A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

Zöldi! Én le szoktam fényképezni szkennelés helyett és nagyon jól olvasható mindig minden.

Erika! Autósülés: Én Römer Kinget vettem mindkét gyereknek, de legalább 8 hónapos koráig ki szeretném húzni a hordozóval. Az fontos, hogy egy mozdulattal dönthető legyen, mert sokszor elalszanak utazás közben és az nem jó, ha lóg a fejük, na meg az sem, ha fél órás bravúr a döntés, mert addig ugye a gyerek felébred!
Szakemberek (akik véleménye alapján annó döntöttem) mindenképp a 9-18(20) kg-os üléseket javasolják, mert ezek a legpraktikusabb és legbiztonságosabb ülések 8 hó és 4 év között.
Ha szeretnéd, teszek képet majd a mi ülésünkről.

Manna! Nekem is van egy toppem! :lol: Csaknem???

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Kukucs!

Apa elment vidékre reggel :( , én meg egész eddig etettem, ettem, vasaltam, etettem és most én eszek. :D

Andy: A Chicco fertőtelnítő folyadékát használom.

http://www.minimano.hu/termekeink/steri ... yadek.html

Ma Ákos is álomszuszék volt, majdnem másfél órát aludt az előbb hami előtt! :shock:

Lábfej: Nekem reggel, mikor felkelek, akkor fáj nagyon. Aztán "bejáratódik" pár lépés után, így mire elérek Pocokhoz, már egész jól nem sántikálok.... :roll:

Zsiraf: Sajnálom a bnőt, tudom, milyen car érzés lehet... :?
Jó az etetőszéketek, sztem Enikő is ezt linkelte be és sztem mi is ilyet veszünk. :lol: Édi Minimanód! :D

Gabrielldaniell: Jajjj, jobbulást Manólábujjaknak!

Bernuska: Gratula a fogacskához!!!! :lol: Takonykór meg hess már! :evil:

Én szivesen scannelnék nektek, de nincs már masinánk, újat meg még nem vettük.... :(

Mági: Édibeni! :lol:

Autósülés tippek engem is érdekelnének, Ákosnak lassan már mindene kilóg a hordozóból..... :D
bébic

Zöldi! Van 104-es body? Mennyibe kerül? 100% pamut?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő! mindkét body 780.- és 100% pamut

Kép
zölddisznó

Manna: Drukkdrukk, bár a többiekkel ellentétben nekem lövésem sincs, miről lehet szó, így már majd meghalok a kíváncsiságtól!!!!!! :lol: :lol: :wink:

Bocika: Dehogy vagy te hüle, teeeeee! :twisted: Én se tudtam először, azért is van itthon olyan is, mert gyanútlanul vettem.....

Frutapura tényleg jó, ma Ákosnak is adtam alma-körtést, még az egy üveg alma-őszi után is képes volt helyet szorítani neki a pocakban!! :lol: :lol: :lol:
bébic

megpróbálom lefotózni, köszi a tippet

Kép
zölddisznó

Naaaaa, ez nem éééééér..... :twisted: :twisted: valaki nem árulja el nekem is a tippjét? :D :wink:
bébic

Enikő! Ha lesz időd tegyél fel képet! Az nekem is fontos szempont, hogy könnyen dönthető legyen. Amiket eddig néztem úgy kellett rángatni. Érdekes, hogy amit 13 évvel ezelőtt vettünk a fiamnak, sokkal jobbvolt, mint némelyik amiket most árulnak.

Kép
Kép
Kép
erika26

Van pár kveszcsönöm:

Szerintetek ki lehet már pokrócolni a fűre? Jó vastag plédünk van, olyan családi strandolós.

Tulképp mit jelent az, hogy kiváltunk egy kaját? Kobold ma pölö úgy degeszre ette magát alma-krumpliból (megfőztem hozzá az almát is, sokkal fincsibb lett), hogy két korty víz oszt csókolom. Máskor meg még simán elfér még akár 60-70 tápi úgy is, hogy előtte főzelék meg desszert.

Ti hogy pucoljátok a manók fülét? Vagy pucoljátok egyáltalán?

Miért jó, ha az etetőszék 25 kg-ig jó? (Enikő: apa rákérdezett, mert szerinte addigra Kobold már széken fog ülni, én meg nem tudtam okosat mondani. Muszáj rádumálnom! :))

Kép

Kép
gabilany79

Mágnes: Nem baj, jöhet a nutellás!

Lányok nem tudom mire gondoltok, mindenesetre TUTI NEM AZ!

A lényeg, hogy persze a rohadt ....... nem tudták elkészíteni ma háromra hiába mentem oda a babával 50 fokban (hogy pusztulna el az egész csapat), szóval még egy nap izgalom! Holnapig várnunk, várnotok!!!!!! kell.

Kép
mannababoca

Zöldi! Köszönöm, nekem kicsit drága! :(

Gabi! A mi esetünkben azért kell, hogy 25 kg legyen, mert 1 évesen kb 14 kg lesz Milán is (Levente annyi volt) és 3 éves korig legalább használni szeretném (addigra min. 18 kg. lesz.) Az a lényeg, hogy egy 15 kg-ig hitelesített szék nálunk nem bírná a strapát! Persze van olyan ismerősöm akinek a éves lánya kg, náluk biztos men lesz ilyen gond! :lol:

Erika! Ilyen ülésünk van és ettől a csajtól vettem. Majd ha lejutok az autóhoz fotózom, hogy mennyire dönthető.
http://www.teszvesz.hu/item635986704_ro ... attal.html

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

2 éves lána 9,5 kg (a num lock-om be volt nyomva) :oops:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Gabi: Én még nem mennék, sztem a talaj még nincs úgy átmelegedve. De én paranyanya vagyok....

Kiváltás: Passz, mi ott még nem tartunk....

Fülpuci: Minden fürcsi után jól kitörlöm a fülkagylóját, meg hetente 1szer babafülpucival egy picit a lyuk legeslegszélét. Védőnéni azt mondta, ne nagyon pucolgassam jobban, mert csak betolom a cuccot, jön az majd kifele magától. (igaza van, néha az ágyikójában találok 1-2 megszáradt fültrutyidarabkát.... :P )

Etetőszék: Én azért veszek valszeg ilyet, mert biztos, ami biztos. Előre nem tudom, mikor tud majd Ákos asztalnál széken ülni, és ahogy gyarapszik a súlya, háááát, esélyes, hogy megelőzi ezt.... :shock: :wink:
bébic

Manna: Nnnna, mire kiszenvedtem magamból egy tippet, erre.... :twisted: :twisted: Bizti nem? :lol: :lol: :lol: :wink:

Etetőszékhez még: Bár nem keresgéltem túl sokat a neten, de gyanítom, hogy közel ennyibe kerülnek a jobb fajta etetőszékek (cáfoljatok meg nyugodtan, ha nem így van!), akkor meg inkább biztosra megyek súlyügyileg, mert ki tudja...
(Meg mivel a járókát ingyé kaptuk, így most ezen nem fogunk spórolni.)
bébic

Gabi! Ez a kiváltás, amit írtál! Amikor már nem kell pótolnod tejjel, vagy tápival a kajálást, akkor lényegében kiváltottál egyet. Én Leventénél a tízóraival kezdtem, amikor azt kiváltottam jött az ebéd, utána az uzsi.

Fulpucolás! Én sima fültisztítóval pucolom a fülüket, de csak azt, ami kintről látszik, beljebb nem nyúlok, úgyis kijön! :lol: Imádja mindkét gyerek! :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Szeretnék egy kis segítséget kérni, valszeg már volt téma anno pocakosan, csak nekünk akkor még nem volt lényeges, de mostanra úgy néz ki, kelleni fog bébiőr.
Van valakinek tapasztalata, melyiket ne, melyiket igen, stb,?
Köszi előre is, csajok!
bébic

bébic
:nekünk Angelcare bébiőr van, mi szeretjük nagyon ,ez már a második (Annának is, Bencének is külön). kijelzi a szobahőmérsékletet, 450 m a hatótávolsága, az egyiket 2 és fél éve használjuk, a másikat pedig 5 hónapja..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Bébic: én/mi nem használunk bébiőrt. Szerintem felesleges, legalábbis én úgy gondolom!!!! Ja és itt sokan szenvednek vele akik használják, mert itt van kb. 200m-re a 6-os főút és a kamionosok rádiója állandóan bezavarja, plusz a szomszédét is hallod!!! :lol: :lol:

Fültisztítás: úgy mint Bébic. Esténként kitürcsi, aztán ha látok benne valamit akkor babafülpucival adok neki, de csak finoman.

Zöldi: akkkor valszeg jó lenne a 62-es. Van jó 62-es és 68-as nacink is. Nem lehet ezeken kiigazódni. Hát minden esetre nem egy hosszú lábú kisfiam van. Igaz apa sem égimeszelő! :lol: :lol:
Vendég

Ja a legjobb: ma felhív az a csaj akivel néha együtt sétizünk, hogy teljesen kiakadt ő is a védőnénire. A kislánya 27dkg-ot hízott most egy hónap alatt, neki is kevesli és mondta, hogy kezdjék el a gyümizést. A kiscsaj 4 hónapos!!!! :evil: :evil: Ugye nálam eljátszotta 4 hósan azt hogy gyümizzünk (akkor rendben volt a hízás), én nem tettem, aztán 5 hósan keveselte a hízást, de kijelentette hogy ne kezdjünk el semmit 6 hós kora előtt!!! 8) 8) Na most igazodj ki rajta!!! :evil:
Vendég

Bébiőr szerintem nem felesleges, ha pl. több szintes a ház, vagy kertbenkapa a program, vagy kiszaladsz a postáshoz...

Szerintem nyugodtan lehet már piknikelni. 2 hete meleg van, egy-két nap volt csak hüvibb. Meg hát 30 fokban hadd hűtse már valami azt a kölköt! :)

Kép
zölddisznó

Pizsamák 1440-2250.-
Kép
Kép

Kép
zölddisznó

...napozók és rövid ujjú bodyk 640-1280.-

Kép
zölddisznó

Pólók 590-1500.-
Kép

Kép
zölddisznó

Plédezés: mi hétvégén azon nyomtuk, tettem is fel képet!!! :lol: :lol:
Vendég

Rövid és hosszú nacik, együttesek, melegítők 1000-3000.-
Kép

Kép
zölddisznó

Rövidujjú bodyk 450-780.-
Kép

Kép
zölddisznó

Rövidujjú és atlétabodyk 640-930.-
Kép

Kép
zölddisznó

Mági: Köszönöm! :) Utána fogok nézni árfekvésügyileg! :wink:

Bocika: Kertes a házunk, nekünk kell sajna. Ahogy Zöldi is írta, többek között amiatt is. Remélem, nem zavarja majd semmi, elvileg itt a közelben nincs baba, úgyh. másé talán nem zavar bele... :roll:

Most Brendonban néztünk párat (nem ott tervezzük megvenni, na, annyi lóvénk sose lesz, hogy ott vásárolgassunk.... :lol: ), asszem vmi Philipsek voltak....
bébic

Sapik és sál+sapi 420-1700.- , fürdőrucik 1400.-, fürdőbugyi 690.-, csúszásgátlós vastag zoknik 720.-
Kép

Kép
zölddisznó

Talpas és lábfej nélküli hálókák 1620-1890.-
Kép

folyt köv éjjel...séta...

Kép
zölddisznó

Bekukk jogolok,

Manna
tutira arra gondoltam már amikor írtad h drukkoljunk, na de h egy egész csapat kell hozzá és el sem készültek.... hmmm jár az agyam.

Zöldi
nekem nagyon teccene a két satyesz uccsó képen zöld kockás és zöld csíkos, ha jól látom, ha fiús az.

Bébic
angelcare tuti jó, de így is néha hallom a felső szomszéd mit néz a tv-ben, akkor csatornát váltunk, apa nagy műszaki néztük a philipset is de az csak 3 csatornás azért nem vettük +

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Bébic: mi is kertesben lakunk. :lol: :lol:
Vendég

Zöldi! Egy csúszásgátlós vastag zoknit lestoppolhatok? Van 22-24-es lábra? Esetleg nagyobb?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Zöldi!

Ezek mekkorák?

zsebi_baba

Sziasztok!

Tényleg nem semmi amennyit írtatok...nem unatkoztok....és szerencsések vagytok hogy engedik a gyerkőcök.

Arni inkább délelőtt szokott jó nagyokat aludni,akkor viszont főznöm kell.

Boci:nekem Arni is ezt csinálta hogy 5 perc szopi után felüldögélt és sehogysem akart visszamenni cicire.Nagy sokára döbbentem rá hogy fogytán a tejcsi.Amikor megnyomtam a cicit jött belőle viszont ha fejtem egy csepp sem,vagy csak nagyon kevés.
Te szoktál fejni szopi után?tuti nem az a baj hogy nincs elég tejcsi neki?

Manna:Te aztán jól felcsigáztál bennünket!!!!!!

Etetőszék:mi is épp most nézegetjük,mert hamarosan aktuális lesz.A fisher price nagyon tetszene.... :wink:

A bébiőrön én is gondolkodtam,mivel mi még nem vettünk egyenlőre mert Arni velünk alszik a hálóban.Viszont ha külön szobába szeretném tenni én tuti nem hallom meg ha nyöszörög vagy valami baj van.És mi is kertesben lakunk,200nm-es házban,azt hiszem jól jönne.

Orsi:Te említetted már régebben a babazene cd-t.Mi most vettük meg a kettes cd-t és nagyon jó.Nektek melyik van meg?

Rajtatok felbuzdulva és hogy arnusom ma 5 hós,adtam neki egy kis almalevet és nagyon ízlett neki.
Csak az a baj hogy nem 1-2 kanállal hanem többel mert kérte...remélem nem lesz baja!
És ha már elkezdtem az almalevet meddig várhatok még a pürével?mert nem biztos hogy már pürét is adnék neki.hülye kérdés?

KépKép
lyndee

Nolinak boldog 5 hós fordulót!!!!!

KépKép
lyndee

Hello Lyndee - milyen almalét adtál? Te csináltad vagy vmi üveges cuccból?
Pankánál kipróbáltam a hippes almát, és úgy tűnik ez jobban bejön neki, mint a sima reszelt...

Kép
trombibébi

trombi:én is hippeset adtam neki,nekem ez volt a szimpi és ugy látszik neki is :lol:

KépKép
lyndee

Boldog hófordulót Arninak és Nolinak!

Bébiőr: a miénk nem volt drága, Media Markban vettük és sokszor előfordul, hogy mást is hallani, de nálunk nagyon sok kisbaba van. Egyébként én nem hallanám nélküle a gyerkőcöt, egyszer elfelejtettem bekapcsolni és szegénykém kisírta a lelkét mire meghallottam. :oops:

Kép
Kép
Kép
erika26

Boldog Hófordulást Noelnak és Arninak!!!!

Lyndee: passz, tényleg nem tudom mi van. :cry: :cry: :cry: Bár lehet megoldódni látszik a rejtély, szerintem a szopi módjával van a baj. Szopipárnán nyöszörög, de ha fekve szoptatom akkor nem!!!! :cry: :cry: Bár szerintem ha kevés lenne a tej, nem bírna ki 4 órákat (igaz most sűrűn rakom cicire) és nem aludná végig az éjszakát! Nálatok hogy oldódott meg?? Ja egyébként most fejegetek. A rendes ciciből jövöget, de a deformból nem nagyon, mondjuk abból régen sem jött!!! :cry: :cry:

Eszterke: ugye nem tűntél el végleg????!!!!! :cry: :cry: :cry:

Cili: csokitorta le van védve! :lol: :lol: :lol: Ezért 5-én Kubunak és nekem is sütnöd kell egyet!!!!!!!! Gondolom ezzel Kubu is egyetért!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Mi volt a dokinál????

Mikulás: a kötschög még engem sem látogatott meg!!!! Bár az előbb a spájzban láttam valami olyasmit, egy Tibi felirat volt rajta. :lol: :lol: Ezerrel szemezett velem, lehet holnap elpusztítom!!!! :lol: :lol:
Vendég

Kérdés: cseresznyét valamilyen formában lehet adni a bébinek?? Ha igen, mikor??? Most van anyuéknál nagyon finom!!!!
Vendég

Szép estét!

Apa nincs itthon, oooolyan car egyedül, hiányzik nagyon....és még holnap se lesz..... :cry: :cry: :cry:

Kubu: Neked is köszi, meg a Philipses infót is!

Boci: Jaaa! :lol: De akkor te hogy oldod meg, ha mondjuk alszik a kicsi és neked ki kell menni vmiért?
Húú, cseri, nyami! :lol: Bébiknek: passz. :(

Lyndee: Szerintem nem lesz baja Arninak! És nagyon boldog hófordulót Nektek!

Trombi: A HIPP-es almát Ákos is imádja, igaz, kicsit fanyalog neki az első kanálnál, de aztán cupálja befelé! :lol: :lol:

AIDA: Boldog hófordulót Noel babának!

Erika: Megkérdezhetem, milyen márkájú a bébiőrötök?
bébic

zöldi
részemről számíthatsz majd egy telóra a westendben mert foggalmam sincsen hol a tetőkertes lift!!!4

boltot nyitottál??
mi még 62-ekbe nyomjuk:))))

az a baj hogy így nem nagyon látszanak.
Engem ujjatlan bodyk érdekelnének.62-68-as

harivera
Budapest XXI. kerület

Hahó!

Képzeljétek ma végre rendesen átfordult a Drágám hátról hasra!!!!!! :lol: :lol: Szóval már mi is tudjuk! :P :wink: :wink:

Bébic!
Nekünk is Philips bébiörünk van. Sokat használjuk,mert a háló az emeleten van! :wink:

Lyndee!
Szerintem a pürét is nyugodtan kipróbálhatod!

Örülök az etetöszékes infónak, mi is szeretnénk hamarosan venni! 8) 8)
susy75

Andy!
Túléltétek az oltást?

Bernuska!
Nálunk kb 23 fok van most a hálóban, én még pamut kezes-lábasban és vékony hálózsákban altatom, de már gondolkodtam, hogy csak egy hosszúujjú bodyt adok rá. :?
susy75

Lányok, ezt az Angelcare bébiőrt ajánljátok, akiknek Angelcare van? Vagy van ebből többféle is?

http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... 4f58d495b0
bébic

Susy: Gratulaaaa! Nagyon ügyi Vinzent! :lol: :lol:
bébic

:cry: :cry: :cry: Apa sincs, Ti sem vagytok itt......kénytelen leszek szunyálni, miután jégkrémbe fojtottam bánatom.... :? :wink: :D
bébic

Megpróbálom a fotózott árlistát felrakni... 1242855827.4536.doc

Kép
zölddisznó

Felnagyítva olvasható!

...olvasok én is.

Kép
zölddisznó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: