A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Bari
Hát nem találod ki? :wink:

http://www.antsz.hu/portal/down/kulso/a ... 050629.htm
http://www.bp22.hu/kerulet/544
http://www.babazo.hu/bebi/20050812megviseli.html

Ha kinn van a baba, gyakrabban kell cicire tenni... (tápszeres babáknak vizet adni)
És a melegben jobbak a nyitott babakocsik, vagy utazóágy...
Vendég

Tejcsi:
Minni tejsavó alapú ital! Az Auchanban, Penniben, Kaiserben, Sparban kapható.
Olyan hosszú dobozban van, mint a Sió üdítők, de a hűtőpultban keresd a tejeknél! Van narancsos és pirosgyümölcsös...
Ismerősnek rengeteg teje lett ettől!!!
Nekem pénteken délutánra úgy elment a tejem, hogy észre sem vettem :oops: Nem ettem, ittam eleget. Minimum 3 liter folyadék naponta!!! Aztán nyomattam még este 2 liter ásványvizet, kegyetlenül bekajáltam és reggelre úgy bedurrantak a melleim, hogy nem győztem Bencét mellre tenni...

Súlyfelesleg: 2-3 kiló maradt rajtam eddig ;)

Vikka még mindig? Te jó ég, szegénykém. Ha már volt burokrepesztés, akkor ma baba lesz :D

Jujj, sírás van megint :(

Kép

Kép
bettica

Én tegnap egy csomó őszibarit ettem és úgy érzem attól indult be a tejem éjjel....de lehet,hogy ez hülyeség :oops:
Vendég

sziasztok!
Köszi mindenkinek a vígasztalást, jól esett!! Kicsit megnyugodtam.

nekünk az esti bömbölést leszámítva (éjfélig) elég jól telt az éjszaka, nem kelt fel csak 6 körül aztán 8 ig még ágyban voltunk. Már voltunk sétálni, most nagyi vállán elaludt. Most is mértem séta után 100 grammot megevett (45 perc alatt), remélem csak beindul ez a hízás.

Gigi: 53 cm-el született és most ha jól mértük 58. nagyon hosszú baba, keze lába szép kis hosszúkás, tiszta apja-anyja, mi is magasak vagyunk.

Kimozdulni én is nagyon vágyok, talán babával jobb is most még, mert ha nem visszük állandóan azon gondolkodom hogy vajon nem ordít e és ettől túl izgulom az egész utat. Tegnap elmentünk a közeli tópartra estefelé, nagyon jót tett a hangulatomnak. Néztük vágyakozva a strandolókat :D , majd jövőre már pancsolunk együtt.

Dinnyét lehet enni szoptatás alatt? Nem számít apró magvasnak? Úgy kívánom.

Vikka: nagyon szorítok! Várjuk a híreket!!

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Sziasztok
Rég voltam netközelben.
Múlthéten kedden megszületett kismanó
3690 g 52 cm
Itt az első sztárfotónk.
Kép

Kép
Kép
schopin

Kép

Kép
Kép
schopin

Kép

Kép
Kép
schopin

Kép

Kép
Kép
schopin

Schopin mégegyszer gratula a szép kisfiúhoz :lol:

Nekem is a kimozdulás hiányzik a legjobban
És a ruhavásárlás,de megfogadtam,hogy nem szokok rá a nagy méretű ruhavásárlásra...amíg nem fogyok nincs ruha :twisted:
Így van ami ösztökéljen :?

Kimozdulás alatt értem a péntek szombat esti dorbézolásokat is nem csak a nappali csavargást...húúú de soká megyek újra tán soha :(
Vendég

Kérdés
valakinek a (cumisüvegezők közül),van állítható lukméretű cumija?ha igen mi a márkája és hol lehet venni??
Vendég

Sziasztok!

Már szinte szégyellem magam, hogy Marci ilyen jó fiú. :oops: :oops: Nálunk éjjel alvás van és nappal is nyugi. Néha nyügizik, ilyenkor anya kell neki, kicsit ölbe veszem, megdajkálom és már minden rendben is van. :lol: Evéssel sincs problémánk. Na, nem is ragozom tovább, ne borzoljam itt az idegeket. :wink: 8)

Azért pár napja nálunk is van probléma: Marcus megfázott valahol, folyik az orra. :roll: Minden szopizás előtt le kell szívnom az orrszívóval. Szerencsére ezt is jól tűri. Láza nincs, étvágya jó, így nem vittem orvoshoz. Még csak az kellene, hogy tényleg elkapjon valamit a beteg gyerekek között. :roll: Meg a kakija is hígabb, mióta az Infacolt adom neki. Azt hiszem lassan abbahagyom az adását, mert elmúlt a hasfájás.

Urtica urens: nekem nagyon bejött. Amikor abbahagytam a szedését sokkal kevesebb tejem lett, aztán amikor újra elkezdtem szedni, megint lett rendesen.

Levegőzés: ha csak nem muszáj, mi csak este 5 után megyünk le az utcára.

Depi: nekem volt, de leginkább az egyedülléttől. Apa sokat dolgozik, nincs a közelben ismerősöm, így a nap legnagyobb részében kettesben vagyunk Marcussal. Az a baj, hogy ilyen pici babával nem nagyon lehet még programokat csinálni. Minden lehetőség 3-4-5 hónapos kortól van. Addig marad a babakocsival körözés a lakótelepen. :? Én hetente egyszer-kétszer apára bízom Marcust és elmegyek egyedül vásárolni, pedikűröshöz, kozmetikushoz, stb, így néha embernek is érzem magam, nem csak anyának. :wink:

Vérzés: nálam kb. az ötödik hétre múlt el teljesen. Varrat, császár lévén, csak a hasfalamon volt, azt meg kivették a tizedik napon.

Súly: már régóta a szülés előtti súlyomnál vagyok, így csak a szülés előtt is rajtam lévő felesleget kell leadnom. Elkezdtem óvatosan tornázni. Hát... az izmaim teljesen el vannak gyengülve. A legegyszerűb gyakorlatoktól is kivagyok, minta liba. :twisted:

Vizsgálatok: Két hét múlva megyünk a csípőszűrésre, szeptemberben meg az uh-ra. Én is úgy tudom, hogy nem kötelező, de ha doktornő ad beutalót, akkor bolond lennék nem elmenni. A nem kötelező védőoltásokról is megszületett itthon adöntés: beadatjuk mindet, kerül amibe kerül.

Schopin! Nagyon aranyos a kisfiad! :lol: Hogy becézitek?

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Schopin:gyönyörű a kisfiad!Annyira formás!

Készülünk,mert fél2re megyünk a doki nénihez.
Igaz most bealudt,de lassan felkeltem.Vagyis öltözésnél úgyis felébred.
Majd jövünk.

Kép
melike

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:49-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:49-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:50-kor.
hékás

Megjöttünk a dokitól.Minden rendben,3970gr. és 53,5cm ( :lol: 54el született).
A sok bukásra kaptunk Sinlac tejcsi sűrítőt meg vettünk Espumisan cseppet.
Tudja valaki,hogy ebből megcsinálhatok egy egész napi adagot vagy minden evés előtt meg kell csinálnom?????
Tegnap egész nap nem volt kaki és ma sem.A doktornéni megmutatta hogy kell lázmérővel megkakiltatni a gyereket. :shock:

Wikka gratula!!!

Kép
melike

Sziasztok!

Látom nem csak nekem volt álmatlan éjszakám... este 9től hajnal 1ig sírás... Ma ugyanezt eljátszotta 11 órától és még most aludt el... a már együtt sírtam vele, fogalmam sem volt hogy ringassam el... ennél gyűröttebb már nem is lehetnék... apa egész nap pesten és nem tudom mikor ér haza... csak egy jó alvás hiányzik nekem... :cry:

Vikka gratulálok!
csipisz

VIKKA TISZTA SZÍVEMBŐL GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!!!!!

Majd képeket is :P
bluebox

Para-mami Giginek komoly aggodalma van... :cry:
Kicsi Tomimon gyanús pöttyöket fedeztem fel.... Evil or Very Mad
Most várom haza apát, hogy szakértsen ő is...
Vendég

Lehet, hogy BÁRÁNYHIMLŐ???????????? :shock: :roll: :roll:
bluebox

:arrow:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 22:41-kor.
Vendég

Sziasztok!

Vikka Gratulálok!!

A kicsim most alszik, gondoltam jövök egy kicsit.
Igy alszunk. Imád a kiságy azon oldalához húzódni ami a mi szobánk fala felöl van.
Kép

Apa azt mondta, hogy látszik rajtam a nem alvás. (rajtam, aki napi 10 órákat még terhesen is simán aludt) - szerintem nincs igaza. Nem is karikás a szemem :roll: :roll:
Kép
bszilvi25

Most ismét ideülök,kezdek kikészülni órák óta SÍR!!
Hát én már csak kuksolok vele a lakásban és lassan együtt SÍRunk
Most anyám próbálja reménytelenül rázogatni,aztán jön a férjem...
pedig már görcsoldót is kapott
Valaki megint nyugtasson meg,hogy más baba is ilyen :(
help :cry:

gigi a melegtől nem lehet?...dávidnak a nyakánál van ahol befülled
Vendég

szóval igy kucorog oda: Kép
bszilvi25

Szilvi de jó neked ALSZIK a gyereked

ja és nem karikás a szemed :wink:
Vendég

bocsanat hogy ismet idepofatlankodom, de lenne egy kerdesem: van esetleg valaki koztetek, akinek szivargott a magzatvize?
Tegnap este ota erzem hogyokykor olykor mintha folyna valami. delelott be is mentem a korhazba, mondtak nem szivarog a magzatviz, mert epp a burok.De azota is folyton nedves lesz a bugyim( nem folyas, mert az eddig is volt!, es tudom hogy nem ilyen)es az uh is atalgosnal kevesebb magzatvizet mutatott.
szovla nem vagyok gyugodt....
VAlakinek van otlete, hogy tudnek meggyozodni rola, hogy magzatviz e?
Elore is koszonom a segitseget!
Vendég

Anyjuk...amikor nekem volt ilyen gyanúm akkor az orvos bizonyos "műfogásokkal",nézte meg,hogy szivárog-e,és a biztonság kedvéjért csinált hüvelyi afp-t mert abból állitólag biztosra látszik(mondjuk én 23 hetes voltam szóval elég gáz lett volna)...neked nem csináltak?
És halottam papírzsepis módszerről is..ha óránként átázik asszem 3 akkor az víz...amúgy a végén mindenkinek kevesebb a víz...majdnem mindenkinek...én úgy tudom ilyenkor normális..
Vendég

Barany: csak siman megvizsgalt- igaz ettol is majd beszartam ugy fajt :oops: - meg uh, meg ctg.
A zsepis dolgot elobb olvastam, hat annyra azert nem folyik.
Viszont olvastam esetekrol mikor egy hetig szivargott az anyukanak. elvileg ok nem gaz, mert ujratermelodik, csak hat a fertozesek!!!!!!!!
KAr hogy azt a betetet mar nem lehet kapni ami elszinezodott, ha magzatviz...
Azert koszi! Remeljuk alegjobbakat, bar szerintem vissza fogok menni a korhazba....
Vendég

Wikka: Gratula a kiscsajhoz!!!

Kép

Kép
bettica

Szilvi:annyira aranyos a kiscsaj!

Bari:védőnő,doki nem mondd semmit???

Kép
melike

Még a dokinak nem mondtam,védőnő nem mond rá semmit...de már az éjjel sem volt jó,mostmár csak sírok lassan én is...valahogy most kéne valami új erőre kapnom mert kimerült bennem az elem,már nem bírom ahogy sír
Vendég

sziasztok!
Képzeljétek bejöttek a homos bogyók,reggelre ömlött belőlem a tej :D
GIGI:multkor kérdezted hogy jól cuppen e a cicire Detre, meggyőződésem szerint nem, és nagyon fáj ahogy szopik, van erre valami módszer hogy ezen változtassak, mert kibe löki a nyelvével a bimbót,és nagyon fájdalmas, emiatt megint megrepedt :( de lehet hogy egyszerűen ez neki nem megy?Mert a másik két fiamnál semmi gondom nem volt..

Most megyünk útlevelet készítetni neki,és irány vásárlás..
Mindenkinek további szép napot..:Andi
honorius

hát nekem eddig nagyon szép napom van...zsíros hajjal karikás szemmel ülök és lököm a babakocsit ide oda a sírás erősségétől függően gyorsabban vagy lasabban
Vendég

Szisztok!
Ide engedtek a csajaim,délután mennek Hévízre,úgyhogy aktívabb író pózban is leszek,addig nem nagyon jutok ide... :?

helló Kriszta!
Nagyon sokat hízott Zéti!!! :shock: :lol: :wink:

Helló szilvi!
Nagyon édes Mercike ahogy alszik és kucorodik... :wink: (És Te is... :wink: )

Lányok!
2 napja éjszaka 1 óránként felébred Zoé...Ha nem is eszik,de nyöszivel jelzi,hogy ébren van,én felébredek,bekukk a kiságyba....HULLA VAGYOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reggel beakartam szaladni a piacra mielőtt felébred a család...Szerintetek?Én ébredtem legkésőbb...Most nemrég :oops:
Vendég

Sziasztok!

Hasonló "jókat" tudok én is írni. :cry:
Éjszaka 3szor! :shock: kelt fel enni Máté és most folytatja a nyüglődést.Még az ágy sincs rendberakva,minden szanaszét.
És du. vendégek jönnének meg holnap is.Megőrülök!

Kép
melike

Csiri:de jó a lányoknak!Nagyon irígylem őket!!!

Kép
melike

Jó reggelt lányok!

Volna egy kérdésem hozzátok, de nem szeretnék mást beparáztatni úgyhogy elég ha csak én aggódom. Szóval arról lenne szó, hogy a hét elején elvoltunk a doktornőhöz és ugye mondta, hogy a szemével nem követi a kezést, ezért 2 hét múlva ismét látni szeretné, ha addig nincs javulás akkor szemészetre beutal minket.
Namost az volna a kérdésem, hogy a ti babaáitok már követik a mozgó dolgokat? És a szemkontaktust megtalálja már? Van hogy csak bambul egy irányba hiába akarja az ember a figyelmét másra terelni?
Úgy aggódom remélem nincs semmi gond a kicsikém látásával :cry: Légyszi írjátok meg nálatok mi a helyzet mert akkor megnyugszom,vagy éppen nem :roll: http://www.noivonal.hu/]Kép
ancsika82

Jó reggelt!

Szia Csiri!!!!

Látjátok mondtam én, hogy minden okés. (mármint velem)
A reggeli érbedéssel vannak gondjaim. Apa hozza mindig a kicsit az ágyba, én meg nyitogatom a szemeimet. Ma hajnalban fél 5-kor kelt a lelkem, de fél 7-ig nem is aludt el :? :? :? :?
Mi igyekszünk az esti utsó etetést minél késöbbre tenni (11-éjfél köztre - ami igy is tart 1 órát minimum) aztán éjjel kel amikor kel. Én még véletlen sem szoktatom hozzá a 3 óránkénti felkeléshez. Nappal más, de éjjel nem....
bszilvi25

Légyszi akinek hasonló korú a babája mint az enyém az írja meg a saját otthoni tapasztalatait a látással kapcs.-ban. Köszike!!!!!
Ancsi http://www.noivonal.hu/]Kép
ancsika82

Sziasztok!

Ancsika!
Most nincs ilyen jellegű "gondunk"...DE VOLT KITTIMMEL!!!!NE AGGÓDJ!!!
Kittikémel (11 éve) ,amikor mentünk vele az 1 hónapos vizsgálatra,ugyanezt produkálta,nem követte a tárgyakat,semmi szemreakciója nem volt!!!!A körzetes gyerekdokinő szintén beutalt a szemészetre,de mi elötte átmentünk egy másik gyerekorvoshoz,AKI AZÓTA IS AZ ORVOSUNK ÉS ÁTMOSTA A KÖNNYCSATORNÁJÁT!!!Onnantól kezdve,semmi gond a látásával!!!SÖT!!!!A táska aljára eldugott turó rudit is kiszurja azonnal!!!! :wink:
Vendég

Ancsika:Máté pár napja elég értelmesen figyeli a színes játékait és az ismerős hangokra is forgatja a fejét.

Csajok,végem van,eddig bírtam.Máté ma még nem aludt.Csak akkor nem sírt mikor evett.Már én is sírtam vele.
Bari:nem irigyellek!

Mi a baja???

Kép
melike

Szép napot mindenkinek.
Kicsi fiamról mégegy sztárfotó. Kép

Kép
Kép
schopin

Melike!
Tejcsivel minden oké?
Vagy elkezdted az espumisant?Mert nekünk attól,ahogy '"dolgozott" a pocijában,nagyon nyügi volt!!!
Vendég

SChopin!
Ez a fotó nagyon édes!
Vendég

Jah és amúgy miféle homeos bogyókról van szó, mert nekem is kezd elapadni a tejem, már volt hogy pótolni kellett mert egyszerűen hiába fejtem, ittam teát vizet egy vagonnal mégsem lakott jól az én Marcikám.

Amúgy én is csatlakozom a Hulla vagyok csapathoz, Marcellka bár egészen jól aludt az éjjel, de valahogy nem tudok hozzászokni a 3 óránkénti felkelésekhez éjszaka :oops: http://www.noivonal.hu/]Kép
ancsika82

Köszi a nyugtatást Csiri remélem nálunk sem lesz nagyobb gond mint a lányodnál, bár már azonnal vinném is vizsgálatra, hogy nyugodt lehessek!!! http://www.noivonal.hu/]Kép
ancsika82

Schopin egy tündéri kisfiú Máté! Nagyon helyes pofija van!http://www.noivonal.hu/]Kép
ancsika82

[quote="melike"]
írta:
melikeCsajok,végem van,eddig bírtam.Máté ma még nem aludt.Csak akkor nem sírt mikor evett.Már én is sírtam vele.
Bari:nem irigyellek!

Mi a baja???

Lányok: nem tudom mi van ma a levegőben, de Kitti sem aludt még ma reggel 7 óra óta. Egy ideig elvan nézelődik, utána megpróbálom megnyugtatni, de amikor már tehetetlen vagoyk, akkor cicire teszem. 1/2 órákat van cicin.

Gigi: írtad,hogy 6 hetes korban jön az az fejlődési ugrás, hogy többet esznek a babák. Lehet, hogy ez előbb bekövetkezik?

Ancsika: én sem tudok neked segíteni szemészeti ügyben!

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:50-kor.
hékás

Tejcsivel nagyjából rendben vagyunk,de ahogy kevés adok neki tápszert.Előfordult már,hogy adtam neki.Tehát poci tuti tele.Espumisant tegnap este kezdtük.Lehet,hogy attól ordít egész nap?
Kakilni még nem kakilt ma sem. :(

Kép
melike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: