Sziasztok!
Van egy kis időm megint jönni, Bence szépen alszik.
Évi, Sophie, Maccs! Nekem a kórházban mondták, és a K-vitamin (Konakion) betegtájékoztatóján is rajta van, hogy szoptatott csecsemőknek 1 hetesen, majd havonta 1x kell 1 ampullával adni. Nálunk ez megtörtént.
D-vitamint pedig 2 hetesen kell elkezdeni, napi 1 csepp, de Ircsi, meddig?
Ma reggel végre leesett a köldökcsonkunk, apuka kezében maradt mindkettőnk nagy örömére.

Viszont nem tudjuk, hogy most mit kell a köldökével tenni, hogyan kell ápolni? Amíg még váladékozik, addig napi 3x törölgetni kell alkohollal? Hintőpor már nem kell, ugye? Fürdésnél még mindig nem érheti víz? És meddig nem? Ebben teljesen tanácstalanok vagyunk.
Ma éjjel újra szuper éjszakánk volt. Felkelt enni 3óránként, de amúgy aludt, nem volt gond, míg tegnapelőtt... Alig aludtunk, nem tudtuk miért sírt, pedig mindent megnéztünk (éhes-e, tiszta-e a pelus, fáj-e a hasa, melege van, fázik, anya hiánya van), apája még mesélt is neki. Még bele kell jönnünk, hogy felismerjük a sírás okát.
Krixta, üdv köztünk!
Ilus! Hatalmas gratula a kislányotokhoz, jó egészséget, sok tejcit kívánok!!!
Mérleg: gyerekorvos szerint heti 1x meztelenül tegyük rá, ennyi bőven elég.
Tündi! Zoé nagyon édes!!! Bence is szeret az apukáján aludni.
Bévi! KITARTÁS!!!! Veled vagyunk, most már tényleg nincs sok, és Lilizhetsz!

Viszont tényleg pihenj sokat, amíg lehet, kell az erő!!! Többieknek is: Sucer, Bols, Csibuc!
Én a szülésig a nőgyógyászaton feküdtem, 6 ágyas szobában 6-an. Én voltam egyedül, aki a 40. hetet betöltötte. Volt egy 35 hetes és egy 38 hetes kismama kevés magzatvízzel, két 35 hetes kismama görccsel, vérzéssel, és egy 12 hetes kismama vérzéssel. Nagyon jó társaság volt! Utolsó éjjel már csak 3-an voltunk, a lányok kedvesek voltak, mondták, hogy keltsem őket, ha menni kell szülni, majd ők szólnak, velem együtt izgultak.
Utána a gyerekágyas osztályon nálunk se lehetett bejönni látogatni! Csak üvegen át lehetett nézni a babát, még apukának is.

Én viszont kimehettem beszélgetni. De jobb is volt így, 5 ágyasban feküdtünk 4-en, majd utolsó előtti éjjel hoztak egy barna anyukát, hááát.... Khmm... Enyhén kikészültünk tőle.... Jó, hogy alig kellett vele aludni... Rajta kívül a többiekkel nagyon jóban voltunk, vigyáztunk egymás babájára, amíg a másik kiment pisilni vagy gátkezelésre. Az egyik szobatársam a férjem volt általános iskolás osztálytársa volt.
Szopi: nem idegelem magam a mérleggel, Bence se szereti, ha éhes, hogy még méricskéljük előtte, ha meg már tele a poci és alszik, akkor meg azért nem. Látjuk rajta, hogy alszik szépen, mosolyog, elégedett, van elég pisi, kaki, jönnek a pukik, rotyik, büfik

(olyan édes, ilyenkor kis meglepődött arcot vág), tejcis a szája széle, sima a bőre az arcocskáján. Nekem ennyi elég. Úgyis mindig más mennyiségeket eszik (amíg mértük, észrevettem), de ő tudja mindig, hogy mennyi elég neki, és jelzi is ezt, számomra ez elég visszajelzés.
Woody! Sajnálom az allergiát, remélem hamar rendben leszel!
Évi! Szerintem se idegeskedj a mérlegen, nekem a képen nagyon elégedettnek tűnik!

Mi légzésfigyelőnk eddig egyszer sem riasztott, pedig 2-esen van az érzékenysége. ..

Szerintem állítsátok feljebb az érzékenységet!!! Hátha akkor nem riaszt tévesen. De tudod: inkább tévesen, minthogy ne jelezzen, ha ne adj' Isten baj van!
Köszönöm a segítséget az igénylőlapok kitöltéséhez! Igen, nekem csak gyes jár, gyed/tgyás nem, mivel hallgató vagyok, nincs munkaviszonyom... Már az önkormányzathoz is beadtuk a támogatáshoz az igénylést.
Még igyekszem visszaolvasni, és reagálni, elég lassan megy, ne haragudjatok.
ui.: Minden baba gyönyörűen szépséges, nekünk vannak a legszebb topicbabáink!!!