A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

boo!
hát tényleg kicsit furán reagálta le Teapa a dolgokat.

Lois!
szegény Zé,de ebből is lászik,hogy egy igazi eleven gyerek...

ja és alakul az éjszakánk...
eléggé brutál anya vagyok most,de nálunk ez válik be leginkább...
hagyom nyöszörgni és általában visszaalszik,ha már nagyon sir csak
akkor megyek be és igy 3szor keltem Kiarához.
(apához általában egyszer) :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
csibe83

Boo!
enyémapának eléggé nagy fájdalmai vannak,pedig kapott fájdalom-
csillapitót is.konkrétan egész nap fekszik és csak wc-re kel fel.
és a lefekvésben segitenem is kell,mert semmi olyat nem csinálhat
amihez hasizom kell,mert akkor a varrat szétszakad és a háló is amit
betettek neki...
én öltöztetem,fürdetem stb...
nem erölködhet egyáltalán.nem tud nevetni,köhögni,tüsszenteni.
kb ennyi ami hirtelen eszembe jutott.
talán jövőhét pénteken kiveszik a varratokat,de a teljes felépülés 1hónap,
főleg mivel fizikai munkát végez.

Kép
Kép
csibe83

na én is elteszem magam holnapra.
megpróbálok holnap többet vagy legalább hamarabb jönni...

jó éjt mindenkinek!!!

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!!

Taliért irígy vagyok nagyon,de ezeket a barátainkat nem akartam lemondani,nagyon szeretem őket. Legközelebb megyünk mi is,mert Lilinek is jót tesz a gyerek társaság,ugyanis képzejétek javuló tendenciát mutat :lol: Már nem harap,"csak" hajat cibál(na),meg rángatja a gyerekeket,de rájöttem,hogy ezt azért csinálja,mert beléjük kapaszkodva szeretne felállni,mert ő ugyebár simán még nem tud. Szóval remélem mégsem leszünk kiközösítve :lol:
Amúgy a tegnapi nap is szuper volt,csak akárhányszor sikított Lili egyet(neki ez szokása játék közben),Zsombi mindig megijedt,így volt sírás rendesen :lol:

Boo!! Ne veszekedj apával,bár neked is tök igazad van,van teló a világon!

Dodi! Csak dicsekedni szeretnék.Amióta írtad a barátnődék által kipróbált módszert,miszerint ott vannak a gyerek ágya mellett,azóta mi is próbálgatjuk és Lili már elég szépen elalszik. Most délelőtt például betettem az ágyába,én lefeküdtem mellé a földre és nem is figyeltem rá,és 2 percen belül aludt cumi nélkül(!!!),pedig mellette volt mindkettő. Úgyhogy ha ez így működik,akkor nem kell hagynom sírni,aminek nagyon örülnék. Köszi!!
Ja! És második éjjel nem szoptatom meg,csak itatom,remélem erről is leszokik :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 14:44-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.25 07:57-kor.

KépKép

KépKép
boo

Én is megjöttem, kicsit sok volt ma a tennivaló.
Petrának a szülinapját ünnepeltük a másik mamánál. Nagyon jól sikerült, csak az idő nem volt a legkedvezőbb a kerti partihoz.

Boo!
Én is sokkal szentimentálisabb vagyok. :wink:

Dobok néhány képet, úgyis már rég raktam fel.

Ez a múlt héten készült:

Kép

Petra a tanulószékkel:

Kép

Ez meg a mai torta, Petra a dédi ölében:

Kép

Kép

Most kapta a homokozót, homok még nem volt benne, de ő ki se akart jönni belőle :lol: :lol:

Kép

Kép
katy76

Czigka!
Petra árpája még soha nem múlt el, szóval nem elmúlik-visszatér, hanem szebb/csúnyább. Most a szebb periódus van, de el nem múlik.

Most találtam az előbb végre egy homeopátiás szemészorvost, hétfőn felhívom. Veresegyházán van magánrendelése. Megpróbálom, hátha tud valami okosat mondani. :roll: :roll: :roll:

Kép
katy76

Sziasztok

Katy Petra nagyon édes:)

Én is hoztam képeket.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Szia

Sziasztok,

jöttem kicsit megpihenni, reggel óta pörögtem, mint a búgócsiga...
meggylevest főztem, töltött padlizsánt alkottam, Nimródnak zöldborsó+répa és padlizsán+rízs kombókat kreáltam, fürdőt sikáltam...
És apa közben kiporszívózott, most elment bevásárolni, míg Törpi szunyál... jövő hétre meg bejelentett két közös esti programot... egész hétvégén kisangyalban nyomja, lehet hogy kicsit elgondolkodott :wink: :wink: :wink: :wink:

Lois,
szegény Zé, nagyon rájár a rúd mostanában...

Kosz-evés: édes lehet Pizsivel :-)
Enyémgyerek tegnap ismerkedett az állatvilággal: Esztergomban ugrott Apa, mi is kimentünk. Van egy ejtőernyős-pajti srác, velünk végezte a tanfolyamot, és úgy néz ki hogy brutál:mint egy kidobóember - tetoválás, kigyúrt test (igazi vizuális élmény), brutál fej - mindehhez viszont arany szíve van :-) Na, tegnap ő hordta Nimródnak a kisállatokat a reptéren: hangya, pici levelibéka, meg valami nagy fekete bogár, amitől én sikongattam, ő meg csitított, hogy ha én ezt csinálom, a gyerekem is félni fog tőle, ami ugye nem jó... (vicces, hogy nem nézném ki a srácból hogy ilyen gyerekközpontú, mindíg meglep valamivel)
Aztán a tandemes srác segített a reptér kutyáit testközelből megismerni :-)

asszem, reagálni majd este fogok, mert ébredezik a Törpöm...

KépKép

KépKép
kispocok13

Sziasztok, olvasgotok vissza, jutok, amíg jutok :roll: ....

Nyuszi!

Juhuuuuu-juhuuuuuu :D :D :D :D :D .
Annnyira örülök, hogy nektek is bejött ez a módszer :D !
De tényleg ne tántorodjatok el! Zsuzskáéknál is vannak még nehezebb napok, hiszen a módszertől függetlenül is vannak zavaró tényezők, ahogy pl. Botond is felsír egyszer-egyszer éjszaka, vagy rosszabbul alszik, ha pl. font van, vagy ilyesmi...
Szóval az nem a módszer sikertelensége, egyszerűen csak az "emberi tényező". Kitartás, szorítok nagyon!!!! :wink:

Na, jó sokáig jutottam :twisted: :lol: .

Kimegyünk bébitaxizni, amíg világos van, mert tegnap óta toligátlja, és fel akarom venni :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tike!

De jó lehetett a hétvége :D :D :D ! Esések :( .
Én elhatároztam, hogy tuti elkezdem közösségbe hordani a bébit (ezért beszéltük a fix. játszóházas progit :wink: ), mert imádja, hogy gyerek van a közelében :D !
Tegnap is épp a gatyatépős semmisejó-hisztit nyomta, mikor mehjött az állatorvosunk a gyerekeivel, Botond szeme felcsillant, bevezette (!) a gyerekeket a szobájába, és végigmutogatta a játékait :shock: :D . Aztán olyan elmélyülten játszottak, hogy hozzájuk se mertem szólni :lol: .
Olyan nagyfiú már :cry: :D .

Boo!

Én most belédkötök :twisted: :lol: :
Te most mér' is nem békülsz ki apával?
Sőt, mér' is apa puncsol :roll: ?
Igazad van, gázul viselkedett, van mit megbánnia! De te legalább ilyen hibás voltál ebben a vitában :roll: !
Erre ő félretéve az ő igazát, belátja a te igazadat, és békülne, te meg még "durcizol" :shock: ?! Én ezt nem értem :roll: !
Tudom, hogy értékeled az őszinteséget, és én is örülök, ha megmondod a véleményed, azért "kekeckedek" :lol: .

Én pont azon gondolkodtam, hogy vajon melyikünk hogyan viselkedne egy ilyen vita után...
Én elmentem volna kulcsot másoltatni, és az orra alá dugtam volna, azzal a dumával "Hogy ez többet ne fordulhasson elő :wink: ." És még én lennék a hejdejófej, és elgondolkodna, hogy ő ellenben egy segg :twisted: :lol: .
Tudod, én hiszek abban, hogy " A gonoszt jóval győzd meg!". Ha én ezt a taktikát választottam volna apánál, hogy "erősebb kutya....khöm" :lol: , akkor kb 1 év után szakítottunk volna :( .
Tudom, hogy neked sem ez a célod, csak az a baj, hogy te meg akarok nevelni Krisztiánt, de az nem a te dolgod! :wink:

Na, mindegy, nem akarom ezt itt kibeszélni, csak ha már ide írtad....meg kíváncsi vagyok, hogy a többiek hogy gondolják...
Csak az az érzésem, hogy minden egyes vitánál ez a vége, hogy "apa békülne, de én nem hagyom magam" :roll: . Azért ez furi nem...? :wink:

és nemcsak apa a hüle, hanem én is mondjuk én jobb fej vagyok, és szebb is
Na látod, az ilyenekért szeretlek :D ! Mármint nem azért mert szép vagy :lol: :lol: :lol: . És ezért merek beszólni :lol: .

Katy!

Képek :D :D :D !
Ha jöttök szemészhez, megnézhetnétek Botond bélyeggyűjteményét is :lol: :lol: :lol: .

Gabi!

Képek :D :D :D

KépKép

KépKép
kicsidodi

Huhhh,
most látom mennyire káosz az előző irományom :oops: :oops: :oops: :oops:

Csibe,

Kitartás!
Azért tényleg car lehet Teapának... amikor beállt a derekam, majd' becartam, mikor tüsszentenem vagy köhögnöm kellett, annyira fájt... és igen, WCre is csak Apa támogatásával bírtam menni, volt hogy onnan meg nem tudtam felállni :roll: :roll: :roll: :roll:
Nagyon fáj neki?

Nyuszi,

tök érthető, hogy nem mondtad le :-) de legközelebb aztán tényleg gyertek
:wink: :wink: :wink: :wink:
Éjszakának hurráhurráhurrááááááááááááááááááááá, csak így tovább!

Czigka,

háromgyerekesek élete :lol: :lol: :lol: :lol:

Boo,

hát, ez a bosszú igazán csajos volt :lol: :lol: :lol:
Khmmmmm, hát, valahol egyet értek Dodival... annyit marjátok egymást... én is elgondolkodtam, hogy miért nincs két kulcsotok? Ez egy aránylag egyszerű megoldás lenne, nem ? :-) :-):-):-):-)

Katy,

nagyon jók a képek! Petra annyira csajos :lol: :lol: :lol:
Jó lenne, ha ez a szemészorvos végre tudna valami okosat mondani Petra szemére! (illetve nem csak mondani, hanem elmulasztani azt a hülye árpát)

Gabi,
jó hogy jöttél :lol: :lol: :lol:
Nóra hogy megnőtt :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

KépKép

KépKép
kispocok13

hoztam pár képet én is...

múlt hétvégén a Vadasparkban

Kép

Kép

fürcsi
Kép

KépKép

KépKép
kispocok13

és a talis képek:

kacsák (akik később teljesen rákattantak Dodi kékséges tornacipijére)

Kép
Kép Kép

csoportos uzsi

Kép
Kép
Kép [
Kép
Kép
Kép Kép

támadáááááááááááááás!!!!
Kép

elmélyülve
Kép

párnák közt
Kép

mesebeli kismanók (itt nem tudom, Zsombi merre kószált, gondolom porszívózott, vagy szétkapott valami játékot)
Kép Kép

KépKép

KépKép
kispocok13

Jajj Orsi, nagyon jók lettek a képek!!! :D :D :D :D
A Petrásakat átküldenéd nekem mailben?

Dodi!
Holnap reggel hívom a doktornőt, nem tudom, hogy mikor rendel, de ha összejön, akkor szívesen átugrunk egy fél órára! :D Majd felhívlak, ha már tudok bővebbet!

Gabi!
Jók a képek, látom tortából most sem volt hiány!

Kép
katy76

Kispocok!

Juhhhu, de jók a képek :lol: !
Mindjárt meg is nézem a videót, amit csináltam 8) :D .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.25 07:59-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.25 08:00-kor.

KépKép

KépKép
boo

sziasztok!
talis képek nagyon jók!

Gabi!
Nóra tényleg hogy megnőtt.jók a képek...

katy!
Petra is nagyon cuki.

kispocok!
nagyon fáj neki sajna.
még fájdalomcsillapitókkal 1ütt is.

én igyekszem jönni,de estére hulla vagok.viszont olvasni mindig olvasok,
hogy ne maradjak le...

Nyuszi!
nagyon ügyi vagy az altatással...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.25 08:01-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
te mikor teszel képeket??? :oops: :oops: :oops: :oops: :roll: :roll: :roll: :roll:
nálunk sem érzi apa elhanyagolva magát.
bár most nálunk eléggé sokáig pihi van... :? :? :? :? :?

Kép
Kép
csibe83

Katy,

kép ment :lol:

Dodi,

videóóóóóóóóóóóóóó?

Boo,

szerintem a normális az lenne a főbérlőtől ilyen esetben, ha min. 2 kulcsot biztosítana. Ha meg olyan hülye, hogy elhagyta a kártyát, cseréltessen zárat, ennyi. így nem lehet kiadni egy kecót :shock: :shock: :shock:

hehe, igen, ma konyhatündibündi voltam... és még megpucoltam egy kiló zöldborsót délután pluszban, merthogy holnap zöldborsófőzit rittyentek, úgy megkívántam...

lasztik: mi egy nagy dobozban tartjuk őket, esténként vadászom ki a komód alól, mert Nimród azzal szórakozik hogy szétdobálja, ezek meg oda gurulnak be :evil: :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: :lol:
Viszont, tegnap összeraktuk a sátrat, ami a mi lasztijainkhoz volt!!! Hát, csajok, akkora sikere van, hogy ihaj!!!
Rendesen a saját kis birodalmának tekinti, bebújik, és onnan kukucskál ki, röhög ezerrel, bújócskázni kell vele, vagy csak azzal szórakozik, hogy ki-be mászik belőle! Meg kell zabálni! Asszem holnap beborítom az aljába a lasztikat, kíváncsi vagyok, mi lesz a reakció... valszeg: :shock: :D :D :D :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[quote]
írta:
le akarom cserélni a fasziját

mivaaaaaaaaaaaaaaaaan???????
Amúgy Herkules-pasi agyban nem annyira erős, meg nem is hiszem, hogy családot akarna, mert fiatal még és bulizik ezerrel. Szóval nem ajánlom.

Anyudnak fel kell készülni Miron-fogadásra :-)

Csibe,
szegényszegény Teapa! Mondd meg neki hogy egy csomó csaj drukkol, hogy hamar rendbejöjjön, hátha segít
:wink: :wink: :wink:

KépKép

KépKép
kispocok13

na, sehol senki? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

akkor elteszem magam holnapra, Jóccakát'!

KépKép

KépKép
kispocok13

Nyuszi,

Boldog Szülinapot :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Sziasztok! :)

Most csak egy kis bejelentkezés erejéig, mert szeretnék NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT kívánni mindenkinek utólag is, akiknek tegnapra esett:

moncsy.78 és BENEDEK ...

[quote="moncsy.78"]K írta:moncsy.78icsit hosszu lett! :oops:

Íme:

Benedek születése!

Elözmények,csak azért hogy érthetö legyen miért akartam nagyon, sima és apás szülést!
Réka születése röviden:6nap túlhordás után semmiféle fájás nélkül szinte zárt méhszájról inditották reggel 8kor!
Edával szültem délután 4re lett baba!
Nem éreztem a tolófájásokat sem és szinte úgy nyomták ki belölem a gyereket!
Apa nem lehetett ott,mivel akkoriban alakitották a kórházat és akkor még apukák nem jöhetek be a szülésre!
Ami még furi volt szegény a munkahelyén izgulta végig a napot,mivel nem engedték el szabira sem!

Jázmin születése röviden:
Mivel faros volt és lábtartásos ezért császármetszéssel született!
Apa itt sem lehett bennt.a folyosón izgult értünk!
Vajúdás itt volt,hátha felhuzza a lábait és farosan meg tudtam volna szülni,na de nem akart ő már helyet változtatni ezért kikapták!
Nagyon megszenvedtem a felépülést testileg és lelkileg egyaránt!
A legjobban az bántott hogy a babámat csak 24 óra múlva láttam!
Kb 2hónap kellett mire rendbejöttem megerösödtem!

Benedek születése!
Lelkileg és fejben nagyon készültem a sima szülésre és arra hogy apa bennt lehessen!
26.án reggel már kezdödtek a fájásaim rendszeresen 10 és 8 percenként jöttek!
Lemondtam a védönöt és rendet raktam itthon!
Zuhanyoztam hátha erösödnek de csak nem akartak a fájásaim erösödni!
Közben éreztem ahogy a babám csak nyomja a fejét lefelé!
Este felhívtam a szülésznömet hogy mit javasol mert reggel óta kínlodok és már nagyon ki vagyok fáradva,ő mondta ha nem 5percesek és még gyengék a fájásaim akkor nem menjek be mert befektetnek mivel volt már egy császárom!
11ig kínlódtam tusoltam aztán lefeküdtem!
Éjjel 1kor fájásra ébredtem,éreztem ez még nem olyan erős de a nappalinál erösebb!
8 percenként jöttek 3ig!
3tól váltottunk 5 percesekre kb fél óra múlva elkezdtem beszedni a homeós golyóimat!
Annyit éreztem még hogy rendszeresek és jöttek 5 percenként de nem voltal olyan hosszuak a fájások! Kicsit tanácstalan voltam,de azért fél 5kor szóltam apának hogy ébresztö menjünk be a kórházba!
Na a kocsiban mintha enyhültek volna de azért fájogattam!
Beértünk az ügyeletes doki megvizsgált,és mondta hogy a méhszájam változatlan az utolsó vizsgálat óta,és kérdezte mennyire erösek a fájásaim:mondtam hogy kibírható ,de jönnek rendszeresen!
Azt mondta egyenlöre nem rak szülöszobára,mert szerinte ebböl nem lesz semmi,de úgyis az én dokim lesz az ügyeletes fél 8tól ő majd megmondja mi lesz velem!
Haza nem enged mivel volt egy császárom,de addig is csinál egy nst-t!
Na az nst nem mutatott erös fájásokat,azt látták hogy rendszeres,de nem elég erős!
Oké mondták kapok egy ágyat pihengessek amíg nem jön a dokim!
Kicsit elkeseredtem,apát hazaküldtem,és vártam hogy fél8 legyen!
Magamban reménykedtem hogy szombat lévén, a dokim ügyeletben lesz én itt vagyok akkor csak segít rajtam valamit hogy ma baba legyen!
Fél 8 elött már jött is nővér hogy itt az orvosom megnéz!
Ekkor már 4 percenként jöttek a fájásaim és erösebben! Megvizsgált mondta 2 ujjnyira vagyok nyitva,készítsenek elö és segítenek egy kis oxitocinnal!
Na akkor megnyugodtam!
Hívtam apát hogy jöjjön vissza,mert szülünk,és hívtam a szülésznömet is hogy most készítenek elö mondta ő is jön! Beöntés borotválás,zuhi!
Negyed 9kor repesztettek burkot és kötötték be az oxit!
Kicsit fura volt hogy nem úgy jött a magzatvíz ahogy a lányoknál emlékeztem rá,sokkal kevesebb volt de itt még senki nem gondolt semmi gondra!
Jöttek a fájások is ahogy kell,doki azt mondta kb 12 re baba lesz!
Apát elküldték reggelizni még az elején!
Közben szépen szedtem a bogyókákat is!
9ig feküdnöm kellett,jött a dokim megvizsgált fájás közben azt hittem becsinálok annyira fájt!
Szépen haladtunk közben kérdezgették nem e érzékeny a császáros hegem!
Mondtam egyáltalán nem, mondták okés menni fog a szülés úgy néz ki ,mivel kb 3kg a baba!
Felkelhettem és kihasználtam a labdát,ami nekem nagyon bejött!
Egyszer felálltam de inkább visszaültem,mert sokkal jobban viseltem a fájdalmat!
Közben a dokim,apa és szülésznöm diskuráltak,hallgattam öket,de mikor fájás volt legszívesebben kiabáltam volna hogy kuss legyen!
10 óra vissza kellett feküdnöm mert vizsgálat jött,megint fájás közben:rohadtul fájt!
Mondta a dokim szépen haladunk kaphatom a fájdalomcsillapító injekciót!
Na godoltam akkor talán kicsit jobb lesz,és szépen haladunk!
Szülésznőm mondta na már nincs sok vissza,mivel ez a koktél kicsit felgyorsítja az eseményeket!
Megvolt a szuri,és kicsit bekábultam tőle,viszont a fájások intenzívebbek lettek.oldalra fordulva apa felé bírtam csak létezni!
Minden fájásnál szorítottam a kezét,ő meg csak mondogatta:atyaisten ez ennyire tud fájni!
De hősiesen bírta a szorításaimat!
Fél 11 után vizsgálat fájás közben megint,ekkor mondták kicsit fel kellene állni.és mondta a dokim hogy átöltözik és jön!
Nagy nehezen felálltam,és a szülésznőmre támaszkodva álltam kicsit,hogy a baba feje lejjebb menjen!
Totál kába voltam mintha megszűnt volna külvilág csak az volt elöttem hogy a babám szépen halad lefelé! Ami még fura volt hogy csak azt mondogattam hogy be fogok pisilni,nem tudom miért de ettől nagyon féltem! Mondták hogy nem baj ne törödjek semmivel nem számít!
Visszaért az orvos felfeküdtem,és innentől fogva már csak befelé figyeltem,na és a két segítőmre,hogy apa mit csinált nem tudom csak félig meddig érzékeltem hogy ott van mellettem!
Rövidek voltak a fájásaim így ki kellett használni 1 fájás alatt 2öt kellett nyomni!
Csak azt kérdezgettem mikor nyomjak hogy vegyem a levegőt,és csak az orvosra és a szülésznőre figyeltem,na és befelé,és elképzeltem ahogy a babám is halad kifelé!
Bíztattak hogy nagyon szuperül csinálom és ez erőt adott!
Kérdeztem hogy látják e már a baba fejét és van e haja!
Mondta a szülésznőm hogy itt fogom a fejét,és fekete haja van!
Ez hatalmasat lendített rajtam,mert tudtam pár perc és magamhoz ölelhetem a bébimet!
Ekkor jött a meglepi,a dokim mondta hogy próbáljuk meg a gátvédelmet úgy néz ki menni fog,most nem szabadott nyomnom,csak kicsit,elég fura érzés volt visszatartani!
A következő fájásnál már nyomhattam,és éreztem ahogy kinnt van a feje, ekkor türelmetlen lettem és csak annyit mondogattam hogy mikor jön már a következő fájás,jöjjön már!
Jött is ,és nyomtam és éreztem hogy kint van a válla,és abban a pillantban éreztem ahogy kicsusszan a kis teste! Abban a pillantban megszűnt minden fájdalmam! Szülésznőm kezében volt a baba,és mondta hogy itt van a fiatalember,és még vágni sem kellett! Ügyes voltál nagyon!
Leírhatatlan érzés volt,egy pillanatra láttam és átvillant az agyamon hogy nagyon picike,remélem rendben van minden vele!
De abban a pillanatban felsírt az én kisfiam! Kérdezték hogy szeretném e ha a hasamra rakják,és már ott is volt a kis meleg teste,és én csak öleltem öleltem és öleltem és zokogtam hogy itt van az enyém,ÉS MEG TUDTAM SZÜLNI! Nekem ez rengeteget jelentett!
Apa is csak nézett és mosolygott!
Simogattuk puszilgattuk a kis testét! Hihetetlenül boldog voltam! Amire én nem emlékszem: apa utólag mesélte hogy milyen nagy mámorban voltam,és csak mondogattam hogy sikerült én szültem meg ezt a babát!
Közben jött a csecsemősnővér hogy elviszik a babát és rendberakják,és utána mondták hogy meg kell vizsgálni mert csupa hólyag és kiütés a kis teste,valami fertőzést kapott odabennt!
Apa ment vele,én pedig megszültem a méhlepényt!
És visszahozták Benedeket is pólyában és megpróbáltunk szopizni is!
Gyönyörűnek láttam bár tele volt kiütéssel!
Nem lehett sokat velem mert mondták elviszik megvizsgálják!
Közben apát kiküldték mert ki kellett öblíteni a méhemet a fertőzés miatt,majd öszzevarrták a repedéseimet!
Mint kiderült eltűnt a magzatvízem,ami nem tudom hogy mikor szívároghatott el,és azért volt a fertőzés!
De antibiotikumos kezeléssel 5 nap alatt teljesen rendbejött a babám!
Így utólag azt mondom hogy boldog voltam amikor a lányaim megszülettek,de a kisfiam születése még boldogabb volt! Bármelyik nap újra átélném minden fájdalom ellenére!
Hiszem azt hogy azért éltem meg így a szülés csodáját mivel végig fejben és lélekben nagyon készültem rá!
Azt hiszem mondhatom hogy életem legeslegboldogabb pillanata volt BENEDEK BABA SZÜLETÉSE!

... f.nikici és DORKA ...
[quote="lorca"][ írta:lorcab] F.Nikici írt sms-t

Megszületett Dorka 10:58-kor császárral, rossz volt a ctg. Nagyon gyönyörű. 3600g, 52 cm 5-kor hozzák ide. Nagyon fáj a hasam.
Puszi: f.nikici

Nagy-nagy gratuláció :D :D :D

... éééés végül, de nem utolsó sorban pagika valamint NATALI, NOÉMI és NIKOL
[quote="pagika"]S írta:pagikaziasztok!
Ezer éve nem jártam itt; sajna most sincs sok időm, de remélem, megértitek.
Először is nagyon nagyon szépen köszönöm a sok drukkot, hogy gondoltatok rám, és a sok-sok gratulációt, jókívánságot!
Röviden a szülés menete: június 27-én hajnali 4-kor folyt el a magzatvíz, 9 óráig húzták a császárt, hát addigra már igencsak 2 perces fájásaim voltak (bár nekem nem volt különbség fájás nem fájás között). A lányok nagyon gyorsan világra jöttek (illetve a doki volt gyors! :D ), mindannyian 9 óra 23 perckor születtek. Először Natali, 43 cm, 1830 gr, egyébként ő repesztett burkot, és már előző nap mondtam is Viktornak, hogy ez lesz, mert olyanokat rúgott, hogy felértek a szülési fájásokkal szinte. Aztán másodikként érkezett Noémi, 44 cm és 2140 gr-mal, majd követte őt Nikol 45 cm és 2090 gr-mal. Spinális érzéstelenítést kaptam (megszenvedtünk vele, mire sikerült beadni, jó párszor megszúrtak és ráadásul egyszer csontot is talált, de kibírható volt), így hallottam őket felsírni, és ami a legszebb emlékem, hogy oda is hozták őket egyesével, és láthattam őket, kicsit véresen, magzatmázasan, és puszit adhattam nekik!!! Pedig azt hittem, majd meg se mutatják őket, rohannak velük a PIC-re, de nem!
Aztán műtét után az őrzőben voltam két napig, de már aznap lementünk meglátogatni a lnyokat, az egypetéjűek egyáltalán nem kerültek inkubátorba, csak melegentartóba, és pár óra múlva már mehettek is a normál csecsemőosztályra, Natali viszont még zárt inkuban volt, de ő is a melegentartás végett, szóval nem kellett nekik semmilyen csöveket ilyesmiket elviselniük, aminek rettentően örültem!! Végülis ő is csak a súlya miatt, meg a hőháztartása miatt volt a Pic-en. Aztán két nap múlva, mikor lekerültema gyerekágyra, délutánra már meg is kaptam a két lányt, éjszakára még bevitték, de másnap reggel hattól már ott voltak velem végig. Aminek örültem nagyon, de megmondom őszintén jó lett volna még pihenni, mert rettentően fájt a műtét miatt a hasam (és hát jó nagy volt a bőr a hasamon, ami külön életet élt ezért is fájt szerintem nagyon) meg hát Natikához is át akartam járni a Pic-re minden alkalommal, amikor csak lehetett, de ez elég nagy tortúrával járt, mivel Noémi és Nikol két külön "szekérben" (ez egy olyan kórházi babakocsi) voltak és őket is tologatnom kellett, egyiket húztam, a másikat toltam, le kellett őket adni a csecsemőosztályon, de ott meg nem volt hely, így azt mondták hagyjam a folyosón őket, majd figyelnek rájuk. Hát mondom köszi!! EGyébként azért volt ez így, mert a PIC-en épp a légkondikat tisztították, és minden osztály átköltözött egy pici helységbe. 3 óránként lehetett menni fél órára Natihoz, de közben a másik két lányt is meg kellett etetnem, büfiztetnem, tisztába tennem, Natinak fejni a tejet, meg hát egyek-igyak én is, hogy legyen egyáltalán tejem, meg pihenjek, és így az első két napban volt, hogy csak párszor tudtam menni Natikához, még én is szoktam a helyzetet. Ezzel nem is lett volna gond, csak hát a PIC-en a nővérkék megszóltak, hogy hogy nem járok a lányomhoz minden alkalommal, ami persze az amúgy is depis lelkemnek marha jót tett. Na, de ezekről a rossz emlékekről nem is írok többet, aki megért megért, aki nem, nem.
Aztán napról napra jobb lett a hewlyzet, szerencsére szépen fejlődtek a lányok, Nati nagyon megindult, 2110-el jöttünk haza két hetesen. Most az itthoni rendszert próbáljuk kialakítani, hját elég döcögősen megy. Rengeteg kérdésem lenne-lesz majd a tapasztalt anyukákhoz, de most már mennem kell, megpróbálok majd jönni többet.
Nagyon-nagyon gratulálok a gyönyörűszép kisbabákhoz, minden jót, sok tejet, nyugodt éjszakákat kívánok az anyukáknak. Igazából vissza nem olvastam, csak láttam a táblázatojkat, és onnan tudom, kivel mi a helyzet.
Képeket is megpróbálok majd feltenni.
Puszi!

:wink:

Kép
Kép
200907?

Benedeknek, Dorkának és NatalinakNoéminekNikolnak nagyon boldogat :D :D :D

Nyuszika, téged is Isten éltessen :D :D :D

Petra képei tündériek :D Milyen lett a mascarpone??

TikeZoo engem is felcsigázott :D

Kilencujjú Czigka!
Igen, nálunk is ez a helyzet, m az elmúlt 14-15 év alatt csak munka (régesrég) és kórházasdit miatt aludtunk külön :roll: Vagyis lett volna még 2008 szeptemberében (pont a két terhesség között) egy utolsóutáni lánybulim Montenegróban egy Madonna koncert a tengerparton, de valahogy azt sem akarták a csillagok és nem jött össze :(

Talis képekre nem is reagálok, mert sütne az irigység a soraimból, az meg ugye nem lenne összeegyeztethető a jófejlois imidzsemmel 8)

Pocok!

Ezt a hátrakötösdit, mostaztánmár tényleg jól meg akarom nézni közelebbről :P

Boo!
Vásárlás :arrow: Mily nemes bosszú, büszke topiktestvér vagyok 8)

Na megyek mert itten ráncigálnak :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Sziasztok!!

Köszönöm a szülinapi köszöntéseket,nagyon aranyosak vagytok!!!

Kispocok! Meddig tart ez a labdás akció a Tescoban?Én is vennék Lilinek,mert imád labdázni.

Mennem kell,mert nyűglődik drágám éppen :oops:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Lois,

bármikor szívesen megmutizom, ha végre már nem csak virtuálisan csevegünk :lol: :lol: :lol:
(amúgy már Boo és Dodi is kipróbálta az Állatkertben, sőt, Ikoka is rákattant, csak nem volt több kendő)... szóval, tényleg kár hogy nem voltál ott :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Nyuszi,

nemtom, a Tesco honlapján gondolom fennt van. Boo, nem emlékszel véletlenül fejből?

Nimród megfázott :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: szegénykém most is tüsszög álmában, meg már este sem volt minden okés...

KépKép

KépKép
kispocok13

Nnna, akkor. Nagyvonalakban végig pörgettelek titeket. A lényeg azért lejött: jól éreztétek magatokat, nyuszi81 pedig megint öregedett egy jót. :lol: :lol: Jó sokat még belőle! :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

Örömmel jelenthetem, hogy nekünk sz@r időnk volt. :? :? Egy-egy sétánál többre nemigen futotta minden nap, egyedül tegnap délutántól kezdett már végre normális idő lenni.
Manó csak este jön, addig kettesben várjuk Hugival, és sajnálkozva gondolunk Apára, amiért ma újre dolgoznia kellett mennie szabi után.

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Mindenek előtt Boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!! Akinek inge.... :lol:

Játszóház:
Látva bogyókáink lelkesedését, azt beszéltük a lányokkal, hogy be kéne vezetnünk heti egy játszóházazást :wink: . Körülnéztem a témában: játszóház van annyi, mint Katyéknál poloska :twisted: , de a legtöbbe bele tudtam kötni :twisted: :lol: . Pl. ami a Sugárban van, az csak 4 éves kortól ajánlott. Be lehet menni a picikkel is, de ezek szerint nyílván nem nekik van kitalálva...
Na mindegy, nem részletezem...A legszimpibb egy fóti családi napközi, mert ott 1 éves kortól várják a bébiket, és külön nekik, pénteken 16:30-tól zenebölcsi van :wink: . Fél órás a foglalkozás, és utána még fél óra "szabadfoglalkozás". Egy ovónéni tartja, és 600 ft (az nem egyértelmű, hogy az utána lévő játékkal ennyi-e, de sztem igen).
Tudom, hogy ez nem mindenkinek van közel, de mindenkinek úgy se tudunk kedvezni :( . Tőlünk ez úgy 20-25 percre van, Katynak is max. ennyi, ráadásul neki az időpont is jó, mert pénteken hamar végez, Boo és Kispocok az M3-ason szintén max. 20 perc alatt ott vannak...
Ikoka, Nyuszi, Ronmay, Bond(...) :roll: ?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Hello csajok !!! :D

A talin nagyon jól éreztük magunkat és Zsombi üzeni , hogy elnézést kér mindenkitől , akivel "kicsit" durva volt. ( Katy Petrájától a kisfazékkalfejbeverésért és Kispocok Nimródjától a megtépázásért ; azt hiszem ennyi )

A továbbiakban is benne vagyunk hasonló jellegű találkozásokban, bár nekem az a Fót-i dolog kicsit távolinak tűnik, de majd utánanézek, hogy mennyire az.

Engem úgy idegesít, hogy hájas a hasam :roll: :? , hogy bár egyszer már elkezdtem, csak a monszun közbeszólt, de ma estétől kimegyek futni, mert ezt innen a szél nem viszi el.

Nyuszi :Boldog Születésnapot :!: hajrá altatás !!!!!!!!!! Én megvárom az augusztus végét, mert július költözés ( 1-2 hétig a barátnőmhöz költözöm Zsombival, Apa pedig Anyukájáéknál lesz elméletileg ), aztán pedig nyaralás, tehát lesz bolygatva szegény Kincsem rendesen.

Gabi : szülinapozós képek nagyon jók !!!

Minden szülinaposnak nagyon boldog első születésnapot kívánok :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Bond : jó, hogy vagy, de mi ez a szűkszavúság ? :roll: :wink: Rossz időért :cry: , de azért remélem jól éreztétek magatokat.

Csibe : jobbulást Teapának !!! Neked pedig kitartást hozzá :D :wink:

Lois : hogy vannak KisZé sérülései ??? Cuki lehet ahogy Pizsivel megosztozik a kaján. :D :D :D

Miezazemailizééé? Még nem néztem meg rendesen, első blikkre námértettem...

Kép
ikoka7

Ja értem. Szóval helyzet változatlan. :wink:

Kép
ikoka7

nem találom azt a fóti játszóházat............. :?

Kép
ikoka7

boo! :)

Eszméletlenek vagytok! :shock: :lol:
Így kívülről nézve szórakoztató valamennyire, de belülről nézvést nem hinném, hogy annyira vigyorogna a fejem. :roll: :roll:

Még múltkor kérdezted, hogy miért az ivás jelenti azt, ha két pasi sok idő elteltével találkozik újra.
Azért mert pasik. Tehát nem fognak együtt:
- málna levelet szopogatni
- fagyizni
- zakót venni
- jajjhallotadmitörtént jellegű pletykákba bonyolódni.
Ráadásul most van a foci vébé és tegnap még Forma-1 is volt.
(Látta valaki? Nagyon durva volt! Szó szerint majdnem rosszul lettem... :roll: )

"apának is vettem zoknit"
Ez most zokni zolni, vagy zokni zokni? :oops: :oops: :roll: :roll: :wink: :wink: :lol: :lol:

"képzeljétek ma volt asztro, és ide csak hárman járunk, és olyan családia az egész, mert egy pár éve ismerjük egymást, és ma elsírtam magam arról volt szó, hogy miért nem tudom elfogadni önmagamat (az általam rossznak ítélt tulajdonságaimat) és egyszercsak elérzékenyültem, és elsírtam magam"
És mi a válasz a kérdésre? :roll: :?:
(Hárman egy tanfolyamon? :shock: :shock: :shock: :shock: )

csibe83! :)

Hogy vagytok ma? Kiara hogy viseli a változást? :?:

kicsidodi! :)

A te anyukád is ott volt? :shock: Aztaaaaaaaaaaaaa!!!! :P

katy76! :)

Még pár ilyen alkalom és paraanyuból lazaanyu leszel. :wink: 8)

Naaggyon jól néz az a torta! :wink: És hogy-hogy ilyen fiatal déditek van? :o :P
Petra mennyire tudta hová tenni ezt a felhajtást? Nagyon aranyos az a homokozós kép! :wink:

loislane! :)

Ha a kommandós hivatásra gyúr kisZé, akkor a terepszínre festés már jól megy neki, de a gyakorlatokon azért még csiszoljon egy kcisit. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

czigka! :)

Ne nagyon amortizáljátok magatokat ti se! Nem vicces. :( :(

gabi1! :)

Nóri mekkora nagy lány! :o Ha nem tudnám, hogy 1 éves, akkor én még 2 évesnek is mondanám, esküszöm. :roll: :lol: (Ebben a korban még nem olyan ciki, ha kétsez annyinak nézik az embert. :roll: :roll: :lol: :lol: )

kispocok13! :)

Háromajtósszerkénykinézet vs hangya cipelés: innen is látszik, hogy mit tesz az előítélet. :roll:

Nimród? :( :?

Kép
Kép
200907?

kicsidodi! :)

Alapból benne vagyok a játszóházasdiban. De mint tudjuk behatároltak a lehetőségeim. :roll: Fótról csak annyit tudok, hogy nincs túl messze ahhoz, hogy helyközi busszal ne tudnánk menni, megoldahatónak tűnik első blikkre. De, hogy minden héten, az ki van csukva. :roll:

ikoka7! :)

Nem értek hozzá :roll: :oops: , de attól tartok, hogy az uszógumi az, amit csak a strandon lehet eltűntetni :twisted: , a derékon nem. :roll: :roll: :? :? :? Úgyhogy vagy:
- megbarátkozol vele
- lezsírolvasztod a megfelelő kencével és masszírozással (jelentem, működőképes eljárás, és viszonylag gyorsnak is mondható, csak kurv@ sok :? vizet kell inni :wink: )
- zsírleszívsz.
A testmozgás azzal együtt mindenkinek jót tesz és mindenre jó gyakorlatilag, úgyhogy ettől függetlenül hajrá! :wink:
(Csak tudnám, hogy én miért mindig pofázok csak, de nem csinálom. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :lol: :oops: :oops: )

Tényleg nincs túl sok mesélni valóm a hétvégéről.
Péntek este semmi, szombat délután séta és szalonna sütés, vasárnap délben meg még egy jó nagy séta. Egyébként végig herevere és morgás az időjárás miatt. :roll:
Manó jól érezte magát, de nem is csoda mert már csütörtök óta kint van, a nagyanyjáék meg fényesre pucolják a fenekét, annyira a kedvében járnak. :roll: :roll: :lol: :lol: Pl. este negyed tizenegykor lámpafénynél csúszdázás, és hasonlók. :roll: :roll: :lol: :lol:
Este jön haza és meg fogunk hülyülni. Nem azért mert "elrontották" az elmúlt majd' 1 hétben, hanem mert hirtelen bezárva találja magát ilyenkor, akármennyire is igyekszik az ember lecsapolni az energiáit. :roll: :roll: :roll: :?

Kép
Kép
200907?

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 14:52-kor.
Vendég

Azért ez nem teljesen így van. :roll: Manónak mi is a cumisüvegben adtuk (amúgy a használati utasításban is benne van, hogy nyugodtan mehet az anyatejjel együtt :roll: ), de nem ráztuk össze, hanem csak egyetlen cseppként figyelt benne. Én meg azt figyeltem, hogy az a cseppecske tényleg eltűnik-e a cuppancsban.
Szóval, jó lesz az! :wink:

Kép
Kép
200907?

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 14:53-kor.
Vendég

A teljes elfogyasztás azt jelenti, hogy ne hagyjon belőle. Nem kell fényesre suvickolnia az üveget belülről a nyelvével. :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:
Nálunk úgy megy, hogy:
- Áááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hugi pedig nem csinál belőle ügyet. Cebion csepet is úgy szokta kapni, teljesen jó. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja! Kijött az 5. foga is, és a 6. is kifelé készül már. 8)

Kép
Kép
200907?

Sziasztok! 8)

Köszönöm szépen Dorkili nevében is a köszöntéseket, átadtam, puszi kíséretében :lol: :lol:

f.nikici

Nálunk Vigatolt Dorki este kapja a vacsi előtt. Mondjuk Neki, hogy áááá, és csepp, most már mondani sem kell, ha meglátja, már el is tátja a száját :lol: :lol: :lol:

f.nikici

-
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 14:53-kor.
Vendég

De úgy is csinálhatod, hogy közvetlenül szopikor a cicidre cseppentesz belőle. :wink:

Ti hogy vágjátok a körmeiket? Hugi már össze-vissza marja magát akkora, de képtelenség rábírni, hogy hagyja magát. :? Manó már néha maga kéri. :)
(Ja! Amúgy a bili projekt továbbra is egész jó úton halad. :wink: :) :) :) De azért még sokat kopogok ezügyben. :roll: :lol: :lol: :lol: )

(Ha nem vigyázok, akkor még az a fránya virágom is kihajt. :) )

Kép
Kép
200907?

Lányok!
Ti tudtok erről? :

http://www.spar.hu/spar/ajanlatok/villeroy.htm

Én 2*2 darabos törülköző szettre, 2 frottír lepedőre, és testzsír-, testvíz- és izomtömeg analizáló mérlegre hajtok. 1 lepedőm már van, a többi folyamatban. :)
Az ilyen típusú mérlegről viszont van valakinek tapasztalata? :roll: :?:

Kép
Kép
200907?

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 14:54-kor.
Vendég

Miért? Szoptatsz még, nem? :roll: Ugyanis komolyan gondoltam... :wink:

Nem baj, hogy kihajt. Annyit könyörögtem már neki, hogy el sem hiszem, ha végre belehúz. :roll: :lol:

Kép
Kép
200907?

Szija, Bond! :D :lol: :lol: :lol: :? :lol: :lol:

Ti el szoktátok játszani a mell önvizsgálata című minden30évfelettinőnekajánlott című mutatványt?

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.25 08:02-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,

én ezt az oldalt nem ismerem...

viszont ebbe beleszerettem:
http://www.bonprix.hu/bh/offer.htm?pr=34024

na meg ez mostanra
http://www.bonprix.hu/bh/offer.htm?cat=1.10.377.5.100.1.&pr=26120[/url][/quote]

KépKép

KépKép
kispocok13