Patr,
tényleg, megcsinálták nálatok a tetőt nyáron? Emlékszem, beázott egyszer.
Szeretném a tanácsotokat kérni az altatás körüli zűrben.
Tegnap nem volt itthon este Szonjácska, mert hetente egyszer az imádott nagyijánál alszik (ő az én anyukám

), és akkor Nándi viszonylag hamar el is aludt. Holott mostanában éjfélig is fent volt, cicizett (cumizott rajta, nem evett). Szonja meg rendszeresen tíz óra körül alszik el, amióta Nándi megszületett.
Az anyukám mondta, hogy nála Szonja hamarabb alszik, már negyed tízkor aludt, és ott nem is szokott cumizni (itthon egyből ráveti magát

)
Keresem a magyarázatot, hogy itthon is tudjuk hamarabb elaltatni a két gyereket... Lehet, hogy - mivel egy szobában vannak - Szonja esti mese közbeni dumálása (nem túl halk...) zavarja Nándit? Ő akkor már többnyire alszik, de felébred, és akkor kezd nyöszörögni. Ez aztán Szonját zavarja, és ki is szoktuk hozni a kicsit, aki ekkortól cicizik éjfélig...
Ti hogy altattok több gyereket? Mikor van a fürdés, a mese? Asszem, valamit át kell szerveznünk, de egyszerre a két gyerek sosem nyugodt, csak ha már mindkettő beájult... Szonja lehet, túlpörög este, mert az apja olyan későn jön haza, és akkor állnak neki játszani, amikor már igazából vacsoraidő van. Hétkor ér haza többnyire a Zoli, fél nyolctól vacsizunk (későn tán...), nyolctól fürdővíz készítés, (Szonja az apjával megnéz vagy két Pom-Pom rajzfilmet), Zoli megfürdeti Szonját, mi Nándival elrendezzük a terepet az alváshoz. Uátna Szonjának mesél a papa, én megfürdetem és megetetem Nándit (maratoni mese a papától - lehet, túl hosszú?), Nándi el is alszik (9 óra ven ekkor kb). Beteszem a kiságyba, és én mesélek Szonjának egy kevésbé hosszút, ami után Szonja könyörögni kezd még egy-két újabb meséért (ekkor többynire felébred Nándika). A fáradtságomtól függően kap még mesét, aztán jóéjtpuszi és otthagyom, hogy még nézegetheti a képeket a könyveiben. én megetetem az időközben totál felébredt Nándit, vagy bíbelődöm vele, aztán persze nem bír elaludni, és Szonja már kéri, hogy vigyem ki... ki is viszem, mert látom, hogy szenved mindekttő, és ekkor már tíz óra körül van! Szonja így elalszik, Nándika cumizik (szerintem próbálja megnyugtatni-altatni magát) éjfélig.
Valami nem jó. Nem nyugis az esténk, valahogyan át kellene szervezni, de hogyan? Ti hogy csináljátok?
Szerintetek mit csináljunk másképp?