A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Hát, az én sztorimtól biztosan padlót fognának páran, de nincs kedvem újra átélni, pedig már gondoltam rá, hogy le kellene írni...De valahogy nem tudom rászánni magam...

Kép
felicia

Viszont pár friss kép a törppicurról:
Bealudtam a hintámban...
Kép

Ilyen szépen tudok anyára mosolyogni...
Kép

Huncutkodok...
Kép

Üldögélek...
Kép

Álldogálok...
Kép

Kép
felicia

Sziszka, Yuyu, holnap megyünk! Írtam nektek e-mailt, remélem megkapjátok. Sünizene holnap lesz? Akkor mi is csatlakoznánk.

sushy

Felícia, nagyon jók a fotók, főleg a hintában elalvós tetszik nagyon;)

megatali: nekünk a 20-i hétvége kivételével bármelyik jó!

sniky

Sziasztok!

A 20.-ai hétvége szerintem is felejtős..., közben gondolkodtam a Velencei tavon is, de van köztünk néhány, akinek Badacsony környékén ingyen lenne szállás, szerintem miattuk talán mehetnénk oda. Viszont ha a 20-ai hétvége kilőve, akkor csak az utolsó jó mindenkinek...szerintetek akkor még jó idő van?... és ami még fontos Barbi, ti mikor mentek vissza Németbe

Felícia, a hintában alvós kép szerintem is csúcs, nem semmi, hogy Dávid így elbír aludni :)

Megyek nézelődök egy kicsit a honlapon, amit Vera szúrt be.

Árban szerintem ez a 2500-3000/fő/éj lenne a megfelelő, és hátha még valami csoportos kedvezményt is kaphatunk :)

Anna , nektek nem lenne kedvetek a Balcsihoz?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Hát igen, Dávid hihetetlen pózokban és helyeken képes elaludni, hálistennek sem az alvókájával sem az étvágyával nem volt soha gond, még így betegecskén sem. Ma délelőtt például benyomott egy banánt, utána rögtön leküldött egy adag joghurtos-gyümölcsös tejpépet, majd még mivel reklamált, hogy éhes, kezébe nyomtam egy kiflit és azt is megnyammogta... :shock: :shock:

Kép
felicia

Hihetetlen, Málnus adagja ha jó napja van, akkor egyszerre max. fél dl összesen, és semmiből nem tudok többet belediktálni :( Pedig küzdök...

<
sziszka78
Tolna

szisz, ez biztosan azért van mert nagyon fincsi tejcit termelsza kis szeretnivalódnak!!
Vendég

Andi, ezt olyan édesen fogalmaztad, hogy többször el kellett olvasnom, köszi :D Nagyon tetszik :lol: :lol: :lol:

Julcsi, reggel fél 9 körül tervezem az indulást, persze attól is függ mikor ébred a hétalvónk, induláskor telefonálok :)

Vera: végig néztem azt az oldalt, amit beszúrtál, 3 olyat találtam abból ami szóba jöhet, próba képpen írtam neki egy mailt, hogy mennyi lenne, aug. utolsó hetében, majd megírom mit válaszoltak....

Nyugodalmas éjszakát mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Mi is jol vagyunk, csak most eleg sok a munka, bar talan kezd lecsengeni. Itt volt a nagymamam is, ugy volt, hogy be kell tenni neki pacemakert (nem tudom igy kell-e irni :roll: ), mert gond volt a szivevel, de szerencsere gyogyszerekkel sikerult beallitani es most sokkal jobban van, nem is kell a mutet. :D

Laura is egyre ugyesebben all, mindenhol felkapaszkodik, par lepest tesz az agy menten, atkapaszkodik egyik helyrol a masikra. Le tud guggolni, integet, tapsol - tenyleg nagyon sokat fejlodnek ebben a korban.

A talalkozo jo otlet, mi is szeretnenk menni. A mi mereteink: M, L, 80-as body. Egyenlore meg nem tudom, hogy mennyi idore, de szallas valoszinuleg kellene nekunk is.

Egy Margitszigetes vagy Varosligetes talalkozoba mi is benne lennenk jovo heten, ha valakinek van kedve meg jonni.

Kellemes estet!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok drágáim!

Itt magas höfokon forrnak az indulataim, meg kell osztanom veletek, hátha kicsit feloszlik töle a vörös köd az agyamból.

A következö történt:
Eni pár napja azzal állt elö, hogy ö bizony szeretne anyósomékkal telefonálni. Lediktálta a párom neki a telefonszámukat, aztán magára hagytuk. Tényleg felhívta öket és beszélt apósommal pár percet semleges témákról. Eni szerint apósom egész idö alatt sutyorgot valakivel, gondolom anyósommal, akivel szintén szeretett volna beszélni. Ö a jelek szerint viszont nem, mert letagadtatta magát, vagy éppen wc-n volt, vagy a pincében akadt sürgös dolga. Eni elfelejtette azt megkérdezni, ami a mondandója lényege lett volna, vagyis hogy mikor látogathatja meg öket az egész kis család. Ezért írt nekik egy mailt és feltette ezen ominózus kérdést.
A válasz már nem neki jött. Közben a párom egy egysoros szülinapi gratulációt küldött anyósomnak, íme a válasz:

Lieber Jo.,

die Glückwünsche sind bei Mama angekommen, haben aber die Grundprobleme mit Euch wieder lebendig gemacht.
Ausdruck der Mißachtung war die konsequente Namensgebung mit
altungarischen Vornamen für alle Kinder, selbst so ungarische Vornamen wie Barbara wurden bewußt vermieden.

Außerdem hat das undisziplinierte Verhalten der Kinder in unserem
Haushalt und das mangelnde elterliche Verständnis für Rücksichtnahme uns nicht gefallen.

Wir haben nachhaltige Vorbehalte zu einem Miteinander auch auf kleiner Flamme, wenn diese Probleme nicht geklärt sind.

Wir sind nicht glücklich über diese Entwicklung, nachdem wir drei Jahrelang uns bemüht hatten, Euch bei dem Ehe- und Familienstart zu unterstützen.

Ich wollte dies einmal deutlich sagen, um überhaupt noch eine Grundlage für ein Miteinander vielleicht finden zu können.

Gruß XX

Erre a párom megkérdezte, hogy ha ennyire nem akarnak a saját unokájukkal sem kommunikálni, akkor miért nem mondják meg neki magának?

Erre jött ez a válasz:

Hallo Jo., vielen Dank für Deine Antwort auf Papas Mail. Ich binüber Deine eindeutige Antwort richtig glücklich und danke Dir dafür. Bin ich nun doch von der Angst befreit, daß hier wieder "die ganze Familie" einfällt, im Haus überall ist und ungehemmt Tür und Tor und alle Schubladen öffnet und auf meinem guten alten Klavier herumhaut. Das hat mir immer in der Seele weh getan. Eure Besuche haben mich immer richtig erschöpft, sodaß ich zwei Tage fast ganz im Bett verbracht habe, bis ich mich erholt hatte. Und was meinen Geburtstag betrifft : Vergiss ihn. Mit den allerbesten Grüßen Deine Mama

Gyaníthatóan az ö temetésükig találkozni már nem fogunk szabad akaratunkból. Vélemény?

A nem németeseknek egy rövid összefoglaló:
- apósom neheztel, hogy mindannyi gyerekünknek régi magyar nevet adtunk és öket ezzel semmibe vettük
- a gyerekeink borzalmas viselkedése is az agyukra ment, valamint az, hogy mi mint szülök nem vagyunk a nagyszülökre semmiben se tekintettel...

Aki minket és a gyerekeinket ismeri, nyugodtan hozzászólhat. Hozzá kell tennem, hogy Eni az utolsó találkozásunkkor 3 éves, Imi egy éves volt. Mindkét gyerek nagyon illedelmesen és kedvesen viselkedett akkor is és elötte is.

Ami anyósom kifakadását illeti:
szerinte a gyerekek borzalmasan neveletlenek, minden fiókot kihúzogattak (nem tudom miröl beszél, mert mi mindketten jelen voltunk és mi ezt egyszer sem láttuk), a rettentö értékes zongorát csépelték (a közelébe sem mehettek és nem is tették, de anyósom egyszer megengedte Eninek a régi zongorán a klimpírozást és az ö ölében ült Eni) és ez neki nagy lelki fájdalmat okozott. Látogatásaink a végtelenségig kimerítették és 2 napig ágyat kellett nyomnia miattunk. A látogatásaink éves viszonyban két kézen megszámlálható számban valának és némelyik nem volt több fél óránál, mert anyósom már az autó megpillantásakor elkezdett gyengélkedni és apósom szívfájdalom nélkül kidobott minket.
Eninek megmutattuk a leveleket és megpróbáltuk elmagyarázni a rég ismert helyzetet, miszerint a saját nagyszüleik gyülölik ismeretlen unokáikat. Nekem csak annyi jut eszembe, hogy ez az írásba foglalt szegénységi bizonyítványuk, amit a családi és baráti körben mindenki megkap.

Várom az észrevételeket. Akit a teljes story érdekel, az megtalája az anyósomról c. topikban, amibe pár évvel ezelött írtam be.

A Balcsis talihoz annyit, hogy a 20-ás hétvége nálunk keresztelö, így az nem jó, az elsö meg osztálytalálkozós.

Puszi: barbi
Vendég

Jó reggelt!

Barbi :cry: nem semmi :cry: sajnos a levelet csak a rövid összefoglalóból ismerem, (talán párom este lefordítja)de még ha úgy is lett volna ahogyan azt ők mondják...egy kisgyerek ezt szokta csinálni, főleg 3 év alatt! a legtöbbje..akkor most minden nagyszülő utálja meg az unokáját?nálunk a tesóm fiai olyan szinten szétpakoltak ennyi idősen , meg most is a Zsiga... de anyumék sosem tettek megjegyzést, mindig mosolyogtak a felfedezőkön....
név: elmehetnek a sóhivatalba :twisted: ti vagytok a szülők.. a ti döntésetek a név! akkor az én szüleim és anyósom is fordítson hátat nekünk, mert nekünk meg német eredetű, nővéreméknek is
meg latin , meg héber érdekes az a hozzáállás.. vagy mamáék nem tudják kiejteni a nevet? akkor irják le napi 100* és dugjanak tollat a fülükbe a nap végén
remélem Eni kicsi lelke jól van.. arra felétek nincs lehetőség pótnagyit találni? aki ezt a hiányt kitöltheti? ?

Párodat is rettenetesen sajnálom, amiért ilyenek a szülei.

de a lényeg, hogy ti szépen nevelitek a gyerekeiteket és remélhetőleg ők már ezt a fajta családmodellt fogják továbbvinni és nem fognak így viselkedni soha családtaggal

jaj megint lesz jó hangulatú keresztelőtök? :lol:

mazska

sinky ha hazaér szerintem lesz valamelyik :lol:

Csóri Dávid naggyon édesen bealudt! mintha Zsigámat látnám :lol: az elején kacagás, aztán passogás majd szunya...
és látom segít takarítani :lol: jól látom alul csak egy foga van? :roll: jó étvágyu, az tuti

Zsigmond mostanában 10órai gyüminél általában a 4.kanálnál elkezdi dörzsölgetni szemét, összekenve a fél pofit, meg néha a z ebédnél uzsinál is makacsan szorítja a száját..eddig nem győztem kanalazni neki... szerencsére a vizet issza, meg cicire teszem ilxyenkor az is megy....

Tali szerintem is maradjpon Balcsi .... :lol: Velencei tóhoz mostanában nem is szívesen mennénk ...

ahogy olvasgatom eddig az utolsó hétvége áll nyerőre... :lol:
Vendég

baccus Julcsi, Niki nagyon szépen lement a súly rólatok! minden elismerésem!!!!

Zsófikám te csinálod a fogyit? én most múlt héten áltam neki a Norbi Update szerint eszek, meg a Réka tornát csinálom, de nem minden nap.. és 1 kg lement :lol: és a comb és haskörfogatból is 1ill.2 cm :lol: Apa is, jobban odafigyelünk mit eszünk,,apa látványosabban mert megy lefelé pocakja :lol: én a szopi miatt még nem mertem bedurvulni :lol: bár a szopi is fogyaszt alapból, így összeteszem a két kezem hogy van tejem :oops: a kezdeti nehézségek ellenére...

Cs-andi megkaptad a privit az elérhetőségről?

Hétvégén lesz Zsigám első nevének első névnapja..( István már volt) és persze megint csak hármasban család nélkül .

vettem neki a Mária bababoltban egy Huzentrógert F1 es apa elájult tőle :lol: és keverek ki neki valami fini túrókrémet vagy sütők tojás nélküli piskótát és mellé kap gyümipépet :lol:

csajok és legtöbbünknek az első anyáknapja lesz nem pocakosként! :lol: :lol:
Vendég

Boniko! Feltennéd a túrókrém "receptjét" nekem? A túró még nincs benne a repertoárunkban, pedig már rég lehetne :) .

Barbi! Sajnálom anyósodékat :( , ti nem tehettek már többet, ők meg soha nem fognak rájönni, mit veszítenek :? .

Nálam az utóbbi napokban nagyon lelassult ez az oldal, ma is most engedett be először. Van hasonló valakinél?

Kép
Kép
csutak33

Sziszka, Anna, nagyon jo volt a mai nap, koszi Nektek :D Gep megjavult, billentyuzet meg mindig angol, bocsi... Szerencsesen hazaertetek??

Bocsi, de most nem tudok masra reagalni, jo ejt!!

yuyu79

Ja meg annyi, hogy engem se mindig enged be a babanet mostanaban... Ja es Barbi, no comment, le vagyok dobbenve :shock:

yuyu79

zsófi ,
én az asztórián kaptam azt az anyagot, de ott csak véganyagok vannak így az is lehet, hogy már elfogyott, de próba cseresznye.

be kerpált a szerverük nálam is napok óta probléma volt vele csúcsidőben :?

massbarbi,
ezek már megint totál kiakadtam :!: ezek nem normálisak!!!!szerintem azzal jársz a lehető legjobban , ha teljesen elzárod előlük a gyerekeidet és sosem találkoznak többé, nehogy valami kárt okozzanak, vagy valami ökörséggel mély nyomot hagyjanak a gyerkőcökben.az ilyen agyilag beteg emberek nagyon kártékonyak lehetnek és kiszámíthatatlan , mert olyan dolgokkal jönnek elő amire te sosem gondolnál :twisted: :twisted: mondjuk lehet , hogy egyszer elmennék hozzájuk teára és helyretenném őket a helyedben vagy a férjednek kéne talán , mégiscsak az ő hozzá(nem)tartozói...annyira nagyon sajnálom szegény kicsik ezt nem is értik !mire gondolhatnak?remélem nem hibáztatják magukat?tudom, hogy ez így ßar meg nehéz, de törődj kizárólag azokkal akik szeretnek benneteket :roll:
Vendég

Sziasztok!

Hosszú volt a nap, de nagyon jól éreztük magunkat meccsre is érdemes volt visszamenni, mert nyert a Paks :)
Julcsi, a képeket majd átdobod ha lesz rá időd, holnap én is elküldöm, néhányat ízelítőnek feltettünk a picasára, a többit majd holnap...

táblázat:

1241039504.5882.xls

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Jó reggelt!

örülök,hogy jól sikerült a minitali :lol:

http://photofiltre.extra.hu/anyaknapi-k ... index.html

:lol:
Vendég

Sziasztok!

Sziszka,
Szállást mi sem kérünk végül.

Barbi,
Nem semmi! Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzet van nálatok. És szegény gyerekek ezt nem értik, nekik milyen rossz lehet! :(

Sajnálom, hogy a Velenei tó nem nyerő, pedig az is szép hely, nagyon jó strandok vannak és a víz is jó. Na mindegy, majd talán legközelebb!

Nekem most nagyon lecsappant a tejci, mivel Virág nagyon rövid ideig van cicin, nem kap ingert a mell. Alig van már, reggel is max 150-200 összesen, pedig reggel mindig nagyon sok volt...idáig. Elkezdtem szedni az Urtica Urens 5ch-t, meg majd iszom a maláta kávét is megint. A urtica-ból napi hányszor kell szedni 5 golyót??

Kép
Kép
dia123

Szerintem 3x, mas hogy tudja?

Sziszka, persze, majd kuldom a kepeket, amint tudom, de nem igerhetek semmi konkretumot, hogy mikor :wink:

yuyu79

DIa én csak egyszer szoktam, de a homeos könyvemben 2-3*5 db a 9ch ból

mi imádjuk a Velencei tavat, csak mióta meghalt párom nagybátyja még nem bírtuk magunkat rávenni,. hogy lemenjünk..pedig előtte sokat voltunk ott... :cry:
Vendég

Boni,
Sajnálom, nem tudtam, hogy ott történt ilyen. :(

Nekem csak 5ös CH van itthon az urticaból, remélem nem ez az apasztó! Úgy rémlik a magasabb CH az apasztó.

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Tegnap én sem tudtam belépni, iszonyat lassú volt a gép, vagy hibát írt ki.
Barbi, egyetértek Andival. Ne találkozzanak többet a nagyszülőkkel, főleg ha ők nem is akarják, mert lehet csak fájdalmat és értetlenséget okoznának a kicsiknek, na meg nektek is. A pótnagyszülő ötlete nem butaság, hallottam olyat, hogy sok idős, magányos és szeretetre éhes ember örömmel szánna időt, pénzt, energiát és persze sok-sok szeretetet gyermekekre, mivel nekik nincs unoka és gyerek.

Kép
felicia

Nem találkoztunk már évek óta, ahogy írtam. Idestova 3 éve, tehát a két kisfickót személyesen nem is ismerik és a jelek szerint nem is fogják. Enit sajnálom a legjobban, mert ö az egyetlen, aki megélte öket és emlékszik rájuk. Neki a legnehezebb elmagyarázni, hogy ilyesmi lehet. :(
Pótnagyszülö bennem is felvetödött, de nem jött be eddig. Azok, akik ajánlkoznak, pénzért teszik! Egy hivatalos pótnagyi az öregek otthonából óránként 3-5 Euro (!). Nekem ez nem autentikus, mert vagy pénzért szeretnek (?) vagy szívböl és ingyen. Utóbbiaknak ált. van saját szeretnivaló unokája...
A barátunk, aki itt volt egy hete biciklit szerelni, annak az anyukája szereti nagyon a mi gyerekeinket, de sajnos ott az ö egészsége a fö akadály. Idönként 3-4 x találkozunk egy évben náluk a kertben, akkor nagyon jót tudunk beszélgetni és a gyerekeket is kényezteti értelmes módon, nem eltúlozva. Nagyon szeretnivaló asszony!
A párom másik barátjának immár 2 saját gyereke van, de az ö anyukája is szereti a mi gyerekeinket és vele is találkozunk 3-4x egy évben. Mivel a barátunk, vagyis a fia Regö keresztapja, amúgy is elkötelezve érzi magát.
Aztán az anyósom testvére, a párom nagybácsija is elökerül idönként, neki is két unokája van, akik gyakorlatilag vele ill. nála nönek fel, olyan intenzív a kapcsolatuk.
Szóval nem maradnak idös korosztály nélkül, csak nagyon ritka a kapcsolat és nem a vérszerinti rokonok. :( Ez van, ezt kell szeretni.
Anyósoméknak receptre kéne kanalas orvosságként a szeretetet felírni...

Mentem kotyvasztani! Marhasült gombával és csipetkével, saláta és fahéjas csiga.

Puszi: Barbi
Vendég

Boni, Dávidnak 6 foga van, felül 4 és alul kettő! Csak az egyik alsó hiába bújt ki, nagyon lassan nő kifele.

Kép
felicia

Barbi jó kotyvasztást!

én szilvásgombócot csinálok, Jókai bablevest

holnap bolognai pizzatekercset,

sajna nekünk a táv miatt ritka a kapcs, de szerencsére a könyvelőnk a pótnagymama..imádja párom mintha a fia lenne! megyünk is hozzá névnapozni szombaton, ha már a saját szüleink messze vannak

pénzért?,na őket én senem választanám....

Dia
nem ott történt ott élt Velencén és sokat voltunk nála, apánk helyett apánk volt messze az otthoniaktól :cry:

csutak

kevés túrót szitán áttörni, és összekeverni a gyümivel :lol:

ugyanezt natúr élőflórás joghurttal ebből két kiskanállal teszek...
Vendég

FElicia étem étem! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Kidőlt a család :D Végre egy kis időm net-ezni :)

Barbi veled akarnám kezdeni, szerintem is teljesen felháborító ez a dolog, egy nagyszülőnek nem szabadna így viselkedni, még ha nem is ért egyet minden nevelési elveddel, akkor el kellene fogadni, kutya kötelessége. A gyerekeidet ismerve pedig csak tudom mondani fantasztikusak, és e felől ne is legyenek kétségeid (bár ezt szerintem mondtam már) és mondom ezt pedagógusként is, viszont azt is tudom, hogy belekötni bármibe bele lehet, ez a kákán csomót tipikus esete, ha van rajta sapka akkor azért, ha nincs akkor meg azért. Enire meg szegényre nagyon rájár a rúd mostanában, először a suli, most meg ez, valószínűleg azért is juthatott eszébe ennyi idő után, hogy megkeresse őket, mert hiányérzete volt, kicsit el lehet keseredve szegényke, és ebből akart erőt meríteni talán, szóval neki ez mosta nagy pofon, szerintem most nagyon sokat kellene vele lenned, akár valami közös program kettesben, amikor érzi, hogy csak rá figyelsz, és ha szóba hozza, akkor meg tudjátok beszélni kettesben. Tudom, hogy ez 4 gyerkőccel nem egyszerű, de Eninek lehet, hogy jót tenne!
A névválasztás kérdésén viszont kicsit elgondolkodtam, talán fordított esetben nekem is rosszul esne, de ezeket a neveket valószínűleg a férjeddel együtt választottátok, és ha ti közösen így döntöttetek, akkor neki ezt is el kellene fogadnia, mert egy nagymamának ez a dolga. Gondolom a férjed most pocsékul érzi magát, azért őt is nagyon sajnálom! Hogy éli meg?

folyt köv.

<
sziszka78
Tolna

Szállás ügyben, Vera, végig böngésztem azt az oldalt amit belinkeltél, 3 olyat találtam ami szóba jöhet, próba képen írtam nekik mailt, aug. utolsó hétvégéjére kértem ajánlatot, egy vette a fáradtságot, és válaszolt, hogy ők nem fogadnak el üdülési csekket, a többi még ezt sem pedig ennek 3 napja....
Nekem a déli parton lenne egy hely, amit tudod, az M7-es végénél, Pesthez nagyon közel van, esetleg nézzetek rá...de itt nincs bor sajnos :( csak ha viszünk....
http://www.gabriellapanzio.hu/cms/ Viszont árban jó lenne, és nagyon közel van a szabad strand is...
Ezzel kapcsolatos utolsó kérdésem, szerintetek be merjük vállalni az utolsó hétvégét, vagy akkor már nagyon rossz idő lesz??? Várnám a véleményeket!

Boni: ez a kajával szemdörgölés nálunk is rendszeres :) a füléig maszatos szokott lenni :) A túró krémet köszi, de a Bolonyai tekercs is megmozgatta a fantáziámat :) annak is el lehetne kérni a receptet? Egyébként pedig, hogy neked mennyi mindenre futja az energiáidból, döbbenet :D Nagyon jók ezek az anyák napi keretek, köszi :D Zsiginek nagyon nagyon sok Boldog névnapot kívánok!!!!

Dia, kijavítottam, én iszom a Karamalc-ot még most is, nekem továbbra is működik, bár a tejtesónak már nem jut, de Málnusnak bőségesen. A Velencei tavat én is szeretem, csak az az ellenérv van, hogy ha vannak akik a Balcsin ingyen is tudnak aludni, akkor ne verjünk senkit felesleges költségekbe....

Sushy: remélem ti is szerencsésen hazaértetek, este elküldöm mailben a képeket!

Mi holnap a Pécsen a Mecsek extrémben fogunk majálisozni, szuper kis hely, Panna, nem jöttök? Keresek képek a tegnapi minitaliról :)

Emesedora, druszám is nagyon eltűnt...

Sziszka

<
sziszka78
Tolna

Sziszka!
Szerintem nyugodtan bevállalhatjuk az utolsó hétvégét nem hiszem hogy rossz idő lenne.
A szállás jó amit betettél felölem o.k.
vera
l.veronika

Bini: ezeket a kereteket hogy "párosítod" össze Zsigi fényképével? vagy én vagyok szőke ? :oops:

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Köszi a hiányolást (jól esik :oops: ), de csak zugolvasni tudok, ha Levi fent van akkor nincs időm netezni ha alszik akkor meg mindig felébred a klimpírozásra, így csak olvsani tudok... :) :cry: :roll:

Nagyon édesek a lurkók.

Levi már "süti-sütizik", kommandózva kúszik és könyökölve-négykézláb himbálja magát-tudom-tudom sokaknak már uncsi, de nekünk újdonság :lol:

Futok is tovább,mert alföldre készülünk- gondolhatjátok kicsit se vagyok sokkos,h hogy fogja bírni a gyerek a majd' 3 órás utat-ballagásra megyünk.

Mindnekinek pihenős szép hosszú 7végét kívánunk!

Barbi remélem jöv héten már tudunk bandázni!!
makadu

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, túl egy csőtörésen, ebből kifolyólag festés, de egyébként minden rendben. Lili már nagyon ügyesen áll, mászik, fogacskája még mindig nincs :)
Holnap utazunk Romániába, Lili keresztszüleinek az esküvője lesz.

Csináltunk róla egy videót ahogy áll a járókába és bohóckodik, ha van kedvetek megnézni itt a link:

http://www.youtube.com/watch?v=tViN5dn2MtI

Remélem többé kevésbé jól van mindenki.

Puszi és boldog anyák napját minden anyukának!

KépKép
columbine

Sziasztok!

Az egyik szállás válaszolt, Ők:
http://www.oreghegyfogado.hu/

Kedves Szilvia!

Van szabad szállásunk!
Egyik lehetőségük, az ún. Túristaszállónk, 1400Ft/fő, 3 év alatti gyermekeknek ingyenes. Itt összesen 33 fekvőhely található.
Másik lehetőségük Az Öreg-hegy Fogadó, ahol több szoba is található 2 ágyasak 7000Ft/éj/szoba (a két főnek összesen), a szobák pótágyazhatóak, mely ára 1000Ft/ pótágy, de itt szintén 3 év alatt ingyenes.
Mindkét esetben van reggelizési és egyéb étkezési lehetőség.
Üdülési csekket szállásért igen, de étkezésért nem áll módunkban elfogadni.

Üdvözlettel:

Sárvári Csaba
Öreg-hegy Fogadó

Ezt az ajánlatot augusztus utolsó hétvégéjére kaptuk, kégyszi nézzétek meg, és várom a véleményeket.

Ez Vera szállása :)

Sziszka

<
sziszka78
Tolna

Aztán válaszolt a Déli parti szállás is...tudjátok, ahol nincs bor....

Köszönjük ajánlatkérését.
Sajnos panziónkban csak 2-3-4 ágyas szobák vannak. Ha a 4 gyerekes családnál nagyobbak a gyerekek és megfelel nekik két külön szoba is, akkor az megoldható, viszont ha mindenképp 1 szobában szeretnének lenni, sajnos 6 ágyas szobát nem tudunk biztosítani.

Az árainkat azért leirom:

2 ágyas szoba ára: 7.500 Ft/éjszaka

Gyerekeknek 2 éves korig a szállás ingyenes.
Csoport kedvezmény -5% (az üdülési csekkes fizetés miatt nem 10%)

A reggeli: 700 Ft/adag

Az idegenforgalmi adó 300 Ft/fő/éj (18-70 év között).

Üdülési csekket elfogadunk.
Foglaláskor foglaló fizetése szükséges, ami a szállás árának 50%-a.

Amennyiben ajánlatunk elnyerte tetszését, kérem jelezzen vissza a foglalással kapcsolatban.

Üdvözlettel:
Farkas Barbara
Gabriella Panzió - Balatonkenese - www.gabriellapanzio.hu

<
sziszka78
Tolna

Szavazásra bocsájtom a dolgot:

Gabriella Panzió / Balatonkenese a Balatontól 200 m:

Öreghegy fogadó / Szentbékkállán a Balatontól kb. 10 km:

A kettőspont mögé kérem a neveket! :)

Ha ez így megfelel...vagy, ha bárkinek van egyéb ötlete, akkor ossza meg velünk! :)

Sziszka

<
sziszka78
Tolna

bár nekem van szállásom vagy inkább éppen ezért az öreghegyire szavaok...
szisz a verocs által belinkelt bababarát nem válazsolt?
http://www.kalmanpapa.tar.hu/
mert nekem ez is nagyon szimpi, de én is keresgéltem:
http://www.zimmerinfo.hu/badacsony/silvia/hu.htm
itt pl. jó nagy a kert és lehetne itt tartani a nagy "összeröffenést"
kerti grill, mászóka...miegymás...
Vendég

Sziasztok

Sziszka Csandi

a Kenesei tetszik, mert csak 100m a strand és ha már a balcsin vagyunk :lol: de grilles lehetőség nincs... meg sokaknak van szállása Badacsony környékén....

a z öreghegyi sem lenne rossz , de 10km az sok a Balatonhoz.. mindennap kocsizni? ez emiatt nemnem szimpi...

Csandi által belinkelt Szilvia nagyon tetszik, főleg a kert, de jó lenne ha az egészet le lehetne foglalni és belemennének,hogy hogy ne csak az a 8 fő jöhessen oda mondjuk szombaton a nagy egynapos talira? hmm? és keresni kellene mellette egy másik szállást hátha tudnak segíteni a tulajok..így megoldható lenne hogy egyhelyen lehessünk majdnem...

juj de nehéz

kinnt voltunk a Városligetben Majálison

na jó vágjunk bele Kép
nem is olyan rossz a fúben menniKép
sőőőt Kép :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.05.01 15:01-kor.
Vendég

Andi! a bababarátba csak egy hétre lehet menni, a másiknak meg csak 4 szobája van.
vera
l.veronika

LÁnyok egy másik fórumra tette be egy lány régebben

Boldog Anyák napját !

Nagy Bandó András

[b]Az én anyukám

Szeretem, amikor felkelek,
jó lesz a kedvem, ha felnevet.

Szeretem, amikor enni ad,
azt is, ha álmából felriad.

Van úgy, hogy ilyenkor morcosabb,
és persze kicsinykét kócosabb.

Nem bánom azt sem, ha mérgesebb,
ilyenkor talán még édesebb.

Szeretem, amikor jót mesél,
azt is, ha énvelem mendegél.

Szeretem, amikor ad puszit,
s húsvétkor hozza a kisnyuszit.

Szeretem, amikor megdicsér,
És ha a suliig elkísér.

Szeretem, amikor rám hajol,
homlokon csókol és átkarol.

Szeretem, amikor dolga van,
meglátom rajta, ha gondja van.

Szeretem, amikor ölbe vesz,
azt is, ha esténként kádba tesz.

Szeretem, amikor kérdezem,
jó-e ha öleli két kezem?

Szeretem nagyon, ez nem vitás,
annyira és úgy, mint senki más!
[/b]

sziszka ki kell nyomtatni, és bekeretezni a képpel együtt :lol:
Vendég

szisz, eltudnád küldeni nekem emailben az érdeklődő leveledet?mert akkor hozzáírom ami még kérdés fölmerül és lelevelezem...
biztosan öszedolgoznak a panziósok, hiszen nekik is kölcsönös érdekük ezért is vannak egy közös honlapon, nemde?
http://www.zimmerinfo.hu/badacsony/silvia/hu.htm
akkor erre is lehet szavazni

mi a tabánban voltunk török Ádám+ a minin :D
Vendég

sziasztok!

én is vagyok ám! csak a rendszer szórakozott velem több napig, szóval nehéz volt végre belépni!

mi is voltunk ma majálison, itt a helyin! nagyon jó volt, bár igaz, ez még nem a mi korosztályunknak való, talán 2-3 év múlva kint lehet már lenni velük, akár egész nap is! ;)

Boni, jók a Zsiványos fotók! :)

Kitti, Neked utólag is boldog névnapot, és természetesen Zsigmondnak pedig előre is nagyon boldog elsőt!

Barbi, szörnyű volt olvasni, amit írtál, sajnálom, hogy ennyire nehézkesek a "drága" nagyszülők apai fronton! :( szegény Eni! mennyire törte meg a dolog, mikor megmutattátok neki a levelet!? gondolom persze, hogy nagyon... :( hülye kérdés! :oops:

ballagás szuper volt. gyerek tökre jól elvolt! szóval aranyos volt nagyon!

Andi, köszi az infót, majd megnézzük akkor, hátha, bár gondolom lehet más anyagból is a külső része, csak az a lényeg, hogy ne ázzon át, így akár nedves fűre is tehető!? de tényleg köszi mégegyszer az infót!

a balcsis linkek nagyon jók, tényleg szuper mindegyik, bár igaz, mi nem alszunk ott :( tényleg jó lenne egy együtt sütés, hátha nem lesznek a szállásadók sem ellene a nagy felhajtásnak!? :)

többiek merre!? nem sorolom, nem akarok senkit sem kihagyni! :oops:

és végül pár fotó Benedekemről... :)

Kép
ballagásra készülve

Kép
Benedek lovag :)

Kép
ha nagy leszek...

Kép
csak komolyan

Kép
néha pedig komolytalanul

Kép
imádják egymást :)

bocsánat, hogy ilyen sokat tettem... :oops: :oops: :oops:

sophie27

ZSófi gyönyörűűűűű! beleszerettem!

:lol:

és még mi

Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Niki, köszi a tippet. Ma megpróbálkoztunk vele (nem törtem át szitán). Nagyon bejött, de lehet, hogy nem a túrónak szólt, mert az őszibarackot minden formában falja :) .

Mi is majálisoztunk, de valami nem tetszett manónak, mert félidőtől nem maradt a kocsiban :( . Így felváltva cipeltük. Holnap jön az ágyunk+gyerekszekrény, már majdnem teljesen be vagyunk rendezkedve :wink: .

Szállás-ügyben nem tudunk (akarunk) hozzászólni, nagyon messze van nekünk egy hétvégéhez...

Zsófi: tettél be télen egy bababarát szállodát valamikor télen, de a költözés alatt elveszett, nem emlékszel, melyik volt az? Szimpatikus volt, esetleg ott nyaralnánk.

Csodálatosan ügyes (és szép) minden baba, mindig csak ámulok!

Judit

Kép
Kép
csutak33

Sziasztok!
Boniko mi is a ligetben voltunk....

Szállásügyben csak annyit hogy badacsonylábdihegynek nincsen vizpartja(fenn van a hegyoldalban)Tehát a strand itt is csak autóval közelíthető meg.(
Vera
l.veronika

Vera ha ezt tudom :lol: 3napos egyébként asszem ! Vasárnap lehet kinézünk még... közel van... délelőtti séta ürügyén :lol:

Badacsonylábdihegy: hmm de 1000 m nem 10 km :roll: vagy félreértettem?

Csutak ma már joghurttal kevertem neki a tízórait..2 kanállal azt is imádta! :lol: sajnálom, hogy nem tetszett manónak :lol:
Vendég

Boniko!
A panzió 1000 m ir ez kb légvonalban jelenti a balatont a legközelebbi strand badacsony ami kb 3 km.

Ezt a falu honlapján találtam:

"Tourinform Pont: Badacsonylábdihegy, Strand
Aki családdal érkezik, a környéket nemcsak autóval, hanem kerékpárral is bejárhatja. A felfrissülésre vágyók a falutól 2-3 km-re található strandokat kereshetik fel."
vera
l.veronika

Sziasztok!

Vagyok én is, köszönöm Szilvi a hiányolást, inkább zúgolvastam mostanában. Néhányszor olyan érzésem volt, mintha magamnak írnék. Néhányatok persze időnként reagált az írásaimra, képekre szinte mindig, de ez nem szemrehányás, mert nagyon kedvesen fogadtatok és persze itt egy kialakult csapat volt. Meg nagyon nagy itt a forgalom, mert sok anyuka ír (hál istennek) és nem mindig tudtam én sem reagálni, mert én nem ismerlek Titeket annyira.

De mindig olvaslak Titeket! Persze mi is kevesebbet vagyunk itthon, a legjobb, amit tehetek a három gyerekkel sétálni, játszózni. Bár mostanában ez a nagy szél azért hátráltatott ebben!

Amúgy jól vagyunk, nem betegek a gyerekek hál istennek. Emese is ügyesen tanul, már várja a nyári szünetet. Dórika még nem nagyon akar beszélni, csak 6-8 szót mond, de mindent megért, nagyon okos. Bence meg mászik, feláll mindenhol, kezét fogva lépeget. Nagyon ari!

Most nem mindenkinek tudok reagálni, reggeliztetek.

Barbi: nagyon sajnálom,hogy ilyen "nagyikkal" vagytok megáldva. Az ilyeneknek nincs is szivük. Csak kifogást keresnek a nevekkel, meg a gyerekek magatartásával szerintem. Én a helyetekben nem erőlködnék többet, persze a gyerkőcödet megviseli, de a gyerekek még rugalmasak, hamar elfelejti. Csak okosan kell vele megbeszélni. Esetleg valami szakembertől kérjetek segítséget, hogy tálaljátok nekik.

Zsófi: nagyon jók a képek (meg az összes többi is!!). Jópofa ahogy Beni ül a motoron (Bence imádja a hangjukat).

Felicia: Dávid hintása is szuper!!!

Na megyek most, itt van férjem fia is (13 éves, Dávid), egy régi kapcsolatból született, férjem dolgozik, úgyhogy egyedül vagyok a négy gyerekkel most.

Szép napot, jó hétvégét!

Igyekszem jönni majd!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Vera :cry: de abban legalább van medence :lol:

Zsiga vagy mostanában csiga (bnőm kislánya ezt találja neki mondani) megkapta ma a F1es huzentrógert nagyon cukker..és megyünk veszünk neki cipőt...

Emese örülök,hogy meggyógyultatok..mi is sokat sétálunk! :lol: és gyere sokat :wink:

ZSófi köszönjük a köszöntést!

ma névnapjára kibújt végre a 2.fog :lol:

CSutak örülök,hogy bejött :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: