Sziasztok!
Kata 1002, jó utolsó munkanapot! Nekem is volt ilyan érzésem a munkával kapcsolatban, én hat évig tanítottam JUli előtt, és kicsit aggódtam, hogy majd mi lesz velem a nagy nyüzsgés után. És hát nem lett semmi

Bár most tanév elején már volt bennem egy kis nosztalgia, hogy milyen is ilyenkor bemenni, meg az első órák, de igazából vissza még nem vágyok. Nagyon jól elvagyok itthon. Mondjuk az is igaz, hogy mi olyan jövős-menősek vagyunk, de az írásaid alapján, szerintem te sme leszel az az otthonülős típus. Persze mindenki más, és ha meg majd hiányzik a munka, akkor meg talán vissza tudsz menni egy idő után részidőben is.
Pocakméret. Julinál még engem is jobban zavartak a megjegyzések, mert nekem meg mindig azt mondták, hogy jé, milyen kicsi. Most is ugyanez van, de mivel én már tudom hogy viszonylag kicsi pocakból is normál méretű baba bújik elő, ezért én már nem aggódom emiatt
A szülőszobalátogatás: Nagyon jó volt! Otthon is van ám ilyen szinte minden kórházban, úgyhogy menjetek:) Megmutattáka szülőszobát meg a gyerekágyas részt, kb 1,5 óra volt. Tök rendesek voltak, mert már az elején megkérdezték, hogy van-e valaki aki a rendes németet érti jobban (mert a svájci elég más), úgyhogy még értettük is (főleg én

, hogy mi van. A szülőszobán, ami nagyon tetszett, hogy olyan az ágy, hogy mindenféle pozícióban meg lehet rajta szülni. Nem tudom, hogy írjam le, de nem olyan lábfelrakós, hanem alakítható, valahogy olyan lépcsőzetes. És itt lehet is szülni ahogy akarsz. Bár azt mondták általában fekve vagy térdelve szülnek a nők, de akar lehet guggolva vagy álva is, meg vízben. Na majd meglátjuk. Nagyon jól felszereltnek tűnt.
A kórtermek, attól függően, hogy milyen biztosításod van 1-2-3 áyasak. Én 2 áyasban leszek. Elég kicsik, de ami vicces, hogy az én biztosításomhoz (ami a közepes) már menüválasztásos kaja jár. A babákat egy külön szobában mi fogjuk fürdetni, ez is nafyon tetszett, mert JUlit mindig elvitték fürdésre. ÉS szülás után, ha nincs semmi baj, akor 2-3 órát ott lehet a gyerek, még lemosni sem viszik el, de itt a magzamázat amúgy sem mossák le, mert azt mondják az nagyon hazsnos, és megvárják, amíg lekopik. Szóval komolyan kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.
Főleg azt várom, hogy Andris majd velünk lehet a szülés után közvetlenül, mert JUlinak volt valami adaptációs nehézsége a gyerekdoki szerint (a szülésznő szerint nem), és őt csak megmutatták és levitték
Hú ez irtó hosszú lett, bocs, most abba is hagyom.
Szép napot!
Edit