A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Adri
Szerintem látszik! Nagyon szép formás... de én a saját fotóimnál azt vettemészre, hogy a csak pociképeken kisebbnek látszik a pocak mintha a fejem is rajta van! :) Úgy jobban látszanak az arányok.

Ollem
Szerintem ezt a kulcskérdést ti látjátok... én praktikus okokból lehet adnék, de nagyon fontos, hogy az embernek legyen magánélete... ebből a szempontból meg jobb ha nem. De te tudod, hogy mennyire élne vissza vele, mennyire tudná tiszteletben tartani a ti magánéleteteket... az a tapasztalatom, hogy ezt egy anyának nagyon nehéz! :) az, hogy megsértődik nem sok jót ígér...

Kamilla
Semmi képpen nem merevítőset.
Ismered az Anita termékeket? Ezek nagyonjó minőségűek, igaz az áruk is húzós... (ők mellműtött nőkkel kezdtek el foglalkozni, anatómiailag nagyon jól képzettek a termékeik... nagyon kényelmesek.. később jöttek a kismama termékek)
Nekem ilyen van. Van kifejezetten kismama melltartó, szoptatós, és nagy pocakkal már ajánlott haskötőt hordani, ez is segít a repedések elkerülésében is és a teher is eloszlik.

http://www.anita.com/hu/hu/anita.htm

Bambi
Én azt szoktam mondani a nagyszülőknek ha a nevek miatt nemtetszésüket nyilvánítják, hogy ők már ellőték a lehetőségeiket velünk, most rajtunk a sor! :)

Szösszenet
Sógornőmnek kerestem. Megvette már 23000-ért egy jó kis Veneziát.
Nekünk jó az ami van, csak egy új kupolát akarok majd rá varrni...
Nekem ez a kocsi amit vettetek színben is jobban tetszik, meg valahogy sokkal bizalomgerjesztőbb... ezek szerint te is gyarapítottad a Pierre Cardinnal nem elégedett mamák sorát.... sógornőm rengeteget bosszankodott vele...
Ezt le lehet hajtani vízszintesig?

csilla
Ez nem semmi...
Te nagyon nagy pocival rendelkezel!!! De ezt már Dominónál is észrevettem...

Emi
Gratulálok a kis nuncishoz! :)

Klarka
Látom több félét néztél...
Kocsitok milyen lesz? Mert esetleg érdemes azt is nézni, hogy bele tudd kapcsolni... töréstesztek szempontjából a Römer meg a Concord a legjobb (állítólag, de ugyebár kérdés melyik ország csinálja tesztet) Nekünk Gracos autósülés volt és nagyon szerettem, nagy kényelmes a babának és a napfénytetejét teljesen át tudom fordítani így a kocsiba nagyon praktikus volt mind a huzat, mind a nap ellen (ezt csak ennél a típusnál láttam)
P. C. ebben sem valami jó...

Kenguruból a baby Björn-t ajánlom természetesen használtan újonnan horror az ára... de használtan lehet 8000 körül kifogni és nagyon kényelmes a babának és a mamának is. Jól tartja a baba gerincét... orvosok is részt vettek atervezésben, hogy optimális legyen a termék a babának.

Kép
Kép

Későbbre meg kendőt vagy a baby bag-et... ilyeneket varrok... majd teszek fel képeket csak most a temetés körül nagyon be vagyok havazva...

Szösszenet
Teljesen normális, hogy nem érzed még! Ne aggódj! Ha olyan helyen van ahol nem jó a beidegződés később érzed meg...

Nuska
Te egy nagyon jó édesanya vagy! :)
Mindent megtettél azért, hogy a legjobbat adhasd a babáidnak és ez a legfontosabb! :)

Virág
Ha újjonan veszed együtt biztos olcsóbb... ha használtan keresel akkor lehet jobban jársz ha összeválogatod, bár ez sem biztos vannak akik elég olcsón kínálják csak vigye már el valaki a lakásból! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ollem
Én azt nem engedném ha csak nincs rá valami nyomós indok, hogy akkor jöjjön amikor mi nem vagyunk otthon... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

Emi!

Hasonlítgatom mindig az UH adatokat a lányaim adataihoz, ki mekkora volt ilyenkor. Nos a te eredményed szinte azonos az én első lányoméval, aki 4200 g-mal született meg, sőt a te babód mellkas mérete még nagyobb is. Igazi kis "pocokocska" lehet, aki minden finomságot megszerez tőled.

Szösszenet!
Mi már az első lányunknál is vásároltunk ott (kombi kiságy, pelenkázó, esernyő babakocsi...), igaz akkor még máshol voltak. De én nagyon szeretem az árujukat, sok féle van, és aránylag jó áron. És nekik is van tapasztalatuk. A tulaj kisebbik lánya egyszerre született az én középsőmmel.

Egyébként jól vagyok azt leszámítva, hogy valószínűleg a doki szerint nekem ez a hányós időszak megmarad a terhesség végéig. Még mindig csak az ásványvíz a menő.
Lassan feltöltöm a gépre én is a fényképeket, csak hát a lustaságom (csak ide kéne hozni a géphez a fényképezőt), és akkor felrakom az én pocakos fotómat is.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Emi! Örülök, hogy minden oké! Várom én is a képeket! Egyébként ti kislányt akartatok? Különben az enyém sem szereti, ha felhúzom a lábam! :)

Babakocsi: én valami szuper multifunkciósat akarok venni, egybe mindent. Nem külön - külön. Így legalább az illeszkedik a babakocsihoz (mózes, autósülés...stb)

Kulcs téma: szerintem már az is furi, hogy egy anya kér kulcsot a lánya lakásához. HA ÉN akarok adni, akkor az más! Mikor mi 3 éve külön költöztünk, anyukám mondta, hogy őneki nem kell kulcs. Úgyis csak akkor jön, ha itthon vagyunk Pedig 3 percre lakunk egymástól. (ha nyaralni megyünk akkor hagyunk nála egyet)

Szösszenet! Jó a kocsitok! Ez a szín nekem is bejön!! A mozgás miatt egyáltalán ne aggódj szerintem sem. 15-20. hét között teljesen normális!!!! Meg biztos függ attól, hol a baba.

Kép
gabo001

Sziasztok,

köszönöm a bókokat. Egyébként én fiút éreztem és szerettem volna, de persze nem bánom, hogy kislány :) Sőt, nagyon örülök.
Közben hívott a doki az AFP eredménnyel. Az értéket ugyan nem mondta, csak azt, hogy tökéletes lett...

Zsuzsa,

Hűha, az első lányod 4 kiló fölötti súllyal született? Tegnap mondta a doki, hogy nagyon jók a Pici méretei, a súlyán picit meg is lepődött. A mi családunkban mindenki 3 kg körüli súllyal született, úgyhogy én sem számítok nagyobbra. Viszont nagyon odafigyelek arra, hogy mit eszem.

Jobbulást neked. Én azóta vagyok jól, amióta este veszem be a bogyót..

Gabo,

Csak jelzem, hogy a multifunkcionális babakocsik 150-nél kezdődnek..

Kép
emi29

Sziasztok Lányok!

Kamilla - A szín is számított, hidd el :lol: Volt másmilyenben is, de ez tetszett. Nekünk alapvetően azok tetszettek, amik szürke vagy fekete alapúak, és vmi élénkkel vannak kombinálva (piros, narancs...)
A lakásunkban a legdominánsabb színek ezek a nap-színek, a sárga, a narancs.. úgyhogy nagyon megy hozzánk ez a kocsi :)
Lefotóztuk, most visszacsomagoljuk még pár hónapra :D

Zsuzsa
- nekünk is segített a tulaj a választásban, nagyon kedves. SZerintem a kiságyat is náluk vesszük, mert azt is jó árunak találom :)

Mamacka
- Igen, a P.C. valóban nem jó babakocsi. Amikor szombaton kinéztük, tömeg volt ebben a kis áruházban, így nem tudtunk mindenre figyelni. Most viszont csak mi voltunk, hiszen nagyon kora du. sikerült odaérni! A tulaj segített válogatni, csukogattuk, tologattuk .. és így kijöttek a praktikussági tényezők :) Örülük, hogy emellett döntöttünk, nagyon tetszik!
És vízszintesig dönthető, 4 fokozatban állítható a támlája.

A kengurus tippet köszi, nézegetek a használtak között, mert abból nem valószínű hogy újat veszünk!

Emi, Gabo
- Én is multifunkcionális babakocsit vettem .. és 40ezerért ;) :D

Voltam ma
kismama jógán! Nekem nagyon tetszett, majdnem 2 órás volt a meditálással együtt. Szoknom kell a hangulatot, ezt a nyugalmi állapotot, de rám fér .. :D :lol:
Jövő héten is megyek.
Meg indul intim tornájuk 10 alkalmas, arra is benevezek majd nemsokára.

Kép
szösszenet

Szöszi (zavar ha csak így írom? így rövidebb!)
Szerintem ezzel sokkal jobban jártatok... tul képp olyan mint a P. P. V. csak olcsóbb... remélem a minőséggel se lesz gondotok... van aki a P. P. V.-re is panaszkodik...

Ez a kenguru azért is nagyon praktikus, mert a hevederről teljesen lecsatolható, így a baba felébresztés nélkül is az ágyba tehető...
Felvenni is sokkal egyszerűbb. Nem kell felülről beleszuszakolni... oldalt kikapcsolod és kész...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Emi!

Gratulálpok a jó AFP eredményhez, meg a kislányhoz is. Akkor nektek most már tuti Lili lesz... :lol: :wink:

Szösszenet!

Nekem is azt mondta a védőnő a múlt héten, hogy a 20. hétig nem vagyok elkésve a mozgásokat illetően. Nekem is hátrahajó a méhem, talán ezért nem érezzük még ŐT. :(
A babakocsi nagyon klassz. :lol:

Mary!

Mi adtunk kulcsot anyóséknak, kb 5 percre laknak tőlünk. Soha nem állítanak be váratlanul. De egyszer jól jött, én elmentem dolgozni korán, bezártam az ajtót mert a férjem még aludt. Aztán mikor indult volna ő is dolgozni, rájött, hogy a saját kulcsát lent hagyta a kocsiba, és nem tudott kimenni a lakásból. Anyós "szabadította ki" a pótlakás kulccsal. :lol:

Kép
adri0422

Udv anyapajtik :!:
Csoppke, Zsuzsofi, gratula a szep pocakokhoz :!:
Kamilla, te kis titokzatos....
Emi, gratula a kis nunishoz :!: Nem akrlak lebeszelni, Adrit sem, de a Lili nev bar nagyon edi, de minden masodik kislanyt igy hivnak ma.
Bambi, a 6.-os pontot en forditva tudom: ha lanyt var a kismama, akkor hanyos.
Szosszenet, az elso babajukat varok csak a 20 het korul szoktak megerezni eloszor a baba mozgasat, de a lenyeg, hogy a 25. hetig erezze a kismama. Csak ezek a mai babak hamarabb mozognak, valoszinuleg a sok karos, izgato anyag, eteladalek miatt, amit a szervezetunkbe viszunk. Ugyhogy no panic :!:
Klarka, varjuk az UH-os beszamolot :!: Gyonyoru Andris fiad melle talan egy kislany jon... Neked es Magikanak gtaulalok a felidohoz :!: :!: :!:
Kerekes, fiut szeretnel negyediknek :?: Sajnallak a sok rosszullet miatt. 3 gyerekkel nem lehet amugy sem semmi....
Ollem :!: Kulcs :!: Anya es anyos kulonbozoek vannak. Ettol fugg ad-e az ember, vagy nem. Amiket meseltel, az alapjan eszedbe ne jusson :!: Noverem mikor ferjhez ment, teljesen kiakadt, amikor az elso ujszulottjet felkelt hajnali otkor megetetni es anyosa mar ott tepte a repat a kertben.... :lol:
katavirag

[quote="mamacka"]S írta:mamackazöszi (zavar ha csak így írom? így rövidebb!)
Szerintem ezzel sokkal jobban jártatok... tul képp olyan mint a P. P. V. csak olcsóbb... remélem a minőséggel se lesz gondotok... van aki a P. P. V.-re is panaszkodik...

Dehogy zavar :D CSak nyugodtan ;)
Remélem én is, hogy ez jó vétel volt, eddig úgy tűnik igen .. bízom benne, hogy a Pici is meg lesz vele elégedve.
És árban nagyon baráti volt.

[quote="mamacka"]E írta:mamackaz a kenguru azért is nagyon praktikus, mert a hevederről teljesen lecsatolható, így a baba felébresztés nélkül is az ágyba tehető...
Felvenni is sokkal egyszerűbb. Nem kell felülről beleszuszakolni... oldalt kikapcsolod és kész...

Nah, most akkor okosodom kenguru ügyben :) Mondjuk nem ártana a boltokban megnézegetnem milyenek is, a babkocsinál is az segített a döntésben. Amiket mondasz, azok fontos dolgok :)

Adri - Valószínű ez az Ok .. de most éppen nem aggódom. :D A jógát tartó lány azt mondta, ő az első babát a 21. héten érezte .. szóval ráérek :) Jövő héten úgyis UH, ott remélem még jobban megnyugszom :D ;)
Te mikor mész legközelebb?? :)

Kép
szösszenet

Még a kenguruszerű hordozásban az Ergo nagyon jó... abban tovább lehet hordani... bár azt hiszem, hogy újszülöttet nem lehet beletenni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Én is hátrahajló vagyok... szerintem a megtapadás helye számít jobban... Áront és őt is elég korán éreztem...

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote]m írta:ai babak hamarabb mozognak, valoszinuleg a sok karos, izgato anyag, eteladalek miatt, amit a szervezetunkbe viszunk.

Ezt én nem gondolom... hiszen már pár hetesen ficánkolnak rendesen... a kérdés, hogy az anyák mennyire érzik... szerintem manapság talán jobban figyelnek erre is a mamik...

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="mamacka"] írta:mamacka
[quote]m írta:ai babak hamarabb mozognak, valoszinuleg a sok karos, izgato anyag, eteladalek miatt, amit a szervezetunkbe viszunk.

Ezt én nem gondolom... hiszen már pár hetesen ficánkolnak rendesen... a kérdés, hogy az anyák mennyire érzik... szerintem manapság talán jobban figyelnek erre is a mamik...

Nekünk az összes UH-n önfeledten mozgolódott és ficánkolt a baba, így biztos nem a mozgás mennyisége kevesebb mint másoké.
Valószínű tényleg olyan helyen van megtapadva, ahol a mozgástere még nem ér ideget, hogy érezhessem .. :)

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Én most jöttem meg az uh-ról és minden rendben, eddig úgy néz ki, hogy kislány lesz, ami nagyon jó!!! Persze, ha fiú, akkor is, de fiú már sok van a családban...
Az uh kép nem lett valami fényes, úgyhogy lehet, fel sem teszem, de nagyon édes volt és Szösszenet: nagyon élénken mozog a babám, csak még nem mozog, úgyhogy te se izgulj. Én pont ma vagyok félidős, és a doki csodálkozott is, hogy még alig érzem, de amikor látta, hogy milyen ügyes, megnyugtatott.

Na, megyek, lesz ma még torna is!

Pusz!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

"Szösszenet: nagyon élénken mozog a babám, csak még nem mozog" helyesen: "csak még nem érzem"

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Szösszenet!

Ha péntekig meg lesz az AFP eredményem, akkor már hétfőn (19.-én) elmegyek Uh-ra, ha nem lesz meg akkor 22.-én. Már én is tűkön ülök, mert rám is olyan megnyugtatóan hat, ha láthatom Őt és, hogy minden rendben odabent. Ezért is lesz már jó ha majd egyértelműen érezzük a mozgásait... :D

Klarka!

Gratula a kislányhoz! :D :wink:

Kép
adri0422

Látom mindenki uh-tól uh-ig él.... :lol:
Én is mindig várom az uh-kat!!!
De még 3 hét..... :(

Kulcs témában köszi a hozzászólásokat. NEM ADOK KULCSOT!!!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok,
én is ma voltam UH-n, minden rendben van a babával, ahogy néztem a lányaim 18 hetes leleteit,kb. ugyanakkora,mint ők voltak. A Szabolcs utcában ilyenkor a rendelésen nincs mozizás, Hajdu drnő gyorsan megnézi, hogy rendben van-e minden, aztán lelet és kifelé. De nem baj, ha ő mondja, hogy OK, akkor azt el is hiszem.

Szösszenet, a Mamacka által említett Ergot itt találod:
http://www.happy-baby.hu/index.php?cPath=142&osCsid=

Nem olcsó, de ilyet használtan nem lehet Magyarországon kapni, csak újonnan. Azért jó, mert LEHET benne újszülött kortól hordozni, egy erre szolgáló betét segítségével, de utána legalább a gyerek 3 éves koráig jó, háton is, elég sportos, állítólag az apukák nagyon szeretik :D

A kötős kenguru olcsóbb, az is nagyon jó, sokféleképpen használható. ha nem akarsz használtat, ebből az új is megfizethető.
www.babakozelben.hu

Bcs, de már tudjátok, hogy nekem a babahordozás a szívügyem... :)

Üdv,
Nuska+
nuska1

Klarka - Oksi, akkor nem izgulok annyira ;) :D

Adri - Nagyon egyszerre nyomjuk :D Nekem legkésőbb hétfőn lesz meg az eredményem, és 21-én du.-ra van időpontunk UH-ra :)

Mary - Dönts belátásod szerint .. de ha nem akarsz olyan szitukat amiket Katavirág is írt, akkor inkább ne adj kulcsot :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Hűűűűűűűűűű!!!
Milyen fincsi ez a májkrémes vajas kenyér!!!! :lol: :lol: :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

SZiasztok Kismamik!

Már legalább egy hete nem jelentkeztem. Még nem is tudtam visszaolvasni mindent :? .
Kíváncsi lennék a véleményetekre:
Január közepe vége táján mennénk egy esküvőre Portugáliába. Az út nem vészes, a tiszta repülés 4 óra körül van, persze egy átszállással. Akkor már a 6. hónapban leszek.
A doktornőmmel csak csütörtökön tudok beszélni. Én nem hiszem, hogy különösebb kockázatot jelentene ránk nézve az út. A repülési szabályzat a 34. vagy 36. hétig engedi a kismamikat a fedélzetre. Szerintetek?

KépKép
kisfruzsi

Nuska - a www.babakozelben.hu -t én is néztem már, a megkötősön is gondolkoztam .. de az inkább nekem lenne jó. Viszont nálunk párom szeretné ezt használni, és minél tovább! Neki nem gond, ha már nem olyan könnyű a baba .. szerintem ő még akkor is kenguruzni fog, amikor az én derekam már rég nem bírja :)
Akkor megnézem ezeket az Ergokat is .. bár nem olcsó ahogy látom.
Amit Mamacka ajánlott, az szerinted is jó? :)

Kép
szösszenet

[quote="nuska1"]N írta:nuska1em olcsó, de ilyet használtan nem lehet Magyarországon kapni, csak újonnan.

Miért nem? Most hogy rákerestem, van aki 15ezerért hirdette egy hónapja használtan. Mondjuk tény, hogy hamar elkelt :)
És más hirdetést, ami aktuális lenne, nem is találtam :( De ez miért van így?

Kép
szösszenet

[quote="kisfruzsi"] írta:kisfruzsiA repülési szabályzat a 34. vagy 36. hétig engedi a kismamikat a fedélzetre. Szerintetek?

Nekem nem egy kismama ismerősöm repült a babavárás alatt .. ennél messzebbre is :)
Úgyhogy szerintem nincs akadálya ;)
Nem véletlen van a repülési szabályzatban is a 34. hét megadva, mint határ.

Tényleg rég voltál, gyere sűrűbben!
Amúgy hogy vagy?

Kép
szösszenet

Köszi, nagyon jól vagyunk!
Csütörtökön megyek a dokihoz: AFP vérvétel. AZtán remélem max. 2 hét múlva UH! NAgyon kíváncsi vagyok már a picúrra!

KépKép
kisfruzsi

Köszi, nagyon jól vagyunk!
Csütörtökön megyek a dokihoz: AFP vérvétel. AZtán remélem max. 2 hét múlva UH! NAgyon kíváncsi vagyok már a picúrra!

KépKép
kisfruzsi

Jaj, most meg 2x ment el :lol:

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok!
Még nagyon új vagyok errefele, és gondoltam ideje lenne csatlakozni más kismamákhoz...
fmarian

kisfruzsi
Szerintem nyugodtan repülhetsz. Én mindegyik terhességem alatt repültem 5 és fél órát. Nem volt semmi gond. Sőt! Normál esetben rosszul vagyok, hányni is szoktam, de pocakosan semmi bajom nem volt. Az a lényeg, hogy tornáztasd a lábad (bokakörzés és hasonlók) és ha tudsz, óránként sétálj egyet.

Kép
Kép
Kép
felsoa

Szösszenet, direkt nem írtam, mert nem akartam Mamacka ellen beszélni...már a múltkori levélváltásunkkor is írtam, hogy szerintem kifelé hordva a babybjörn nem jó (akárcsak más hordozóeszközben, ha kifelé néz a baba). Ha befelé hordozod a kicsit, akkor esetleg, de ha megnézed a képet, amit Mamacka küldött, kifelé fordítva nincs terpesztartásban a baba lába, aminek meg kellene lennie. De azt el tudom képzelni, hogy befelé fordítva a babybjörn is biztosítja a terpesztartást.

Szerintem Ergo azért nincs használtan, mert
-MO-on még nincs annyira elterjedve
-akinek van, nehezen válik meg tőle, több gyereknél is használja, és nagyon szereti.

Az Ergo, bár első hallásra drágának tűnik, de ha belegondolsz, hogy esetleg vesztek egy elölhordós kengurut, nagyobb korára pedig egy hátihordót, akkor a kettőnek az ára máris szinte ott van, mintha vennétek egy Ergot, és használnátok folyamatosan, akár a testvérnél is. Sok anyukától hallottam, hogy az apa kendőben soha nem tenné a hátára-hasára a gyereket, de mivel az Ergo nagyon sportos, azzal szemben nincsenek ellenvetései :lol: Férfiak...Amúgy az Ergo súlyban is sokat bír-ha a párod is bírja benne a gyereket, még 15 kilósan is ülhet benne a baba, persze akkor már háton.
Amúgy én nem használtam Ergot, de a hordozós topikban nagyon dicsérik, rajongói is vannak :)

Üdv,
Nuska+ (18+4)
nuska1

Látom Kis-Csillag be van jelentkezve!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mi van veled Kis-CSillag!!!!!!?????????????????????????????

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok Mindenkinek!

Elnézést a hosszúra nyúlt eltűnésért, csak ma engedtek ki a kórházból 3 hét után.. Ui. megint véreztünk 23-án éjjel, nem is akár mennyire.. Csak az zavar nincs rá magyarázat miért az ismételt bevérzés.. Visszamaradt egy kis haematóma, ezért nem engedtek ki, de a babó jól van :) Nekem még van egy kis maszatolás, de most már kezdek bízni a jószerencsében.

Tegnap megtörtént nálunk az AFP vérvétel, péntekre már lesz eredmény, de szerintük a vérzés miatt lehet egy kis emelkedettség..
29-én pedig megyünk genetikai UH-ra, s ott végre talán kiderül, hogy ki lakik a pocakban - Zsombor baba, vagy Csenge baba.. :lol:

Pussz Mindenkinek!

Kis*

Kép
kis-csillag
Tököl

ÓÓÓÓ Ollem :)

Ez nem semmi :)
Hogy vagy? Növöggettek okosan? :wink:

Kép
kis-csillag
Tököl

Kis-Csillag!!!!

Végre!!! Nagyon sokat gondoltunk rátok és örülünk, hogy a vérzést leszámítva minden rendben.
Remélem, most már minden rendben lesz!

Kép
emi29

Kis-Csillag!
Végre itthon vagy. gondolom hiányzott az otthon a kórház után??? Lényeg, hogy már jól vagytok!!! örülök!!!
Mi a nem semmi??? És mi az a sok óóóóóóóóó???
Okosan növögetünk bizony....múlt hét hétfőn voltunk uh-n. minden ok, csak fiatalabb a drágám a méretei alapján...de ez még változhat....a következő uh dec. 3. Addig megőszülök.....főleg a hajam sem festettem be július óta....

Tényleg ki az aki befestette???? Van amelyik doki ellenzi, nem???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Fmarian,

üdv köztünk. Hanyadik hétnél tartasz?

Kép
emi29

Mary,

Az enyém melírozva van, ill. néha festünk alapot is. Két hete melíroztunk utoljára. Előtte nekem is csak júliusban volt festve és melírozva. Szerintem most már te is elmehetsz.

Nuska és Klarka,
Gratulálok az UH-hoz és Klarka neked a kiscsajhoz is. :wink:

Kép
emi29

Emi!
Még picit várok, de ha nem lesz gáz a festés miatt, akkor befestetem. Már 4 cm-es lenövésem van....... :( :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem: igen, legfőképp tán a net, hogy nem tudtam jelezni..
A sok ÓÓÓ a meglepődés, a nem semmi is arra mutat :)
Mindössze annyi, hogy meglepődtem, hogy kapásból kiszúrtad a nevem :wink: Jól esett :roll: :wink:
Dec. 3? Az is hamar itt lesz :wink: Mi 29én megyünk :D
Szerintem pedig hennás festékkel lehet festeni, szerintem kérdez meg egy jó fodrászt, s az orvosodat, mi a véleménye :)

Emi: köszönöm szépen, nekem is voltatok eszemben

Kép
kis-csillag
Tököl

Kata,
Tudom, hogy a Lili név most nagyon divatos, de én már ezer éve eldöntöttem, hogy így fogják hívni a lányom és már nem akarom megváltoztani.
Egyébként a Dóra volt a másik kiszemelt keresztnév.

Kép
emi29

Mary,
ahogy gondolod. Én úgy tudom, hogy a 12. hétig nem ajánlatos, utána viszont lehet.

Kis-Csillag,
Leírod, hogy pontosan mi történt veled, vagy inkább hanyagoljuk a témát?

Kép
emi29

Kis-Csillag!

Én is meglepődtem, hogy fent vagy a babaneten...rögtön megnéztem, hogy írtál-e, és igyekeztelek megelőzni....hogy meglepődj!! sokat izgultunk ám érted!!!! :wink:

Mi az a hennás festék???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok Kismamik,

Nagyon-nagyon sok munkám van 2 napja, de azért olvasgattalak titeket, csak reagálni nem volt időm, mindjárt megpróbálok rendesen visszaolvasni.

Egy viszont majdnem biztos: nem fogok tudni márciusig ugyanígy, 8 órában dolgozni, vagy kell valami megoldás, mert nap végére már annyira összenyomom Mazsit az üléssel hog érzem nem jó. Nekem is kellemetlen, meg főleg szerintem neki is. Vagy valami térdelő szék kéne ahol nem "gyűrődik" így össze a pocim, vagy egy pult hogy állva dolgozzak :lol: Az utóbbi két napban egyébként is baromira feszül a hasam, jó lenne pár napot itthon maradni, de most lehetetlen sajnos.

Na megyek visszaolvasni :wink:

Kép Kép
szõlõ

Kis-Csillag - Jajj de jó újra látni, hogy írsz! Nagyon örülünk, hogy jobban vagytok!!!

Mary - Én festetem ugyanúgy .. nekem a doki annyit mondott, hogy ne lélegezzem be a festés közben a szagot .. azt a tömény maró vmit :D De mivel nekem anyu csinálja otthon, ezért erre nagyon ügyeltünk :)
Én iszonyúan néznék ki, ha hónapokig nem festeném a tövét :shock:

Emi - A Lili név nekem is tetszik, csak felnőtt korban már nem annyira :) De mindenkinek más a világa .. és a legfőbb, hogy a párnak tetszen :) Amúgy úgysem a név a lényeg .. hanem a személyiség ;) Lehet akármilyen szép neve valakinek, ha rosszindulatú, nem lesz szimpatikus .. és fordítva .. ;) (Szerintem)

Kép
szösszenet

Emi: persze, hiszen nincs ebben semmi titkolni való, sőt, mások is tapasztalatot szerezhetnek.

Ugye ez már a 4. vérzésünk volt sorban..
Az első 6 hetesen.. Átlagos menzeszes mennyiséggel..
Akkor voltam először 10 napig kórházban..
Majd október 13án volt a következő.. akkor csak kevéske.
Majd következő héten 19én hajnalban a következő.. szintén átlagos mennyiséggel, de akkor elengedtek, mert nem láttak haematómát, ui. pont aznap volt a 12 hetes UH..
Következő kedden, 23án este fél11kor éreztem valami furcsa melegséget ismét.. Máris félni kezdtem, nem ok nélkül.. Ismét friss piros vérzés kezdődött.. Ekkor azonban vártam.. vártam.. 4 napos ünnep vége volt, apus másnap dolgozni ment.. Ezért gondoltam, várok, hátha eláll, hátha csak kicsi lesz.. De nem.. Végül éjfél után szóltam neki, hogy "Apus, menni kell a kórházba", igyekeztem a lehető legnyugodtabb maradni, s valamelyest segített, ő sem esett pánikba. A vérzés csak nem állt el, csak folyt.. A kórházban is.. Ismét megkaptam a szurit, Pipolphen-Nospát.. De éjjel 2-3 ig csak folyt, mivel éreztem.. Rossz volt, és féltem elaludni.
De szerencsére reggelre elállt, vagy legalábbis mérséklődött jelentősen. Aztán csináltak egy UH-t ahol rendben találták a babót.
Szívem mélyén tudtam, hogy minden ok, de a vér mennyisége miatt aggódtam, a vérképen is meglátszott ez már de már szerintem visszapótoltam azóta :)
Kérdeztem az orvosom, mégis, fekvés mellett mi lehetett az oka..
Azt mondta, előfordulhat, hogy a lepény kissé elvált a méhfaltól, s onnan tódult ki annyi vér.. De szerencsére már csak maszat maradt vissza, az utolsó UH-n azt mondta az orvos, hogy a haematóma (vagy a lepény? - nem tudta tökéletesen eldönteni) rálóg a belső méhszájra,s az ürülget.
Az a legnagyobb szerencsénk, hogy a méhszáj és a nyakcsat a nagy vérzés ellenére végig zárva volt.
Talán ennyi a történet tömören :)
Az utolsó két hétben azonban jó volt bent lenni, mert naponta kétszer néztek szívhangot, s minden alkalommal meglelték a huncutkát :)
Azt hiszem talán ennyi.. :D

Nem akarok ezzel a történettel megijeszteni senkit, viszont tanácsolom mindenkinek, hogy ha csak egy kis vérzés is van, menjetek orvoshoz, terhesség alatt nem normális még a kevéske sem..

Kép
kis-csillag
Tököl

Ollem!

Nekem csak melírozott a hajam, de én is a 14. héten mertem elmenni a fodrászhoz. De szerintem most már nem lesz gond ha elmész, mert túl vagy a 12. héten.

Kata!

Én is tudom, hogy manapság sokan adják a Lilit,azt hiszem a 7. leggyakoribb lánynév, de mi is 4 éve eldöntöttük, és nem akarunk változtatni. :wink:

Kép
adri0422

Sziasztok!

Én is rég jártam erre, Kiscsilla, örülök, hogy mnden rendben van veletek. Nekünk is izgalmasan tellt ez a két hét. Először elkezdett keményedni a hasam, annyira, hogy elmentünk az ügyeletre. Az orvos szerint valami fertőzés volt, kaptam kliont. Saját dokim megnézett, fertőzést nem látott, Klionnak, csak a felét kellett volna elhasználnom, másnaponta egyet. Erre tegnap elkezdtem vérezni. :( Újra orvos, szerencsére csak a gyógyszer marta fel a nyálkahártyát, de annyira, hogy rendesen elkezdett vérezni. Szóval abbahagytam, azóta szerencsére teljesen megszűnt a dolog. Halálra rémültem.

Jó dolog is történt, múlt héten hétfőn elkezdett mozogni a bébi. Ma már igazi kis bukfenceket csinál, én meg minden alkalommal sírva fakadok örömömben. :D

Jövő héten kedden megyünk 4D-re, alig várom, mert már nagyon kíváncsi vagyok a nemére.

Szöszi, tök jó, hogy ti már vásároltok, én még nem tudom rávenni a párom, hogy belekezdjünk, szóval irigykedek rád nagyon!! :)
zsálya*

Kiscsillag természetesen..
zsálya*

Kis csillag!

Örülök NEKTEK! :D :D :D :D

Kép
adri0422

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: