Sziasztok Csajok!
Előadás a bölcsőhalálról
Madarász utcai gyermekkórház, minden héten kedden 16 órától. Portás eligazít, hogy pontosan hová kell menni. Előzetes bejelentkezés nem kell. Részvételi díj: 2.000 Ft / fő, + 900 Ft (ha jól emlékszem) a kiskönyv, amiben minden le van írva.
Árulnak légzésfigyelőt is 35ezerért, de azt mi nem ott vettünk. Ha venni akartok, azt javasolják, hogy 15 óra körül menjen oda az ember, de ahogy láttam, az előadás után - mert bemutatják ott a készülék használatát - is meg lehet vásárolni. Így legalább tudja az ember, hogy mit vesz.
Rövid ízelítő:
- milyen dolgokra kell figyelni a megelőzés miatt - ezek általában magától értetődő dolgok: ne öltöztest túl, az első időszakban ne aludjon egyedül, de ne is a szülői ágyban, jó büfiztetés, altatás háton fekve, stb.
- teendők, ha baj van: kiveszed az ágyból, kemény felületre teszed, levetkőzteted, megcsipkeded, szabad légutak - fejét hátra hajtod, a kis száját kitörlöd, megnézed, hogy lélegzik-e (hallgatózol, nézed a mellkasát), van - e pulzusa (felkar belső felén kell picibabánál nézni). aztán az utolsó mentsvár a mesterséges lélegeztetés. Megmutatják hogy kell, mint kell.
De mindezek mellett legfontosabb, hogy mentálisan is készüljünk rá. Én például attól tartok, hogy pánikba esem......szóval erre azt ajánlották, hogy lelkiekben is készülni kell, időnként gondoljam végig, hogy mi is a pontos teendő, sorrend....
EDA
Sajna én ennyit tudtam, de ahogy olvastam, vannak nálam a témában sokkal okosabbak

Inkább megyek, és olvasom az anyagokat.
Folyás
Nekem is van, és én is aggódom, hogy normális-e. Az én dokim azt mondta, hogy ez a terhességgel együtt jár, és ha nem viszket, csíp, mar, akkor nem is kell vele foglalkozni. De a kisördög nem alszik.....Megnézettem már, és két hete is voltam kórházban, akkor sem találtak semmi kórosat ebből a szempontból. Reménykedem, hogy nem is lesz.
Babaholmi vásárlás
Ahol mi vásároltunk - Elefáni babadiszkont - ruhát itt nem vettünk, mert kicsit kaotikusan van kipakolva, és elvesztettem a türelmem, de minden más könnyen vásárlolható. Van 10%-os kedvezmény is egy bizonyos értékhatár felett, és szeritnem az áraik amúgy is jók. Ezenkívül Kenguru és Brendon - utóbbi nem mindenben drágább, végeztem összehasonlításokat
Lenne néhány kérdésem:
Mozgások
Miért kell figyelni, számolni őket? Mi a jelentősége, hogy egyik nap kis virgonc, és kész pogó zajlik a hasamban, a másik nap pedig pihen?
Pocófeszülés
Nekem már nagyon feszül, pedig még pár hét jócskán hátra van. Nektek is? Ráadásul úgy nyom lent. Van ilyen hasfogóm

de ember legyen a talpán aki 40 fokban hordani tudja. Bár azzal jobbnak érzem.
Hasszorító fűző
Nekem nagyon-nagyon melegen ajánlották. Van tapasztalatotok ezen a téren? Esetleg császár után? Képes ilyesmire az ember?
Na megyek vasalni

, elég a szómenésemből! Szép napot mindenkinek!!