amy: Tényleg az eldobható wc ülőke! :shock: Nekem is fel volt valahova írva, na ezt még beírom a listába! köszi, hogy eszembe juttattad! :wink:
zsu83

Babanyúl: köszi a Dreft-es tippet, nem sokkal azután hogy írtad éppen mentünk Tescoba férjecskével és pont 2-t fizet 3-t kap akcióban volt, úgyhogy bevásároltam :), vanish is volt akciósan, amit persze elfelejtettem, hogy van itthon is, szóval most van belőle vagy 6 l... :D

Nekem is azt ajánlották, hogy babaruháknak inkább kevesebb hőfok, és ha fertőtleníteni akarom akkor vasalás, eddig így is tettem, később szerintem a vasalást azért bekorlátozom a pelenkákra, de majd meglátjuk. Öblítőből nálam csakis Lenor sensitive, sajna az én bőröm is érzékenyebb mint az átlag és nekem a Silan nem igen jött be...

Amy: na eldobható WC ülőke, még az is kell, mindenképpen, mert erre nagyon kényes vagyok (domestos kendőt már vettem), épp tegnap nézegettem, hogy akkora lesz a kórházi pakkom mintha 2 hónapra utaznék valahová :D, de legalább apóca jól vette a kérdést, azt mondta nem gond csak rakjam össze, majd ő cipeli... Jó, hogy neked nem kell sok dolgot hurcolnod majd.
Ja ééééés, 30 nap... hajrá hajrá! :D

Hugic: jó a kocsi és a pelenkázólap is (neked felfér a pelenkázóra rendesen ez a nagy lap? nekem sehogy sem akart, ez volt az egyik ok hogy kisebb lap lett).

Julcsi: megtennéd, hogy nekem is elküldöd a telefonszámodat? Sajnos biztosra még mindig nem tudok menni, de a bizonytalanságom mellett legalább kitartok. :)

Zsu: sajnálom a férjedet, mielőbbi jobbulást neki!

Kép
Kép
elif

Gerendai Zsuzsi: Az ominózus pelenkázószivacs. Jó lesz?

Kép

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Elif: Épp azt akartam kérdezni Tőled, hogy ne küldjem-e el a számom? :) Jó lenne nagyon, ha végül tudnál jönni. Megy a privi.

Zsu: Aranyos férjnek jobbulást! :)

Pandus, LKVerus!!!! Ugye jól vagytok?

Nagyon bosszús vagyok, mintha nem úsznám meg a striákat... :evil: :evil: :evil: Pedig már azt hittem! Mintha most kezdenének megjelenni... :x Ez lehetséges?

Rakok fel szoba és pocakfotót a közösbe.

Huhh, 35 nap!!! Kezd égetővé válni a helyzet... :roll: :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi, naná, h jó lesz! Kicsi lányom is köszöni... :D
mMost jöttem meg a boltból :oops: , nálunk bizony pilinkél a hó. Nekilátok fincsi brassóinak, mire Édesapa megjön (ma is fotózni van), legyen hami.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Elif, Julcsi: Köszi! Szegénykém most kiköltözött a hálószobából, nem akarja hogy a bacik engem is megtámadjanak!

Elif, akkor megnyugodtam, hogy nem csak én megyek ilyen hatalmas pakkal a kórházba! :)

Julcsi: Szép nagy pocakod van, tetszik a bútor is! :)
Nekem is kezd gyanús lenni a pocakom oldala, mintha kezdene rajta egy-két halvány stria látszani, gyanúsan figyelem már egy pár napja, Apa is megvizsgálta, szerinte csak rosszul látok! :)

Zsuzsi: Brassói? Hú, de megkívántam! :oops: :lol:
zsu83

Sírva fakadok !!!!Nagyon rendes akartam lenni és mindenkinek válaszólgatni és megosztani a tapasztalataimat hálóing és minden más téren de mire idejutottam az utolsó oldalra mindenem ellszált pedig olyan fain kisregény volt már!!!De nincs lelkierőm újra megírni
:oops:
De legyen a javamra írva becsülettel visszaolvastam.

Kép
zümis

Felraktam a képeket.

Mi úgy gondoltuk, h az első néhány héten, hónapban éjszaka a hálószobánkban alszik Kismazsola a saját ágyában, de napközben a saját szobájában. Ez a terv, de majd meglátjuk valóban így lesz-e.

Zsu: jobbulást Apának! De örülök, h hamar megoldódott a fűtés!

Julcsi: szép nagy pocid van :D !

Gjéti: teljesen normális, h ilyen kérdések felmerülnek benned, de minden rendben lesz és menni fog, meglátod! Én is bizonytalankodom, de azért valahol legbelül tudom, h meg fogom oldani a dolgokat.
kreiszi

Kaandi: Kicsit megnyugodtam, hogy nem csak nekem telt el ennyi sok idő a lányom születése óta :)
Jó nagy fiaid vannak! Gratulálok hozzájuk!

Gerendai Zsuzsi: Millye a becenevem (Millinek ejtik) amúgy Ildikó a rendes nevem :)

A palacsinta sütéssel én már úgy vagyok, hogy a lányom jobban megcsinálja mint én úgyhogy nem én szoktam sütögetni.

Többen írtátok, hogy tesztek fel képet a közösbe. Ha nem indiszkrét a kérdés hol lehet megnézni és hogy tudok én is képet feltenni?

Köszi!

További szép napot!

Kép

Kép
millye

Julcsi: igen tudom a konzervet, csak most hirtelen ötlet volt a szezámmagos csirkegolyó és nem voltunk vásárolni hogy tudtam volna venni hozzá :(. Pont megbeszéltük apával, hogy elég macerás ezt a golyót csinálni, de nagyon imádom. Csináltam is képet apáról ahogy sütöget, olyan édes - ritkán csinálja - mondta is hogy tegyem fel ide, hogy lássák a csajszik milyen rendes :D

Nálunk nem megoldható az együtt alvás, hacsak nem viszem a franciaágyba, a gyerekszoba és a hálószoba is pinduri, nem férünk el együtt.

Mindenki férjének jobbulást, az enyém is nyöszörög :shock:

A tornával egyet értek, tök jót tesz a napi 20-30 perc. Én Rubint Rékázom - ha lusta vagyok mert az csak 20 perc - és ha több időm és kedvem van akkor Kállai Ildikó.

Kép
budabo

Sziasztok Csajok!

Na pénteken megvolt az első CTG. Kreiszi, ugye a CTG, meg az NST az ugyanaz?? (Bocs, ha hülyeséget kérdezek ...) Nálunk annyi volt, hogy két tappancsot szerelvényeztek a pocakra, az egyik hivatott a törpi szívhangját mérni, a másiknak a méhösszehúzódásokat kellett volna, de azt mondta az asszisztens lány, hogy túl kicsi a pocakom, és túl nagy a baba, így az nem lesz jó, az a mérés. :?

Mondjuk én ezt a pocakkérdést máshogy élem meg, valahogy egyáltalán nem érzem kicsinek, sőt ....

A picúr szívhangja teljesen rendben volt szerencsére, az vicces volt, hogy amikor épp akrobatamutatványokat mutatott be, vagy a tappancsot próbálta lerúgni rólam, akkor szépen megugrott a görbe. Amúgy maga a vizsgálat 20 perc volt. Szerencsére most el tudott jönni velem a férjem, legközelebb egyedül megyek, majd viszek valami olvasnivalót :)

Én 2 napja egyébként olyan furcsán érzem magam, nem tudom ez mi, de teljesen kába vagyok, és elkezdtem parázni, hogy mi lesz, közben meg már egész szép kis jóslófájásaim is voltak. Meg mintha a pocak is lejjebb lenne ... Szóval nem tudom, lehet, hogy már készülődik a testem a nagy eseményre :roll:

Én pánikszerűen összeraktam a kórházi csomagot, miután a kolléganőm, aki jan. 15-re volt kiírva, megszült dec. 28-án. Úgyhogy nálam már kész a pakk :D

Megnézegettem a képeket, látom azért már mindenki készülődik ...

Ja, és persze én is üdvözlöm az újakat, tök jó, hogy még ilyenkor is van csatlakozó!!!!

Már várom a holnapi talit, addig is vigyázzatok magatokra!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Zsu: nekem a pocim alján az erek látszanak, de arra azt mondta valaki hogy az elvileg visszahúzódik. Igaz lehet ez??????? Fehér csíkot én még nem tapasztaltam.

Kép
budabo

budabo: Az erek szülés után már nem fognak látszani.

A stria (ha lesz egyáltalán) kezdetben lilás-vörös színű, később elhalványodik és gyöngyházfényű lesz.

Kép

Kép
millye

Zümis: Hú, nincs is annál bosszantóbb, amikor elszáll a sok írás! :evil:
Nagyon rendes vagy, hogy így reagálni akartál mindenkire, de elhiszem, hogy nincs kedved újra kezdeni!

Kreiszi: Köszi! Szegénykém kezd belázasodni! :cry:
Nem is tudom, mi lett volna, ha éjszaka nincs fűtés, utálok fagyoskodni! :?
De ügyi Apa, hogy pelenkázót is csinált! :D De te is ügyi vagy, szép a függöny nagyon! :lol:

Millye: Rögtön küldök privit a közös elérhetőségről!

Bogi: Én Réka és Kállai Ildikóra tornázom itthon! Nekem is Réka jön be jobban! :wink:
Az erek miatt ne aggódj, nekem az egész pocakomon látszanak az erek, szülés után elmúlik!

Zsufi: Örülök, hogy minden ok volt a ctg-n! :lol:
zsu83

zsu83: Köszi megkaptam a privit és sikerült megoldanom a problémát!

Kép

Kép
millye

Zsufi: igazából majdnem ua. Az NST-nél amikor magzatmozgást érzel megnyomsz egy nyomógombot, így a leleten látható,h mocorgáskor változott-e a baba szivfrekije.
kreiszi

És az a jó, ha mozgásra magasabb a frekije!
kreiszi

Millye: Örülök, hogy sikerült! Nagyon szép kisfiad van! :lol:

Kreiszi: De jó, hogy vagy Nekünk! Megint hasznos információt kaptunk tőled, én is azt hittem hogy ctg és az nst ugyanaz! Így már szerdán felkészültebben megyek! :)
zsu83

zsu83: Köszi! Majd még teszek fel képeket. :) Most megyünk körülnézni baba dolgokkal kapcsolatban...
Most jöttem rá, hogy holnap mehetek dolgozni... :( de nem hiszem, hogy sokáig fogok menni... talán még januárban... majd meglátom mennyire bírom. Tényleg, van köztetek olyan aki még dolgozik?

Kép

Kép[/quote]
millye

Na jó most megijedtem én is... olvasom a babahíreket a januáriaknál, és az utolsó két manó 4,2 és 4,5 kg-al született meg :shock: . Eszméletlen. Hatalmas gratula az anyukáknak persze, nem lehetett könnyű menet! :)

Kép
Kép
elif

Lányok nézelödtem a http://www.babyoutlet.hu/ProductBrowser ... 8&mainid=4 oldalon és találtam melltartóbetétet tigex a neve én annó használtam és nagyon jó...
és most olcsó is...nem engedi át a nedvességet.Aszem kérdezte valaki :?

Kép
zümis

Én készen vagyok már a palacsintasütögetéssel, jól be is laktam! :lol:
Zsu, jobbulást az uradnak! :D

Mindjárt megyek pocakfotókat nézni...
Millye, de édi pofija van a kicsinek!!! :D
Kreiszi, úgy tetszik az a kék szekrény! :D
Julcsi, a te pocid sem kicsi ám! :D Nagyon édi a kiságy! :wink:

Nekem most olyan görcseim vannak, mintha menstruálnék... :roll:

Kép

Kép
gjéti

Hát Lányok, én sem érzem kicsinek a pocót. Főleg jobbról balra forduláskor.... :D

Elif: De császáros volt mindkét gyerkőc, nem? :shock: Ritkán megy ekkora gyereknél spontán...

Ja, Stellynek még akartam reagálni: Utólagos engedelmeddel idéztem az Uradtól az Enyémnek, és tegnap egész este a pingvintalálkozón röhögött... :lol: :lol: :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Gjéti: én most lettem kész a palacsintával :lol: .
A szekrénybe azonnal beleszerettünk, amikor megláttuk :D .
kreiszi

Sziasztok!

Először is üdvözlet az újaknak, jóhogy még ilyenkor is csatlakoznak hozzánk! 4,2 és 4,5 kg :shock: ? Én úgy szeretném, ha a mi babánk megelégedne a 3kg körüli születési súllyal!
A pingvintalálkozó az én férjecskémnek is tetszett, ő mostanában Kis Obelixemnek szólít :roll:
Szerencsére nekem is elég nagy oldaltáskám van, így remélhetőleg minden szükséges dolog belefér (Tena Lady, babapelus (hátha nem adnak eleget), ásványvíz stb). Remélem a férjecském itthon lesz, amikor bemegyek a kórházba, mert nem szeretném én cipelni a pakkomat.
Köszönöm a mosószeres tippeket, már nekem is aktuális lenne kimosni a babacuccokat, és mivel a férjem bőre is érzékeny esélyes, hogy a babáé is az lesz.

Holnap akkor pontosan hol fogunk találkozni? Lehet, hogy pár percet késni fogok, tekintve hogy vonattal megyek.

Crocus
Kép

Kép
crocus

Akkor a holnapi viszontlátásig :D

Orsi

Kép
bjuti

Andus, a mozgásigényt én is a lakásban levő lépcsővel oldom meg, mióta ilyen zimankó van odakint: néha direkt több körben hordom fel a tiszta ruhákat a mosógéptől :D

Ricsibaba, látom, megoldódott a vonalzóprobléma :D

Palacsintával megmozgattátok a nyáltermelésem, de ma már nagyon nincs hozzá derekam, talán majd kedden... pedig apa is imádja, biztos lelkes lenne :)

Zsuzsi, nekünk is olyan szárítónk van, Sparban, meg Praktikerben is láttam már.

Gjéti, csatlakozom a többiekhez: a félelmeid teljesen normálisak, szerintem mindegyikünknek eszébe jut néhány a kérdéseid közül. Nagyon bátrak vagytok, hogy ilyen fiatalon elvállaltátok ezt a kisbabát, és szerintem eza felelősségteljes hozzáállás, meg az, hogy egyáltalán foglalkoztatnak ezek a kérdések, már azt mutatják, hogy minden rendben lesz. Persze nyilván mindenkinél lesznek zökkenők, de azokon meg átsegítjük egymást :wink:

Julcsi, sajnos a stria lehetséges még a legvégén is :( kenceficézd ezerrel, hátha nem nőnek tovább...

Bizony én is mondogatom Adrikának, hogy jó lenne, ha megelégedne max 3,5 kg-mal... :roll:

HOLNAP TALI!!! :D

KépKép

KépKép
stelly

A holnapi tali miatt én is irigy vagyok, de majd megint hozzatok képeket, meg meséljen, aki a leghamarabb hazaér!!

Örülök, hogy a palacsintabulimmal lavinát indítottam. (Mert az bizony egészséges és tápláló étek a kismamának... :D )

Kreiszi: ne ijesztgess! Ha már te is parázol, mit szóljak én, aki még csecsemőt sem látott 1 méternél közelebbről??? :? Sebaj, no para ugyebár!

hugic: hééé! Nekünk ugyanilyen kocsi ugyanilyen felszerelés még a színe is ilyen.... De a hormonjaidra tekintettel nem mondom meg, mennyiért vettük... Viszont nyugodj meg, én imádom, mert olyan vagány! Te is szeretni fogod!!

gerendai zsuzsi: igen, igen, tegyetek fel infót a jógáról(bár én még passzolom, milyen módon szülök, de optimista vagyok! ) Ugyanis a babócák csak 4%-a marad faros, hát nehogymá' pont mi essünk bele ebbe az alacsony arányba!!

zümis: mielőtt bármit megnyomnál mindig jelöld ki a szöveget, majd nyomd meg ctrl C-t. Ha elszállna, akkor a Ctrl V-vel vissza tudod hozni a szöveget.. Én mindig megcsinálom, mert vagy fél óráig pötyögök egy hozzászólást és dünnyögnék, ha elszállna...

Budabo: én bizony eldobom az agyam Rubin Réka sivítós hangjától! Egyetlen egy tornát nem voltam képes végigcsinálni, mert idegbajt kaptam szegényke sikítozásától! Téged nem őrjít meg?
Ja, és az erek tuti eltűnnek, mert azok csak azért látszanak most, mert a bőröd elvékonyodott és nincsen alatta zsírréteg!

Na legyetek jó, holnapra jó szórakozást, aztán várjuk a beszámolókat! (mi, a szerencsétlen hátramaradottak... :( )

ladmon

Nekem is elég lenne, ha Oli 3 kg lenne. :D

Remélem a holnapi talira mindenki odaér, jól fogjátok magatokat
érezni, és persze jó sok képet hoztok nekünk is! :lol:

Kép

Kép
gjéti

Millye, Zsu: hát lehet hogy ez mégis stiria lesz, apa megnézte rendesen, de bizonytalan, én a tükörben ereknek láttam. Azt mondja apa hogy nem sok van és nem is annyira látszik....pedig kenegetem kétszer naponta. Lehet ezzel mást csinálni???????
Ladmon: Réka hangja engem is iritál, főleg amikor elkezdi "sziasztok kismamák, hogy vagytok? hány kilót híztál? én a 28. hétben vagyok és még csak 3 kg-t! tudod nem a mennyiség a minőség a fontos!" Ilyenkor szoktam a felmenő rokonaival beszélgetni! :oops: A férjem jókat kacarászik rajtam.
Midnegy de igyekszem mindennap, bár mostmár inkább hasonlít a menésem is egy birodalmi lépegetőére, strandolásnál a greenpeace-t is riasztaná valaki.
Holnap doktornéni, már előre para, hogy le fog cseszni a hízás miatt, én meg tiszta hülye lelkis vagyok és jól megbántódom.
Talán már engem is küld a jövő hétenn CTG-re vagy NST-re vagy ez a kettő egy és ugyanaz? Tudatlan vagyok :oops:
Bogi

Kép
budabo

Beszéltem a szülésznővel, lemondtam a holnapi kórházas talit, ilyen betegen úgyse jöhetne be a férjem! Végülis mondta, hogy amit akart még el tudja mondani szerdán is, a felkészítőn! A szülőszobát meg már láttuk! :)
Viszont a talira így már tuti, hogy nem tudok menni! :( De lélekbe ott leszek! Várjuk a beszámolókat, és a kismamis csoportképet! :lol: :wink:

Gjéti: Akkor már Neked is vannak jóslófájásaid!

Bogi: Nehogy a szívedre vedd a doktornéni szavait! :wink: Nekem a szülésznőm 10 kilót engedélyezett, hát most pont ott tartok, kíváncsi leszek, hogy mit mond majd szerdán! :)
Striák ellen kenegetésen kívül nekem sincs más ötletem! :roll: :(
zsu83

Zsu: köszi, sajnos elég érzékeny vagyok, és hergelem magam előre, hogy mit fog mondani. Mindegy. Jobbulást a férjednek, az enyém is szenved. :cry: Gratula neked 10 kg-hoz, az én dokim is annyi engedélyezett. A tiednek nem a Bartók Béla utcában van a maszek rendelése?

Kép
budabo

Crocus: Pár perccel 11 előtt a Kispestről jövő metró NEM Duna Plaza felőli kijáratánál leszek és várok. Ha nem jön senki, akkor elindulok. 11 körül pedig a helyen tudunk találkozni. Cím: www.brendon.hu

Helyet nem sikerült foglaltatni (nem veszik fel a megadott számon), reménykedem, hogy nem lesznek tömegek délelőtt 11-kor. :) Számom a közösben van, ha valakinek elfelejtettem volna odaadni.

Nem baj Lányok, innentől már nem nagyon hízunk... :D

HOLNAP!!! :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Bogi: A mi doktornénink a Savoya Parkhoz van közel, a Fegyvernek utcába rendel!
Én is eléggé a lelkemre szoktam venni minden dorgálást, pedig tudom, hogy nem kéne! :?
zsu83

ladmon köszi a tanácsot de van mikor csak írás közben kikapcsol(párom szavaival élve kék halála van a gépnek mert kék lesz a háttár és újraindul.)Vannak napok mikor nem csinál semmi ilyesmit van mikor többször is.
De valóban volt olyan is amikor küldésnél szállt el minden....vagy csak azt hittem és 2szer 3 szor küldtem el. :oops:
CSak nagyon bosszantó!!!

A hálóingre azt szerettem volna tanácsolni ,hogy többet szerezzetek be mint 3db-ot mert ha nem hozzáértő kezekbe kerül mosás céljából és a száradóidő is kicsit hosszabb most ...nehogy poruljárjunk.

Palacsinta nálunk is volt tegnap este...gesztenyéssel tömtem magam tele.

Jövőhéten megyek dokihoz már akkor leveszi a kenetet mert van egy sejtése ,hogy előbb bukkan elő a baba és akkorra ez is meglegyen.Jahhh az egész terhesség alatt 1szer csinált ellenanyag ellenőrzést a 3 helyett...és most egy vérvétellel szeretné egybe kötni...Szép ...

A pingvines beszólás nagyon jó az én párom azon gondolkozik ,hogy -hogy lehetne felszerelni a pocakomra egy sárga villogó lámpát mert már a pocim lassan előbb kanyarodik mint én.. :oops:
A pasiknak jó kis fantáziájuk van....de igy imádjuk őket!!Nem?!!

A pocakviszketés engem is útólért..de m ár azon gondolkoztam nem e a testápoló miatt van...kb 5ször 6szor kell már kenni .Nektek is??

Holnapi taliról kérünk képeket......

Kép
zümis

Zümis, én 3szor kenem, de többször kéne, mert még van amikor így is viszket! :?
zsu83

Most néztem rá a vonalzómra éés elhagytam az utolsó 50 napot márcsak 49 nap ........jaaajjjj.
CSak 7 hét ebből a szép állapotból...nekem már utoljára jól ki is élvezem!!

Kép
zümis

Zsu neked nem piros azon a helyen mintha kicsit kilenne emelkedve a böröm...egybefüggő piros valami........de máshol nincs
8)

Kép
zümis

Halvány piros, és száraz! :?
zsu83

budabo: Én az előző terhességnél durva törölközővel dörzsöltem fürdés után a combomat a fenekemet és a pocakomat és fürdésnél durva mosókesztyűvel fürödtem. Este kakaóvajas krémmel kentem magam.

Nekem novemberben szólt a körzeti dokinő, hogy fogjam vissza magam mert már 4,5 kg-ot híztam... :oops: akkor voltam 6 hónapos terhes... A védőnő meg azért szólt mert az utolsó 2 hónapban fél-fél kilót híztam és azt mondta, hogy ilyenkor már 2 kilót kéne havonta híznom... a decemberi mérésnél pontosan 5 kg nál tartottam... január 12-én megyek megint a védőnőhöz ... hát kíváncsi vagyok hány kilónál tartok. Mondtam is a védőnőnek, hogy a dokinő leszidott, de szerinte nem kell foglalkoznom a doktornővel. Kérdeztem, hogy ez hogy lehet és hogy a babának nem lesz-e baja amiatt, hogy keveset híztam ő azt mondta, hogy a baba mérete megfelelő és ő gyarapszik én meg fogyok :oops: Egyébként UH-n azt mondták kb. 3600 gramm lesz... majd meglátjuk. A lányommal 10 kg-ot híztam (ő 3500 grammal született) ami le is ment nagyon gyorsan.

Kép

Kép[/quote]
millye

sziasztok!
jesszus, mennyit írtatok!
Nekem egyelőre kérdőjeles a holnap, mert a páromat ma valami hányós-hasmenéses vírus kerülgette, ha holnap a legkisebb jelét is tapasztalom magamon, nem megyek el, hogy összefertőzzelek titeket.
remélem azért nem lesz semmi, mert reggel a dokihoz is mennem kell. szerencsére én nem nagyon szoktam az ilyesmit elkapni.

na elő a 3 napi hidegélelem, visszaolvasok :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Zsu: akkor kevertem a címeket, bocsi.

Millye: én is naponta kétszer kenem olajjal a pockot, tornázok is...de én sokat híztam, nehéz lesz majd leadni, de ez van. Férjem mondta hogy ő biztos volt benne hogy kis bálna leszek :oops: , de ő így is szeret és akkor is szeretni fog ha nem egyből mennek le a kilók. Nagyon édes :D .
Nagyon kíváncsi vagyok hogy holnap dokinő mit mond, 6 hete nem látott, megyek UH-ra is a héten, vajon mekkora lehet babuci már.
Irigykedem a tali miatt :oops: , csináljatok képeket!!!!

Kép
budabo

Millye: a kevés hízás szerintem nem gond, neked lesz könnyebb.
Volt egy ismerösöm aki 25 kg-t hízott és 2.5 kg volt csak a baba, viszont neki mindenhova arányosan ment.

Kép
budabo

hugic na akkor megmagyarázom a listát én is, amit írtál :lol: simán lehet, hogy elhúzódik a szülés, és a kispapa megéhezik. de hidd el, nem szívesen fogod leengedni a büfébe arra a kis időre is. arról nem is beszélve, hogy lehet, hogy éjszaka fogsz szülni, amikor nincs nyitva. nem kell bécsi szeletes zsemlét sütni neki, elég jók az előre gyártott cuccok, vagy kekszek is.
ó, ja, most látom, nem akar bent lenni. hát akkor tényleg lesz ideje a büfében ücsörögni :D
a kedvenc cd, gyertya stb... általában egyedül vagy a szülőszobán, mármint abban a helységben. az első szülés akár 10-12 órán át is eltarthat. ezalatt simán van időd gyertyázni, meg zenét hallgatni. na persze, ha van hozzá kedved. nekem sosem volt :D
hálóing: na ezt már kiveséztétek, én mostanában veszem majd a lelkierőt, hogy körülnézzek a szekrényben, mennyi alkalmas hálóingem van. 3 tuti... :D

babanyul nagyon szép a babaszoba :)
a kiságy alját nem emelitek meg?

üdv az újaknak, tök jó, hogy még az utolsó pillanatban is vannak hozzánk csatlakozók :D

én ma írtam meg a kórházi listát, de nagyon nincs ínyemre elkezdeni pakolni...

ricsibaba nekem 17 hónap van a két nagy között, és bizony volt féltékenykedés. a lányom különösen azt nem bírta, mikor a kicsit szoptattam. akkor odajött, és elkezdte püfölni a tesója fejét. klassz volt :S
talán mostanában van úgy, hogy jó kis társai lettek egymásnak, eddig szinte csak a harc ment.
a kicsit most nagyon várják, azért most már nagyok, okosak, de még így is látszik néha, hogy féltékenyek. kiváncsi leszek mi lesz, ha Milos megszületik.

Kép
Kép
Kép
iricc

Szia Mindenki!

El se hiszitek mi történt velem! Hát eltüntem megin....szünet van, meg gyerekek itthon, meg ők ülnek ugye a gép előtt apával, de ez a kevesebb. Visszaolvasni képtelen vagyok most, fáj a fél arcom rettentően, de ígértem Julcsinak, hogy írok.
dec. 29én elindult valami folyamat apában, ami nagyon arcüreggyull. szerűségre hasonlított....begyuladt a fogsora, innye, minden, infralámpázott, neo citrán....elmúlt nagyjából....ugyanekkor nekem is, az egyik oldala az arcomnak....ugyanígy, aztán a másik oldal....én se gyógyszer, se fájd. csillapító, mert hát pocaklakó van, ráhúzódott egy fogamra, ami valószínűleg rossz lehtett a tömés alatt. egész éjszaka nem alvás, irány fogászat. Ügyelet még volt vácon, megnézték. Csaj azt monda, röntgen nélkül nem gyökérkezel, mert hát ez már tömött fog, biztos azt kéne....vagy kihúzza, vagy antibiotikummal lecsillapítom a gyulladást. Mível bkihuzatni csak úgy nem huzatok ki egy fogat, hátha meg lehet menteni, hívtam a nőgyógyász, mi legyen. Ő is antibacit javasolt, mert lehet, csak elkaptam valamit, megússza a fogam. Belemenetm, elkezdtem gyenge antibacit szedni.... Éjszaka semmit se aludtam megin. Mikor végre a fogam, meg az egész fogsorom nyugodott, akkor kezde a pocaklakó a bulit....:( másnap szilveszeter ugye, gyerekbuliba voltunk hivatalosak, amit már hetek óta vártak a csemeték...én hullán, megígértem a sütiket, hát bevettem, egy Rubophent(áll. utsó harmadban csak azt lehet enni). Csodák csodájára lemúlt minden fájdalom, turbó sebességgel sütöttem, beéd...stb, aztán irány a buli. Rubophen hatás elmúlt....kocsiút hosszú volt, még egy fájd. csill. bevettem....aztán 4 óránként egyet, de már nem volt 10 perces hatás se. Gyerekek élvezték a bulit, én nagyon nem :( De azért vigyorgás, dumálás...kitartás....Éjfél után feladtam, és az ottalvós buliból hazaút lett, apa nemihatott semmit, hazahozott minket, mire hazaértünk bedagadt az egész arcom..... :(
alvás 0, reggel keltem a ygerekeket, vittek a Szentkirályiba BPre, mert csak ott volt ügyelet :( Tömeg. + órát ült kinn a család a kocsiban....kitisztították a fogam. megállapították, hogy talán nem kell kihúzni, de ez már gyökérkezelt fog volt, kb. 10 éves, és az egyik csatorna annak idején nem volt jól kitisztítva...még ideg is volt benne :( fájt, aztán megemelték az antibaci adagot duplájára, és hazaküldtek. Ja és nem vehettem be egy fájdalomcsillapítót se! Úgy hagyták a fogam félig kitakarítva, és üresen. És azt mondták most már csináltathatok röntgent, mert annélkül már ki se akarják húzni.... Na ami az után következett a roszabb volt mindennél.....még bírtam Szombatig valahogy, aztán feladtam, és újra vissza a Szentkirályiba. Közöltem, hogy húzzák ki. Nem igen akarták... A dokinő még azzal szórakozott, mi van ha nem is az a fogam a rossz.... :( még szúrkált, meg kíntatott, szerinte nekem az nagyon fog fájni, ha így gyuladtan kihúzzák, hát mondtam neki ez már fáj napok óta annyira, hogy tök mindegy....nehezen, de kihúzta egyben! azóta a dagadás még nemigen ment le, antibiotikumot kell még enni, fájd. csillapítótól eltiltottak, és reménykedek hogy nem szülök még 2 hétig :(
Szegény pocaklakónak nagyon rossz ez az egész. Főleg a fájd. csill. után....annyira bepörgött, hogy képtelenek voltunk apával lecsipllapítani. Pedig én azt hittem az inkább elnyugtatja..... Nagyon fájdalmasan mozgolódik...meg biztos a tűréshatárom is lejebb van. Biztos érzi, hogy anyával gáz van.... :(
A fogam egyébként egy hatalmas gyulladt undormány volt, és még egy édes iskolai fogorvos műve :(
Anniyra bánom, hogy nem huzattam ki még 30.án vácon....de nem akartam rosszul dönteni!na meg fogat elveszteni :( És ez csak egy szaros fertőzés miatt...ha nem kapunk el semmit, vagy ha bevehettem volna valamilyen gyull. csökkentőt még az elején, ha nem lennék ugye pocakos.....na mindegy. Apának végül már kutya baja. egy kis náthával zárta. :(

Bocsi, hogy ily hosszú lettem! Kedden megyek dokihoz babát nézni, remélem minden rendben vele! Viszont antibiotikum miatt iszonyat sárga a vizeletem...ez normális?
Talira sajnos így nem megyek, mert még nem ment le a dagadás....meg fájogat még.... Andris fiam meg most estére fájlalta a fülét, lehet mégse megy suliba....apa meg elvinné a kocsit.... Szóval sok minden hárul az utamaba, pedig nagyon készültem! Még be akartam vásárolni a kis Vincének....kezdek félni, hogy amennyire szerencsés vagyok mostanában, még hamarabb meglessz ez a baba mint kéne.... El is kezdtem am kimosni mindent, és holnap át is pakolászo a cuccait a szekráénybe, meg megvarrom a lepedőket....
Végérvényesen kijelentem, hogy Lukács Vince lesz a neve. Gyerekek már írtak is neki levelet, és Ági lányom is megtanulta leírni a nevét! A meglepi csak az lehet már ha mégis lány! Bár annyi a fütyikép :)
Na megyek, mert már nagyon feszít a foghelyem.... :(Jó éjt mindenkinek! Talira meg sok sikert! Annyira szerettelek volna látni Titeket!!!!! Irigy vagyok!!!!:)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok. Még egy új jelentkezik.

kb. 44 nap mulva szülök. Érdeklődve olvasom, hogy kit, mi foglalkoztat.

járt már valaki közületek a Bippa nevű baba boltban? Jó éjt!

judittt
judittt

Na! :lol: Isten hozott téged is, Judit, örülök, h jöttél, remélem úgy lesz, ahogy mondtam, és nem bánod meg, remek kis csapat vagyunk, majd megismered őket.
Csajszik! Ő (Judittt) az a kismami, akivel a szépemlékű terheléses cukor vérvételen együtt várakoztam az újabb vérvételre a gyömrői sztk-ban, azóta is tartjuk a kapcsolatot. Szóval ha más miatt nem is, de emiatt az ismerettség miatt jó volt a cukorvizsg :wink:

Na megyek aluszkába, nehogy megijedjetek holnap tőlem, nyúzott rémpofától :D .

Szép álmokat, nyugodt és hosszú éjszakát nektek.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztok!

Először is Boldog Új Évet MIndenkinek! Karácsony előtt akartam írni, de képtelen voltam a sok oldalt visszaolvasni, és most is ott tartok, hogy 20 oldallal le vagyok maradva. De nem adom fel:) Próbálom a történeteket, hozzászólásokat utolérni:)
Mi jól vagyunk, most már 90%, hogy kislányunk lesz, de egyenlőre farfekvéses:(Holnap megyek doktorbácsihoz, és próbálok sűrűbben jelentkezni:)
Jól bulizást holnap nektek!
Valaki kérdezte, hogy dolgozik-e még valaki..Én még 2 hetet dolgozom, de legalább utána már naponta tudom olvasni a fórumot:) Egészségileg jól vagyok, bár sokszor fáj mostanság a derekam, vagy a medencém? Nem tudom megkülönböztetni? Ha egész nap jövök megyek, akkor nem gond, de ülésből felállni és elindulni és éjjel oldalra fordulni az néha fáj, de kegyetlenül:(
Vigyázzatok magatokra!

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

Sziasztok - Kicsit megkesve, de en is nagyon sok boldog uj evet kivanok mindenkinek!!!

De regen nem jartam erre - annyit irtatok! Visszaolvastam, de szokas szerint nem sokra emlekszem. :roll:

Nalunk egesz jol telt a karacsony - fent voltunk eszakon a parom rokonainal. Nagyon aranyosak voltak, mindenki nagyon figyelmes volt velem es nem engedtek, hogy csinaljak semmit, ami nagyon uj volt karacsony kornyeken. Persze azert sutottem nekik elore sutit meg itthon - a magyar bajglinak nagyon nagy sikere volt, mert itt nincs igazan semmi hasonlo.

Szilveszterkor itthon voltunk kettesben, de nagyon jo volt. Vettem venison-t (talan szarvashus magyarul?), hogy valami szokvanyostol eltero kaja legyen - paromnak nagyon izlett. :D Azutan regi cinefilmeket neztunk, ami a csaladi archivumbol kerult hozzank, eredetileg Flec nagymamajatol. A legregebbi, amit talaltunk az a nagyszulok eskuvojen keszult 1944-ben! De volt koztuk nehany a paromrol is - 1980-bol, amikor rokonoknal volt az USA-ban es elvittek Disneylandbe Floridaban! Nagyon jokat derultem a 9 eves paromon, ahogy a rovidnadragjaban szaladgal az unokatesoival. :lol: :lol: :lol:

Vegre elkezdtunk mi is beszerezni mindenfele szukseges dolgot a babanak. Kepet meg nem tudok feltenni, mert a dolgozoszobat ugyan kiuritettuk, tehat az elso lepes megvolt a babaszoba transzformacio fele, a parom felszedte a padlot es meg a futessel varial. Szerencsere festeni nem kell es a padlot barmikor vissza tudja tenni egy nap alatt - tehat ha a baba ugy dont, hogy hamarabb jon akkor sincs nagy gaz.

Szoval mostmar van kisagyunk http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Nu ... sh(0022563), matraccal - volt hozzaillo pelenkazo es szekreny is, de azt tul draganak talaltam ugyhogy lattam hasonlo szinben az Ikeaban, valoszinuleg szekrenyunk onnan lesz. Altalaban nem rajongom az Ikeas butorokert, mert a minoseguk nem az igazan jon be nekem, de harmadannyiba kerul. :roll: Van Avent-es sterilizalonk, ez egy kezdocsomagban volt mellpumpavan es cumisuvegekkel. Vettem meg pelenkazo szivacsot, takarot, kisagy 'bumper'-t (ez nem jut eszembe, hogy van magyarul :oops: nem is tudom, hogy fogok en igy a kicsivel magyarul beszelni!!!) Ja es van mar meleg rucink is - itt bundazsak nincsen - talan, mert sohasincs olyan hideg mint otthon - de jo meleg ovarall van kapucnival. :D

Szoval mostmar kicsi jobban erzem magam, hogy a nagyobb dolgok mar megv annak. Persze meg egy csomo aprosag hianyzik, de talan van meg ido azokat is beszerezni.

Voltunk elokesziton is. Az elso nem volt igazan nagy durrenas, de ma volt a masodik es azt egy szimpibb noci tartotta es mostmar sokkal okosabbnak erzem magam. :lol: Amin viszont meglepodtam, hogy ugye itt elore fel kell hivni a korhazat, mielott elindulsz otthonrol, de ha meg nincsenenk otperces fajasaid akkor azt fogjak mondani, hogy ne indult el mert csak hazakuldenek. Allitolag ez a kriterium - 5 percesek es/vagy 4 cm-re nyitva, akkor maradhatsz, egyebkent meg hazakuldenek. :shock: Persze en meg nem szultem, de ez nem hangzik tul jol. :roll:

Nagyon irigykedem a holnapi tali miatt, barcsak en is tudnek menni. :roll:

Nem tudom kikerdezte, de en is dolgozom meg. Elvileg egesz januarban szoval meg 4 hetet. Aztan majd meglatjuk, hogy a babo is igy gondolja-e. Raadasul a fonokom most szabin van es egy csomo minden az en nyakamba szakadt helyette, szoval meg ellazazni sem tudom a dolgot. Azert majd probalok tobbszor olvasni benneteket, hogy ne maradjak le nagyon. Reagalni mar mas dolog, ahhoz, hogy valami ertelemeset is irjak tobb ido kell es talan nem keso ejszaka irni, mint most.... El is megyek aludni, mert nagyon sok dolgom lesz holnap is.

Ja es valaki emlitette, hogy ki nyitotta a topicok - jelen :lol: es nagyon szivesen. :wink:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

iKREVUS!!

-ÁTÉRZEM A FÁJDALMADAT,én is hasonló modon jártam,még juniusba...fülemtöl a állam közepéig gyulladásba voltam,és még a nyelvem alatt is bevoltam dagadva...tudom mekkora fájdalommal,és türöképességel jár...föleg hogy most nem ehetünk semmiféle fájdalomcsillapitót...Remélem nemsokára rendbe jössz!!!Kitartás!!! :P
Nekem a dokim a Panodil ajánlotta terhesség alatt....ha esetleg fájna valamim...lekopogom...eddig csak 1x kellet bevennem,még a terhességem elején mikor a hormonok ugy megvicceltek hogy ráment a szememre és nem láttam kb 1-1,5hétig...zavart a fény,nyomást éreztem a szemembe...napszemüvegbe kellet lennem kint, bent a lakásba,úgy tv-tem.Nagyon rossz volt.Sok orvosi vizsgálat után nem találtak semmit,igy leirták hogy biztos a hormonok...de ahogy jött úgy el is ment a betegség...azóta semmi bajom
:wink:

Más:
-Tegnap apussal kimostuk a kicsi összes ruháit,ma vasalom öket.Sokat kacagtunk hogy a kicsi zokniait hogy teregessük ki,mert olyan "hatalmasak".Apu egyre jobban várja a kicsit,ezt onnan is láttom hogy kb 5-10percenként bemegy a szobájába és csak áll,és mosolyog...aranyos nagyon :P
Vettünk képeket a falra,lámpaburát...kicsit elkapott minket a Mici-Mackós láz...szinte az egész szoba mackós lett :wink:
Még az ágynemüje is,csak még frankó ágyrács védöt nem találtunk...
Valaki fog ilyet használni?És hol találatok jókat??
_Nagyon várom a holnapot,megyünk ultrahangra.Újra láthatjuk a királylányt,és remélem most szépen megmutatja a pofiát...edig mindig elbujt.Szégyenlös a drága.Remélem a mi babánk se lesz nagy súlyú...max 3kg :wink: örülnék neki.De ha magamat elnézem a pici is jó súlyba lehet.
Miótta "kicsit"felszedtem magamra..apu HÚSI-nak hív...igaz engem ez nagyon zavar...szivemre tudom venni nagyon...peddig tudom hogy csak viccel...
Na jó sokat irtam igy hajnal 1/2 6-kor....de aput most engettük el dolgozni...mi meg nem tudunk aludni...megyek nézek tv-t hátha elnyom :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: