A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Sziasztok Lányok! :)

Fel nem foghatom, hogy minek egy majdnem újszülöttnek személyi igazolvány... Esetleg félnek, hogy otthagyja az ember külhonban? Ha igen, nyilván mellé fogja tűzni a személyi igazolványát... Amúgy meg nem tudom mit csodálkozom, a kutyámnak is kell útlevél, akkor miért ne kéne egy kisbabának? :)

Képzeljétek, ma reggelre is sikerült a kaka. Ez már-már hallatlan a mi esetünkben! :D Jobban örültem volna, ha délelőttre időzíti a gyermek, mert így fél hétkor ébredtünk a szokásos nyolc óra helyett. Kicsit kómás is vagyok... :)

Szandi, nyugodtan próbáljátok ki, úgy néz ki, hogy nekünk használ. Infacol-t nem adok mellé, csak napi kétszer 4 csepp Colief-et (lehet minden evés előtt adni ezt is, ha szükséges). Ha ennyi kellett, hogy rendeződjenek a beles dolgok, akkor hurrá! És verem a fejem a falba, hogy nem próbáltam ki előbb. No mindegy, lényeg, hogy javul a hasa Picurnak.

Nyál... Hmmmm... Bizony 2-3 hónapos korban elkezdenek mocorognak a fogcsírák (valahol így olvastam), de még nem biztos, hogy megindulnak a fogak. Sajnálom, hogy cincálás van nálatok is.

Bozza irigyellek a medencés hétvége miatt! ;)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Picur megvettük mi is ezt a csodaszert , ti minden evéskor adjátok neki? Vagy egy nap csak egyszer?

Kép
csalexandra
Sopron

Megvolt a 3 hos oltasunk... most megis kettot kaptunk :shock: Na mindegy, csak multkor ragaszkodott a doki az egyhez...

Lazanak erzi a doki a vallat, menjunk el Devenyeshez... szerintem varunk meg ezzel, inkabb tornaztatom itthon... beszeltuk ugye hogy 1 hos koraszulottkent mindent raer egy honappal kesobb csinalni... Palmival jartunk gyogytornara, azt tudjuk vele csinalni, meg tobbet hasra tenni... ha meg egy honap mulva ugyanez lesz, majd elviszem... aug vegen latja az ortopedus, o majd beutalja gyogytornara ha kell... Palmi is a 4 hos ortopediarol kerult a gyogytornara...

Kép

Kép
sz.veronika

Kozben nezem a kiskonyvet, a vedono mindent beikszelt hogy Adri csinalja :shock: Egyre kerdezett csak ra, hogy hasrol hatra fordul-e, mondtam hogy meg semmit se csinal a fejemelgetesen kivul, erre mindent beikszelt, meg a forgast is... a tobbire ra se kerdezett...

Ja most nezem a kiskonyvben nem is hasrol hatra van, hanem oldalarol hatra... na hat ilyet meg sose probaltunk :))) Meg hogy a csorgot megtartja-e :lol:

5700 gramm, megint joval tobb, mint amit itthon merek a kivonasos modszerrel velem es nelkulem (itthon 5300-nak merem...) Szoval akkor megvan a sulyduplazad es ebben a honapban ezek szerint 700 grammot hizott... ugy hogy alig eszik :) ugy latszik ennyi eleg neki, o erzi :)

Kép

Kép
sz.veronika

Szandi, mi kezdésnek napi kétszer adjuk a cseppeket, reggel és este. Mivel jelentősen javult a helyzet (ma egyetlen puki jött ki, az is csak este és semmi tekergés napközben!), marad egyelőre a napi kettő. Ha esetleg Hannának szükséges, adhatjátok többször is, akár minden étkezéskor. A napi maximum 28 csepp, ezt ne lépjétek túl. Nagyon remélem, hogy nálatok is beválik! ;)

Veronika, gratula a súlyduplához! Ez a Dévény-torna a legújabb vesszőparipa. Ha kell, ha nem, vigye mindenki a babáját Dévény-tornára. Nem mondom, van, hogy szükséges, és hasznos, de most már megint olyan érzésem van, hogy átestek a ló túloldalára ez ügyben is.

Amúgy tudja valaki, hogy mi a különbség a gyógytorna és a Dévény-torna között? Az árat leszámítva... :roll:

Csicsi, te kérdezted (ha jól emlékszem) az utazóágyat? A Tesco-ban van, akciósan 9.900.- Ft-ért a 16.000.- Ft helyett. Esetleg nézzétek meg.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Sziasztok!
Igen Picur én kérdeztem, kösz a tippet! :)
Adrinak grat. a szép fejlődéshez, Picúrnak meg a kakihoz! Mi holnap után megyünk első oltásra (mármint amire én viszem első) , már izgulás van :P Luló is nyáladzik időnként de nem kell még azért a nyakába kötni semmit..én is figyelgettem már hogy mitől lehet ez, lehet csak nem fér el a szájukban :D :D
Jó éjt!!!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Picur,
igen, szerintem is tok felesleges azonnal devenyeshez rohanni.... a legviccesebb, hogy miota irtam, pont ma este feltolta magat a kezevel es hasrol hatra gurult :D! Persze megint az ulogarnituran, ami egy picit lejt, igy rasegitett, de most hatarozottan o inditotta a mozdulatsort! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Köszönöm a biztató szavakat mindenkinek. Ami engem megviselt a szüléskor az a bizonytalanság, rettegés, kiszolgáltatottság. Az, hogy amikor a szülésznőm elővette a telefonját már tudtam, baj van...és ez többször is megtörtént...és még sorolhatnám. A fájdalom kevésbé volt borzasztó, mint ezek... Sajnos sokat kattogok ezeken, többször lepörögnek előttem az események részletei, szerintem én így fogom tudni feldolgozni, csak hát elég lassan megy, az alvás is nehezen megy emiatt, mert amint leteszem a fejem, kezd járni az agyam. Tudom magamról, hogy érzékeny lelkem van, de sosem gondoltam volna, hogy így megvisel majd egyszer valami.
Múlt héten voltam a 6 hetes kontrollon, 10 mp volt a vizsgálat, minden rendben van. A doki kérdezte, hogy vagyok, mondtam hogy testileg szuperül, de lelkileg eléggé kivagyok. Ő azt hitte, hogy az a gond, hogy császárral született meg Bátor és nem természetes úton. Engem ez nem zavar, mondtam is neki, hanem a félelem. Annyit mondott, hogy nem azért kellett, mert hisztiztem (mert hogy sokan könyörögnek ilyen hosszú vajúdáskor császárért), hanem mert muszáj volt, és higgyem el, mindent megpróbáltuk, hogy elkerüljük. Hát azért jól esett, hogy bár nem közvetlenül, de azért megdicsért. A szülésznő is azt mondta, hogy már rég megszültem volna Bátort, ha nem lett volna a nyakán kétszer a köldökzsinór. Tudom, hogy már nem kéne ennyit beszélnem a történtekről, de jól esik leírni ezeket.
Az új szopi alakul, kevesebb a sírás, remélem így is marad.

A Dévény torna speciális, a kontraktúrákat oldja, azaz a letapadt izmokat "tépi" fel manuálisan, ami elég fájdalmas. Nagyon hatékony, én láttam ilyen foglalkozást, szegény gyerek ordított, folyt a könnye... eléggé megviselt.

Folyt. köv.
savariaa
Érd

Veronika, SzuperAdri ismét rászolgált a nevére! :) Picur még csak az oldaláról billen vissza a hátára, még nem tud egyedül megfordulni, de már próbálkozik. És masszívan tartja magát az alkarjain, hát irtó édes olyankor! Mintha az lenne az arcán: látod anya mit csinálok? :D (tényleg anya, mit csinálok? :D)

Savariaa, ezek az emlékek idõvel fakulnak, a félelem sem lesz olyan ijesztõ, ahogy visszagondolsz majd rá. Kinek könnyebben megy az "élmények" feldolgozása, kinek nehezebben. A kiszolgáltatottságot én is utáltam, pedig az én szülésem egy móka volt a tiédhez képest. Mégis ott feküdni kiterítve, szétvágva, nem volt kellemes, de csak arra gondoltam, hogy Picurral minden rendben legyen. Ijesztõ volt, hogy nem sírt fel, és elrohantak vele, és csak 5 óra múlva kaphattam meg. Szóval teljesen megértem, hogy nehezebben megy neked ez a dolog, emiatt ne érezd egy cseppet sem rosszul magad! ;)

Ez az izmok feltépése még egy felnõttnek is fájdalmas (tapasztalat), nemhogy egy csecsemõnek. De hogy egy laza váll miatt már oda kelljen menni, kicsit túlzásnak tartom.

Én is kattogok a szoptatáson... :) Arra jöttem rá, hogy ha kiejti a szájából a cicimet szinte minden korty után, és újra vissza, és közben szinte liheg, és közben rángatja a fejét, húzza a bimbit, stb. na szóval ezt le tudtam csökkenteni azzal, hogy alátámasztom (fogom) a kezemmel a cicimet. Úgy vettem észre, hogy nehéz neki, hiszen a szájával kell tartania, nem csodálom, hogy meg akar pihenni közben. Viszont fura, hogy eddig ezt nem csinálta. Na szóval talán így meg tudom oldani, hogy szétcincálja a bimbiket. :)

Egy kérdés a végére: mit lehet kezdeni a begyulladt körömággyal? Picur egy ujján sajna ez van.
picuralmos

Picur,
van sudocream-etek? (korhazi csomagban volt egy pici minta, keresd elo!) Az szinte minden borbajra jo, azt kend a koromagyara!
sz.veronika

Köszi Veronika, van egy hatalmas tégely itthon. Az a baj, hogy a kezén van, azzal meg szinte non-stop a szájában turkál. Na majd este, ha elalszik. Vagy ragasszam le?
picuralmos

Veronika, nagyon ügyes Adrika....szerintem is várjatok még, nem hiszem, hogy aki ilyen szépen fejlődik a hamiban/alvásban, az lemaradna bármiben

Savariaa, ne aggódj nem vagy egyedül, nekünk mindig elmondhatod, ha eljönnek a rossz érzéseid. Én is ilyen lelkizős típus vagyok, órákat tudok kattogni....egy megoldása van sokszor, ha amikor eszembe jut az a vmi, akkor akarattal leállítom magam és elkezdek vmi másra gondolni.....én különben teljesen bele tudok pistulni így egy témába. :shock:

Picur, ki kell növeszteni a körmöcskét a széléig, ha esetleg az okozta volna, én anno alváskor kentem be egy kis Betadinnal és kesztyűt húztam rá, azt ami a karmolások ellen van, pár nap alatt begyógyult....pedig én marha már csak akkor vettem észre, amikor már gennyes volt....előtte én nem láttam pirosnak fürdetéskor....

Ma nehéz napunk van, mindhárom fiam nyafog, jön a front gondolom, apánk ma Pécsen van, ott már szakad az eső, nem bírják a csatornák

Mennem kell, nyafi #3 jelentkezik...
sandie
Kaposvár

Kepzeljetek Adri ma meg nem kelt fel :shock:

Evett ugyan mar ketszer 90 ml-t, de aludt is tovabb... lehet hogy a tegnapi 2 oltas dolgozik benne?
sz.veronika

Kozben megneztem a Prevenar leirasat, gyakori mellekhataskent irja az aluszekonysagot :)
sz.veronika

Nyafi #3... :D :D :D

Köszi a tippet Sandie, lehetséges, hogy túlságosan levágtam legutóbb szegénykémnek a körmét, és emiatt van. A kesztyû jó ötlet, hogy ez nem jutott eszembe! :)

Adrinak komoly alvókája van! Nálunk mostanában azt csinálja Picur, hogy a napközbeni három alvásából minimum egyet rajtam hajlandó abszolválni. Délelõtt még elalszik az ágyába, de délután úgy ordít, mint a sakál. A harmadik vagy a babakocsiban séta közben, vagy az is rajtam történik. Vajon miért?

Végül hoztam egy képet nektek Picurról. Kicsit kancsalnak tûnik, de esküszöm, hogy nem az! :)

Kép
picuralmos

Életjel: nyaralunk, most éppen Almádiba, anyósomékkal:)
Párom éppen Pesten, mert dolgoznia is kell valakinek.
Minden ok velünk, Balu nagyon jól van, sokat mosolyog, és írtó sokat dumál. Órákat elvan egyedül a játékhídja alatt, néha lelkiismeret furdalásom is ban, hogy ott fekszik magányosan a földön, már 90fokot elfordul a nagy rugkapálásban. Simán elvan hason, de lusta õ is, nem nagyon emeli a fejét.
Bálinthoz anno járt dévényis masszõr. Nekünk nagyon bevált, de én para is vagyok, mert mozgásterapeuta végzetségem miatt, kifinomultan néztem a fejlõdését. Nekünk anno sokat segített, de tényleg anyapróbáló a dolog, mert 1órát tutti végig ordította Bálint, de az is igaz, hogy aludt utána mozdulatlanul 3órát.

Picur: a mellbimbó krémeddel is bekenheted, a Medela az sima lanolin, és ha lenyalja az sem gond.

Szoptatással én is bajlódo
kat78

Szóval a szoptatással én is bajlódom, mert még mindig kevésnek érzem, de Balu jól elvan vele. Most fekve szoptatok, mert úgy többet tud enni. Nekem is van, amikor tartanom kell a mellem, mert akkor jobban jön belõle. Bálintnál ilyenkor kezdett fogyni, illetve már nem volt neki elég. balu elvan vele. Szedem a MoreMilk-et folyamatosan. Anno nem volt ilyen, hogy még mindig belövel a tej mindkettõbe egyszerre, és folyik, de a melltartó betétet, nem nagyon birom, mert utálom ha az érzékeny bimbómhot ér, így vettem moshatót, az egy fokkal jobb. Még mindig nem tudok a hasamon aludni. Lassan írok egy cikket a baba-mama magazinokba a szoptatás veszedelem címmel, mert csak mosolygós szoptatós, kerek mellû, cicizõs képeket tesznek bele, rángatózó-bimbó tépõ gyerekt nem, kisebesedett mellbimbó képet sem. Tömik a kismamák agyát a tápszer ellen. Gondoltam leírnám, hogy szép ha valakinek sok teje van, nem fáj, és boldogan szoptat, de ez kb csak 30%. A többiek szenvednek valamivel. Aki csinálja, az megérti, higy sokan hol és miért adja fel ezt a dolgot.
Én örülök, mert Bálint 3hónapos koráig csak szopott, illetve anyatejet kapott, majd 1hónapon át vegyestüzelésû volt, és 4hónaposan kezdtem adni neki gyümit
kat78

Na, látom nem csak nekünk van gond az alvással. Zozó max 30 percet hajlandó aludni, utána tekereg, nyöszörög napközben, szerencsére éjjel alszik. Infacolt kipróbáltuk, használt vagy 3 napig, azóta úgy érzem nem a legjobb....most hajlok, hogy kipróbálom a Coleif cseppeket....

A két nagyobb 3-4 napja megállás nélkül veszekszik....már az agyamra mennek....Zalán állandóan fegyelmezi az öccsét, az egy ideig bírja, aztán odacsap....mivel ő az erősebb, hát nem is kicsiket...hiába magyarázom Zazunak, hogy hagyja már az állandó szekálást, nem érti, létkérdés pl. hogy Zéti jobbról vagy balról kerüli-e meg motorral a napernyőt...ráaádsul úgy elkezdtek káromkodni, mint kocsis. Mi alapvetően nem káromkodunk, pláne nem ezeket, így fogalmam sincs honnan szerezték ezt az okosságot.

Picur, ne aggódj, nem kancsal ŐPicúrsága, csak mandulavágású a szeme és távol ül egymástól. Én eddig a két nagyobbnál is megkaptam, hogy kancsal, most a kicsinél is, de a nagyobbakkal már voltunk szemvizsgálaton, ott mondta a doktornő, hogy ez az oka, a képeken mindent tökéletesen láttak, még a pöttyös képeket is.....amit mondjuk én nem. :roll:

Megint hívásom van, újfent #3
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

Tarzan park, nem tudom ki kérdezte, de nagyon szuper, Újpesten van:

https://www.facebook.com/TarzanParkUjpest?fref=ts

Ez a FB-on az oldala, szerintem nagyon szuper, mi még kilátogatunk majd ide!

nyáladzás, nálunk is elkezdõdött, tömi a szájába a kezét Barnus... Lottinak 4 hósan jött ki az elsõ foga, szóval ki tudja... azért remélem még nem jönnek azok a fogacskák! Félek a harapástól :(

Veronika, nem semmi mekkorát alszik Adri, lehet az oltástól simán, sõt az idõtõl is, Barnus is jókat alszik ma.

savariaa, megértelek és sajnálom is, hogy még mindig ilyen mélyen benned él a szülés... de a lényeg, hogy már megvan a csodálatos kisfiad és minden rendben veletek, egészségesek vagytok és kész! Az idõ megszépíti a dolgokat, pár hónap múlva biztos nem agyalsz majd ezen. Ki kéne kicsit kapcsolódni, van valaki, akivel tudsz sétálni babasétáltatás közben, akivel dumcsizhatsz? Anyukák a környéken?
Jó hogy alakul a szopi, egyre jobb lesz meglátod!

Szopi, nálunk is elõfordul, hogy dobálja magát a cicin, nyûglõdik, ilyenkor tudom hogy a hasa a gond, pukizik is utána jó nagyokat :)
Viszont szerintetek az mitõl lehet, hogy ha bekapja a cicit, rögtön el is engedi, aztán tátott szájjal kapkod utána, de nem harap rá, csak úgy tátog rajta-felette? Mindig mosolygok ezen, de valahogy neki az nem jó, úgy látom, mintha fáradna és nem lenne ereje a cicihez, de amúgy meg vonzza a szopi... másnál is van ilyen?

picur, gyulladt körömágy, talán kamilla?
Szerintem ne ragaszd le, a levegõn minden jobban gyógyul.
Édes a kép!

sandie, kitartást! 3 gyerekkel nem könnyû, fõleg ha front is közeledik.

kat, jó nyaralást! Nálunk is elvan Barnus a játszószõnyegen a kis híd alatt néha 15-20 percet is, olyankor okosodik, ne sajnáld! :)
nusildi

Sziasztok!

Mi is beruháztunk a coliefre, remélem beválik. A pro-kidet pedig most szüneteltetem, mert szerintem túlstimulálja Bátor beleit, minden pelusban van kaki, bár tudom, anyatejes babáknál normális, de úgy érzem, nem kell még rásegíteni a porral is. Bízom a sikerben.
Az alvás ma nekünk sem megy, fél óra a max, utána felsír és csak ölben alszik el.
Ti milyen hordozó ajánlotok? Könnyebb lenne, ha magamra tudnám kötni...

Kat én is szívesen írnék abba a cikkbe. Nővéremtől kaptam egy kismama újság előfizetést, amiben mindig több cikk szól a varázslatos harmonikus, csodálatos szoptatásról, és ahogy te is írtad egy tökéletes alakú gyönyörű anyukával és egy mosolyogva szopó gyerekkel. A körülöttem élő anyukák mindegyike megszenvedett a szoptatással, szóval szerintem kevesebb mint 30% az, akinek minden álomszerű. Irigykedem rájuk...

Picur az jutott eszembe a ciciharapással kapcsolatban, hogy olyan fogvédő kéne Picurnak, mint a bokszolóknak. :lol: :lol: :lol:

Nusildi én is hallottam erről a parkról, ha Bátor nagyobb lesz, mi is szeretnénk menni majd.

Sandie le a kalappal előtted, három fiú, nem semmi. Gondolom nem unatkozol. 8)

Veronika nem semmi alvókája van Adrinak, remélem tudsz pihenni addig te is kicsit.

Szép délutánt mindenkinek!
savariaa
Érd

Picur,
hat ezektol a kek szemektol behalok... gyonyoru :) Nem bandzsa egyaltalan.

Adri felebredt es magasabbra nyomja magat mint valaha... beijedt a Deveny tornatol :lol:

Kép
sz.veronika

Köszi a bókokat Lányok! Szerintem sem kancsal, egyszerûen csak gyönyörû. :D

Hajrá Colief! :) Nálunk eddig jelentõsen javultak a dolgok, még puki sem nagyon van, pedig továbbra is masszírozom a hasát minden pelusozásnál. Tekergés egyáltalán nincs, este is, és evés után kb. egy órával is teljesen nyugis. Hihetetlen. :)

Savariaa, kendõt próbáld meg, bár, ha magadra kötöd (bármivel) számíts rá, hogy a derekad kikészül egy idõ után.

Nekem van fogvédõm, majd berakom Picurnak, bár el kell azt is mondjam, hogy már második napja, hogy nem harapott meg (gyorsan és erõsen lekopogom)!

Ildi, Picur is ezt csinálja, olyan, mintha túlzottan jönne a tej, és egyszerûen nem tudná nyelni, és emiatt elengedi, aztán rögtön visszaszippantja. Szerencsére ezt a baloskával csinálja, ami nem annyira érzékeny, mint a jobboska. És annyival enyhébb, hogy most nem tekereg még mellé.

Kat, én is támogatom a cikk-ötletet! Igazad van, engem is idegesít, hogy minden szoptatással kapcsolatos infó, hír, cikk, kizárólag arról szól, hogy húúúú, ez milyen mámorosan csodás dolog, és mindenki mosolyog.

Picur is imád a játékhídja alatt lesegetni, eldumál a "haverkáknak" (én csak így hívom a mindenféle állatkát, ami lóg), ha elunja, jelzi, és csinálunk mást.

Tigi nagyon apportos, imád labdázni, ahogy kilépünk az ajtón, azonnal ott terem egy labdával. Mostanában kezdi felfedezni Picur a kutyát, és akkorákat kacag, ahogy elrúgom a labdát (Picurral az ölemben), és Tigi visszahozza. Annyira édes, hogy meg tudnám zabálni. :)
picuralmos

Sziasztok Lányok!

Picur mi is használjuk a Colief cseppeket,és valóban jobb lett,bár kaki sehol 5 napja. Egyszerûen nem jön. Mi is csak egy nap kétszer adjuk Hannának, reggel és este,így az éjszakák is nyugodtabbak.
Picur nem kancsal :) nagyon nagyon édes!!!!

Veronika, Adri tüneményes! :D És milyen ügyes.

Képzeljétek Hanna is kinyomja magát és nagyon sokáig bírja így tartani. Napközben ha hason van,ami elég sokszor van mert szeret így lenni nagyon, már ki is nyomja magát a kis kezeivel és nézelõdik,dumál :D . Olyan édes.

Kat78, engem is zavar hogy minden baba magazinban, illetve én még az összes kisgyermekes ismerõsömtõl is azt hallgatom ill. látom ,hogy a szoptatás egy csodálatosan jó dolog,és ez mindenkinek megy és nem fáj ,és annyi tejük van hogy még a kórházba is adtak le,stb. Hát ilyenkor érzem magam totál csõdnek ,mert nekem igen is vannak nehézségeim,és az én gyerekem elõszeretettel tépi,és harapja a mellemet.A mellgyulladásomról már nem is beszélve!!! Nem hiszem el hogy igazat mondanak,és legalább egyszer nem aggódtak a tej mennyisége miatt,vagy nem fájt egy kicsit sem.

Sandie, le a kalappal elõtted három gyerekkel nem lehet könnyû! Nem is tudom hogyan csinálod :) !
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Kat: Abszolút egyetértek azzal, hogy nem csak a "milyen egyszerûaszoptatás"jeligét kellene folyamatosan hangoztatni!!!!! Megtévesztõ, és szerintem rengeteg anyukát taszított lelkileg a padlóra (engem tuti). Igenis van akinek szenvedés, és van aki ha 1000%ot belead se sikerül úgy, ahogy szeretné. Elhiszem, hogy egy gyerek felnõ csak anyatejen is, de ha meg 1 évesen 7 kg-t nyom akkor azért paráztatják... Nekem annó beszólt egy ex-kollégám (pasi), mert bementem Bencével meglátogatni õket, és akkor tápot kapott (már õ is "vegyestüzelésû" volt (lopom :D). Bunkó... :)
Illetve már 30-50 éve is felnõttek tápon a babák, épek, egészségesek, miért kell ezt annyira nyomatni??????????

Dévény: Ha muszáj, akkor muszáj, de ha nincs nagy baj én inkább más módszer szerint tornáztatnám - Bence kiflisedett, ezért voltunk konduktornál, aki itthoni tornát ajánlott és használt. Szerintem még szerette is, nem a fájdalmas, izomtépõ módszer volt :) Szerintem is túlságosan nyomatják.

Nekünk szerencsére elég az Infacol - a Coliefnál hogy számoljátok i azt a 20 percet???? Akinél nincs napirend, annál ez hogy lehetséges?

Tej: Igyekszem abban bízni, hogy még mindig elég, de már egy ideje (jún 29) stagnál a súlya - illetve hol kicsit többet mérünk, hol kicsit kevesebbet, de nem nagyon sikerül átlépnünk az5 kg-t (jún 29 - 4940g, tegnap 4970g). Amióta átalussza az éjszakát nem nagyon hízik... Deee gondolom, ha nagyon éhes lenne, felébredne, nem??? (Mármint néha felébred, de visszarakom a cumit és szunyál tovább, nem úgy sír, mint amikor éhes). Marci is nyáladzik, és szopi néha szopi közben is felsír - igyekszem ezt a fogára fogni. Még nem bírtam magam rávenni, hogy mérjem mennyit eszik, félek, hogy megijednék, és még ennyi tejem se lenne. Azt hiszem, kezd megint az agyamra menni a szoptatás (és továbbra se szeretem). Tanács, ötlet???
Ja, és még az a legrosszabb, hogy ilyenkor az ember mindig azt hallja, hogy más gyerek mennyit hízik, és persze minden gyerek más és alkati dolgok is befolyásolják, de azért engem mindig bekattantottak az ilyen hírek. (Mondjuk azt nem értem, hogy ha alkati kérdés, akkor Bence miért kezdett el hirtelen tökre meghízni, amikor anyatejjel pótoltam, és miért hízott még jobban a táptól, akkor azért csak nem lehetett neki elég, nem??)

Pro-kidet szerintem vetetek a férjemmel, hátha több lesz a kaka....

Savariaa, fogvédõ :D :D :D Én is ilyen kattogós vagyok sajnos, elég, ha valaki kicsit rosszabb hangsúllyal szól hozzám, nemhogy egy ilyen rossz élmény :( :( Sajnálom, hogy Bátor szülése ilyen rossz élmény lett, és hogy nem múlik :(

Veronika: Hajrá Adri, nyomjad, kiscsaj és nem kell Dévény!!!! :D Szuperédes a pofija!!!

Picur, Álmos nagyon szép kisfiú, vagány!!! És nem tûnik bandzsának!!!!
Hordozó: Nekem nem készült ki a derekam, pláne ilyen kicsi súllyal! Csak helyesen kell tartania magát az embernek, nem szabad kinyomni a hasat. Illetve ha már nagyobb, akkor hátra kell kötni. (Na jó, néha fájdogált, de gyorsan megedzõdtek az izmok).

Rólunk: Marci 2x átfordult hasról hátra - mondjuk mindkétszer úgy, hogy akkor tettem le hasra, vagy az energia volt benne, vagy nem tudom, de azért büszke vagyok rá! Õ is nagyon jól elvan a pihenõszékében a játszóhídjával, Bence tized ennyi ideig nem bírta - néha nekem is lelkifurdim van, hogy "elhanyagolom".
amidaalah

Kép

Marci :)
amidaalah

Amidaalah, nagyon édi Marci, milyen cukin mosolyog! :)

Ha aggaszt, hogy keveset eszik Marci, esetleg ébreszd fel egyszer éjszaka. Hátha jobban beindul a súlygyarapodása is.

Hordozó: nekem anélkül is kikészül a derekam estére, Picur már eltekerte a 7 kilót, és a délutánt szinte teljes egészében rajtam tölti mostanában.

20 percet én úgy csinálom, hogy a hajnali etetésnél lefejek egy kis tejet, majd amikor reggel ébred Picur, gyorsan belecseppentem a Colief-et. Aztán a pelus csere, az ébredezés a pocakmasszázs és már el is telt a 20 perc. Ugyanez este. Fürdés elõtt lefejek egy kicsi tejet, aztán az esti rutinnal el is telik az idõ.

Szandi, örülök, hogy használ a csepp, remélem a kaka is megjön hamarosan!
picuralmos

Picur,ma volt nálunk a védõnõ és azt mondta adjak a gyereknek laevolac szirupot hogy jöjjön a kaki,de én azt nem merem. Azt én szedtem terhesség alatt hashajtásra...Szerintetek???
csalexandra
Sopron

Picur, ezt az éjjeli keltést (is) szeretném elkerülni... :S De én is erre gondoltam. Viszont éjjel még fejtem, ma meg nekiálltam mérlegelni, aztán meglátjuk. Hétfõn hívom a gyerekdokit, hogy õ ehhez mit szól. Az a bajom, hogy Bencénél is kb ez volt, csak akkor ráfogtam, hogy õ nem elég ügyes szopizó, de Marci meg ugye az. Szarul esik nekem is, hogy van aki semmit extrát nem csinál, és szuperül megy a szopi (na jó, most én se csinálok perpill semmi extrát)

A laevolacot én is hallottam (még Bencénél), állítólag az is csak végigmegy a szervezeten, nem szívódik fel. Én nem adtam még, nem is vettünk. Ha nagyon rossz a helyzet, talán egy próbát megér - probiotikum is segíthet (ez kérdés....)?
amidaalah

Szandi, az hashajtó, szerintem ne adj a babának! Én minden ilyen drasztikus módszert szeretnék elkerülni, különben sosem fog "megtanulni" kakálni a gyerek. Mert a gyógyszerek elvégzik helyette a dolgokat. Csak ugye itt a másik kérdés, hogy akkor mi a megoldás? Tanácstalan vagyok... :?

Nálunk sem úgy alakulnak most a dolgok. Picur hatkor kelt, egy csomó pukit kimasszíroztam belõle, szóval ez a szer sem csodaszer. Pedig már annyira örültem! Csak tudjátok nagyon mérges vagyok, hogy tömjük a gyógyszergyártók zsebeit nem kevés pénzzel, és még csak nem is használnak azok a szerek, amiket ezekre a problémákra ajánlanak. Ideig-óráig jó, aztán ugyanúgy visszatérnek a gondok. Már fogalmam sincs, hogy mit csináljak, hogy Picurnak könnyebb legyen, ne fájjon a hasa a pukik miatt. Néha jobb, néha rosszabb. Az idõ, hogy várjak, majd elmúlik, nos az sem jön be, hiszen már lassan négy hónapos lesz, és nemhogy javulna, egyre rosszabb a dolog. Most megpróbálom a napi 3x adni neki a Colief-et, hátha segít. Még az a szerencse, hogy az éjszakák (még) nyugisak. Gond nélkül alszik. De nappal...

Amidaalah, megértelek az ébresztéssel kapcsolatban, de ha úgy érzed, hogy csökken a tejed, és Marci nem hízik, akkor tenni kell valamit. Vagy esetleg még pótolj egy kis tápszerrel. Azt tudjátok, hogy egy-egy alkalommal mennyit eszik?
picuralmos

Amidaalah, én is mérlegeltem,valóban sokkal idegesítõbb mint ha nem is tudnád mennyit eszik a gyerek. DE,én is így tudtam meg hogy pótlásra szorul Hanna,és 2 hétig kellett csak a pótlás tápszerrel,mert ( biztos megnyugodtam hogy most már eleget eszik Hanna) és visszajött a tejem!! Úgyhogy pozitív lett a vége :) .
Drukkolok hogy nálad is így legyen.

Picur ,én is ezért nem akartam beadni a gyereknek mert ez hashajtó. Látom hogy szenved a kaki miatt. Nyomja-nyomja szegényem ,de semmi. Avval nyugtatom magamat hogy biztos jól hasznosítja a tejemet és ezért nincs még kaki.
csalexandra
Sopron

Szandi, lehet, hogy a tápszeres kiegészítés miatt keveredett meg Hanna pocakja. Ha már nem kap, akkor hamarosan visszaáll a régi rend a kakafronton is. ;)

Köszönöm mindenkinek a körömágyas tippeket! :)
picuralmos

Sziasztok!

A Colief-et én nem 20 perccel etetés előtt keverem ki, én úgy értelmezte a leírást,hogy csak akkor kell ezt az időt kivárni, ha tápszerben oldják fel.
Nálunk még mindig sok a kaki,szóval lehet, hogy nem a pro-kid okozta ezt. Bátor mostanában csak kézben alszik napközben, amint leteszem a mózesbe, negyed óra múlva már megébred,és hiába altatom vissza kézben, és teszem le újra, ugyanúgy felébred. Csak tudnám, mi lehet az ok. Tudom, hogy meg kell tanulnia egyedül elaludni, de bevallom, annyira sajnálom, amikor sír, hogy ilyenkor felveszem, átölelem, megnyugtatom, nem szeretem ha szenved szegénykém. Este is nehezen lehet letenni, fél11kor végre elaludt, fél3kor ébredt utána, szóval nálunk maradt a 3-4 órás etetés éjjel is. De ilyenkor max 2 órát alszik, és mindig fél5kor felébred és nem tudom visszaaltatni, csak ha magamra teszem. Így még fél órát szokott aludni, aztán kelünk is negyed 6 körül. Szóval nem valami jó alvó...Nektek van valami ötletetek mit tegyek?

Amidalaah szerintem próbáld meg mérni Marcit, ha megfelelő mennyiségeket eszik, akkor megnyugodhatsz, ha pedig nem, akkor azért nyugodhatsz meg, mert tudod mi lehet az ok. A tápszer mindannyiunk számára egy mumus, pedig nem kéne annak lennie, hisz nem ártunk a babának, sőt, akkor ártunk, ha éhes marad. Kívánom, hogy minél előbb megoldódjon!!!!!!!

Picur sajnálom ezt a puki helyzetet, tényleg szomorú dolog, hogy mindent kipróbálunk, megveszünk, bevetünk és mégsem tudunk segíteni... pedig olyan rossz látni a babákat, mikor szenvednek és csak néznek nagy szemekkel, olyan, mintha azt mondaná ilyenkor Bátor, hogy anya segíts. Jajj megszakad a szívem.
Örülök, hogy az éjszakák azért jól alakulnak, remélem lassan nálunk is így lesz.

folyt. köv.
savariaa
Érd

Képzeljétek, Zozó ma fél 9-től aludt reggel 5-ig...... :lol:
Olyan kipihent vagyok, mint már régen, jupijééééé

Remélem másnak is eljön ez a kánaán, ja és nem mellesleg azt is, hogy ez nekünk sem csak egy egyszeri bemutató volt :roll:

Szép napot!!
sandie
Kaposvár

Na itt vagyok...

A héten beszéltünk a Dévényi tornáról. Édesanyám Alexander-technikával foglalkozik, ami ugyanazt tudja elérni, mint a Dévényi, csak fájdalom nélkül. Ezt a módszert nem ismerik sokan, de mindenkinek ajánlani tudom. Bátor majdnem minden nap kap ilyen kezelést, segíti a fejlődést, szerencsém van, hogy Anya ezzel foglalkozik. :D Hozzá járnak olyan babák, akiknek valami fejlődési elmaradásuk van, és tényleg fantasztikus sikereket tud elérni. És ami a szülők számára a legfontosabb, hogy mindezt fájdalom nélkül.
A másik ilyen a craniosacrális terápia, ő ezzel a kettővel foglalkozik, ami szintén sokat segíti a fejlődést. A Dévényivel kapcsolatban én is azt érzem, hogy annyira felkapott, és talán túlzottan is reklámozzák, és a szülők nem ismernek más lehetőséget.

Csalexandra én sem adnám be a hashajtót. Én azt nem értem, hogy mindig azt mondják, hogy az anyatejes babáknál normális akár egy hét kakimentesen, akkor miért mondja a védőnő? Ez lehet hülyeség, amit mondok, de ha te ennél valami olyat ami az anyatejben átjutva Hannának besegítene?

Bátort Édesapja kényezteti fürdés után: :lol: :lol: :lol:

Kép
savariaa
Érd

Sandie gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De jóóóó!!! :lol: :lol: :lol:
savariaa
Érd

Bátor

Kép

Kép
savariaa
Érd

Savariaa,pont ma gondoltunk arra hogy nekem kellene valami olyat ennem ami Hannára is hatással lenne! Remélem beválik.
Bátor nagyon édes :)

Az alvással kapcsolatban sajnos semmilyen tippet nem tudok adni,mert Hanna sem arról híres hogy leteszem és máris szundizik :D !
csalexandra
Sopron

Ma kezdtem el mérlegelni Marcit, majd meglátjuk a nap végére mit mutatnak a számok. Tegnap este még fejtem elalvás elõtt, szopi után 2 órával 60 ml ment a fagyasztóba. Ez szerintem éjjel jó, akkor nekem mindig nagyon kevés van.
A fõ problémám és aggodalmaim forrása, hogy Bencénél is ez volt, és nem a tejem mennyiségével volt a fõ gond, mert napi 5x fejtem és azzal pótoltam a szopikat, el is kezdett hízni. Viszont magától nem evett többet.
Vettem görögszénafû magot, abból csináltam teát, állítólag a Mo.reMilkben is ez a hatóanyag van, csak sokkal olcsóbb így.

Szandi, örülök, hogy Nálatok jól sült el!!!

Sandie, gratula az alváshoz, maradjon is így!!!!!

Savariaa, ezt az Alexander-technikát megjegyzem!!!
amidaalah

Amidaalah,
cuki a nevetõs kép! :)

Picur,
sajnálom hogy csak ideig-óráig hatott a Colief... lehet hogy tényleg emelni kell az adagot?

Sandie,
hurrá-hurrá alvás! :)

Savariaa,
köszi az Alexander-torna tippet!!! Én Dévényre biztos nem viszem, akkora baj nincs, hogy fájjon neki :(

Bátor a mózesben nagyon cuki :) Adri is kb. ilyen hosszú benne, félek hogy kinövi... csak mert olyan jól beleszoktattam, hogy ha beleteszem a mózesbe, akkor tudja hogy alvás van és szépen elalszik egyedül... igaz mindig akkor teszem bele amikor már álmos :) De félek, hogy ha már nem a mózesbe fogom tenni, akkor hogy lesz az átszokás az új helyre... majd valami hasonlót kell kialakítanom a kiságyában szerintem...
sz.veronika

Húúú, de jó sokat írtatok! :)

Sandie, nagyon gratula az alváshoz! Egész más színben látod a világot, ugye? :)

Savariaa, alvás... Hát az esti nálunk tökéletesen megy. Eszik, böfi, leteszem, és alvás. Napközben meg ahogy leteszem az ágyába, ordít, mint a sakál. Hogy miért, fogalmam sincs. Én fél ötkor keltem, mert annyi tejem van, hogy tovább nem bírják a cickóim. Ha nincs hasfájás, akkor fél nyolc - nyolcig vissza alszunk. Ez alól a mai reggel kivétel volt, ma hatkor felkeltünk, természetesen a fingás miatt. Délelõtt letettem, ahogy láttam rajta, hogy álmosodik. Ordított, felvettem, elaludt rajtam. Tíz órától fél egyig! Nem tudok rájönni, hogy mi a különbség az esti letét és a nappali letét között. Még a mondóka is ugyanaz (mindig elköszönünk mindentõl), és még ébren van, mikor beteszem az ágyába. Este elalszik gond nélkül, nappal nem.

Most emeltem a Colief-adagot, meglátjuk, hogy mi lesz a hatása.

Colief is menjen a csudába! Megnéztem a leírást, abban az van, hogy anyatejbe csepegtessem, majd várjak 20 percet. Erre megnéztem, hogy a weboldalukon mi van, ott azt írják, hogy nem kell várni. A leírásban az van, hogy friss, testmeleg tejbe tegyem, a weboldalon azt írja, hogy be lehet tenni a tejet a hûtõbe. Annyira jó, hogy egyértelmû...

Bátor nagyon édes, és mekkorát nõtt! :)

Amidaalah, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz az eredmény. Remélem megnyugtat majd! :)
picuralmos

Ó, édesek a babók egytõl egyig!

Nekünk szerintem az infacol bevált, nem nyûglõdik már annyit Barnus, persze nyomja, de nem vészesen.

szoptatás, vessetek meg, én imádom :) Nekem is vannak nehézségeim ezzel kapcsolatban, de az, amikor ott van cicin és onnan felnéz és csak szemez velem, miközben eszik és ahogy elpihen amikor tele a pocija, olyan végtelen nyugalommal, mint soha máskor, na az kárpótol. Nekem már nem fáj a szopi, de a tejbelövellést nagyon megérzem mindig és persze utálom, hogy folyik a cici, de akkor is szeretek szoptatni, bár melós és mindig be vagyunk idõben határolva, akkor is megéri na :)
Akinek gondja van, kitartást, egyébként pedig ha nem megy, vagy tényleg túl stresszes, menjen a tápi, egy nyugodt, kiegyensúlyozott anyukánál semmi sem jobb!

Veronika, ügyes Adri,szépen felnyomja magát! Nálunk valahogy ez még nem megy, de szerintem tudja, csak lusta :)

éjszaka-nálunk még nem érett meg a helyzet, hogy átaludja Barnus. Tegnap mondjuk elcsúsztunk, mert plázáztunk, utána pizzát rendeltünk, mire cicire került füri után volt fél 10, 11 körül aludt el, így kelt 4-kor, aztán azóta alszik, kb. 5 óta. De neki még kell egy cicizés éjjel. Nem is bánom, már megszoktam, hogy kelni kell, utána elalszik.

Picur, nálunk is éjjel nagyon jól alszik a kiságyban a baba, nappal viszont azért altatgatni kell, szerintem éjszakára már elfárad annyira, hogy elaludjon, nappal pedig még "'tanítani" kell rá. Talán a nappali zajok is zavarják és olyankor rajtad nyugszik meg.

mózes, ne is mondjátok, úgy látom egyre hosszabb Barnus és szerintem hamar kinövi :/

Nekünk egyébként tegnap volt mintanapunk, baba egész nap nagyon jól aludt és jól evett, bárcsak minden nap ilyen lenne!

Na megyek, jó hétvégét, jó pihenést!
nusildi

Sziasztok!

A ma reggel is fél5kor kezdődött. Bátor minden reggel ilyenkor kel, és nem tudom az ágyában visszaaltatni, csak ha magamra teszem, de fekve sem jó neki, hanem ha ülök, de ma még ez sem jött be, fel kellett kelnem, nyűglődött és hiába is csináltam bármit, csak nem volt jó. Előtte fél4kor evett, így fél7ig kihúztuk, megetettem, most a mózesben alszik, de elég felszínesen. Felmentem az emeletre berakni egy mosást, de háromszor kellett lerohannom, mert megébredt... Legalább meg van a napi edzés. :lol: De olyan édes, elolvadok tőle!! Képzeljétek, pár napja már nem sír fürdéskor, előtte pedig élvezi a beolajozást, teljesen elnyúlik. :lol: Hát megzabálom, a kis hurkáitól meg egyszerűen odavagyok meg vissza.
Úgy érzem, a szopi is kezd beállni, mintha már a baloska is összeszedte volna magát, és kb ugyanannyit tud belőle enni, mint a jobboskából. Sajna a baloska még mindig eléggé fáj, de szerintem kezdem jobban tűrni a fájdalmat.
Az esti fektetésnél elalszik a kezemben, aztán mikor leteszem a hasára felébred, olyankor ráteszem a kezem a hátára és pár perc alatt megnyugszik és elalszik. Én már ennek is örülök! Szerintem ha az elaltatás nem lenne előtte, nem tudna egyedül elaludni. De majd csak ez is eljön egyszer! (max pár évet várni kell rá! :lol: :lol: )

Nusildi én is szeretek szoptatni, fantasztikus dolog, hogy én táplálom őt!! De sajna nekem beárnyékolja ezt a fájdalom, de már tényleg egyre jobb!! És nagyon örülök, hogy nem adtam fel a nehézségek ellenére sem. De bevallom, az elején azért nem gondoltam volna, hogy még mindig szenvedek majd vele. Na de ez már a múlt, most már csak előre tekintek!!!

Picur szerintem a babák megérzik, milyen napszak van. Bátor csak este alszik el az ágyában, pedig próbáltam napközben is lerakni, de akkor nem sikerül. Nagyon okosak már most!! 8)

Veronika de jó, hogy Adri egyedül elalszik! Hogy szoktattad erre? Van valami trükköd?

Amidalaah hogy sikerült a mérés? Mennyit evett Marci? Nem lehet, hogy kifárad szopikor, és azért nem eszik többet? Bátor csinált ilyet, bár még evett volna, de annyira kifáradt, hogy elaludt. A bal mellemnél volt mindig ez, mert azt hittem,hogy nincs már benne tej, de tudtam fejni szoptatás után, de sajnos nehezebben jött belőle a tej, nem volt annyira átjárható.

Szép hétvégét mindenkinek!!
savariaa
Érd

Ildi, azt én is szeretem, mikor felnéz rám, és elmosolyodik, vagy csak simán szemez velem, akkor tudom, hogy nyugodtan eszik, nem fáj a hasa. Azt én is szeretem. Azt nem szeretem, amikor nem tudok segíteni neki, és látom rajta, hogy fáj a pocak. Utálom, hogy tehetetlen vagyok ilyenkor.

Savariaa, ha csak ennyit kellene minden babát altatni, mint Bátort, hidd el sok anyuka szívesen cserélne veled. Van, hogy nem alszanak vissza, valami megzavarja õket, esetleg puki (a vesszõparipám :D), vagy valami rossz álom, esetleg nagyon teleette magát, és nyomja a hasát. Igazad lehet, hogy tudja milyen napszak van, hiszen a rutin megtanítja neki, de ha olyan álmos, hogy csak lefelé tud nézni, na akkor nem értem a reakcióját. Persze segítek neki, és ha csak rajtam tud megnyugodni (lehet tényleg esetleg a zajok zavarják) ám legyen, minden más ráér.

Szuper, hogy javul a baloskád! :)

Képzeljétek, tegnap levágtam Picur körmeit, és a legkézenfekvõbb dologgal bekentem a fájósat. Tettem rá anyatejet. És láss csodát, ma reggelre teljesen elmúlt a pirosság az ujjáról! :) :)
picuralmos

Lányok délelőtt volt az első igazi mosolya Bátornak!!!!!!!!!!!!!!!! Jajjj de boldog vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D
savariaa
Érd

jajjjdeszupi!!! :) :) fényképezõket készenlétbe! :D
picuralmos

Picur köszi, épp beélesítettem a videót, így meg tudtam örökíteni. :lol:

Reggel nem adtam a colief-et, gondoltam elég csak este, erre egy kemény másfél órás vigasztalhatatlan sírás volt délelőtt, hogy csak na. Majdnem megszakadt a szívem. Így most beadtam neki egy adagot, meg este is kap. Megetettem és most elaludt, teljesen kimerült. Szegényem. Ez a hülye hasfájás, minek van???? Senki se szereti, akkor meg???? Kiszavazom!!! :evil:
savariaa
Érd

jaja, mehetne az anyósokkal a Holdra... Grrrr.. Bár ma mi nagyon mosolygósak vagyunk eddig, remélem így is marad. Persze azért egy kis sírdogálás volt az elalvás elõtt...
picuralmos

Sziasztok Lányok!

Túl vagyunk az oltáson, elkezdett lázasodni este, de apa gyorsan be is adatta a kúpot még fel sem ment neki igazán, háromszor kakilta ki, mire benne maradt. Úgy látszik felkeltettük az alvó oroszlánt a popójában :P A kedve szerencsére jó volt, nem nyûgösködött, nem érezte rosszul magát. 58,5 cm és 5280g-t mértek.
Picur , milyen jó ötlet volt az anyatej a kis körmére, ügyes vagy! Savariaa majd kérünk mosolygós képet :D
Itt ma elég hûvöske van, pedig pont délelõtt próbálgattam rá Lulóra a rucikáit, és már belenõtt egy párba amiket kaptunk. Olyan édes, igazi kis csaj, szeret öltözködni :) Nálatok milyen idõ van csajok?
És ha már mosoly itt van pár :) :

Kép

Kép

Egy kis fürcsi :

Kép

És végül ezt nektek :DDD (persze szeretettel)

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy csatlakozhatok-e hozzátok?
Júniusra vártam a babámat, de végül májusban született.
Olvasgattam kicsit a hozzászólásokat, és látom, hogy ugyanazokkal a problémákkal küzdünk. :)
Mostmár úgy érzem több idõt tudok a gép elõtt tölteni, és sok dolog van, amit jó lenne megvitatni másokkal is.

Üdv mindenkinek!
Bogi
<A></A>
ether
Cegléd

Csicsi, cuki képek, milyen nagy már Luca is! :)

Bogi, üdv köztünk! Újabb kislány, hurrá! :)
picuralmos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: