A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

sziasztok!
régen írtam ide, a terhességemet a júliusi topic-kal csináltam végig, viszont sajnos úgy néz ki, h nagyon leálltunk, és bennem egy csomó kérdés merül fel, amit szívesen feltennék-megosztanék más anyukáknak..párhuzamosan olvastam ezt a topic-ot is, de írni csak oda írtam. úgy látom, h nálatok ez nagyon jól működik, és nagyon segitetek egymásnak.ha nem bánjátok,illetve ha lenne kérdésem, feltehetem-e itt nektek? köszi előre is:

¤mia¤
Vendég

Véda, köszi a biztatást, amiket írtál a tejcivel kapcsolatban, mind igaz, ezek alapján van elég... Csak a para is megvan, de igyekszem leküzdeni :)

Viki, Lackó nagyon édes! Ferus is pont ilyen arcokat szokott vágni, ha hülyeségeket gügyögünk hozzá :lol: Örülök, h. a doki is ilyen jó híreket mondott Neked :D

Muffin, Eliot nagyon ügyesen tartja magát! Ferus még nem nagyon produkál ilyeneket :( Kis lusta, mert kézben már nagyon ügyesen tartja a fejét, bár szerintem a karja nem elég erős még ,h. ilyen szépen kinyomja magát, pedig mostanában sokat van hason.
Na nem baj, majd tornáztatom, azzal, amit írtatok :)

Andkata, tök jók ezek a kendős képek! Lehet, h. nekem is be kéne ilyet szereznem...

Sz.andi, nekem is kéne fogyóznom :cry: Nekem még a mozgás és kajakitalálás is ok lenne, csak az a probléma, hogy ha úgy eszek, h. fogyjak,akkor nincs elég tejem :( Pedig először azt hittem,h. a saláta majd jót tesz a babócnak is, hát nem... :cry: Na mindegy, majd pár hónap után, ha már nem szopizik.

ÁÁÁH, nyüszög a Manóm...
sipiné

már megint alig van időm,
bocsánat,
azt hittem, ha Szonja ovis lesz, majd sok időm lesz újra :?

Apa-gondok: nagyon sajnálom, hogy ilyen sokan megszenvedtek (én is megszenvedtem anno) ezzel, de Andi már leírta, és én is csak ezt tudom mondani: az idő sokat segít. Kitartás, türelem, és majd lesz valahogy.
Nálunk másféle apa-gondok vannak, alig van itthon, állandóan a szüleivel van a férjem, odajár elmosogatni meg takarítani, itthon meg este van két órát a gyerekekkel, és kész. Ezt szóvá is tettem, mert én nem számíytok, megértem, a szüleivel akar lenni, hát legyen, meg szükségük van a segítségre. De a gyerekeinek nagy szükségük lenne az apjukra, és a napi két óra kevéskének tűnik!!!!
Másnap megbeszélte a tesójával, hogy eladják az apjuk autóját, és abból a pénzből gondozónőt fogadnak fel a szüleik mellé. Amúgy az apósom most van kórházban, mert nagyon gyenge, vérpótlást vagy mit kap. Az anyósomnak meg el van törve a keze...
szóval lesz gondozónő, csak nem tudom, mikor.

Rólunk:
Szonja megszerette az ovit, már reggelente csak annyit kérdez: megyünk ma oviba? És nem tiltakozik ellene, délután is nagyon jókedvű, amikor érte megyek. Imádja, hogy lehet ott zenélni, állítólag táncolnak is (de lehet, hogy ezt csak szeretné), meg mindenféle kreatív dolgot csinálnak szerencsére, amire nekem nem nagyon van energiám.
Nándinak még mindig folyik időnként az orra, és sajnos még mindig zöldet kakil. Sötétebb darabok is vannak benne, ez talán lehet vér? Egy szoptatott babának mitől van sötét darabka a kakijában?
Amúgy rengeteget eszik, amellett, hogy sokszor kakil (4-6x egy nap), mégis gyarapodik :shock:
lehet, hogy túl sokat eszik?
Szerintetek?
Dokihoz nem akarom vinni, mert ott aztán tuti összeszed valamit a náthájára. Amúgy jókedvű, jól alszik.
Ja, és tejmentes diétán vagyok. Azóta van ez a nátha+zöld kaki.
Áh, mégis felhívom az orvost.
Ja, vannak képek is, majd feltöltöm, ha lesz időm!

KépKép
szkagi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:27-kor.
20150601134430

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:27-kor.
20150601134430

Viki!

Germicid C-ből felet. De csak ha lázas.

Titi!
Fekete darabok szoktak lenni a székletben, az nem gáz. Szerintem a hosszúkás darabok lehetnek simán a banán rostjától. Ha az állag nagyon megváltozik, akkor beszélj dokival, mert kelhetl tenyésztés.

Kép
andkata

Ági! Te miért eszel tejmenteset? A hasmenés miatt? A zöld kaki lehet a vírustól. Mennyire zöld? Élénkzöld?

Kép
andkata

Viki: köszi!!! :lol: :lol: :lol:

Ami: Közelebb lennél kölcsönadnám a kendőm, hogy kipróbáljátok!!!
De szerintem érdemes venni, mert ritka, hogy nem jön be (Andi Bocsi :oops: )
Örülök, hogy elvitte sétálni Anyósod Áron bébit!
Énis így érzek amikor nem akar kajálni Levi (majdnem minden kajánál :wink: ), hogy nagyon jó, hogy van nem adnám semmiért, de iszonyú ez a tehetetlenség.

Wera: hogy vagytok? Nóri hogy aludt az éjszaka?

Marcsi: én is teljesen meg tudlak érteni és tudom miről beszélsz. Ezek a pasik nem normálisak, már bocsi. Az enyémmel az élen.

Andi: Nagyon örülök, hogy nálatok alakulnak a dolgok!!!

Sipiné: sajnálom, hogy nem volt jó nektek sem az éjszakátok!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

....
20150601134430

üdv Mia!
Belépésként kérünk Martinról képet! :)

Kép
andkata

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:26-kor.
20150601134430

Mia,
persze, írd csak le,
itt biztosan kapsz választ :D

csajok.
A Suttogót sokan írtátok. Olvassátok, próbálgassátok, de ne erőltessétek. Az is csak egy könyv, és a módszer valakinek bejön, valakinek nem. Minden gyerek, minden család, minden anya más és más, szerencsére.
Ne várjatok el a gyerekektől olyanokat, amire még nincs felkészülve. Hagyjátok fejlődni a maga ütemében, higgyétek el, senki nem fog úgy maradni, idővel minden gyerek önálló lesz, egyedül fog elaludni. Csak az egyik gyerek hamarabb kezdi, a másik meg később.

(ja, valaki írta, hogy mi a különbség a járóka és az utazóágy között: a járókának nem mozog a fekvőbetétje, az utazóágyé viszont igen, főleg, ha meg lehet emelni. Az én lányom is lassan szokott hozzá az utazóágyhoz, mert minden rezzenésére mozogni kezdett a fekvőbetét. De idővel megszokta.)

mennem kell, úgy hallom :roll:

KépKép
szkagi

Igen a kedvenc helyén. :) Ordított beraktam a kendőbe és 2 perc alatt elaludt.

Mexalen 125 mg is jó, de abból is felet adnék.( paracetamol).
A Germicid C azért jobb talán mert van benne egy kis nyugtató.
Fel kell írni. Küldjek receptet? :)

Kép
andkata

Andkata,
szép sötétzöld, fűzöld.
Tejmenteset egy védőnő javasolta a tejkiütések miatt.

KépKép
szkagi

nem csak kefíren, de nagyon szeretem. Ja és az édességet is- fagyi, jégkrém minden kilőve. És csomó felvágottban is van tej :(

Kép
andkata

És mit eszel Ági?
Én amit szeretek abban van tej...:(

Kép
andkata

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:26-kor.
20150601134430

viki nekünk antipyretikumot irt lázra a doktornő. abból is felet kell adni.

elvileg lázcsillapító kupot a doki ir fel. de már rég fel kellett volna irnia :oops:
mikor kint volt nálatok már akkor oda kellett volna adjon mindenféle receptet. mikor a mosdatót meg a konit meg stb-t felirt...
sose lehet tudni mikor lázasodik be alapon....

de irass fel minél előbb! még oltás előtt!!!!!!!

Kép

Kép
timi1982

Kata: köszi, akkor nem gáz, ha megvárom a következő kakit és utánna megyek vele dokihoz, ha akkor is ilyen? Egyenlőre nem kap több banánt és kíváncsi leszek. Csak az a baj, hogy 2-3 naponta van kakija.

Ági: Teljesen normális a napi 4-6 kaki. Olivér majdnem 3 hónapos volt amikor még mindig minden kajánál kakilt és hetente 20-30-40 dkg-okat hízott. Ő csak anyatejes volt. :lol: :lol: :lol:
(Úgy hiányzik a szoptatás!!! :cry: :cry: :cry: )

Viki: megkaptad a képet az avatarhoz?

Kép
Kép
Kép
titanilla78

jaj nálunk meg az oltás 30-án lesz. szegényem 29-én üli 2. hónapos szülinapját, ajándékba meg megkapja az oltást a doktornőtől. már most sajnálom...
kiváncsi vagyok mit szól a szurihoz. most hogy voltunk nála olyan tünci volt vele. egyfolytában udvarolt a doktornőnek, dumált, buborékokat fujt, kézzel lábbal magyarázott...
oltás után nem tudom fogja-e még igy szertni :D :D :D
(pedig már nem is fiatal és nem is csini) :oops: :wink:

Kép

Kép
timi1982

én meg tojásmentesen étkezem.... vagyis módjával fogyasztom

de pl. tojásos galuskának, nokedlinek, tojáspörinek, rántottátnak lőttek... abban töményen van a tojáska :(
pedig egy jó kis tojáspörkölt .... hmmm.... nyami..... nah jó eldugulok mert csak magamat huzom vele :D

Kép

Kép
timi1982

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:25-kor.
20150601134430

csak cumihiány, meg Anya-hiány volt, egy kis simizés és már vissza is aludt :D Rég volt ilyen :)

Ami én is voltam így, imádtam terhesnek lenni, és imádom a Manócit is, de néha olyan jó volna egy pici nyugi... :?
Azért nem cserélném vissza semmi pénzért :wink:

Viki, köszi szépen! Akkor ezek szerint csak ennyi az igénye? :roll: Végülis lehet, mert Apa vállán meg szokott nyugodni... Max eszik 2 óra múlva, ha mégsem volt elég, igaz? :)

Marcsi, gratula a szülinaposnak :wink:

Apa-gonddal kapcsolatban: sajnos én is a másik tábort erősítem, Apa tök jó fej, próbálkozik, csak valahogy én nem vagyok az igazi... még :) Igazából nagyon alkalom sem lenne, mert ha hozzá is kezdenénk valamihez, Ferus tuti a legjobb pillanatokban felébredne, mellesleg a mi szobánkban van, így még ki is kell költöznünk hozzá a kanapéra, ami nem a legkényelmesebb... Na mindegy, csak megnő ez a Babóca egyszer és én is kipihizem magam :roll:

Mia, üdv! :wink:

Titanilla, köszi az együttérzést, majd csak beáll nemsokára.. Tudod,a remény hal meg utoljára :lol:

Akata, nálunk is ilyen "kakagondok" vannak, Ferus ritkán produkál 3 naponként sűrűbben, most is szombaton volt neki utoljára :( Szerintem ezért is kezd kicsit nyügi lenni, de a doki néni azt mondta, h. ha 5 napig nincs, csak utána segítsünk neki, mert különben nem tanulja meg kinyomni. Szegényt annyira sajnálom...

Lázcsillapítóval kapcsolatban, nekünk azt mondta a doki néni, hogy ha belázasodik egy felet adjunk be (Noraminophenazonit írtak). Volt is egy kis hőemelkedése, szépen levitte neki, utána meg jól be is aludt. Biztos abban is volt egy kis altató :lol:
sipiné

Nem ijesztegetésképpen, de Ferus nagyon rosszul viselte az oltást: Egészen jó kedélyű állapotban találta a doktor néni, még a
megvizsgálást egész békésen tűrte. Amikor kapta a szurit, nekem
kellett lefognom a kis lábacskáját és kezecskéjét :( A doktor néni
kihasználta a meglepetés erejét és pikk-pakk beadta. Amikor megszúrta, először meglepődött, kikerekedett a szemecskéje, majd lassan lekonyult a szája és elkezdett ordítani. Még a doktor néni is mondta, h. azért túlzás, amit művel. Szegénykém ordított vagy egy órán keresztül (miután elment a doki néni), csak cicin sikerült megnyugtatni :( 1 hónap múlva pedig jön a következő... Előre félek tőle.
sipiné

jaj ugy aludnék én is egyet. de már nem kezdek hozzá... és ráadásul még ebédke a fasorba sincs...
jaj és még a porszivózás is a nyakamon.

de már mostam, ágyneműt húztam, pakoltam, takarítgattam. és persze 1,5 órát szórakoztattam a Törpét mert már megint minden érdekesebb volt mint az alvás :D :D

Kép

Kép
timi1982

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:20-kor.
20150601134430

Csajok: most jut eszembe, hogy Levinek már rég adtam d vitamint. Mindig elfelejtem :oops: :oops: :oops: :oops:
Nem lesz tőle baja? (hogy nem kapott?

Kép
Kép
Kép
titanilla78

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:20-kor.
20150601134430

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:19-kor.
20150601134430

sziasztok!

hat siras teren mi is csak visszafele esunk. visszajonnek a pocigondok,nem alvasok...annyira szornyu latni amilyen faradtak es megse tudnak elaludni. vagy ha sikerul is nalunk max 5perc,aztan orditas ezerrel 15perc ujra altatas ujabb 5perc csendert,ha kozben nem kel fel a masik :D :cry:

Apa gondok nalunk szerencsere nincsenek.A hazaselet dolog lassan mukodik,bar elso par alkalommal en is azt hittem sose fog menni tobbe. A babusgatas resze viszont nalunk is hianyzik a dolognak. De legalabb ha en olelem veszi a lapot,nem tul nagy vigasz h igy kell kikenyszeriteni de legalabb jol esik erezni.
Szoval kitartas!!! Lesz ez meg jobb is.

Ki volt az kozuletek aki megsutotte a kurtoskalit? Tegnap en is erre vetemedtem,de nekem irto kemeny lett,csak megszaritotta a suto,nem pirult es nem is olvadt ra a cukor. Ti hogy sutitek? Hany fokon?

Andkata!
Adel baba kendojet hol vetted?

SzAndi!
Es te a kengurut? Milyen? Tusz kepet dobni rola?
Vendég

Viki: kivágomés átküldöm azt. jó? Csak este már nem volt időm mert Tamás kitúrt.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Hát, Lányok el sem hiszem, Ferus 11:20-kor kajált, kb. délben letettem és azóta alszik. Épp az előbb néztem meg, mert "bepittyent" a légzésfigyelő, de szépen durmol. Azért kicsit megsimiztem, nehogy elfelejtsen levegőt venni nekem. Egyszer, még relatív az elején (kb. 2-3 hetes volt) megszólalt a légzésfigyelő, frankón csipogott reggel hatkor, hát majd kiestem az ágyból és olyan szívdobogást kaptam, nem győztem felrázni a gyereket :) Párszor már szívatott meg ez a légzésfigyelő, de inkább riasszon tévesen, minthogy baj legyen...
sipiné

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:53-kor.
Vendég

Sipiné! Nekem is sír Jázmin ha már nem kell neki, de azért még szívja! Olyan kis bugyuták! Olyankor odaadom a teli cicit is, hogylássam, nem-e azért sír, mert már nem jön és ha akkor is sír, akkor tuti nem kell neki.

Mia! Gyere nyugodtan, kérünk képeket Martinról!

Akkor megnyugodtam! Nem csak én vagyok ilyen, hogy apa próbálkozik, nekem meg nem sok kedvem van hozzá.

Holnap viszem Jázmint szemészetre!
Már kérdeztem, de megkérdezem megint:
Wera! Nórinak elég volt egyszer átmosni a könnycsatornáját és rendbe jött?
Mert én attól tartok, hogy mostantól járhatunk hetente átmosásra és nem lesz jobb! Na de majd meglátjuk. Sokáig nem fogom hordozgatni az tuti, akkor inkább elviszem GYöngyösre!

Kép
szly27

Viki: én is igyekszem a kedvében járni apának, de nem igazán értékeli. Múltkor már láttam rajta, hogy nagyon fáradt és tudtam, hogy korábban végez. Üzentem neki, hogy siessen haza, mert mi sokáig maradunk a játszótéren és tud pihizni. 3 órát kapott pihire. Azt hiszitek értékelte? Eszébe sem jutott, hogy neki akartam ezzel kedvezni. Még csak kedves sem volt. Persze este már annyira kivoltam, hogy meg is jegyeztem neki, mire kicsit elszégyelte magét (talán) de ennyi. Minden este egcsinálom a másnapi reggelijét, hogy neki ne keljen (elég finiket csinálok)+ kap gyümit is mellé. Az első 2-3 alkalommal meg is köszönte, meg volt hatódva aztán annyi, már természetes. Pedig ezt már erőn felül csinálom miután mindenki ágyban van és kész az összes esti melóm. Na már megint sikerült panaszkodnom....
Bocsika!!!! :oops: :oops: :oops:

Viki: elküldtem!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:18-kor.
20150601134430

Kata: most jól beparáztam (görbe csontok) :oops:
Köszi ezután tuti nem felejtem el. Lelkiismeret fúrdalásom van a terpeszpelenka miatt is, elég ritkán van rajta, mert nem szereti, de bizom benne, nem lesz gond. 26-án kiderül.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

8)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:53-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:54-kor.
Vendég

Viki: köszi, azért ha a párod tud olyan kivágást is ahol nincs ez a fekete keret akkor megköszönném,ha azt is átküldenéd!!!
:lol: Köszi mégegyszer.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:02-kor.
20150601134430

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:02-kor.
20150601134430

dobok néhány képet a hétvégénkről!

Kép Kép Kép Kép

Kép
szly27

Ahogy nézem a vonazón a gyerekeim képét, teljesen meg vagyok hatódva, hogy milyen gyönyörű gyerekeim vannak. Már potyognak is a könnyeim. Bocsi, de ezt muszáj volt megosztanom veletek.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Bizony Titi, gyönyörűek!

Szly: a tieid is! :D
Vendég

Levente is alszik, bár nagyon nehezen aludt el. Már ölbevettem és úgy nagynehezen elaludt. Nagyon küzdött ellene, ez vgolt hajnalban is. Párszor azóta megébredt yüglődött, de mikor visszaadtam neki a cumit visszaaludt. Most legutobb azt hittem felébred így megcsináltam a kajáját. Majd megmelegítem,ha felébred, bár azt írták nem lehet újramelegíteni. Gontolom mert akkor nem lesz elég sűrű. Ha felhíhúl teszek bele sűrítőt.

Ami: Áron baba hogy viselte a sétát a nagyival? Nem visított a végére? Üzenem neki, hogy emberelje meg magát és legyen jókisfiú, mert egyszer, ha lehetőség lesz rá összeakasztjuk a bajszunkat!!! (majd elötte nem megyek kozmetikishoz egy ideig :lol: )

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Titi! Én is meg szoktam hatódni! Olyan jó érzés! Azt is annyira imádom, amikor Roli csak úgy odajön, megölel, megpuszil és azt mondja szeret(lek), lek nélkül.

Kép
szly27

Vidokata! Köszi! :lol:

Kép
szly27

Titi!
:wink:
20150601134430

sziasztok!
íme Martinunk :)
egy vasgyúró a lelkem..60 cm és 6700g..fáj is a fejem emiatt..de csak anyatejet eszik..mitől ekkora..??

jó volt visszaolvasni a szopival kapcsolatos problémákat, mert úgy néz ki, h nálam is fogy a tej mennyisége.. most elkezdtem teát inni..hátha..remélem visszajön..
és hadd osszam meg veletek a jó hírt..ma csak egyszer kelt fel!! hajnali 5-kor..és utána aludt 8-ig.. amúgy 1,4,7 órakor kért tejecskét..már 12kg fogytam.. :(

pusz,

¤mia¤ Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: