A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

Katuci aminoszkópiát akartam írni.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Ja és ha hétfőig nem szülünk akkor megindítja. Sajnos ezek vannak.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Köszönjük a gratulákat, drukkokat :lol: :lol:

Olyan boldogok vagyunk :D hát Ő ellene a boldogságunk oka:

Kép
Kép
Kép

Szülésről majd írok, kemény volt de mégis gyönyörű :wink:
Vendég

Pandácska!

De jó, hogy otthon vagytok! :) Gyönyörű kislányotok van! És boldog névnapot a kicsi Dóra babának!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Pandus,

Gyönyörű szép kis hajasbabátok van. Gratulálok hozzá mégegyszer.

És én is kívánok Dóra babának BOLDOG NÉVNAPOT.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Szia Pandi!!!! GRATULAAAAAAAAAAAAAAA!!!!Nagyon édes ez a kis csöppség! Rendkívül formás kis lányzó!!!
SOK-SOK TEJCIT KÍVÁNOK!!!
Nagyon izgultunk ám itt értetek, majd várjuk a beszámolót.
Persze csak ha már teljesen feldolgoztad az eseményeket magadban. :wink:
/Nekem anno 11 óra volt, 2 hétig nem beszéltem róla senkinek, hanem leírtam egy naplóba. Utána már kérdezhettek, de addig csak az én élményem volt, helyretettem minden részletét a lelkemben meg az agyamban, aztán már tudtam róla tárgyilagosan beszélni. :) /

Vikci!
Örülök, hogy minden oké nálatok. Bár már jobban örültem volna, ha azért tűnsz el, mert szülni mentél! :wink: :D
Szerintem a ti babátok is biztos szót fogad majd! Eddig itt mindenkinél bejött a dolog! :D Drukkolok nektek!
Hát nem tudom nekem is hogy alakul, de nem akarom a 40. hetet elérni. Annyira utálnék befeküdni a semmiért.
Vikivel 1 nappal előbb bent voltam a kórházban, már az is elég rossz volt, de ha több napot ki kéne ott húznom, meg is bolondulnék... :shock:
Hát remélem ezek a gyerkőcök hallgatnak az anyukájukra és szorgalmasan elindulnak kifelé... :-)
Már csak az amnioszkópiában bízom, ha addig nem óhajt magától kibújni a kis drágám :-)

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

PANDIII!!!!!!!!!!!!!!!
AZTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :shock: :shock: :shock:

Gyönyörű a csaj, még szerencse, hogy időben lestoppoltam Kis-Menyemnek!!!
Csodálatosanszépségesengyönyörűűűűűűűűűű!!!!!!!!!!!!!!

:D :D :D :D :D :D

Vikci, te mit keresel még itt??? :shock: :shock: :wink:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Azt szeretném kérdezni,hogy nektek nincs olyan, hogy fáj az alhasatok+a szeméremcsont? Nekem ha felállok akkor tompán de biztosan fáj folyamatosan?

Pandi,

de jó, hogy haza jötettek. Amikor a kori előtt ,mentem el hétfőn képzeletben integettem nektek. :-)
Nagyon szép ez a kislány. Gratulálok mégegyszer!

Nekem mint ahogy olvashattad is hétfőn megindítja ha addig nem lesz semmi.

Pati,

látod belustult ez a kis tökös legény. Jó lenne ha mostmár hallgatna rám és kibújna.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Panda nagyon édes a lányod!Bármilyen is volt a szülés nagyon megérte!!!!!!! :D
Vendég

Pandácska!

Üdv. újra itthon!
Gyönyörű ez a kiscsajszi! :lol:
Legyen benne nagyon sok örömötök!
Ügyesek voltatok!
És majd idővel várjuk a beszámolót,de látom tényleg megérte!

Többieknek megy a drukk ezerrel!
Várjuk a többi babát is!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

GYors bekukk még holnap reggelig.

Pandi!
Tényleg nagyon szép kislányt sikerült összehoznotok, nagyon formás arcocskája van és olyan kis rózsás...
:D

Kata/ Andi/ Boeske meg akik még írtak, bíztattak!

Köszi a bíztatásokat. Én is reménykedek titokban, h. nem lesz azért 2 hét. Ma délután elmentem sétálni úgy 2 órán keresztül:
azóta úgy érzem, h. leszakadni készül a keresztcsonti szakaszom, illetve most már a hátsóm is nagyon fáj.
Anyukám azt mondta, Ő egy ilyen éjszaka után szült meg engem.

Kaptam málnalevél teát, meg egypár homeós bogyót, majd szedem Őket szorgalmasan...

Összepakoltam a kórházi cuccokat, meg kiegészítettem még pár dologgal (többek közt a Háború és békével meg a Bűn és Bűnhődéssel) :lol:

Basszus lehet, h. ennyi pakkal be se engednek a kórházba.

Puszilok mindenkit, aki közvetlen utánam jön a szülésben annak gyors, fájdalommenteset kívánok, majd Vikcivel üzenek nektek, ha a babó meglesz, akkor meg egy barátném felrakja ide a fényképet.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Pandácska gyönyörű a kicsi!
És milyen szép fejlett! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Köszönöm Dóra nevében is :D

Vikci,
Hétfő még messze van én vagyok rá a legjobb példa, nekem kedden lett volna az indítás :wink: a szülés bármikor lecsaphat rád, én se hittem már akkor és mégis! Drukkolok nektek szerintem nem kell indítani majd!

Hu már jó sokan vagytok a végén mindenkinek, drukkolok hogy olyan szép élmény legyen a szülése mint nekem, csak rövidebb változatban :wink: Bármikor szívesen átélném mégegyszer, akár 30 órában is :D

Vera,
Kitartást már bármikor jöhet a baba, hogy a doki mit tippel az semmit nem jelent :wink: Drukkolok nektek hogy a héten már babázzatok!

Andi,
Zsófi egy tündér :wink: látom Ő is igazi hajas baba :lol:

Zsu,
Nagyon édes Martin baba :D

Most csak ennyi majd még jövök.
Vendég

Sziasztok!

A reggeli ctg-n a kislány nem mozgott túl aktivan, igy 12-kor ismétlünk.

A doki reggel ismét azt mondta h holnap már biztos nem megyünk haza.
Kicsit félek, mert nem nyilatkozik h mivel szeretné megindítani.
Szerintetek?

A babóca szépen már be van illeszkedve a szülőcsatornába, és kb 1 ujjnyira nyitva is vagyunk.

Kriszti

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Chris,
Többségében infúzióval szoktak indítani, ha van tágulás akkor burkot repesztenek. Persze ez doki és kórház függő is. Holnap csak befektet ugye de nem indít?
Vendég

Pandi,

Gyönyörűséges Dóra baba, utólagosan én is szeretnék boldog névnapot kívánni neki : )
Köszönjük a bókot, Dóra is csodaszép, és nagyon elégedettnek tűnik, igaza is van, hisz a legjobb helyre született : )

Akik még egyben vannak megy a hatalmas
DRUKK, DRUKK, DRUKK !!!

Andi

Kép
danidaniel

chris
Szoktak még hüvelybe felhelyezhető zselével is indítani ebben olyan anyag van mint a spermában ezért is ajánlják apát szülésmegindítónak! ;)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

[size=24]
MEGSZÜLETETT VIKI27 KISLÁNYA ESZTER VIKTÓRIA MA 9 ÓRA 13 PERCKOR 2850 GRAMMAL ÉS 47 CENTIMÉTERREL. [/size
]GRATULÁLOK NEKTEK VIKI, SOK TEJECSKÉT ÉS BOLDOGSÁGOT A PICIHEZ!

Pandi,

én is ebben bízom, hogy megilyed ez a kis csibész és elindul kifelé. Nagyon szeretnék itthon vajúdni eg kicsit és utánna elindulni.
Köszönöm a bíztatást. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Jaj de jó!
Hatalmas gratula nekik!

Vonalzó! Máté megszületett??????????

Kép

Kép
ibm

Dehogy akkor szerinted írnék? De nincs olyan vonalzó ami tovább megy. Vagy ezt írja ki vagy azt, hogy bármikor megszülethet. Van alatta mégegy vonalzó ami ezek szerint elbújt és azon az van rajta.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Jaj nem bocsi csak azt hittem én sem láttam. Megpróbálok változtatni rajta okszi?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Biztos vagyok benne,hogy nem írogatnál,csak jeleztem! :lol:
Hajrá Máté!
Megy a drukk!

Kép

Kép
ibm

Pandi!

Doki elmondása szerint, holnap indítja is.
kb 1 ujjnyira van nyitva.

Mamacka!
Papa rajta van esténként a dolgon nem tudom emnnyit segit.

Talán a fornt még tehet ma vmit, és este elindul magától........

Kriszti

bchris

Sziasztok!

VIKI27! NAGY GRATULA!!!! VÁRJUK A BESZÁMOLÓDAT, HA LESZ EGY KIS IDŐD!!!
Azért nem gondoltam volna, hogy mindenkit beelőzöl itt, aki soron van! :-) :wink:

Na Vikci, most már tényleg mi jövünk!!! :-)

Egész délelőtt görcsöltem megint, fáj a derekam, hasogat a hátam, de csaknem történik semmi... :-( Kicsit már türelmetlen vagyok, sőt naggggyon...!!! :D
Most holnap le kell beszélnem a dokimmal, hogyha keddig nem történik semmi, akkor ne kelljen befeküdnöm, inkább bejárok mindennap v. minden másnap, mert nem tudom a lányzómat ennyi időre hová tenni.
Anyukámék is dolgoznak, párom is, nem úgy van, hogy csak úgy egy-két hétre valakire rábízom. Természetesen, ha megszültem, akkor arra már bárki szabaddá tudja magát tenni, na de azért mondjuk 2 hét az mégiscsak hosszú idő (bentfekvés szülés előtt, meg utána :shock: )
Meg én sem nagyon vágyom kórházi körülmények közé. Ha itthon nem akar egy szülés beindulni, szerintem a kórházban meg pláne nem fog :shock: Nem egy háborítatlan környezet... :?

Nagyon sokat beszélgetünk Lilikével, hogy most már nagyon jó helye lesz itt kint, nyugodtan kibújhat, mindenki úgy várja, Viki is sokat beszél hozzá, simogatja a hasam, puszilgatja, mondja neki, hogy tesókám gyere ki, nagyon várlak; de a lányzót nem nagyon hatják meg a dolgok! Olyan vidáman ficánkol ott bent, hogy majd szétrúgja összes szervemet, csak a kibújást nem erőlteti! :lol: :roll:

Bchris!
Sajnálom, hogy indítani akarják a szülésed, nekem az elsőt indították zselével. Mondjuk még mindig jobb volt, mint 1-2 héttel túlhordani, de azért jobb szerettem volna elsőre magamtól szülni.. hát mindegy, ez már így alakult. Most már csak abban bízom, hogy emiatt a másodiknál is nehogy indítani kelljen. :?
Ezek a babák valamiért nagyon nem szeretnének kibújni, mondjuk néha érthető is.... ilyen világba.. :roll: :)
Hátha még megijed a kislányzótok és elindul magától ma este!
Megy drukk!!
Egyébként szerintem a zselé legkíméletesebb módja az indításnak. Az oxytocin meg a burokrepesztés már kicsit erősebb beavatkozás. De ez tényleg kórház meg orvos függő, hogy ki mit használ.
Azért kérdezz rá, hogy pontosan miről is van szó, olyat igazából nem tehetnek, amit te nem szeretnél!

Vikci!
Veráról mit tudsz? Nincs nála semmi változás? Bent van már?

FRONTOS délutánt és estét mindenkinek, aki még nem babázik! /Magamnak főleg.... :D :D /

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Kata!

Az indítást követően sokáig tágulták, vagy onna már gyorsan mennek a dolgok?

Bocsi ha h...-ségeket kérdezek.

Kriszti

bchris

Kriszti!

Nekem úgy volt akkor, hogy elment a nyákdugóm, akkor voltam 40+2, befektettek és vártunk. Aztán másnap reggelig nem történt semmi, majd tök zárt méhszájnál feltették ezt a zselét, és rá 20 percére már elkezdődtek a fájások.
Elég hosszú idő volt, mire 1 ujjnyira tágultam, kb. 3-4 óra. Aztán szépen fokozatosan tágultam.
Majd 7 óra után magától repedt a burok, és onnan már csak 2 óra 10 perc volt a lányom megszületéséig.
Kaptam beöntést, meg a burokrepedés után oxytocint (sajnos). Na attól aztán voltak oltári fájásaim, pedig azt hittem, hogy az addigiaknál nem lehet már erősebb, de mégis :-)

Szerintem mindenképp kérdezd meg, hogy milyen módszerrel indítják meg a szülést. Szerintem burokrepesztést általában akkor szoktak, ha már vannak fájások. Bár ki tudja, lehet hogy amúgy is.

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Énis egész nap meg tegnap este is görcsöltem. De nem szakaszosan hanem folyamatosan. Remélem ez csinál valamit a méhszájammal. Majd holnap kiderül. Kicsit félek ettől a vizsgálattól de ezt már írtam. :-)

Vera a vártnál sokkal jobb helyen van. Azt hitte nagyon rossz lesz. de jók a szobatársai is. Álltalában mindenki szülésre vár meg van valami hasonló baja , mint neki. Így összeségében jó helyen van. A kaja sem volt rossz sőt azt mondta, hogy finom volt és bőséges.
Holnap megy CTG-re. Ma megint megvizsgálták most nem a dokija hanem aegy dokinéni aki szintén azt állapította meg, hogy nagyon merev a méhszája. Javasolta a tabletta vagy kúp felhelyezését ami gondolom medindítja a kitágulást.

Katuci,

hát igenolyan emberkék előznek be akikről nem is gondolta az ember. Hihetetlen. Egyébbként nagyon félek az elindítástól. Mert én is abban bízom, hogy majd rak fel zselét vagy valami, mert az kíméletesebb módszer. Szóval akkor neked indították. Ezek szerint nem volt vészes.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Én nem is tudom milyen lehet így várakozni.. biztos rosz...
Mi a 38. héten mentünk be és bepánikoltam, hogy én még nem akarok szülni! :) annyira szerettem pocakos lenni és nagyon váratlanul ért, hogy elfolyt a víz!

Isten hozta akis embert a nagyvilágban!

bchris
Helyes! :)

Katuci
Én is tartottam az oxitocintól de nekem nem tűnt annyira vészesnek. szinte egyből kétperces fájásaim lettek.
A magzatvíz elfolyása után kb 12 órára kötötték csak be, tehát vártak rendesen, hogy magától beinduljon de nem akart.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szülés: Szombaton még voltunk ctg-n délután, ami mutatta a szokásos fájásokat, de csak ennyi. Megbeszéltük, hogy indítás lesz kedden ami jó érzés is volt, meg nem is de tudtam, legalább szerdán már babázhatok. Otthon szépen bekuckóztunk az ágyba este, és filmet néztünk. Nagyon keményedett a hasam, de már nem figyeltem rá gondoltam a szokásos szórakozása a méhemnek. Fél 10-kor éreztem az első fájást de nem olyan gyengén mint amit sokan írnak hanem élesen hasított a pocimban egy keményedés közepén és a derekamba is. Na mondom mi ez? :roll: Jött a következő is. Akkor elkezdtük nézni az órát 10 percenként jöttek. Ez már rendesen fájt néha nyögdécseltem tőle pedig még csak az elején voltunk. Nem hittem el a dolgot beültem egy kád vízbe biztos voltam benne hogy elmúlik. Jobb is volt a vízben de amikor kiszálltam minden kezdődött elölről. Hívtam a szülésznőmet hogy itt elkezdődött valami nagyon fáj a pocim 10 percenként. Ez volt kb. fél 1-kor mondta hogy 2-re érjek be addigra ő is ott lesz. Közben szépen jöttek a fájások, fájtak rendesen de nagyon örültem neki. Felhívtuk párom szüleit hogy jöjjenek megyünk szülni közben még bepakoltam mindent és vajúdtam közben. A kocsihoz már nehezen jutottam le, ha jött a fájás akkor stop volt. Az utazásnál már 5 percenként jöttek. Megérkeztünk a kórházba felmásztunk a szülőszobához . Bementem egyedül egy szülésznő fogadott nagyon rendes volt szülésznőm még nem érkezett meg. Átöltöztem és jött a ctg ami mutatta hogy igen ezek már rendszerek. Megérkezett a szülésznőm megvizsgált akkor voltam kb. 2 ujjnyi. Beengedte a páromat ez megnyugtató volt :wink: Beszéltünk róla hogy kérek Edát mert már akkor nagyon fájt és tudtam messze még vége csak azt nem hogy mennyire. Kb. 3 lehettet amikor jött az edás bácsi és megcsinálta. Nagyon féltem tőle pedig tényleg nem fájt inkább kellemetlen volt. Szülésznőmre hajoltam közben azt hiszem megharaptam egy fájás közepette :oops: Vártuk hogy hasson az eda. Jó is lett kb.2 órán keresztül de utána más lett a fájás és magasan fájt a gyomrom helyén meg felette oda az eda nem hat. Kaptam még edát de már nem volt jó fájt az egész pocim mint előtte. Mindegy hagytuk a dolgokat, labdán ülve volt legjobb. 6-ig jól haladtunk de akkor nem akarta a tágulás folytatódni. Kb. akkor lehettem 4 ujjnyi de nem jött le a baba feje így nem simult el a méhszáj. Közben egy fájásnál megrepedt a burok szóltam a páromnak hogy keresse meg a szülésznőmet mert bepisiltem :oops: de persze ez a magzatvíz volt :wink: Vártunk, vártunk vártunk nagyon fájt mindenem legjobban az alsó részem de ott volt a párom és a szülésznőm tartották bennem az erőt na meg persze Dorka utáni vágyam is. Mivel a buroksapka megmaradt így repesztettek burkot vagyis elfolyatták a maradék vizet is. Ekkor már nem ebben a világban jártam sokszor ha szóltak nem válaszoltam meg nem akartam hogy megvizsgáljanak mert nagyon fájt de türelmesek voltak velem. Szerintük nagyon jól viseltem hát akkor ezt nem így láttam. Kb. fél 11-kor éreztem hogy nyomnom kell de még nem volt a helyén a feje és méhszáj se simult el. Mondták hogy nyomjak nyugodtan mert ez is segít hát nyomtam. Innen folyamatosan nyomtam 12. 13-ig minden fájásnál amik szerintem 2 percenként jöttek de erre pontosan nem emlékszem. Egy fájás alatt hármat nyomtam kettő nagyot egy kicsit így esett jól. Bal oldalon jobb oldalon így kellett forognom. Nem tudtam összerakni a lábam mert úgy éreztem megnyomom Dorka fejét ezért az egyik lábamat a levegőben tartotta a párom és a szülésznőm felváltva. Ez már nagyon rossz volt fájt is és kimerültem rendesen. Rengeteg nyomás után mondták hogy akkor most jön a szülés. Itt csak annyira emlékszem hogy nyomtam mint akinek az élete múlik rajta és nyomták a hasam közben. Párszor visszacsúszott a feje még erre is emlékszem. A vágást éreztem de nem fájt. Nagy nehezen de kicsúszott a Drága és rögtön pocira rakták :D Na ezért a percért érdemes volt megszületni leírhatatlan boldogság. Az a meleg kicsi test a pocin csodálatos. Szegény Dóra tiszta lila volt és olyan csúcsos lett a feje hogy feje mint egy uborka de mégis gyönyörű :lol: Nekem legszebb. Beszéltem hozzá közben párom elvágta a köldökzsinórt. Elvitték a szokásos fürcsi, mérés, öltöztetés. Közben megszültük méhlepényt ez már nem volt olyan vészes. Megkaptam végre Dorkát ekkor eszméltem rá hogy igen ő volt bennem egy igazi kisbaba az én kisbabám az Életem!! Jött a varrás mivel nagyon picit kellett vágni így gyors végeztünk fájt de akkor már ott volt kezembe Dóra végig így lefoglalta minden figyelmemet. Sokan jöttek gratulálni szülésznők még a takarító is. Szülésznőm mondta hogy senki nem hitte el hogy megszülöm mert nagyon nem úgy álltak dolgok de boldog voltam hogy sikerült. 3 embernek köszönhetem: Párom, Szülésznő és persze Dorka mert nagyon jól viselte a szülést így tudtak ránk türelmesen várni. Végre végeztünk mindennel és hármasban maradtunk. Boldog felejthetetlen percek :D Egy kedves csecsemős segített cicire tenni és már cuppogott is a formás szájával amit tőlem örökölt. Kb. 5ig így maradhatunk édes hármasban nézegettük egymást utána elvitték én maradtam még mert hánytam és lett egy pici lázam de 7-kor lekerültem a kórterembe. Hát ennyi. Vasárnap este már azon gondolkoztam hogy kell egy kistesó pedig eddig nem akartam de ezt szeretném még átélni az életben annyira szép emlék marad az össze fájdalommal együtt :D

Ui.: Gondolom feltűnt pár embernek hogy nem említem a dokimat. Igen nem említem mert nem jelent meg életem legszebb pillanatánál. Indoklást nem kaptam de már nem is érdekel nem tudja milyen jó buliról maradt le :wink: :lol:
Vendég

Pandi :cry: :lol:
GRATULÁLOK!!!!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Sziasztok

Pandi,Szép történet, majd én is leírom amint lesz egy kis időm.Dóra átalussza az éjszakát?Kiságyában alszik?Van már rendesen tejcid?

Vikci,Mi újság?Nem jön még Máté?

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Zsu,
Hát szopizni felébred, utána alszik is tovább mint a bunda. Van már rendesen tejcim fájnak is a cicik rendesen. Most az ágyunkba alszik pedig nagyon ellene voltam, de nem tudok mit csinálni tapadok rá mint egy pióca :lol: :oops: ott az a gyönyörű ágy és tök üres, de majd átszoktatjuk csak még olyan pici jobb neki mellettem.

Vikci,
???

Pati,
Hogy vagytok? Alig írsz magatokról.

Na megyek kicsit rendbe teszem a lakást, jön a dokinéni megnézni Dorkát utána meg a nővéremék.
Vendég

Pandi!

Nagyon szép és "fájdalmas" a történetetek! :lol:
De ügyesek voltatok és a végeredmény mindent feledtet!
Szép napot nektek!
Vigyázzatok erre a kis tüneményre!
Annyira szép babátok van!
Anya ,Apa büszke lehet!

Zsu! Martinka is gyönyörű,ha lesz időd várjuk a te történetedet is!
Persze amint Martinka engedi!

Vikci???????????

Kép

Kép
ibm

Viki,

GRATULÁLOK A KISLÁNYODHOZ ÉS SOK BOLDOGSÁGOT ÉS PERSZE RENGETEG TEJCIT KÍVÁNOK.

Pandi,

Gyönyörűen leírtad a szülésedet, pedig tudom min mentél keresztül. Az első szülésem pont ilyen volt, 20 óra vajúdás és 1 óra kitolás. mert a buksija nem jött le. De megérte nekem is, ahogy neked is, és az ember tényleg azt a csodálatos pillanatot szertné többször is átélni.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Vera,

Tudom, hogy maost nem tudsz olvasni minket, de nagyon remélem, hogy még a héten előbujik a kisfiad, és nem kell sokat a kórházban töltened.

Vikci,

neked is nagyon drukkolok, hogy minél előbb meglegyen a kicsikéd végre. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Szülésem:Péntek hajnalban elment a nyákdugóm, reggel pedig a maradéka.Nagyon boldog voltam, habár tudtam hogy ettől még nem biztos hogy szülünk, de valahogy éreztem hogy nekünk ez ma meglesz...Apának nem szóltam, pedig egész nap fájásaim voltak, amik persze egyre erősödtek, és egyre sűrűbbé váltak.Estére már 10 perces fájásaim voltak, így szóltam neki, hogy szerintem menni kellene hamarosan.23 órára értünk be a kórházba, ekkorra már 5 percesek voltak a fájások.Behívott a szülésznő, megvizsgáltak, de azt mondták hogy még csak 1 ujjnyira vagyok kitágulva.Leborotváltak, beöntést kaptam, elvittek egy egyágyas szobába, és hagyták hogy végezzem a dolgom, lezuhanyozzak, és mikor végeztem beengedték a páromat is.Nézték a fájásokat, infúziót tettek rám, de mivel még mindig csak egy ujjnyi volt azt mondták hogy ebből csak másnap késő délután lesz baba.De én éreztem hogy ilyen fájásokkal nem kell addig várnom...Párom hajnali 2 felé hazament, mondta hívjam azonnal ha van valami, de korán reggel bejön.Egész éjszaka vajúdtam, nagyon fájt, és nagyon rossz volt hogy a párom nem lehetett ott, de telefonon beszélt hozzám, és biztatott.Reggel 9 körül burkot repesztettek, már 3 ujjnyira voltam kitágulva.Páromat fél 10-kor beengedték, de akkorra már olyan fájásaim voltak, hogy üvölteni tudtam volna.Nagyon jó volt hogy ott volt mellettem, fogta a kezem, és vizesruházta a fejem.Hirtelen elkezdődtek a tolófájások, párom rohant a szülésznőt hívni, ő pedig már a dokival rohant be.Leengedték az ágyat,és a doki mondani kezdte hogy mit csináljak.Párom fogta a kezem, és tartotta a fejem.5 nyomásból végül megszületee a mi SZEMÜNK FÉNYE!!!!!!!A szülésznő elvitte lemérni, meg a szokásos dolgokat elvégezni, párom ment vele.Mi addig megszültük a méhlepényt, és összevarrt a doki.Mikor összepakoltak egy picit, párom behozta Martinkát.Először láttam ezt a nagy embert így sírni!!!Odatette a mellkasomra, és könnyek közepette azt mondta:Manó megcsináltuk!!!!!!!!!Ott volt velünk egy darabig,gyönyörködtünk benne, majd elvitték mert belekakilt a magzatvízbe.Elmondhatatlan érzés ez, amikor az ember először veheti karjaiba azt a Kis Manót akit 9 hónapon át a szíve alatt hord, és vár....Minden szenvedést megért, és VÉGRE egy igazi család lettünk MI HÁRMAN!!!!!!!!!!!

szemokzsu

Sziasztok!

Még mindíg sírok ha szüléstörténetet olvasok. Pandi, Zsu, tudom, hogy megszenvedtétek de nagyon szép volt összeségében a szülésetek.

ma voltam a dokinál megvizsgált. Állítólag egy újnyira ki vagyok tágulva de nem volt egyértelmű. Jól megkapirgált kicsit fájt is de remélem lesz eredménye. Máshol olvastam, hogy ilyen dolog után pár órával megindult a szülés. Remélem még ,ma este lesz valami a dologból. Holnap ha semmi nem lesz akkor a koriba kell mennem CTG-re. Majd meglátjuk.

Verának szegénynek nem mond sok jót a doki. Nagyon érik a csaszi gondolata, mert magas a pulzusa is, meg nem nagyon akar tágulni. Ma vettek tőle magzatvizet. Azt mondta a dokija, hogy lehet , hogy el fog folyni a magzatvize akkor viszont azonnal szóljon. Vera mondta nekem, hogy ha hétfőig semmi akkor megbeszéli a dokival, hogy csinálják meg a csaszit ne várjanak, ha amúgy is kockázatos minden.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci
Gondolok rátok!

Szemokzsu és Pandácska
Nagyon szép a szüléstörténetetek!
Gratulálok a kis emberekhez! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Gyönyörűek a szüléstörténetek, és az a legszebb az egészben, hogy mindkettőtöknek nagyon jó élményként maradt meg, mégha rögös volt is az út! Főleg neked Pandi.
Ügyesek voltatok! Babócák pedig csodaszépek!!! :-)

Ma voltam ASK-n, hát mondanom sem kell, egy élmény volt.... :?
Úgy kezdődött, hogy bevérzett a méhszájam, ahogy a műszer odaért, de szerencsére a magzatvíz tök tiszta, Uh-t is csináltak, baba oké, magzatvíz mennyiség oké, kicsit meszesedik a lepény. Dokimat aggasztja picit, de szerintem csak túl alapos.
ASK után megnézett kézzel is, kicsit "megfeszegette" a méhszájat, de azt mondja, hogy még mindig egy ujjnyi, picit a vaskosságából kezdett engedni, de még nem az igazi.
Mindenesetre a végeredmény az lett, hogy jön belőlem a vér meg a barna folyás vegyesen, szóval tök jó :shock:
De én is abban bízom, hogy talán ez "használt" valamit, hátha a hétvégén mehetnénk....
Most többen is szültek már ASK után este vagy másnap itt a kórházban, talán nálam is beindul valami.
NST-n minden oké, mondjuk ezután az álomjó ASK vizsgálat után Lilike úgy döntött, hogy végigalussza, így csak nagy noszogatások árán sikerült kb. 6-ot mocorognia. Mondjuk elég felháborodott mocorgások voltak, gondolta, hogy hagyják már őt békén.

Szerencsére nem kell a 40. héttől befeküdnöm, meg is könnyebbültem, így legközelebb kedden megyek ASK-ra, amikor betöltöm a 40.-et, másnap valószínűleg NST, és így megy ez majd egy hétig.... a 41. hétig várnak, utána indítják.
Nagyon bízom benne, hogy ennyi idő elég lesz arra, hogy a kislányzónk magától beinduljon!
Most kb. 3 olyan anyukával is összefutottam, akikkel együtt jártunk NST-re, és mindegyik jóval túl van már a 40. héten és még nincs baba, vagy a 41.-en lett meg.
Úgy látszik mostanában lusták a babucik!

Egyébként szerintetek meddig normális a vérzés ASK után? mert mindig azt hiszem, hogy abbamaradt, aztán mindig jön egy újabb lötty... :? :D

Vikci!
Drukkolok, hogy neked is legyen már végre valami!!! :D

Hát szegény Verát nem irigylem.:-( De ha tényleg sok a rizikótényező, jobb ha megcsászározzák.
Nem próbálták neki indítani zselével vagy hüvelytablettával?

Pandi!
Azért elég érdekes, hogy az orvosod nem jelent meg.... :shock:
Egyébként szóltak neki, és ennek ellenére nem ment be???

Most megyek, majd később még benézek!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Pandi, Zsu,
Nagyon szép szüléstörténetek, ügyesek voltatok : )

Gratulálok Viki a kislányhoz !!

++ Megy a DRUKK a többieknek ++

Andi

Kép
danidaniel

Pandus!

Gratulálok! Gyönyörű a kis Dorka. :wink:
Nagyon megható a szüléstörténeted. Végig szipogtam.
Sok boldogságot, jó egészséget kívánok nektek!

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Húúú, de le vagyok maradva!!!

Először is: hatalmas gratula a friss anyuciknak!!!! ;) Innentől lesz csak igazán boldog az élet!!!! ;) Nagyon meghatóak a történetek is: igazából csak ezeket tudtam végigolvasni. Valaki írhatna vmi összefoglalót időnként az ilyen elfoglalt anyukáknak. :D:D:D

Szolgálati közlemény: nagyon olcsón lehet kapni mosható melltartóbetétet itt: www.vmv.hu (lehet, hogypont ez nincs fönt, de csak az elérhetőség a lényeg! Semmivel nem gyengébb, mint a máskás (nekem az is van), viszont jóval olcsóbb (nekem az eldobhatósok nagyon bejöttek, de nagyon sok fogyott, így az is drága). Szóval egy szónak is száz a vége: mosható melltartóbetét 70 Ft/db!!!

Mindenkinek szép, boldog napokat!!! (És várom az összefoglalót! ;) )

meri

Sziasztok,

Bocs a bepofatlankodastol csak Katuci81-nak szeretnem irni, hogy ne aggodjon a mehszaj beverzes miatt. Nekem szerdan verzett be egy teljesen fajdalmatlan mehszajvizsgalat soran. Szegeny szuleszno nem gyozott bocsanatot kerni. Hivta az orvost aki 15 percig cserelgette a tamponokat benne, hogy elalljon a verzes es utana meg 10 percig fektetett mielott elengedett volna. Azt mondtak ez elegge gyakori jelenseg mert ilyenkor mar nagyon erzekeny a mehszaj es semmi baj ha barna folyas jon ezutan vagy rozsaszin cseppek csak ha friss verzes van akkor hivjam oket. Azota tobbet gorcsolok es barna folyasom van de sajnos a szules meg igy is varat magara.

Kép
Kép
eduarda07

Szia Meri!

Röviden és tömören:
Pandiról és Zsuról ezek szerint tudsz mindent, ami mostanában lényeges :-)

Vera: sajnos kórházban van, úgy tudom, hogy a veszélyeztetettség miatt került be, meg magas a pulzusa, többet Vikci tud mondani.

Vikci: még egyben szegényke :-), várja a hatást. Ha nem jön magától, akkor sajna hétfőn indítják a bébit.

Viki27: neki is megszületett a kislánya, beelőzött itt minden soron következőt! :D

Magamról nem írok, mert azt biztos olvastad ezen a lapon, hogy ma voltam ASK-n. :?

Danidaniel: szintén babázik :-) ő is hozzászólt ezen a lapon.

Mamacka: még növeszti a pocakját, amiről mindig kapunk képet is! :D

Bocsi, ha a középidő körül levő kismamikat most nem említem, de róluk most csak annyit tudnék írni, hogy szintén növesztik a pocót, és drukkolnak itt nekünk, hogy váljunk már ketté... :lol: :lol:

Akiről esetleg nem írtam, az sikítson és írok róla is pár sort!!!!!

Eduarda07:
Köszi a hozzászólásod, megnyugodtam, hogy másnál is előfordult az ilyesmi. Nekem is mondták, hogy egy kis barna folyás meg görcsök lehetnek a magzatvíz nézéstől, de azt nem kalkuláltuk bele, hogy bevérzik a méhszáj. De sok mindent úgysem tudok csinálni, ez van. Bízok benne, hogy valamit azért lendítene a babucimon, majd kiderül, hogy volt-e haszna a "kínzásnak". Köszi mégegyszer a biztatást!

További szép estét!

Várjuk a babókákat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kifelé gyorsan lustaságok!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Hát, Kata, éreztem, hogy vissza kell még néznem ma. :D Nem semmi vagy, nagyon köszi az összefoglalót. bevallom, nem oldal szerint olvastam, hanem kiszúrtam a hosszúakat! :D:D:D

Szóval mi az az ASK?

Majd legközelebb is szólok, ha lemaradok. :D

Vikci, Vera, nagyon drukkolok Nektek, hogy végre Ti is babázhassatok!!!

Többieknek is puszika!!!

És hogy miért nem tudok lépést tartani:
Kép Kép Kép

meri

Meri!

ASK = amnioszkópia

Én is moható melltartóbetétet használok, az eldobhatót nem győzném.
Mosható pelust próbáltad már? Andrisra 2 napja azt adom nappal. Éjszaka, meg ha megyünk valahová, akkor marad az eldobható.

Katuci, Vikci, Vera, Bchris!
Drukk!
(Remélem nem hagytam ki senkit.)

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

HOva lett mindenki???

Boeske, nem lesz mosható pelusunk: családilag hülyének néztek. :lol: :lol: :lol: Ráadásul egyelőre annyi pelust kaptunk ajándékba, hogy azzal elleszünk egy darabig.:D Melltartóbetét: nagyon bejön nekem ez a 70Ft-os, csak azt sajnálom, hogy nem előbb láttam meg, így vettünk 500-ért is. :?

Na további jó hétvégét Mindenkinek!!!

meri

Halihó!

Jelentem, én még egyben...sajnos :-)

Meri!
Örülök, hogy kimerítőnek találtad a válaszom!!!! :-) :-) :-)
Az ASK egy számomra elég kellemetlen magzatvízvizsgálat, amitől szuperul bevérzett a méhszájam, tegnap estig jött belőlem az anyag - bocs a kifejezésért -, szerencsére reggelre elmúlt.. :?
Felvezetnek a méhszájon át a burokig egy műszert, majd megvilágítják egy lámpával, és így megállapítják, hogy tiszta-e a magzatvíz. Nekem tiszta volt, de ennek ellenére a betöltött 40. héttől kétnaponta kell mennem.... nagy élmény lesz!
Remélem babukánk nem hagyja, hogy anyát ennyiszer kínozzák! :-)

Már úgy szeretnék babázni! Bíztam ebben a hirtelen jött hidegben is, dehát nem nagyon hatja meg az én kis Lilikémet... pedig annyit hívogatjuk, de semmi. Most már a jóslófájásaim is alább hagytak. :-(

Már csak abban bízom, hogy hirtelen, mint derült égből villámcsapás történnek majd a dolgok! :-)
A 41. hétig várnak, utána viszont be kell feküdnöm és megindítják, sajna. Pedig nagyon nem szeretném. Jobban örülnék, ha minden a legtermészetesebb módon zajlana. Hát majd meglátjuk!

Vikci! Mizújs van veletek?
Veráról mit tudni?

Boeske!
Köszi a drukkot, remélem már beindulunk végre mindhárman!!! :-)

Szép hétvégét mindenkinek!

Kata

u.i: Meri! Tündéri ez a lányzó! És hogy tud mosolyogni!!! :D Nagyon édes!

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Zsu,
Szép lett a történeted :wink:

Meri,
Nagyon édesen mosolyog Bius :D

Katuci,
Nyugi pociban nem marad az tuti. Szerintem nálad is az lesz mint nálam, hogy amikor feladod ezt a nagy várakozást futhatsz szülni :wink: :D Igen a dokimnak szóltak és nem jött be. Azt mondta két óra múlva ott lesz, de nem jött.

Christell,
Hogy vagytok? Vásárolgattok már?

Vikci, Vera??

Lányom még álmában is ciciért imádkozik :lol:
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Most értem haza CTG-ről. Az okés volt. Megvizsgált a szülésznőm azt hittem megszülök, de nem érdekelt , mert abban bízom, hogy ez is egít. Ez erősebb volt 2X , mint amit a doki csinált. Hát igen a nők keményebbek. Még mindíg igaz rám az 1 újnyi tágultság ja és a méhszájam, is fel van puhulva. Ez nem tudom mit jelent mondjuk. Összességében minden okés volt. Azt is mondta a szülésznőm, hogy engedjem el a babát. Mármint pszihésen. Ebben teljesen igaza volt. Én is úgy érzem, hogy jó nekem így. De most elkezdtem a magamra hatást. :-)

Pandi, Meri,

Nagyon édik a lánykáitok.

Katuci,

remélem neked is elindul a babád. Meg persze nekem is. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!Gyors benéztem, amég a Manó alszik...Nagyon drukkolok már mindenkinek, akinek itt az idő, vagy akinek már elmúlt!!!!

Vikci:Miújság veled?Hogy birod?Már biztos jó nagy baba Máté, drukkolok hogy mielőbb kijőjjön, és hogy szép szülésed legyen!!!Anyud hogy van?Veráról tudsz valamit?Sok puszi, és majd várom az sms-t is ha van valami!!!

szemokzsu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: