A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

starlark!!
betöltött 16. hét után tudnak ap-t végezni jól! vgymi

szeder, most olvasom újra, ha a comcsontja 2,75, akor a talpa 3cm??? :O húú, vagy 50s lába lesz nagykorára, vagy valamit elmértek, nem???? sztem ez lehetetlenek hangzik... de ha neked így tetszik, nem akarlak lelombozni :) akkor legyen 3 :)

itt van amit asszem még honey tett fel régebben uh méret értelmezés:

APD/AD (abdomen anterior-posterior diameter). A has (abdomen) mérete, a gerinctől a hasfalig mért távolság.

ATD, TAD (Abdomen transversaler Durchmesser, diameter) a has szélessége has, a has két oldala közötti távolság.

BPD (Biparietaler Durchmesser, biparietal diameter) vagy bip-s a fej szélessége, a két halánték közötti távolság. A 13. hét után mérhető, ekkor mintegy 2,4 cm, a terhesség végén 9,5 cm körüli értéket ad. A babák alkati különbözősége miatt azonos súlyú babáknál a BPD értéke eltérő lehet. Méretéből (az AC és FL értékekkel együtt) 10%-os közelítéssel megadható a magzat súlya.

FS (Fruchtsackdurchmesser) A petezsák átmérője, mely az ötödik terhességi héttől látható, a terhesség korai bizonyítéka.

FL (Femur Länge, femur length) a combcsont hossza: A magzat leghosszabb csontja, mérete a baba hosszanti növekedéséről ad információt. Jelentősége a BPD-értékhez hasonló. A 14. héten 1,5 cm körüli csont a várandósság végére 7,8 centi körülire nő.

Gest. hét, gesztációs azaz terhességi hét.

HL vagy HUM (Humerus Länge, humerus length) a felkarcsont hossza.

SSL (Scheitel-Steiss-Länge) vagy CRL (Crown-Rump Length), azaz ülőmagasság:
Nyújtott testhelyzetben lehet a legpontosabban mérni a baba feje tetejétől a farkcsontjáig húzódó ülőmagasságot. Segítségével lehet a legpontosabban meghatározni a magzat korát a 7. és 13. terhességi hét között, a 20. hétig mérik.

TTD (Transverse Thoracic Diameter) vagy thq (thorax-quer) mellkasi átmérő.

HC (head circumference), HU (Hauptumfang), KU (Kopfumfang) fejkörfogat.

OFD vagy FOD (Fronto-occipitaler Durchmesser, fronto-occipital diameter), a homlok és tarkó közötti távolság, azaz a fej hosszanti mérete.

gwini!!!
további jobbulást és remélem megúszod....

húú, szeder, 3 év, arról mesélj nekem kicsiiit!!!! lééci :) mert ugye nálunk 3 és fél let végül, de az is közelít. szóval milyen a 3 év korkülönbség????? megesz a fene :D
és a talpas kép csúúúcs!!!

konan!
aranyos nagyon a kép!!!!!! látszik hoyg mennyire szereti egymst! és remek hoyg jó lett az afp-d!!!

druska!!!
ezek tök természetesek, hoyg ezen filózol!!! ne érezd magad emaitt rosszul, mindenkinek megfordul a fejében a kétség, szerintem.... és igen, én is szoktam gondolkodni hoyg jókor-e, nem túl késői, nem túl korai a tesó...vagy mi lett volna ha csak egyke marad...de aztán hamar rájövök hoyg dehogy!!!! ez mind így van rendjén, ahoyg lett! és szuper lesz minden!!! és elszállnak a parák! és így is van amit írtál, én sem tudom milyen lehetet az életem simi előtt és hoyg bírtam nélküle :D

eszike!
nem nemtom mik a kéros hatások a szénsavasnak, de én nem is kívánom...:P

csibe, remélem hamar kicsípődsz!!! nem kellemes egy ilyen... próbáld kimozogni..

blúmi!!!!
az nyugtasson, hoyg a szüléssel lejön alapból 10kg!!!! ez szinte mindenkinél pont ennyi!!! persze, ha 22kg-ot hízol, mint én simivel, akkor ez semmiség...és ténylg nehz volt megszabadulni, és így is maradt kb 2-3, de nem a világvége! csak elhatározni kell és menni fog!!! hidd el, és most ne ezen morfondírozz :) én is múlt héten ikeában ráálltam az ottani mérlegre, kettőre is...és mind2 71et mutaott :O szóval ekönyveltem hoyg tényleg olyan rosszak az ikeás mérlegek, mint a hírük :D:D
és örülök h megnyugtatott a védőnő! meg a szívhang, persze :)

a.m.
kérdezd meg a dokid azért, de sztem ez teljesen normális!!! nyúsz, oszt kész :D

winonA!!
hasonalvás, sztem ha nagy gáz, már álmodban sem fogsz hasrafordulni!!! de tudatosan is próbáld hoyg oldalt, oldalt, és háth :D
cukor vizsgálaton tej? én eddig csak vízről halottam!!!! furi

szeder, honey!!!
az én dokim a 18-20 hetes uh-t mondta hoyg bárhol készülht!!! de nála is van már 4d-s uh, ahol doki sinálja, és akor hozzá megyünk, így utána kapásból átmegyünk a szomszéd szobába a okihoz, és egycsapásra meglesz minden akkori teendőnk :) furi h nem fogadnak el máshonnan uh-t. de ó is icsit hoyg többször láthatjátok :D

luca!!!!!!
mi újság? jól vagy????

na megyek elkészülök, nemsokára indulhatok melóba és előtte védőnénit is terveztem...nemtom sszjön-e...
pááááá

KépKép

KépKép
bagzerka

nem is értem, miért nem lehet a terhelésesnél jó kis csokit enni.valaki tudja????

Kép
winona

Nyilalásom egyszer volt csak, de én is nagyon megijedtem. Jobb oldalon lent, majdnem a combhajlatomnál. De nagyon gáz volt, lépni sem bírtam, meg állni sem. Ha leültem, akkor elmúlt. Kb. 1-1,5 óra múlva elmúlt. Pedig már azt kezdtem el a fejemben szervezni, hogy hogyan-kivel tudom elvitetni magamat a dokihoz. (mert éppen dolgoztam)
Apróbb hasonló nyilalásaim ugyanazon a helyen mostanában is vannak, de kérdeztem a védőnőt, és azt mondta a szalagok nyúlnak, és az fáj.

Cukorterhelés: én is hallottam, hogy egyes helyeken tejet, más helyeken kakaót kell inni a cukro fehér undorító lötty helyett. Bár nekem a tej is undorító, már a látványától is hányok, bocs!
Vendég

Winona!
Azért nem jó a csoki, mert az viszonylag lassan felszívódó szénhidrát az édes folyadékokkal szemben. A tejben pedig még ott a tejcukor is ráadásnak. De tény, hogy sokkal jobb lenne. Vagy modjuk torta, esetleg fagyi..... :D

Kép
Kép
konan

Tiggrincs, engem szerencsére nem akar ilyen sűrűn látni a védőnő! Kedden én kérdeztem rá, hogy mikor jöjjek legközelebb. 20 hét környékét mondta meg hogy előtte hívjam majd fel. Hát, szerintem lesz az a 24. hét is... :P :twisted:

Kép

Kép
anyoooka

anyooka!
vagy akinek van, esetleg kelengye listát nem raknátok fel?
kiváncsi vagyok, h. mire nem gondoltam.... :roll:

Kép
winona

Winona, előkerítem és felrakom! :wink:

Kép

Kép
anyoooka

Nekem otthon van, este ha nem felejtem el felteszem :)

Anyoooka: mázlista. Már bennem is felmerült, hogy a következőt valamilyen indokkal lemonodm, és megyek később, csak nincs pofám. :oops:

Kép
kistiggrincs

meg is van!!!

4 kombidressz (50-es, 56-os, de uh-n a végén úgyis látják hogy kb. mekkora lesz a baba)
három-négy rugdalózó (50-es, 56-os, de uh-n a végén úgyis látják hogy kb. mekkora lesz a baba)
egy-két angolpólya
20 db textilpelenka - szlovák, magyar nagyon kaka...(feje alá, szájtörlésre stb.)
kardigán, pulóver
sapkák (2-2 vékony cérnasapi, vastag sapi)
bundazsák
2 takaró
kiságyba való lepedők
Rácsvédő kiságyba
2 db törölköző. (kapucnis, nagyobb hogy tovább tudjátok használni)
hálózsák (én nem szerettem, nem abban altattam)

két cumisüveg (Aventes a legjobb)
rávaló etetőcumival (1-es kezdetben, kb. 2 havonta kell az egy számmal nagyobb)
játszócumi (kettő, mert el tudnak tűnni)
körömolló (gyerekolló, lekerekített végű)
hajkefe
orrszívó
légzésfigyelő (Angelcare, babaőrös)
vízhőmérő

pelenka (2 csomag, Libero a legjobb, newborn )
fürdető (gyógyszertári, védőnő ad receptet)
popsikrém (gyógyszertári is van, mi Sudocremet használtunk)
hintőpor (köldökcsonkhoz, védőnő ad receptet)
gézlapocska
alkohol
babapopsitörlő kendő
fültisztító pálcika
babalázmérő

kiságy
ágybetét (kókuszmatrac a legjobb, ha ezt vesztek, akkor Novetexet vegyetek mindenképpen)
babakocsi
babahordozó autóba
pelenkázó alkalmatosság (szekrény, asztal vagy lap)
babakád
kádállvány

Kép

Kép
anyoooka

Kihagyok egy delelottot es nem gyozom olvasni, amit irtatok!

bagzerka!

Koszi a vigasztalast!
Elkepzelni sem tudom meg az erzest amikor, mar anya leszek. Na nem baj, most ugyis megtudom!
Neha ramtor egy erzes. Valami megmagyarazhatatlan szeretet, amit a pocakomban lako fele erzek. Eddig meg sosem ereztem ilyen fajta szeretetet.

Egyebkent az ocsem azt mondta, hogy mar most tiszta "anyas" fejem lett.
Nalunk ez lesz az eslo unoka, a paromeknal mar a harmadik. Mindket testverenek van mar 1-1 lanya (3 es 5 evesek).

KépKép
druska

Sziasztok!

Nálunk még nincs internet, se tévé, még most sem kötik :( Tévé elvonókúrán vagyok. Bár a munkahelyemen tudok netezni néha egy kicsit, mint például most is.... :)

A hason fekvést már én is akartam kérdezni, mert szerettem úgy aludni, de most nem merek. Szerintetek lehet?

Kép
Kép
petra1980

Én még nem vttem babaholmit, de hétvégén megyünk vásárolni, és mindenképpen veszek valamit.

Kép
Kép
petra1980

bagzerka :)
Nem mérték el, ezt minden babánál így fejlődik. Ez a természetes. Most gyakorlatilag minden meg háromszorozódik a születésére, fej átmérő, combcsont, mellkasátmérő. A talpacskák azok nem nőnek innentől olyan erős ütemben, mint eddig :)
A pociban fejlődő babának a feje is nagyobb, mint a többi testrésze :) Én nem lepődtem meg, mert már olvastam, hogy így fejlődnek.
Amikor megszületik a bébi, akkor is a fejecske igen nagynak tűnik mondjuk a popsijához képest. De tudod te is, hisz ott van Simike :)

szeder74

Sziasztok!

Voltam az előbb kismama masszázson... állat jó volt! Kb. egy 3 kilósnak érzett puttonyt masszolt le rólam a csaj. Egyenesen állok, hihetetlen. :D Még van egy 2 kilós, azt majd 2 hét múlva. :wink: Szerintem fogok végig járni, mert árban is nagyon megfelel. Egy kis kényeztetés nekem is jár, nem?! :D

Szerintem a hason fekvés nem gáz, összenyomni nem fogjátok a babát. Ha nagy lesz, úgysem tudtok ráfeküdni. Én egyébként most azt csinálom, hogy beköltöztettem az ágyba egy laposabb kispárnát és azt mindig berakom a hasam alá ha oldalt fekszek. Nem nagy még a baba lak, de így is sokkal jobb kis kitámasztással aludni. Ráadásul így arra az oldalra biztos nem fordulok hasra ahonnan a támaszték van.
Valamelyik nap egyébként a kispáncival félig kitámasztva hasra fordultam hogy majd úgy el tudok aludni. Ahhamm... annyira megrugdosott a baba, hogy húzzak onnan, hogy nem volt maradás, tök jót röhögtem magamban. :lol: :lol:

Druska!

A gondolataid megjárták az én fejemet is, de ahogy látom, itt mindenkinek vannak hasonló dolgai. Én is azzal szoktam elütni, hogy mostmá mindegy, van és kész és most meg kell próbálni a lehető legjobban csinálni. Nem maximalistán, hanem csak egyszerűen jól, az a gyereknek bőven elég lesz.

Kisstiggrincs!

Én is 4 hetente járok hozzá, de mondjuk nincs gondom vele, mert 15 perc alatt elintézzük az egészet és legalább minden alkalommal néz pisit. Nekem is PCOS nyűgöm van/volt mint Anyoo-nak, ezért nagyon fontos hogyha cukor gond van, akkor azt időben észrevegyék.

Anyoo!

Szerintem nekem terhelést nem fognak előbb kiírni (a dokinak nem sok tudomása volt a PCOS-ról és az én "partizán" kezelésemről), de már én is gondoltam rá hogy elcsaklizom a mamám nem sokat használt cukormérőjét és mérem magam egy ideig. Asszem Monácska mérte magának, kikérdezem majd hogy hogy csinálta.

Eszike!

Franc mindenkibe, aki éppen kitalálja hogy mit nem lehet a kismamáknak. Most éppen a szénsavasat nyomják, meg a "döglött" sajtokat, de azért megnézném hogy a francia nők hány százaléka evett önjáró sajtot minden következmény nélkül, amég ki nem kutatták, hogy lehetnek gondok belőle.
Basszus, nem tudom észrevettétek-e de a babákkal kapcsolatban is mindig van valami új amit nem lehet csinálni. Lassan már gumikesztyűben és pálcával lehet csak megfogni a gyereket... :twisted:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee:

Nekem vizeletet eddig egyszer sem nézett :shock: A sülyomat megméri, el kell neki mondanom (de kb 15ször!) hogy nincs épp kérdésem, és rámegy fél órám kb. Egyébként ha kérdéseim lennének biztos tudna seg=teni, de mit csináljak, ha egyszer nincsenek.

Mit nem lehet enni: nekem meg a görög nők jutnak mindig eszembe, nem hiszem, hogy mellőznék a feta sajtot. Én a dokimat is kérdeztem erről a legelején, azt mondta, hogy a mit nem lehet enni kérdéskör sokszor túlbiztosítás és felesleges paráztatás.

Én 1 hétig egy dolgot tudtam ebédelni: juhtúrós palacsintát, azt mondta ha csak az megy le, hát azt egyem.

Kép
kistiggrincs

Monee, szerintem ha a házidokidat megkéred, ő is simán ad beutalót terheléses cukorra! Nekem is ő írta meg! Mondd el neki hogy mi a gond, mitől tartasz és szerintem simán fog segíteni!

azért kéne, mert nálunk a sz@r inzulin miatt, amit a terhesség még ront, sokkal nagyobb az esély a terhességi diabéteszre!

Nekem egyébként az endokrinológus mondta hogy csináltassam meg a 12. hét után, ne várjunk a 26-ig. De ezeket magunknak kell kijárni, hiszen Te is tudod, hogy a nődokik nagy többségének fogalma sincs a PCOS-ről!

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok csajok!

Konan, csinos kismami vagy, és Tamás is nagyon aranyos a nem otthoni tesókkal! :lol:

Honey, Te sem panaszkodhatsz ám!

Milyen fura, én még csak most voltam a 12 hetes uh-n, Ti meg már a 18 hetesre mentek...

Nekem nagyon rendes a védőnőm.Mindig előtte kell mennem Hozzá, mint amire a doki visszarendel.Hogy mire megyek a dokihoz, lássa a vizeleteredményeket,meg a vérnyomást, testsúlyt.
Megadta a mobilját is, bármikor kérdezhetem!Ez nagyon megnyugtató érzés.Igaz, a dokit is hívhatom.
Úgy néz ki, jól sült el a dokiváltásom, ennek a szegény dokinak még csak a problémáimat zúdítottam a nyakába, de maximálisan ott volt mindig.Úgy látom, lelke is van, és nem "csak a munkáját végzi".

Nekem a kórházban nem mértek ennyi mindent a babán, az nem baj?Vagy a 12 hetesen még nem nézik, csak a 18 hetesen? :roll:

Netti, Dorka, azért Ti elmentek az AquaNatal-ra?

Csajok, hülye kérdés, de a sok köhögés nem bántja a babát?A rázkódás nem árt Neki???

Én kizárólag jéghideg szódát bírok meginni, ha hányingerem van.Márpedig folyton van.Szerintem csak azért nem jó a szénsavas, mert felfúj.De engem úgyis minden felfúj, estére akkora a hasam, mint egy ház.
Vendég

Jah, tényleg nekem is vér még vérnyomást is a védőnő, de azt mér a dokim is.

Kép
kistiggrincs

Anyooka, köszi a listát.
Én még nem merek vásárolni, babonás vagyok...
Vendég

Monee, Anyoo!

Nekem nem is lesz terheléses cukor vizsgálat, az inzulinrezisztencia miatt.
Kétnaponta reggeli után másfél órával mérem a cukromat,aztán az eredményeket kéthetente viszem a diabetológushoz.
Nekem egy ilyen glukózoldat úgy összeborítaná a cukromat, hogy napokig nem heverném ki...
Akkor meg minek csinálom a diétát...Elfogadta a nőgyógyász is, majd hozok a diabetológustól szakvéleményt.

Azon gondolkodtam, hogy ha a terhesség miatt lassabb felszívódás, az nekünk jó, nem?Mert a kaja nem dobja meg úgy a cukrunkat,mint egyébként,csak lassan emeli.Vagy rosszul gondolom?

Nekem afp-t sem csinálnak.Meg tripla tesztet sem.Mert angyalkababa miatt úgyis szar lenne az eredmény, és a dokival megbeszéltük, hogy feleslegesen nem stresszeljük magunkat. :lol:

Csak amnio lesz...
Vendég

luca,
mikor mész aminora?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

anyoka!köszi a listát, mindenre gondoltam!
petra:amíg nem fáj a hasonfekvés, addig nyugodtan...aztán már úgysem tudunk...asszem elkezdek párnázni....az biztos kényelmes lesz...
szerintetek ha a cukrom a terhesség előtt 6,5 volt, akkor lehet h. most felmegy a terhességgel??valaki ért esetleg ehhez?

Kép
winona

Légzésfigyelő ügyben tud valaki segíteni, van valami tapasztalat? Milyet vegyünk, milyen árban vannak? Van már valakinek valamilyen?
Vendég

Sziasztok!

Eszike, én úgy tudom, hogy a szénsavas italokat a felfújódás miatt nem ajánlják. Más baj nincs vele. de engem pl. nem fúj fel, én nem mindig, de azért iszom bubis vizet is. Nem vonhatunk meg magunktól mindent, csak mert kismamák vagyunk. Nekem a doki múlt héten kólát ajánlott amikor annyit hánytam, és mondta, hogy keverjem ki a szénsavat. Mire én, hogy pont a szénsavasat kívánom. Erre az volt a válasza, hogy akkor igyam azt, esetleg kicsit felfúj...

Légzésfigyelő téma engem is érdekel. Babaőrt nem akarok, de a légzésfigyelőt jónak tartom...

Hol van a mi Holka doktornénink? Minden ok veletek? Tessék beköszönni hozzánk!

Szerencsére ami védőnőnk is elég rendesnek tűnik, bár eddig össz-vissz 3* találkoztam vele.

Köhögés nálam is van még, főleg reggel, este. Szerintem a baba kellőképpen védve van ezektől a mozdulatoktól.

Vércukor vizsg. előtt szerintem kakaót nem lehet inni, mert abban is van plusz cukor, és nem biztos, hogy uazt az eredményt hozza mint a tej. Nekem kikötötte a védőnő, hogy 1 db üres zsemlét kell ennem 2 dl tejjel egy órával a vizsgálat előtt.

Rönééé

Kép
röné

Ui: mi anyukámmal már 1000el vásárolunk. Édesebbnél édesebb dolgokat halmozunk, és olyan jó érzés őket nézegetni :D

Rönééé

Kép
röné

köszi röné.
én is mostmár belevetem magam....babonás voltam/vagyok, na de meddig ne vásároljak?mostmár h. félidő eljött.....mindent bele!!!

Kép
winona

Röné: azért ez megnyugtat, hogy nem csak én kezdtem el a gyűjtögtő életmódot :D

Kép
kistiggrincs

szeder!!! :)
okéé, nem akartalak kétségbe vonni vagy mi... de ez annyira furii hoyg már ekkora lábak vannak!! :D

petra!!!
én úgy tudom, hoyg ha nagyobb a bébi, bal oldalt feküdni jó, mert úgy szabadon van hagyva valami fő hasi artéria vagy nemtom mi...szóval a keringése szempontjából ideális. én ezt tartottam is simivel...hááát, anygon megutáltam a baloldalt fekvést a végére...már azon gondolkodtam hoyg egy hatalmas gödröt vájok a szivacsunkba, és hasra felszem vééégre. mert ugye háton sem szuper, mert akkor meg kellemetlen, és akkor is nyomnak valami ereket vagy miket. mennyire hivatalosan leírtam, nem???D:D:D

ja védőnővel é meg vagyok áldva, de rényleg!!!!! annyira édes! és vaélamiért kb kivételezik is velem, meg amikor íhvtam először, már ismert is, mert simivel is nála voltam és úúgy örlült! tökjól esett. és ő kérdi hoyg mikor mennék, hoyg j nekem, mert különben meg csak kedden lehetne, de szinte bármikor mehetek, ha mondom!! ma nem mentem, majd holnap felhívom. de nagyon kis drága!

cukor: nekem a 12 hetinél is mértek valamit. bár az az éhgyomors volt. ez asszem új, mert mondta is a doki, és simivel akkor nem volt, az tuti. 5 ml/l lett az miylen?????? csak mert foggalmam sincs....
úúú a tej+zsemle mérés akkor olyan hoyg csak egy vérvétel???? mert nekem az ős fajta volt hoyg vérvétel, cukros lötty, majd újra vérvétel... nkább az 1et választom a 2 helyett, ha lehet....

jááájjj, izguljatok értünk holnap úgy ebéd-tájt...megyünk anyósékhoz lakás-ügyet tárgyalni. nemtom meséltem-e, most bele sem megyek, csak nagyvonalakban: eddig anyám által segítettek voltunk lakással, és mondjuk enyhén szólva anyósék kicsit jobban megengedhetnék maguknak, anyám meg egyltalán nem, de mégis neki természetes, nekik meg nem. mivel marci húgát már elintézték ezügyben egyenéőre, elég jól... hát most kéne nekünk valami méghozzá azonnali kezdéssel. vannak elképzelsek, de holnap tudjuk meg mik közül lehet választani. szóval izgulok hoyg ne összeveszés legyen a vége...ennek a tuti kulcsa hoyg mi nem szólunk vissza az ő provokációjukra :S hát ez van, de hátha jól sül el...az sem kizárt, meglátjuk :)

eszike!
nekünk angelcare van, és nagyon jóó! én szeretem! bár nemtom hova, de felszívódott a lakásban..... hátha előkerül még szeptemberre. szóval az sztem tuti! nem annyira olcsó, de asszem nem is sokkal több, mint a másikok. egyszer sem volt tévesriasztás!!! asszem ezeknél ez az egyik fő szempont. ja és ez babőr is egyben, ami nem árt, mondjuk ha bent szunyál a kicst, ti meg filmet néztek, és nem kell hangnélkül hoyg halljátok is :D meg mondjuk tusolás vagy főzés közben is, ha kiságbyn alszik a manó, akkor így tök nyugodt lehetsz!!

én nem őrültem be babacucc ügyben, meg nyugodt is vagyok, meztelen nem lesz, iszonyat mennyiségű ruhát gyűjtöttem be siminek, azok nagyrésze megvan még. meg most drááága babakocsit akarok és kész, és azzal nyugtatom magam h a ruhán most spórolhatok, így mehet a sokpénzes kocsi, vagy hát jöhet :) persze azt is használtan, de úgy is sok sok sokba kerül, legalábbis az én mércémhez képest. quinnyt akarok :D még nem fix h melyiket, de asszem a buzz lesz! :) alig vááárom....

na megyek, majd este jövök :)
pááááá

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

konan: csak az igazat írtam! :D Gratulálok a jó AFP eredményekhez! Aranyos a fiad és a nem itthoni kistesók!

szeder:
édes a tappancsos kép!Fantasztikus felvételek!Igazán örülök, hogy ekkora már a babád. Gratulálok a jó eredményekhez! Egyébként mikor UH néztek, nekem is szinte a köldökömig felment a vizsgálófejjel :shock: :D

anyooka:Köszönöm kérdésed, nagyon aranyos vagy. Elmúltak a görcseim, tegnap voltam kontrollon, minden rendben van a babával. Nagyon vigyázok magunkra!Én is csináltattam 4-es tesztet!

lolababa: Egyetértek az AFP-vel kapcsolatban meg amit velem kapcsolatban írtál. Megpróbálok mindentől elvonatkoztatni, mert most mi vagyunk a legfontosabbak! :)

eszike: ha megkívánom, én iszom szénsavas üdítöt. Akkor tudom, hogy jól is esik. :wink:

csibe: Sajnálom ami veled történt, nem éppen kellemes állapot a becsípődés!Vigyázz magadra, és gyorsan gyógyulj meg! :wink:

blúmi: tényleg jó lenne, ha eltudnánk egy kicsit utazni. Tervezzük is, csak még nem tudom, mikor és hova. De a legmegnyugtatóbb az lenne, ha végre beköltözhetnénk a lakásba. De sajna az még arrébb van. Egyébként meg az lett a mottom, hogy no ideg no para! :D :D

röné: köszönöm kérdésed, nagyon aranyos vagy! Egyébként nekem is néha felidéződnek bennem a régi szép emlékek. Valamelyik nap nosztalgiáztunk barátnőmmel, milyen is volt 4-5 éve az életünk. Nyaralás, buli stb. Egy pillanatra vágyódtam utána, de aztán rájöttem, sosem lesz már olyan. Pont azért mert akkor 5 évvel fiatalabb voltam, és másképp láttam a világot. Na nem mintha most annyira idős lennék, de azért az csak 5 éve volt. Szóval. De azóta viszont annyi minden megváltozott, főleg én, hogy már egy ideje, kb másfél éve érzem, hogy valami(ki) hiányzik az életemből. Nekem is néha kétségeim vannak, hogy minden okés lesz-e, de aztán elhessegetem, ez akkori probléma lesz.

a.m.: te szegény, nem tudtál aludni, sajnálom. Egyszer én is felijedtem, hogy nagyon erősen húzódik a pocim. Remélem a mai éjszakát már probléma mentesen tudod átaludni.

Köszönöm mindenkinek az érdeklődést, aggódást. Jelentem minden rendben van velünk. :D Betápláltam az agyamba, hogy no ideg. Nincs stressz, csak nyugi. Kizárok mindent ami nem szolgálja a nyugalmunkat. Csók csajok.

Alíz

KépKép
roni0422

Nekem nem volt babaőröm előző babával, gáz sem volt, próbáltam őt háton, oldalt alatatni
Kolléganőmnek volt, de nem tudom milyen márka. Panaszkodott, hogy ha elmászott a baba az érzékelő felületről, akkor riasztott, és ez többször is előfordult.
De persze az anyuka nyugalma szempontjából jó dolog, és - bár nem láttam rá semmi kimutatást, hogy konkrétan emiatt mennyivel csökkent a bölcsőhalál aránya, mert az árakat nézve nem hinném, hogy a mai napig tömegesen vásárolnák az újdonsült anyukák - biztos sok esetben megelőzött kritikus helyzeteket

Kép
Kép
csibe21

Ja, elmúlt már majdnem a becsípődés :D
Anyu adott valami rozmaringos krémet, és úgy tűnik használt
De még egy olyan napot nem is bírtam volna ki, mint a tegnapi

Kép
Kép
csibe21

Az előbb elszállt minden!!! :shock: :shock: De szemfüles voltam, és kibabráltam vele, mert előtte elmentettem a szöveget amit írtam...hihihi :twisted: :twisted:

ja, nálam a cukorvizsgálat hasonlóképpen zajlott, mint nálatok. Reggel fél 8-ra :shock: jött a védőnő házhoz, éhnyomorra megmérte. Tök fájt, ahogy megszúrta, mondjuk a tűrőképességem nem a legjobb..... :oops: :roll: aztán mondta, csak egy üres zsemle, 2 dl tej (ahogy röné is írta) másfél óra múlva visszajött, és megnézte az eredményt. Jó lett egyébként.

bagzerka: Húú nagyon szurkolok,hogy holnap minden simán menjen anyósékkal. Én ilyenről álmodni sem mernék... :shock: Simi helyrerázódott egy kicsit lelkileg?

Csajok, de jó!Már én is alig várom, hogy elkezdjünk vásárolgatni a bébinek!!!Még nem kezdtük, talán a jövő hónapban. De olyan tündéri rucik vannak, hogy csak na.

Tényleg. Ki volt a börzén? Milyen volt?

Alíz

KépKép
roni0422

Bagzerka köszi az infot a légzésfigyelővel kapcsolatban. Körülnézek, talán használtan is lehet kapni.

Csibe, örülök, hogy már nem vagy becsípődve!

Roni: fő a nyugalom. Nálam inkább a munkahelyemen van az a veszély, hogy valamiért "besokkolok", aztán vége a dolgos hétköznapoknak. Próbálom minél tovább húzni, és nem felidegelni magam.
Vendég

roni :)
hát ja, de abban bízom, hoyg most akarnak is segíteni, csak kérdés hoyg ez nekünk is megfelel-e majd, amit ők akarnak. mert azt tudni kell róluk h ők nem javasolni szeretnek, hanem megmondani hogy mit hoyg kell és kész. és ha nem értesz egyet, akkor nem segítenek.... szóval most talán ők is akarják, majd marcit benyugtatózom előtte hoyg kibírja beszólás és összeveszés nélkül. bár nyugodtabb lennék, ha csak az após lenne ott meg mi, ő tök jó fej és lehet is vele beszélni, meg mondjuk én is meg merek szólalni :roll:

csibe, nekünk sem volt gond. én monjuk úgy aludtam, -pedig a kiságy a mi ágyunkkal érintkezett, csal merőleges volt rá- szóval ha egyet köhhentett vagy szösszenet hallottam, már felkeltem megnézni, illetve nem aludtam igazán, mert füleltem. pedig látjátok, nem vagyok paramókus. de a mai napig, ol ha simi sokáig nem vesz levegőt, amit szokott néha mély alvásban, akkor felébredek rá!!!! anyai ösztön, vagymiii :) és mikor volt a cucc, kicst ellazulhattam, és bíztam benne, h ha vaélami van, szól, és nem nekem kell alvás közben észervennem. szóval nekem jó volt, de biztos van, akinek meg tökjó nélküle is.

na indulok haza :)
páááá

KépKép

KépKép
bagzerka

hát én félő, ha lett volna, akkor is zombi lettem voltam az elején
ha lett volna ha nem, nekem óránként, másfél óránként fel kellett kelni cca 2 hónapig, mert kis súlya miatt egyszerre nem tudott sokat enni, és hamar éhes volt
Aztán meg persze fájt a hasa, úgyhogy vagy ezért sírt szegénykém, vagy azért
Talán 4 hónapos volt, amikor beállt a 3 órára

Kép
Kép
csibe21

Bagzerka! :D Kisértetiesen hasonlít a helyzet a minenkhez. Nálunk anyós olyan, hogy mindenbe belepof....zik. Pontosan úgy ahogy írtad. Főleg utólag nagyon okos. Ezt így kellett volna, ezt úgy....a hócipőm tele van. Mondjuk én ezt azzal oldottam meg, hogy abszolút nem tárgyalok vele. Szinte köszönőviszonyban sem vagyunk egymással. Kölcsönösen "szeretjük" egymást..... 8)
De félretéve ezeket, remélem nálatok minden jól fog elsülni.

Alíz

KépKép
roni0422

eszike :D KÖSZI!!!Most megpróbálom én is ezt tenni.

csibe! Örülök, hogy jobban vagy!

Alíz

KépKép
roni0422

Én azt hallottam, hogy a légzésfigyelő csak úgy jó, ha a szülőket megtanítják az újraélesztésre, mert különben nem tudsz segíteni a babán, ha gond van, hiába jelez.

Amniora ápr. 14-én megyek.
Vendég

Én sokmindent használtan gondoltam beszerezni, de légzésfigyelőt nem mernék.Műszaki cikkeket félek használtat venni.
Vendég

a.m. és Konan!
Én is ugyanígy érzek már két napja, és nekem is nagyon rossz. Én sajna nem tudtam lenyelni a Magne B6-ot, így magnézium pezsgőtablettát iszok, de az se segít mindig.

Viszont, én is elkezdtem érezni a drágámat!! Olyan jó. Azt már eddig is éreztem, hogy a bal oldalamon tanyázik (ott jobban ki is dudorodik a hasam és keményebb is, a jobb oldal tök puha mert nincs ott), és érzem, ahogy mocorog és kaparászik. Tegnap este beültem a kádba amit nagyon nagyon rég tettem, de a hasamat nem lepte el a víz, és éppen beszéltem hozzá, és válaszolt. Akkorát rúgott belém, hogy egy kicsit megéreztem, sőt láttam is a bal oldalamon!! Olyan klassz volt. Majd ha már a bordámat fogja 1-2 hónap múlva nagyobb erővel, akkor annak nem fogok így örülni.

Tényleg.tud valaki valami tanácsot adni abban, ha éjszaka felébredek vmi matt, akkor egyszerűen nem tudok visszaaludni. És ez mondjuk hajnali 4 –kor nagyon rossz, mikor még 5-kor is az órát nézem.

Kistigris!
Mikor mi a védőnővel lerendezzük a teendőket, akkor mindig számol, hogy hanyadik héten tartok, és mikor kell találkoznunk legközelebb, így be is írjuk egymás előtt az időpontot, így nincs gond, hogy elfelejtjük.

Ja, és beutalót nekem a védőnő nem is tud adni, csak a doki. Ezt mondjuk hülyeségnek tartom.

Mondjátok itt többen a hízást. Én még szerencsére csak 1-2 kg-t híztam eddig, de a hasam nagyon látványosan nő. (Főleg este hatalmas a puffadástó :lol: ) De most komolyan, 1 hét alatt nagyon is nőtt, még a barátnőm is megjegyezte. Ti hogy álltok ezzel?

Hasonalvás? Én ha tudok, akkor félig hason alszom. De ha tiltakozik a babó, akkor csak az oldalamon fekszek, de lehúz a hasam. :D Igazából ezért is szeretek még félig hason aludni.

Ja, jut eszembe. Van még rajtam kívűl valaki aki nem jelentette be a cégnél a terhességet? Én még mindig nem, a héten készültem/ök rá (már csak a holnap van), de egyszerűen olyan hangulatember meg alig van bennt, hogy lehetetlenség kifogni az alkalmas időpontot. Bár nagyon nézegeti a hasam már elég régóta mikor még nem is látszódott semmi, de szinte már csodálkozok, hogy eddig nem kérdezett rá, hisz már látszik mint írtam. Szóval, csak kíváncsi vagyok, én húzom-e el a legtovább ezt.

Na megyek feküdni, jó éjt mindenkinek.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Roni Nagyon örülök a pozitív változásnak!

Csibe, nálad pedig a kicsípődésnek.

Szúrkálás nálam is van néha, én valahogy nem ijedek meg tőle. Inkább picit örülni szoktam, hogy legalább valami jele van a picúrnak!

Én nagyon kedvelem a védőnőmet. Nálunk családlátogatás is van rendszeresen. Nálatok nincs?

Ti tudtok következtetni bármilyen jelből arra, hogy milyen nemű lesz? (persze aki még nem tudja) Nekem deréktájon nagy hupnikban végződik a pocakom (sajnos máshogy nem tudom megfogalmazni), szóval kezdek golyó formájú lenni. És úgy érzem, hogy ez kislányt jelent!

Köszönöm a hízással kapcsolatos bíztatásokat!

Kép
blúmi

Mostmár én is megvártam, amíg a védőnő nemcsak a kiskönyvembe írja be az időpontot, hanem a saját naptárjába is :)

Ja, és félreértés ne essék: nincs bajom a védőnőmmel, csak eddig nem mondott semmi újat, viszont mindkét alkalommal majd másfél órám ráment, hogy ott voltam. Valószínűleg másképp fogom értékelni a kérdést, ha már szívhangot is hallgatunk. :)

Kép
kistiggrincs

roni!!!
édes vagy h kérded:igen, simike most valszeg emészt magában. de kívülrôl minden oké!!! nem zaklatott a múltkori miatt, talán meg is nyugodt kicsit. szóval asszem jól van a lelkecskéje :)
házhoz ment a védônô cukor cuccra???? nahát :O ilyet nem is hallottam még.... és vért vett vagy csak ujjat szúrt????
óóó az anyós dolog.....hát ja, óóórákon át tudnék mesélni :D a lényeg végülis hyg semmi sem jó úgy, ahogy mi xcsináljuk, végülis mindenben szinte....

eszike!
perze hogy lehet hasznéáltan is, mindnet lehet :D nézz körül babaszobán!! de vatera vagy teszvesz is remek lelôhely!!! mondjuk a figyelôt azt mi ajándékba kaptuk anyumtól.

csibe!!!!!!
nálunk simi nem is volt kis súlyúmeg semmi, mégis óránkként(!!!), másfél óránként kelt csomó ideig, nem is tudom meddig, de sokáig! így lett hoyg mellettem aludt és akkor mindenki aludt. mondjuk ahhoz meg nem kellett a figyelô, mert ott volam én, aki félaévásban feküdt mellette, és minden mozzanatra felébredtem.... de fura módon, reggel, felkeltem, 10perc hulla lét, majd újjult erôre kaptam, mint akit felhúztak!!! jó lenne megint így, mondjuk az óránkénti evés kimaradhatna....

ági!
tök jó h te is érzed már :) az ébrenléthez, talán a meleg mézes tejet próbáld, ha bírod, én szeretem. mondjuk az alvással nincs sok bajom, de ez elileg jó, nem??! :)

én egyáltalán nem látom a rúgásokat, biztos fedi a hájrétegem :D de már többször is álltam a tükör elôtt,mióta írtátok, de semmi... akkor jól meghúzza magát :D meg persze legaktívabb a melóhelyen szokott lenni :P

na megyek aludni, erôt kell gyûjtsek a holnapi mérkôzésre, vagyis beszélgetésre :D
jóócak!!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Hello csajok!

Jo regen voltam, meg mindig kinoznak a cegnel. Audit van nalunk, es allandoan nyuznak kerdesekkel, mar a hatam kozepere sem kivanom oket. Ittu lnek a szobankban, es ha eppen nem kerdesekkel bombaznak, akkor hangosan orditva beszelnek egymassal :evil:

Nagyon szepek a pocakos kepek, es Szeder babatappancsai is edesek. :lol:

Van vki, aki meg mindig kuzd a rokaval? A.m.: ha jol emlekszem, te meg nehany napja (?) irtal rola. En ugyanis igen :( Meg mindig minden nap hanyok, rosszabb napokon tobbszor is. Ebbol adodoan aztan meg mindig minuszban vagyok a kilokkal, hasam estere latszik, nekem is a puffadastol, de altalaban a nap nagy reszeben semmi. Lehet, hogy en leszek a topikon ak ivetel, aki kitart a 9. honap vegeig?! :roll: Nem nagyon akarnam ...

KépKép
Kép
humanka

Es meg annyit akartam Agihoz fuzni, hogy en minden nap, kb. az 5. hettol felebredek, jobb napokon csak egyszer olvasok hajnalban 1 orat, de olyan is van eleg gyakran, hogy 3-4-szer kelek fel, es olvasgatok egy kicsit :shock: Szoval nem vagy egyedul a problemaval... ha esetle vkinek van vmi jol bevalt strategiaja, azt szivesen hallanam en is. De az is lehet, hogy a babaocank igy keszit fel minket az eljovendo ejszakazasra :oops: (azert remelem, hogy nem)

KépKép
Kép
humanka

Jó reggelt mindenkinek!

Eszike!

Én azért nem vennék légzésfigyelőt használtam, mert ez mégiscsak egy elektromos kütyü, ami használtan is viszonylag nagy értékű. Tehát nem az van, hogyha elszakad a használt rugi, lelki gond nélkül kidobom, hanem ütöm a fejem a falba, hogy miért nem szántam még mondjuk 5000-ret egy olyanra, amire van garancia. Mondom ezt én, aki mindent használtan szeretne inkább megvenni.
Nekem is a nagy érzékelő laposakat ajánlották, arról nem tud lekeverni a baba és nincs téves riasztás. Ajánlottak az egyik anyuka Angelcare-nél egy olcsóbb terméket, csak most nem toom mi a neve, de utánanézek.
Amit Luca írt:
A légzésfigyelő egy nagy kalap kakit sem ér, ha a szülők (mindketten!) nem vesznek részt csecsemő újraélesztési tanfolyamon. Bocs! de tényleg akkor csak annyit ér, hogy foghatod a babát a kezedben amég ki nem ér a mentő és nem egyedül "alszik" el. :( Persze ehhez az is hozzátartozik hogy a gyerekek kis százalékának vannak ilyen alvás közbeni légzés gondjai...

Kisstigrics!

Kitartást! Sajnálom én is hogy védőnőt nem lehet választani, én is tudnék az enyémnél sokkal de sokkal jobbat is találni.
Most azt mondd meg nekem, hogy az internet korában (főleg mi akik itt fórumozunk) ha kérdésünk van, szerintem először a neten nézünk utána a dolgoknak és max. csak a végén beszéljük meg ezt egy idegennel. Nekem sincs kérdésem felé. Honnan lenne?! Ha meg akarok valamit tudni, utánanézek a neten, megkérdezem a gyerekes anyukákat (az én védőnőm kb. annyi idős mint én) és ez nekem elég is, a tankönyvi tapasztalatokra nem vagyok kíváncsi.

Blúmi!

Nekem szerintem fiúsan nő előre eddig. :D Magyarul a két csipő csont között növekszik kifelé a pocak, de ezt csak ruha nélkül lehet igazán látni. Ettől függetlenül én még mindig lányt szeretnék. :lol: Szerdán -lehet hogy- eljön az igazság pillanata. :lol:

Rendszeres család látogatás még nincs, mert nem vagyok otthon. :lol: Pedig már említette a védőcsaj hogy jönne. Biztos van értelme, de azon kívül hogy nincsenek lemázolva az ablakok-ajtók és a gyerekszobába 3 db íróasztal és 2 ágy lakik, nem tud mást megtekinteni. Leltározni meg ne jöjjön... :roll:

Nem alvás:
Passz. Nekem is volt, szerencsére nem túl sűrűn. Nem tudtam én sem mit kezdeni vele. Ha felébredek, mindig jönnek az ötletek, gondolatok -éjjel vannak a legjobb ötleteim :lol:-, aztán kavarognak össze-vissza és utána meg ezért nem tudok elaludni. Annyit talán lehet amit Humanka írt... olvasgatni, bekapcsolni valami ismert filmet és hamar megpróbálni visszakómázni.

Szép napot!

Monee

Monee

monee85

Monee, én is így ugyanígy gondolom a légzésfigyelőt, ahogy Te.
Most akkor Te nem is veszel? :roll:
Mert bennem ez is felmerült, de ez annyira nehéz kérdés nekem!

(Azt hiszem, úgysem hinnék neki, akkor is folyton lesném a babát, hogy jól van-e?Én sajnos csak magamnak hiszek, nem az elektromos kütyüknek.)

A másik dolog ezzel kapcsolatban:mivel családi házban lakunk, sokat fog a baba az udvaron a babakocsiban aludni, főleg amíg pici.Oda át lehet pakolni az egész cuccot???

Nekem a csajokkal nem volt.Azt hiszem, az sokkal jobb, nyugodtabb világ volt...több szempontból is.

Tesóméknak van.Múltkor kikaptam az ágyból Barnikát, nem érdekelt túlzottan a légzésfigyelő...
Már legalább 10 perce beszélgettünk a szobában, mikor megszólalt...ennyire megbízhatatlanok???

Persze Anyukám szerint az kell, anélkül nem lehet a bébi. :lol:
Vendég

Luca!

Fogunk venni / kapni.
Nálunk teljesen biztos, hogy nem velünk fog egy szobában aludni a pici és én így sokkal jobban biztonságban érezném. Remélem, hogy az anyai ösztön nálam is erősebb lesz majd, mint a légzésfigyelő érzékenysége, de ugye ezt nem tudhatom. Tudod, én úgy vagyok vele, hogy inkább legyen téves riasztás és fölöslegesen rohanjunk a gyerekhez, kapjuk fel alvás közben, mint hogy egyszer ne érjünk oda. :roll:
Hű, tényleg a tanfolyamnak is utána kell néznem, hogy van-e itt a környéken, mert még nem olvastam róla sehol.

Őőő... reggel ilyenkor még nem nagyon vagyok képben, de sokat olvastam anno a légzésfigyelőkről, meg az esetleges bölcsőhalál okairól. Egy csomó mindent lehet tenni annak érdekében hogy még esély se legyen rá (pl. nem túlöltöztetni a gyereket, párásító, friss levegő, nem 500 fok meleg a szobában), plusz vannak a légzésleállásnak is különböző fajtái. Ha jól emlékszem ilyen szinten megkülönböztetik, azt hogyha nem vesz "csak úgy" levegőt a baba, vagy olyan mélyen alszik, hogy azért nem vesz levegőt és még van asszem valami. Érdemes ezekről is olvasgatni. Engem arról győzött meg, hogy viszonylag kis esélye lesz a mi életmódunk szerint annak, hogy ilyenje legyen a babának, és ha mégis, akkor még ott lesz a légzésfigyelő és mi is résen leszünk.
Szóval a babakocsis alvás (nagyon készülök rá én is!) közben, kint a friss levegőn, szerintem tutira semmi baja nem lesz a gyerkőcnek. Ez nem nagyon érv a légzésfigyelő ellen. :)

Persze, mindenki eldöntheti szíve szerint, hogy mit vesz meg és mit nem. Azt is megértem, aki nem vesz, mert mondjuk nem bírná idegileg azt az időszakot amég be nem állítja úgy az érzékelőket, hogy ne riasszanak tévesen. Vagy mittomén, ha valaki leblokkol, szívrohamot kap a riasztástól, holott a baba csak mélyen alszik az ne vegyen, mert a saját nyugalma -és ez által a babáé is- múlik rajta. :wink:

Monee

Monee

monee85

Monee, szerintem én is fogok ám venni...amilyen izgulós vagyok, úgysem bírom ki, hogy ne... :lol:
Vendég

Sziasztok :)
Már megint jó régen voltam, esténként igyekeztem egy kicsit visszaolvasgatni, hogy képbe kerüljek, de most már nem sok mindenre emlékszem. :oops: :roll:

Luca, örülök, hogy jól vagytok és szépen növöget Tesóbaba.Mi is 14.-én megyünk amniora, de én valószinű ott töltök egy napot azaz éjszakát :roll:

Tappancsok /bocs, hogy így névnélkül :oops: / nagyon édesek, jól összepuszilgatjuk majd őket, ha már kinnt lesznek :) , nem is gondoltam volna, hogy már ekkorák lehetnek.

Szúrkálások, nyílalgatások nálam is vannak, hol itt, hol ott.Tegnap mondtam a védőnőnek azt mondta ez természetes, elég nagy iramban nőnek a lurkók és velük együtt a méhünk is.Hozzánk nem jár ki, azt mondta majd ha meglesz a Baba.Viszont nekem mindent ő intéz.Beutalókat megír, dokival lepecsételtet, és arra is volt már példa, hogy behozta a munkahelyemre.Szóval én jól megvagyok vele, bár az is igaz, hogy innen a netről sok infót szerzek.A védőnőm pedig még a szakkönyvek alapján dolgozik, jó pár évvel fiatalabb nálam, még nincs babája, de attól még szívvel-lélekkel teszi a dolgát.

Álmatlanság, nálam még nagyon az elején volt, még akkor nem is tudtam, hogy baba van :lol: , csak furcsa volt, mindig is jó alvó voltam, akkor pedig alig tudtam elaludni esténként ráadásul éjszaka is sokat voltam ébren.Nem igazán tudtam magammal mit kezdeni csak forgolódtam és mérgelődtem, hogy mi van :roll: .

Alvás, nekem most az a megoldás jön be, hogy oldalt /mert ugye hason és hanyatt sem tanácsos hosszú ideig feküdni/ az ágyon fekvő lábam egyenesen a rajta levőt pedig behúzva, úgy hogy a térden az ágyon van, eddig egymáson volt hol behúzva hol kinyújtva, de így most jobb.

Súly, a.m. rád emlékszem névszerint, ne aggódj a súlyod miatt ill. hogy te vagy a fórum legducibbja, én 74 kg-val kezdtem, ez már akkor is egy bő 10kg-val több, mint amivel jól érzem magam.Eleinte elég nehéz volt elfogadnom, hogy mi lesz még ebből, de most már nagyjából kiegyeztem, hogy ennek van itt az ideje.Igyekszem nem ész nélkül enni, ami nem mindig sikerül, de azért próbálom.
Most lépek a konyhába, du. dolgozom és még főzni szeretnék.
Bocs, akinek/akiről/akihez nem írtam :roll:
Dogozni szeretnék amíg nem okoz gondot a munka /fodrász vagyok/ és így nem nagyon jut időm/erőm többet itt lenni, szerencsére már jó sokan vagyunk és jó sokat írtok, így nehéz követnem az eseményeket.

Kép
kobak

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: