A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Viszont még mindig el vagyok keseredve a forgolódás miatt. Nagyon messze vagyunk tőle. :( Nem is próbálja, csak hisztizik hanyatt, hogy kössem le valami érdekesssel, de már persze mindent megúnt. :( Pedig húzogatom oldalra, meg forgatgatom hasra, meg ingerlem játékokkal oldalról, de semmi. :(

Oltásra mi is holnap megyünk. :(

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka: Van olyan bébi, aki csak 5 hósan fordul, semmiről sem vagytok elkésve. Panna még a fejét sem tartja meg rendesen hason. Majd a saját tempójában. Ne izgulj! +++++++++++++++++++++++++

Kép
zsuzsi**

Bocs, sziasztok!!!! :oops:

Kép
zsuzsi**

szerintetek normális, hogy ha a hajnali szopit nem számítom (fogalmam sincs az mennyi volt, de tuti nem érte el a 100at), akkor a gyermekem ma még nem evett csak kb. 200at?

Kép
kissmanó

Lányok! Ez most a szoptatási felmérő akar lenni?! Már bocs, de ennek nagyon ilyen a szájíze számomra. A szoptatással kérkedni pedig nagyon egyszerű gondolkodásra vall. Az, akinek vaj teje, örüljön neki és adjon hálát az égnek. De mint minden más, a tejbőség is mulandó. És a legrosszabb, hogy sosem lehet tudni meddig tart a terülj-terülj asztalkám!!!!!! Tehát nagyon becsüljük meg! De az se szomorkodjon és ne eméssze magát, aki mindent megtesz az ügy érdekében és mégsem sikerül. Ez nem vizsga, itt nem bukik meg senki, mert ez nem erről szól.

Manó! És a Szoptanit ketyerével sem hagyja Gréti magát jóllakatni? Ez csak egy ötlet lenne, mert azóta, hogy olvastalak ez motoszkál a fejemben.

Hencsi! Balerííína lesz Bogiból, már innen látom. :lol:

Bori! Igen, Klári jól értette, nem mindegyik bölcsiben van rossz kaja.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Mütyürke!
Köszi, van ám jobb pacskerunk is!
A napokban vettem, tettem róla képet, nyuszis, állat nagyon, csak 2másodperc alatt leszedi vagy lerúgja a lábáról... :lol:
Emma!
Köszi, hát igen van hasizmuk rendesen, mi tuti nem tudnánk megcsinálni naponta annyiszor ahányszor ezek a pöttömök megcsinálják, max olyan hasizomlázunk lenne hogy csak na... :lol:
Andi!
Drukk estére hogy ne legyen láz, nagy pusszancs a szuri helyére!
Dorka!
Mi is holnap megyünk szurira! :cry:
Bár majd még meglátom hogy milyen lesz a délelőttünk, de szerintem nem húzzuk még egy hétig, essünk túl rajta, és utána jó ideig nyugi lesz!
Manó!
Nyugi, Bogi is ismét csak azt tudom mondani dettó!
Volt ilyen napunk nem is egy, van még a napból, hidd el be fogja pótolni, majd meglásd, estére simán becsókol 200-at, elhiszed?
De ha meg nem eszi meg az sem gáz, akkor meg másnap fog többet enni hidd el, nálunk ugyanez van, egyik nap eszik rendesen, aztán van olyan nap hogy alig épp nyammog valamit, de olyan is van hogy szó szerint zabál!
Most akkor elmondom neked, ma bogi hajnalban szopizott mit tom én mennyiket, de gondolhatod mekkora mennyiségeket ha a két ciciből kifejek 65ml-t, reggel 100ml, aztán 140ml, aztán meg 160ml, itt tartunk eddig, és ez egy zabás nap, kkor gondolhatod mennyi amikor alig eszik...

Tök jót sétáztunk, Bogit most nem a mózesbe raktam, hanem simán a kocsiba, és egy fokkal döntöttem a háttámlát, hogy élvezte, imádta hogy lát és tu nézelődni, aztán bealudt, majd felkelt nézelődött tovább, és most itt rötyög össze vissza!
Ja, és még nem akar enni...
Vendég

Tücsi:Szopi témában szivemböl szóltál.:-)

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Tücsi, nem szoptatási felmérő, nem is kérkedünk, egyszerűen Dorka kérdezte, hogy még kik szoptatnak, mi meg válaszoltunk.

Manó, Dávid sem eszik ma, lehet, hogy ilyen front van a Kárpát-medencében. :wink: Eddig konkrétan 170-et mértem, mert elhatároztam, hogy ma mérem. Az éjszakai szopikat nem mértem, abból mondjuk volt 5, de azok mindig csak egy cicisek, és pár percesek, úgyhogy szerintem ott sem volt mennyiség.

Kép
nenoke

Tücsi!
Nincs kizárva, de egy sajtkukac az biztos!
Jol megírtad a frankót, de nagyon szimpi, és teljesen egyet értek vele!
Én annak is örülök ami van, igaz én nem csatáztam annyit mint Manó, de én erre írtam, is hogy minden elismerésem az ővé, igazi példakép itt szerintem mindenkinek, és én nem szégyenlem hogy igenis kell tápi, mert kell, én ezt az elejétől bevállaltam, és egyáltalán nem érzem magam rosszabbnak senkinél, szerintem csak rá kell nézni erre csajra, mindent elárul...
Vendég

Szuri:Mi csak nov.23-án megyünk mivel a dokink megy szabira.én meg nem akartam más dokihoz menni.

Ma Beninek hő emelkedése volt.Meg fosi is volt.(már bocs a részletekért.)Remélem semmi komoly.Olyan rossz hogyha valami bajuk van nem tudják el mondani.Ma sokat alszik az én kis életem.De viszont enni is eszik rendesen.

Kata:Nektek mikor csinálták a U4-t.Nekünk többek között emiatt is csak majdnem nov.végen kell menni dokihoz.Mert 4-hós kortól csinálják. Kép

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Klári! Én sajnos nem ezt vettem ki belőle. :?
Nekem Ádikám többet evett olykor éjjel, mint nappal, úgyhogy becsapós az éjszakai szopi. De kíváncsi vagyok, hogy nálatok ez hogyan is van. :D

Andrea! Mi este kaptuk eddig a szurikat, így éjszakára rajta hagytam Gabókán a borogatás. Puszika a szuri helyére! :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

[quote="babdorka"] írta:babdorkaÉn vagyok az egyetlen, akinek a gyereke a kórház óta nem kapott tápit??? :shock:

ha az emotikon nem lenne ott, még elhinném, hogy csak síma kérdés volt.
meg amúgy azért nap mint nap írja valaki, hogy az ő gyereke szerencsére még szopik.
akkor hogy lehet ezt kérdésnek venni :?:

elnézést, de ez a fájó pontom, most berágtam.
inkább engedem apát a géphez, legyetek jók, legyen holnap szebb napunk.

Kép
kissmanó

Hát egy kemény délután áll mögöttem. Marci fél háromtól nyomta az üvöltést fél ötig. :( Nem kellett cici neki, de 100 ml vizet bevágott, azt viszont úgy itta, mintha a Szaharában kirándult volna. Majd fél ötkor elfogadta a cicit, és azóta huny. Ki érti???

Andi, én egész délután borogattam Marcinak. Eleinte sűrűbben cseréltem utána viszont rákötöttem és, amikor melegedett akkor vettem le és vizeztem.

Hemej, Beni tündéri! :D

kispiskóta

Tücsi, Peti, hogy van? Férjed, mikor jön haza?

kispiskóta

Borogatás
én nem borogattam egyik szuri után sem, nem volt semmi baja a lábának

jaj, szopi-kérdés puskaporos hangulatot idézett elő. tény,hogy nem verseny!

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!

Mi is oltáson voltunk ma :cry: Szegénykém 2oltást is kapott :cry: A kötelező 3havit és megkaptam a pneomacoccus (vagy hogy írják?) elleni oltásból az 1. Szegénykém nagyon sírt, alig bírtam megvígasztalni :cry: Aztán aludt egy nagyot most meg vigyorog 1000-el :lol: Remélem megusszuk láz nélkül!

Egyetértek Tücsivel! A szoptatás nem verseny! Én is hálás vagyok a sorsnak, hogy sikerült. Dani nekem is tápis volt szinte az első perctől kezdve. Mégsem érzem, hogy ettől kevésbé szeretem mint a kicsiket akiket sikerült szoptatnom!
It mindenki jó anyuka, tényleg nem azon múlik ki mit ad enni a gyerekének!
Manó: előtted meg le a kalappal!!!

Suzukiról sem volt még szó :lol:

Emma: nálunk is úgy volt az elején, hogy csak 1gyerek lesz :wink:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Hát Brigi én egy kocsit tuti nem vennék az a Suzuki. Ahogy Apukám mondaná (pedig neki egy régi Skoda 120asa van) az egy papírdoboz.

Én úgy tudom a Pneumococcusból egy éves kor után csak egy oltás kell. Nem?

kispiskóta

Brigi :)
Nenokét bíztasd :D Nálunk a férjemmel egyezség van, hogy 3 lesz :D bár nekünk inkább az égiek segítsége kell, mert nagyon megdolgoztunk az elsőért

Kép
Kép
emma1976

Én sem borogatom az oltás helyét! Még soha semmi gond nem volt vele
Sajnos ez a szopi-tápi dolog mindig mindenkinek mindenhol fájó pont :cry: Mindig viharokat kavar :cry: És majd ezután jön a hozzátápi, ki mikortól mit ad, mit miért nem ajánlatos, stb :cry: Ez szerintem mindenkinek a saját döntése ki mikor mit! Ezért nem is szeretek ezekbe belefolyni, az én nézeteim nagyon eltérnek sokakétól :oops:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Nekünk muszály volt borogatni, mert a 2 hós helye annyira bevörösödött, és bedagadt és ez is kezdett volna.

kispiskóta

Emma, bocs! Akkor Nenőkének átcímezve :lol:

Zsú: igen akkor már csak 1oltás, de mivel itt 2 gyerek is közösségbe jár Samu duplán veszélyeztetett :cry: Papirdoboz :cry:

brigi73

Zsú! Már holnap újból együtt a család. Várom a holnapot! :D Köszönöm kérdésedet, Petikém jobban van már, de még mindig fújja az orrát.

Brigi! Samukának is puszika a szuri helyére!:D (Látod, rólatok megfeledkeztem. :oops: )

Megkérdeztem a doktorunkat a rota elleni oltásról. Nem mondta azt, hogy igen, ne is habozzak.....hát, nem tudom mi legyen. 17000Ft nem kis összeg .... :roll:

Hemej! Benike kis csillag!:D Jobbulást Nektek is.

Nekünk is volt Skodánk, 120L. Én vezettem! Addig minden jól ment, amíg egy pancser autószerelő hozzá nem nyúlt. Onnantól kezdve a hűtővíz felforrt és elfolyt. Párom szerint azért volt a 120L ráírva, mert 120 liter vízzel kell elindulni, hogy elérjük vele az uticélunkat. :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Tücsi! Szívemből szóltál a szopival kapcsolatban. Mindenki örüljön annyinak, amennyi van. Ha kell pótlás kell, ha nem, nem.
A bölcsis kaját nem úgy értettem, hogy mindenhol rossz-e (tom, h van jó is), hanem, hogy lehet-e bevinni kaját oda, ahol esetleg rossz.

Zsú! Te cumiból adtad a vizet, vagy pohárból?
Andi! Én nem borogattam az oltást. De csak azért nem, mert az előst szó nélkül átvészeltük, mire itt írtátok. Így gondoltam, ha azt „túlélte”, a többit is fogja. Csak annyi, hogy este nem masszíroztam azt a combját.

Off
Dikó! A leszarom tablettát honnan ismered? Nagyon kedves munkatársam mondja mindig, hogy megy, és bekap egyet.
On
Vendég

És akkor egy utsó bogikép márol.
Meg tudnám zabálni!

Kép
Vendég

Nagyon szépek vagytok, Hencsi! Nehéz lenne letagadnod, mennyire rajongsz Bogiért! Szerencse, hogy ezt nem kell tagadni! ;)
Vendég

Bori, anyukámtól örököltem! :D

Sajnálom, ha a szopis téma, így felmérgesített egyeseket! Nem hiszem, hogy dicsekvésből, vagy versengésből írtuk volna, hogy ki az aki még csak szoptat! De elnézést azoktól, akik megbántva érezték magukat!
Én szerencsés vagyok a mennyiséggel, de pont azért fejek annyit, hogy olyanon segítsek a plusszal, akinek nincs annyi, amennyi elég! Itt senki sem olyan aki azért ad tápit mert nem akar szoptatni, mert sajnos ilyenek is vannak! Na ezeket a mamikat ítélem el! A topik anyuk között mindenki próbálkozik/ott több kevesebb sikerrel, de a lényeg, hogy a szándék megvan! és a legnagyobb győző Manó, aki tudjuk milyen tejcsi előzményekkel indult, és még mindig kitart!
Bocsi, ha ez hosszú lett! :)

Autók: opelt vennék, de suzukit semmi pénzért, papírautó!!! Nekem van kedvenc fordom is, mindig mindigatom, hogy egyszer még az életben lesz egy mondeóm! Imádom! :)
De autónál mindig először a csomagtartót nézem, ha befér egy babakocsi, akkor jöhet, amúgy megyünk a következőhöz! :D

Hemej, Beni kép nagyon édi!!!! Tetszik a kissrác, kár, hogy messze vagytok! :wink:

Bár ahogy nézem, még mindig Bors a befutó Minánál!

KépKépKép
dikó1

Köszi Bori, szerintem ezzel a rajongással vagyunk egy páran itt a topikon! :lol:
Khm, a Bogi szép, én?
Na azon mernék vitázni, mióta megszültem a szemöldököm azt hiszem egyszer szedtem ki, szal sorolhatnám, de szarok rá, most nem az a lényeg, hanem az, hogy ilyennek lássam mindíg ezt a kis görcsöt!
Vendég

Tücsi: köszönjük a pusszantót! MEgkaptuk!
Hencsi te csaj, minden képen mádképp nézel ki, biztos h te vagy Bogival minden képen? :lol: Bogi tündike, Apukája kiheverte a tápszert ?
Köszi a borogatós infókat, én is a 2. hósnál csak kicsit borogattam, nem volt gond, ez sem pirosodik, de gonoltam hátha van valami "trükkje" a 3. havinak...
Zsú gyerekem ma csak kézben, bújos, szopizós, nyüglődös...

Andrea
Kép
kindernay

Hencsi! A szépség belülről fakad! ;)
Vendég

Kép

Andrea
Kép
kindernay

Viszont képzeljétek el, a dm-es babakiponnal most egy forintért lehet venni hjfestéket, én már vettem is, én pont a vellatont szoktam használni, és pont azt lehet venni rajta 1ft-ért!
Szal a hajam nemsokára megszépül! :lol: márha addigra még lesz hajam, mert hullik mint összel a falevél... :lol:
Vendég

Te Andi!
Hát még nem is raktam fel olyan Bogiképet amin én is vagyok!
Vagy igen?

Igazad van Bori, csak ne nézzenek meg alaposan az emberek... :lol: :lol: :lol:
Mióta megszültem olyan fekete karikák vannak a szemem alatt mint aki sosem aludt, a dokinéni megnyugtatott, mire tinédzser lesz Bogi, tuti kialszom magam... :lol:
Vendég

Édi ez a Dömpi!
Ezek a szemek!
Vendég

Ja, Andi, igen, azt mondta sz@r, nem hiába nem ízlett Boginak...
Nekem ez a humana sem ízlik, szerintem ez rossz, de Robinak meg Boginak ízlik, mondjuk a legfontosabb hogy Robinak izledjen vagy mi... :lol:
Vendég

Hemej!
Tök édi Benikéd, Bogi is pont ezt csinálja ha a hordozóban van, a mellkasára támasztja a cumit és nyalogatja... :lol:
Vendég

Manó!
Képzeld el, megjavult az aventes cumisüvegem, már nem folyik!
Abban szoktam bekeverni a tápit, és már nem folyik egyáltalán, hogy mi lett vele gőzöm nincs. :shock:
Vendég

A maradék hajam is elment, ami volt. Mi van ma front? :(

Bori, cumisüvegből adtam neki. Már nem volt jobb ötletem, miután egy órát üvöltött cici abszolút nem kellett neki. Na akkor bevágta a 100 vizet, majd egy órára rá szopizott, mint aki még nem evett ma. Miért?

Mekkora anya puszit kapott! :D

Pfúúú, Dömpike gyönyörű!!!!!!!!!! Nagyon szép!

kispiskóta

a lényeg lemaradt, szóval Bogi mekkora anyapuszit kapott!

kispiskóta

Zsú!
Nagyot!!! :lol:

Andi!
Ja igen, amúgy én vok pom-pom, hol így nézek ki hol úgy... :lol:

Léptem bogikaja fürcsi és társai...
Vendég

Szép jó estét!

Zsu!!
Jaja, vicces volt, hogy újból kisbébit várok. :lol:

Tücsi!!
Kép
pontosan, úgy ahogy írod! mindenki megtesz mindent, hogy minél tovább szoptasson, ez nem verseny..meg az sem, hogy kinek mikor mit csinál a babája..forgás, fejemelés, stb..

Voltunk most a Pólusban, Samunak picit megemeltem a bébkocsit, viszonylag sokáig bírta nyüszi nélkül. Aztán volt egy lájtos prüntyögés és bealudt a kicsike.

Kinderke!
Cukkermukker Dömpike, puszi az oltásra.

Hencsi!
Köszi a kaki infot :lol: Édesek vagytok Bogival.
Olyan jó nyúzni a gyerekeket, szétpuszilgatni a fejüket..háhá

Zsu!!
Ohh kicsi Marci, mi volt vele vajon? Hát ez az amit soxor nem lehet tudni. Szaharában bandukolt. Egyem meg. :lol:

Épp alkeszmentes sört nyomatok.

Hemej!
Csókolom Benit, sumákjani :lol:
torolve_20131003125716

Nem fogjátok kitalálni, mit nézett ki az előbb a férjem karácsonyra a Kölöknek. Egy 170 centis darut. Csak 3000 Ft. Tisztára megéri, nem? - kérdezi nagy bociszemekkel. Amikor megprbóáltam azzal érvelni, hogy de még nem tud vele játszani, akkor az volt a válasz, hogy de ő igen, s elrakjuk akkorra, amikor tud. :lol: :lol: :lol:

Az imánt panaszkodtam, hogy csak egy gyerekem van/lesz. Hát, úgy látszik, van kettő is. :lol:

Kép
nenoke

Nenoke!!
:lol:
torolve_20131003125716

Nenőke! Villanyvasút van már? Párom arra gyúr. Gyerekkori vágya, hogy az egész lakásban legyen vasút, és azzal lehessen üzenni egymásnak ;) Uncsiöcsim a villamosokra van rágerjedve. Én ezt úgy bírom bennük!

Rita! Elaludt a kocsiban? Juhéjj!!!!

Zsú! Nem "izélésből" kérdeztem, hogy miből adtad a vizet! Csak kivi voltam.
Szegény Marci, a Szaharában nehéz lehet babakocsival közlekedni ;)
Vendég

Bori!!
Elalszik és pontban fél óra múlva pattan ki a szeme :shock:
Én nemtom de sztem Samu megnyom magán egy gombot, hogy fél óra múlva felébredek.. :lol:
torolve_20131003125716

Jók ezek a kariajik, vonat, daru, stb...

Hát az én gyerekkori álmaimat nemtom megvenni Samunak.. kis pénztárgépet, kis tűzhelyt de a kis zongorát igen, mindig arra vágytam, 20 éves voltam amikor apukám vett nekem egy szintetizátort.. :lol: Azért mentem a szomszédba játszani, hogy kis zongorázhassak. Viszont volt szilofonom és kis gitárom. Télapóra kaptam. A szilofonnak nagyon szép hangja volt.
Na meg a legnagyobb vágyam az lábbal hajthatós zöld Moszkvics volt..
torolve_20131003125716

Basszus Gurgi, olyan moszkvicsom nekem is volt, de nekünk a tesómmal azt hiszem piros vagy kék, mit tom én már, de már el is felejtettem, csak most ugrott be hogy írtad. :lol:
Vendég

Miért nem lehet venni neki pénztárgépet és tűzhelyt? Az én fiaim egy időben imádtak főzőcskézni. Kipakolták a konyhaszekrényt és építőkockalevest főztek :lol: Sőt babájuk is van :lol:

brigi73

De édesek ezek a babók :lol:
Boti a nagy szemeivel, nagyoncccép!
Puszikodó bogi és anyája is cépek!
Cumit nyalogató Benike meg kis huncutka!

brigi73

Na megyek meztelenkedni.. :lol:

Brigi!
Hát nemtom, az inkább kislányos sztem.
Én mindig eladósat játszottam..meg kastélyosat meg tanítónéniset. Nagymamámnál lévő régi képeslapokat osztályoztam.

Hencsi!
Kafa lehetett.
torolve_20131003125716

Az én fiam kedvencei meg a barbies mesék! :D

Szóval elő a gyerekkori vágyakkal csajok!!!! 8) :lol:

Mivel a mai nap extra nyűg volt, így eltesszük magunkat holnapra!

Jó éjt mindenkinek, és jó dumcsit az éjszakai műszaknak! :wink:

KépKépKép
dikó1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: