A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Zsuzsi: ez a fényképezős dolog tényleg elég jól hangzik... Bár én rendszeresen figyelem az anyajegyeimet, sokszor én sem tudom eldönteni, hogy változott-e vagy sem....

Nekem tavaly nyáron vágtak ki egyet-egyet mindkét mellemről. Jó nagyok voltak és bár kiskorom óta ott voltak és nem is volt velük semmi baj, mivel olyan helyen voltak, ahol a melltartó állandóan hozzáért, azt mondták, hogy vetessem le őket... Most már örülök, hogy tavaly megcsináltattam, bár a hegek sajnos nem túl szépek. Még sajnos most is van olyan, ami elég rossz helyen van, de azt is rendszeresen figyeljük és talán a baba születése után azt is levetetem..

Védőnő....nekem most pillanatnyilag nincs... :oops: Itt ugyanis a szülés előtt nem kötelező, csak utána, de most már december elején felveszem vele a kapcsolatot... 2-3 hetente megyek orvoshoz, mindig alaposan megvizsgál, meghallgatjuk a baba szívét is, szóval ezen a téren nyugodt vagyok, bár azért biztos tudna jó tanácsokat adni...

Nicko, Elif: mennek nektek is a pozitív energiák! Remélem hamarosan jobban lesztek! Elif, majd írj, hogy mit mondott az orvos!

Én meg közben várom a párom hívását, hogy milyen lett a vizeletvizsgálatom. Ma vitt be reggel vizeletet, hogy megnézze van-e benne fehérje és mivel ma nem jön haza (már megint ügyeletes... :( ) várom, hogy hívjon.... :? Remélem jó hírei lesznek!

Panna
pandusika

Panna: Drukkolok, hogy jó legyen az eredmény! Majd írjál ha megtudod!
zsu83

Elif, remélem hamar jössz a jó hírrel!!!

Kép

Kép
gjéti

Elif: nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!!!
yve

Tegnap este már nem tudtam jönni, és sajnos most sem a legjobb híreket hoztam... A külső méhszáj kicsit puha és ujjbegynyire kinyílt, úgyhogy úgy néz ki a hasfájás görcs lehetett. :(
Mondta a dokim, hogy nem mindenki ismeri fel a görcsöket, így ha máskor is lesz bármi, amin nem tudok kiigazodni, akkor irány hozzá. Most tényleg örülök, hogy ilyen lelkiismeretes a nőgyógyászom és behívott. Kicsit aggódunk persze, főleg férjem, de lehetne rosszabb is. Most így kell vigyáznom magamra, és legalább tudom mi a helyzet.
Fekvésre lettem ítélve egyenlőre dec. 8-ig, akkor megyek hozzá (vagy ha nem múlik a fájdalom akkor előbb), addig sok magnézium, semmi bolt, kutyalevitel (2. emelet, lift nincs), szóval szobafogság.
De nem baj csak a baba legyen rendben és húzzuk ki februárig.

Csinált a doki UH-t is, sokat nőtt a manó az elmúlt 2,5 hétben is, és most apuja is láthatta a kis hörcsögpofiját és pisze orrát, egyfolytában izgett mozgott, mondjuk tegnap amúgy is, őt is megviselte szerintem ez a dolog...
és megnéztük a szülészetet, szülőszobákat. Szerintem korrekt, tiszta, szép, nem egy modern luxushotel, de én nem is vágyom ilyesmire. A társaságról, szülésznőkről meg csak jókat tudott mondani. Kiemelni nem is tudott semkit, csak max. ha homeopátiázni szeretnék, akkor van egy hölgy aki ebben jobban otthon van, mint a többiek.

Szerencsénkre éppen nem volt szülés, és rögtön tudott minket fogadni és velünk foglalkozott sokáig, de mikor jöttünk el ő is meglepődött, mert egy másik velünk kb. egy terheskorú kismama is megjelent hozzán hasonló panaszokkal.

Lányok vigyázzatok magatokra! Én persze most magamból indulok ki, de semmi emelgetés, stressz, és sok magnézium!

Megyek kidőlni... :)

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Elif: ez mennyire hihetetlen, én tegnap nem olvastalak benneteket, de éjszaka Veled álmodtam... Valami vonat, vagy buszbaleset volt :? és együtt menekültünk..... Nem volt jó álom, fel is ébredtem belőle, és olyan rossz érzésem volt... Ma meg olvasom, hogy mi történt Veled.... :shock:
Pihenj nagyon sokat, és biztos minden rendben lesz!!! Tényleg nagyon jó fej a dokid!!!! Küldöm az energiákat Nektek is!!!!!

Mi ma megyünk uh-ra, remélem minden rendben lesz, délután jövök és beszámolok!!!
Addig is mindenki vigyázzon magára és a pocaklakóra!!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok!

Elif!!! Nagyon vigyázz magatokra, gondolok rád ne legyen semmi baj! Ettől én annyira félek, hogy velem is ilyen lesz, mert akkor megzakkanok...mi lesz a gyerekekkel,ha feküdnöm kell?
Pedig tegnap nagyon berezeltem...egész éjszaka fájta hasam, most jó. Nem nagyon fájt, csak éreztem valami furát, mint régen, és akkor se tudtam, hogy az görcs vagy mi a szösz, úgyhogy most se tudom...csak rossz volt. Doki épp elérhetetlen, lehet bevánszorgok a kórházba, bár egyedül elvezetni odáig nem sok kedvem, és inkább itthon pihiznék... tegnap sokat emelgettem, meg mászkáltam már megin. Asszem le kell állni alapra, és pihenni, mert baj lesz. mindig azt hizsem birom, és mégse. :( öregszem, na meg a 3. baby.... :) Mindenki vigyázzon nagyon!!!!!!

Orrvérzés beindult nálam is, bár lehet csak megfáztam és azért... :(
Kávét elkezdtem elhagyni, már nem is hiányzik annyira...eddig majdnem napi 2 lement, aztán már csak egy, most meg 2-3 naponta jut csak esembe...és nem is kívánom annyira, ezzel szemben cola függő lettem... :) Meg sütikívánós....Tegnap csináltam rizskoch-t(...nem tom hogy írják :) )eperöntettel, anniyra finci lett, fél tepsit én ettem meg :)

És eljutottam oda, hogy nincs kedvem ebédet főzni, inkább nem eszek semmit, csak kenyeret.... utálok mosogatógépbe pakolni a főzés után, meg az egész tortúra..viszont úgy ennék fincsiket....asszem nyűgösödöm, pedig most jön a karácsonyi hajtás, és jó lenne erőre kapni! Ti nem vagytok ilyenek? Még ki kellene nagytakarítani a kéglit, ablakpucolás, egyebek...így nem lehet díszíteni, olyan mocsok van :(
Megyek próbálok aludni kicsit...

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok,

Julcsi het eleje ota teljesen panaszmentes, ugyhogy holnap hazaengedik :) Ma reggl volt ultrahang, es a ciszta ugy tunik nyugiban van.

Hetfon kontrol.

Tessek pihizni mindenkinek minel tobbet !!!

Udv.: Istvan

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Elif! Pihizz sokat, és ne aggódj, biztosan nem lesz baj. Egyszer már engem is beijeszettek a kinyíló méhszájjal, de szerencsére én nem görcsöltem be. És csak biztatni tudlak: nálam 4 hét alatt nem romlott a helyzet, legutóbb már azt mondta a doki, hogy teljesen normális, a terhességi kornak megfelelő a méhszáj. Gondolok rád!

Istinek köszönjük a jó híreket, remélem, Julcsi hamarosan már babanetezni is tud :lol: .

Verus! Abszolút megértem, amit írtál, én is nagyon nyűgös vagyok mostanában, érzem, hogy többet kellene pihennem és aludnom, de sajnos még annyit sem tudok, mint azelőtt. Egyszerűen nem úgy működik, hogy én kivonom magam a forgalomból, a család pedig oldja meg az életét. Már a munkába járás is iszonyú nyűg, reggel alig bírok felkelni, délutánra leszakad a hátam a sok üléstől, szörnyen dagad a lábam, szóval már nagyon vágom a centit. Ennyit a panaszkodásról, holnap már péntek, hétvégén nincs sok program, majd pihenek.

Mindenki vigyázzon magára!

Kép
mist

Elif, tényleg vigyázz magatokra, nehogy baj legyen!!!

Örülök, h Julcsi jól van, várjuk vissza! :)

Verus, próbálj meg te is többet pihenni, nehogy gond legyen!

Egyébként lányok, volt már valakinek szülés utáni depressziója???
Mostanában egy csomót hallok róla, de mivel az ismerőseim között
senkinek nem volt még, nem igazán tudom, h milyen... :roll:
Azért remélem nem saját magamon kell tapasztalnom. :D

Kép

Kép
gjéti

Lányok!
azt hiszem a mai megint nem az én napom. reggel akartam menni vérvételre, hát persze nem indul be a kocsim. aztán aposom megnézte 1 ora mulva, beindult, csak a motorháztetö alatt volt pár kajamaradék. valoszinü egy állatka befészkelte magát. be sem merek ülni az autoba nem ám elrágott vmit. no meg tegnap elmentünk az orvoshoz, leültünk h várunk pár percet, elment az áram az egész városban, ugyhogy mehetünk pénteken. pocak még mindig fáj, szerintem már a sok idegeskedéstöl. valoszinü ma sem fogok többet csin mint tegnap.

Kép
Kép
nicko

Sziasztok, Hát nálunk sincsenek jó hirek a gyermekemnek sikerült valami virusos sz:rt haza hoznia. Ami ráadásul fertöző nagyon örülök neki biztos hogy elfogom kapni.Kicsit aggodok.
Elif kitartás minden a legnagyobb rendben lesz.
Itt most süt a napocska ami kicsit csaloka mert azért nagyon hideg van. Cukikám egyenlöre rendben van. Hétfön megyünk az ECHO nevü uh-ra kiváncsi leszek. Remélem minden rendben lesz. Mindenkinek jobbulást.
U.I.
Én is azt vettem észre hogy egyre " lustább" vagyok. Nehezebben mennek a dolgok. :oops:
Legyetek jók és vigyázzatok magatokra.
Rita

Kép
háfi

Sziasztok!

Isti: hurrá, köszönjük a jó hírt!! Julcsi várunk vissza!

Elif: nagyon vigyázz magadra, nem lesz semmi gond!!! Gondolj arra, hogy így még több időd lesz otthon kreatívkodni. :)

Verus: te is próbálj azért néha lazítani, bár gondolom, hogy 2 gyerkőc mellett ez nem olyan egyszerű!

Amy: várunk a hírekkel!!

Nicko: neked is pihi, nehogy valami gond legyen, a takarítás, meg az egyéb megvár ...

Én is kezdem érezni magamon, hogy már lassabban mennek a dolgok, mint szoktak.

Mist: nekem is eléggé nehezemre esik a reggeli elindulás, meg a BKV-zás. Egyébként még mindig csak egyetlen egyszer fordult elő velem, hogy valaki átadta a helyét, szép kis országban élünk :cry:
Még 16 nap meló, ha jól számoltam, azt csak kibírjuk!!!

Mi hétvégére tervezünk egy kis bevásárlós körutat, remélem sikerrel járunk!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Sziasztok!

Elif: Nagyon vigyázz Magatokra! Neked is megy a sok-sok pozitív energia!

Amy: Várjuk a beszámolót! :wink:

Ikverus: Te is nagyon vigyázz nagyon Magatokra!
Már én is észrevettem magamon, hogy már nem tudok úgy jönni-menni mint egy hónappal ezelőtt, pedig nekem még csak az első baba! Ha sokat mászkálok, akkor mindig feszülget a hasam alja! :? Biztonság kedvéért eszem a magnéziumot én is!
A kávét én is elhagytam szinte teljesen, igaz régóta csak koffeinmentest ittam! A kólából meg nekem is jólesik egy-egy pohárral! :wink:
A főzéshez néha nekem sincs túl sok kedvem már, szerencse, hogy anyum sokszor hoz nekünk kajcsit! :)
Nagytakarítani pedig jövőhéten fogunk a férjemmel! És utána díszítés! :lol:

Julcsi, István: Nagyon örülünk a jó híreknek! :lol:
Várunk vissza nagyon Julcsi! :lol:

Mist: Akkor hétvégén szigorú pihenés! :)

Nicko: Akkor jól összejött minden! Ne idegeskedj, mert az nem tesz jót Nektek!

Háfi: Jobbulást a gyerkőcnek! Remélem azért nem fogod elkapni! :roll:

Zsufi: Jó vásárlást Nektek hétvégére! :D
zsu83

Orsi, ez a bőrgyógyász elég kiakasztó, nem csoda, hogy nem akarsz oda visszamenni.

Iricc, jó hír, hogy az egyik oldalt javult a helyzet, és hogy befordult a manócska a megfelelő irányba. Reméljük, hogy a másik veséje is mostmár példát fog venni a bal oldaliról!

Gjéti, ettől a véres fürdővíztől én is szívbajt kaptam volna!

Crocus, nekem a védőnő sose néz szívhangot, a dokim szokott, de ő meg mindig. Képek majd jöhetnek :)

Zsuzsi, ez a pöttyfotózás nagyon jól hangzik, nem is hallottam még, hogy csinálnak ilyesmit. Megkérdezhetem, hogy mindezt hol és mennyiért?

Kangu, még szerencse, hogy ők szuperül értenek hozzá... reméljük, azért a szivárgás javítását nem így fogják elintézni...

Elif, pihenj nagyon sokat, remélem, minden rendben lesz! Férjed meg biztos el fog kényeztetni, ha nem kelhetsz fel :)

Julcsi, örülünk a jó hírnek, és azért mert hazaengednek, még tessék ám rengeteget pihenni!!!

KépKép

KépKép
stelly

Verus, Elif, nagyon vigyázzatok magatokra, pihenjetek ezerrel, és mindig csak pozitívan álljatok mindenhez. Küldök némi energiát. :lol:

Tegnap a bőrgyogyóban tök jó volt, nagyon helyes volt a doktorbácsi, aki kb 3 cm-ről nézte át a bőrömet, meg csomó sztárképet készített rólam :D . De a legjobb, hogy a nagyítós kukucskálás után kijelentette, hogy ami foltoktól én tartottam, azok teljesen ártalmatlanok, hajlamom lehet rá, és a korral jár :oops: , de tuti a jövőben sem fog elrákosodni. Viszont a hátamon van egy kicsit csúnyább másfajta, de úgy látja, az is ártalmatlan. Az részletes értékelést postán fogom megkapni. Iricc és Panna, itt tudtok utánanézni a helynek: http://www.melanomamobil.hu .Én csak ajánlani tudom őket.

Nőgyógyásznál is voltunk, Picikénk 1 héttel kisebb a számított koránál, de teljesen rendben van, 1300gr. és irányba van fordulva. A kis arca előtt tartotta valamennyi odatartható részét, kezét-lábait :D , és sajna ebben a korban már nem lehet jó 2D-s képet csinálni róla, de azért lett egy olyan kép, amin a jobb tenyere van. Az édes.

Holnap megyünk Tatára "nyaralni", annyira várom már!!!
Csak előtte még reggel 7-kor a kórházban van jelenésem vérszívásra, fúj!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Zsuzsi: Örülök, hogy minden ok Veletek!
Én 8-án megyek a doktornőhöz!
Jó utat, vigyázzatok Magatokra!
zsu83

Sziasztok!

pihiztem, tök jól esett...aztán elkezdett fájni a fogam...mindig van valami...nagyon félek elmenni vele, mert gázos fog ez, már sokszor tömték, mindig kiesett, és a régi fogorvos rossz helyre nyomta az idegkezelős tűt annakidején..ezzel új járatot csinált, ami eltalálja egy idegpályámat, szóval tud fájni az egész arcom...:( na meg ha megpiszkálják, az rémálom :(
pindurka nagyon mocorog idebenn, rendesen nem is hagy ülni, csak hátradőlve....szerintem nekem nem fordult még meg, mert állandóan lennt rugdal de nagyon. a másik két gyerek ilyenkorra már rég fejjel lefele volt, és a gyomromat rugták :) köldöknél feljebb még nem rugdosott ez a pocaklakó.

Julcsi! nagyon örülök, hogy már jössz hazafelé!!!! várunk vissza ide!
Elif! Jobban vagy?
Háfi! csak vigyázz magadra, nem biztos hogy elkapod! sok vitamin, rengeteg levegőzés, és párologtass citromolajat...általában ez megelőzi, hogy terjedjen bármi...nekem éveken át sikerült megúsznom, és sose kaptam el semmit a gyerekektől...bezzeg most hogy kismama vagyok, de szerencsére ez a köhögés se terjedt még át!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok Lányok!!!!!
Ezer éve nem jártam erre, most meg nem győzöm olvasni a több száz oldalt!

Hirtelen annyit kiszűrtem, hogy mindenkinek van már valami problémája, nyűgös, fáradékony stb... annak viszont örülök, hogy hamarosan kiengedik Julcsit a kórházból!:))))))) HURRÁ !

Én mostanában nagyon rosszul alszom, szinte nem bírom kipihenni magam, leginkább a méretek miatt, nehézkes a fészkelődés, sehogy sem kényelmes, mire megtalálom a megfelelő pózt, mehetek WC-re, és így tovább....

Nagy örömömre holnap megyek utoljára dolgozni, aztán már csak itthon, kicsit sem fog hiányozni a beutazgatás.

csajok, próbálom elolvasgatni amiket írtatok, eltart még egy ideig.!:)
vigyázzatok magatokra, a cukrosoknak pedig kitartást továbbra is!
andi

Kép
kaandi

Lányok, szombaton babaruhabörze!
http://www.kismama.hu/babaruhaborze/

Kép
kangu

Verus! A mozgás és a befordulás kapcsolata nálunk elég érdekes. Én meg voltam győződve róla, hogy már befordult, mert mindig fenn mocorog (előszeretettel a köldökömnél, ami a legkellemetlenebb, vagy még afölött). Most, hogy kiderült, hogy még csücsül, kezdjük felkészíteni magunkat egy női boxolóra :lol: .

Háfi! Szorítok, hogy ne kapj el semmit, nálunk is köhögés van otthon, itt az irodában meg mindenki tiszta nátha...

Kép
mist

MACSEKKAL MI VAN???

Kép
mist

Szeretném kérdezni Tőletek, hogy van még valaki aki streptoc. hordozó? Nagyon izgulok ma-holnap lesz meg az eredmény, túl vagyok egy kis szemicilines kezelésen (+kúp, a biztonság kedvéért), nagyon remélem, hogy sikerül jó eredményt kapni, bár olvastam ,hogy nem igazán lehet teljesen kiírtani ezt a fajta makacs gyulladást.

Valakinek hasonló probléma?
köszi

Kép
kaandi

Kíváncsi vagyok nekem befordult-e már Bence :roll: , elég érdekesen rugdos, néha egész lent érzem, a köldökömnél is, meg az oldalamon is, ezért gondolom, hogy még nincs befordulva! :roll:
Na majd hétfőn kiderül az uh-n! :)

Ikverus: Nekem is van egy fogam, amit mindig betömnek, de kiesik belőle a tömés! :?

Kangu: Ti mentek a börzére? Mi lehet, hogy kinézünk, de még nem 100 százalék! :roll:

Mist: Macsekot már én is nagyon hiányolom! Remélem csak nagyon elfoglalt, és minden ok velük! :roll:

Kaandi: Drukkolok, hogy jó eredményeket kapj!
Ez mitől van, lehet valamit tudni róla? :roll:
zsu83

Köszi Zsu!
Állítólag minden 4.-5. nő szervezetében kimutatható, ha jól emlékszem. Nagyon könnyen be lehet futni, mindenféle formában, felfázás, baci, vagy csak úgy, aki "fogékony" az ilyen dolgokra.
A 36. héten úgy tudom, hogy mindenképp vizsgálják, minden terhesnél.
Nagyon remélem én is, hogy negatív lesz.

Kép
kaandi

Köszi az energiákat és a biztatást!

Verus: igen, kicsit jobban vagyok, remélem megúszom a Magne B6-tal. Az orvos felírt egy görcsoldót is, ha nem javulna a helyzet, viszont baromi erős, hatásos állítólag és végig szedni kéne, ha elkezdem, úgyhogy tartok tőle... Pihengess sokat! És hát igen, ez a mindig jön valami asszem rám is eléggé igaz mostanában...

Örülök, hogy már rendben van Julcsi, csak így tovább! Tessék mutatni a jó példát, hogyan kell teljesen meggyógyulni, mostmár ráférne itt elég sokunkra szerintem. :)

Nicko vigyázz magadra, a dokilátogatásig próbálj meg tényleg feküdni amennyit csak tudsz.

Macsekra én is sokat gondolok, mindig eszembe jut, mert egy napra vagyunk kiírva.

Mist: köszi a biztatást, remélem mi is követjük a példádat, jó lenne mihamarabb valami hasonlót hallani.

Amy: fura hogy ilyet álmodtál. Kismama megérzés? :)

Kép
Kép
elif

Elif, te 16-ra vagy kiírva, ugye? :roll: :D

Nekem most már kutya bajom szerencsére! Holnap azért még vissza
kell mennem a dokihoz, h megnézzen, de hétfőn már mehetek
suliba... :?
Jah és kedden délelőtt UH, h befordult e a kicsi... Őszintén megmondom, h én 99%-ig biztos vagyok benne, h nem.
Ugyan úgy és ugyan ott érzem a rugdosást, mint eddig. Kizártnak tartom, h már fejjel lefelé lenne Oli... De majd meglátjuk. :)

A fogam nekem is fát egy kicsit, de ez a keddi dokilátogatásnak köszönhető. Tegnap sokkal jobban fájt, szóval most nem panaszkodok.

Kép

Kép
gjéti

Elif: Örülök, hogy kicsit jobban vagy! Csak így tovább! :)
MagneB 6-ból mennyit kell szedned?

Gjéti: Azért még vigyázz magadra, nehogy visszaessél, ezek a vírusok olyan kiszámíthatatlanok! :?
Jövőhéten megint uh eső lesz a topikba? :wink: Én hétfőn, Te pedig kedden! :D

Megy még valaki jövőhéten uh-ra? :)

Kreiszi: Mi volt az uh-n? :wink:
zsu83

Igen, én is a jövő7-en megyek UH ra, lesznek adatok bőven, kíváncsian várjuk, melyik baba hol tart a növekedésben!:)

Kép
kaandi

Lányok felraktam a muffin receptet!
André nagyon aktív tegnap óta, férjem csakugy nézett amikor a pocakra rakta a kezét. és most olyan furcsán érzem néha, olyan mintah nyujtozkodna, olyan lassabb mozgás jobb és bal oldalon. érdekes nagyon. szerintem nálunk is még popsival lefelé van de már kezdem mondogatni babonak jo lenne ha megfordulna :D

kicsit uncsi már itt az ágyon, ilyenkor este már alig várom h megjöjjön a férjem.

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!

Julcsi, jó, hogy végre elmúlt a hasfájásod, és hazajöhetsz :)

Elif, pihenj sokat, de szerintem nem lesz semmi gond, hogy kicsit kinyílt a méhszáj.
Nekem is Szávával elég hamar kinyílt 1 ujjnyira, aztán úgy is maradt, hiába csináltak velem bármit a kórházban, hogy induljon meg már a szülés, nem akart :)
Bár őszintén szólva én is eléggé aggódom, hogy nem-e nyílt ki nekem is, mert nem tudom sajnos kímélni magam.
Állandóan lótok-futok, cipelek, pakolok, takarítok, naponta legalább másfél-2 órát autózok, és estére mindig hulla fáradt vagyok.
Nem tudom kímélni magam, annyi a dolog. Sokkal könnyebb volt az elsőt várni, így, hogy már van családja az embernek, minden sokkal nehezebb, főleg a pihenés.
Verus, nagyon meg tudlak érteni, mikor írod, hogy mennyi gondod-bajod van, hasonlóan érzem én is, és nekem csak egy gyerek van, nektek akinek már kettő, sőt három, nagyon nehéz lehet mindennek megfelelni.

Én ma kötelező mérlegképes továbbképzésen ültem, nem volt egy nagy élmény, és holnap is mennem kell. Nagyon fárasztó volt egész nap azon a kényelmetlen széken ülni, babó is egész nap rugdosott. Ráadásul hajnalban iszonyatos görcsökre ébredtem, a gyomrom rettenetesen fájt, aztán a hasam is, rámtört a hasmenés. Totál kifárasztott, most sem jó a pocakom, húzódik is, fájogat is. Alig várom, hogy este legyen és lefeküdjek, de addig még vacsi, állatok etetése.....

Jajj, ne haragudjatok, most eszméltem csak rá, hogy csak panaszkodom.... :oops: bocsánat, de olyan jól esett.

Én a jövő héten megyek dokihoz, pont egy hét múlva, de én is nagyon izgatott vagyok, hogy befordult-e már a kispockos. Azt érzem, hogy egyre nagyobb és erősebb, mert néha nem kímél, hatalmasakat rúg.

A magnéziumot én is egyfolytában szedem, Béres magnézium +B6 tablettát szedek, napi egyet, abban 250 mg van. Ha ez nem elég, mint pl. most is, mert fáj és keményedik, akkor még beveszek egy fél magnézium citriciit is mellé.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Nicko: Én is nap végére tiszta unalom vagyok, és alig várom már, hogy a férjem hazajöjjön!

Andus: Tudom, hogy nem könnyű család mellett, de azért próbáld magad kímélni!
zsu83

Elif: sajnálom a rossz híreket! Pihenj sokat és vigyázz nagyon magatokra! Amilyen szuperul tudsz kreatívkodni, biztos nagyon jól elfoglalod magad!

Homeopátiás szerek - a nővérem szülés előtt pár héttel kezdett el teázni (most nem tudom mi a pontos neve) és a szülés alatt is szedett valami bogyót, ami állítólag könnyíti a méh tágulását. A vajúdással együtt kb. 5 óra alatt megszületett a kislánya. Lehet, hogy ezeknek a hoemós szereknek nem volt benne szerepe, de én is ki fogom próbálni.

Közben megcsinálta a párom a vizeletvizsgálatot és úgy tűnik, hogy egyelőre minden rendben. :)

Egyébként még Én sem tapasztaltam sehol, hogy figyelmesebbek lennének az emberek azért, mert várandós vagyok.... De hát ilyen világban élünk... :-(

Ja és közben kiderült a rossz hír is, amitől tartottam... A páromnak dolgoznia kell karácsonykor, ezért csak 30-án tudunk majd hazamenni... :( Bár a rosszban van jó is, szenteste és 25-én sem kell dolgoznia, "csak" 26-án és 28-án. De sajnos emiatt nem tudunk a családdal ünnepelni.... :(

Kaandi: mennek a drukkok Neked is! Én is úgy tudom, hogy ez elég gyakori és legtöbbször teljesen panaszmentes...

MagneB6 - én még Magyarországról hoztam egy nagyobb adaggal és már egy pár hete elfogyott, nem is szedtem... :oops: Ma kértem meg a párom, hogy hozzon nekem, de képzeljétek itt ezt a variációt nem is ismerik... :shock: Szóval most sima magnéziumot szedek...

Panna
pandusika

nem tudom Pandusika, de én is nagyon sok mindenkitől hallottam,
h homeopátiás szereket használt, és nagyon könnyen szült... :)

Kép

Kép
gjéti

Jééé, 29. hét. :lol:

Kép

Kép
gjéti

A homeós szülésgyorsító bogyók neveit, meg szedését kérném, mert engem nagyon érdekel, és már igérte valaki, hogy megaja, de csak nem jut el hozzám!!!! Szóval ha tudjátok, légyszi írjatok!!!! Sokmindenkitől halottam, hogy sokat segít, és nekem vanm is rá szükség....a 2. baba hosszabb volt mint az első, most nem akarok rekordot dönteni :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Elif: megy a + energia hozzátok! Pihenj sokat! Nagyon szép a zsebes tároló!

Julcsi: de jó, h mehetsz haza! Pihenj sokat te is!

Iricc: sajnálom, h a jobb vese rosszabbodott, de az jó, h működnek!

Kangu: sajnálom, h a cukrod megint diétára fogott, kitartást!

Nicko: hihetetlen, milyen szép helyen éltek.

A betegeknek gyógyulást kívánok!

Nekem csupa jó hírem van!
Voltam ma vérvételen és UH-on. Negatív a vizeletem (1 hónapja zsúfolva volt Ca-oxaláttal), a véreredményeimben 2-3érték van, ami éppen a határérték felett van, sztem ez is elfogadható. A vasam emelkedett, így már a normál értéken belül van (homeopátiás vasfelszívódást segítőt szedek).

Kismazsola becsült súlya 1540g. Behozta a 4 napos lemaradását az előző UH-hoz képest :D , így pontosan annyi idős, mint mensi szerint. Át is javítottam a vonalzómat. Nagyon ügyes, mert irányba fordult (azt hittem, észre fogom venni, de nem így volt).
Persze képet csak egyet sikerült róla csinálni, az sem tökéletes, mert a kezei az arca előtt voltak és ráadásul a hátam felé fordult. A fütyijét 2D-ben lehetett látni :D . Minden rendben! Úgyhogy Apának szupi szülinapja lett, nem esett letargiába :D .

Egyébként sokat mocorog, a köldököm felett erősebb rúgásokat érzek, lent pedig gyengébbeket, ott a kezével „osztogat”.

Bocsi, h hosszú lettem és ennyit dicsekedtem :oops: , csak nagyon örülök, h minden ok.
kreiszi

Verus: a közösön megtalálod a homeós listát, talán Andus tette fel.
kreiszi

Panna: úgy tudom a málnalevél teát szokták inni.
kreiszi

Igen, a közösbe feltettem a homeós szereket, hogy mikor mit ajánlott szedni, benne van a vajúdás, szülés könnyítő rész is.
Én is szeretném alkalmazni őket, bízom bennük.

Ugye lányok NO-SPA-t azt most is lehet bevenni? Mert az előbb kénytelen voltam bevenni egyet, fáj a gyomrom :? :(

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!!!

Julcsi: örülök, hogy minden rendben, és haza is engednek!!! Azért még nagyon sok energiát küldünk!

Verus: elhiszem, hogy nagyon nehéz lehet!
Épp tegnap mondtam Páromnak, hogy minden tiszteletem azoké, akik még mindig dolgoznak, vagy 1-2 gyerkőc mellett várják a következőt. Én így is nagyon könnyen fáradok, pedig tulajdonképpen azt csinálok, amit akarok, és magamnak osztom az időm.... Azért próbálj meg pihizni, és arra gondolj, hogy már nincs túl sok idő hátra!!!! :wink:

Nico: pihenj sokat!!!

Elif: nem tudom, hogy mi lehetett, de valahogy mégiscsak megéreztem... Mindenesetre örülök, hogy jobban vagy!!! Pihengess és meglátod, hogy minden rendben lesz!!!

Gerendai Zsuzsi: ez nagyon jó hír, hogy nincs semmi gond az anyajegyekkel! Biztos megnyugodtál!!!

Kandi: de jó, hogy megint jöttél!!! Tényleg jó rég nem hallottunk már rólatok!!!

Panna: sajnálom, hogy nem úgy alakul a karácsony, ahogy tervezted, de legalább szenteste együtt tudtok lenni.... Örülök, hogy a vizeletvizsgálat ok!!!

Kreiszi: gratula az eredményekhez! Akkor most Te is február 2-re vagy kiírva??? :wink:

Én is mindenképp el fogom kezdeni a homeós bogyókat!!! Ártani nem fognak, ha meg még használnak is, az csak jó lehet, nem??? :lol:

Na, akkor néhány szó a tegnapi vizsgálatról. Szerencsére minden rendben! Vendel nagyon rendes fiú, már szépen megfordult, ennek nagyon örültem. Méretei alapján egy héttel idősebb, becsült súlya 1727g. A doki megdicsért, azt mondta, hogy nem is látszik, hogy már majdnem 2 kilós a baba a pocakomban, mármint, hogy nincs nagy pocim.... :).
Róla sem készültek most igazán jó képek, mert a két keze és a lábai is az arcocskája előtt voltak. Viszont folyamatosan ásított, nagyon édes volt! Apja kérésére megmértük a férfiasságát, ami 154mm... :lol: :lol: :lol:
Ennek Apuci nagyon örült, büszkén újságolja azóta mindenkinek, szerintem már az egész város tudja.... 8) :lol:
Úgyhogy jól vagyunk, csak nagyon elfáradtam tegnap. A mai pihenős nap lesz, csak egy kis séta a kuttyokkal!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok!

Amy: Nem csak 15,4 mm?? :D

Elif: pihenj sokat, szerintem simán kihúzod a végéig!!

Tegnap voltam dokinál, a nyakcsatornára még mindig egy ujjnyit írt, (C1000), de a valóságban azt mondta egy kicsit már annál is rövidebb.
Mivel nekem programozott császár lesz az alkati problémám miatt, azt mondta hogy január 25-én megcsinálja ( az a 40. hét), ha nem indul meg hamarabb a szülés magától. Ma meg lesz ultrahang ha minden igaz ( a 20. hét óta nem volt, úgyhogy kíváncsi vagyok...)

Kép
cserkészkolbász

Kreszi, Amy: gratula az UH eredményekhez! :) Kíváncsi vagyok mi mekkorák vagyunk már, a kórházi gépen a doki nem tudott mérni :? , na de majd 8-án reméljük...

Gjéti: igen 16-ára vagyunk kiírva, ezért legalább február elejéig próbálunk összekapaszkodni a pocokkal. :)
Én is azt hittem, hogy biztos nem fejfekvésű, erre dehogyisnem, szóval majd nálatok is kiderül az igazság... :)

Zsu: 3*1 vagy 3*2-ben mondta az orvos, én most tömöm magamba 3*2-ben, hogy a görcsoldót ne kelljen elkezdeni. Ma reggel megint kicsit jobban vagyunk.

Mindjárt jön barátnőm és hoz nekem pogit, de jó... :) Olyan rossz, hogy még boltba sem tudok lemenni. Gyerkőc mellett biztos nem tartanám be ilyen szigorúan az előírásokat...

Kép
Kép
elif

Kezdődik az ominózus 30.hét......nemigen vártam...innen már tényleg alig van visssza, és innen már a neheze jön.... Bár az első hónap hányós időszaka se semmi, de a nehezedés, a pihizési kötelesség, a hangulatváltozás, és mindjárt itt a szülés...jajj...
Elvittem manókat isibe-+oviba, aztán hazajöttem, és alig bírtam felkelni a székből... mértem magam tegnap, képzeljétek már +10 kg-nál járok!!!! Pedig 2 hete még csak + 8 volt...jön a rohamos hízás !
A hasam megin megnőtt, csinálok majd képet, csak a fényviszonyok, meg a lemerült aksik változhatnának... :)

Kössz a homeós dolgokat, megnézem a közösoldalon!

Egész ejszaka pisilni szaladgáltam, de 2 cseppnél persze nem jött több....viszont rájöttem, hogy kényelmes a WC ülőkénk :):):)
A bébike leült a bal oldalamon a hasam aljára...legalábbis fura formázatot vett fel a pocak, és ott iszonyúan nyom, meg dudorodik. Annyira izgi ám ez, hogy ez a kis lurkó itt van benn, nem is olyan pici már, és mocorog, figyel mindenre, átrendezi a belső szerveimet, aztán kibújik, eltelik pár év, és közli, nem kel fel reggel, mert nincs kedve, és inkább alszik tovább..... :)Bezzeg most éjjel nappal mocorog. Nem is tudom mikor alszik! Szerintem soha...kb. 3 percig van csak nyugiban, és aztán kezdi előről....
Nálatok pihizik? Az elsők azért nyugisabbak voltak. Lehet én is túl vagyok pörögve, és átvette... :(

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Streptoc.: Régen kötelezően vizsgálták (a szülés előtt pár héttel-hogy az eredmény a szülésre meglegyen), de most előszeretettel "megfeledkeznek" róla :? Nem árt a nőgyógyász fülét rágni érte...Antibiotikummal ki lehet írtani, de ha ez nem sikerül a szülésig, akkor a babócát születése után antibiotikumozzák (mert a szülés során megfertőződhet vele).

Tea: málnalevél a 36. héttől. Ja, a magnéziumról az utolsó hónapban nem ártana leállni, annak, aki hüvelyi szülésre készül...

Babaruhabörze: mi biztosan megyünk a férjemmel, a gyermekfelügyeletet már megszerveztem :D

No-spa: a terhesek szedhetik. Erre rákérdeztem orvosnál, amikor nekem is gyomor-bél fájdalmaim voltak. Egyértelmüen ezt a fájdalomcsillapítót ajánlották. De ennyire fáj? :?

Kép
kangu

Sziasztok!

elif:annyira sajnálom,hogy nem vagy jól,de pihenj nagyon sokat és minden rendben lesz!sokat gondolok rátok és nektek is jut a pozitív energiából...!

julcsi:örülök,hogy mehetsz haza, és mindketten jól vagytok,továbbra is vigyázz nagyon.

verus:tegnap jártam a nővéremnél,neki 3fia van,a nagyok már 8 és 10 évesek a picike pedig mindjárt9hónapos,és rajta is látom,hogy ennyi gyerkőc nem vicc,nagyon komolyan be van fogva,reggeltől estig rohanás iskola,úszás,zeneiskola,anglóra a gyerekeknek közben vele a picike és még nyelvizsgára is készül,tanulás a gyerkőcökkel és még a képben van a férj is,ugye............hát minden elismerésem az övé és ehhez kapcsolódva a Tiéd is,mert nagyon kimerült lehetsz és mégis mindent megteszel a családodért és még a humorod sem hagyott el.nem tudom,én képes lennék-e hasonlóra és ha belegondolok,szégyelhetném magam,mert néha még van képem nyavlayogni,mikor nekem csak magmra és a babánkra kell gondolnm,na meg persze a páromra,de azért legközelebb amielőtt nyávogni kezdenék bármi miatt is,szépen rátok gondolok és befogom a szám!Kitartást kivánok neked és szép napot!

Tudjátok,nagyon szerencsésnek érzem én is magam,mert nálunk is meinden rendben és Kisbalázs is volt olyan drága,hogy már befordult,reméljük már nem fordul vissza,és olyan dolgokat produkál odabent,hogy mi csak nézünk és nevetünk...tegnap a keresztfiaim le sem vették a kezüket a pocimról,mert Kisbalázs rendesen formában volt...Vérlép is rendeben, és a vas is,soha nem volt ilyen tökéletes a vérképem,gyerekkorom óta vashiányos vérszegény voltam,most mégis minden renben,pedig nem szedem a vasat,mert az emésztésem tönkrevágja,viszont elkezdetem én is magnéziumot szedni,mert jötttek a lábgörcsök és a csípőfájdalom is.

Megint regényt írtam,mindenki nagyon vigyázzon magára és a béire,én mindenkinek küldöm a pozitív energiát!szép napot nektek!

Kép
nilabali

Sziasztok!

Erika: mi a gond nálad, ami miatt császár lesz? Vigyázz magatokra!!

Amy: jó nagy már Vendel, örülök, hogy minden rendben veletek.

Kreiszi, Nilabali: szuper, hogy nálatok is minden oké!!!

Stelly: Utolsó munkanap ?!?!?! Hogy telik?

Kaandi: jó, hogy jelentkeztél, jöhetsz gyakrabban is ám!!!

Dina: olyan rég hallottunk felőled, minden rendben???

Panna: ti még nekiindultok karácsonykor Németországból? Nem semmi, én mondtam a családnak, hogy mi nem megyünk sehova, jöjjenek ők az idén!!

Andus, Verus: azért próbáljatok pihenni, amennyit lehet!

Úgy látszik nálam is kezdenek megjelenni a kellemetlen tünetek, tegnap este elkezdett fájni a hátam, illetve egész pontosan a keresztcsonttól balra, nem is tudom mi van ott :? De elég rossz érzés, azt hiszem ma nem sokáig rontom az iroda levegőjét. Mondjuk suliba is kellene ma menni, de ha ennyire fog fájni, akkor én szépen hazamegyek!!!

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Erika: De!!! lemaradt a vessző... :oops: :lol: :lol: :lol:
Szép is lenne..... mert ugye mondják, hogy kis ember nagy bottal jár, dehát az azért mégiscsak túlzás lenne!!! 8) :lol: :lol: :lol:
Egyébként, ha minden igaz, akkor nálatok lesz először baba a topicból???!!!! Ez olyan izgi.... :D

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Zsuzsi, örülök, hogy minden rendben nálatok :) jól hangzik ez a melanómamobil, mondjuk azért az anyajegy eltávolítás az elég borsos... de az, hogy rögzítik a képeket, meg ilyen alaposan kivizsgálnak, az nagyon tetszik - nekem is van egy-két elég rosszul pozícionált anyajegyem...

Macsek bizony jól eltűnt... :(

Zsu, az én pöttömkém az elejétől fogva fejjel lefelé van (kis lüke), de ugyanúgy érzem a mozgásait, ahogy te írod, a hólyagomat a kis kezeivel birizgálja néha, az egyik könyökét nem sokkal a köldököm alatt szokta kidugni, a lábacskáival meg eléri a gyomromat, meg az oldalamat is. Szóval nem olyan biztos az, hogy még csücsül Bencus :D

Andus, sajnálom, hogy nem tudsz annyit pihenni, amennyit szeretnél :( azért remélem, most a hétvégén talán lesz rá alkalmad!

Panna, elhiszem, hogy nem örülsz, hogy a karácsony ilyen rövidke lesz nálatok, és a családtól távol :( majd igyekszünk feldobni a hangulatodat, hogy ne érezd magad egyedül! :D

Kreiszi, örülök, hogy ennyi jó híred van :D

Amy, jópofa a férjed :lol: :lol: :lol: mondjuk szerintem egy tizedest elírtál, vagy különben rettegni fognak tőle a csajok :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Erika! Pihenj sokat, tartsd benn azt a babát! Ezek szerint ti már kezdhetitek megcsináltatni a Manó horoszkópját? :D

A hát- és derékfájás nálam is kezd kritikus méreteket ölteni, éjszakánként egy bálna is kecsesebben fordulna meg az ágyban, mint én... Egyébként +7 kilónál tartok, amivel lényegében elégedett vagyok, és inkább nem gondolok arra, hogy pont ezzel a súllyal mentem szülni. :shock:

Kép
mist

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: