A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

emi: köszönjük!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Ollem
Ez a szülés előtt nem sokkal készült!
37-38.-hét
38. héten szültem

Kép
Kép
Kép
mamacka

Klarka
Andris nagyon aranyos és milyen hosszú volt!!!
8 centivel hosszabb mint Áronom :shock:

Csilla
Domino is nagyon édes... de őt már ismerem! :wink:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nem feltétlenül nehéz nagy gyereket megszülni... vannak ellenpéldák is... ez önmagában nem lehet indok császárra de még gátmetszésre sem feltétlenül.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok csajok! Na most aztán nagy bajban vagyok... :(
Ugye én ilyen munkanélkülis tanfolyamot fejeztem be most, amire minimálbért kaptunk, mint keresetpótló juttatás. Mostmár munkát nem nagyon tudnak nekem adni... És így kérdéses, hogy kapok-e bármilyen támogatást; hogy mi lesz a gyed-del; és hogy mennyi tb-t kell fizetnem, ahhoz hogy vmi normális összeghez jussak, ha már megvan a baba... Most mit csináljak?!? :? Vkinek vmi tipp? Ti mit tudtok erről?

Előre is köszi!

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Kép

Ő az én Marcim!
Jövő hét szerdán megyek 18 hetes UH-ra, remélem minden rendben lesz.
Olyan nehéz Titeket követni, jó gyorsan pörögtök.
Én egész héten dolgozok, és alig jutok géphez, de azért próbállak olvasni tieket, csak írni nincs időm.
Ez a kép multhét kedden készült, mert már nem bírtam tovább, és elcsaltam Apát 4D-s UH-ra. IMÁDOM!!
Rakok föl még egy-két képet.
Puszi
Vendég

Kép Lábak :-)
Vendég

Kép Én
Vendég

fmarian

Hát sajnálom, de ha nem tudsz találni munkát, bármilyet , sajnos rosszak a kilátások. Nekem is csak februárig lesz szerződésem,de ha jóval hamarabb kiírnak táppénzre én meg fogom kapni a juttatásokat.

Ismerős vállalkozó még bejelenthet, de minál hamarabb meg kell tenni és akkor is kapsz részarányosan.

Kép
kritta

jezsek

Már tisztán látszott h fiú?

Kép
kritta

És akit érdekel, hogy sikerült páromék szülinapi bulija ;) :)
http://www.zene.hu/cikkek/cikk.php?id=10483

Kép
szösszenet

Kritta
Igen, teljesen egyértelmüen lehetett látni, mert az első 5 percben a pofiját láttuk, utána intett egyet és elfordult, pont úgy, hogy jól mgnézhessük.
Vendég

Kritta,

sajna a környéken ipari parkok vannak, és nem hiszem, hogy pont egy kismamára lenne szükségük, sőt, már akkor nem vagy megfelelő egy állás betöltésére, friss kapcsolatban vagy és nemrég költöztél le Pestről, ill. ha a közeljövőben gyereket szeretnél.:shock: Így a terhesség egy munkáltatónál semmiképpen nem előny, inkább hátrány. :shock:
Ismerős vállalkozó meg nincs, ráadásul a járulékok nem kevesek, tehát még ha én is fizetném- amit nem igazán van miből-, akkor sem vagyok előrébb... párom meg hiába dolgozik, az kettőnknek kevés lenne, pláne járulékok mellett, orvos, stb. Mivel munkanélkülit sem kaphatok, semmi havi bevételem sincs. :(
ezért naygon meg vagyok lőve. De majd bemegyek apeh-ba és érdeklődök, hogy mit lehetne tenni ebben az esetben...

Mariann
Kép

Kép
fmarian

fmariann: hát a helyzeted nem túl rózsás...meg tudlak érteni,mivel hasonló cipőben vagyunk mi is párommal.Párom teljes erőbedobással dolgozik,de én sajnos nem.Idén júniusban végeztem el a fősulit,és utána egyből jött a baba...Szóval én sem dolgozom,és nekem sincs semmi havi bevételem,mert apósom vállalkozó,ő bejelentett a cégükhöz,hogy gyesre gyedre esélyem legyen,de így pl én sem kaphatok munkanélkülit.Hát én még mikor kiderült hogy várandós vagyok,az egész családdal elkezdtünk tájékozódni apehnél erre-arra hogy mik az esélyek,de semmi jóval nem kecsegtettek,így tulajdonképp ők is azt mondták,hogy jelentsen be valami vállalkozó és ennyi. :roll: Nem elkeseríteni akarlak,csak leírtam mi a helyzet velünk,mert ahogy írtad nagyjából úgy állunk anyagilag ahogy ti.Mi is csak párom fizetéséből gazdálkodunk... :roll:

Pociképek nagyon jók! 8) :D

Ollem: köldökdudorodás... :lol: Ezt én már hetek óta észlelem magamon,hogy mindig egyre kisebb és kisebb a köldökbemélyedés.Mostmeg már extra pici.Szóval akkor én már köldökdudorodás előtt állok közvetlen? :lol: Amúgy itt a babaneten olvastam pont tegnap,vagy tegnap előtt,hogy a 22.hétre írják,hogy akkor éri el a köldök magasságát a méh fundusa tehát akkor várható hogy a köldök kidudorodik.Na már most én 22.hetes és 1napos vagyok.Szóval már csak napok kérdése nálam elvileg. :lol:

Kép

Kép
mezsó

mezsó,

köszi. Engem már nem tud elkeseríteni semmi. Már beletörődtem, hogy semmi nem jön össze... Legalább a kismanónkat sikerült összehozni. :roll:
A többit meg majd meglátjuk. :?

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Mezsó, Mariann,

nagyon sajnállak benneteket. Sajnos fogalmam sincs, hogy hogyan tudnátok megoldani ezt a problémát :(

Jezsek,

gratula a kiskukishoz :)

Kép
emi29

Mariann,

Talán kereshetnél valami internetes munkát..., vagy nem tudom.

Kép
emi29

Emi,
sajna az emberek többsége azzal foglalkozik, hogy hogyan használja ki a másikat... nem merek belevágni internetes munkába pont ezért. Honnan tudhatnám, hogy nem b**nak át?
Azért aranyos vagy, köszi! :)

Mariann
Kép

Kép
fmarian

nagy gyerek témához:
nekem, mint írtam 3810 g volt a babám, de nem kellett se gátmetszés, se nem repedtem be!! Fontos volt pl., hogy tartsam vissza a nyomást, amikor kilőtt volna a gyerek, emiatt nem repedtem be! Érdemes betartani, amit a szülésznő mond!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

[quote="kritta"]c írta:krittasöppke

Most nézem 1 héttel vagy előttem, május 23-a körül vagy kiírva?

Kritta, május 25-re vagyok kiírva. Nagyon örülök neki, imádom ezt a hónapot. :wink:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Mezsó, Mariann .. csatlakozom hozzátok. Nálunk is ez a szitu - párom dolgozik, ő van bejelentve ... én meg épphogy befejezem az egyetemet mire jön a baba :( Nem valami rózsás az anyagi helyzetünk .. meglátjuk hogyan lesz ...

A pociképek cukik :)
Sokan rég tettek fel pociképet! Rakjatok, olyan kíváncsi vagyok, ki hogy áll ;) :D

Kép
szösszenet

Jezsek - Nagy gratula a kis MArcihoz :) ;)
Ha kisfiunk lenne .. (mert úgy néz ki, kislányunk lesz) nekünk is Marci lenne :)

Kép
szösszenet

Andrisoknak meg utólag is nagyon boldog névnapot kívánok :)
Egész nap ügyintéztem .. így nem volt időm nyomon követni, mi a téma - de most pótoltam :)

Szép hétvégét minden kismaminak :)

És pociképeket!!!!!

Kép
szösszenet

Mariann
A Családineten keresd meg Szakbarbárt ő ilyen kérdésekben ad tanácsokat... ha bármit lehet tenni akkor ő tud segíteni...
Két éve is ajánlottam egy maminak mert írta, hogy nem fog kapni gyedet és a végén maximális gyedet kapott!!!
Minnél előbb keresd meg!!!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ezt a csokrot kaptam a héten:
Kép

Ez ma reggel a hasam:
Kép

toncsi

toncsi80

Jezsek Marcihoz gratula!

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="mamacka"]
írta:
mamackaA Családineten keresd meg Szakbarbárt ő ilyen kérdésekben ad tanácsokat... ha bármit lehet tenni akkor ő tud segíteni...

Én megnéztem .. ma már nem enged fel több kérdést, de én is mindenképp próbálkozni fogok :)
Köszi Mamacka - ez jó tipp!
Mondjuk mi úgyis hétfőn megyünk az ügyvédhez illeték-bírálat ügyben :) Ott rákérdezek erre is!

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Nincs nagy nyüzsi :)

Toncsi, szép pocak. :wink:

Dobok fel táblát, mert régen volt már. Bár változás nincs benne, nem írt senki új adatot.

Szép napot, estét :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Én is rakok egy táblát .. szerintem hiányos - mert nem mindenkinek van benne, hogy kisfiú/kislány lesz a csöppség :)
De aki priviben küldte, az megvan :)
Várom az infokat - nevekről .. stb :)

Kép

Már annyira sokan vagyunk, hogy szinte olvashatatlanul tömör a tábla.
Ráadásul sokan az elején voltak, most meg ezer éve nem :(
Lehet ritkítok a táblán - passz ..

Kép
szösszenet

Nagyon aranyos és hasznos kis cikk babaruci vásárláshoz - mi belefogtunk .. hát, nem olyan egyszerű :D :D
És ebben sok igazság van ;)

https://www.babanet.hu/publ/babaruha.htm

Kép
szösszenet

Hihi, most nézem, a tábla meg elmaradt. :D

Kép

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Sziasztok

Nagyon jó kis nap volt...

koszorúkötéssel kezdtük... sikerült ötöt összehozni...nagyon kellett sietni, hogy odaérjünk a kiállításmegnyitóra, a Mikulás Kaláka már sajnos nem fért bele...
a kiállításon lehetett gyertyát mártani papírt hajtogatni, hímezni... unokatesóm gyerekei nagyon sokat alkottak.
És a kiállítás is hihetetlen színvonalas... olyan gyönyörű fa játékok vannak... leesett az állam (azt hiszem ez a pasas nyert) fa házikók, teljes berendezéssel, malom, fűrésztelep, különböző autók markolók... GYÖNYÖRŰ!!!
Ezen kívül remek társasjátékok, plüss babák egyebek... nagyon színvonalas volt az egész... még 3.-áig meg lehet nézni ha valakit érdekel!
Érdemes!
Képzeljétek én dícsérő oklevelet kaptam a mesekönyveimért. :)

Utánna még sikerült eljutnom a 2 in 1-ba és találtam gatyót!!! Nem gondoltam volna, hogy ezek ennyire kényelmesek!!! ma meg tagnap 70% leértékelés (utolsó pillanatban tudtam meg)volt így csak 3900 Ft volt egy gatya...
Annyira örülök neki mert ennyiért varratni sem tudtam volna és macerás lett volna eljutni...

De holnap is érdemes elmenni ha valakit érdekel mert nagy leértékelések vannak alapból is a két nap bónusz volt... minden 70% de amúgy is vannak 70% 50% 40% 30% 20%-os leértékelések...
Annak is örülök, hogy magyar termék... a C&A-ban is nézegettem, de annyira kényelmetlen volt és olyan idétlenül állt! :(

Majd teszek képet! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Jó lehetett :)

Várjuk a fotót :)

Mi meg vettünk egy 5db-os body szettet Alíznak kemény 1500Ft-ért :lol: :lol: :lol: Bűn lett volna ott hagyni :D :D Főleg, hogy 100% pamut, és mindegyik másmilyen mintájú - rózsaszínek ugyan, de van csíkos, fehér alapú .. mindenféle :)

Csak hát nem egyszerű ez a babaruha vásárlás .. fogalmam sincs miből mennyi kell .. milyen méret meddig lesz elég.
Most 62-es vettünk - annál kisebb vajon fog kelleni?
ÉS szerintetek miből hány db kell kb.???

Kép
szösszenet

mamacka, gratulálok!!! :) :)

szösszenet, szinte biztos hogy fog kelleni 62-esnél kisebb. Az én fiam 53 centivel született, és az 56-os ruhákat majd 2 hónapig hordta. A 62-esek csak ezután kerültek elő.
Hogy miből mennyi? Hát eleinte szerintem legalább 5-6 body + ennyi rugi kell, ha nem akarsz minden nap mosni. Mert ugye vannak bukós babák, és hát eleinte a kaki is full folyós, és szeret kifolyni a pelusból :D
62-esből is vehettek, de ugye mire oda kerültök (hacsak nem 62 centis óriásbabád születik), akkor már a bébivel is el tudtuk menni vásárolni. (Akkor már nagyjábóül látod hogy Neked melyik fajta body vált be, melyik nem, stb. )

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Szöszi
Mi is tök sokáig hordtunk 56-os ruhát...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Csilla
Köszi

Kép
Kép
Kép
mamacka

Olvasom a szösszenetet...

Néhány saját tapasztalat és észrevétel...

-Én egyáltalán nem vasaltam csak az első adagot (de az is egyfajta rítus volt inkább)... szerintem tök felesleges időpocsékolás... így kerülgetni sem kellett semmit, de nem is nagyon volt, mert mi a legegyszerűbb cuccokat kedveljük...
És a vasalás elhagyása miatta plüssdolgokkal sem volt gondunk (azt nem szerencsés vasalni randa lesz)
Ellenben illatmentes kímélő mosóport használtam, remek a mosószóda is... és ecettel öblítettem (az öblítők nagyon irritálhatják a baba bőrét)

-Bodyn, rugin a gomb idegörlő... patent vagy zippzár legyen...
ismét hangsúlyozom az elől Y patentozás előnyeit!!!

-a használt ruha véleménnyel nem értek egyett... ki lehet mosni... irritáció szempontjából pont hogy előnyösebb, már kitisztultak a vegyi anyagok ill már hordták, kiderültek a hibák, nem fog összemenni kinyúlni...

-a vállon patentosat (szerintem a H&M-es bodyk a legjobbak) jobban szeretem mint a borítéknyakút, igaz abból is lehet jó minőségűt venni...

-H&M, C&A-t továbbra is nagyon ajánlom (esküszöm nem kapok pénzt a reklámért :) :) :) )... most pl három harisnya volt 2000 Ft! és nagyon jó a minősége... La Halle-t nem ismerem...

Kép
Kép
Kép
mamacka

...ja és a mennyiség ... én sem szerettem naponta mosni!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szöszi
A varratott gatya drágább volt ugye?

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="mamacka"]O írta:mamackalvasom a szösszenetet...

Néhány saját tapasztalat és észrevétel...

-Én egyáltalán nem vasaltam csak az első adagot (de az is egyfajta rítus volt inkább)... szerintem tök felesleges időpocsékolás... így kerülgetni sem kellett semmit, de nem is nagyon volt, mert mi a legegyszerűbb cuccokat kedveljük...
És a vasalás elhagyása miatta plüssdolgokkal sem volt gondunk (azt nem szerencsés vasalni randa lesz)

Ezzel az egyel nem értek egyet. Szerintem a vasalás nem felesleges időpocsékolás. A forró gőz kiváló fertőtlenítő, ami azért nem elhagyagolható egy újszülött esetében. A mi cuccaink közül én is csak a nagyon szükésgeseket vasalom, de Dominó holmijait a mai napig vasalom egytől egyig. :oops: :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Mamik, GYES és GYED mint magyar állampolgárnak automatikusan jár, ez tuti. A TB sajnos nem, csak ha van munkaadó, úgyhogy az orvosi ellátásért fizetni kell.
tavaly így volt, szerintem azóta sem változott, akkor eléggé utánajártam, mindenképpen kérdezzetek rá, elvileg mindkettő jár nektek

Kép
rozsomak

Mamacka - Az én varrott nacijaim 4500-5500 között voltak, tehát jó vásárt csináltál :) Én boltban nem is láttam olyat, ami jól állt volna, ezeket viszont nagyon szeretem! :)

Köszi
Mamacka, Csöppke, hogy leírtátok a tapasztalataitokat a babarucikról ;)
Megfogadom őket .. mi is próbálunk egyszerűbb dolgokat keresni, amin nincsenek kiálló, "zavaró tényezők" .. jó helyen patentolható .. stb :) Szerintem eddig jókat vettem .. :)
CSak a mennyiséggel nem tudom mi legyen .. kezeslábas, sima rövidujjú (lábatlan :D) rugi .. fogalmam sincs mi fog kelleni. És miben alszik a baba? Gondolom neki nincs olyan eleinte, hogy pizsama .. mert egész nap eszik-alszik..stb. Tehát a nappal nem sokban különbözik az éjszakától :D Vagy tévedek?
Vasalni utálok .. szerintem a babarucikat nem feltétlen fogom :roll: De ki tudja? Bár .. nem tudhatom, miként hat rám majd a baba jövetele :)

Roszomak - Ok, hogy jár alanyi jogon vmi .. csak nem mindegy mennyi :( :roll: A tb-t meg érdemesebb magunknak fizetni (5895Ft), mint az orvosi ellátásért .. az horror :shock: :shock:
Én pl .. amióta megszűnt a hallgatói jogviszonyom .. magamnak fizetem havonta az egészségbiztosítási járulékot. Semmi mást .. csak azt.

Kép
szösszenet

Jó reggelt!

szösszenet, attól hogy a babák eleinte egész nap alszanak, még feltétlenül kell külön éjszakai cucc, elenite azzal tudják majd megkülönböztetni az éjszakát a nappaloktól. Mi hálózsákban altattunk, a márciusi fiamat még vastagabban, de a májusi batyubabámat már valószínű vékonyabb anyagúban. Alá max egy body. Egyébként van pizsi is nekik, van akinek jobban bejön az, igazából majdnem ugyanolyan mint egy kezeslábas rugi, de látszik rajta hogy pizsi :lol:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Jó reggelt!

Mamacka,
néztem én is Szakbarbárt, majd holnap írok, hátha kapok vmi használható ötletet.

Rozsomak,
igaz, hogy jár alanyi jogon, de csak a GYES. Én legalábbis vhol ezt olvastam. A GYED biztosítottaknak jár csak. (3 napja ilyeneket olvasgatok. :lol: )

Szösszenet,
azt kéne megtudni, hogy mekkora az az összeg, ami után a legmagasabb értékű GYED-et kaphatjuk. Erről semmit nem találtam.
Mivel párom bejelentettje sem túl magas, majd jövő héten bemegyek a polgármesteribe és keresek vkit, aki segít vmi kiskaput találni a helyzetemre.

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Szösszenet!

Egyetértek Csöppkével és Mamackával, mi is sokáig használtuk az 56os bodykat. Nekem mind a ketten 50 centivel születtek és még az 56os is lötyögött rajtuk egy ideig. Lizinél ezért már vettem kettő 50eset is.

Nekem is a H&Mes ruhák jöttek be. Nagyon jó minőségűek, ezért most nem is nagyon kell vásárolnom, mivel már van fiú és lány rucim is és nem igazán látszik rajtuk, hogy már használtak.
Ja! És 60 fokon lehet őket mosni, a folyós kakinál és később amikor már zöldséget esznek (répa, spenót és társai) ez nagyon jó!!

Szerintem egyébként, a H&Mes bodyk valamivel nagyobbak, mint a többi.

Kép
Kép
Kép
felsoa

Csöppke - Na látod, ezt nem is tudtam .. akkor felvezetem ezt is a listámra, amit venni kell. Pizsama, vagy vmi hálózsákszerű, amiben altatjuk :) Köszi ;)

Mariann - Mi elvileg jövő héten ügyvédezünk az illeték-kérelmünk miatt ... igyekszem erről is kifaggatni, bár lehet ebben annyira nincs ő otthon ... :roll: :roll: De ha megtudok bármit, jelzem!

Felsoa
- Akkor 56-ostól vásárolunk főleg, és néhány kisebb darabot az elejére ;) :D

Kép
szösszenet

Én továbbra is teljesen feleslegesnek tartom a vasalást... tudom, hogy fertőtlenít, de én nem tartom fontosnak, hogy fertőtlenítve legyen... mit kaphat el egy tiszta mosott ruhától... én ezeket a fertőtlenítéseket amúgy is túlzásnak tartom... egyéb területen is... kifőzés és társai... véleményem szerint semmi baja nem lesz tőle ha nincs kivasalva a ruhája. ...és ettől még nem tartom magam rossz anyának... azt az időt másra szánom... amúgy sem vagyok egy nagy vasalós... csak azt vasalom amit nagyon muszáj.. pl. ingek...

És pizsama ügyben is más a véleményem... nekünk eleinte nem volt külön ruha (szerintem felesleges..), vékony talpas rugiban altattuk, ha meleg volt akkor csak bodykában + hálózsák (a legelején az sem) ez szerintem elég különbségnek... most már van pizsiszerűje a hálózsák alatt... nekünk ebben a talpnélküli rugiszerűk váltak be... nem csúszik fel a derekáról... de hálózsák alá elmegy a kétrészes pizsama is..

Hálózsák terén szintén a H&M-et ajánlom... nagyon jók vannak... kicsiknek arra kell figyelni, hogy a cipzárnak vége egy kis anyaggal legyen burkolva (alá bújtatva), hogy ne dörzsölje ki a nyakát, nekünk a kölcsön hálózsákkal ez volt a gondunk...
ill szerintem az ujjatlan praktikusabb, mert hosszú ujjú rugit lehet alá adni ha hideg van...
Nekem is az a tapasztalatom, hogy sokáig újszerűek maradnak ezek a ruhák, nagyon jó a minősége...

Szöszi
56-osnál kisebb nem kell... csak korababáknak de ezzel nem kell számolni...
darabra meg olyan 6-7 szerintem az ideális...
Akkor mégjobban örülök gatyaszerzeményeimnek...

Mariann
Mindenekelőtt Szakbarbárral beszélj... ő segít abban is, hogy hol kell utána járni, kit érdemes kérdezni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

GYES, GYED kerdes.

GYES jar alanyi jogon minden magyar allampolgarnak.
De az csak huszon valamennyi. Talan 25 korul van.

GYED csak annak jar, akinek van legalabb 180 nap ledolgozott napja.

GYED a 180 nap vagy az elozo teljes ev atlaganak 70%, mint a tappenz, max. 91 ezer valamennyi, durvan 92 ezer.

Ha nincs ledolgozott 180 napod, de biztositott vagy, tehat, GYES-en voltal vagy egyebek, akkor a mindenkori minimalber ketszeresenek harmincad resze jar egy napra.

Ha 92 ezerrel szamolsz a max GYED-re akkor legalabb 132 ezerrel kell hogy bejelentve legyen az illeto.
Ennek a 70%-a 92 ezer Ft.
Termeszetesen kerekitve.

Jovoedelemnek szamit, minden megtebezett osszeg.
Tehat a jutalom, premium + havi fizu, ha fizettel utana.

Tehat ossze adjak majd az ide ev osszes jovedelmed, ami utan tb fizettel es azt elosztjak 365 nappal ez lesz a napi jovedelmed es ezt szorozzak meg harminccal. Igy jon ki egy havi penz.
Ennek a 70 %-a az alap.

Magi
Vendég

Sziasztok!

Nem jövök pár napig, erre 8 oldalt kellet végigolvasnom :)

Fmariann! Gyedhez: A maximum gyed a min.bér 2x-ének a 70%-a, azaz 130valahány e. ft bruttóra kelleneél bejelentve.

Ha te eddig min. béren voltál, az rontja az átlagot, mert a gyedet úgy számolják, hogy a béerezett napok átlagát veszik alapul. Tehát ha te ebben az évben 2 hónapig kaptál min. bért, és 2 hónapig vagy 130-ra bejelentve, akkor csak kb 100e-nek a 70%-át fogod kapni. Tehát érdemes magasabbra bejelenteni magad. Nem kell végig fizetni, csak 1-2 hónapot, hogy megdobja az átlaogd, utáűna mehetsz táppénzre. Mivel nincs foly. munkaviszonyod, ezért annyit lehetsz táppénzen amennyit dolgoztál. Érdemes ezzel számolgatni, hogy hogy kell a legkevesebbet fizetni. A táppénz biztosítási időnek számít, (beleszámít a 180 napba) viszont az öszeg amit rá kapsz az nem!!! Tehát a táppénz nem rontja az átlagod. Viszont a 15 nap betegszabi igen, ezzel is érdemes számolni.

Ami tehát a lényeg: Megvan-e a 180 napod, vagy szülésig meglesz-e? Ha mondjuk most van 50 akkor tuti meglesz, mert még 150 napod van szülésig.

Mennyi ideig voltál min. bérre?
Ezek alapján ki kellene számolni, hogy mennyire kell legyél bejelentve, ha jól számolom, kb 70 napig, utána 15 nap betegszabi, majd táppénz.

Ha kell még segítség szólj, akár priviben is :)

Ill a szakbarbárt nem csak a családineten éred el, hanem a forum.index.hu-n is, a szülői munkaközösség /gyás-gyed-gyes topicban is, ahol mások is tudnak segíteni.

Én is ebben a cipőben jártam, csak én ahogy megtudtam hogy terhes vagyok, bejelentettem magam, igaz eddig 120e-et fizettem érte, de most már ledolgozom a járulékot, februártól pedig már táppénzen leszek.
És azért nagyon megéri 120-ért két évig havi 90-et kapni :) Mi is zsíros kenyeret eszünk miatta, de muszáj...

Szösszenet:

Nekem van ilyen 3szög szivacsom, amit mamacka feltett, ha gondolod, nagyon szívesen odaadom, csak hogy jusson el hozzád?

Ruhák: Borítéknyakú body nagyon gáz tud lenni, patentos inkább. Egy kettő van nekünk is, de szexisen kilóg belőle a válluk :)

Ruhaméret: Katám 4 hónapos koráig hordta az 56-os méretet, 8 hósan még 62-esben járt. Gyerekfüggő nagyon. Bence teljesen szabályosan követte a méretezést, 3 hóstól 62, 6-tól 68, stb. De ő is 3 hónapig hordta az 56-ost, és mindkettőre jó volt 3-4 hétig az 50-es méret. Bence 3770-el 51 cm-el, Kata 3350-el, 50 cm-el született.

Vasalás: Na azt én se :) És az én hiperérzékenybőrű vöröshajú lányomnak sose volt baja a ruháival, pedig öblítőt használok (silan, v. coccolino sensitive) mostmár mondjuk a piros lenor a befutó, de nem volt bajuk sosem vele. Amíg picik voltak, (és amíg a gyógyszertári fürdetőt használtuk---kb 6 hónap) addig vasaltam a bodykat, és a harisnyákat, ugyanis ezek érintkeznek a bőrével. Azóta csak azt vasalom, ami gyűrött. De azt is ritkán...

Ruhamennyiség, ebben nem vagyok kompetens, mert Katáról is 74-es méretig 3 zsák ruha van eltéve. Fanatikus gyüjtő vagyok (szóval ha fiam lesz, nekem is lesz mit eladnom :):):):))

Fertőtlenítés: hetente 1x főztem ki a cumisüvegeket a 3. hónapig. utána már csak az újakat. Babavizet ittak, sose forraltam, csapvizet viszont 1 éves korig egyik se kapott....

Ennyi maradt meg :)

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Magika a bérezett napok számával osztják a jövedelmet :) És gyes nem biztosítási idő sajna :( Csak a nyugdíjba számít majd bele :(

A táppénz viszont biztosítási idő, és nem számít bele az átlagba.

Fmariann, munkakeresési pótlékra nem vagy jogosult? Az után is jár a gyed, mint ahogy a munkanélküli segély után is.

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: