De lüke voltam tegnap, csak a szeptemberi születéseket néztem, és ezért csak a hét hónaposokat köszöntöttem!
Isten éltesse utólag is
Zétit és
Beatricét is!
Még tej témához annyi, hogy persze, igen, egyesek szerint 7-8, mások szerint 8-9 hónapos korban gyakorlatilag mindenféle tejtermék mehet, de a tehéntejjel azért én tényleg mindenképpen várnék legalább egyéves korig, akkor is, ha nem volt eddig érzékenység a családban. Ha bármilyen allergia (pl. szénanátha) előfordul a családban, az is hajlamosító tényező. És úgy tudom, hogy a tejben lévő egyéb hasznos anyagok, pl vas, egyébes korig nem tud felszívódni a babák bélrendszerében, mert az még nem elég fejlett. Magyarul igazán nem tudják hasznosítani a tejet. A tápszer és a tejpépek más tészta, azt lehet, hacsak nem jelentkeznek már ezeknél is allergiás tünet.
Na nem okoskodok tovább.
Nem tudom, hogy tényleg a frontok teszik-e (én hiszek a hatásukban) vagy a fránya fogak, de itt többekhez hasonlóan, nekünk is nyügis napjaink vannak. MOndjuk szegény ZItu picit be is taknyosodott, de tényleg kicsit, remélem ennyiben is marad.
Gratulálok mindenkinek az új fogakhoz! Mi is a fogatlanok táborát erősítjük!
Timi, irigyellek az energiád miatt! A esetleges fáradtság miatt nem!
Milyen finiket adsz Vikdannak!
Tünde, de jó, hogy jelentkeztél! Látom, nálatok is zajlik az élet...
MInden kertészkedőnek jó munkát!
Mi 2001-ben vettük a telket, ahol építkeztünk és már abban az évben kertészkedtünk, vetemény is volt és azóta minden évben. Viszont most van az első év, hogy nincs egyáltalán veteményes és olyan furcsa! A hátérben az áll, hogy a veteményes az enyém, minden más apáé, és én idén már nem vállaltam be az egyéb teendők mellett. Tavaly is csak úgy szedtem a gazt pl. az ágyásokban (pocakosan), hogy közben Ákoska jött mellettem, én kihúztam egy haszontalan növényt, ő meg egy hasznost.......
Na jó sokat írtam! (Apa elvitte a fiúkat Pestre a pót Dakar rally indulását megnézni, úgyhogy most nyugi van itthon!)