A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Dorka, teljesen szupi. Egy észrevétel: azt kéne írni, hogy Éljenek a júniusi-júliusi és augusztusi babák, uxi Benije végett.

kispiskóta

Annee: "vigyori mogyoró" TÜNDÉRI!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

kispiskóta

hihi, Annee, nekem i csak a 2. jött be!
komolyan mondom, ha nem hallanám a hangod, azt hinném, felgyorsították a felvételt, úgy járt Andrisod lába! :lol:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Sziasztok!

Mary! Jó, hogy vagy!!! Yukumo nagyon nagyot nöött!!!! Kis mosolygós!

Boti olyan édesen nevet!
Csupa jókedvüü gyerekek vannak ebben a topikban!

Bogi csúcs!!!

Tömzsi! Kis cukker!

Ckat! Kis sírós...én is...

Melinda! Jó masszázst! :D

Tücsi! 12 óra? Hüü-ha! Ès próbáltad ébresztgetni? Mi néha felébresztjük Egont, ha ki akarja hagyni az esti evést. Olyan édes, mosolyogva ébred és nagy hahota lesz belööle, aztán úgy kajál, mint a sakál. :P

Apgar: 9/10 vagy 10/9? :oops: Majd megnézem.
molkata

Gurgi, mi egy héttel a 3 hónapos kor előtt kezdenénk, a gyerekorvos megadta az igazolást, egyetértett a kezdéssel. Kedvesek voltak a beiratkozáson, sokan járnak oda, rengetegen voltak. Majd a hétfői csípő uh lesz a döntő, hogy valóban elkezdhetjük-e.
Zsú, babamasszázs Dunakeszin van, a védőnénink tartja, ingyenes.
Mi kezdünk lassan áttérni a napi 6 szopiról 5-re, van valakinek hasonló tapasztalata?

Kép
lidikoka

ja, múltkor mondtam Kati, hogy nekem is 3 apgar van, na vmit nagyon elnéztem! :oops:

szóval meglestem és miénk: 9/10=1/5 preces

lynia-

Köszönjük a dicséretet.:) Tegnap még azon rinyáltam hogy nem mozog. Ma meg mint akit felhúztak! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Lidikóka, értem. Végülis az az egy hét szerintem nem számít. Legalább, majd megírhatod a tapasztalataidat és mi már felkészülten megyünk úszni. :wink: Én is szeretném vinni babamasszázsra csak nem tudom hova. :roll:

Hencsi Bogi tündéri a videón, most sikerült megnéznem. Egy mosolyalbum. De a legjobb, hogy megnyitottam, tölti és közben más honlapot kezdtem nézegetni, teljesen belemerültem (csecsemő nátháról a babaszoba.hu-n), mikor is elkezd valaki beszélni, tök megijedtem. Mikor rájöttem, hogy a videód töltődött le. :lol:

kispiskóta

Jaj, azt hiszem, nem tudok számolni, akkor én 39+4 vagyok, márminthogy akkor szültem, javítottam.
Igen, annee-nél meg attól függ, melyik kiírt időpontot nézzük...

Köszönöm az észrevételeket, további észrevételeket várom!!!

kétfiús anyuka
babdorka

dorka, nem gond, jó így is a tábla, de már 23 vok :D

lynia-

Köszi Dorka!

Ami még hiányzik az én soromból:

babaméretei: 37OOg, 56 cm
hüvelyi szülés
idő: 6,5 óra.
beavatkozás: oxitocin, burokrepesztés, gátmetszés
gátvédelemmel nem is próbálkoztunk :cry: (majd a következőnél...)

Szerintem az egész babaneten nincs ilyen gyönyörű, alaposan kidolgozott táblázat! :wink:

Annee, MAry: olyan cukimukik a fiúk!
Henchy videójával én is úgy jártam,mint Emi :lol: . Nagyon édes Bogi, menő a trapéz!
Vendég

:cry: meg most a Zsanett sztorija hüpphüpphüpp
ckat

Köszönjük a Bogi diccset!
Szokott ám ő többet is vigyorogni, csak most épp már éhes volt, vagyis közeledett a kjaidő, akkor már nem vigyorog annyit.
Ma pl arra ébredtem, hogy Bogi (mellettem alszik hajnaltól) belekapaszkodott a fülbevalómba és a hajamba, ezt úgy egyben, gondolom megmarkolta a fülem a hajammal együtt, és elkezdte szaggatni, hát azt hittem frászt kapok, és mikor odanéztem elkezdett hangosan röhögni, na ennyit az alvásomról, mert utána nem volt hajlandó aludni mert ugye ő 9től kialudta magát, csak 3kor kelt egy szopira és utána szunya tovább 6ig, anya meg le van tojva hogy mennyit alszik...

Ja még annyi, hogy a multkor volt nálam az egyik barátném, neki egy hónappal fiatalabb a fia, pont pelusoztam Bogit mikor felébredt a fia, és odahozta Bogihoz, Bogi úgy elkezdett magyarázni neki, meg repkedni, azt hittem leugrik nyomban a pelenkázórol, még sosem láttam ilyennek.
Tök érdekes hogy hogy tudnak örülni a pici babák egymásnak.

Annee!
Sikerült megnézni Andrist, tündéri, Boginak is pont így jár a lába csak neki párosul hozzá a keze is, egy percre nem tud leállni, néha azon gondolkodom meg parázok, hogy remélem nem lesz hioeraktív, mert ő tényleg egy örökmozgó, mint akit felhúztak.
Szal Andris aranypofa, szerintem nincs vele semmi baj Annee, nagyon szép kisfiú, és szépen fejlődik, most az hogy nem fog, Bogi sem meg másé sem, majd idővel, de viszont figyelmes, úgy nézett ahogyan beszéltél hozzá, szerintem nincs vele semmi baj, nyugi!!

Úgy birom ha én ideülök a gép elé, és elkezdek olvasni az tuti, hogy Bogi rögtön felébred, nehogymá végig tudjam olvasni mit írtatok....
Terorista egy lányom van....

Ha tudtok Ti is tegyetek fel videót, azt olyan jó nézni, meg össze tudjuk hasonlítani a babáink fejlődését, persze ha van videótok, de én is a fényképezővel csináltam azért nem valami jó minőségú...
Vendég

Zsani, köszi, jól esett a tábladícséret. Kép
Kép
Egyszerűen csak annyit írtam, éljenek a nyári babák. Kép

Na még javítom a statisztikát, aztán figyelmesebben visszaolvasok, és megnézem a videókat is.

kétfiús anyuka
babdorka

Ja, és ha szeretnétek, és van rá igény, beszúrhatok egy oszlopot a végére az e-mail címeknek. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

DORKA
Csúcsszuper a táblicskuuuuuuuuu! Nagyon köszi!!

Mi elmentünk Zalánommal auchanozni. Most először ketten. Kocsiban elszundított, arra sem ébrest, hogy magamra tettem (kendőbe) és csak a pénztárnál tért magához. Akkor sem sírt, csak nyögött vagy 5 hatalmasat :D

Ja GRIPE WATER használók SOS! Kivagyok. Tegnap megvettem, ha reggeli szopi után használtam, 2 óra múlva a gyerekem úgy üvöltött mint a sakál, és szélcsővel vasásztam ki a rengeteg szelet, meg fosósat kakált... Ha ezt csinálja ez a szer, akkor inkább kihagynám :roll:

Kép
Kép
emma1976

háj!

megjöttünk. nem mosták át. elmondtam, hogy mi a pálya, cseppek, stb. megnézte neki, megnyomkodta a szemzugnál és tényleg nincs benne trutyi és nem is jön. azt mondta a dokinő, hogy valóban javult és hogy még pár napig cseppentsek. amennyiben cseppentés nélkül sem lesz csipás + nem folyik a könny ill. nem gyülik a szemében megússzuk az átmosást de mégis akkor bizony meg kell csinálni mert a későbbiek folyamán nagy gázok lehetnek.
2 hét haladékot kaptunk, 1 hét múlva kell telcsiznem. somolygott amúgy a dokinő és nagyon rendi volt.
torolve_20131003125716

Gurgi, jaj de jóóóó! Amúgy mi az a szemcsepp, ami így segített? Létezik, hogy egy szemcsepp kinyitná a billentyűt??? :shock:
Vagy ezt inkább értsem úgy, hogy a billentyű magától kinyílik, a szemcsepp csak a gyulladást vitte le?

Grip Waterről nincs infóm, mi még mindig infacolozunk, és már hajnalban sincs nyögés, kaki-puki viszont igen.

KÉSZ A TÁBLICSKU!!!

kétfiús anyuka
babdorka

Gurgi! Èljen!!!!!!!!!!!!

Dorka! Ügyi vagy!!! Már én is 29 lettem, de nem muszáj változtatni :wink:

Èpp most töltök én is videót. Egon keresztelesét. Utánna megmutitom nektek.
molkata

Ja! Mára lett tejcsi!!!! Csak el ne kiabáljam. A tegnapi fejés már 250 mili, ot figyel a hüütööbe, de eddig nem kellett. Ùgy örülök neki!
molkata

Ja, Emi, egyszer felvetettem, de senki nem reagált rá, hogy melyik verzió legyen:

1. korunkat évente módosítsam
2. maradjon annyi, amennyivel szültünk
3. magunknak is csinálunk vonalzót

Én a 2. verzióra szavazok, és nem lustaságból, hanem sztem ez az érdekes adat.

kétfiús anyuka
babdorka

Kata, megnézted végülis az apgart?

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka! 9/10

Vmiért nem akarja feltölteni a videót.. :cry:
molkata

Dorka! Írj be magadnak egy szorgalom ötöst!
életkor: sztem is jó a szülés idején aktuális
apgar: nem írod be a fejlécbe?
emilcímek: sztem ne rakjuk ki nyilvánosan. tök sokan olvassák ezt a fórumot hozzászólás nélkül...
Vendég

Még mindig nem látom Bogit :cry:

Babdorka olyan rendicsek vagy :cry: :D hüpp

Gurgula: SZUPI!!!! hüpphüpphüpp (ma végre rájöttem, hogy Te vagy Rita)
ckat

Gurgula, mármint Samu-hírek szupi (nem az, hogy rájöttem a nevedre.... de hülye vagyok :cry: azt hiszem, inkább kikapcsolom magam mára)
ckat

Na, aszem sikerült. De nem a kersztelöös.

http://www.indavideo.hu/video/Tetszik_a_zoknim
molkata

Jobb oldalt lent a 2. fehér kockára katintva lehet kicsinyíteni.
molkata

Baccameg!!!! Andris 11 óta üvöltött eddig egyhuzamban. :( :( Nem tudom mi volt vele... Nem kellett semmi, csak ordított.:(
Most tudtam elringatni. ( Ölben is ordított)
De mindjárt menni kell a suliba a nagyokért. Most keltsem fel??
Faszomkarate!!! :evil: :evil: :evil:
Vendég

Tegnap óta görcsölgetek alul.... 2 kérdés (ne akadjatok ki)
van akinek megjött, és bébnek nem volt gondja a tejcsivel?
második: ugyen nem vagyok terhes :?: :shock:

Kép
Kép
emma1976

Emma! sztem mindkettő lehetséges. Nekem volt egy kamu menseszem (kb mint 12 évesen, annyi), kicsit görcsölgetett, gyereken nem vettem észre változást.

Kistesó se kizárt... Menzesz előtt is megérhet petesejt!
De azért csaknem!!! Huhh :shock:
Vendég

uh, Bori nem nyugtattál meg :) :? :lol:
Lehet, hogy az enyém is "kamu mensi" lesz :)

Kép
Kép
emma1976

Bocs, Emma! De azért 2 hónapos babával csak nem vagy még termékeny! :shock: :shock: :shock: :shock:
De nem védekeztek? Nekem többen a lelkemre kötötték, h akkor is kell, ha óránként szoptatok.
Vendég

Üdv!

Teljesen el vagyok keseredve. :cry: :cry:

Ádám 4500 g, nem nagyon hízott az utóbbi hetekben. Ezt mi is észrevettük. A védőnő tápszert gondolt és azt, h szerinte nem elég a tejem (erről írtam is). A körzeti gyerekdoki (miután én mondtam neki, h nem sokat hízott a gyerek), csak annyit kérdezett, h mennyi volt a születési súly (3570 g), és szerinte rendben van minden. Legyen 30 perc a szoptatás (ugyanis korábban volt 40-60 perc is).

Ma voltunk a neonatólógián, nekünk két hónaposan kellett menni (de csak mára kaptunk időpontot). A következőkre jutottunk: Ádám lusta szopni, ill. nagyon elfárad, sápadt is, és ez vszínűleg attól van, h vashiányos. Enni is gyakran kell keltegetni, nem nagyon sír, h éhes lenne.Jövő héten vérvétel. Felírtak vasat és folsavat. A másik ok az lehet, h vmi lappangó gyulladása van, általában hugyúti szokott lenni, ezért vizeletet is vennünk kell majd. Kérdezték, h van-e elég tejem, szerintem van, csak őkelme nem szívja ki pont' a végét. Azt mondták, h napi 750 g-ot minimum ennie kell. Ha ez nem megy ciciből, fejjem a tejet és úgy adjam. DE: a tápszer szóba sem került (ennek örülök).

Eléggé el vok keseredve, lehet, h mi is elrontottunk vmit. Most evett 50 percig 110 grammot, ezt kéne napi hétszer produkálnia. Szurkoljatok nekünk :!: :!:

sziasztok

Emma: én már tesztet is akartam venni :oops: , mert nekem se jött még meg (csajokkal szülés után 6héttel), és a héten hétfőtől-szerdáig rózsaszineztem és görcsölgettem :shock: de épp csak picike szines folyás volt, picuri nyomot hagyott a tiszt. betéten... Aztán mintha elvágták volna :roll: most nemtom mi a szösz van... :roll: :shock: Ha hétfőig semmi akkor veszek tesztet..

Zalán gyakorlatilag 2 napja ordít. Azóta amióta megkapta az oltást. Láza nincs meg semmi, csak egész nap sír vagy nyekereg.... :shock: :x :( már kezdek kikészülni :cry: most is itt lóg a karomon... fáj neki valamije... :cry:

megnéztem a videókat nagyon édesek a gyerkők, Violának Andris teccet nagyon, gondolom, mert repkedett ezerrel :lol: :lol: :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hellótok!
Szokás szerint csavarogni voltunk :lol: Voltunk 2 dm-ben, egyikben sem volt ingyen cumi :?

Dorka
Nagggyon szupi a táblicsku!! Köszönjük szépen!
Gurgi
Jajjj de jó, hogy nem volt szükség mosogatásra!
Kata
Fel a tejjel :lol:

A Bogis videót én úgy tudtam megnézni, hogy oda van írva alulra, hogy megnyitás külső programmal, nekem így lejátsza a media player.

KépKép

KépKép
szivvi

Nekem se jött még meg. De valahogy nem is várom.

Szegény Zalán. :( Mi fájhat neki? :roll:

Ági, ne légy elkeseredve. Miért gondolod, hogy ti rontottatok el valamit? Ez butaság! Mindent biztos jól csinálsz. Fel a fejjel!!! Mennek a drukkok!!!

kispiskóta

jajj, azt akartam írni, h vérszegény, amit vassal orvosolnak.

Naa, utolértelek benneteket az olvasással végre.

Dorka: jó a táblázat, köszi!

Zsú: talán abban hibáztam, h védőnői-gyerekdoki tanácsra 30 perc után elvettem a cicit heteken át, de pl ma is láttam, h 30 perc után még szopik, és a vége a jó zsíros tej. Talán mehettünk volna hamarabb is a neonatra. Egy csomó ha... Remélem, nem lesz semmi olyan károsodás, ami emiatt van.

halihó

Cenikő, igaz Maja még csak 1 napja kapta az oltást, de ma egész nap sírás volt nálunk is!
még az alvás sem volt kivétel, többszor olyat visított álmában! :cry:

most alszik, miután lilára sírta a fejét! jól felhergelte magát :(

lynia-

Na, helloka! Korán örültem a szopival kapcsolatban. Egon nem szopik, ha már kevésbé jön a tejcsi és semmi sem használ. Akkor már hiába tezsem a szájába ordít. Maradunk a fejésnél. De legalább így minden ok.

Ná! Sztem sem rontottatok el semmit. Meglátod, hogy milyen gyorsan rendben lesz mindent. Sztem, hagyd, hogy annyit egyen és addig, amíg neki jó.

A babáink már külön kis egyéniségek, már a szopiban is látszik. Egon azzal akar mindent, kis türelmetlen és kiharcolja, amit akar és vannak, akik szépen megdolgoznak az adagjukért :D Hát, nem bánnám, ha Egon is dolgozna 8)

Emi! Holnap jobb lesz! 8)

Na, nekem már kétszer megjött és hamarosan várhatom megint... :twisted:
molkata

jó éjt mindenkinek!

Kati, remélem is!

Szopisoknak- tejcsiseknek kitartást!

lynia-

"Ádám lusta szopni, ill. nagyon elfárad"

Ági, nézzessétek meg, nem véletlenül a nyelvfék rövid és azért nincs ereje szopizni Ádámnak.Gyakran előfordul és nagyon mini beavatkozás, azonban nagy megkönnyebbülés a babának.
Kívánunk növekedést neki!
Vendég

Ági! Sztem is hagyni kell Ádámot addig enni, amíg ő akar. Attól pedig ne félj, hogy valami baja lesz attól, hogy nem gyarapodott az utóbbi hetekben. Ha nem fogyott, akkor aggodalomra semmi ok! Amúgy -mint korábban olvashattad- nálunk is evés,-és ezzel kapcsolatos alvásproblémák vannak. Én is gondoltam arra, hogy laborvizsgálatot kellene kérnem, de most haladékot adtam magunknak. Meglátjuk, hogy fejéssel és ébresztgetéssel szundi mókus mit produkál.
mtücsi

sziasztok

reg jartam erre :) koszi a hianyolast, kicsit elvagyok havazva, olvasni se nagyon tudok, neha-neha. Majd dobok fel kepet a csajszirol.
Dorka nem semmi a tablicsku :).
nalunk 9/10, progi csaszi, koldokzs. 2x nyakon, elozo csaszi hege elvekonyodott. Anoci mar 2 kilot hizott, nyugis,mosolygos.
meg jovok am!

udv:
m

mandarka

szerintem nem kell tapszer, ha csak nem keri a baba, kb. fel kilot kell hizniuk havonta, ne izgulj, nagykonyv szerinti a fejlodes.

mandarka

Ckat! A hormonok miket nem művelnek velünk!? :D
Valahol vígasz számomra, hogy ezzel az oltás utáni dologgal nem csak én vagyok egyedül. Talán mostanra már kihevertük az oltást. Nem lökdösi ki a cicit a szájából. Egészen az oltásig ilyen nem volt. Csak néztem nagyokat, hogy ez a kicsi baba némi undorral az arcán kitolja a nyelvével a cicimet. Vagy időnként öklendezés közepette kiköp engem. Már arra is gondoltam ,hogy nagylány leszek, de az sem. Passz!!!

Gurgi! Örülök, hogy megúsztátok az átmosást.

Kata! Az a 250 ml lefejt tejecske már komoly mennyiség. Én is fejek az utóbbi napokban, de a maximum 110 ml volt. Ma pedig kemény 10 ml sikeredett idáig. Gyakorlatilag összetejeztem a szerkezetet.
Nyomtam a cumikat Egonra. Meddig lehet rá szavazni? Mert akkor a nagy hajrához stratégiát kellene megbeszélnünk. Hogy látod?
mtücsi

Manó :)
Olvastam. Kösz, hogy szóltál. :roll:

Lidikóka :)
Boti nagyon aranyos! :) Szopit nem számolom, mert valamikor csak szív kettőt és agyő. Az nem az igazi. Napközben is előfordul, egyre sűrűbben, hogy csak 4 óra eltelte után éhes, főleg, ha bealszik. :)

Gurgi :)
De, jó! Nagyon örülök, hogy megúsztátok az átmosást. :D

Mary :)
Yukumo nagyon drága! :) 2OOml :shock: Csatlakozhatsz a topik tejcsárdatulajdonosaihoz. :D

Tücsi :)
Ez aztán az alvós baba! :shock: 12 óra kicsit soknak tűnik evés nélkül. Kíváncsian várom, mit mondanak majd az okosok. :)

Ckat :)
Ari vagy, de azért ne sírj...majd Bors is választ a kistesónak rucit néhány év múlva. :wink:

Dorka :)
Fogalmam sincs az Apgarunkról, azt se tudom, itt nézik-e. Biztos, csak ez is titkosítva van. :roll: Én megszavazok Bencének egy 9/1O-est, mert egyből felsírt, szép rózsaszín volt és rúgkapált is amikor kivették a pocimból. 1O percesen meg már fürdették, akkor is tutter minden okés volt. :)
Köszi a fáradozásodat! :wink:

Annee :)
Tündéri aranyos Andris! :D

Kata :)
Tündéri Egon béb! :D Az a tutyi marha jó, muszáj egyet beszereznem. 8)

Emma :)
Megszavazok neked egy kamu mensit. Szoptatás alatt is simán teherbe lehet esni, egy csoporttársam barátnője a 2 hónapos babája mellett már terhes lett! A férjem öccse is szoptatás alatt sikerült, 13 hónap van köztük. :)

Ági :)
Drukk, hogy minden okés legyen! Ha már választani kell, inlkább vashiány legyen, azt könnyebb kezelni. A rejtett gyulladás egyáltalán nem hangzik jól. :?

Enikő :)
Jobbulást Zalánodnak! :) Biztos az oltás... :?

Ma megint játszózni voltunk. Találkoztam egy magyar anyukával, 3,5 éves a nagyfia és decemberre an kiírva a kislányával. Telcsiszámot cseréltünk, majd meglátjuk mit hoz a jövő, de aranyos csajszinak látszik. Legalább Bercinek lenne haverja.
Teljesen igaz, hogy a magyar vándor nép. Szerintem nincs olyan ország, ahol nem lehet ránk bukkanni. 8)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Nos hát megjöttem.
Kata!
Megnéztem Egont, tündéri kis kölyök, és az a zokni, nekem is tetszik, de látom Egonnak jobban.

Ági!
Bogi is nagyon lassan hízik, pedig szopik óránként, mégis...
Bár majd a jövőhéten kiderül, de szerintem még tuti nincs 6kiló, de én már nem idegelem rajta magam, annál rosszabb, végülis ha éhes akkor felkel szopik, jókedvű, néha nyafka, szal szerintem ő ilyen, nem eszik sokat egyszerre, 175ml volt a legtöbb eddig amit megevett egy evésre cumisüvegből, a többieké sokkal többet meg tud enni.
Mostanában meg egyáltalán nem akarja elfogadni a cumisüveget, mert gondoltam majd adok neki pótlást tápiból, hátha akkor jobban jól lakik és tovább bírja, hát ez veszett ügy, kemény csata kell, hogy belepréseljek akár tejcsit akár tápit cumisüvegből, így marad a cici, meg ami benne van.
Ez van, végülis szerintem nem sovány, hát nincs rajta annyi hurka mint itt sok babócán, de ez van.
Talán a topikon Bogi a legsovibb :oops: , de majd kiderül mennyit hízott most egy hónap alatt.

Lépek tusolni, aztán szunya, vagy még egy szopika...

Mindenkinek szép éjszakát!
Vendég

Hoppá, még mindíg jó a topikunk, én lapoztam, és még megy!
Na, lépek, pá!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: