A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Miért nem számol a vonalzóm? :twisted: :twisted:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.13 08:32-kor.
Vendég

Szaszi!

Olyan ismerős ez a "mindenhol alszok egy kicsit" :D . Nálunk a lányom ébred fel minden este legalább egyszer, és én néha mellette alszok tovább (kicsit már nehezen férek mellé....).

Holnap betöltöm a 37.hetet!!!! Már csak három hét!!!! :D :D :D
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Imádom, hogy ilyen jó idő van, ki is használtuk hétvégén. Elmentünk a csókakői várba, hát mondjuk nem feltétlenül egy 9. hónapban levő kismamának való program oda felmászni, de egész jól bírtam. Lili meg kifejezetten élvezte. Utána McDonalds, Hangolka, gondoltam is Rád, nem is mertem elmenni pisilni. :wink:

Nálam továbbra is vannak keményedések, meg éjjel 2-3-szor most már görcsök is. Egyébként visszanéztem Lili UH leleteit és kicsit megnyugodtam, miután a 3-as érettségű lepényt 2 héttel utána 2-es érettségűnek is minősítették anno. Szóval ez is ennyire megbízható. :? De ugye hétvégén már ott az időpont, amit Sensivel kitűztünk, jön is valami hidegfront, szóval nem is bánnám, ha történne valami. :)

Pipal, örülök, hogy azért rendeződött a lakásviszony. Szerintem se fessetek ki már, ha megjön az eső meg a hideg, még kevésbé szárad és nehezebben szellőzik... Gratulálok a házassági évfordulóhoz! :D

Sensi, tök szép a pocid! 8) Tegnap én is megkértem Apát, készítsen rólam, majd megpróbálom feltenni. Én szombaton izgultam, mert nagyon bealudt Nati a pocakban, de aztán tegnap mindent bepótolt.

Harivera, Te meg azért próbálj pihenni, feküdni, ha ilyen a helyzet, azért még elég korán van. :roll:

Judit, jobbulást neked és a családodnak, gyógyuljatok meg minél hamarabb. :)

Katica, gratulálok Léna-pólyásbabához! Nagyon ügyesek vagytok! 8)

Ja, Lányok, itt Fehérváron egyáltalán nem is csinálnak strepto-szűrést, úgy tudom. Szerintetek azért kérdezzek rá a dokinál?

Mesi, nem lehet egyszerű a 2 babóval a pocakodban... És hihetetlen, hogy még annyi helyük van, hogy elmocorognak. :shock: Szurkolok, hogy még bent töltsék legalább a 3 hetet!

Zsemlyécske, ez tök izgi, még a végén beelőzöl itt mindenkit. :wink: A nyákdugót hogy vetted észre? Én állandóan azt figyelgetem, ha WC-re megyek és félek, mi van, ha észre sem veszem... :oops:

Reni, Te is pihenj sokat, vigyázz Magatokra!

Kép
37. hetes pocak

Szép napot,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok

Katica

Én Ujházy Andrásnál szültem ill. fogok ismét szülni. 2006-ban a barátnőm is a Feketénél szült pont Ő volt ügyeletben /32,5 hétre, szt imrés lett volna és a dél-pestibe került utána elég hamar 33. hetesen, mivel minden rendben volt a babával+nagy is volt/. Ő is meg volt elégedve a dokival bár nekem nem igazán tünik határozott dokinak, de lehet, hogy látszat csal:)

Nagyon fáradt vagyok, ráadásul tök rosszul esik, hogy Márknak csak apa, apa...létezik számára meg az anyósom (nagyi)...én meg levegőnek számítok neki. Múltkor hazajöttem diabetológiáról is nem is köszönt még puszit se akart adni hiába kérte anyósom, csak folytatta tovább a játékot vele...egész este bőgtem:( szerintem nem is hiányzok neki majd ha kórházba leszek...

Mindenkinek szép napot.
Bea
kumpibogar

Sziasztok lányok!

Jelentkezem én is, csak mindig van valami teendő, és meg kell hagyni „termeltek” rendesen :-)

Sensi: örülök, hogy jobban vagy! Szerintem se siettesd a kislánykád, tudja ő mikor kell kibújnia! Ráadásul a várandósság vége bár valóban „terhes”, de szerintem úgy fogsz majd visszaemlékezni rá, mint életed egyik legcsodásabb időszakára. Anyukám és a nővérem legalábbis ezt mondják mindig :-) Vigyázz magadra!

Écike: nagyon édes a kisfiad, és tényleg csodásan fejlődik :-) Olyan jó, hogy a korababáink is ilyen erősek!

Nati: köszi a homeos listát, nekem is nagyjából ezt adta meg a szülésznőm. Remélem jobb hangulatban telik ez a heted! Ha teheted (és van rá kapacitásod) sétálj sokat! Én a szabadban nagyon fel tudok töltődni!

Honey:
örülök, hogy végül a strepto-dologból nem lesz gond! Már én is kezdek izgulni, hogy minden rendben legyen...
Bea: édes lehet a kisfiad :-) Imádom az ilyen történeteket, annyira bele tudják élni magukat egy mesébe vagy a játékba! :-)

Katinka:
Szép kerek pocid van ;-)
Vera: jobbulást a kisfiadnak, nem lehetett könnyű heted :-( Remélem a keményedések elmúltak, és azt is, hogy normális lesz az orvosod!

Judit: nagyon szorítok Neked! Jobbulást az egész családnak! Jelentkezz, hogy mizújs Veled!

Katica: de jó hírekkel jössz Te is :-) Csodás érzés lehet a karjaidban tartani és etetni a babát. Már én is annyira várom!

Zsemlyécske: jobban vagy? Remélem a keményedések elmúltak, és Bendegúz bent marad a pociban még egy ideig. Bár tudják ők, hogy mikor kell kibújni ;-)

Gabi és többiek: án úgy tudom az NST maga a vizsgálat elnevezése, a CTG pedig a gép,amivel csinálják.

Pipal: Boldog házassági évfordulót! Megünnepeltétek ? ;-) Azért pihenj sokat, igazi hős vagy, hogy eddig dolgoztál!
Csuri: már csak 1 nap és célegyenesben vagy! Már én is nagyon várom, hogy betöltsük a 37. hetet!

Rólunk: csütörtökön megyünk az új dokihoz (talán még emlékeztek: a doktornő, akihez jártunk szintén babát vár, így nem ő vezeti le majd a szülést). Már izgulok a találkozó miatt, de nagyon sok jót hallottam az orvosról, telefonon pedig többször is beszéltünk, és nagyon kedvesnek tűnt.
Noel baba kicsit kevésbé aktív mostanában, de gondolom egyre kevesebb a helye és ezért lehet. Néha kicsit izgulok, hogy minden rendben van-e... de akkor olyan édes mert egy apró mozgással mindig jelzi, hogy „jajjjj anya...ne izgulj már folyton...”
NST- felhívtam a szülésznőmet, és csak a jövő héten tudunk találkozni, ami azért bosszant egy kicsit, mert az már a 37. hét. Szerintetek említsem meg az orvosomnak?

Judit
Kép
sonny

Pipal, alhasi nyillalgatásaim ezelőtt is voltak Nekem is. Ez a jóslófájásnak mondható fájás más jellegű, mensis görcs, nekem nem ilyenek voltak előtte. Ez még önmagában nem is gondolkoztatott volna el azon, hogy hűha, lehet most már tényleg hamarosan beindulunk, hanem a többi jellel együttesen kapott el a lehetséges tény. :D
Katinka, a nyákdugó/csap távozását én is olvastam, hogy valóban van, aki észre sem veszi, vagy csak szülésnél, tágulásnál ill. tágításnál megy el. Nekem a terhesség alatt sajna szint' folyamatosan voltak folydogálásaim, csúnyán fogalmazva, megszokott volt, hogy van valami cucc a betétkén. Viszont a mostani az enyhén rozsdásbarnás színű volt, majd nyálkásszerű váladék. Nem tudtam összekeverni az előzőekkel. Ugyanakkor ez is annyira egyedi lehet. Ahogy olvasgatom, hogy kinek, hogy s mint alakul a várandóssága, a szülés előtti, alatti élménye, olyannyira személyre szabottan történik minden.

Érdekességképpen beteszem a linket, amit olvasván kicsit azért megnyugodtam, hogy nem kell arra számítsak, holnapután szülni fogunk :P Bőven kihúzhatom még jónéhány hétig, de ezek a jelek azért... jelzik a közeledtét.
http://www.kismama.hu/babavaras/szules_ ... heckpoint2

Ma megyek NST-re, Gabi azt hiszem Te kérdezted, hogy mi a különbség az NST és a CTG között. Még korábban találtam:

CTG: cardiotokográfia

NST: non-stressz teszt

A CTG a kardiotokográf rövidítése, mely egy olyan speciális műszer, amivel a magzat szívműködése és a méh aktivitása egyszerre figyelhető és mindezt egy papírszalagra rögzíti. A regisztrált szívműködés folyamatos görbeként látható (felső vonal), melynek változásából következtethetünk a magzat állapotára. Ehhez figyelembe kell venni még a méhtevékenység görbéjét is (alsó vonal). Ha rögzítjük a vizsgálat alatti magzatmozgásokat is, újabb információt nyerhetünk.

A CTG vizsgálat a 20. héttől bármikor elvégezhető, azonban a terhesgondozás során csak a 36. héttől kezdve NST formában (lásd később) hetente, majd a terminus után 2 naponta javasolt, valamint a vajúdás, szülés alatt végig rögzítésre kerül.

A CTG készülékről, a vizsgálat menetéről:
A CTG-nek két érzékelője van. Az egyik a szívműködést figyeli, a másik a méhtevékenységet. Mindkét detektort a hasra rögzítik egy puha pánttal. Az érintkezést ultrahang zselével segítjük elő. A mérést általában 20 percig végezzük ülő, vagy féloldalt fekvő helyzetben. A CTG vizsgálat teljesen veszélytelen. Egyes irányzatok szeretnék csökkenti a magzat Doppler ultrahang terhelését, mely kisfokú melegedést idézhet elő, ezért kifejlesztették az ultrahang nélküli CTG-t is (magyar találmány, bővebben lásd itt).

Milyen elven működik a kardiográf?
A cardiográf ultrahanggal, ún. Doppler elv alapján (Doppler-elvről bővebben lásd itt) érzékeli a szívlüktetést. Két szívösszehúzódás között eltelt időből kiszámítja a pillanatnyi, egy percre vonatkoztatott szívfrekvenciát. Ezt folyamatosan regisztrálja a CTG papíron. A magzati pulzusszám pillanatnyi értéke 120-160/perc között normális a terhesség 36. hetétől. Megfigyelhető, hogy a magzati szívfrekvencia szinte állandóan változik, így a görbe „fűrészfogszerű” apró ingadozást mutat. Ez a szívműködés ún. oszcillációja. Az oszcilláció nagysága (amplitúdója) és időbelisége (oszcillációs frekvencia), szintén fontos jelzője a magzat állapotának. Az alapfrekvencia rövid időn belüli változásai a görbe emelkedését (akceleráció) vagy süllyedését (deceleráció) okozhatja. Ezek a jelek a magzat oxigénellátottságára utalhatnak. (lásd később). A magzati szívfrekvencia ilyen gyors változékonyságának a magyarázata a magzati vérkeringés szabályozásának éretlenségére vezethető vissza. Míg egy érett szív a kisvérkör és a nagyvérkör felől érkező vérmennyiségek közötti egyenlőtlenséggel és az erek ellenállásával a szívizom erejének szabályozásával küzd meg, addig a magzat szíve a pulzusszám gyors változásával reagál.

Hogyan mér a tokográf?
A méhmüködést a készülék a méh összehúzódásakor megváltozott szöveti elektromos vezetőképességgel lehet mérni. A méhizom nyugalmi állapotában is aktív. A méhtestben percenként több, kisebb ingerhullám terjed végig (Alvarez hullámok). Ezek az összehúzódások a várandósság alatt egyre fokozódnak. Időnként egy-egy erősebb méhtevékenység is regisztrálható anélkül, hogy ezt a kismama érezné, vagy „fájásként” élné meg (Braxton-Hicks-kontrakciók). Ezen összehúzódások funkciója valószínűleg a méhizom „tornája”, valamint a lepényi vérkeringés felfrissítése, teljesen élettaniak, nem kell tőlük megijedni.

NST non-stressz teszt

Az NST egy nyugalmi állapotban végzett CTG vizsgálat, mely során a magzat mozgásait is rögzítjük. Ezt a kismama egy nyomógomb segítségével jelzi a készüléknek. Az eredmény háromféle lehet:

Reaktív : a görbe jó, a magzat aktív és a magzatmozgásokra a görbe rövid ideig tartó emelkedéseket mutat (akcelerál)

Suspect : azaz gyanús. Kisebb eltérések láthatók a görbén, melyek nem egyértelműen kórosak. Néha csak az a magyarázat, hogy a magzat alszik, inaktív. Ilyenkor 30-60 perc múlva ismétlés szükséges.

Nem reaktív : a görbe kóros jeleket mutat (120/perc alatti tartós szívfrekvencia, beszűkült görbe, süllyedések -decelerációk stb.). További vizsgálat szükséges, mivel oxigénhiányos állapot fenyeget.

Terheléses CTG vizsgálatok:

A terhelés alatt a méh és a méhlepény vérkeringése kissé csökken. Amennyiben a lepényi keringésnek nincsenek tartalékai (rejtett elégtelenség), a CTG-n kóros elváltozások jelennek meg. Terhelést jelent a fizikális terhelés (torna, guggolás, szobakerékpár, lépcsőzés- FTT- fizikális terheléses teszt), méhösszehúzó oxitocin infúzió (OTT- oxytocin terheléses teszt), vagy az emlőbimbó stimulációjára kialakuló méhösszehúzódás (EST- emlő stimulációs teszt). Manapság az ultrahangos keringésvizsgálatok (flowmetria) alkalmazása kiváltották a terheléses CTG vizsgálatokat.

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Sziasztok!

Többen írtátok a keményedéseket, fájdogálásokat.....hát én is sűrűn keményedek...én már nagyon szeretném, ha 1-2 héten belül kibújna......főleg, hogy mindenki a nagy babával riogat......Persze a dokim enm...azt mondja, tökéletes! :) Tényleg, nagyon örülök, hogy orvost váltottam, mert minden témában van megnyugtató szava, amúgy meg tök poénos, viccelődik minden vizsgálatkor!

Mutatok egy tegnapi képet, elmentünk kirándulni a közeli erdőbe...Olyan jó volt! Szedtünk a gyerekekkel rengeteg termést, gesztenyét, makkot, csipkebogyót, különféle leveleket. Ma el is vittük az oviba, suliba, és őzikét is láttunk! :)

Hú, ahogy itt írok, megint mensisen fáj a hasam.......... :roll:

Kép

Üdv. mindenkinek!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Gyorsan bekukkantottam.Sajna most reagálni nem tudok,mert eléggé gázul vagyok :cry: Nagyon megy a hasam meg hányingerem van.Így most tuti pihenés lessz.Ráadásul jósolgatok is.Remélem mindenki jól van!!!

Aki szintén beteg jobbulást!!!Pihenjetek sokat!!!

Szép napot!!

Reni

Kép
Kép
reni_24

SziasztokT

remélem mindenki jól van,én már alig bírom.reggelre bedagadok iszonyatosan,a kezem alig bírom behajlítani.éjjel zsibbadok,pedig nem fekszem semmimen. :roll:
azt hiszem ez a hétvége volt az utolsó,mikor pocakosan kimozdultam itthonról.mi is a természet lágy ölére mentünk,fel a mátrába,jót sétáltunk,és egy jót vacsiztunk.

Már csak 14 nap,és a kezembe foghatom a kicsikémet,már másra sem tudok gondolni.Tologatom a babakocsit :lol: ,rendezgetem a ruhácskáit.

lassan mindenki a finishbe ér,és már mindjárt babázunk!

Vigyázzatok magatokra!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Kép

Szombati kiránduláson készült. :? +16 kilósan :(

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Hali!

Katica, ismik között volt, akinek benti kutyuja volt. Vigyél haza valamit, aminek baba illata van. Ezzel kell szoktatni a kutyát, hogy új illat jön a házhoz. Nem lesz neki annyira idegen. Meg hamar el kell kezdeni hozzászoktatni, hogy lesznek olyan dolgok, amiket nem szabad. Náluk nem volt gond, mai napig imádják egymást a kutya és a gyerek.
(Bár őszintén, minket kicsit zavart, amikor a pár hónapos gyerek arcát néha megnyalta a kutya..... De ezt mindenki maga dönti el.) A lényeg, hogy úgy csináljátok, ahogy nektek jó. A kutyi nem tehet róla, hogy kutya. Ugyanúgy kell szeretni ezután is. :)

kókuszmatrac: Most szagolgattam, elég jól kiszellőzőtt. Lehet csak azért volt olyan rettenet, mert be volt légmentesen csomizva. :)

Irigykedem azokra, akik még tudnak kirándulni!!!!!!!!

Honey, Ditta, Katinka tök jó a pocitok!!!!!

Zs, Pipal, köszi az infókat!!!!

Kép
Kép
gabi82

Jaj, lemaradt. Ti miben hozzátok majd haza a picurokat?

Én arra gondoltam, hogy egy hosszú újjú kombidressz, újjatlan rugi+ kabátka. Meg takaró meg sapka.
Vagy takaró helyett bundizdsák. De félek melege lesz a kocsiban, és így a takaró jobb megoldás, nem? Meg lehet hosszú rugi+ kabát. Nem tudom. Az autó út nekünk min. 1 óra lesz.

Ti mit gondoltok? Ezek lennének:
Kép Kép Kép

Kép
Kép
gabi82

Gabi!
Én is hosszú ujjú bodyt, ujjatlan rugit, kis pulcsit, takarót készítettem, meg ha nagyon hideg lenne, még egy bélelt overallt is bekészítettem. Meg két féle sapit.......Biztos, ami biztos, mert amikor a fiamat hoztuk haza, kicsi lett a bekészített sapi.... :lol: :lol: Úgyhogy most kettővel készültem!

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Sonny: ki lesz az új dokid? Én ma megyek az imrébe a szokásos kismamitornára, és valszeg előbb megyek és megveszem a rucit apának a szüléshez :D

Többiek: nagyon irigy vagyok a kirándulósokra!!! Kár hogy mi nem tudunk menni a felújítás, költözés miatt, mert amúgy mi minden ősszel kirándulni szoktunk sokat... No majd jövőre a pindurival :)

Öltöztetés: úgy látom mindenki inkább a hosszú ujjú body+ujjatlan rugi kombinációra szavaz. Hol lehet olcsón hosszú ujjú bodyt kapni? Mindenhol csak rövid ujjú bodyt látok többségében... A rövid ujjú body+hosszú ujjú rugi nem is jó szerintetek? Én most jutottam el addig, hogy végre elkezdhetek ilyenekkel is foglalkozni, és elkellne egy kis segítség, hogy miből mennyit+mekkorát érdemes venni!

Amúgy tegnap elmentem a közeli Sárkány Center nevű csodába, és beszereztem hálóinget+köntöst és próbaképp egy szoptatós melltartót. Én asszem lesz nekem ilyen 750Ft-os kínaiból egy pár és veszek azért majd egy szép és szexit is valahol :D

Szép napot!

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok Lányok!

Kicsit eltűntem, de még megvagyunk. Gyorsan fel is teszem a táblát, kiegészítve egy oszloppal.

KépKép
KépKép

Visszaolvasgattam, de tuti, hogy nem lesz időm mindenkinek reagálni. Azért egy-kettő:

Katica, Écike!
Gyönyörűek a gyerkőcök, nagyon szépen fejlődnek! Csak így tovább! Remélem, nemsokára otthon lesztek! :lol:

Judit, Vera!
Sajnálom a történteket! Azért örülök, hogy még egyben vagytok, bár Judit, úgy látom, te már átlépted a bűvös 37 hét határt... A telefonszámcsere sztem jó ötlet. Valaki írta, hogy az októberieknél volt egy "értesítési lánc", jó lenne nálunk is, csak valakinek össze kéne fogni. :lol:

Többiek!
Örülök, hogy jól vagytok, haskeményedésekre, görcsökre nem tudok mit írni. Gondolom, van aki már örül neki, van, akinek még kellemetlen. Nálam még nincsenek, bár igaz, Beninél sem voltak egész a szülésig... Pedig mostanában már a magnéziumot is elfelejtem néha bevenni.

Mi jól vagyunk, pénteken voltam dokinál: Julcsika továbbra is fejvégű, egy hét lemaradásban van az átlagos méretektől, de szépen fejlődik (én meg kifejezetten örülök neki, bízom a természetes szülésben, ahhoz ez a méret pont tökéletes lesz... :lol: )
Már megvettük a nagyszobához a festékeket, Benedek és a húgom tanácsára (ő építész/belsőépítész) két színű lesz: sárga és zöld. A sárgához én ragaszkodtam - imádom!!! -, a zöldet meg Beni akarta. Szóval kíváncsi vagyok, milyen lesz... :lol:
Rucik még mindig nincsenek kimosva, mert nem vágattuk még a szekrénybe polcokat, így nem tudnám hová tenni. :( Ez azért már kicsit idegesít, de végül is még van időnk.
Azért az időszűke-érzés nálam is kezd jelentkezni: elkezdtem egy csomó mindent csinálni - pulóvert kötni Julcsikának, jövő évi naptárt a családnak, Beni szövegeit nyomtatásba rendezni a családnak, lakásdíszítés, stb. -, ezért is tűntem el. De azért olvasgattalak ám benneteket rendszeresen.

Az eltűntekről tudtok valamit? (Nem akarok név szerint kiemelni senkit, mert ki se férne annyi név... :lol: )

Megyek, mert Beni ébredezik... Mindenkinek szép napot a finisben! :lol:

beszteri

Jóó reggelt.

Most várom a barinőmet és megyünk a dokihoz. Nemtudom mit fog csinálni vagy mondani de tegnap este 8-tól már 10 percesek jöttek utána meg 8 percesek. De lefeküdtem és elaludtam így nemtudom meddig tartottak ezek. Most is érzek néhányat.

harivera
Budapest XXI. kerület

Vera
Drukkolok, hogy még ne akarjon a lánykád kibújni!!! Milyenek azok a fájások? Engem még mindig ez érdekel. tegnap elég erősen mensis fájdalmaim voltak és most a derekam fáj, de én ezt a hidegfrontnak tudom be.

Hazahozatal:
Nekünk is kb 1 órás lesz az út, ha nincs csúcsforgalom vagy baleset a pályán. Én egy fehér plüssrugit viszek (bár 62-es) vagy egy kevésbé lányos rugit, alá valamilyen bodyt, elviszem a thermooverálját és a thermoplédjét, majd meglátjuk mi kell belőle. ja és egy vékony sapit és rá a vastagabbat. majd levetkőztetem a kocsiban ha melege lesz.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Pipal, a C&A-ban 590-ért vannak azt hiszem a hosszú ujjú bodyk, én szerettem őket, Lilinek sok volt. Kissé túlméretezettek ugyan, főként az ujjuk hosszabb az átlagnál (vagy Lili karja volt rövid? :) ), de ezeket meg úgyis ki kell tapasztalni. Én ahogy már írtam, jobban szerettem a h.u. body+ ujjatlan rugi kombinációt, de nem igazán sikerült azóta sem ujjatlan rugit beszereznem (csak szettben van, viszont body nekem nem kell, mert van egy csomó), úgyhogy nálunk is bejátszik majd a r.u. body + h.u. rugi.

Kórházból haza: nekem a védőnő azt mondta, hogy mindenképp kell a picire bundazsák vagy overall, anélkül nem is engednek haza. Főleg november közepén-végén azért már lesz ám zimankó, legfeljebb a kocsiban leveszitek. Mondjuk én könnyen beszélek, 5 percre lakunk a kórháztól. :wink:

Csajok, szorítsatok, hogy a holnap reggeli NST-n ne kelljen olyan kálváriát végigcsinálnom, mint egy hete! :roll:

Szép napot,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Hello!

Vera: remélem jobban leszel, és drukk a vizsgálathoz!

Pipal: Raft Miklósnál fogok szülni, sok jót hallottam róla. Jó tornázást mára, én itthon pótolom az elmaradást ;-) Én is ma akartam megvenni a zsilipruhát, de a körúti gyógyászatiban nem volt. Délutánra hoznak azt ígérték...

Katinka:
drukkolok az NST-hez nagyon! Jó, hogy mondod a bundazsákot. Épp tegnap készítettem össze, és én is arra jutottam, hogy azért be kell készíteni azt is, mert ki tudja mennyire lesz hideg. A kocsiban meg nem kell majd fűteni annyira, hogy ne legyen annyira melege. Bár ha 5 percre laktok a kórháztól, akkor Ti csak hazasétáltok gondolom ;-)

Tegnap összeraktam a gyermekágyas táskát, és annyira izgatott lettem, hogy le kellett ülnöm! :D Kibontottam a csomag pelust is, amit vettünk, és valahogy belémhasított az érzés, hogy csak néhány nap és ANYA leszek!! Annyira várom már 8) :wink:

Zsilipruha: lányok, mennyiért láttatok (vettetek)? Én a Margit körúton néztem, és 2500-ért adják. Nem sok az egy kicsit?

Judit
Kép
sonny

Vera
drukkolunk! Majd jelentkezz. De ha el tudtál aludni akkor nem olyan erős fájások nem?

Kumpibogár
a dr. kapcs ez nekem is feltűnt, de ott és akkor jól teljesített, más kérdés h. fogadott dokinak nem tudom én sem elképzelni. De ahogy észrevettem elég nagy a hierarhia, mindenre kb 1 max.2 doki mondja ki az ament. Te nem így látod?

Eszter
örülök h. minden rendben!! A zöld sárga szoba határozottan állítom h. szép! Nekünk is ilyen, majd lefotózom. :)

Én is most agyalok a hazajövőscuccon, sztem nekünk még a bundazsák helyett elég lesz a poláratakaró.( a möbelixben nagyon arikat vettem)

Vigyázzatok magatokra! :wink:

Kép
katica_75

Sonny, mi az a zsilipruha?? :shock: :shock:

Kép

Kép
ditta76

Sonny
mi az a Zsilipruha? :shock: :roll: :D

Kép
katica_75

Ditta egyre jár az agyunk!? De ennyire? még a jelek is hasonlóak.

Kép
katica_75

Katica!
Tényleg........ :lol: :lol: :lol:
És mtényleg fogalmam sincs, mi az..... :roll:

Ti mikor mehettek haza?

Kép

Kép
ditta76

:lol: 8) Hát a szerkó a szüléshez az apukáknak 8) De lehet van valami speciálisabb neve is. ......Bár elég speciálisnak hangzik :lol:

Judit
Kép
sonny

Amúgy szerintem is hülyén hangzik, de megnéztem, a szülésznő tényleg ezt írta fel! Jó hogy nem ebből a szóból kiindulva képzelem el a szülést... :lol: mert akkor félnék hogy valami földalatti atombunkerban kerülne rá sor :lol:

Judit
Kép
sonny

Sziasztok Lányok!

Mi jól vagyunk!Szonja baba sokat mocorog és még többet csuklik! :D Nekem szinte minden nap annyira ég a gyomrom,hogy semmi nem használ! :? Már 15 kg-nál tartok,csütörtökön megyek dokihoz!Mindenkinek nagyon szép NAGY pocakja van,mint nekem :D Majd én is rakok fel képeket!

Beszteri: Tök jó, hogy mkiraktad,hány nap van vissza :D Így közelebbinek tűnik :D

Gabi: Én a Hannát akkoriban ujjatlan rugi+hosszú ujjú felső összeállításban hoztam haza (62),de most egy Brendonos hosszúujjúra szavazok (56)!A 62-s hazahozós ruha kicsit lógott rajta :roll: ,pedig 56 cm-el született!

Pihenjetek ha tudtok!Vigyázzatok a babókra :D

Kép

Kép
melcsi82

Sonny!
Így már értem....... :)
Nálunk kórházi szerkót adnak az apákra....oylasmi, mint egy kék v. zöld műtős ruha....Steril.

D.

Kép

Kép
ditta76

Ezt a képet most csináltam
Kép

Ez lesz a hazahozós ruha

Kép

Kép

Kép
melcsi82

Sziasztok Mindenki!

A kis drága mindig tiltakozik, ha gép mellé űlök.Bekeményedik a hasam,és kifejezetten érzem, hogy nem jó neki.Ne haragudjatok, hogy nem írok személy szerint mindenkinek, ahogy végigolvastam, nincs is olyan kérdés kérés amire tudnék reagálni.

Egy kérdésem lenne, erről igazán nem beszéltünk még.nekem választott orvosom van és arra lennék kiváncsi, mennyit illik-szoktak mostanában adni.Ha nem akarjátok közhírré tenni, jó a privi is, tényleg segítene.Mi van ha az orvos nem ér be?Mennyit illik adni a szűlésznőnek, aki levezeti a szűlést/ a Jahn-ba ők vezetik elég sűrün/, ha nem választott?Én is útálom ezeket a dolgokat, de ez a magyar valóság.Ha így működik, hát így van.

Mi jól vagyunk,hála Istennek, a bokám főleg a bal az dagad,de a hasamon a bőr még egyben :D Sokat mocorog Hanna baba, a éjszakai vándorlás az ismerős nálam is. :(

Én is készítgetem a kórházi cuccot,lehet 2 variációt, méretet viszek be a picinek, majd meglátjuk mi lesz.

4 db. szopis melltartót vettem,hát csinosnak nem monhatóak, 2-t a bababőrzén, 2-t a tescoban.Olyan fura, mert nem szorítanak, de már minden melltartó mégis a mellem alatt olyan kényelmetlen, néha nem bírom és letépem magamról.

Hasszorítót, hálóköntöst és nhány piperecikket kell még vennem.Ha valami hiányzik majd, akkor a kórház után itthonról majd.
Elhoztam a recepteket a gyerekorvostól, felét sem tudom mire kell.Azt mondta, ha hazajövünk, hívjuk fel, kijön.Ez így működik?Gondolom, akkor neki is kell fizetni.Mennyit?de egyszerű lenne, ha minden úgy működne, hogy ára van, kifizetem és kész.De ez a "zsebbecsúsztatás"...Na, mindegy...

Ennyi most egyelőre, várom a segítő válaszokat!!Jó pihit mindenkinek!!!
sclara

Sziasztok!

Nagyon szépek a pocakfotók. Én sose tudok képet felrakni, mindig túl nagy a mérete.

Sclara, nekem fogadott a dokim és a szülésznőm is, én kerek perec megkérdeztem. De olvastam másiktopicban, hogy a dél-pestiben, ha nem fogadott a szülésznő,és meg voltak vele elégedve,akkor 10.000,-körül adtak.A doki meg szerintem változó,de az enyémnek a magánrendelésén az ártáblára ki is van írva, hogy szülésnél rendelkezésre állás díja.

tescoban van szopis melltartó???? Én is kerestem de nem találtam.

Katica_75: mikor jöhettek haza?
Vendég

Sclara
Nődokinak a magánrendelés 10xét szokás (60-80ezer), szülésznőnek 20-30ezer, ha fogadott. De szerintem ezt a te pénztárcádhoz kell igazítani, mert ha nincs annyi, akármenniyre meg lehetsz elégedve a dokiddal, akkor sem tudsz neki többet adni.

Melcsi
nem semmi pocakod van már! És nem is látszik annyira rajtad sem a 15 kiló!

Sonny
Én is gondolkoztam mi lehet az a zsilipruha. Ha nálunk apás szülés lesz akkor adják a zöld rucit neki, de a vajúdóba is fel kell vennie szerintem, és ott lehet szeretném hogy bent legyen. De még eléggé bizonytalan vagyok.

Kép
Kép
nati80

Beagle
Megírod nekem mennyit mondott a szülésznő és mennyi lesz a doki díja? Írhatod priviben is!

Kép
Kép
nati80

Nati, ment a privi.
Vendég

Sziasztok

Katica
Ez így van szerintem is, van pár doki aki parancsol:) szerencsére az én dokim is magas szinten van, de még mindig nem csúcsdoki:)))

Vera

Remélem minden rendben lesz. Minél gyorsabban jelentkezz, hogy mi van Veled.

Fájások
Tegnap óta eléggé fáj lent+éjjel is tök rosszul aludtam felébredtem többször, hogy fájok, így ma csak feküdtem egy kicsit javult, de már nagyon lenn érzem a hasam...holnap megyek ctg-re kíváncsi leszek, hogy mit mond az orvosom.

Hazajövetel

Hát akkor én leszek aki túl öltözteti a gyerekét: mert ha hideg lesz akkor body (rövid ujjú) hosszú ujjú rugi+hosszú ujjú poló+zsák+sapka, ha ilyen idő lesz akkor persze nem lesz rajta zsák hanem kis kabátka.

hosszú ujjú body:
tescosak jók szoktak lenni, a c& a se rossz (én a tescosat jobban szeretem).

Scarla
a magánrendelés 10* a szokás, de ha kórházba jártál és borítékoztál akkor Rád van bízva: 60-80 eft reális. Császár az drágább szokott lenni, én 2006-ban 60 eft adtam most 70 eft tervezek (de ez függ, hogy mit érzek szülés után, lehet, hogy 60 lesz ismét). SZülésznő 20-30 eft ha fogadott (nekem nem volt és nem is lesz a császár miatt).

Szép napot mindenkinek.

Bea
kumpibogar

Sziasztok megjöttem.

Na szóval. felminősítettek uhuilag 35-36 hetesre. Így igaz szednem kell a magne citritit vagy mi a fenét elég szépen de már nemgond ha jönne. Mindent csinált a doki. vérvétel, kenet, uhu, áramlásmérést.
ami egy kicsit rontja az örömet hogy minden rendben azaz hogy faros a drágám. Igaz hogy mivel az 5-ik szülésem lesz nyugodtan megszülhetem de még soha nem szültem így . így van bennem félsz de jó nagy.
Ctg-t is akartak de úgy látszik nekem nincsen szerencsém a ctg-kel mert ami ott van ctg a vastag hasam miatt meg hogy a lepény előlfekvő és hogy faros nem tudták befogni a szívhangot így felküldtek a szülőszobára. de ott vártunk vagy 2 órát és akkor nyögték be hogy ma nem fog menni mert telt ház van. Így jövőhét kedden újra kell úgy is mennem és ott kell kezdjek fennt a szülőszobán egy ctgre. Utánalevő héten meg már az uzsokiba kell menjek vagy szülni[vigyorog]
Szóval ezek történtek. A keményedések még megvannak bár megint rendszertelen. Fekvésre ítélt de 4 gyerek mellet hogya búbánatba csináljam???
a méhszájam változatlan c:2100-as.

Ha viszont 5 percesre lemegy vagy ugye a víz megy el vagy a nyákdugó akkor irány a kh.

Köszi hogy drukkoltatok de még rontom itt a levegőt egy kicsit

harivera
Budapest XXI. kerület

Tarifák: Szerintem Budapesten máshogy mennek a dolgok,mint itt vidéken!Nálunk nincs kiírva,hogy mennyi egy szülés!Ha pofátlan a doki,akkor már az elején közli!Mi 2006-ban a szülésznőnknek 20.000 Ft-ot adtunk,amit én sokallok!Én 10.000-t akartam,csak a férjem a nagy idegeskedésbe rosszul osztotta el a pénzt,így a dokinak 35.000 jutott!Szülésznőnk személyesen megköszönte,nem is volt beosztva az osztályra,de jött segíteni felállni+mosakodni!Dokink folyamatosan bejárt hozzám,nemcsak vizitkor és amikor varratszedésre vittem neki 1 üveg Wiskey-t,akkor azt mondta,hogy nem kellett volna,már így is eleget adtunk :)
Most nem lesz szülésznőnk a császár miatt nekünk sem,így a dokinak most 50.000-t szántunk!

Kép

Kép
melcsi82

Sclara!

Én is baromira ellene vagyok ennek a pénzezős mókának, de tényleg ez van. Eleve nem hiszem, hogy a hálámat ki tudom fejezni pénzzel, és abban sem vagyok biztos, hogy minden orvos elvárja ezeket az összegeket ( a férjem mindenkinek azt mondta, hogy úgy találják meg a legkönnyebben a szülészetet a kórházban, hogy előtte állnak a legújabba Mercedes, meg BMW stb modellek :) )
A szülésznőnek (fogadott) 10-20 ezer között szoktak adni ( tényleg szinte mindent Ők csinálnak...).

A gyerekorvos pedig tényleg kijön az első napok valamelyikén, megvizsgálja a babát, de fizetni nem kell (legalább is mi nem fizettünk), mert egy pár napos babával nem várhatja el, hogy be menj a rendelőbe....
Mi holnap hozzuk el a recepteket. Nem emlékszem pontosan, de van köztük fürdető, popsikrém, alkohol, fertőtlenítő hintőpor a köldökcsonkra, gézlapok stb.

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Helló Lányok!

Sclara:Én is úgy tudom hogy a magánrendelés árának a 10X ét szokták oda adni a dokinak ha nem mondja meg az elején hogy mennyiért vállalja(amit én pofátlanságnak tartok és nem is maradtam volna ennél a dokinál ha kiköti az árat)Én mivel a legtöbbször a magánba megyek ami 10000Ft ba kerül de én 11000Ft ot hagyok ott minden alkalommal. és kb már 9X voltam(99000Ft) és szülésnél adok majd még neki kb60000Ft ot.Tavaly is ennyit adtunk a szülésznőnek nem adtunk mert nem nagyon voltam vele megelégedve.Ha császároznak akkor is ennyit adunk sztem.

Szépek a pocak képek!Majd én is csinálok még.

Vera:Kitartás hogy még bírjad.Jó fejek nekem is azt mondják hogy pihenjek sokat.Igen egy 17 hónapos gyerek mellett nagyon lehet.

Kép
Kép
mesi01

Sziasztok!

Vera:Örülök,hogy jól vagy.Nekem ma fél 3-fél5-5-ig voltak erős keményedéseim és 10 percesek voltak.Meg rendszertelenűl,de volt napközben is.Dokim annyit mondott rá,hogy ilyenkor már lehet ilyen. :shock: Hát nem tudom,de úgy vagyok vele,hogy ha a drágám kiakar bújni úgyis kibújik,ha akarom,ha nem.Azért remélem még egy darabig egyben maradunk.Ráadásul meg jött a kenet eredménye és streptococcus agalactiae (B-CS) :cry: Kaptam rá antibiotikumot és szülés alatt is kapom majd.Eléggé elkeseredtem :cry: Szurkolok,hogy ti is egyben maradjatok még egy darabig.

Kép
Kép
reni_24

Lányok köszönöm a válaszokat!Igen, valahogy így tippeltem.Azért szőrnyű, nem?megengedhetjük hála Istennek, de annyi minden másra lehetne költeni azt a pénzt, adni annak akinek tényleg szüksge van rá, félretenni a picinek stb.
Mert a doki is és a szülésznő is csak a dolgát végzi, nem?Nem azért kell jól végezze, mert pénzt kap.Ne értsetek félre, még annak i borravalót adok akinek nem kellene, de tény és való annyira útálom,hogy ez a norma.

Mesi,én is mindig többet adok a magánrendelésen, a 100 e már nálunk is ki lett fizetve, természetesen szla nélkül, amit nem bánok, inkább az orvosnak, mint politikusaink zsebébe.
Reni,, nekem is az volt, de hittel imádkoztam és rá egy hétre újabb váladékot vettünk (én kértem) és az negatív lett.Ne aggój, és főleg ne olvass rémtörténeteket!!!

Csuri, itta DP-ben általában szűlésznők vezetik a szűlést.Ha a dokid nincs ott, mert nem ér be vagy bármi, akkor gondolom, nem adsz :?:

Melcsi, mi is olyan körüli összegre gondolunk, főként, hogy már annyit betalicskáztunk.

[b]Beagle
, én is véletlenül találtam rá, le volt értékelve, 800 ft volt a pesterzsébetiben.Nem valami sexi darabok, de ez van.

Vera kitartást neked,biztos nem könnyű, mertz a gyerekeket nem akaszthatod csak úgy szögre.Délelőtt legalább tudsz pihenni, míg ovi-suli van? Vagy akkor főzés-mosás bevásárlás??

Sensivel mi van? nagyon készült már szülni, remélem azért még egyben van.[/b]
sclara

Sziasztok,

Az én orvosom annyit mondott hogy ránk bízza hogy mennyit adunk de általában 40-60e körül szoktak neki adni , legalább is akit kérdeztem. Annyit mondott ha szülésznőt akarunk fogadni az fixen 30e kér. Egy kicsit sokalom az a pénzt az első szülésnél sem volt fogadott szülésznőm az ügyeletesnél szültem ő is kapott pénzt bár kevesebbet de maximálisan meg voltam vele elégedve. Most is így szeretnénk az ügyeletes szülésznő kap majd pénzt szerintem 10e körül de ez a helyzettől is függ.

Egyre többször keményedik a hasam , néha ugy érzem szét akar repedni a hasam és még a gyomorégésem is elöjött. A cukrom inzulin mellett sem akar javulni egyre több kell bár erre lehet hogy az idegesség is rá játszik. Néha teljesen magam alatt tudok lenni hogy folyamatos diéta és inzulin mellett nem akar jó lenni. :cry:
Remélem semmi baja nem lesz a babucinak a cukor miatt , nem bánnám már ha egy kicsivel hamarabb érkezne . :D
Na nem panaszkodom tovább, jó pihenést mindenkinek: :lol:
Vendég

Vera
örülök hogy akkor minden ok. Hátha megfordul még, van olyan h. az uccsó pillanatban is még,nem?

Reni
neked most akkor a Tolnai a dokid? Ne aggódj antbiotikkumal teljesen kezelhető!-lényeg h. kiderült, nem lesz baj.Pihenj sokat+! Milyen az új otthonotok? Berendezkedtetek már teljesen?

Kumplibogar
sajna így nem emlékszem a dokidra, pedig bizti láttam annyi idő alatt.Majd számolj be milyen, mert lehet legközelebb eleve a sotén próbálkozom majd.

Gyermek körzetis tarifa engem is érdekelne, ha nem is az első látogatás ára.Én szeretném megkérni hogy havonta jöjjön ki, ha nem beteg épp a baba akkor is nézzen rá...ez vajon mennyibe "kerül"?

Hát igen a központi kérdés h. mikor jövünk haza?? 2 kg-nál már kiadhatók, de ehhez kell a házi gyerekorvos aláírása h. vállalj a a felügyeletet. Ennek híjján 2200 gr. Ma 1920 volt, napi 20gr a hízás, így könnyű számolni. DE, kérdés h. haza merjük e hozni 2kg-nál, vagy menjünk biztosabbra a 2200-al. :?: sok a 200gr különbözet amúgy...de tekintve hogy már 5 hetes lesz holnap, egyre nehezebb nélküle. :cry: Tapasztalt anyukák érdekelne hogy Ti hogyan tennétek? (És még 1 kicsit kényesebb kérdés (bocs): mennyi ideig szokás "tisztulni" császár után?)

Kép
katica_75

Sclara, privi ment!

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

A tarifákkal kapcsolatban egy kérdésem lenne. Többen írtátok, hogy a magánrendelésen mindig többet hagytok ott, mint amennyi valójában lenne... nem értem miért???? Én sose kerekítettem fel mondjuk a 8.000,-Ft-ot 10 ezerre, eszembe se jutott. 17 éves korom óta járok ehhez a dokihoz.
Most ez a felkerekítés általános??? DE akkor kevesebbet adtok a szülésnél?
Vendég

Vera, örülök hogy egyben vagytok. Mennek a drukkok,próbálj pihenni is azért.

Reni: Örülök hogy te is írtál, pihenj, és ne aggódj, az antibiotikummal majd szépen kikezelnek.

SEnsi még egyben van, az októberi topicba írt ma,biztos hozzánk is jön hamar a hírekkel róluk.

Katica: elhiszem hogy hiányzik. Napjában többször is bemész Lénához?HU nem tudom hogy tennék, talán több orvost is megkérdeznék a hazamenetellel kapcsolatban, de ha öt hetet már kibírtatok, akkor az a kevés mégmenni fog ami a 2200grammhoz kell,és akkor tényleg biztosra mentél.
Leírnád majd nekem hogy a spinális érzéstelenítésről miket tapasztaltál? Köszi
Vendég

Beagle
igen 3x etetem én,és már 30-akat szopizik és 20-at cumiból adok neki, szóval nagyon ügyes.
holnap írok privit,ok?

Kép
katica_75

Tényleg nagyon ügyes baba Léna. Oké várom,és köszönöm.
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, eltűntem egy kicsit pár napra. Nem, nem szülni mentem...csak kicsit bedepiztem, és igaz olvastalak benneteket folyamatosan, de valahogy nem volt kedvem írni. Fura már a vége, félek is (szüléstől is, az utána következőktől is), elegem is van már, jó lenne túllenni rajta, és végre együtt lenni a kislányunkkal. Remélem akkor megszűnik ez a depi, és boldog leszek. De jelenleg, csak fura az egész, fel sem tudom még fogni, h ez történik majd velem, és anyuka leszek. Rossz, h nem egy várva várt dolognak érzem, csak felfoghatatlan, és kicsit ijesztő. Persze, hogy várom, és tudom mennyire örülni fogok a kislányunknak, de jelenleg most elnyomják ezt az előbbiek...vagy nem tudom.

Köszi annak, aki hiányolt, jól esett! És köszi a pocakdicséreteket is! :)

Csuri!
Örülök, hogy ha véletlen is, de ilyen jól sikerült Anna születése, akkor már összeszokott párosként (vagy triósként, ha a doki is ugyanaz lesz) működtök majd! :)
A hasam egyébként nekem mindig ennyire feszült, remélem mostmár tényleg kibírja ezt a kis időt. :)
Boldog 37. hetet! :)

Dalma!
Remélem most majd símán fog menni az Nst Pannával! Igen, van egy honlapunk, Nyugtonmalac aláírásában van a link, sztem mindenki nyugodtan megnézheti. :) Ő egyébként valszín ma éppen Bori babázik, várjuk a híreket, mert nagyon eltűnt ma.

Judit!
Örülök, hogy minden ok, és tudtál egy kicsit pihizni. Túlvagytok már a víruson?

Kumpibogar!
Igen, a babyk általában elszívják a vasat, ezért vérszegény majdnem minden terhes nő. De nagyon fontos, h szülés idejére fel legyenek töltve a raktárak, a baby miatt is, és magad miatt is. Sztem kérdezd meg a dokidat az injekcióról. Van folyékony változatban is van (asszem humet-R), az nem okoz annyira szorulást, bár nekem a tabival sem volt különösebb bajom, pedig kettesével kellett szednem a 200mg-osat...nekem is későn derült ki, h nem szedtem eleget, így nem volt javulás. De mostmár sínen vagyunk.
Ohh, szegény! Tudom, hogy ez most többszörösen rosszul esik, h Márk apásabb, de nyugi, téged is ugyanúgy szeret, csak most ilyenje van, lesz ez még másképp is! :)

Klarissza!
Nekem tetszik a Mátyás. :) Igen, jó, hogy itt tiszteletben tartják, h mit szeretnél. Én sem szeretnék fekve szülni, majd meglátjuk mi esik éppen jól...de sztem nekem is vm guggolás, vagy ágyon térdelés, közben ágyvégre borulás lesz. Meg szeretnék félhomályt (ezért remélem este, vagy hajnalban jön a kiscsaj, mert alapból nem szeretem a sok fényt, ilyenkor a napsütés sztem főleg nem esne jól), meg járkálni, labdán ücsörögni, amíg bírom epidurál nélkül, addig kádban lenni, meg ilyenek, viszünk zenét, meg gyertyákat. Meglátjuk, kiváncsi vagyok mi sül ki belőle.

Katica!
Azért rosszabbak a statisztikák, mert több beteg gyereket vállalnak az emberek, mint otthon...de amire te gondolsz, az a statisztika nem rosszabb. Az a jó, hogy ha baj van, azt viszont nagyon gyorsan észre veszik, és ugranak. Ezt mondják...hát én nem akarom ezt megtudni, remélem minden probléma mentes lesz mostmár végig, meg a szülés is.
Hát én lehet, h megvárnám, h elérje Léna a 2200g-ot, biztos, ami tuti...tudom, h sok az a 10nap, de ha a másik oldalát nézzük, az már annyira nem sok!

Beagle!
Igen, Nyugtonmalacnál van a honlap link, olvassátok nyugodtan! :) Hátha egyszer mostmár mi is felkerülünk lassan... :P
Köszi a tudósítást, feljebb leírtam a storyt...és csak ilyen későn este jutottam ide. :)

Nati!
Köszi a homeos tippeket! Én eddig csak simán napi 5-5-öt szedtem caulophyllumból és arnicából, sztem mostmár maradok is ennél. A cimicifuga-t nekem csak szülés alatt kell, meg a pulsatillát is asszem.

Vera!
Vigyázz magadra, maradjatok még egyben egy kicsit!
Én azt hallottam, h a gyereknek sem túl jó, ha lábbal jön kifelé, úh én tutira nem szülném meg farosan.

Mesi!
Vicces a férjed! :) Szülésfilmet végülis csak most vasárnap hoz majd a dúla. Viszont tnap a szülésfelkészítőn megnézettek velünk egyet....hát nem volt túl bíztató, de végülis semmi extra. És ők nem kértek epiduralt, én meg fogok, ha úgy érzem. :)
Örülök, h minden ok, de nagyon sajnálom, h visszaültek a babyk. Gondolom mostmár nem nagyon fognak mozogni. :( Lili aranyos lehet. Én is kérdezgettem Aidan-t, hogy hol a baby, és ő is ráncigálta fel a pólómat, simizte a hasam, és mondta h baby. :)

Zsé!
Hűha, ezek már tényleg elég izgi dolgok! De azért szurkolok, h egy kicsit várjon még Bendegúz! :)

Reni!
Jobban vagy már? Ne aggódj a strepto miatt, sok mindenkinek van, rutin dolog kikezelni.

Gabi!
Hű, ez tényleg izé, hogy nincs epidural. Lehet, h nem kéri az ember, de azért jó tudni, h van, ha esetleg tényleg úgy érzed, h mostmár kérnél!
Jó, h említetted a kókuszmatracot, nekem fogalmam sincs mi a helyzet vele, azóta is úgy áll a sarokban becsomagolva, ahogy van...a miénk is novatex vagy mi.
Aranyos nagyon a hazahozós cucc! Én még nem döntöttem. Valszín kikészítek több szettet, méret és vastagság szerint, mert itt sosem lehet tudni milyen idő lesz, és azt sem tudjuk mekkora lesz a kiscsaj...aztán majd megbeszéljük telón, h melyiket hozza daddy.

Pipal!
Örülök, hogy megoldódni látszik a lakás ügy. Sztem azért nem kell annak 3hét, h megszáradjon...főleg ha benyomtok 1-2 hősugárzót pár napra.
Boldog évfordulót utólag! Hogy ünnepeltetek?

Szaszi!
Jó, h előkerültél! Próbálj kicsit lazítani, és ne idegeskedj!

Katinka!
Nekem lehet át kell csúsznom okt 20-ra, mert még várom a strepto tesztem eredményét, ha már kifizettem (jó drága volt, de azért valszín péntekre meglesz), meg egyébként is nagyon szeretném tudni az eredményt mielőtt szülök, ha már elküldtem, valamint hnap kapok fizut, és még meg kell rendelnem egy kamerát, meg az ipod-omhoz hangfalakat, amik nélkül szintén nem mehetünk szülni. :) Szal a szombat kicsit necces. Jössz velem 20-án vagy mennél inkább már szombaton? :)
Szép nagy már a pocid, és sztem már lent is van.

Sonny!
Biztos szimpi lesz a dokid! Ne izgulj, a mozgások tényleg lelassulnak, mert nincs már annyi helye. Szám szerint ugyanannyit mozognak, csak már nem olyan határozottan...a legvégén meg már kevesebbet is.
Nálunk semmi speckó szerkó nem kell daddynek, abban jön, amiben akar. :)

Ditta!
Szép nagy pocak! :)

Honey!
A vizesedés és éjjeli zsibbadás miatt részvétem, én is ezektől szenvedek. Sőt, kb egy hete a jobb kezemen a 2-3. ujjpercemet nem érzem éjjel-nappal, totál le vannak zsibbadva...kellemes. Remélem szülés után minden helyre áll.
A tiéd is szép nagy pocak! Én már 19kg-nál tartok, ha ez megnyugtat. :P

Eszter!
Mi is mindig egy héttel kisebbek voltunk. :) Kíváncsi vagyok a sárga-zöld szobára...az én otthoni szobámat is kifestik a szüleim mire megyünk haza, az sötét padlizsán és kiwi zöld lesz (nem az a nagyon rikító).

Melcsi!
Örülök, h jól vagytok! Ez aztán szép nagy pocak! :)

Sclara!
Örülök, h jól vagytok! Jó készülődést! :)

Hát akkor jóéjszakát, vigyázzatok magatokra!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: