A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

És olyan turkát nem tudtok ahol esetleg több van és külön vannak rakva a kismama ruhák?

Nálunk a Kossuth téri Hádában van elkülönitve de nagyon ritkán találok megfelelőt inkább csak nagyon nagy méretek vannak
eddig kihuztam kölcsönben meg turkásban de mostmár lassan nekem is kellenek újak

Móni
KépKép
reunion

Pillesz, szerintem pont jó korban vagy az anyaságra, ez csak napjainkban tűnik korainak, anyukám pl. 25 évesen szülte az első gyerekét, s akkor lestek rá, hogy olyan "öregen" szüli az elsőt. Akkoriban asszem még be is írták a kiskönyvbe, ha valaki 25 fölött várta az elsőt, hogy idős.
Ma kicsit kitolódott a dolog. A 10 éves érettségi találkozónkon a 37 fős osztályban hármunknak volt gyerekünk, igaz nekünk hármunknak összesen 7 :D .

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

huuu, elég volt visszaolvasgatnom! Annyi minden történt veletek!
Gratula akinek csak lehet, s kitartás is!

Uxi, hékás, bogyra! Köszönöm a véleményt! Jó, h van még happyendes történet!
Mindenesetre most minden összegubancolódott nálam, de az hogy a babát elvetessem egy percig sem volt téma nálam, bár azt még az elején végiggondoltam, h ha azt mondják, h gondok lehetnek a baba egészségével akkor lépek valamit, de szerencsére semmi elváltozás, azt a szíves foltot meg kedden megnézik, de remélem ott sem lesz. Ugy gondolom, h 30 évesen vállalhatok gyereket, s az önállóságommal sincs gond, van egy normális kertes házam, 2 üzletem, 2 autóm, s az Édesapám. Más baba is felnőtt apa nélkül, nálam anya hiányzott, de Apa majdem mindig ott volt, s még sokszor most is. Ha tud jön velem áruért, rendezi az autóim szervizelését, s minden nap felhív, sőt, ha kell akkor jön velem a dokihoz is.
Szóval a baba apukája csak mentséget keres, a saját gyávaságára. Ha nem akarok gyereket akkor teszek ellene, s nem családról álmodozok, nem családi autót nézegetek, s megmondom a másiknak 2 és fél év után, h nem veled szeretnék családot. Szóval erről ennyit.
A lényeg, h lesz egy édes babám! S majd csak boldogok leszünk ketten is!
S kimondottan örülök, h Ti családban nevelhetitek fel a gyerekeiteket!
lilid

Akire79!

Nálam is csak 19 hetesen kezdett el mocorogni, de azóta aktív! :D
S azt mondta a védőnő, h csak fekve fogom először érezni. Én is aktívan figyelgettem, s egy hosszabb beszélgetés után (2 hónapja, nem keresett a gyerekem apja, amióta különköltöztünk), sírás közepette lettem rá figyelmes!
Szóval ne izgulj, hamarosan jön a dolog!
lilid

reunion: én a Nagy Lajos Krály útján lévő Hádába szeretnék elmenni, állítólag jó. Majd meglátjuk.
Uxi: szerintem is pont jókor jön, épül-szépül a ház, mindkettőnknek stabil melóhelye van, szeretjük egymást....és még sorolhatnám, hogy miért jó fiatalon. Nem bántam meg, és nagyon büszkén hordom az egyre nagyobb hasamat.
pillesz

Én nem izgulok amiért nem érzem még babót.
Nekem is mellső fali a placenta és a doki most azt mondta, hogy oldalirányban rugdos és nem előre :shock:

Csak azt utálom, hogy mindenki ezt kérdezgeti és amkor mondom, hogy nem érzem még, akkor furcsán néznek és kérdezik: Mééééggggggggg neeeeeeeeeeeemmmmmmmmmm? Hát ez furi, nekem ilyenkor már, bla-bla-bla......

Mi lehet Heydie-vel?
Tudja valaki? A blogjára sem írt!

Kép
akire79

Akire79!

Rendben, az meg, h más mit mond....
Én is próbálom nem meghallani!
lilid

Jó estét!

Uxi,
igyekszem mindenre válaszolni, bár 3 éve szültem utoljára!! :D:D
1. szülésznőt én kb 23-25 hetesen választottam, sok a szülés, kevés a szülésznő, így érdemes időben eldönteni és megbeszélni vele, enyémet tudom ajánlani, aranyos, nagy tapasztalatú.

2. nem kötelező, de javasolják, én kértem beöntést, hogy ne legyen gond, a borotválás csak minimális volt.

3.szülőszobát csak akkor tudsz választani ha üresek, ha sok szülés van akkor sajnos csak a végére tudsz bejutni, addig a máshol kell "szenvedni". Nekem mindig jutott, ahogy beértünk, de választani nem tudtam, most is csak poénból írtam az 1.est, mert abban még nem szültem! :D

4. alapítványi szobára elvileg fel kell iratkozni a várható szülés dátumára, de hát ez elég lutri, de ha már szerepelt a neved a füzetben , akkor próbálnak neked keríteni helyet mire megszülsz, ha van lehetőség, de néha nincs, bízni kell benne, hogy lesz (szülésznő sokat tud ám segíteni).

5.babának ők adnak bent ruhát, takarót, angolpólya van, amit érdemes vinni az rendes nedves popotörlő, kis sapka, és én vittem még pelust, mert nem mindig volt elég a napi adag, de most nem tudom hogy állnak vele.

6.betétet adnak, olyan vatta.géz általuk készítettet, korlátlan mennyiségben. Én vittem magamnak is betétet, nedves törlőt, mellszívót, textil pelust, kispárnát, ... kajás cuccokat, mert ha alapítványiba kerülsz akkor van hűtő, mikro, tv, légkondi, ..

7.hazajövetel, ha minden rendben akkor elvileg 96 óra után, de én Lilivel már a harmadik napon hazajöttem saját felelősségre, mert nagyon hiányzott a másfél éves fiam és csak bőgtem utána. Így a dokim kiszedte a varratokat és eljöttem, bár a csecsemősök megfenyegettek, hogy rossz lesz a gyerek PKU-ja és majd mehetek újra, de szerencsére semmi gond nem volt vele. EGyébként rendesek voltak, csak nem értették miért rohanok haza, egyébként most sem tervezem hosszúra a dolgot, ha minden rendben.

8. pótlás, nincs csak ha nagy a baba súlyvesztése, vagy ha nem indul időben a tej, nekem Lili 4 kg- volt és csak 3. napra lett tejem így ő kapott kicsit, mert hát addig nem "éhezhetett"!:D:D:D de mindig egyeztetnek az anyával. Azt hiszem víz volt még ha kértél én nem kértem.

9. gátsebet ha nincs vele gond a hazajövetel előtt a dokid kezeli, kiszedi a cérnák egy részét, de közben engem senki nem zaklatott miatta, én elég hamar összekaptam magam, talán a homeos cuccaim is segítettek.

Na remélem érthető volt minden, én már megbeszéltem a szülésznőmmel és elvállalt, amikor laboron voltam a 12. héten, de majd még beszélek vele.

Hékás,
nagyon jó cuccokat vettél, hú lassan nekikezdek kotorászni a kinőtt cuccokban, hogy mi kell és mi nem, mert kezdek beindulni tőletek! :D:D

Arian,
gratula a kis legényhez!

Trudi
szorítok, hogy ne legyen semmi gond és megszűnjön a vérzésed is, és ne kelljen befeküdni. Tetszett apátok védekezési stratégiája! :D Végül is már a csak a fele van hátra, amikor ki kell szolgálnia! :D:D:D Milyen volt a torta, mesélj!! :D:D:D

NA megyek pihizni, szép álmokat!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Pillesz: Üdv itt köztünk! Örülök hogy egyre többen vagyunk.

Brigi: Küldhetnél egy kis palit légipostával. Milyen töltelékkel csináltad :?: :?:

Tamesz: Velünk lesz egy szobába a baba, én így valahogy nyugodtabb vagyok.
Az eredmény elméletileg 1-jén lett volna meg, de csúsznak ezért egy hét múlva kell érdeklődni. Azért uh-on megnéztek minket. Minden rendben volt. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Cat, Idetti: Szorítunk nektek hogy minden rendben legyen :!: :!: :!: :!: :!:

Trudi: BOLDOG HÁZASSÁGI ÉVFORDULÓT NEKTEK :!: :!: :!: :!: :!:

Icu
Kép
Kép
icu03

Lenne egy kérdédem.
Mikor érdemes 4d-s felvételt készíttetni?
lilid

icu: köszi.
lilid:én 22hetesen és 4 naposan voltam, az ott mértek alapján 23 hetes mittudoménhábynapos. Szerintem már nagyon szép volt, a feje ki van gömbölyödve, a kis teste még vékonyka. Látod minden mozdulatát, hogy kire hasonlít....az én babám nyalogatta a méhlepényt, meg még sok aranyos dolgot művelt. Ha hazaértem teszek fel képet, hogy ilyen idős korban hogy néz ki.
pillesz

Jó reggelt!
Engedjétek meg, hogy elújságoljam: egyre biztosabb, hogy kislány :)
Tegnap voltam dokinál, és azt mondta, hogy semmi sincs a lába között.
És már kb 25 centis! Szóval nem kislány, hanem nagylány :)
És a doki szinkronizálta a babát: "ez a fenekem, de ne nézegessétek", "látjátok, nincs kukim", "csá anya". És hasonlók :)

szóval nagyon fel vagyok dobva :)

Timi
athena

Sziasztok csajok,
csak annyira lépek be, hogy elújságoljam, hogy egy egészséges FIÚT láttunk tegnap este. Most 22 hetesnek mondja a doki.
Ha utolérem magam a munkával, jövök. Nem bírlak utolérni az olvasásban.
Mindenkinek szép jókat.

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Sziasztok!

Nem ismeri valaki véletlen a ssps statistic programot??? Próbálom a kérdőíveinket kiértékelni, de hát mindjárt falnak megyek....

KépKépKép
bogyra

sziasztok, hú jó sokat írtatok, én meg teljesen el vagyok havazva, rengeteg a meló, otthon meg közben beköltözött hozzánk az öcsém (elbénázta a kollégiumi jelentkezést) és úgy néz ki, hogy egy pár hónapig nálunk fog lakni

Szóval Kistarcsai szülésfelkészítő, annak akit érint:

- az alapítványi szobákra előre fel kell iratkozni, lehet telefonon is, 2 személyes 6000 Ft/nap, csalási, ahol apuka is ott aludhat 10000/nap Persze azt mondták nincs konkrét ára, mert az alpítványt támogatják vele, csak ennyit "szoktak" fizetni

- nem támogatják az érzéstelenítést, ezért ha szeretnél epidurális érzéstelenítést, akkor amiatt külön meg kell keresned az aneszteziológus főorvost legkésőbb a 36. hétig, és ő bejön a szülésre

- csak 1 ember mehet be a szülésre, az lehet bárki, de ha dúlát akarsz vinni, akkor azt előre egyeztetni kell, mert nem szeretik őket, azt mondták sokszor van velük gond

-a szülésre be lehet vinni zenét, illóolajokat, gyertyákat stb, és lehet bubi mentes vizet és szőlőcukrot az anyukának

- a gátvédelem megegyezés kérdése

-ha császárra kerül a sor, akkor az apuka nem mehet be aműtőbe, hanem csak az ajtón keresztül kukucskálhat befelé

- természetes szüléskor nem vágják el egyből a köldökzsinórt, hanem a babát az anya hasára rakják, és megváják míg magától leáll a lüktetése és aztán az apuka vághatja el

- az apuka is vigyen egy papucsot, amiben megy a szülőszobába A szülőszobákat most nem lehtett megnézni emrt mind foglalt volt

- ha a baba és a mama is jól van, akkor 72 órát kell csak benntölteni

-rooming in rendszer van, de az anyuka bármikor kérhati, hogy most vigyék el a babát

- a baba-mama résznek van egy étkezője ott lehet látogatót fogadni, 14:00-19:00 ig, és oda ki lehet vinni a babákat is. Ezen az időn kívül az anyuka fogadhat látogatót, de csak a kórház más részein.

- Lehet csak szülésznőt fogadni, de lehet orvos mellé is.

-A szüléshez adnak zöld, kórházi hálóinget.

Most ennyi jutott eszembe, de biztosan hangzott még el más is, csak szita agyammal ennyire emlékszem (tollat + papírt persze nem vittem :) ) de ha kérdeztek még, lehet, h tudok válaszolni. Nekem a foglakozás tetszett, most a védőnő beszélt, az érdekes volt. Akkor lett gáz a dolog, amikor a többi kismama el kezdett kérdezgetni. Voltunk kb 30-an, ebből 3 apuka, köztük a férjem :) Ami nagyon zavart, hogy a többi kismamát csak az érzéstelenítés érdekelte, meg az egyik csajt,az hogy kaphat e (idézem!) "gyorsítót", mert milyen felháborító, h az egyik barátnője is most szülte az első babát és hagyták 14 óráig vajúdni és hogy az több mint egy fél nap szenvedés és ő inkább kérne olyan gyorsítót (valszeg az oxytocinra gondolt) Szóval az ilyen jellegű kérdések miatt az enm nagyon került szóba, h pl mit kell bevinni lés mit adnak. De apa azt mondta, h adjunk nekik még egy esélyt és ha legközelebb is ez lesz a legfontosabb téma, akkor nem emgyünk többet. A következő alkalom 15én lesz, és ha enm tudtok eljönni, akkor írjátok meg nekem a kérdéseiteket és megkérdezem őket.
Most ennyi így is baromi hosszú lettem, bocsi :)

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

Idetti, Cat: én is szorítok, hogy minden rendben legyen!

Cat: ha hazaértél, akkor írd ám meg, hogy mi volt!

Arian: gratula a kisfiúhoz!

Pillesz: nem baj ha fiatal anyuka leszel, senkinek semmi köze hozzá, hogy mikor lesz babád. Ne foglalkozz az olyan emberekkel, akik megbámulnak és hülyeségeket gondolnak! Annyira utálom az ilyet! Magyarországra ez nagyon jellemző, hogy itt mindenki a másikkal foglalkozik, ahelyett hogy a saját dolgaival foglalkozzon.

Trudi: én is sajnálom a vérezgetést, pihenj sokat és vigyázz magatokra! Boldog házassági évfordulót kívánok nektek!!!

Brigi: nagyon jó kis ruhákat vettél! :)

Athena: gratulálok a kislányhoz! :)

Nilszi: gratulálok a kisfiúhoz! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Reunion: Édes a férjed, hogy átpakolta a babarucikat! 8)

Hékás: szuperek a szerzemények, nekem a legjobban a micimackós sárga-piros rugi tetszik

Túrórudi: utólag is Boldog Házassági évfordulót kívánok! Tényleg szuper a férjed!

Pillesz, nézd meg még az eleonor kismamaboltot is, az a XI. Kerületben van (google egyből kidobja). Miután a csajszi maga varrja a cuccokat, lehet, hogy meg tudod vele beszélni, hogy Neked külön készítsen :?:

Kima: klassz, hogy már Te is érzed a mozgást. Én azt várom nagyon, hogy nálunk az apukája is érezze...

Nilszi: gratula a kisfiúhoz!

Athena: Neked meg a még biztosabb kislányhoz!

Bogyra: én nem ismerem ssps-t, de sztem tudok keríteni valakit, aki igen. Szólj, ha utánanézzek.

Én ma voltam védőnőnél, 57.5 kg vagyok, azt mondta ez teljesen normális, és hogy számítsak arra, hogy mivel alacsony súllyal indultam, 10-12 kg biztos rám fog jönni. Azt mondta, gyümölcsöt inkább délelőtt egyek, mert tele van cukorral. Én mindig uzsonnára szoktam gyümit enni... :? Megnyugtatott, hogy működik a joghurt+zsemle terheléses vércukor, ráadásul azzal csak 1 órát kell ott csövezni a 2 vérvétel között, úgyhogy ezzel kapcsolatban végleg megnyugodtam. No, megyek, dolgozom egy picit...

Kép
szerencsemák

Köszi mindenkinek a sok ötletet kismamacucokkal kapcsolatba, a 7vége vásárlással fog eltelni. Veszünk pár dolgot a babának is.
Jajjj!!!!!!Tiszta erőszak ez a meló!!!!! Egyszerűen nem megy, nem bírok koncentrálni, pedig rendesen el vagyok havazva, de 1 méterrel a föld felett vagyok!!
pillesz

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat!!!!!
turorudi6

Reunion

Mit jelent az, hogy a CRP= 9,4 ?

Ez valami brutális nagy gyulladást jelent, vagy csak valami kis könnyű?

Most ez a legújabb para-témám!

Azt hiszem ez az igazi bénabrigád! Én meg a kiscsaj!

Trudi
turorudi6

Trudi!

A 9,4 CRP az vagy azt jelenti, hogy gyulladás után vagy, vagy valami nagyon enyhe éppen zajló gyulladás.
8-ig normális. Egy durva izületi gyulladásnál 200 is lehet!

Nincs esetleg krónikus mandulagyulladásod vagy benőtt körmöd vagy pattanásod? Ezek mind okozhatják! :)

Ha nekem van 5-6 ragyám egyszerre, akkor tuti emelkedett a CRP-m is.

Emiatt szerintem nem kell aggódni, mikori vérvétel?

KépKépKép
bogyra

Pillesz: van egy kismama-ruha bolt Szentendrén, aminek jók az árai, tudom, kicsit messze van, de egy kirándulással összekötve...

Én is mindig fiatal anyuka akartam lenni, majdnem férjhez is mentem 19 évesen, és három porontyot szerettem volna. Hát... max. most elvált anyuka lennék. Sajnos én későn találtam rá arra a férfira, akivel ezt meg is lehet valósítani... De már csak 1, max. 2 gyerek a cél. Jobb lenne természetesen a kettő, de ez nagyban függ attól is, hogy januártól hogy bírjuk anyagilag... sajnos :shock:

De ha volna mód arra, hogy visszapörgessem az időt, és változtassak az életemen, akkor 22 évesen már biztos, hogy lenne kisgyerek :) Igaz, a férjem akkor még csak 17 éves volt :P

Klári

Kép
claracroft

Bogyra

Köszi a gyors válaszodat!

A vérvétel tegnapi. Manduláim és pattanásaim nincsenek. Szerintem felfáztam, bár még soha nem történt ilyen , tehát nem tudom milyen érzés. De kétoldalt fáj a hasam, mintha peteérésem lenne, vagy meg akarna jönni a mensim.

Kaptam antibiot, remélem ez segít.

Trudi
turorudi6

Látom lekéstem a választ
Valóban nem nagy eltérés én sem aggódnék, 0-5-ig normál
Nálam is volt már influenza vagy megfázás esetén 60 felett

Móni
KépKép
reunion

Athena: Gratula a kislányhoz!!! Hátha mégis fel tudunk zárkózni :!: :!: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nilszi: Gratula a kisfiúhoz!! :o Ennyit a felzárkózásról :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Brigi: Nagyon édes ruhákat vettél :!: :!:

Van egy nagy hírem (bár lehet, hogy csak nekem az), megvettük az első ruhát Lilinek :!: :!: :D Annyira örülök neki! Igaz megbeszéltük, hogy semmit nem veszünk még, de annyira édi volt, hogy nem tudtam otthagyni.

Icu
Kép
Kép
icu03

Reunion

Köszi a válaszodat!

Kicsit megnyugtattatok!

Olyan jó, hogy vagytok!

Trudi
turorudi6

Mindenki: köszönöm a gratulációt a kislányhoz!

Icu: Lelkemből beszélsz, mert nálunk is az volt a terv, hogy nem veszünk ennyire korán semmit, de van olyan, amit az embernek nincs szíve otthagyni! Mesélj milyen kisruhát vettetek?

Clara: a férjed fiatalabb nálad? Bevállalós csaj vagy! Le a kalappal előtted!

Timi
athena

Icu: szerintem nem csak neked nagy hír az első ruha megvétele. Az olyan jó dolog lehet! Gratulálok az első ruha megvételéhez! :) Már én is nagyon-nagyon szeretnék venni valamit a babaócának, de meg akarom várni a 4D-s ultrahangot, amikor remélem már végre 100%-ra meg tudják mondani, hogy milyen nemű a baba. Ha az meglesz, akkor az uh után az első utam egy boltba fog vezetni, ahol megveszem az első kis ruhácskáját! :)

Én most éppen palacsintát sütök. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok lányok!
Tegnap voltam 4d uh-n!Hát valami csodálatos élmény úgyhogy megyünk még!!!
100% hogy kisfiúnk lesz,nagyon szereti mutogatni magát... :D :D :D
Viszont az arcocskáját takargatta,de végül megengedte hogy megnézzük...hát tiszta apja a drágánk!!!
Így hogy láttam még jobban várom hogy megszülessen!!! :lol:
Athena:Gratula a kiscsajhoz!!!
Nilszi.Gratula a kisfiúhoz!!!
Mindenkinek szép napot!
gyöngyi-30

Lányok!

Tegnap hallottam valamit, amit remélem nem kell komolyan venni. A dokim mondta, hogy úgy hallotta, hogy be akarják beveztni a rendeletet, ami szerint a szülés utáni járandóságokat (gyes, gyed, gyás..) nem a bruttó bérből fogják számolni, ha a pocakos kismama táppénzre emgy szülés előtt.
Ezeknek az alapja eddig az előző naptári év bruttó bére volt, a fenti riogatás szerint ha táppénzen van a kismama, akkor a táppénz ideje alatt kapott 60% alapján fogják számolni (tehát a 60% 60%-a)
Hallottatok erről valamit? Nekem nagyon abszurdnak tűnik, remélem csak félreértett valamit a dokim.

Hékás!

Őrületesen aranyosak a motyók, amiket vettél! Lehet, hogy hülye kérdés, mert nem emlékszel rá, de az ismerős kislánynak vásárolt Mickey egeres együttes mibe került kb? Csak mert az unokahugom (3,5 éves), és teljesen Mickey egér lázban ég!

Köszi
Timi

Timi
athena

Hékás: én is mindig fiatal anyuka szerettem volna lenni, be is jött. :)
lilid: visszaolvastam egy kicsit és látom mi történt. Hát nagyon sajnálom! Kitartás! Ennél csak jobb jöhet! (bocs, ha tolakodó voltam)
pillesz

Athena
Nem hallottam ilyesmiről de már biztos szó lenne róla, mert ez elég vérlázító lenne igy
Minden kismama elmegy táppénzre a tgyás előtt szerintem, nem beszélve a veszélyeztetett terhesekről

Móni
KépKép
reunion

Trudi:
Sajnálom, hogy feküdnöd kell, használd ki ezt az időszakot! :) Hogy érzed magad?

Brigi:
Aranyos holmikat vettél :)

Pillesz:
Kismamarucik: Én a C&A-ban, a H&M-ben, a Baross utcában vettem, ott van 3 legalább, illetve még nem vettem, de találtam egyet a Ráday utcában, ahol nagyon csini ruhák vannak, és most sok cucc le van árazva (ott nem vettem semmit, de tudnék)

Kima:
Szupi, hogy érzed a mozgást!! :)

Athena:
Gratula a Kislányhoz!

Arian, Nilszi, Gyöngyi:
Nektek pedig a Fiúkhoz :)

Cukor:
Felvettek gondozásba a diabetológián... legközelebb hétfőn megyek, további hírek akkor.

Kép
cat__

Gyöngyi: de jó nektek, hogy voltatok már 4D-s uh-n. Gondolom, hogy milyen fantasztikus élmény lehetett! Már én is alig várom, hogy mehessek! Gratulálok a tuti kisfiúhoz!

athena: hát én erről eddig nem hallottam semmit, remélem, hogy a dokid csak félreértett valamit! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

cat: és az mit jelent, hogy felvettek gondozásba? Most csak kaptál egy időpontot, aztán annyi? Nem mondtak semmit? Diétáznod kell?

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok!

Annyit írtok, hogy nem győzöm olvasni. Mire elolvasom pedig már nem marad időm az írásra. Azért most megerőltetem magam kicsit.
:)
Gratula mindenkinek akinél kiderült a baba neme. Úgy tűnik marad a kukacosok fölénye. Mikor Somával voltam terhes akkor is mindenki fiút várt a környezetemben. nem tudom mi lesz így 20-30 év múlva. Nyírni fogják egymást a pasik a nőkért??????

Brigi! Aranyos cuccokat szereztél be és nagyon jó áron.

Én még semmit nem vettem Öcsibogyónak, előbb megvárom, hogy Soma járjon bölcsibe, akkor lesz időm mindenre. Szépen átnézem az ő kisruháit, ami használható megtartom és ha kell valami akkor szépen lassan megvásárolgatom. Odáig eljutottam már, hogy írtam egy listát arról ami kell. Bár magamat ismerve kb. 2x annyi cuccot fogok összvásárolgatni. Hétvégén már az anyukám is felhatalmazást kapott babaruha beszerzésre, úgyhogy már előre félek, hogy nekem csak szekrényt kell vennem.....Somának is kb. 3x annyi gönce van, mint amit elhord. :D

Trudi: Pihenj skat és hamar rendbejössz! Használd ki amíg körülötted ugrál mindenki! :wink:

Tényleg! Van olyan köztünk aki meglepire játszik a baba nemét illetően? Lassan már mindenkinek megvan nem?

A súlykalkulátorral én sem mentem semmire, mert hiába regisztráltam nem kaptam mailt róla. De talán nem is baj.....gyanítom max. hízás kategóriát ütögetem, de egyszerűen nem tudok mit csinálni. Nem eszem sokat, pár napja a napi 3x-i étkezésen túl csak gyümit eszem, semmi nasi és mégis jönnek a kilók. Ez van. Majd leadom.......úgysem fogyóztam még soha életemben itt az ideje elkezdeni... :cry:

Takarítanom kellene, de semmi kedvem hozzááááá.......... :x :x :x

J.

Kép

Kép
somaanya

athena: azt tapasztaltam, hogy a nálam idősebb pasiktól (már amelyikkel eddig dolgom volt) igen messze áll a felelősségvállalás kérdése. Attila ezerszer érettebb, mint a 30-as ismerőseim. Tudod, nyavalyognak, hogy ők még nem akarnak felnőni, még élni akarnak. Hát, vazze ott volt rá 30 évetek, kicsit idióta dolog, hogy egy már őszülő pasi így gondolkodik, és szerintem ijesztő a társadalomra nézve, hogy milyen rengetegen vannak. Természetesen Attila korosztálya is ugyanez, de ha a "nálam szóba jöhet" kategóriát tekintem, akkor ő volt az egyetlen, akit férfinak neveznék, és nem fiúnak. :twisted: Teljes mértékben rátámaszkodhatok, ha épp arra van szükségem, és nem nyomja az igen divatos férfi-nő háborút...

Klári

Kép
claracroft

Pillesz, még azt akartam írni, hogy én is a 17. kerületben lakom, a Helikopteren

Klári

Kép
claracroft

Klári: én a központtól 10 percre Pécel felé, kertes ház.
Ja, ezek a támogatással kapcsolatos rémhírek......nem igaz, mert egyik támogatásból nem számíthatják ki a másikk támogatás összegét, szóval nem kell leizzadni!
Az enyém párom meg 10 évvel idősebb nálam, de a nálam fiatalabb és velem egykorú pasikkal kapcsolatban csak rossz tapasztalataim vannak. Persze biztos van kivétel, de annyira nagyon gyerekesek, hogy a koravén gondolkodásommal nem találtam volna korban "hozzám illő" pasast.
Gyöngyi: szia, lehet kérni babás képet?
pillesz

Adrienn:

Kérdezted: és az mit jelent, hogy felvettek gondozásba?

Kaptam egy cukormérőt kölcsön, amit elvileg meg kell venni a csíkokkal és a diéta mellett mérnem kell, mert egy értékből nem akartak semmit se mondani. Hétfőn az eredmények tükrében okosabbak lesznek.

Kép
cat__

Cat: ahha, már értem, köszi, hogy elmondtad. Szorítok, hogy hétfőn minden rendben legyen! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Köszi :)

Kép
cat__

Szia pillesz!olyan szívesen megmutatnám a babát de csak dvd-t kaptam arról meg nem tudok felrakni képet :(
Persze nekem sikerült olyan helyre mennem ahol képet nem adnak!!! :evil: Legközelebb nem ide megyek az már biztos!
Adrienne: köszi a gratulát!nagyon jó a 4d mindenképpen menjetek el!
gyöngyi-30

Cat én is szorítok hogy minden rendben legyen... :) Nekem már jó a cukrom de én is izgultam egy hetet ez miatt!!!
gyöngyi-30

Somaanya!

Én úgy tudom Pici76 is és mi is meglepire játszunk! :)

erről a Gyeses dologról én is hallottam, mint védőnő olvastam a javaslatot. De az nem erről szólt, hanem arról hogy maximálják a tgyást is a bér 60%-ban. Én erről hallottam. De mivel a betegállomány nem munkabér, ezért kétlem, hogy abból számolnának bármit is.

KépKépKép
bogyra

Sziasztok Lányok!

Túrórudi
Nem semmi a párod, nagyon rendes!! és finom volt???
Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek ebből az alkalomból!

Kima
Tök jó, hogy már Te is érzed a baba mozgását! Tesó nálunk annyira mocorog (mondjuk én 13 hetes kora óta érzem határozottan), hogy már éjszaka is arra kelek néha, hogy rosszalkodik :lol:

Lilid
Nagyon becsüllek, hoyg iléyen pozítivan állsz hozzá a dolgokhoz! Csak így tovább!!!

Akire
És az milyen idegesítő lesz, amikor a végén mondják, hogy még mindig nem született meg??? De... csak a hasamat megtartottam! :twisted: Én ettől másztam falra! :twisted:

Athena
Üdv akkor a már biztos lányos anyukák klubjában! Jó fej a dokid enked is, hogy így kommentálja! nekem is szokta! :)

Nilszi
neked gratula a kisfiúhoz! nevet tudtok már?

Szerencsemák
Rám meg este 23korjön rám a mindeféle ehetnék, szőlő, barack, csoki.... :roll: de nem érdekel :) Hízok , amennyit hízok és kész! :)

Icu
Tök jó, hogy megvettétek az első ruhát, az olyan nagy dolog!!!!

Gyöngyi!
Gratula Neked a kisfiúért!!!

Somaanya

Én is így szoktam vele lenni, hogy nem marad időm válaszolni, ha visszaolvasok!
Soma hogyhogy megy bölcsibe? Dolgozol akkor vagy egyszerűen csak szeretnéd?

Kép
buborka.

Sziasztok!

Akire, majd fogod érezni a mozgást... Ezt én sem értem, miért kell ezzel nyaggatni a kismamát. Ahogy meglátnak az emberek egy kismamát, tuti megkérdezik, hogy mozog-e már, meg hogy tudja-e a nemét. Én amikor melózni jártam, azon gondolkoztam, hogy írok egy táblát, és csak felmutatom a sablon-válaszokat :lol:

Pillesz, én nem emlékszem, hogy a Nagy Lajoson lettek volna kismama-ruhák is :oops: Persze lehet, hogy vannak, de én csak a babaruhákra koncentráltam. Ha olyan idő lesz, egyik nap elsétálunk, és megnézem. Ma beszéltem a barátnőmmel, már nincs meg a nadrágja. Azt mondja, a Mammut II. 2. emeletén van egy kismama-bolt, ott lehet kapni magasaknak nadrágot (mondjuk elég húzós áron, 20-30 e körül van...). Meg a Lövőház utca 2in1 kismama-bolt, ahol időnként van.

Heydieről semmi hír. Én többféle úton-módon próbáltam kapcsolatba lépni vele, de semmire nem reagált :cry: Remélem még előkerül...

Icu, túrós palacsinta volt. Azaz elkészítettem a tölteléket, de nem töltöttem meg. Így Sanyi evett kakaósat is.

Lilid, nekem a dokim azt mondta, hogy a 28. és a 32. hét között érdemes 4D-re menni. Akkor már nem ufószerűek, és még beleférnek a képbe :lol:

Athena, ez szuper. Akkor már csak egy jó lánynév kell, nem? :wink:

Nilszi, gratulálok a kukacoshoz!

Szcsm, én is délután meg este gyümölcsözök. Ezek szerint nem jó??? én délelőtt nem tudok gyümit enni :oops:

Clara, kezet foghatunk :lol: Csak én öttel, hanem hattal vagyok idősebb a páromnál :lol: :lol: :lol:

Icu, sajnos ilyenek ezek a babruhák. Nem lehet őket itthagyni :twisted: :lol: :lol: :lol:

Athena, pontosan nem emlékszem, mennyi volt, 1000 vagy 1200 volt. Az egyik a melegítő ára, a másik a mickey egeres ruháé.

Cat, mi az, hogy felvettek gondozásba? Attól még járhatsz dolgozni, nem?

Somaanya, bár mostanában nem ír, de Afra nem akarja megtudni, majd csak a szüléskor, hogy milyen nemű a babája. Bogi, nem is tudtam, hogy Ti is. Tényleg, Picivel vajon mi lehet? :shock:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Gyöngyi:
Köszi, és örülök, hogy neked jó az eredményed!!

Kép
cat__

Verus: már tavaly jelentkeztünk bölcsibe, úgy voltunk vele, hogy ha nem jön össze a kistesó megyek vissza dolgozni és akkor Somának kell a bölcsi. Mivel az utolsó pillanatban mégis terhes lettem (már bejelentkeztem a melóhelyen, hogy megyek vissza) nem lenne szükséges bölcsibe menni, de nagyon szeret gyerekek között lenni így megpróbáljuk. Mivel nincs itt Pesten semmi segítségem - minden nagyszülő elég messze vidéken van - nekem is jól fog jönni, hogy "csak" a kicsi lesz itthon. :)

Kép

Kép
somaanya

Sziasztok,
Próbálok képben maradni, de most rendesen reagálni én sem tudok...
Emma nincs jobban, már nem is eszik, de a kedve jó :)
Ma ment volna először bölcsibe... Szerintem a jövőhéten sem fog, ráadásul jönnek anyósék is látogatni.

Somaanya: a hízással én is így vagyok, de rajtad nem is látszik :)
Ha lesz kis időm teszek fel prágai pocakos képet

Trudi: ügyes vagy, nem lesz semmi baj! A férjed nagyon jó fej :)
Nekem is kell tortaaaaa!

Kép
Kép
alma26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: