A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

:arrow:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 22:29-kor.
Vendég

Ancsika: Nem lesz gond! ;) Drukkolok!

Vikianyu: Én nem kaptam még meg a 6. havit. Kicsit korai is lenne, mert a májusit is csak június végén (25-26-án) kaptam meg... Sajna postán jön, valamit elmahinált az ügyintéző :(

Andóca: Köszi az infót!!! Örülök, hogy Kittinél minden rendben :) Remélem nálunk is így lesz ;)

Ja és a Bence-köldök: Hát, már nagyon szép lenne a köldöke Bencének, de állandóan elkezd neki vérezni :( Nem nagyon, csak kicsit... Amikor azt hisszük, hogy végre begyógyult, lehet rendesen fürdetni a gyereket, akkor este látom, hogy megint vérzett...
Védőnő szerint ez normális, mert nagy volt a felület. Hát nem győzött meg...
Ja és lőttek az igényszerinti etetésnek. Szintén a védőnő szerint 2 óránál gyakrabban ne etessem a gyereket, és fejjek le egy picit abból a ciciből, amiből enni készül, így a táplálóbb tejet fogja megenni... Úgy legyen... :)
Meg altatásra is kaptunk tanácsot :roll: de erre inkább nem mondok semmit, lehet neki van igaza... (Ne vegyem ki a gyereket a kiságyból, ha sír, csak simizzem meg a hátát és beszéljek hozzá. Ha nagyon muszáj kivenni az ágyából, akkor meg ha már megnyugodott, tegyem vissza, tehát ne a kezemben aludjon el... Ja és ne mászkáljak a gyerekkel altatásképp...)

Kép

Kép
bettica

Andóca: Nekünk Schulteisz doktornő... És én írtam, hogy nem kaptunk Germicid C-re receptet :( Állítólag a benne lévő nyugtató miatt nem szereti. Én meg pont amiatt szerettem volna. Ha van egy nyűgős, kialvatlan esetleg lázas gyereked, szerintem az a kis nyugtató pont elég lenne ahhoz, hogy a pici tudjon végre aludni egy jót...

Kép

Kép
bettica

Ancsi drukk, és gyógyuljon meg hamar kisfiad!

Kriszti, hát hogy Viki hogy viselkedik? Teljesen szélsőséges! Állandóan bújik hozzá, csókolgatja, beszél hozzá, simizi! Aztán meg ha a kezemben van, mondja hogy tegyem le, mert Ő valamit akar. Mondom nem teszem mert akkor sírni fog. Azt mondja nem baj, had sírjon.
Mondjuk azt hogy bántaná, nem vettem észre, mondjuk nincs is egyedül hagyva vele, de ha mondjuk elszaladok pisilni, csak ott marad 1 percre! De csak simizi, odaadja a cumiját, betakargatja.
Azt mondja szereti, és talán tényleg, de nem tudom már felfogta-e hogy ki is Ő valójában!

Nálatok mi a helyzet? Dávid már picit nagyobb mint a lányom, Ő már lehet okosabb!
De jó Nekem egy nagy lányom van, meg egy kis fiam, Neked fordítva! :)
Viki anyáskodik, A fiúk hogy reagálnak? Gondolom Dávid nem szoptatja meg a G.I Joe babáját, mint Viki a babáit! :)

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Betti, köszi a választ!
Én megkaptam hétfőn, csak 06.01-06.26-ig van elszámolva!
Az előző havit rendesen 31.-éig számolták, el, nem értem hogy ezt miért csak 26-ig?
Nekem átutalva jön, és azt tudom hogy minden hónap 10.-éig van kifizetés. Hát csak Ők tudják mit csinálnak, mi nem! :shock:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Betti: nekem is ezt mondta a védőnő, mármint az altatást. Köszi... valaki tudja alkalmazni? Mert nálunk nem jött össze eddig. NÁlunk este, meg délben van a kiságyában, amúgy a nappaliban a nagyágyon van! Mondjuk majd ki kell találni valamit, amikor már átfordul, mert erről le tud esni!

Én is imádom Kittit szeretgetni. Olyan hamar megnő majd, addig lehet így bújni hozzá, amig ilyen kicsi. :lol: Mondjuk én az együttalvásnak nem vagyok híve. Úgyhogy nálunk csak nappal van a nappaliban együttalvás, amikor a párom is itt van, akkor én vele vagyok. :lol: :lol: :roll:

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Helló csajok!

Ha valaki félre értette volna,nem egyedül csavarogtam,hanem Mátéval!
Én sem szívesen hagyom a mamára csak ha nagyon muszáj,de néha (főleg az első 2 hétben)nagyon jól esik egy fél óra nélküle. :oops:

Nem tudom hogyan fogom viselni a lagzikor is,hogy itthon marad.

Én is megkaptam a táppénzt és a tgyást,de a papírt még nem,úgyhogy nem tudom meddig van elszámolva.

Kép
melike

Bari! Drukkolunk, hogy ne legyen nagy baj!
Vikianyuja! Én nem tudom melyik havit kaptam meg, mert bérjegyzéket nem kaptam még meg hozzá.
Altatás, attól függ milyen kedve van Boninak. Általában elég ha berakom a bölcsőbe, el tud aludni magától. De ha nagyon nyügi akkor cicit adok neki és pár korty után bealszik, van, hogy sétálgatok vele úgy tud elaludni.
Most még a mi hálószobánkban van a bölcső, ott alszik, de nemsokára megy át a saját szobájába mert kicsi lesz már a bölcső neki.
Ha nem tud kakilni, vagy a hasa fáj, én a Foreveres Aloe Aktivatort használom, sőt fognövesztéskor is nagyon jó! 1-2 perc alatt megnyugszik a baba.

Kép

Kép
[/url]
stella40

A beteg babáknak mielőbbi gyógyulást!

Csináltatunk olyan pólót,amin Apa van Mátéval Apának nekem meg én vagyok Mátéval.Apa ötlete volt.Kíváncsi leszek milyen lesz.

Kép
melike

Csajok nekem Máté olyan nehezen alszik el!Pontosabban evés közben pillanatok alatt bealszik,de ahogy leteszem sír.

Most meg egy újabb "gond".Nem tudom átmeneti-e vagy mi van vele.Egy nap egyszer kap tápszert és amúgy meg olyan nehezen cicizik.Mintha nem tudná hogy kell.Első napokban ügyesebb volt komolyan mondom. :cry:

Kép
melike

Melike! Boni az miatt, hogy minden evésnél tápszert is kap, volt egy időszak, hogy sírva szopizott mert nem akart vele dolgozni. Aztán nem hagytam rá, csak végigcsináltuk és most már türelmesen kiszívja a cicit, aztán kapja a tápszert.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Megjöttünk...nem csinálnak kivizsgálást reflux ügyben mert a főorvos szerint nincs arra utaló jel...
Megcsinálta az agyi hasi ultrahangot és minden rendben.
Vér 100-ból 15 babának van a székletében ez legtöbbször anyatejben lévő dologra alergia(tej),vagy a lázmérőzéstől is lehet,de azért adott beutalót székletvizsgálatra..nem kell bevinni csak 3 kakit beküldeni.
A sírásra nem mondott semmit,mert amíg a korházban voltunk végig édesdeden aludt még a vizsgálatokat isátaludta,nem győzték dícsérni,hogy milyen nyugis kiegyensújozott baba :shock:
Abba maradtunk ha gond van kocsiba ülünk és bemegyünk...
Vendég

Melike a vegyes táplálkozású babák hamar rájönnek,hogy jobban jön a tápszer mint az anyatej...ezt most is mondták a koriban
Vendég

Sejtettem,hogy ez van.Király!
Azért nem adjuk fel (most még)!

Kép
melike

Bari: Örülök, hogy az uh-on minden rendben. Remélem a székletvizsgálaton is minden rendben lesz.
Nem lehet, hogy a benned lévő feszültség miatt sír Dávid otthon???
Tudod, ők megérzik!!! :roll: :roll: :roll: Engem is mindig nyugalomra int a családom.... (mondjuk az én babám nem sírós) kop-kop-kop!

Ancsi: drukkolok, és biztos, hogy minden rendben lesz!!!!
bszilvi25

Szerintetek mi van a vonalzómmal? A lányom tegnap volt 2 hetes!!!
Tegnap is ezt mutatta és ma is... :roll: :roll:
bszilvi25

csináltam egy újat, remélem ez már jó lesz holnap is....
bszilvi25

szilvi...de így van sajnos a babák nagyon jól érzik anyukájuk lelki állapotát...és az enyém igen zaklatott...hiszen "ismertek" :oops:

Amúgy a hasfájósság tipikusan a 3-4 héten kezdődik...de lányoknál nem annyira fordul elő.Jaaaj de kitanulom a szakmát...

Most sokan szörnyülködtök...de lassan rájövök,hogy az anyatej(azon kivül,hogy dávidnak jól lazítja a székletét),több kárt csinál mint hasznot...nagyon oda kell figyelni a kajára,már-már lehetetlen anyira...és a főorvos mondta,hogy nem lehet olyan helyesen táplálkozni,hogy a babáknak ne fájjon a hasa től,azt mondta olyan mintha egy felnőtt ember napi kajájának a fele szalonna lenne,olyan rossz a zsírtartalma
Vendég

NEM KICSIT ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚTÁLOK PANÍROZNI ÉS UTÁNA MOSOGATNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
(ráadásul minimum 300 darab sóder apróságú gombát.... :? )

Visszaolvastam!!!mosolyogtam,egyetértettem,nem értettem egyet,meghökkentem....
most megpróbálok reagálni mindenre,csak közbe Zoét is rázom :wink: ...:

Kriszta-Vikianyuja!
Szerintem nem is lehet könyvből gyereket nevelni,szerintem ez teljesen ösztönös...és nem is lehet gyerekeket általánosítani,mert minden babának és mamának más az életritmusaritmusa...
Annó a csajoknál még vágytam el otthonról,de most elképzelni sem tudom,hogy ne "húznánk" magunkkal mindenhová a csepp lyányt...,ezt már el is kezdtük...lásd Tisza,Miskolc,Lillafüred,horgászás...és bírja is a strapát... :wink:
Viszont velünk még egyszer sem aludt és talán még az ágyunkba sem...ez nem azért van mert nem szeretném,csak így alakult....De tuti lesz olyan majd késöbb,amikor majd éjjel a kis macijával és a takarójával átblattyog közénk... :lol: (MÁR VÁROM... :wink: )

Ancsika!
A lágyéksérvet hogy vetted észre?Annak mi a jelei?Ugye nem fáj Marcellnek? :cry:

Bettica!
ne hari,de a védőnőnek van gyereke???
:shock: :shock: :shock:

Melike!
Én is úgy gondolom,hogy van már annyi kis eszük a bébiknek,hogy rájött a cumisüvegben lévő kajcsiért nem kell megdolgozni....van akiket megzavar a cumisüveg...ésha kisebb lyukú cumival próbálkoznál,amin épphogy jön a kaja és ugyanúgy megkell érte dolgoznia????

Bari!

Most sokan szörnyülködtök...de lassan rájövök,hogy az anyatej(azon kivül,hogy dávidnak jól lazítja a székletét),több kárt csinál mint hasznot...nagyon oda kell figyelni a kajára,már-már lehetetlen anyira...és a főorvos mondta,hogy nem lehet olyan helyesen táplálkozni,hogy a babáknak ne fájjon a hasa től,azt mondta olyan mintha egy felnőtt ember napi kajájának a fele szalonna lenne,olyan rossz a zsírtartalma

Nehogy megsértődj,de mivel az elöző szoptatásaid alatt rossz tapasztalataid,élményeid voltak,lettek és ezért kicsit "anyatejellenes" lettél,átértelmezed és "kiforgatod" a doki szavait?????
Az anyatej nem lehet egészségtelen,csakha valaki idült drogos,alkesz vagy napi 2 doboz cigit szív el!!!!
Vendég

csiri nem mondta a doki,hogy egészségtelen...sőt hangsúlyozta,hogy nagyon jó,de a baba hasa fájhat tőle a zsírtartalma miatt...de látod Dávid tápos és neki is fáj a hasa...
Gondolom nem attól a kevéske anyatejtől amit adok neki :oops:
Én magam is nagyon éárzékenyen reagálok bizonyos kajákra és azt mondta a védőnő,hogy ami engem megkínoz az a gyereket duplán megkínoza...de könyörgöm engem olyan sok minden megkínoz,és most a kakija miatt még a tejtermékeket is haggyam el???A tejet utálom,de a tejtermékeket szeretem.
Vendég

Akkor sorolom a védőnőm tanácsát:tejtermék stornó,gyümölcs(dinnyén kívül )storno,pari paprika storno,főzelékek puffasztanak storno,szénsavas storno,valamelyik nap almalevet itam azt mondta az savat csinál ugyhogy storno...ja és ezmelett ne foggyak mert azt nem szabad(meg van az oka hogy miért de az hosszú)
Nagyon tisztellek becsülllek titeket,hogy mindezt be tudjátok tartani de nekem nagyon nehezen megy,már inkább koplalok,biztos ami tuti ne fájjon a hasa
Vendég

van egy kis "pihi időm"...Zoé az elöbb nyomott egyet,betrottyolt és el is aludt... :wink:

Próbálok a lányoknak is vonalzót gyártani,erre mindig megakadok...nem adja ki amit be kell illeszteni :evil: :evil:
Vendég

valaki mondja már meg,hogy hirtelen miért lett ilyen széles a hozzászólás téglalapom???Mi az a szerkeszt ott oldalt????És nektek miért nincs????MIT CSINÁLTAM???? :roll:
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 22:29-kor.
Vendég

Vendég

Na végre! Lehet szerkeszteni az elküldött hsz-eket :D Tök jó, már nagyon hiányoltam. Mindig mindent elgépelek :oops:

Kép

Kép
bettica

Kaptam még Marcikámtól egy kis kimenőt, így gondoltam gyorsan bekukkantok még egyet a holnapi kórházlátogatás előtt.

Köszönöm mindenkinek a bíztató szavakat, és bízom én is benne, hogy ha műtétre kerülne a sor akkor gyorsan túl leszünk rajta és hamar el is tudjuk felejteni a dolgot.

Csiri
Úgy vettem észre, hogy tegnap este a fürdetéskor amikor megvolt a törölközés és jött a hintőporozás meg a stb. Marcika már bömbölt és akkor vettem észre hogy a kukaca felett egyik oldalt egészen kidudorodott valami. Nagyon megilyedtem, gyorsan szóltam is a férjemnek nézze meg ő is, és sajnos de sérvre tippeltünk mi is. Aztán reggel már az volt az első mielőbb lássa a doki is, nehogy baj legyen belőle.

Bari!
Dávidnak jobbulást, remélem nem lesz tényleg semmi sem a székletével és idővel javul a helyzet a sírással is!

Remélem mihamarabb tudok majd jelentkezni! Elmesélem majd, hogy mi is történt velünk :wink: :cry:

ancsika82

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 22:30-kor.
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 22:30-kor.
Vendég

ancsika köszi és drukkolok nektek,remélem nem kell műteni..
nem akarok baromságot mondani de sérvet szoktak leragasztani is..
Vendég

Lányok!
Nektek a köldök kivan fordúlva?Az vissza fog húzódni,változik még?Vagy ez a végleges állapot?
Vendég

Nem is mondtam!!!Megigérték és nem kaptam ebben a hónapban sem semmit!!!!!! :evil: :evil: :evil:
Vendég

dávidnak nincs kifordulva a köldöke..

mit nem kaptál csiri
Vendég

[quote="bárány"]d írta:bárányávidnak nincs kifordulva a köldöke..

mit nem kaptál csiri

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Apa itt kotyog mögöttem és nem is néztem,hogy a lényeg kimaradt a mondatomból.... :oops:
Nem kaptam gyest és csp-t!!!!!!
Telefonáltam délelött és holnap soron kívűl utalják.... :evil:
Vendég

Nekünk ki van fordulva a köldök.... :cry:
Vendég

azt hittem mást nem kaptál :lol: :lol:
Vendég

Kép
ez mai...
Vendég

Bari!
Mi mai?Nem látom! :shock: :shock: :shock:

mi ma nagykádban fürödtünk...,"edzünk" a babúszásra...és látszanak a hurkáink is :wink:
Kép
Kép
Vendég

Bari!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Amikor felraktam a mi képünket,akkor láttam a tieteket :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

1 rugóra jár... :wink:
Vendég

Csiri látom haskörfogatra hasonlítanak a gyerekeink :lol: :lol:

és akkor az arckifejezés amit igen gyakran látunk :?
Kép
Vendég

[quote="bárány"]A írta:báránymúgy a hasfájósság tipikusan a 3-4 héten kezdődik...de lányoknál nem annyira fordul elő.Jaaaj de kitanulom a szakmát...

Bari
Akkor én gonosz, felelőtlen anya vagyok... aki nemcsak a saját, hanem más gyerek egészségét is veszélyezteti... én még eszem... Tomi nem tiltakozott még a tej ellen... (és az az ismerős anyuka se, akinek a babája a tejemet issza...)
Vendég

Gyerekek gyönyörűek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Betegeknek jobbulást!

Vikianyuja
Nekem Petim szoktat "szoptatni" az alvós macit... :lol: :lol: :lol: :lol:
(van babája is... szoktuk pelenkázni is... :wink: )

Bettica
Én így altattam el mindig Petit is és így csinálom Tominál is... a Suttogó is ezt ajánlja... Nekünk bejött...
Nem szoktatom hozzá a gyereket, hogy kézben, ringatva aludjon el... lesz az a gyerek még 9-10, meg még több kiló is... :wink:
Vendég

Jó reggelt!
Gigi!
Mi újság Tomival?
Vendég

Melike
Előfordulhat, hogy egyes babáknál "cumizavar" alakul ki...
Megelőzésre... anyamell formájú cumi (szerintem, az AVENT és a Tommee Tippee nagyon jó), és ujjtorna...
Tisztára mosott, rövidre vágott körmű kisujjal benyúlunk a baba szájába, ujjunk a nyelve fölött, ujjbegy a szájpadlás felé. Finoman elkezdjük kifelé húzni az ujjunkat, ezzel egyidőben lassan lefelé fordítjuk, így a baba nyelvéből kis vályút csinálunk, ezzel tanítjuk meg neki a helyes nyelvtartát szopizás közben.

Bari
Fürdés után nálunk is üvöltés van... kivesszük a vízből, törölgetem, nyakfodrot főleg...és még gatyába is rázom... ez már sok egy kisgyereknek... :wink:
(Tomi se lesz, se modell, se színész... nem fog olyan pályára menni, ahol öltözni kell... :oops: )
Vendég

Gigi te valszeg megfelelően táplálkozol,én viszont olyan dromedár vagyok,hogyha megfelelően táplálkoznék nem plusz 10 hanem rövidesen plusz 50 kiló lenne rajtam...és dávid kakijában a picike vérdarabkát annak a számlájára írták,hogy ettem egy fél doboz tejfölt...hát én már nem tudok ennnyire vigyázni
Vendég

Ezt találtam!
Ajánlott élelmiszerek
Gyümölcsök (alma, cseresznye, dinnye, szilva, szőlő, őszibarack, kajszibarack)
Zöldségek (sárgarépa, uborka, karalábé, saláta, zöldpaprika, gomba)
Tejtermékek (tej, túró, kefir, joghurt)
Gabonafélék (őrölt gabonából készült péksütemények, rísz, müzli, pelyhek)
Italok (szénsavmentes ásványvíz, gyümölcstea)
Kerülendő élelmiszerek
Gyümölcsök (eper, málna, szamóca, citrom, narancs, mandarin)
Zöldségek (bab, borsó, lencse, kukorica, paradicsom, savanyúság)
Tejtermékek (vaj, tejszín, tejföl, erősen ízesített sajtok)
Gabonafélék (fehérkenyér, tésztafélék)
italok (tea, kávé, szénsavas üdítőital)
Vendég

Ésha valakit bővebben érdekel:
Ezekről a témákról van szó:

» Ajánlott élelmiszerek
» Kerülendő élelmiszerek
» Fogyaszt vagy sem?
» Ne legyen fogyókúra!
» A 4 fő bűn

http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=768
Vendég

Csiri
Pöttyöske még mindig... :cry:

Bari
A tejfölben pl. fehérje szinte nincs is... mi okozna akkor allergiát? :roll:
Mondtam már, 2-3 hétre magamhoz veszem azt a Dávid gyereket is... :wink:
Vendég

Bari: Megértelek. Szerintem csak találgatnak, hogy mi lehet a baj. Ha a gyerek a kórház környékén érzi jól magát, akkor járjatok gyakran arrafelé, persze csak és kizárólag passzióból... ;) Valahogy a gyereket megnyugtatja a kórházhoz vezető út :) Komolyra fordítva a szót, lehet hogy én még nem adnám fel, azért ennyi sírás és nyűglődés a gyereket is lefárasztja... Mennyit alszik Dávidod? Írod, hogy mikor mennyit evett, aludt, kakilt, pisilt? Hogy te mit ettél, mennyit és mit ittál? A helyedben én legalább egy hétig irogatnám...
Én most ezt kezdtem el irogatni, mert nálunk meg este van kb. 1-2 órás üvöltés. Remélem, kiderül mit csinálok rosszul... Na meg a cicizős üvöltésekre is kíváncsi vagyok, hogy tényleg a túl sok cici miatt van-e. Szóval most 2 óránál gyakrabban nem szopizik Bence és minden etetés előtt lefejek valamennyit, hogy a táplálóbb tejcsi jusson neki... Asszem tényleg mindent megpróbálok ;) Tudom, hogy Te is ezt tetted ;)

Gigi: Suttogót nem olvastam, talán ha kapok majd kölcsön, akkor belenézek. Eddig nem hallottam túl sok jót róla, de nem akarom elásni magamban teljesen, amíg nem olvastam... :)
Tomi hogy van? Pöttyöcskéi?

Kép

Kép
bettica

Tegnap csináltam a nagyobb lányaimnak is vonalzót....beillesztettem és amikor menteni akartam,azt írta ki,hogy túl hosszú aláírás.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: