A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Míra akszik, Ákos meg itt mellettem a pihiszékben bacik aludni... :twisted: Apika még sehol... :( így visszaolvasgatok kicsit.

Kép Kép
manósziget

Estét!

Kipurcantam...sétáltam ma Barnival 1 órát.Most látszik fürdés után az arcomon,hogy kicsit odafagytam :lol: Barnit 3 órán keresztül próbáltam elaltatni most este,ilyen még nem volt.Az összes agysejtem elpusztult.Így most arcra estem.Szép és nyugodalmas éjszakát.

Kép
v.andi

Viki!

Tényleg? :):) Dórik nem csak egyszerre bújtak ki, de egyszerre jelentették be érkezésüket is?:D:D Akkor nem véletlen, hogy csak Dórák lehettek!:D

Bibi!

Boldog szülit! :):)

Astrid

Kép
astrid

Rita, látom nálatok sincs rendes alvás napközben. :? De mi a franc lehet velük? Sőt enyimé még most se nem alszik. Csak rágja meg szopizza az ujját, de semmi hajlandóságot nem mutat arra, hogy aludjon.

Viki, hurrá, hogy minden ok Dórival.

Tengdi, Kép

Bex, neked is még mennek a gyógymanók. Tomikának gratula a szép méretekhez.

Bocsi, de nem megy tovább... leragadnak a szemeim... plusz már jó lenne Ákost valahogy elaltatnom....

Jó éjt mindenkinek. Pusz.

Kép Kép
manósziget

Ma nálunk se volt jó hangulat.... azon vettem észre magam, hogy ráhangolódás nélkül gyártom a karácsonyi ajándékokat.... most is még a kollázsokat csinálom a naptárakhoz...
brr
de december 21. téli napforduló! utána már múlik a sötét!

Manónak kitartás és erő.

Süti várunk egy szeremlei sétára :lol: és gyűjtöm az erőt, hogy elkészítsem a hólabdákat....

Nem bírok többet reagálni.

Nyugodt éjszakát!

KépKép
KépKép
zsalyam

Sziasztok!

Én is már nyár óta olvaslak benneteket, de kb. most jutottam el odáig, hogy esetleg csatlakoznék is.... :roll: (persze, ha szabad :?: ). Az elmúlt hónapokban sok ötletet és támogatást kaptam tőletek már, de mivel nem vagyok írogatós típus, ezért sosem jutottam el dáig hoyg írjak is.

Most csak röviden rólunk, Bence szeptember 10-én született a Kútvölgyiben, első baba nálunk. Szerintem messzemenőleg minta baba, nem is merem leírni nagyon, hogy 12 órákat alszik egyhuzamban este 8 és reggel 8 között, és még nappal is alszik vagy 3-4 órát. És azon túl sem nagyon síros és sokat elvan egyedül is, kis ágyban is, meg pihi székben....

És amiért végül is most úgy döntöttem csatlakozunk, az s.vera problémája. Olyan, mintha Bencéről olvasnék: A 3 hós oltásnál derült ki, hogy 1 hónap alatt csak 320 grammot hízott, de most aztán egy hét alatt 200 grammot. Szintén, amint picit is jól lakik, elkezd nézelődni, beszélgetni, ma meg már sikongatott is (ugye, hogy pont ugyanolyan... ;-) ). Szerencsére a mi dokink meg védőnőnk nem riogat semmivel, azt mondja ez teljesen normális dolog. Egy másik fórumon kértem már tanácsot és azt az okos tippet kaptam, hogy szoptassam minél ingerszegényebb környezetben, hogy ne legyen mit nézegetnie (félhomály, csend). És ez nekem tényleg bevált, így most már rendesebben szopizik. Én úgy döntöttem, nem adok neki extra lefejt tejet, pedig van tejem, fejhetném, de szerintem elég kell, hogy legyen neki a szopi is. Gondoltam leírom, hogy Vera lásd, nem vagy egyedül ezzel a "problémával".

Amúgy azt hiszem, Bence a topikos babákhoz képest kifejezetten alacsony súlyú: ma mértek 5130 grammot és 61 cm-t. Születési súlya volt 3200 gramm és 50 centi. De én emiatt egyáltalán nem aggódom, mert mosolygós, jól alvó, kiegyensúlyozott baba.

Na, azt hiszem bemutatkozásnak ennyi elég, a végén még pár kép:

1 naposan:
Kép

3 hónaposan:
Kép

Fánival:
Kép

PS: Igyekszem majd rendszeresen jönni és követni az ütemet, mert látom nem minden újonnan csatlakozónak ment ez.... :wink:
frocli

nnya úgy látom nem voltunk aaaannnyira egyedül a zárt topic nyitás problémával......
ide akár át is mehettünk volna...... csomó volt babanetes fórum ment át..... hát hiába nnnya....
http://www.anyatanya.hu/index.php

KépKép
dorkamartini

frocli üdv itt!:)))
bence édes naon:))))

manoo banyeg.......
remélem éjszaka tűrhető volt....
nekem is a tököm kivolt a céges karácsonyi vacsijától páromnak...... hogy lehetnek illen hülék hogy hét közepére estére teszik..... nnnna midegy... aztán ma meg én vagyok fenn négytől mert párom ugyi fáááradt.....
mindegy....
csak mán én is kivagyok...

milyen húúúdetele a f om karácsony előtti feeeling van mindenhol:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

lányok...
lecarom tabletta és humor humor humor
különben bedilizünk:))))))

KépKép
dorkamartini

párom ma reggel....:
tudod dorki te iiiiilyen kis pici voltál:)) vagy nem is mégkisebb.. aztán nőőőőttél meg nőőőtél egyre nagyobb lettél és már nem fértél el anya pocijában..... és akkor kijöttél ide közénk...:)))) és én ennek úúúgy örülök.. aaaannnyira szeretlek!:))))

hát és akkor ne olvadjon el az ember?:))))

KépKép
dorkamartini

Jó reggelt,

kicsi fiam megkímélt nekem. 11-re sikerült elaltatnom... cserébe nem kelt éjjel... még alszik. ;)
Apika (aki mellesleg 11-re ért csak haza :?) elflejtett nekem tesztet venni, így még rághatom a kefét délelőtt.:?

Móni, Kép neked... sajna sok mindent nemtok mondani, mert hála az égnek tesóféltékenység nincs nálunk... legalábbis ekkora mértékű... mert egy kicsi azért van, de az sztem normális is.

Peppino, valszeg ugrotok, azért eszik gyakrabban Tomika. Majd beáll, türelem. ;)
Ákos egész jól elvan hason... bár ő úgy is alszik...

Andi, hurrá, hogy bejött a korábbi fürcsi. :lol:

Timi, hú de jó cikket találtál. Basszus ahogy olvastam tisztára beleéltem magam Míra helyébe, hogy mi játszódhat le most benne...és potyogtak a könnyeim...

Brumi, neked is naaaagy Kép Asszem kezdünk mind elfáradni... tuti az is benne van mindenhol. Most jön ki rajtunk a kezdeti nem alvás... és ezek az apró és már nem annyira apró kis szobacirkáló megérzik ám, hogy nem vagyunk a toppon és ki is használják, de rendesen.
Tegnap este ugye egyedül voltam a kettővel... Míra úgy viselkedett, mint akinek elmentek otthonról. Már bocsi,de télleg... És mikor már nem bírtam cérnával és már túl voltam az ezredik rászláson, hogy ne ugráljon az ágyon meg egyen meg pakoljon el meg stb... gatya le és rácsaptam a fenekére... ő meg mit csinál?? Kiröhögött!!! Úgyhogy téptem én is a hajam rendesen... De az tuti, hogy egy darabig ha lehet este nem maradok együtt a két csimóval... így ma este Míra megy szépen mamáékhoz és ott lesz egész hétvégén... Talán én is pihenek és feltöltődök kis energiával az ünnepekre ő meg tud majd nagyon szánkózni. ;) Így mindenki jól jár... legalábbis amennyit ki lehet hozni ebből a helyzetből...
Áááá az a vigyor!!! Sztem ezekért a pillanatokért érdemes élni. :lol:

Látom Annánál is borult a bili... Kép

Egyenlőre ennyi, megyek kicsit játszani Mírával, míg öcsi nyomja a szunyát.

Kép Kép
manósziget

Folyt. köv.

Én nem akadok el a babakocsival! Azért a 30 centis kerekeknek most jó hasznát veszem. :lol:

Vera, anno Míra is csak 300-400 g-okat hízott a 3. hónaptól.. majd még kevesebbet... Emiatt 4,5 hósan el is kezdtük a hozzátáplálást, de attól se ment jobban a súlya... Most 2,5 évesen is csak 12,5 kiló... ő ilyen alkat... én nem bánom, mert később valszeg jobb lesz neki, nem kell örökösen a súlyára figyelni. (Bízzunk benne ;))
Szóval megnyugi és ha kiegyensúlyozott, nyugodt baba, akkor tökéletesen elég az neki, amennyit kap.

Astrid, Viki ti már ilyenkor tudtátok hogy jön a baba? Igaz ti augusztusra voltatok kiírva... mi még csak ezután gyártottuk le. ;)

Gyerekorvosok monnyanak le!! :twisted: :twisted: Már Bexé és Spickeyé!

Móni, micsoda programok! :shock: Az a klipp... na az annyira tecc Mírának! Minden nap meg kell hallgatni többször is! :lol: Már be kellett tennem a könyvjelzők közé. ;)

Frocli, :lol: helló-hallló! :lol: Édes a fiad! És tényleg minta baba lehet. Azok a tágra nyílt szemek!!!!

Timi, anyatanya is felmerült a lehetséges új helyek közt...

És most elindulunk a szokásos körutunkra... pusz

Kép Kép
manósziget

MAnó, én egyszer úgy elvertem a két nagyot, hogy annál jobban nem akarom soha (nem lettek kékek, de nekem fájt a kezem :wink: ) szemközt röhögtek ők is, mint téged Míra. Akkor elhatároztam, hogy nincs több verés, másként kell megoldani a dolgokat. Azt hiszem, te nagyon bölcs döntést hoztál most Mírával kapcsolatban :wink:

Szia Frocli. NAgyon aranyos a kisfiad. :D

Bibi, boldog születésnapot!!!! :D :D :D :D :D

Süti, alul ronda, de én az igazat megvallva, azt se tudom, hogy akkor most az alsó vagy a felső szál laza.

MA már jobb. Megint 2 óránként harangozok, de most csak Samuka akar kiborítani (az egérrel játszik...)

Dorkatimi, :wink: :) (vannak dolgok, amiket szavakkal nem nagyon tudok megfogalmazni :oops: )

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

JA, Vera, frocli, tegnapelőtt ráálltam a mérlegre a kicsivel (mert nincs csecsemőmérlegünk) és amikor leadtam a kicsit, csak 4 kilóval mutatott kevesebbet :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Totál kiakadtam, bár azóta megnyugtattam magam, hogy nem tökéletesen megbízható a mérlegünk :wink: :roll: :lol: . Szóval ő sem egy húsgombóc. Vannak ilyen gyerekek :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Süti, fagyott gyerek :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Jóóóóóóóóóó reggelt!!!

Kata... köszi a szomszédokos infót.... :wink:

Timi...
apa-lánya de édik.... :) :) anyatanyán én is vagyok zárt fórumban... (igaz oda nagyon ritkán tudok menni... mert a babanet leköti az időm... 8) 8) 8) de szerintem jó.... ) Anno Imola tiltakozott ellene.... :? :? :?

Bibi..
. én előre megelőlegeztem Neked a szülinapi köszöntést... de most (is) Isten éltessen sokáig!!!!!! Kívánok Neked sok örömet, türelmet, mosolygást és mindent amire vágysz!!!! :wink: :wink: :wink:

Folyt. köv. Dóri felébredt....
vikiviktor

Jó reggelt!

Mindenkinek köszönöm a tanácsokat, és a kedves szavakat. már nem aggódok, mondjon a doki, amit akar. a tápszert sem váltottam ki, ha szopizni nem akar valószínű tápszerből sem enne többet!
tegnap mértük és 5230g, tehát növögetünk mi szép lassan :) !
Frocli: üdv köztünk, és tényleg nagyon hasonló a helyzetünk. nálunk Zoé a lámpának szokott magyarázni, pedig nem egy nagy szám.(egy vékony rúdon két szpott, mégcsak nem is színes, csak barna)
Azért örülök, hogy nem mi vagyunk az egyetlen "pindurkák". de nekem nem is tűnik picinek, mert olyan kis hurkái vannak, hogy csak na!
Manó: remélem öcsi hagy majd pihenni, míg Míra a nagyszülőknél lesz! egyébként nekem is késett 3 napot, már kezdtem tépni a hajamat! úgy látszik mindenkire ráhozza a frászt így karácsony előtt, Floranan is így járt!
Tényleg Floranan merre jársz????
és Scooper??????

KépKép
Kép
s.vera

Bibi: nagyon boldog szülinapot!!!!!!!!!

ez piros akart lenni, de ez a hülye net, nem úgy gondolja!
na mindegy a lényeg így is benne van!

KépKép
Kép
s.vera

Sziasztok!

Frocli, üdv köztünk !!!

Köszönöm a szülinapi köszöntéseket :)

Manó, Anna: Lilla engem is kiröhög, ha megrángatom ... nálunk a testi fenyítés nem működne, mert azt váltja ki belőle, hogy: még inkább csinálja, csak azért is megmutatja, hogy meri ezt csinálni ... ha magamba nézek, magamra ismerek ... én is pont ilyen gyerek voltam ... szóval, csak azt akarom kinyögni: a lelkére kell hatnom, mert az fáj nei igazán, ha látja és érzi, hogy nem "úgy" szeretem, ahogy szoktam ... mellőzés, nem veszem fel, stb ... :lol: :shock: :lol:

BEX: ÉN ÚGY TUDOM A STODAL 2 ÉVES KOR ALATT NEM ADHATÓ !!!! (helyette lándzsás útifű szirupot kapott Lilla)

Manó: simisimisimi .... de jó neked, hogy időnként "le tudod adni" Mírát ... nekem esélyem sincs pihenni, feltöltődni ....

Dorka: kamillát ajánlott a homeos dokinéni ... van egy szer, ami por alakú, ebben más potenciálban van a kamilla, nekünk ez nagyon bejön (Lillánál is, és úgy tűnik Lottinál is műxik:) :

http://www.teetha.co.uk/our-products_Teetha_pg3.aspx

!!!!!!

HOLNAPI TALI: szeretettel várunk mindenkit 2 óra után ... azt is, aki eddig nem jelentezett, de meggondolta magát :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

hahó :)

Csajok, mindenkinek nagy simi és ölelés és pozitív enerdzsí. Ránk fér. Olyan szinten kimerültem, hogy reggel mikor felkeltem szédültem. a tegnapi nap volt a mélypont eddigi életemben gyerekileg...Gergő megkapta az eddig csak ígért nyaklevest. Luca bojkottálta a házimunkát, Atesz helyett gépeltem a dogáját, Vica elvarázsolt megint, cseszik enni, Ati nem alszik, kimentek az udvarra havazni, fél óra múlva Papa bezavarta őket, mert nem Ati kezét fogva sétálgatnak, mert külön játszanak, s mert Atinak "lefagyott" a keze /nem hajlandó kesztyűt venni a dinnyéje, de csak hideg és piros volt, azért a gyerek se hülye/ s a gyerekekkel ugye nem úgy kell beszélni, mint a legénységgel a tűzoltóságon, de hát Papa már mindig parancsnok marad, én is összevesztem vele, az alaphangulatra még ez is rátett, s hozzájött még az, hogy karira a sütés egyelőre a holdban volt, s bárhogy filóztam csak éjszakai sütés lesz belőle, de 11kor már elájulok, szóval kiborultam, hogy a kurva életbe szinte elmosogatni sem tudok, mert két percenként Lucához kell mennem, stb, hogy lesz ebből nem hogy süti, de takarítás és stb. Szóval pánik volt van. Fürdeni is úgy fürdök, hogy Luca bent van velem a hordozóban, mert Apjánál sincs el.... :( ... Éjjel Gergő hányt kétszer, valami vírusos genya, ma nem ment suliba. már semmi baja hála az égnek, jól van. Reggel legyúrtam a mézes tésztát, megcsináltam a csúcshoz a krémet, még majd a mézes zserbót kéne összedobnom vmikor, meg rendet rakok, elpakolok, felnyalok mindent, mert holnap anyóssal lesznek itthon a srácok, ha nekiáll nekem pakolni akkor sikítófrászt kapok. Mamával egy jót beszélgettünk, mondtam neki, hogy nem az volt a bajom, hogy felküldte a srácokat, hanem ahogy felküldte, s h Papa igazán megpróbálhatna nem parancsnokként szólni a gyerekekhez, hanem nagypapaként... Közben papa hazaért a vásárlásból, s hozott a gyerekeknek egy hatalmas medvét :D:D:D:D el is neveztük MedveÚrnak :D Gergő pedig megállapította, h Papa tényleg szereti őket... Ati futva menekült a medve elől, még a zokniját is elhagyta, de mostanra megbarátkozott vele :D én meg bőgtem a gesztustól...

Timi, na hogy ízlett a krumpli? én mostanában jól megszórom fokhagymával :D:D:D

Vera, a tejednek semmi baja, tökéletes, pont annyi és pont olyan, amilyennek lennie kell!!!!!!!!!!!!!!!
Frocli, szia nálunk, gyönyörű Bencéd van!!! :):)
Manó hatalmas simi Neked!!!!!!!!!

féltékenység: ne emésszétek magatokat, ez az élmény is kell a gyerekeknek az egészséges fejlődéshez, ahhoz, hogy ne egoista önimádó felnőttek legyenek :) Anna írta még anno míg pocakosak voltunk, h el lehet beszélgetni a tesókkal, hogy teljesen normális amit éreznek, hogy nem kell miatta haragudni magunkra, hogy féltékenyek vagyunk, s hogy mi szülők, mennyire nagyon szeretjük őt is, stb stb. Ezáltal a féltékenység miatti önvád megszűnik, mert kvázi legalizálódik.

Bibi, boldogságos szülinapot!!!!!!!!!!!!! :):)

akit kihagytam mea culpa... :oops:

vicger

Bibi: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK.

És most mindenkinek küldök egy kis segítséget a karácsonyi takarításhoz: http://www.youtube.com/watch?v=ZUMEVuIQ ... re=related

spickey

Spickey, jó is lenne, ha így menne :D

Kriszti, vígasztalódj! Sokkal jobban állsz, mint én :wink: (Egy ágy tele mosott ruhával, a konyha robbantás utáni állapotban, gyerekszobák szintúgy... ha kell, kész lesz, ha nem, nem /vállvonogatós szmájli). Azért jó fej az a papa :wink: és a kisfiúknak néha nem is árt egy parancsnok :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Ja, különben tudom, hogy nem vígasztal :(
Megyek főzni. Pussz! :wink: :D

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Anna, mit nekem ágy! Egy egész szoba van tele mosott és el nem pakolt ruhákkal :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

egyébként vigasztal ;) ;)
De tudod mit? tényleg vállvonogatós smile!!! :):):)
Jobban vagy?

ja, Atesznak 4es lett a matek zh :D:D:D:D:D:D:D

vicger

Sziasztok!

Bibi: Boldog szülinapot!

Manó: Örülök, hogy Ákos ilyen ügyi volt és legalább hagyott aludni. Nekünk is jó éjszakánk lett volna, de Andris fél1 után 4x kelt fel reggel 6ig, akkor végleg. :roll: Máté nagyon rendi volt, evett, aludt, evett, aludt. :)

Frocli: Üdv, Gergő nagyon aranyos!

Kriszti: Mikor olvasok az ilyesfajta napjaitokról, hát újra emelgetem a kalapom. Én már akkor rosszul vagyok, ha Apa később ér haza, vagy - mint ma - Anyum nem tud jönni. Így ma Manduca-zunk egész nap, hogy a nyüszögéstől ne tépjem a hajam estére és még csináljak is valami hasznosat.

De én nem értem Máté nem-alvását napközben. Ha leteszem - láthatóan hulla fáradt, már alig lát ki a fejéből, dörgöli az arcát - 5 percig elvan, majd folyamatosan nyögve szenved. Én már nem tudok másra gondolni, mint a fogára. Most is épp ez zajlik a háttérben... Sőt, már itt van mellettem... Én nem hiszem, hogy elég lenne neki a délelőtti kétrészletes össz 40 perc + a délutáni 1 óra. Éjszaka 7től 6-fél7ig alszik, 2x kel közben 20-20 percre. Oszt ennyi. És 6ra este már csak sírni bír, annyira fáradt. Én ettől vagyok ki, mert Andris már ügyesen alszik - most is - az ágyában, de kishercege itt szórakoztat. Pedig - vessetek meg - de olyan jó lenne legalább 30-40 perc egyedül. :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hgrita 2009.12.18 12:30-kor.

Kép

Kép
hgrita

Kriszti, Atesznak gratula!

Nekem "csak" 2 kosárnyi vasalandó van, de nem is vagyunk "csak" 4en. :) Viszont délutánra - ha minden jól megy - kiürül a szennyeskosár. Ilyen se emlékszem mikor volt utoljára. :lol:

Odacsapás: Én eddig kb 2-3x csaptam rá Andris kezére, plusz 1x a fejét legyintettem meg. Őt nagyon megviseli, így én inkább ordítok. :oops: :wink: Tudom, ez se a leghatékonyabb, sőt a legkevésbé sem példamutató magatartás, de segít levezetni a feszültséget. Azért fejben néha-néha odacsapok én is. :oops:

Séta: Szerintetek ilyen hidegben (itt -2,-5 van), mennyi időt lehet kintblenni a picikkel? Úgy kimennék délután, de nem tudom mennyi idővel kalkuláljak.

Kép

Kép
hgrita

szép napot,reggel nem engedett fel a net,nemcsak ide ,sehova :(

Anna, ha az alsó laza,akkor ahova beteszed az orsód(nem a varrógépbe,hanem előtte,egy kerek szerkezetbe)na azon elvileg kell legyel egy kis csavar,azt meg kéne húznod!!

Üdv Frocli!Szép a kisfiad!!!Maradj velünk,ha nyár óta olvasol akkor tudod milyen jó kis csapat vagyunk!!!

Brumikám!!!Nagyon Boldog születésnapot kívánok!!!!Már csak 1 kell aludni!!! :wink:

Kriszti,örülök hogy legalább nagyanyóssal sikerült egy jót beszélnem.....sajnálom hogy Luca nincs el Atesszal,mert pont akartam mondani,hogy Atesz menjen le a gyerekkel a hóba,te meg pár óra rendet varázsolsz!!!!
Én is utálok ilyet kérni,de ha Berni nem aludna napközbe egy nagyot,bizony megtenném,de hagy a sütést,és kérd meg nagyanyóst,hogy idén süssön nektek is,ezáltal ő sztem el lesz bűvölve,hogy gondoskodhat rólatok,neked meg egy gonddal kevesebb!!! :D

Mivel Spickey linkje csak 7 perces,én is küldök egy kis takarítás segítőt :wink: :
http://www.youtube.com/watch?v=KWeFR7AY ... re=related

sutimano76

Berni tegnap 4 órát aludt kinn,igaz gyapjúpárnát raktam alá,és 3 réteg ruhán a bundazsák,plussz 2 takaró rajta.....ma azért behozom előbb,mert tök hideg volt a pofija,keze-lába!!!

Rita nincs erkélyetek,gang????

Gratula Atesznak!!!!

Berni egy órája alszik! :oops: :oops: :oops:

sutimano76

Halihó!

Valamiért nagyon jót tesznek a lelkemnek, testemnek a havas séták....Kevét húzom a szánkon, Róza rámkötve....mindenütt hó és csönd és folyó ....kész meditáció....kár, hogy Keve kétpercenkét nyüsszögte a hátam mögül, hogy " Menjünk hazaaaaaaaaa"... szóval még se meditáció :lol: :lol: :lol:

Kriszti ez megható, a kemény külső érző szívet melenget :wink: :lol: . Nagyon jól állsz a sütéssel..... nekem kedvem sincs nekifogni....
Férj ügyes zh-ügyben!

Frocli üdv! Csoda-bogár szemű Bence! :)

Én egyszer paskoltam meg Keve-popót 1,5 éve kb., fel se vette, de viszont én darabokra törtem....rémes volt......mert tudtam, hogy ez csak egy szülöktől-nagyszülőktől örökölt viselkedési beidegződés.... na meg, hogy elszállta a fejem :lol: .
Nem hiszem, hogy használna....csak a tehetetlenségem hatalmas kérdőjeles-jele villogna... ez nagyon érthető volt :lol: .

Bibi ez a kammillás por a fogzásra?

Tegnap dokinéninél voltunk szurin...... és jól megijesztett, mert most is kérdezte, hogy adom a d-vitamint.... úgy tűnik Róza kutacsa elég nagy....... én is éreztem.... azt mondta második babánál merülőben van az ásványianyag-tartalom....szedjek zöldárpa tablettát ..... hallottatok már erről?
hát szedem......elég rémes ízű, mintha szénát ennék.... :lol:
Mondtam neki, kevés tejet iszok...... azt mondta nem is baj, mert
újabb kutatások szerint a tej viszi a kálciumot....
http://edenkert.blogter.hu/236518/a_tej ... gyogyszer_

akkor mit adjak inni Kevének?
hmhm

KépKép
KépKép
zsalyam

Hát nem tudom, Róza nem nagyon marad babakocsiba... így csak magamra kötve megyünk ki....... így viszont nem kell annyira beöltöztetni...melegítem..... a babakocsiba ahogy Süti írta jó lehet a gyapjú párna, vagy bundazsák..... így maradhat gondolom egy órát is....... bár én nem merném ennyi ideig kint hagyni :oops: . De még régen olvastam valamit erről a neten....... ajánlott kint töltött időről...... gőzöm sincs hol :shock: :shock: :shock:

KépKép
KépKép
zsalyam

Süti-takarítás-segítője puffos ujjal :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: és csótányokkal brrrrrrrrr

KépKép
KépKép
zsalyam

Kata, jól emlékszem, hogy te kérdezted honnan és mit rendeltem? A toystore.hu-ról rendeltem szinte mindent, Máténak a következőket (csörgőt, rágókát nem akartam, abból maradt Andristól elég, így előre gondolkoztam)( és minden jóval olcsóbb volt, mint a többi helyen, a linkeket csak a képek miatt választottam):

http://bolthely.hu/manojatek/id/00219_Zenevonat

http://www.formatex.hu/catalogue.php?ac ... =20GLT1119

http://www.formatex.hu/catalogue.php?ac ... =20GLT1119

http://www.infantino.com/Toys/Toys0/158-236.php

Még egy FP autót, de arról nem találtam képet.

Tőlünk egy nagy barna macit kap és új cumikat. A többi játék az egész nagy családtól lesz.

Kép

Kép
hgrita

Kint: hát Rita nem tudom.... ha van báránybőröd, vagy bundazsák, ami tényleg bundás, akkor szerintem simán lehet 1-másfél órát kint lenni. Nekem a babakocsis gyerekeim kint aludtak a hóban 8) :D :D :D Ati már nem annyit, ugye költöztünk társasházba, itt nem lehet kitenni az udvarra, ő az erkélyen aludt. Luca meg kendős gyerek, rajtam alszik, így addig maradunk, amíg én szét nem fagyok. Azt tudom, hogy -10 alatt nem ajánlják kivinni a lurkókat.

Sütikém, jó lenne, de mama idős és beteges már, nem tud órákig pepecselni, s a kiscsaládom igénye túlmutat a kakaóscsigán, ha sütiről van szó.

Erről jut eszembe, felteszem a picre a kókuszost, és plusz még egy kókuszost, amit imádok :D:D:D egyik sem nehéz :)

vicger

Ezt most kaptam, megosztom:

Kép

És Rita Hamvas Béla is nagyon jó olvasmány Márai Sándorral együtt.

KépKép
KépKép
zsalyam

Zsalyam: igen, az a homeos por, a Teetha ... barátnőm küldi Londonból :) ... az angoloknál nagy hagyománya van a homeos orvoslásnak, a királyi család is ezzel gyógyul ;) :lol: :lol: :lol: ... kedvenc dokinénink szokta mondani: ha nekik jó, akkor lehet, nekem is jó lesz :) ...

Kicsit aggódom Lotti pirossága miatt ... pont most fotóztam, és küldtem el a képeket róla (a gyerekorvosunk szerint belefeküdt a nyálába ... ez szerintem nem az ... ő sem nézte meg élőben egyébként) ... SZERINTETEK ??? Valakinél hasonló ????:

Kép Kép

Kép

Kép
bibiesbrumi

ja,azt hittem megoldható,Kriszti!!!

sutimano76

Brumi,nemtom,de kend be a fürcsikrémmel,nekünk bevált egy olyan ekcémaszerű foltra!!!!
És minden levegőzés előtt bekenem a fürcsikrémmel Berni arcát,és egyre szebb neki!

sutimano76

na, receptek a helyükön :)

vicger

Zsalyam köszi!

Bibi, nekem olyannak tűnik, mintha szél fújta volna ki egy cseppet.

Luca magától bealudt :D :D :D :D :D

.....................

aztán Ati felüvöltötte :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

vicger

Bibi akkor nálunk még nem kapható, ezek szerint... nem annyira szeretek a bogyókkal vacakolni...vízben feloldani stb...na de csak ez marad
fogzás miatt nem lehet piros? mintha valahol homeós könyvbe olvastam volna valami.... de lehet a láznál írta, ha az egyik arc piros és meleg a másik hideg...... passz
amúgy nagyon édi-a kis piri!

KépKép
KépKép
zsalyam

Bibi, ahogy Süti írta, gyógyis krém

vicger

Sütés: én most nem sütök ... lehet, rossz asszony vagyok, de nekem egyszerűen nem fér bele ... megsütöttem a félresikerült mézest, ennyi elég is volt :( ... a bejglit megrendeltem a helyi Dédi Cukrászdából ... :oops: :oops: :oops: :oops: ... vagyis: beleférne, éjszaka, de nem ér annyit az egész, hogy kikészítsem magam (ilyenkor szoktam mellgyulladást kapni !)

Kép

Kép
bibiesbrumi

ja és Kossuth Lajcsi is ezzel gyógyult :wink: ....külön homeós orvosa volt :wink: :wink: .
ha jól emlékszem :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
zsalyam

én se sütnék... bár a fene tudja.... mindenesetre eldöntött a kérdés, mert a lurkók és Atesz a rendelést leadta :D

miért sikerült félre a mézes? mi történt?

vicger

Mi szerintem családilag (azaz hárman, Apa-Anya-Andris) sütünk püspökkenyeret, valami linzeres aprósütit és a Móniféle csokitortát. Anyóséknál Daubnerből rendelt sütik lesznek, Mamám minden évben süt zserbót, rácsos linzert, diós és gesztenyés patkót és fonott kalácsot, ezek lesznek a vendégségekben, így itthonra nem kell túl sok minden. Férjem imád tenni-venni a konyhában, szóval van segítségem. :lol:

Kép

Kép
hgrita

Bibi:Nagyon boldog születésnapot!

Frocli:üdv itt,aranyos a kisfiad!

Most ennyi a reagálás,másra már szinte nem is emlékszem.

Nálunk megint előjöttek a bőrproblémák,Vikinek egy pár helyen a kis testén ekcémaszerű foltok vannak.Eddig kentem a fürdetővel,de az nem volt elég.Tegnap doktornéni megnézte és mondta,hogy ürdések után az egész testét kenjük be bőrzsírozóval,amit felírt.Azt mondta ha nem múlik,akkor tényleg mehetünk a Heim Pálba bőrgyógyászhoz. :(

Egyébként tegnap megkapta a 3 hósoltást,szegénykém megint rendesen sírt.De ott volt anya és rögtön magához ölelte. :D Ettől kicsit megnyugodott. :D Láza sem volt ja és a méretei: 6200 gramm és 60 centi.

Ja és vettünk neki télre jó meleg kezes-lábast.Minden oké vele csak egy a baj,hogy a cipzárt csak a hasa aljáig lehet lehúzni,így elég körülményes ráadni.De azért megoldható. :D

És tegnap végre megérkezett apika karácsonyi ajándéka is!!!!!!!
Vendég

Nyah megjöttem... és teszteltem.... megatív lett!!!! :lol: Azért nagy kő esett le... csak azt tudnám akkor meg mi van...:?

Brumi
drága az előbb jól elfelejtettelek... már séta közben jutott eszembe.... na szóval... ISTENKE ÉLTESSEN SZÜLETÉSNAPOD ALKALMÁBÓL!!!!
Kép

Kép Kép
manósziget

Manó,lehet a tavalyi fogamzásra emlékezik a szervezeted,azért késik :wink:

Lina,remélem Viki bőre hamar rendbe jön...szép méretek!!!

sutimano76

ahhhhhhhhh,basszus laptető :shock: :wink:

sutimano76

Andi,Babcika hol vagytok????Scoop,ha nem jössz én esküszöm felhívlak!!!!

sutimano76

Kép
v.andi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: