A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

ja. meglett a genetikai leletem. vajon hol volt? a gyerekek néha tönkreteszenk egy egy játékot, kitépnek lapot a könyvből, ilyesmi, ezeknek van egy helye egy polcon, amíg megragasztom, javítom. a kitépett lapok között volt :? éljen a hormonagyam!

kikocska

KIKOCSKA! legalább neked nem kellett másolatot kérni a védőnőtől! :D de azért ebből ugye nem téptek ki lapokat? :shock: a lényeg hogy megtaláltad! :D

Kép
tünemény

Jöttem panaszkodni egy kicsit.
Emma éjjel megébredt, éjféltől 2-ig próbáltuk visszaaltatni, ekkor meguntuk és magunk közé vettük. Ott persze elaludt, de egész éjjel nagyon forgolódott. Kicsit szörcsögött, szóval valszeg az volt a baj, h benáthásodott. Most ebédre valamivel rosszabb lett az orra és iszonyú hisztis volt.
Nem tudom, h mi lesz, mert ma Anyuméknál aludna- ma van az egyik legjobb barátnőm 30. szülinapi meglepetés bulija!
Egyelőre nem vészes azért a helyzet, de nem biztos, h elmegyek, nem hiszem, h jól érezném magam és még lelkifurdim is lenne! :? :roll:

Majd vissza is olvasok, ha tudok!

Zsu
svs

Olvastam, hogy újra szóba került a szopi párna. Én épp most rendeltem meg, és csak szólok, hogy a szopiparna.hu-n jelenleg akció van, -10% az árból, plusz adnak egy póthuzatot ajándékba. Elég alaposan körülnéztem a neten mielőtt rendeltem, ezért tudom, hogy kedvezmények nélkül is jó áron van a párna, hát még így. Elég reklámozósra sikeredett a hozzászólásom, de tényleg nincs érdekeltségem. :lol:

Kép
tici

Tünemény
Én azt hallottam hoygha az apa a terhesség elejétől fogdossa a pocidat akkor az ő kezét ugyanúgy megszokja mint a tiedet és cak pont arra kis időre hagyja abba rugdalást mintha te tennéd oda a kezed.
Mi próbáltuk ezt követni... de sajnos olyan keveset látjuk ebben az é végi dili és hajtásban egymást hoyg ébren alig találkozunk, de tény hoyg ha a párom odateszi a kezét akkor mindig érzem hoyg ott bököd pont a tenyerénél, de sajnos még csak 2* volt olyan hoyg tényleg erősen piszkálódott olyankor, és ebből egyszer aludt a párom....
De nagyon vicces volt hogy átöleltálmában addig tö nyugi volt és onnantól mmeg elkezdte böködni "apa tenyerét".
remélem érzi majd hamarosan.

Zsu jobbulást Emmának, és boldog szülinapot a barátnődnek! Biztos megérti ha nem leszel ott!

gabka

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

uppsz félbemaradt! :shock:

Szóval csak azt akartam hoyg biztos jó élmény lesz a szüleidnek ha elviszed őket az én apukám teljesen oda volt! :lol:
És addigra már talán érződik a mozgása kifelé is! :)

tici anyáék is onnan rendeltek és tényleg jó az ár! Ráadásul anya ma rendelte és holnap már el is hozhatja! Abban a kerületben laknak ahol árulják úgyhogy személyesen tud nekem huzatot választani! :D

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!
Ma hajnalban megszületett a kis titokmester-vagyis a hugom kisfia!!!!!!!JUHHÉÉÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Du 4-kor kezdödtek a fájások,hajnal kettö óra nulla nullakor pontban ki is bújt!jó kis szülinapi ajándék,merthogy holnap lesz a hugom (meg a másik hugom)24-ik születésnapja!Öreglány(ok)... :lol:
Ha minden jól megy szombaton be is megyünk hozzájuk-mivel Cegléden történt a nagy esemény elöbb sajnos nem megy...
Na ennyit a családi boldogságról!
Ettike,remélem már jobban van,meg Patrik is kiheverte az esést!Nagyon egy ivásuak a kölykeink,mert Botond is nekiment tegnap a fal sarkának...jó kis lila csik van a homloka közepén... :?
Sziszike,örülök,hogy jó lett az eredmény!Meglásd,minden rendben lesz végig!
Már nem tudom ki irta,hogy megy a terheléses cukorra,talán Ildi...szerintem egyátalán nem gáz a dolog,én anno vittem tiszta citrom levet,és az egész lötyi olyan volt,mint egy édesebb limonádé!Ellenben az a két óra amig várni kellett az csigalassan telt el.Most keresek valami nagyon izgalmas olvasnivalót.Vagy beviszem a karácsonyi ajándékokat csomagolni :lol: ,ugyis 22-én kell mennem.
Hát,biztos van még amiröl irtatok,de nem ugrik most(sem)be!Bocsi,mindenkitöl :oops:
További nagyon szép napot kivánunk!
gizu

Igen, én megyek holnap cukorterhelésre. Szerencsére nem cukros szmötyit iszok, hanem tejet zsömlével, így a várakozási idő is csak 1 óra lesz. Én csak a szokásos vérvétel fóbiám miatt vagyok betojva, bár már egész kezdek hozzászokni.

Az én szopipárnám is arról az oldalról van, nagyon szeretem! És rendeltem hozzá ugyan olyan huzattal ágynemű garnitúrát is.

Kép

Kép
sildi83

Gizu: Nagy gratuláció a húgod kisfiához!

Kép

Kép
sildi83

Zsu Emmának jobbulást, kár, hogy ezek a picik is gyorsan elkapják a náthákat, ők sajna nehezen viselik. Barátnődnek boldog szülinapot, és szerintem se fog neheztelni, ha Emmával maradsz. még úgyis felköszöntheted!

Gizu gratulálok a kisfiúhoz! biztos nagy az öröm, jó egészséget mindkettőjüknek és jó sok tejcit is! :D áprilisig szokhatod újra a babázást! :D

Bogi köszi, akkor biztos megszokja majd az ő kezét is, mert esténként (ha épp nem éjszakás) akkor mostanában már beszélget hozzá egy kicsit. :D

Ildi jó hogy nem kell meginnod a löttyöt! remélem jó eredményt kapsz!!!

Lányok ti milyen gyakran mentek a védőnőhöz? mert ugye nálunk most hétfőn volt, nem irt be semmi lelet eredményt, mondta hogy majd január végén menjek be, és beirja, addig menjek dokihoz meg cukorterhelésre, de ennyi volt. vizeletet se nézett...ez olyan hogy egyik igy a másik amúgy csinálja?? :shock: :shock: :? bár lehet hogy ha gond lenne akkor behivott volna :?

Kép
tünemény

Sziasztok!

Kedden voltam dokinál. Minden ok, legalábbis zárt a méhszáj és a baba is látszólag jól van. Csak a toxoplasma eredményem nem lett jó. Illetve kellett mennem tegnap egy ellenőrző vérvételre (aminek 2 hét múlva lesz eredménye) hogy kiderüljön, hogy ez egy régi fertőzésből származik vagy egy új keletű dolog. De én úgy hiszem ez egy régi dolog, mert annó cirka 10 éve volt macskánk. Úgyhogy szerintem védett vagyok. De majd 2 hét múlva kiderül minden.

Ettike: Patrik hogy van?

Bogi: szép nevet választottatok!

Cat: mi is szerettük a habtapit. :)

Gesztenye: a tesóméknak is megmondták, uh-n hogy lányuk lesz és egy gyönyörű kisfiút szült a sogórnőm. És csak a szüléskor derült ki, hogy mégiscsak fiú! Na ehhez mit szólsz???

Gabka: nyugi az alvásigényed szépen lentebb megy majd. Én is 10 órákat aludtam, de most örülök, ha egyhuzamban 5-6 órát aludhatok. (nekem Kende a mai napig kel éjjel)
Sajna nekem is kijött Kendével az aranyerem és azt hiszem most sem fog elkerülni. Én annó gyógyszert és kúpot kaptam rá.

Dharma: Kende meg van veszve a Télapóért. Mindenhol ez látja, ezt hallja. Meg ugye az ünnepségen is ő adja az ajándékot, így nálunk most evidens, hogy Télapózunk. És így lesz a Jézuska dolog is. Szerintem nem az lesz élete nagy csalódása, ha valaki egyszer felvilágosítja majd őt, hogy hogy is van ez.

Sziszike: szuper az eredményed!

Tünemény: hánykor lesz szombaton a divatbemutató? Mert lehet bemegyünk Kendével és apával megnézni titeket. :)

Kikocska: jó helyen volt a papírod :lol: Sose találtam volna meg. Kende meg egy játékkalapácsot csempészet apa szerszámos ládájába. Apa akkor vette észre mikor maszekolni volt. Jót röhögött rajta. :lol:

Zsu: tegnapelőtt Kende ugyanígy volt. Éjfélkor átjött és tegnap reggelre taknyi lett. Amúgy nekem minden éjjel átjön olyan 2 felé és onnantól csak forog és nem hagy minket aludni, de már megszoktam.

Gizu: grat a húgodnak a kislegényhez!

Karifa díszítés: tavaly a du. alvás idő alatt megcsináltuk, mert aludt vagy 2,5 órákat. De most nem alszik Kende csak olyan fél órát, és ennyi idő nagyon kevés lenne. És mi úgy döntöttünk apával, hogy 23-án este ha elaludt a gyerek akkor szépen nyugodtan feldíszítjük a fát és reggelre ott fog állni az ajándékokkal együtt. Amúgy is 24-én megy apa éjszakára melózni, így legalább egész nap karácsonyozni fogunk. :lol:

Kép Kép
kisvirág_30

Tünemény: én havi egyszer megyek védőnőhöz és nekem ő ír be minden leleteredményem.

Kép Kép
kisvirág_30

Bocsánat Ildi,mostmár képben vagyok,hogy tüszurás-iszonyod van!
Hasadat lell még böködnöd?végig kell?Rosszul emlékszem,hogy szó volt arról,hogy csak az elszö harmadban kell?-mostanában sokmindenre emlékszem rosszul... :oops:
gizu

Kisvirág tök jó, ha tudtok jönni :D nekem már 9re ott kell lennem, mert akkor velem kezdik a sminket meg hajat. ha 3-an leszünk, akkor fél-fél óra jut mindenkire, szerintem fél11-11körül kezdődhet. (a babaexpon legalábbis igy volt az időbeosztás, de például szombaton csúsztak, mert a babavilág tv még nem ért oda) majd megpróbállak kiszúrni benneteket! :D Kende kalapácsos sztorija aranyos, apának is feldobhatta a napját vele! :lol:

megint semmi hangulatom dolgozni :roll: de már csütörtök, és holnap péntek (majd hétfőn) :D :D

Kép
tünemény

Gizu: Igen, végig kell a szuri, de egyre kellemetlenebb a hasba, de nem merek váltani, mert ezt szoktam meg, pedig lassan kénytelenek leszünk...

Most jól besütőtököztem, én is remélem, hogy jó eredményt kapok majd a terhelésen!

Tünemény: én havonta járok a védőnőhöz, mindig beírja az eredményeket, súlyt, vérnyomást mér, szívhangot hallgatunk.

Kép

Kép
sildi83

Hat akkor talan ha bemegyek a vedonohoz januar vegen, akkor nekem is megcsinalja ezeket a dolgokat...

Ildi :( a szurik miatt. ehhez kepest a vervetel holnap meg se fog kottyanni! :wink: hamarosan koltozhettek az uj lakasba! biztos nagyon varjatok mar! ez a par nap gyorsan eltelik utana meg a sok dobozban valo keresgeles olyanna teszi a januart, mintha megnyult volna a karacsony! :D

Kép
tünemény

Tünemény: na most néztem a mailemet és nemrég kaptam a Kenguru Gold email-jét. :) 10:40 Sissy Dance közben Mammystic Divatbemutató - Ugye ezek lesztek ti? Remélem apát rá tudom venni, hogy menjünk ki a Kenguruba. Úgyis akarok csúszásgátlós zoknit venni, amit csak ott kapni :)
Ja apa nagyon vigyorgott, mikor megtalálta a kalapácsot. :lol: Mikor hazaért odahívta a Kendét és kérdezte tőle hogy ez mi. Kende meg boldogan kivette és futott vele a saját szerszámosához és beledobta :lol:

Ildi: és minden nap adod magadnak a szurit? Kemény lehet nagyon.

Kép Kép
kisvirág_30

sziasztok.

tünemény:

vizesedsz még???ha igen akkor menj el a védőnőhöz hogy mindenképp nézze meg a vizeletben a fehérjét.és vérnyomit sem ártana mérni.nem ilyesztgetni akarlak de ne hagyd magad.
én amúgy havonta járok mindig a doki előtt hogy neki legyenek friss eredmények súlyról vérnyomiról meg ilyenekről.

Patriknak azóta nem fájt a feje.akkor volt 5 perc sírás de a dédi elvitte játszani és el is felejtette.a mamának mutatta este hogy bibis a buksija.meg ma dokinéni is megnézte semmi baja csak egy lila csík van a homlokán.a torka sem piros már,nem tudom akkor minek kellett volna neki 6 napig antibogyót adnom ha anélkül is elmúlt :? :? :? :? :? :? :? :?

cukortelhelésre én hétfőn megyek majd és itt sajna még a cukros lötyi van.de egyszer már túléltem tudom mire számítsak.és ehhez is úgy állok hozzá mint pl. a szüléshez.rossz,rossz de nem tart örökké.szülni is úgy mentem hogy oké fájni fog de holnap ilyenkor már semmi bajom nem lessz és ott lessz velem a kisfiam.

na megyek mert kisszobát rendezünk és még ma végezni kéne :roll: :roll: :roll:

a hasam fájása (ezt jól leírtam)elmúlt egy kis pihi utánn szerencsére.próbálok pihenni de annyi dolgom van főleg így kari előtt.........

Kép
Kép
ettike

Ma mi is vásároltunk kicsit karira,de már csináltam tiramisut,a mascarpone krémből,mire a párom haza hozza nekem a vaterán licitált fonott szekrénykémet Pécsről.
Na meg most épp a fodrász próbál kihozni valamit a fejemből.

Bogi én is pont így jártam,csak álmában raktam oda a párom kezét és a hümmögésével jelezte, hogy érzi,de még nagyon gyengécskék vagyunk. De ha véletlen nagyokat rúg,a párom tuti melózik, vagy épp fürdik…

Gizu gratula tesónak!

Tünemény nálunk minden hó első csüt.én jön ki a doki is a védőnőhöz,de előtte ha van eredmény érdemes bevinni,mert aznap vagyunk elegen, meg mindenhova a beutalót ő írja meg, meg küld tovább és ha bármikor van eredményem azt viszem hozzá. Nekem már uj oldalt kezdett az erdményeknél.

Mit tudtok a Tako babakocsiról,az itteni boltokban azt láttam újakat és egész pofás,de még sosem hallottam senkitől sem.

Jajj és ma sikerült az online 4DUH-ra jelentkezés és 22.ére kaptunk időpontot,tök örülök. Na meg 15.én megyünk a genetikaira, úgy hogy a 7fői programjaink meg vannak.

Kisvirág én is ebben a meglepetésben reménykedem. Egyedül a 4D-n 14hetesen mondták,h.fiú, azóta senki sem foglalkozott vele. Persze láttam én is, de a remény hal meg utoljára..

Csajok babaszoba bútort ki hol vásárol?
És mi a véleményetek a pelenkázós egyben kiságyról, ami később átalakítható gyerekággyá?

Ettike ha tudsz rakj fel képet a babaszobáról,ha kész lesz.

kocska

Sziasztok Lányok!

A tegnapot kihagytam, mert vidéken voltam tárgyalni.

Örülök, hogy azért még is csak elfogadható, hogy félév után visszajövök dolgozni. Kemény lesz, de megoljuk a párommal.

Kisvirág!
Hát, valóban nem mehetünk biztosra a nemet illetően. Szerintem, jobb, ha mindenki két névvel készül. :)

Ettike!
Mitől fáj(fájt) a hasad annyira? A magnézium segít?

Velem amúgy minden rendben, Lucánk mozog lelkesen.

Holnap este lesz a céges karácsonyi bulink, ahova elegáns ruhában illik menni. Biztos, hogy engem nem látnak most "báli ruhában". :D

Kép
gesztenye74

kocska, a tako hinta biztos jó, nekünk az volt, amíg panelban laktunk :) a babakocsit nem tudom...

gesztenye, rég rossz lenne, ha egymást szapulnánk, mert másmilyenek vagyunk... hülyeség. biztos vagyok benne, hogy ha otthon szomorkodnál, hogy nem tudod csinálni a szeretett munkádat, sokkal rosszabbul járna a csemetéd. Néha én is gondolkozom rajta, hogy megváltás nekik az ovi :lol:
Régen voltak ilyenek a babaneten, biztos még most is meg lehet találni, hogy hasamra ütök, de pl májusi szoptatott babák, meg tápszeresek. mert vérre mentek ilyenen. Azért durva :)

voltam dokinál, hát továbbra is gyanús az a hat lábujj, de nem merte kimondani a doki, mert nem túl részletes az uh-ja, kicsi a felbontása, és mikor kimerevítette a képet, a csontokat már nem lehetettt megszámolni. De a formája a talpacskának nagyon olyan, mint az uh-on... sajna csak januárra van időpont az uh-ra, és annyira nem idegesít, hogy ezért elmenjek fizetősre, így még találgatunk egy pár hetet :)
a kuki viszont ott lengedezett, akkorát terpesztett, hogy teljesen egyértelmű volt, kétszer is megnézte a doki. kicsit úgy voltam vele, hogy ha egy plusz lábujj is odafért, akkor egy plusz kuki is odatévedhetett, de mi nem készülünk két névvel. tulképp eggyel sem még. Neki is látok keresgélni, asszem... semmi név nem tetszik, amiket az előzőknél nézegettünk. Biztos mert másmilyen lesz a picike :)
és kedden megyek terhelésesre. hurrá :(

ettike,gizu, szegény patrik meg botond :( én az ilyenekre adom mindig az arnica montana ch30-ast. fájdalomcsillapító, és nem lilul be, meg nem lesz púp, ilyesmi.
Egyébként ilyen nap lehet tegnap, egy barátnőm kisfia is beverte a fejét, hányt, így ügyelet, és bennfogták egy napra :( nándi is pár napja esett le a székről, felszakadt a szemhéja egy picit, de már alig van nyoma... meg nála az ilyesmi mindennapos :oops:

és gizu, éljen a tesód meg az új unokaöcséd!!! :)

kisvirág, kende :D és szoktam rátok gondolni, hogy még ti is keltek...

zsu, hogy van emma? és remélem elmentél a bulira, egy náthával biztos elbír a mama is... harmincadik szülinap meg ritkán van.
az éjszakai nemalvásra meg baby luuf mellkasbalzsam. nekünk sokat segít ilyenkor!

tünemény, havonta kell védőnőhöz mennem, kb, és amikor látogatni voltak, csak beszélgetés volt, ezek a bemenős terhesgondozások olyanok, hogy ír a kiskönyvbe, meg vezeti ugyanazt magának is, van egy törzslap is bent. van nekik szabályzatuk, hogy ezek kötelezők, meg mikor megszületik a pici, első 6 héten hetente kell(ene) jönniük, aztán fél éves korig havonta, aztán nemtom, hogy hogy. De nem mindenki tartja be. viszont ez a rendszeres pisi és vérnyomásellenőrzés szerintem is fontos...

na, megyek, elfekszem. fáj a hátam. meglepő módon :)

Ja! ez főleg edának és marcinak!
Gyerekekkel ajándékötlet:
- mini cserépbe tobozt ragasztunk, a cserepet is és a tobozt is lefestjük, beszórjuk hóval (hóspray-vel)
- üvegmatrica-festése nagyobbakkal (6-7 éves kortól)
- levendulazsák hímzése (6-7-8 éves kortól), varrása
- konyhai csemegék készítése: fűszerolaj, fűszerecet, mézes csemege, narancsos golyó (szegfűszeggel tűzdelt narancs)
- sólisztgyurma karácsonyfadíszek
- gyertya méhviaszlapból (4 éves kortól), öntés (5-6éves kortól)
- karácsonyfadísz öntése gipszből (ez a felnőtt feladata) és festése (a gyerek feladata)
- hűtőmágnes készítése (tulajdonképpen bármiből, amire kis mágnes lehet ragasztani - papír, dekorgumi, falapok, termés...)
- kőfestés (kőre mintákat festünk pl. üvegfestékkel, és elrendezzük az asztalon egy tálban)
- csipeszfigurák (csipeszre ragasztunk kül. figurákat - papírból, fából, bármiből...)
- fakanálfigurák (virágok mellé tűzve jópofák)
- hímzett képeslap (már 4 éves kortól előre kilyukasztva a papírt - megbízható gyerekkel )
- tojáshéjban Luca-búza hajtatás (tojáshéj sütisütéstől, lefestve, bele föld, búza, locsolgatni dec. 13-tól, nagyon kedvelt kis ajándék )
- karácsonyi lámpás (papír házsormintára kivágva, hengerként összeragasztva, bele mécses (fotokarton, pausz...))
- ruhafestés - póló, vászontáska, konyharuha, kötény... (már 3 éves kortól - tenyér és talpnyomatok)
- családi karácsonyi ruha készítés - fehér hosszúujjú pólóra rénszarvas festése, nyomdázása (5 éves kortól)
- vágódeszka mikulás (klasszikus vágódeszkára mikulást festünk, sapkát ragasztunk vagy varrunk neki)

kikocska

na, hagytak képet feltölteni, így az adventi naptárunkat, és a képkereteket megosztom :)
Kép
Kép

És a narancsot szegfűszegggel megtűzdelni már nándi is csinálja, annyi, hogy előre meg kell szurkodni neki a narancsot, és ő meg belerakja a lyukakba. Nagyon élvezték mindketten :)

és tessék beszerezni búzát, és holnap elvetni! különösen a luca anyukák :)

a titkos és nemtitkos gabiknak pedig boldog névnapot mára! :) nagyon kevés névnapot tartok számn, de a legjobb barátnőm gabi :)

kikocska

http://www.ritakonyhaja.eoldal.hu/cikke ... nyfa-ala--
http://hu.wikibooks.org/wiki/Szakácskönyv/Fűszerek/Fűszerolaj (ez inkább tippeket ad, hogy mire kell figyelni, és én nem szűrtem le, szépen mutatnak benne a fűszerek...)
http://viragcenter.hu/kert-varazs_magaz ... recet.html

a fűszerolajak és ecetek. A hétvégén meg kell csinálni, hogy karácsonyra jó legyen! :) így is későn tettem fel :(
két decis is elég, max fél literes, és én ehhez is megvettem a boltban a már használt kétdekás pálinkás üveget, amit visszaváltottak már...

kikocska

Naaa, megvolt a cukorterhelés. Nem volt kellemes a kétszeri vérvétel, de a néni naggyon aranyos volt, én ilyen kedvessel még nem is találkoztam.

Tünemény: Jót nevettem a dobozos megjegyzéseden, tényleg olyan lesz :lol: :lol:

Kisvirág: Igen, minden nap adni kell, ráadásul ugyan abban az időben (+/-fél óra), ez nálunk reggel 7, mivel a párom adja és aztán megy dolgozni. Az elején, amikor kiderült nagyon kétségbe estem, de egész hozzá lehet szokni, csak néha érzékeny helyet talál el és olyankor fáj, belilul, ja meg a jobb oldalamon, ahová adjuk, egy jó nagy pukli nőtt. De még mindig jobb, mint kapni egy mélyvénás trombózist vagy elveszteni a babát.

Kikocska: juuj, nagyon tetszik az adventi naptáratok, mi van a kis dobozkákban? És a képkeretek is szuperek, remélem én is ilyen kreatív anyuka leszek :)

Kép

Kép
sildi83

Sziasztok Lányok!

A pocak fogdosásról annyit: tudtátok, hogy nem szabad simogatni? Én egy pár napot kórházban voltam, mikor bejött a nővérke és meglátta a férjemet, amint buzgón simogatja a pocakom nagyon rámkiabált. Állítólag méhösszehúzódást okozhat. Rátenni a kezünket szabad, csak simogatni nem.
Más: tegnap az orvosom lebeszélt a Gravidáról. Szerinte csak kálciumot, magnéziumot és vasat kell szedni. Ma átállok ezekre a dolgokra. Erről mi a véleményetek?
giunta

Sziasztok!

giunta
én nem hallotam ezt a simogatsos dolgot még.... majd megpróbálok utánanézni!

Vitaminról annyit hoyg én sokak felháborodására az elejétől nem szedek semmi ilyesmit... csak kálciumot C-vitamint és néha magnéziumot... semmi mást, ehhez képest egyenlőpre minden a legnagyobb rendben. Nekem azt mondta a dokim hogy csak azt kell szedni ami hiányzik a szervezetből.... szóval....
De sokan megbotránkoznak rajta hoyg csak ezeket szedem!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

giunta, ha pocakot simogatni nem lehet, akkor fürdeni sem kádban, és szexelni sem egyátalán, sőt, még a csokival is vigyázz! szóval ezt én nem tartom annyira helytállónak. Mondjuk ha éppen azért vagy bent, mert félnek a koraszüléstől, lehet benne igazság, de alapesetben nem hiszem... rékának mindig a lábát simogattam a pocakomban, nándinak a hátát - mióta kint vannak, legalábbis ezt szeretik :D meg hát ő belülről folyton mozgolódik, az talán nem izgatja a méhet? még durvább is, mint a simogatás... mittomén.

ildi, a csomagokban egy-egy mese van- nagyon kínkeservvel szedtem össze, írtam meg és át őket még tavaly, hónapokba telt, míg összeszedtem 20 mesét, így négy napon választhat, hogy melyiket kéri :) de nagyon beváltak, van, amit egymás után többször is el kell mesélni. és jövőre elfelejti, így harmadszor is be fogom pakolni őket :lol: ezen kívül van mindig valami finomság benne. Kis csoki, pez, olvadós rágó. Réka sír, ha csoki van benne :? mert azt nem annyira szereti...

bogi, giunta, én sem szedek vitamint. az elevitet a rosszullét és a folsav miatt szedtem, de most már csak magnézium és c-vitamin. meg rendesen eszem gyümölcsöt, sok tejterméket... szerintem jól vagyunk. Nem kell terhes-vitamint szedni szerintem sem... én inkább szülés után szoktam (olyan vicces, már kétszer, de úgyis harmadszor is így lesz :) )még bekapdosni néhányat, a szoptatás elején meg az ugye az elején mindig új a strapa, és a császárok miatt, hogy gyorsabban regenerálódjak, ilyesmi.

kikocska

:shock: :shock: :shock: Nekem ez a simogatás dolog új, én elég sokszor simogatom a pocakot, lehet nem kéne? No meg a csoki...az is nagy kedvencem :(

Kikocska: Most még jobban tetszik ez a naptár dolog!

Kép

Kép
sildi83

ildi, a csokit csak írtam, mert hasonló hormonokat vált ki a szervezetből, mit a szex, oxitocint szerintem nem, és az a veszélyes :) a méhösszehúzódás az nem feltétlen jelent szülést, a keményedés is az.
meg azt hiszem, akinek már van gyereke, egyetért velem, hogy akármit talál az ember bármiről, biztos az ellenkezőjét is megtalálja, legyen szó BÁRMIRŐL a gyerekkel kapcsolatban. szóval kicsit kell bízni az ösztöneinkben is.
én a harmadik gyereknél simogatom a hasam, lehet, hogy a bálnazsír miatt, de még keményedést sem okozott soha. (sőt, nándit túl is hordtam...) biztos rájöttem volna az összefüggésre, és magamtól abbahagyom. meg a 41. héten bőszen dörzsölgettem volna :D amondó vagyok, hogy mindenki tesztelje ki magának, hogy hogyan működik a teste. Nem hiszem, hogy vannak általános szabályok. a szexre is azt mondja a többség, hogy szülés csak akkor indul, ha amúgy is.

az én gyerekeim áldottjók ma délelőtt, hihetetlen. Az elmúlt héten összesen nem hagytak ennyit, mint csak ma!!! és réka magától küldött el, hogy már meggyógyultam, mehetek internetezni :D (dokisat játszottunk) biztos, hogy két nagy csillagot is ragaszthatnak délben a jóság karácsonyfára :)

kikocska

Sziasztok!

Rajtunk eluralkodott a takonykór. :( Ezek eddig kb. 10 napig tartottak, így most is erre számítok. Legalább Karácsonyra tuti vége lesz. Egy nátha nem a világ vége, de szörnyű ezt a szörcsögést hallgatni! Amúgy jókedvű, ami nagyon jó!
Azért elmentünk a buliba, de 11-re hazajöttünk leváltani anyut.

Botondnak és Patriknak megy puszi a puklikra!!!!

Kikocska, szuper kreatív vagy! Le a kalappal, h 2 gyerekkel is bírod!
Köszi a tippet, mi is balzsamozunk!
Lábujj: jól gondolom, h az nem jelent semmi egyéb problémát?! Persze nyilván nem öröm, drukkolok, h ne legyen igaza a dokinak! :roll:

Én majd csak a 26. héten megyek a cukorterhelésre, jan. közepén! 8)

Lányok, nektek hogy megy a hajmosás? Nekem már kezd problémás lenni, pedig nem is nagy a pocakom. Egyéb kozmetikai műveletekről már nem is beszélve……….. :oops: :roll:

Látjátok, vannak előnyei az amniocentézisnek :? : nekünk tuti kukisunk van!

Tünemény: majd oszd meg velünk a képeket megint!
Vettem egy kismamafelsőt, megmutizom:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25

Zsu
svs

Sziasztok!

Etti vizesedés már javult, hanyagoltam a sót, ittam a vizet/teát, és most azért jobb sokkal. Lábdagadás van, de ahhoz képest, hogy benyomtam, és fél centire bent is maradt az ujjam nyoma, ehhez képest elhanyagolható. Lehet hogy neked a fájdogálás azért volt mert sokat jöttél-mentél. De legalább az is javult, és Patrik fejpúpja is! :D

Kocska de jó, karácsony előtt még kukucskálhattok! és biztos szép is leszel! én ma akarnék menni kozmetikushoz gyantára (nekem már ez is egy kényeztetés :lol: ), mert mint Zsu is irta, hát egyszerűen otthon már nem tudok boldogulni :roll: (és ez a pocak a későbbiekhez képest tuti nagyon kicsi még :lol: )

Zsu remélem Emma jól fogja viselni a náthás időszakot. és azért jó, hogy el tudtatok menni a partira is! a fölső is jól néz ki! (ahhoz képest, hogy Brendon, az ára se rossz!)

a hassimogatás: anyós mondta még régebben mikor náluk voltunk, hogy ne simogassam, mert összehúzódást okoz. mondtam neki, hogy még korán van, és hogy ha fáj a hasam, akkor ez jól esik neki. meg se kérdeztem hogy akkor apával ha összebújok, az mit csinál, mert akkor kiakadna :lol:

vitaminok: nekem most mondta a védőnő, hogy mivel mondtam, nem szedek semmit, csak néha magnéziumot, hogy kezdjem megint az elevitet, kb 2naponta, meg vaspótlót, hogy szülés után rendben legyek. (párom mondta, hogy sok gyümölcsöt eszek, ezért nem szedek vitamint, de mondta, hogy azért az még kell) hát nem tudom...azért a halolajat amit Cat irt, majd szedni fogom, hátha tényleg segit az is, de az elevitet... :roll:

Kikocska te szerintem egy magánóvodát is nyithatnál, mert több mindent csináltok a kicsikkel mint egy oviban!! ennyi ötlet, egy kútfőből :D :D és a keretek nagyon szépek lettek!

Ildi aranyos a párod, hogy beadja neked a szurit. biztos megügyesedett ebben! képzeljétek, a költözésről jut eszembe, a főnököm (igen, ő a japán) egy japán céggel költöztetett egyik bérelt lakásból a másikba egy hete...ma jött a számla...2millió!!! egy kettes, 6darab nullával a végén!!! még jó hogy ültem...pestiek tudják könnyebben, Budapesten belüliről beszélünk, a II.kerületből a XIII. kerületbe jött el. becsomagoltak neki, felpakolták, és lepakolták...mi a p.csa kerül itt ennyibe??? és még nekem mondta, hogy ne keressek költöztetőt, mert már van...hát nem semmi, mondhatom

a védőnőnél meg rákérdezek, ha ő nem méricskél majd semmit, hogy azért tessék csak! a Vermes dokihoz sikerült időpontot kérni 22-re, most megyek majd először, és pont apa se dolgozik, igy elkisér majd.

Gesztenye csinos leszel te nem 'báli ruhában' is!!! :wink: olyan jó kismamis rucik vannak! nálunk is január közepén lesz egy céges évnyitó parti, meg most az egyik nap egy kis ebéd/vacsi amit nagyon várok, remélem finom japán kajákat ehetek utoljára! :D :D

Kép
tünemény

sziasztok!

Hát nekem megint nem fényes a napom mert egész éjjel csak forgolódtam meg szurkált a hasam.És reggel rájöttem , hogy miért mikor majdnem sírtam a wc-n olyan szorulásom volt. :oops: :cry:
Egy órán keresztül bent voltam és nagy nehezen sikerült összehoznom.Nektek nincs ilyen gondotok?
Elmentem a patikába és vettem glicerines végbélkúpot.Olyan ciki volt az egész.De muszáj mert nem segít semmi.

Tünemény:2.000.000. Ft-ért én magam is elvittem volna neki a cuccát egy biciglivel. :D :D :D :D

Pont tegnap mondtam este apának, hogy még 2 borotválás és utána őserdő leszek mert egyszerűen nem bírok hajolgatni. :oops: :oops: :oops: Ugye értitek?

Nekem a cipőfűző bekötés is 1 percig tart mert a hasamat nyomom ahogy kötöm és kipurcanok.

Nekem van csak ennyi problémám?
Az orrvérzésemről nem is beszélek.Nem gondoltam volna, hogy a terhesség ennyire megváltoztatja a szervezetem.

Szorítsatok ma megyünk vásárolni és előre félek!!Eldöntöttem Andrisnak is veszünk valamit!

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Hát talán hétvégén több időm lesz netezni :oops: teljesen készen vagyok, nagyon sok a melom és sikerült ismét megnáthásodnom is. Már eléggé unom a köhögést, de gondolom kismanóm nemkülönben :(

Nagyon kreatív dolgokat írtatok karácsonyi ötletekkel kapcsolatban. Én csak csodálkozom, h honnan szedtek ennyi energiát és ötletet :lol: :lol:

Én még csak holnap kezdem el a vásárlást és nagyon bízom benne, h esetleg a végére is juthatok, mert elképzelésem sincs mikor lesz még rá időm :shock: :shock:

Cipőt felvenni már én sem tudok és az őserdő kérdésben is csatlakoznék gabkához :roll: :roll: Én egyenlőre vakon csinálom és utánna apa meozza :oops: :oops:

Gabka - nekem a wc-s problámám az oldotta meg, h egyszerűen abbahagytam az elevitet. Amíg azt szedtem hasonló küzdelmeim voltak nekem is.
Most én is csak magnéziumot, folsavat, vasat szedek és iszonyú módon rá vagyok kattanva a kiwire. Napi 1 kilot megeszek :roll: :roll: a pocim jól bírja, mert egyenlőre nincs savam.....

hú lányok még annyi mindenre szeretnék reagálni , de most nem megy ..... szombaton apa sörözni megy este, így végre otthon is enyém lesz a terep :lol:

Kép
padri75

Sziasztok!

Ez a simogatós dolog komoly? Balázsom nekem állandóan simizi a hasamat, így kommunikálnak Lucával.

Én vitaminokat, sőt semmit nem szedek. Mindennap gyümölcsözöm jó sokat. Mivel nincs semmi panaszom eddig, nem is változtatok ezen.

Kitaláltam, hogy mit veszek fel este: fekete elegáns kismama naci + fehér anyagában mintás ing nagy dekoltázzsal (ez még összejön a pocakomon). Remélem, jó lesz a buli!

Mindenkinek kellemes péntek estét!

Kép
gesztenye74

Padri:
nem szedek elevitet, már 12 hetessen abbahagytam.pont azért mert fogja a hasat.Én is magnéziumot, vas folsavat szedek.
A régi szép időkben napi 2 szer is ment most meg örülök a heti 2nek is. :roll: :roll:

Kép

Kép
gabka7926

Kikocs irigyellek, hogy ilyen kreatív vagy. Ügyeskedni tudok én is csak ötlet hiányban szenvedek mindig,na meg a lustaság…De ha meg lesz a baba remélem nem felejtek el ilyeneket.
De jó hogy mondod, régen mi is csináltunk ilyen narancstüzdelést…. És eszembe sem jut. Na meg már búza idő van én félek nekem berohad. Na gyors el is küldtem apám búzáért, úgy is nála van a kocsim és anyámnak is kell. De jó hogy ti vagytok nekem!
De jó a naptár is,mindig is imádtam az adventi naptárokat. Persze csak kivárni nem a nyitogatásnál.

Ildi jó hogy taliztál kedves emberrel. Én most pont azon bosszankodok, hogy mire a sok hüle doki közül félidősen végre nagy nehezen választottam 1et,mert persze mind idegen, mert a régi nőgyógyim csak onkológus. Most mindenki azt szidja, akihez járni fogok. Persze én sem láttam eddig kedvesnek. Na de a többit sem nagyon.

Giunta én tudtam, de azért akarva akaratlanul néha meg van simizve. Bár én inkább óvatosan rakom rá mindig a kezeket,de a kis mocsok így is meglép onnan.

Gabka nekem valami tamarin lekvárt mondtak szorulásra,de még nem vettem.Kisérletezek…Szilva lekvárral,meg multkor a melegtejbe tettem mézet,mert utáloma melegtejet,de a kakaó miatt leb@szott a dietetikusom(hugom)és korpát tette még bele és az hatott.
Én is mondtam a páromnak,hogy lassan neki kéne csinálni a borotválást. Rám nézett kétségbe esetten…inkább nem. Mért akkor menjek a dokihoz őserdővel? Azt mondta: Hát inkább!
Mondom majd nem találja meg a babát,de megnyugtatott, hogy a feketében a fehér az lesz a gyerek.
Gabka vegyél tépőzárast vagy cipzárast mint én.

Én még szedem az Elevitet,de senki nem mondott mást.
És sajnos most lassan a Renniere kell rászoknom a gyümik miatt, ugy hogy azt vettem, de még húzom. Gondolom C-vit elég megy be a gyümivel. De folsav,vasat magamtól nem merek elkezdeni. A kálcium ugyanez, akinek meg sok van veseköve lesz,azt sem merek.

kocska

sziasztok.

has simi:

én is hallotam már hogy nem szabad körkörösen simizni sokáig.
de ez nem azt jelenti hogy egyátalán nem szabad.csak nem durván és nem órákig.szerintetek ha ettől beindulna időelőtt a szülés hágy korababa lenne????

székrekedésre langyos tej langyosvízzzel,fele fele arányban.garantáltan segít.esetleg mellé valami gyümi.

vitamin:

én az elején szedtem a folvasat,vasat,magnéziumot.
most csak néha szedek vasat és magnéziumot.szerintem ilyenkor az elevitnek meg hasonló vitaminoknak már nem sok értelme van ha anyuka rendszeresen eszik gyümit,zöldséget.

beretválást ne is mondjátok.tegnap este rájöttem hogy be kell szereznem egy kis tükröt mert én apára nem bízom az tuti :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: a pici arcocskáját is folyton megvágja.....................
érdekes Patrikkal jan. 19.-én még megborotválkoztam :? :? :? :? :?
cipőt nem kell kötnöm de már nehéz hozzá lehajolnom.

elflejtettem mire akartam még válaszolni........

ja megvan.

a hasam valószínűleg a sok rohangálástól fájdogált.nem mintha azóta kevesebbet mozognék de gyakrabban leülök 5 percekre.

Patrik buksija már szépen helyrejött.a púpja lement már csak a csík látszik.mikor nyáron a balcsin a vasajtó élét fejelte le így akkor annak a helye még 1 hónap utánn is látszott.
köszönjük a gyógypuszikat is.

más tényleg nem jut eszembe.megyek fürdés van és holnap megyünk a színházba mikihez.kivi vagyok mit szól hozzá

Kép
Kép
ettike

Jó reggelt mindenkinek!

Ez a hét egy kicsit nekem is most csúszott,így két óra alatt még csak a felét sikerült az írományoknak elolvasni :oops:

ÖRülök Kikocska,h meglett a genetikai. Persze miért ne egy abszurd módon tűnt volna el..de meglett :)

Gesztenye csak lestem,amit írtál a Brendonról. Én lehet naív vagyok,de azt hittem,h ott a minőséget fizetik meg nem pedig az "önzetlenséget" (mármint,h babának,gyereknek bármi áron bármit).
Kedves kis főnököd van,de jó olvasni,h valaki ennyire szereti a munkáját. Irigylésre méltó :)
Meg sztem sem gond,h fél év múlva visszamennél,bár erről sokan mondják,h amikor már ott a pici nem annyira könnyű ez a lépés,valaki meg sem teszi,mert az a fél év az nagyon hamar elrepül :)

Munkatársam tesójáéknak is végig azt mondták,h fiú,aztán szülésnél egy szép kicsilány bújt elő. Én meg azt mondtam Daninak,h ha nem mutatja meg magát március-áprilisig,akkor azt az egy hónapot már kivárjuk és nem is kíváncsiskodunk tovább.

Sziszike megijesztett ez a pavro dolog. Nekünk is van kutyánk,nem is kint,hanem bent. Remélem nem lesz semmi ilyen gond,mert nagyon szeretjük a kis jószágot. Most szoktattuk le az ágyikóról,mert mindíg a lábunkhoz kuporodott. Néha megszakad a szívem. Már nem jön föl,csak éjszaka (amikor azt gondolja alszunk :D ) vannak partizánakciói :D

Zsu a poharas trükköt azoknak javasoltam,akik már erősen érzik a pici mozgását. Azért én is kipróbáltam,de nem áll meg a hasamon,mert véknya volt az alja a pohárnak és felborult :D

Boglarkabiro nagyon jó nevet találtatok. Van ismerősöm,akinek szintén Csanádnak hívják a fiát,amibe beleszerettem,csak Daninak nem tetszik,így ez szóba sem jöhetett nálunk mint név.

Eda a héten nekem is volt hasmenésem (szerencsére hányás nem kísérte). Véleményem szerint az előző napi ebéd miatt. Nagyon rossz volt. Reméltem,h munkahelyen nem jön rám,de nem volt szerencsém :(

Gátmetszés: erről ahogy olvastam azért nagyon megoszlanak a vélemények. Egyik részről ha lehet kerüljük,mert lehet kisebb szakadással/repedéssel megússza az ember. Másik részről meg olvasni lehet arról,h a vágást szebben,jobban össze lehet varrni.
Én úgy vagyok vele,h ahogy esik úgy pottyan...lehet császár lesz a vége és fölöslegesen gondolkodom rajta. Meglátjuk...Mindenesetre intim tornát végzek,h az esélyt ,megadjam a gátvédelemnek.

Január elején lesz a következő vizitem,akkor már én is utánaérdeklődöm a szülésfelkészítőnek. Már kíváncsi vagyok,meg páromnak sem ártana,ha kicsit fel tudná magát lelkileg készíteni. Nagyon "nyunyu" tud lenni ha műtét/vér/kórház/stb-ről van szó. Csodálom,h egyáltalán be akar jönni,mert én alapból Anyumra gondoltam.

A héten teszveszről megvettük a kiságyat. Holnap hozzák, már alig várom :)
26 volt. Jár hozzá kókusz matrac, baldachin, ágy oldalára akasztható játéktartó meg fejvédő. Éééés...ami a lényeg volt,h junior ággyá alakítható :)

Na...most már befejezem. Azért rakok fel egy kicsit elmosódott képet gmailre,ami 4D-n készült. Ide sajna nem akarja feletenni,sztem mert nem jó annyira minőségileg.

dharma

Kép Kép

Kérek véleményeket!

kókuszmatraccal -aminek mosható a huzata-, pelenkázóval és kisszekrénnyel. A kiságyon lévő játszórúdat és a pelenkázólapot ajándékba adom, a többi termék nem része az aukciónak. A ágy fekvőfelületének mérete: 120cm*64cm, a különálló kisszekrény méretei: szélessége: 70cm, mélysége: 71cm, magassága: 95cm, pelenkázó szélessége: 56cm, mélysége: 71cm. Ez az aukció a kisszekrénnyel együtti áron van, de kérheted az ágyat szekrény nélkül is.
45ezer
hordozó E4,9ezer

kocska

Kocska:szerintem jó vétel a dolog!látszik rajta, hogy megkímélt állapotban van.A hordozó is remek kis darab.Nekem nagyon tetszik a kiságy és elég sok helyre lehet pakolni majd a pelust!!! :D :D
Meddig van a licit?
Szerintem ne halogasd!
Ennél jobbat nem lehet kapni ennyi pénzért!

Kép

Kép
gabka7926

Csajok merre vagytok?Én már az ajándékok becsomagolásával is végeztem! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
gabka7926

ajándék becsomagolás???De jól állsz!
Egy nap van hátra és nemtusom levenni a szemem ezekről,de törökszentmiklos kb.180km tőlünk,nem tom hogy hozatom el.

kocska

szét lehet szedni bizti.Nincs egy kisbuszos ismerősötök?Vagy valaki akinek aki nagyobb autóval rendelkezik?

Kép

Kép
gabka7926

Na már egyet fel is hivtam.Van sok,csak ilyenkor kari előtt mindenki el van havazva.
Na most viszont elmegyek a barátnőimhez,mert ők mennek bálba és mindig onnan szoktunk indulni az alapozás után.De én csak tollasbálba indulok onnan,de legalább addig sem vagyok itthon egyedül.

kocska

Sziasztok Lányok!

Nemrég értünk haza Dunakesziről,irtó nagy az a kenguru üzlet! a kismamadivatbemutató jól sikerült megint, és kaptam egy felsőt! :D :D néhány képet feltettem a gmailre megint, és a taliról is sikerült végre feltölteni a fotókat! :D nézegettünk babakocsikat is, vettünk nekem egy új kabátot, 6000ért az auchanban, egy jó mérettel nagyobb, de pont olyat akartam, hogy a pocak beleférjen télen :D és ez egy tök jó névnapi parti volt Lucánknak!

megint bedagadt a lábam! :( lehet hogy ennyit nem kellene járkálni, és ez betett neki. pedig a héten egész jó volt... :roll:

Ti aztán jól álltok ajándék téren! mi még semmit de semmit nem vettünk, nem is nézelődtünk. el kellene ezt is kezdeni, de még nincs hangulatom erre, és útálom hogy ez a legdrágább ünnepünk! :roll:

Kocska nagyon jó ez az ajánlat, és árban nem sok jobb lehet ennél! mi is pont ilyen kiságyat akarunk! a szállitást is biztos meg lehet oldani valahogy!

Dharma látod aranyos a párod, hogy ott akar lenni! szerintem is inkább ő mint anyukád, mégis itt kezdődik a család! és kollegám aki nem az a mesélős, érzékeny pasi, de ahogy mesélt a szülésről, hogy ő fogta a kisfiát mikor anyát rakták össze, és hogy hogy el volt olvadva tőle, hát bizony megkönnyeztem! :D :D de azért a szülésfelkészitő kell, igy azért jobban képben lesz! :wink:

Etti örülök, hogy mindketten helyrejöttetek! Azt hittem ez a fejpúp egy kisgyerek dolog, de apa is bevágta valahova, és most az ő fején is van egy púp! :lol: vagy csak az a sok ész nem fért el... :lol: :lol:

no fent vannak a fotók, most végeztem velük! megyek kirakózni meg himezni! :D

Kép
tünemény

Jajj de izgatott vagyok!Ha a bélmozgások nem érezhetőek úgy,hogy érzem hasfalon belülről is és akkor is,ha a kezemet ráteszem a hasamra akkor is,akkor azt hiszem megmozdult a babánk!!!!Olyan érdekes löket-szerű érzés volt.Ez most az volt?????Segítsetek,hogy ne örüljek feleslegesen!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Kutyafüle! Szerintem ŐT érezted!!! :D :D :D HURRÁ!!! hamarosan apa is elkaphatja :wink: most már én is egyre többször, határozottabban érzem! TÖK JÓ :D

Kép
tünemény

Jajj,de jó!!Köszönöm szépen Tünemény a lelkesítést!!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

kutyafüle, nem örülsz feleslegesen! biztos az volt! :) hurrá! csak mert ilynekor már nem szoktak írni.

kocska, én nem vagyok szétszedhetőságy párti, meg nem igazán értem a két pelenkázót :) de árban nem rossz. És nem muszáj karácsony előtt elhozatni, nem? lehet januárban is. én csomószor szoktam, hogy elutalom az árát, (ilyen nagy összeg esetén valamennyit belőle) és akár hetekkel később kérem a postázást, vagy megyünk érte, ahogy összejön.
és van ilyen fuvarszervező honlap is, ahol részrakókat próbálnak összehozni, sajnos elfelejtettem a nevét, de talán a google megtalálja neked. hordozóról néznék egy képet oldalról is, hogy milyen meredeken dől, ha a földön van...

tünemény, jó, hogy jól sikerült a divatbemutató :) és tényleg hatalmas az a kenguru. Sajnos a ruháit nem tudom dicsérni, mert szerintem kezdenek egyre silányabb minőségűek lenni, és mindig kisebbek, mint a többi. de elég jópofák :) mi onnan egyébként kb 3-4 km-re lakunk, csak köztünk a vasút. Ha otthon lettünk volna, megnézünk... Karácsonyból meg mi csinálunk pénzköltős ünnepet... a lelked készítsd, ne a pénztárcád. gyerkőccel majd könnyebben megy :)

és kreatívnak könnyű lenni gyerekkel, ha kipróbáljátok, csupa rémegyszerű, kézügyességmentes, gyorsan elkészíthető dolgot tettem fel. kifejezetten nem ráérőknek. az a kár, hogy elkezded, fél óra, elfoglalja magát 10 perc, összepakolsz-takarítasz utána megint fél óra :D és az ötleteket elmentem mindig, mikor találok jót, meg a másik fórumon van külön egy ötletbörze altopicunk, ott gyűjtjük. meg egy külön receptes...

dharma, szerintem ha be van oltva a kutyátok nem csak veszettség, hanem a többi ellen is, nem hiszem, hogy gond van. és tipikusan kiskutya betegség a parvo. Nekünk két vizslánk pusztult el benne, egy túlélte - az keverék - és nem kapott senki semmilyen betegséget akkoriban, valahogy nekem az volt, hogy emberre nem megy, dehát magzatnak lehet, hogy okozhat valamit. szóval ha kiskorában megkapta a sok oltást, akkor biztso nem kell aggódni.
és vigyorogtam rajtatok,a mi brútuszunk is legidősebb mostoha :D:D ő is belopózott az ágyba... teljes depibe esett, mikor megszülett réka. két napig semmit nem evett, nem ivott, csak feküdt. két plusz séta apával tette helyre a kis lelkét szegénynek :( ma is előttem van, ahogy nem ette meg a bundáskenyeret, csak rámnézett... :cry:

kakigondokra még egyszer írom az opium ch 9-et napi 5 bogyó egy hétig, majd heti egyszer 5 a szintentartáshoz. Megér egy próbát, homeopátia. laevolac gyógynövény szirup,már 3 hós kortól adható úgy emlékszem, szerintem terhesen is, de rá kell kérdezni...

mi hirtelen felindulásból lejöttünk anyukámékhoz hétvégére, már jó fáradt vagyok, nándiba ma belebújt a kisördög :( megyek is aludni...

kikocska

GiraffeClub a hordozó.
a gyerekágy mellé meg ugy is szerettem volna még egy komódot.De azok indig plusz 20 ért vannak minimum.és ennek legalább 1 a szine. Kép

kocska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: