A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Halihó!

Én vagyok kicsikét, mindjárt igyekszem elaltatni Bercót, most még bilizik. :lol: Eddig meg gyakorlatilag házimunkáztam. De már megebédeltünk, sőt a délutáni vendégségre is megcsináltam a tortát. Vicuskáékhoz megyünk majd, ha Bercó felkelt, meg Dávid is megjött a meccsről. Apa meg éppen még suliban, ma van a zárója, dolgozatot ír. :lol:
dmaggie

Rugó magában játszik egy ideje, egyedül maradtam 8)
Nagyon belejött mostanában az önálló játékba 8)

A vaterán várjuk egy akvárium-licit végét, holnap esedékes :roll:
Le kellene cserélni egy szép full extrásra, és akkor a kavicsot is likvidálni, és a csigákat ki lehetne küszöbölni a telepítésnél. Most három csigaevő támad :twisted:

Talán ez lesz a karácsonyi ajándékunk (magunknak).

Rugó ma odaállt a konyhaszekrény elé, és azt mondta, hogy tea. Ennek nagyon örültem :wink:

Maggie, jó vendégeskedést.

Kép
vindolanda

Vindo ma nem akart házikót csinálni Grétike, csillagot, kesmackót, fenyőt, hintapaci formákat gyártottunk :)
4 tepsivel lett :) de még van tészta ami nincs kisütve :)
Szépen halad Rugó a beszéddel :D
Tonhalas pizzát nem szeretem :roll: na de sonkás ananásszal most lecsúszna :D

Maggie jó vendégeskedést.
Milyen tortát sütöttél?
Apának hogy sikerült a dolgozat?
Nagyfiadnak megvan még a barátnője?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Drukk az akváriumhoz Vindo.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Az ananászosat én is szeretem. De legjobban azokat, amin gomba van :roll: Gomba citrommal 8)

G. és R. a kocsi ajtaját kenegetik gépzsírral, hogy ne nyikorogjon.

Hát, egy szegedi fazon rakja fel mindig az akváriumokat, de boltja is van, és ha futárral hozatjuk, úgy is elég olcsók a cuccai (kb 15 e egy komplett lámpás, szűrős fedett 60 l körüli akvárium). Valahogy megszerzünk tőle egyet :roll:

Hozok be fát :arrow:

Kép
vindolanda

Móni,bakker Te nem vagy semmi :shock: neki nem állnék most mézeskalácsot sütni :oops: :oops: pedig lassan készítenem kell magam lelkileg :) :)

Jön vki ,AKÁRKI jövő hv-én ide? Mi tervezzük :)
http://www.gyerekvilagkiallitas.hu/latogatoi.php

:arrow: bejött B. megunta a favágást :?

KépKép
viranka

fa :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
viranka

Még itthon vagyunk, B. alszik. Lassan felébresztem. Meg lehet, hogy én is elkészülök, veszek fel valami normális ruhát.

Mónikám, Sthal-féle fehércsokis mandulatortát. :lol: Bercó megkóstolta a krémet, ami nem nagy cucc, csak tejszínhab és reszelt f.csoki. De isteni tud lenni.

Vindo, akkor sikerüljön az akvárium. :lol:

Azt megnézném, hogy vágja a fát Bálint!!!! :lol: :roll: :lol:
dmaggie

Maggie!
majd kb 10-13 év múlva nézheted :) most csak Rt nézi,néha pakolja a fát :) :) de fűrészelni, meg szöget kalapáccsal verni már tanítja az Apja
hú de jól hangzik ez a torta :) :)

KépKép
viranka

Halihó, Lányok!

Á, szerintem nem is olvas minket más, csak mi magunk... :lol: :lol: :lol:

Verus, sajnos jövő hétvégén mi tuti nem tudunk menni erre a BS-beli kiállításra. De nagyon izgalmasan néz ki.

Vindo, nagyon ügyesek vagytok az akváriummal. Én mindig kapacitálom S-t rá (neki volt is régen, ért is hozzá), de nem vállalja be.

Nagyon jó volt a diszlexiakonferencia, most végre megtudtam, hogy nem a gyerekkorra lehet csak jellemző, nem defektus, nem betegség, se nem fogyatékosság, hanem másfajta látásmód (jobb agyféltekés, holisztikus a lineáris és módszeres feldolgozással szemben -- utóbbi pl. központi az iskolai oktatásban, azért van annyi gondjuk a diszeseknek). A felszíni diszgráfiások száma folyamatosan nő, mert a mai fiatalok információfeldolgozása eltérő jellegű (képi, egészleges, kevésbé tudatos megoldások használata stb.). Nekem az tetszett iszonyúan, amikor elmondták, hogyan lehet kiegyensúlyozni a diszes jelleget (pl. egy csomó sikeres, híres embernél ez működött, pl. Einsteinnél az éneklés, ami a jobb agyféltekés jó zenei képességet és a bal agyféltekés, E-nek rosszul menő nyelvi képességet kapcsolta össze; kvázi spontán olvasástanulás diszeseknél akkor, ha sok felolvasásban -- képek nélkül --, ujjgyakorlatokat igénylő hangszeres zenetanulásban, mondókázásban, sok mozgásban stb. van része).
Akit érdekel, ezek az oldalak mind a témával foglalkoznak, nagyon jók (mindnek van magyar változata is):
http://www.diszlexia.hu/
http://www.isheds.eu
http://embeddyslexia.eu
http://calldysc.info/
Halihó, Lányok!

Á, szerintem nem is olvas minket más, csak mi magunk... :lol: :lol: :lol:

Verus, sajnos jövő hétvégén mi tuti nem tudunk menni erre a BS-beli kiállításra. De nagyon izgalmasan néz ki.

Vindo, nagyon ügyesek vagytok az akváriummal. Én mindig kapacitálom S-t rá (neki volt is régen, ért is hozzá), de nem vállalja be.

Nagyon jó volt a diszlexiakonferencia, most végre megtudtam, hogy nem a gyerekkorra lehet csak jellemző, nem defektus, nem betegség, se nem fogyatékosság, hanem másfajta látásmód (jobb agyféltekés, holisztikus a lineáris és módszeres feldolgozással szemben -- utóbbi pl. központi az iskolai oktatásban, azért van annyi gondjuk a diszeseknek). A felszíni diszgráfiások száma folyamatosan nő, mert a mai fiatalok információfeldolgozása eltérő jellegű (képi, egészleges, kevésbé tudatos megoldások használata stb.). Nekem az tetszett iszonyúan, amikor elmondták, hogyan lehet kiegyensúlyozni a diszes jelleget (pl. egy csomó sikeres, híres embernél ez működött, pl. Einsteinnél az éneklés, ami a jobb agyféltekés jó zenei képességet és a bal agyféltekés, E-nek rosszul menő nyelvi képességet kapcsolta össze; kvázi spontán olvasástanulás diszeseknél akkor, ha sok felolvasásban -- képek nélkül --, ujjgyakorlatokat igénylő hangszeres zenetanulásban, mondókázásban, sok mozgásban stb. van része).
Akit érdekel, ezek az oldalak mind a témával foglalkoznak, nagyon jók (mindnek van magyar változata is):
http://www.diszlexia.hu/
http://www.isheds.eu
http://embeddyslexia.eu
http://calldysc.info/
http://ictbell.org
irina

Na, bocs, megduplázódott a dolog. :oops:
irina

Irina, kétszer írtad le? :wink: :lol: De ráér valaki.

Ezt az agyféltekés dolgot a múltkor olvastam én is, mikor olvasásszociológiát tartottam :roll:
Jó lehetett akkor :P

A Winter's bone c. filmről hallottál már? 8,1-es imdb-je van, csak jókat olvastam eddig róla. És ma megjelent a torrentünkön
8)
De egyelőre csak letöltöm, megnézni nem hiszem, hogy sikerül :x

MOst lassan fürödni fogok, a férfiak dórás játékokat játszanak. Némelyiket R. teljes mértékben tudja kezelni 8)

Amúgy kíváncsi lennék, tényleg csak magunk olvassuk-e magunkat. Meg a régi emberek benéznek-e néha. És ha benéznek, mi akadályozza meg őket az írásban :roll:
Pedig olyan jó stressz ellen :lol:

Kép
vindolanda

Az akvárium jó dolog, annyira nem sok vele a baj sem :wink: És olyan jó érzés halakat venni, meg látni esténként, ahogy úszkálnak, és világít :roll:
Mikor berendeztük, az első este úgy ültünk ott, mint a tévé előtt :lol:
Úgy hogy győzködjed S-t.

Kép
vindolanda

Mármint az akvárium világít :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, á, nem lesz akvárium úgysem, mert a kezelését én már nem veszem magamra, van elég funkcióm itthon, S meg nem fogja, mert csinálta hosszú évekig, és elege lett belőle. Mindamellett, hogy szereti a halakat.
Bevallom, a Winter's bone-ról még csak nem is hallottam... Sok-sok film van, amit nem is láttunk még (szerintem némelyiket nem is fogjuk soha, csak várakozik ránk az idők végezetéig). Meg a kedvenc sorozataimból is le vagyok maradva (a Dexternek még csak az 1. szezonját láttam, és már kb. az 5. évadnál tart, de az olyan, hogy teljesen beszippantja az embert, úgyhogy direkt nem kezdtem el).

Móni, köszi, h kérdezted, reggel még nagyon fájt a fejem, aztán a konferencián elmúlt. Tudtam én, hogy az jótékony hatású. :D

Ki kell teregetnem.
irina

Jo estet! :D

En gepkozelben leszek ma este, egyedul vagyok a gyerekekkel. S. novere nagy party-t tart (40 eves), egy hatalmas farmon elnek, es szuper party lesz, de szegeny en nem tudtam menni... :cry: :cry: :lol: Anyosom lelkileg kicsit melyponton van, ezert nem akartam, hogy o vigyazzon a gyerekekre...

Ehelyett munkalkodom ezen-azon, a szakdogammal is haladni kene..

Mindjart lerakom a gyerekeket aludni, nagyon faradtak. Tegnap vendegsegben voltunk, negyed 12-kor fekudtek le ejjel 6 ora helyett.. :? :D De reggel 8-kor keltek 6 ora helyett :D
Vendég

Fapakolás nálunk is menő volt 8)
Egyszer egy óráig pakoltuk ketten, de általában 15-20 percig bírta a kis talicskájával.
Szóval B. nagyon ügyes :D

Irina, itt a wikipediás linkje. Nyert pl. a Sundance-en legjobb dráma kategóriában idén.

[url]
http://en.wikipedia.org/wiki/Winter%27s_Bone

[/url]

Niki, legalább lesz egy nyugodt estéd. Jó is az
:D
Ihatsz bort is közben, nehogy beteg legyél a közeljövőben :idea:

A férfiak fürdenek
:roll:

Kép
vindolanda

Vindo, borom be van hutve, de meg nem merek elkezdeni inni, majd miutan kicsit dolgoztam :)
Beraktam egy dvd-t, de csak hatterzajnak...Tul vagyok egy hatalmas szendvicsen is...

En nem nagyon szeretem az egyedulletet... foleg este.. :? Tarsfuggo vagyok...? :roll:

Ja, milyen edi B. ahogy tevekenykedik :D Koszi Viranka, ha megvan harmaska, tuti ajandekra szamithatsz tolem! :D
Vendég

Niki, akkor nagyon jó munkát a szakdolidhoz, de még inkább több pihenést Neked! :-)

Maggie, ez a torta valami istenien hangzik :-)

Hát nekem is dolgozni kellene ma este, de semmi kedvem... úgy olvasnék már vmit just for fun. Újságcikkeken kívül szerintem hetek óta nem olvastam semmit, ami nem munka volt. Hát úgy vagyok ezzel, mint a filmekkel, bár ugye filmet már előbb megnézünk, mint könyvet olvasunk. :oops:
irina

Játszottunk, Grétike elesett és beütötte a fejét :( Hatalmas dudor lett neki a tarkójánál. Nagyon sírt, alig bírtuk megvígasztalni. Most figyeljük, hogy nem-e lesz valami agyrázkódásra utaló tünete. Remélem nem :roll:

Vindo Z. tegnap nézett akváriumot és számolgatott, belefér-e az anyagiakba :)

Niki kipihened legalább a tegnap estét :D
a napi pillanatképeden nagyon jót nevettem :lol:

Fapakolás itt is divat. Lelkesen hordja le és rohan az újabb adagért :D

Vera már nagyon régóta fűzött a csajszim :) , még a mézeskalács fűszerkeveréket is belecsempészte a kosaramba :)
megesett rajta a szívem na :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Maggie azért azt a fehércsokis tortát megkóstólnám :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Szegeny Greti... :(

Par napja Rania is nekiesett a szekrenynek, szilva nagysagu dudor lett a homlokan, meg sosem lattam ilyet... :shock: Aztan masnapra lehuzodott a szemere, monoklija lett...most sargul mar..
Vendég

Móni, szegény Grétus, gyógypuszi a kis fejére! Szorítok, h kutya baja legyen +++++++++++++++++++++

Fürdetés indul. Ádi nézi a kedvenc filmjét, a Szörny Rt-t. Kívülről tudja. Időnként az utcán magyarázza (és ő kb. 90 dB-lel szokott magyarázni), hogy "és akkor bekapcsoljuk a sikolyszívót". Ja és a filmben a kedvenc karaktere a gonosz gyík. :lol:
irina

Szegény puklis babák :?

Én most minden energiámat összeszedem, és óravázlatot fogok írni :mrgreen:
Nagy álmosság kerülget :roll:

Móni, a gyerekeknek is tetszeni fog, meglátod :wink:

Kép
vindolanda

Lányok, ne hagyjatok egyedül az óravázlattal :roll:

Kép
vindolanda

Bazé :twisted: :lol:

Kép
vindolanda

Na, így kell oldalt kezdeni :oops:

Kép
vindolanda

Hát az attól függ, mire vonatkozik a bazé. 8)
irina

Hát, hogy itt maradtam :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, nem maradtál ;-)
Csak fürdettünk, altat(t)unk, most van S része (az éneklős) nálunk.
Szerintem én doszt se dolgozom ma.
irina

Vindo :D
En meg gondoltam, nem zavarlak, ha oravazlatot irsz :D
En erosen gondolkodom, hogy abbahagyok mindent, kinyitom a boromat, es berakok egy jo filmet, valamelyiket, amelyik tetszett, csak bealudtam rajta. :D
Vendég

Na, Irina, mindketten lazsalunk :lol:
Na, en nem tudom, mi kene az en S-emnek, hogy a nap vegen meg enekelni akarjon a gyerekeknek... :roll: :D
Vendég

Tegnapelott jo filmet neztunk, R. De Niro: Everybody is fine. Nagyon jo volt.
Vendég

Én is nagyon álmos vagyok. Hülye meleg idő :roll:
Meg jól be is fűtöttünk, kornyadozunk mind a ketten :roll:

Talán egy jó kakaó segít majd, bár más lassan a felénél járok a vázlatnak :roll:

Irina, szerintem aludj, ha úgyis sz..ul vagy. A pihenés soha nem árt :wink: De jó, akkor nálatok egy ember is elég az altatáshoz? R. beparancsol mindenkit maga mellé :roll: :lol:

Niki, miről írsz szakdogát? És hány oldalnak kell lennie?

Kép
vindolanda

Niki, ez vígjáték? Nagyon bírom De Nirót, ha vígjátékozik. :D
irina

Hú, azt a filmet láttam már.
Benne van Sam Rockwell is :D
Kellemes film, kicsit olyan melankolikus :roll:

Kép
vindolanda

Nalunk altatas nincs, soha nem is volt. :? :D

Ha vendegek vannak nalunk, csak tatjak a szajukat: Elrikkantjuk magunkat, hogy most lefekves kovetkezik, Alex eldobja a jatekat, es rohan a lepcso fele, integet, mondja hogy Night night, Rania szinten. Felmasznak a lepcson, berakjuk oket az agyba egy-egy cumisuveg tejjel, ajto becsuk, ennyi :D :lol:
Vendég

G. közben beült a vécére, még van egy kis idő az akvárium-licit végéig.

Kép
vindolanda

Hát, sajnos Rugó majdnem két éves koráig ölben aludt el (vagy szoptatással), máshogyan nem volt hajlandó. Cumizni nem cumizott, az ujja kifordult a szájából :roll:
De most összebújunk, mondunk neki mesét a sötétben, vagy hallgatja, ahogy beszélgetünk, és közben elalszik.

De lazák valakik az altatással :roll:

Kép
vindolanda

Vissza vázlatot írni :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo: Internal control and accounting systems.
Gondjaim vannak az uzleti nyelvvel, nehezen birkozom meg vele. A hetkoznapi- es gyerek nyelvezettel jol elvagyok, mar swindoni akcentussal beszelek allitolag :D (nagyon ronda :lol: )

Robert De Niro csucs, barmit jatszik. Mielott az Apadra utok-ben lattam, el nem tudtam kepzelni vigjatekban. Egy az egyben a nagypapamra hasonlit, akit imadtam, sajnos koran meghalt. Meg az a huncut mosolya is, tok olyan, mint a nagypapame volt. :D

Melyik volt a Sam Rockwell?

Drukk az akvariumhoz :D
Vendég

Az üstdobos srác :wink:

Hát, engem az ilyen dolgokkal ki lehet üldözni a világból. Szóval minden elismerésem a tiéd :wink:

Tényleg, a nagyszüleimnek a jövő héten lesz a 64. házassági évfordulójuk :shock: :shock: :shock:
Az apai oldalon már nekem sem élnek a nagyszüleim régen.

Kép
vindolanda

Ja, szoval a dobos :D

64 eves evfordulo... :shock: a mai vilagban olyan lehetetlennek tunik :?
Nekem mindket nagypapam meghalt, viszont mindket nagymamam el, akik unokatestverek :lol: Igen: anyukam es apukam masodfoku unokatestverek :? 8) (Biztos azert vagyok ilyen defektes...)

De nekem az emlitett nagypapamom kivul mindenki nagyon-nagyon sokaig el mindket agon. Riogatom is S-t, hogy valoszinu sokaig fogom boldogitani :D
Vendég

Mizu a licittel?
Vendég

Naná, hogy a dobos 8)

Hát, régen korábban is házasodtak :roll:

Ne ess kétségbe, mi Gáborral harmadfokú unokatestvérek vagyunk, halvány lila gőzünk nem volt róla, mikor megismerkedtünk. Apai ágról rokonom, a válás miatt azt a részt nem nagyon ismertük :roll:

S. szerintem nem bánja a dolgot.

Tényleg, közületek ki az idősebb? Vagy egyformák vagytok?

Kép
vindolanda

Még van öt perc, most licitál G.

Kép
vindolanda

Te, Niki, és ezt hogy értétek el a gyerekeknél? Másban ilyen szófogadóan viselkednek? Áruld el pls a módszert, akár fizetek is érte! :lol:

Hát ha Rockwell is van a filmben, beszerzem.

Alvás: nálunk a maratoni 2 órás változatok azért már nincsenek, de elég hosszú a fürdetés utáni öltözködés, fogmosás, meseolvasás, zenélés, "icipicit legyél itt". De ez csak este van, délután irtó egyszerű az egész.
irina

Jaj, Vindo, de jó, hogy írtad, mert különben a megszépítő nosztalgia átformálta volna a gondolataimat: van talán, aki emlékszik rá, hogy Ádi 1 éves koráig napközben kizárólag a pihenőszékében volt hajlandó aludni. Abban viszont nem lehetett légzésfigyelő, így mindig a széke mellett ültem, ringattam és céduláztam, olvastam. Mindig is bonyolult lélek volt. ;-)
Az a pihiszék azóta két másik babát szolgál(t) ki. :D De azok mondjuk alszanak az ágyukban, nem arra kell nekik.
irina

Ja, délután nálunk is egyszerű :lol: :lol:
Könyörgök neki, hogy ne rángasson, amíg megiszom a kávémat, mert nem bírom ki vele estig :roll:

Miket zenéltek Ádinak?

R. szerencsére elalszik olyan 15-25 perc alatt általában, de néha én sem kelek ki az ágyból. A vacsora közös, utána én fürdök. Majd a férfiak fürdenek, én addig elpakolom a konyhát meg netezek. Bejönnek, onnan kb. 10 perc, és oltjuk a villanyt.

Kép
vindolanda

Vindo, és Rugót nem zavarja, ha Ti még fent vagytok? Vagy a saját szobájában alszik?

Zene: volt már sokféle, de S műfaji megszállottsága miatt mostanában már 99%-ban Michael Bublé szól, időnként más is, pl. Owl city. Ahogy Ádi kamuangolul énekel, azt egyszer felveszem. De pl. a Margitszigeten az Alejandrót kezdte el valamelyik virágkaróban énekelni a nyáron. :lol:
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: