A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

Csajok, itt a babaneten is lehet zárt topicot csinálni, ha szeretnénk, és akkor csak mi olvassuk.
Ha van ilyen igény, akkor megkérem babanet-apát, hogy zárja be.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

én örülnék neki. Nincs semmi takargatnivalóm, de szívesebben töltenék fel fényképeket pl, ha csak Ti látnátok :)

hopihe79
Budapest

Én mondjuk alapból irtó bizalmatlan vagyok mindennel szemben, ami internet és személyes adatot érint, még egy "biztonságosabb" zárt topiknál is (láthattunk azért már érdekes dolgokat), úgy hogy valószínűleg akkor sem írnám ide minden adatomat. Szóval részemről tulképpen mindegy.

Én 26-án megyek a régi dokimhoz, akihez ezentúl szeretnék járni, elvileg AFP-s vérvétel lesz, de mivel ő most lát először, elképzelhetőnek tartom, hogy uh is lesz. Na erre nagyon kíváncsi vagyok ám... :)

anabique
Budapest

Hali!

A zárt topikot itt is meg lehet valósítani, én is örülnék neki, akkor tennék fel képeket is, de ha marad így, azt sem bánom, max. ti nem tudtok képhez kötni. :)

A személyes taliban benne vagyok, de csak febr. vége felé, mert addig elég sűrűek a hétvégék.

gil, és hogy derült ki a neme? már ennyire biztosra meg tudták mondani?
akkor én is megyek a 17. héten! :)

KépKép
pusa

Születésnap
Én csak azért gondoltam, mert itt szinte mindenki leírta már :wink:
(táblázatba a hónap-napot gondoltam, de nem muszáj...)

Csöppke
Neked is szép nagy a pocakod!

Linácska
Nem hiszem, hogy bármi gond lenne Levivel... nem gondolnám, hogy 17 hónaposan étkezési zavaros lenne... :wink:

Találkozó
Jó lenne, de én nagyoon messze vagyok Pesttől :cry:

Addisz
Ha a méhszáj közelében van a méhlepény, érdemes óvatosnak lenni!

Ahogy olvasgattam a topikokat, szoktak csinálni közös oldalt, ahova esetleg lehet fényképet, egyéb dokumentumokat feltenni... pl: gmail, hotmail...

Kép
mrsleo
Debrecen

A baba nemét akár már a 12-13. héten is látni lehet, ha jó az UH-gép, ha a baba úgy fordul... :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

Lina, szerintem oké, hogy Levi sokat eszik, a lányoknak is vannak ilyene korszakaik :lol: És ők is többet esznek, mint én :wink:

Ma Fruzsi kimondta élete eddigi leghosszab mondatát:
"Én is kérek inni!" :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi
És adtál neki? :lol: :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

Panndi
hogy bírod ki a 20. hétig? két lány után nincs vágyad egy fiúra? :)

mikor mész a MÁV-ba UH-ra? Tényleg 2-3 órát kell várni, mire sorra kerül az ember?

GIL!
Gratula a fiúhoz! Első gyereknél szerintem tök mindegy, mi a neme.

KépKép
pusa

Ne zárjuk le..jó ez így....

Valaki madártejet? :wink: :lol:
20140901114303

brunhild,
köszi, nem szeretem :lol:

Panndi,
nálunk a beszéd, az "enni"-re korlátozódik :lol: Pl. néztük a Mickey-t a tv-ben, és Goofy mondott egy mondatot, hogy "most nincs időnk enni". Levikének meg felcsillant a szeme, és közölte nagy áhitattal, hogy "enni!". Na a lényeget megértette. Tegnap meg az ovistárséknál beszélgettünk a konyhában, Levike is kijött, elővett egy tányért, odatette az asztalra, és leült mellé...ááá, nem éget a kisfiam.

Na annyi jót hallottam erről a 4D-ről, ahova megyek, hogy már nincs is lelkiismeretfurdalásom :oops:

Én nyitott és zárt topicban is elvagyok, igazából mindegy.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Igen, kapott inni :)

linacska: :lol:

pusa: abszolút nincs bennem vágy fiúra, ha fiú, annak örülök, ha lány annak. De mivel a neme is mindegy, ráérünk megtudni :)

Régen UH-n tényleg sokat kellett várni, ha nem mentél oda nagyon korán. Most már nem kell várni, mert időpontot kell kérni előre.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

En is örülnek egy talalkozonak!
Ha februar elsö ket hetere meg tudnank szervezni, akkor pont hazamegyek Pestre :)

Hihetetlen milyen nagy pocakok vannak. Ma zenekaron volt egy lany, aki mar a 6-7. honapban lehet ... olyan irigykedve neztem! Rolam meg leesik a nadragom :S

Meg tudna nezni nekem is valaki?
1988. 05. 04. 2:30 Budapest
utolso m: oktober 18.
Csak kivancsisagbol ;)

Ne beszeljetek kerlek edessegröl, mert anelkül is nagyon nehez megallni ... Mostanaban a nutellas kenyerre alltam ra (ahhoz meg tudom inni a tejet, ugyhogy hasznos is). Folyton sütit, meg csokit ennek!!!

Tegnap megirtuk a nepzene vizsgat ... segedanyagok hasznalataval szerintem egesz jol sikerült. Brunhild, te milyen területröl szarmazol?

A zeneovis tanitasom is meg volt. Olyan edesek voltak a kicsik :D Az enek (amit sajat magunknak kell irni) ugy tetszett az egyiknek, hogy elenekeltette velem az apukajanak :) Remelem, hogy miutan hazamentek nem vettek elö a reszelöt, habveröt es egyebeket, hogy azokkal "zeneljenek" ... nem akarok felhaborodott szülöket :))

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

linácska: egyetértek Levivel! Mostanában az én szemem is felcsillan az enni szóra! ;)
múltkor azt mondta a párom, kissé agresszív leszek, ha nem kapok enni időben. legyen nálam mindig keksz, nehogy felfaljak véletlenül valakit :)

panndi: milyen szépen mondta! milyen jó, hogy a kérek szót használta, nem pl az akarokot :)
megyek öltözni, vár a színház! :)

szép estét, vacsorához jó étvágyat! ennienni! :)

madártejet én is kérek! :)
és nutellás kenyeret is!

Pihe

hopihe79
Budapest

rókakoma,
a tied sem olyan egyértelmű, úgy jelzi, hogy mensi után kb. 7-8 nappal foganhatott, és akkor lány, a következő termékeny időszak meg már a következő ciklusba esne.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Panndi, tényleg nagyon szépen kérte. Remélem, legalább 3 pohárral kapott. :)

Madártejet kérek!!!!! Azt imádom! :)

Voltam ma háziorvosnál, mert a Sinuprettel és a Bioparox-szal sem javult semmit a köhögésem, most írt fel penicillin tartalmú gyógyszert. De ezen kívül kizárólag olyan gyógyszert talált köhögés csillapításra a gépben, amit csak orvosi utasításra lehet szedni, magyarán nem feltétlenül bababarát. Egy ilyet felírt, de végül nem mertem kiváltani. A gyógyszertáros nő nagyon kedves volt, próbált helyette mást nézni, és esküszöm, legalább 8 féle köhögésre való gyógyszer (köhögéscsillapító, köptető) leírását néztük meg, és egyik sem szedhető terhesség alatt. Így kaptam még egy lándzsás útifű szirupot. :/ Már a féjem is eléggé unja, hogy nem tud tőlem éjszaka aludni. :( De szeretném, ha már elmúlna...!

anabique
Budapest

Brunhild,
a zsíros megoldást most már komolyan fontolóra veszem, eddig is csak azért vonakodtam tőle, mert vegetáriánus-közeli vagyok. (Vegetáriánus voltam évekig, de már az előző terhességeim alatt is ettem húst, mint ahogy most is, de csak amennyit 'muszáj'.) Szóval holnap veszünk egy adag SERTÉSZSÍRT (huhhh), és jól bekenem magam vele. :D (Azért ez durva lesz.)

anabique
Budapest

Ana én is nagyon köhögtem. Engem pedig a lándzsás útifű + kamilla tea (nem filteres, hagyományos virágokkal ) + sok citrom + méz mentett meg.
Ja és langyos tengeri sós vízzel gargalizáltam reggelente.

Tegnap este majdnem visszajött a vacsi, már megint utolért a hányinger.
Most meg olyan gyomorégésem van, hogy csak no.

Pihe én éhség nélkül is harapok mostanában. Nem éri meg kötözködni velem (szegény férjem).

Brunhild jöhet, de csak ha hideg, megőrülök ettől a gyomorégéstől.

Az anyatanyára én sem mennék, a lányom topicját is ott veszítettem el.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Szasztok!

Gratulálok a pocakokhoz, király mindegyik.

Októberben a peteérés után egy héttel én megnéztem a Jónást. A peteérés idejét nem mondta fogamzóképesnek, ellenben a 21. napot igen. Mondtam Gyurinak, hogy Jónás apánk szerint ma kell belecsapni a lecsóba. Úgy is lett. Most meg azt mondja minden uh, hogy 1 héttel kisebb a gyerek, mint a mensi szerint kellene lennie...és persze a naptár szerint akkor fiú.Kataszrtófa. :D

Tegnap fájni kezdett a torkom, reggel lázasan keltem, minden tagom fájt. Persze mennem kellett dolgozni, honnan szakítanék le helyettest reggel hétkor. Persze rengeteg beteg volt, szintén lázasak, torokfájósak, teleköhögték az egész rendelőt...de szerintem még így is én voltam a legbetegebb. Vittem infralámpát, teát termoszban, tettem maszkot és úgy mozogtam mint az öreganyám, mert mindenem fájt. Hívás is volt házhoz, infúziót kellett bekötni. Amíg vártam, hogy lecsöpögjön komolyan azon gondolkoztam, hogy bedőlök a beteg mellé az ágyba és addig szunyálok egyet. :D
Délután óta fekszek, az uram ellát mindennel. Most már jobb. Remélem baba koma kibírja az újabb nyavalyámat.
Milyen jó lett volna reggel elmenni a körzetimhez, kiíratni magam tápra és felhívni a főnökömet, hogy ma sajnos nem tudok dolgozni menni...kár, hogy ilyet nem csinálhatok.

Nekem is a méhszájon fekszik a lepény.Igazából a terhesség első felében ez nagyon gyakori, ezért nem igazán aggódnak miatta a 20. hétig. Ezekből csak kis százalékban marad meg igazi elölfekvő lepény.

Ha a gyerek zabál, annak örülni kell. Nem gondolnék semmi rosszra. :?
jjucuss
Eger

MrsLeo
Ilyen korai szakaszban is van ok aggodalomra a méhlepény miatt? Tegnap az orvos csak annyit mondott, hogy ne izguljak, ez még simán feljebb húzódhat és mivel zárt a méhszáj, ezért egyelőre semmi gond.

Ana
Orvosi tanácsra kezdtél el húst enni a várandósság alatt? Elővigyázatosságként vagy volt gond a vérképeddel? Kitartást a sertészsírhoz ;)

Panndi
Aranyos lehetett Fruzsi és tényleg szuper ügyesen összerakta a mondatot :)

Nekem is ég a gyomrom... Azt hittem, ez később kezdődik majd. De már tegnap vacsi után is kínzott, meg most is...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Tegnap egy kismama a tanácsadáson panaszkodott, hogy a 7 hetes kisfia még nem állt be a 3 órás evésekre, van, hogy közte is sír, fel kell venni ölbe és akkor megnyugszik...és képzeljem el, hogy éjszaka is többször kel, van, hogy egy órát is fekszik ébren az ágyában és gügyörészik.Mi lehet a baja? Mondtam neki, hogy ez nem betegség, ezt a jelenséget úgy hívják, hogy CSECSEMŐ.
jjucuss
Eger

Jjuccus
Sajnálom, hogy téged is ledöntött valami kórság, viszont mindig nagyon jót nevetek a bejegyzéseid, most is :) Elképzeltem, amint leheveredsz a beteg mellé egy kicsit...:)
Én is úgy olvastam mindenhol, hogy gyakori ez a lepénypozíció az elején. Ezek szerint csinálhatok mindent ugyanúgy? Munka, pici terhestorna, házasélet?

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Látom lassan nekem is kell "hasas" képet feltennem. Vagány leszek és majd "csupaszat" nyomok, amin látszik a tetkóm. Jeahhh!!! :twisted:
jjucuss
Eger

Jjuccus
Szavadon fogunk :lol:

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz! Az a baj, hogy csak a könyvekből vagyok ilyen "okos", gyakorlati tapasztalatom nincs.
Itt a neten is olvasgattam és szinte mindenki azt mondta, hogy feljebb húzódott. Akinek viszont igazi elölfekvő lepénye maradt 20 hét után, pláne a 30. után annak minden tilos volt + fekvés (sokszor kórházban).
jjucuss
Eger

jjucuss,
azért én sem gondoltam valami hú de kórosra az evéssel kapcsolatban, de néha kicsit tényleg túlzásnak érzem.
A mai ebéd két tányér babgulyás és két szilvásgombóc volt. Nekem már csak 1 jutott :lol: Lehet, hogy gyorsabb az anyagcseréje? Vagy nagyon jó? Babaként is szopizott, tápszerezett ezerrel, és jó, ha heti egyszer kakilt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jobbulast a betegeknek!!!!!

Szerintem az ehseg mindenkinel aggreszivitassal jar. Legalabbis azt mar megtanultam, hogy komoly beszelgeteseket csak eves utan lehet nyugodtan folytatni :)

Linacska, köszönöm, en örülnek neki :D

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Rókakoma:.félig német-félig magyar... :)
És ügyes vagy! :wink:

Anabique: a zsírt fel kell forrósítani, és egy régi törölközőre rákenni/átitatni. Rá teszel még egy rongyot/törölközőt, hogy védje a bőrödet, ne forrázd le magad..a lényeg, amilyen melegen (forrón) bírod, ráteszed a mellkasodra éjszakára..reggelig beszívódik, 2-3 nap megismétled és segít. Én is utálom, anyum szokta alkalmazni, de tényleg hatásos..csak hát utána minden zsíros, és ha faggyút használsz, ami azért jobb, mert jobban tartja a zsíradékot, na az szörnyen büdös is ..de segít... (disznózsír, nem sózott, csodálatos sebkezelésre is, jobb mint a Bepanthen meg társai :) )

Hopihe, Lucababa, Panndi..sajnálom, hogy rosszul vagytok még mindig/újra :( Épp tegnap gondoltam el, hogy de jó, végre jobban érzem magam, már nem émelygek, közérzetem is jobb..azt hittem már mindenki túl van a nehezén...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.05.30 15:05-kor.
20140901114303

Jjuccus
Én is pont ezt olvastam mindenhol, tegnap szinte egész este ezzel kapcsolatban böngésztem. Gondolom csak mondta volna tegnap a nőgyógyász, ha ez már most annyira veszélyes.

Linacska
Szerintem jó az anyagcseréje és valószínűleg most nagy ugrás lesz a fejlődésében. Néha Lucának is van ilyen korszaka, már rosszul vagyok attól, ha csak nézem, nem is értem, hogy fér belé, pedig kifejezetten vékonyka. Máskor meg szinte egész nap nem eszik.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Linacska, szerintem örülj neki, hogy eszik!
Olyan sok gyereknel problema, hogy valogatos, nincs etvagya stb. Amig nem kiselefant, addig szerintem nem baj :))

Lepenyhz kerdes ... az enyemre azt irtak, hogy "Hinterwand", tehat hatso fal. Az mit jelet pontosan?

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

De lassú vagyok :oops: Mire bepötyögtem pá sort, ti írtatok egy fél oldalt..most kezdhetem előlről :D

Jjucuss, én őszíntén sajnállak, ezt már korábban is írtam, hogy ennyi veszélynek, fertőzésnek ki vagytok téve :(
A kismama pedig akiről írsz..azt hiszem jobb ha nem fejezem ki hosszasan véleményemet, de azért kicsit muszály :wink: Szóval elsőnél én is bedőltem ennek a 3 órás tanácsnak :( További gyerekeimnél már okosabb voltam, bár akkor is próbált meggyőzni a doktornéni, hog a 3 órát be kell tartani, különben fáj a pocija, később már a 4 órát is ki KELL bírnia (talán 3 hónaposan), utána pedig már át KELL aludnia az éjszakát....én csak bólogattam, hogy persze, igy is van :roll: (közben óránként szopizott..) De másik szomorú történet egy játszótéri anyukától, aki büszkén mesélte, hogy az ő kislánya (2 éves) milyen fegyelmezett és pontos ritmusa van..merthogy pici kora óta igy szoktatta a babát..Igaz, 3 kemény hónapba telt, amig a kicsi megszokta, hogy 3 óránként kap csak tejet, sokat ordított, de megérte, utána nem volt gond vele :( Hát én úgy sajnáltam azt a gyereket, elképzeltem azt a pár hetes csecsemőt, aki ordít az éhségtől :cry:

Más: Ti sem látjátok a lilipye-os vonalzókat? Vagy csak nálam van a baj? Az oldal sem jön be...
20140901114303

Hogy hagyhatta sirni a kicsi babajat? :(
Persze, biztos van, amikor mar az embernek elege van ... de hogy tudatosan "vegigcsinaljon egy programot" ...

Sehol nem talaltam arrol semmit, hogy a rosszulletek visszajöhetnek, de en is megijedtem, amikor masfel het kihagyas utan ujrakezdte ... aztan probaltam a pozitiv oldalat nezni, ez azt jelenti, hogy baba jol van! Szovalkitartast azoknak, akik meg rosszul vannak!

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Rókakoma, én ezt csak "sötétségnek" tudom elkönyvelni...Amint írtam, első gyereknél én sem voltam túl felvilágosult, az orvosra hallgattam, és nem értettem, miért sír szegénykém, egész éjszakákat ringattuk karban felváltva, mire rájöttünk, hogy csak éhes... :( De tudatosan sírni hagyni, hogy szokja a rendet, ez már kegyetlenség szerintem :(
20140901114303

Rokakoma
A hátsó fal önmagában nem jelent rosszat. A lepény több helyen tapadhat: hátsó falon (tehát a gerinc felé), mellső falon, a méh tetején, illetve a méhszájon is elhelyezkedhet.
Ez utóbbi jelent problémát, főleg, ha a helyzet nem változik a harmadik trimeszter közepéig sem.
Van, akinek nem a méhszájon fekszi, csak rálóg vagy nagyon a szélén van, ez is okozhat gondot a terhesség későbbi szakaszában.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Én ma megyek anyósomékhoz a lányokkal, csak beköszöntem.

brunhild: tudom, hogy sokan elítélik, de én is rendszer szerint etettem a lányokat. Mindkettő vevő volt rá, Zsófinál picit később alakult ki a fix rendszer, Fruzsinál nagyon hamar. És a sírni hagyás nálam nem azt jelentette, hogy nem adok neki enni, ha nem telt le a három óra, de egy picit mindig húztam az időt, és nem adtam az első sírásra rögtön enni, és így egyre több idő telt el a kaják között. Sokak szerint ez kegyetlenség, de én megőrülnék rendszer nélkül, nem jutottunk volna el sehova a két gyerekkel, ha mindig mindenki akkor és ott eszik, ahol eszébe jut. Nyilván, ha nagyon nem ment volna, nem erőltetem, de mindkét lány ügyes volt, és ment. Én most is így tervezem. El sem tudom képzelni, hogy napirend nélkül hogy jutna el reggel Zsófi oviba időben, és hogy érnék érte oda délre.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Betegeknek jobbulást!

Én most rohanok, még mosok egyet :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Jó reggelt!

JJucuss
Jobbulást!

Hopihe
Én terhesség nélkül is agresszív vagyok éhesen :oops:

Anabique
Szinte nincs olyan gyógyszer, amibe azt írnák, hogy terhesség, szoptatás alatt csak orvosi utasításra lehet szedni. Gyógyszergyártók magukat védik a legkisebb bibi esetére is.

Méhszájra lógó lepényt a terhesség korai szakaszában is komolyan kell venni. Vérzés bérmikor felléphet!
(Ha nekem lenne, otthon maradnék, nyomnám magamba a magnéziumot, hogy minél kevesebb méhösszehúzódásom legyen...)

Rokakoma
Hátsó fali lepény teljesen jó.

Kép
mrsleo
Debrecen

Kép
mrsleo
Debrecen

Én nem vagyok agresszív éhesen, én csak egyszerűen rosszul leszek :lol: Esélyem nincs agresszívnek lenni :lol:

Szerintem a rendszer-nem rendszer annyira család és főleg gyerekfüggő. Lilinél nem sok rendszer volt, de egyedüli gyerek volt, ha tovább aludt kicsit, semmit nem borított fel. Ő kénytelen volt a szopi mellett tápszerezni is, így a kaják viszonylag kiszámíthatóak voltak. Nekünk a Heim Pálban mondták SIDS szűrésen, hogy lehetőleg ne kapjon 3 óránál gyakrabban enni, mert a félig emésztett kajára rákerül a friss, és az valamiért nem jó neki. Levi más volt, ugye ott már időre kellett oviba menni reggel, délután időre Liliért, szóval ő nem egyszer lett felkeltve, hogy odaérjünk időben. Nála a kaja az úgy néz ki szinte születése óta, hogy reggeltől estig folyamatosan. Tehát ez nem átmeneti nálunk. Jó, amíg szopott, nem evett egész nap, annak nem vagyok híve, hogy cicin lógjon a gyerek, de amióta fogai vannak, és rendes ételeket is eszik, szinte folyamatos.
Egyébként bármennyire nem szoktattuk Levit rendszerhez, nála sokkal jobban kialakult. Este szépen egyedül elalszik, délután sem kell könyörögni, órákig altatni, és nagyon tud alkalmazkodni is, ha véletlen valami nem úgy alakul, ahogy szokott.
Apukám szokta mondani, hogy "kell a gyereknek a rendszer, de az is legyen rendszer, hogy néha nincs rendszer"

Rosszullétügyileg nem tudok nyilatkozni, nekem olyan nem volt soha, de van egy ismerősöm, aki azt mondta, hogy neki a szülőágyon múlt el a hányinger. A barátnőm is jó 24 hetes koráig hányt, nem csak rosszul volt. Szegényt úgy sajnálom, mindkétszer hányt 24-25 hétig, 26. héttől meg diétáznia kellett, szóval nem nagyon élvezte ki a terhességet.

gil,
örülök, hogy találkoztunk. Jól sikerült a vacsi? Én még vagy egy órára ottragadtam a könyvesboltban, apának is hoztam "vigaszdíjat', hogy itt volt egyedül a gyerekekkel
:lol: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt! :)

Panndi :) , ha lehetne, én is betartatnám a 3 órát, ha "vevő" lenne rá a gyerkőc, olyan baba is van, aki egyből átalussza az éjszakát..és aki csak 3 -4 óránként szopizik..de ezek nem az enyémek voltak :) Középső jó evő-alvó volt, de a másik kettő egyáltalán nem :( főleg a kicsi szörnyű volt, gondolom kicsi volt a gyomra, csak nagyon keveset szopizott egyszerre (30-40 ml-t pár hónaposan), több nem fért bele, ha mégis, utána kijött belőle...ezért félóránként éhes volt.. (középső fiam már az elején majdnem 100 ml-ket nyomott be..). Én is szerettem volna rendszert, de nem ment sehogysem...így is sokat sírt, ha nem tudtam ölben tartani, kocsiban kellett ringatnom, úgy is vasaltam, féllábon, másik lábammal tologattam a babakocsit :? Ezt a gyereket ha megpróbáltam volna 3 óránként szoptatni, valamelyikünk bedilizett volna...
A feljebb leírt eset pedig nem arról szólt, ahogy te mondod, hogy megpróbálom kicsit húzni az időt, akkor nem kellett volna 3 hónap, amig megedződik a gyerek, saját elmondása szerint végig odított, de ő nem adta be a derekát :(

Nekem újból nagyon szerény éjszakám volt, többet voltam a két szoba között, mint a saját ágyamban, Nimród folyton felsírt, hívott..Nem tudom mi lehetett vele..remélem nem betegedik le...most jókedvű, már reggelizett :)
20140901114303

Lucababa,
A kamillateába tetted a citromot és a mézet, vagy külön? Mert én is citromosan, mézesen iszom, de nemrég valaki kinevetett, hogy ne gondoljam már, hogy abból a C-vitaminból marad is bármi a meleg teába nyomva...

Leo,
Igen, tudom, hogy a gyógyszergyártók magukat próbálják védeni, csak épp megnehezíti a tájékozódást. Nyilván a legkevésbé veszélyes készítményt szeretném használni, de lehetetlen őket összehasonlítani.

Addisz,
Nem orvosi tanácsra kezdtem el húst enni. Én azért voltam vegetáriánus, mert alapból sokkal jobban esnek a zöldséges kaját, mint a húsosak, ezért egyszer csak azt vettem észre, hogy alig eszem húst, sőt, néha undorodom tőle (főleg a zsírosabb verzióktól). Aztán meg kipróbáltam, hogy mi van akkor, ha egyáltalán nem eszem, és jól elvoltam így évekig. De sosem voltam igazán tudatos e téren, nem szedtem mellette multivitaminokat, nem jártam vérképet ellenőriztetni stb., inkább arra próbáltam figyelni, hogy a szervezetem mit igényel. De mivel sosem ellenőriztettem, hogy nem marad-e ki valami fontos vitamin/ásvány, terhessség alatt azért nem akartam kockáztatni, és mivel amúgy sem vagyok nagy híve a táplálékkiegészítők szedésének, ezért inkább beiktattam néha egy kis húst. Persze véleményeket hallottam/olvastam pro és kontra a terhesség alatti vegásságról, de ezek sokszor egymásnak ellentmondtak, én pedig nem tudom objektíven megítélni, mi igaz. Bocs, ha kicsit hosszú lett a válasz. Te mióta vagy vegás? Orvosod adott ezzel kapcsolatban valami tanácsot a terhesség alatti időszakra?

Brunhild,
Köszi a részletes leírást! Még mindig nagyon idegenkedem az egésztől, és per pillanat nem tudom, lesz-e hozzá lelkierőm. :(

Jjucuss,
Várjuk a pocis képet! :)

Mindenkinek jobbulást, aki hányingerrel vagy egyéb nyavalyával küzd!

anabique
Budapest

Addisz, Leo ... köszönöm az infot a mehröl :)

Szerintem is nagyon fontos a rendszer, de minden gyerek különbözö. Olyan halas vagyok azert, hogy sok kisgyerekkel lehettem es igy nem teljesen tapasztalatlanul lehetek anyuka. Persze, tudom, hogy a sajat gyerek mas, de azert csak segit valamit.
Sokakkal beszelgettünk gyereknevelesi elvekröl, de szerintem muszaj ezek mellett rugalmasnak lenni. Pl. amikor elkezdtem tanitani volt 3 kis kezdöm. Fel voltam keszülve az anyagbol, hogy milyen ütembe szeretnek haladni velük, mit kell csinalni stb. 1 honap utan rajöttem, hogy egyszerüen lehetetlenseg ugyanazokkal a modszerekkel foglalkozni velülk. Szerintem ez a nevelesnel is igy van. Ti mit gondoltok többgyerekes anyukak?

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Jó reggelt! Hálisten ma reggel már jól vagyok. A torkom fáj, de láz nincs, úgyhogy takaríthatok vagy tanulhatok. Ellentétben az előttem szólókkal én utálok akkor tanulni, ha kötelező. A magam szórakoztatására okosítására szívesen, de vizsgára ...brrr...

Leo! A linkben is mindenhol a 18-20 heti Uh-on állapították meg az elölfekvő lepényt és nem volt szó 12. heti lepényekről. Én a Papp féle szülészet könyvben olvastam, hogy 12 hetesen ezt még nem lehet értékelni. Mindegy is. Mindenki tegyen saját belátása szerint, vagy az orvosa tanácsa szerint,vagy amit a paraképessége enged, ahogy tetszik.
Én kímélem magam, de nem engedhetem meg az egész napos ágyban fekvést. Első gyereknél talán, de most... Ádámmal a 18. héten mélyen feküdt a lepény és miután megtudtam én is, aztán a 24. héten már rendes helyen volt. A baj legkisebb jelére laposba vágom magam, a 18 hetes UH meg majd megmondja mit kell tennem.
jjucuss
Eger

A kismama akiről írtam, ő azon csodálkozott, hogy egy csecsemő két etetés között is képes sírni, akkor is ha nem éhes.

Mi Ádámmal rengeteget küszködtünk. Én elhittem, hogy mindenkinek van annyi teje, amennyi a gyerekének kell. Ennek megfelelően csórikám sosem lakott jól és bőgött, keveset aludt stb. Elődnek már benyomtam a pótlást, ha kellett és láss csodát egy nyugodt, kiegyensúlyozott gyereket kaptam, egy folyton síró, vontatottan gyarapodó, éjszakákon át ébren lévő gyerek helyett. (de ezt megint nem egy orvos mondta :roll: )
jjucuss
Eger

Igy van...minden gyerek más...és ritkán felelnek meg az elképzeléseinknek, elvárásainknak :) Rugalmasnak kell lenni és ki kell tapasztalni, hogy mi a jó. Én is sok mindent másképp képzeltem el, mielőtt gyerekeim voltak...azt hittem, olyanok lesznek, mint én voltam, szófogadóak, fegyelmezettek..azt hittem, ez csak nevelés kérdése....hát nem ... függ a természetüktől, a vérmérsékletüktől + más környezeti tényezőktől (én egyke voltam, ők többen vannak, én lány-ők fiúk, én udvaron nőttem fel, ők panelben...)
20140901114303

Szép jó reggelt!

mindenkinek jobbulást!
iszonyatos fejfájásra ébredtem, és előjött egy-két pattanás is, aminek nagyon nem örülök.
túl vagyok a reggelin, szóval nagyon nyugodtan írok Nektek! :) bár zellerszaga van a kezemnek, és ettől a mézes kenyérnek is az volt, azért nem okozott különösebb problémát.
anabique: szegény :( annyira együtt érzek Veled! lucababa is írta, hogy a sós vízzel gargalizálás nagyon jó. Nekem a nagyon sós vizes inhalálás segített, kb másfél-két óránként inhaláltam egyet. Lefekvés előtt is! Jobban el tudtam aludni.
jjucus: :) a beteg arcára azért kíváncsi lettem volna, ha tényleg megcsinálod.
a csütörtök esti koncert után kaptam a kocsira egy kerékbilincset, mert a saroktól nem volt meg az 5 méter, csak a 4,5. Szóval este 11kor még elmentünk a Centrum parkoló központjába, mert csak ott lehet befizetni éjszaka a díjat, utána levették, és jöhettünk is haza. :) be lehet fizetni smsben is, csak előre kell regisztrálni. Sajna előre nem tudtam, hogy kapok kerékbilincset, így nem regisztráltam! :) ha tudtam volna, nyílván nem oda állok :)
szóval tegnap iszonyat fáradt voltam, a tárgyalóban a nagy asztal egyre kényelmesebbnek tünt. :)
bár ez valószínű olyan, mint mikor nagyon kell pisilni, és a bokrok egyre szimpatikusabbak :)
ma mosónőt játszom én is!
pihe

hopihe79
Budapest

Sziasztok!

Ana
Érettségi után (lassan 12 éve) álltam le teljesen a húsevéssel. Előtte is csak hébe-hóba ettem, válogatós, finnyás voltam ezen a téren. Akkor valamiért annyira megundorodtam tőle, hogy lemondtam róla teljesen. És azóta sem jött meg a vágy, hogy újra próbálkozzak. Az első terhességem alatt sem ettem, de hajlandó lettem volna rá, ha egészségileg indokolt. Különösebb tanácsot nem adott az orvos sem akkor, sem most. Figyelek a kálcium bevitelre, próbálom pótolni a fehérjét, de nem vitamin, hanem ételek formájában. Lucának nem volt emiatt semmi baja és én is jól éreztem magam a bőrömben, szóval most is úgy álltam hozzá, hogy nem eszem, amíg nincs rá ok.

Lepény témához: a genetikai ultrahangon nem is nézték a lepényt, a nőgyógyászom meg elvileg nem akart csütörtökön uh-t csinálni, mivel előtte egy héttel volt a genetikai, csak én kértem, hogy nézzünk rá a babóra. Elvileg ki sem derült volna a 18. heti ultrahangig. Azóta már minden létező fórumon utánanéztem és én is úgy láttam, hogy ilyen korai szakaszban még nem foglalkoznak vele, mert nem végleges a pozíció. Persze nem terhelem magam extra dolgokkal és próbálok sokat pihenni.

Ma végre lefoglaltam a nyaralásunkat, amitől teljesen feldobódtam :) Ennyire korán még sosem volt fix időpontunk foglalásunk. Remélem nem lesz semmi vis major!

Olyan szépen süt a nap odakint, most ez is boldoggá tesz :)

Szép napot mindenkinek!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Méhszájra lógó lepény a terhesség BÁRMELY időszakában életveszélyes vérzés oka lehet.
Méhszáj közelében tapadó terhességeknél a korai időszakban nagyobb a vetélés gyakorisága...

Nekem ez valahogy fontosabb, mint a kombinált, integrált teszt...

De mindenkinek más az értékrendje.... :?

Kép
mrsleo
Debrecen

Most olvastam:

Ember az asszonynak:
-Gizi!Bent van már?
-Nincs.
-Érdekes, mert kint sincs.

:D
jjucuss
Eger

Nekem volt mélyen tapadó lepényem, szerencsére Lilinél, így nem volt kit emelgetnem. Cipekedni apa cipekedett, de amúgy nem feküdtem vele. 31. hétig úgy nézett ki, hogy császár lesz, mert nem fér ki mellette a gyerek, de végül elhúzódott, és simán megszületett. Levinél a méh tetején tapadt, most meg nem tudom. Ezért is örülök a jövő heti UH-nak, mert aztán most emelgetem rendesen a 12,6 kilós fiamat.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: