Sziasztok!
Betegecskéknek jobbulást!
gyógyszerek: sose voltam az a gyógyszerbekapkodós típus, azt hiszem ezután sem fog változni a dolog, akár homeos bogyikról van szó, akár nem. Ráadásul amit szükséges esetben nem dokinéni ír fel (antibio), hanem vitamin,. vagy egyéb bogyi, azt össze-vissza szedem csak be, mikor hogy jut eszembe. Innentől kezdve kúráról sztem nem lehet nálunk beszélni.
Oltás: Ez azért sztem is vicc, hogy most hirtelen a két év alatti gyerekek lettek a legveszélyeztetettebbek (de hülye szó

). eZ tényleg csak a gyógyszeripar kitalálmánya lehet. Tök mindegy egyébként hogy milyen toplistát állítanak össze a nagyokosok, RÉkát nem oltatjuk az tuti.
Nekünk még nem sikerült oltatni magunkat, de a receptünk már a patikában, csak oltóanyag nincs. Azt hiszem, ha nem terveznénk babát az elkövetkezendő fél évben, én sem oltatnám magam. De örülök Anna, hogy megerősítettél az elgondolásomban.
Mindenesetre az oltáskivezető bogyikat majd azért bekapom, ha el nem felejtem.
Édesek a Csabi fotók , Emma, na meg a Barbi kis királynői-királyai! Réka kapott névnapjára játékporszivót, azóta minden nap takarít vele. Meg orvosi készletet, Maci össze-vissza van gyógyítva mindig

JMegint rátalált a hintájára, napi kétszer hintázás van, mega gyerekdalos dvd-t akarja feszt nézni, de napi két körnél többet nem engedélyezek neki.
Szisz! Alvás-ügyileg: Sajnálom Málnus rosszul alvását (Meg Szilvi nálatok is a picikét) Sztem gyerektípustól függ, hogy mennyire ébresztik fel a zajok. Én anyumtól anno annyiszor megkaptam, hogy persze, mert tök csendben alszik el a gyerek, miért nem szól a rádió vagy a TV közben, akkor nem ébredne fel semmire. Na persze. Egy ideig nem is zavarta Töpit semmi zaj, de mikor elkezdett érdeklődni a külvilág után, egyszerűen mindenre felébredt. (Egy ismerősöm mondta a saját gyerekéről: leejtek egy rizsszemet a konyhában és felébred rá!). De ez sztem kor függvényében változhat, vagyis RÉka most szerencsére elég jó alvó korszakában van, de nem szentírás, hogy ez így is marad. Sok mindentől függhet a dolog: mennyire fáradt, épp mennyire anyás, hol vagyunk (othon vagy máshol), fogzás stb. stb.
Nekünk azt tudom, hogy az éjszakai alvás a szoptatás befejezése után állt be pár héttel. De sztem egyéne válogatja ezt is.
Szóval kitartást, Jöhet még azért változás pozitív értelemben!
Ja, még annyit, hogy mióta anyum egész nap vigyáz néha Rékára, ős is csenben van ha alszik, meg kiírja az ajtóra, hogy "kérem csak kopogjon, ne csengessen"

. Persze nem tragédia ha vmire felébred Répa, csak sokkal nyűgösebb utána. Nem az a kis vigyorgós jókedvű kiscsaj olyankor, mint amikor rendesen kialussza magát.
Zsófi! Hajrá külföld!!
Autóm végre itthon, holnaptól téphetek vele az utakon! Igaz forgalmi még nincs nálam, de átment a hatósági múszaki vizsgán és papírt kapott róla

Már komolyan kezdtem bedepizni, hogy sehova nem tudok kimozdulni. Mármint itt igazán semmi progi Pécsen, bevásárolni meg gyerekkel, busszal, na azt már nem!
hétvégén mi Szegedre megyünk, e csak szombaton, vasárnap fel BP-re, mert Hétfő reggel ki kell menni intézkedni Veresegyházára vízóra ügyben (nyilván nem megy semmi simán az építkezésen, komolyan kész kabaré ami van néha, csak nekünk mégse olyan vicces), onnan tűz vissza Pécsre.
Most annyi minden jött össze, hogy nagyon kezd elegem lenni mindenből. Családi autónk, a Nissan Almera immáron 2 hete szervízben, egyszerűen nem találják a baját. Bp-nek meg (főként gyerekkel) nem szívesen indulok neki egy Fiat Cinquecentoval. Így meg teljesen anyumra vagyunk utalva, az ő autójával közlekedek olyankor, és nem valami jó érzés. Nem tudom, mi lesz így velünk.
de csak kibírjuk még ezt a pár hetet, meg hónapot, utána meg kircsi lesz ha már kész lesz a ház.
Na megint kisregényt írtam, jól belemerültem...
Mentem dolgozni, mert persze elég vacakul haladok az elvállalt melóval (is), úgyhogy fel kell kötnöm a gatyeszt!
Jó éjt mindenkinek!