A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Hello-bello!

Szépen termeltetek :shock: :lol: . Csak gyorsan a hírek:
Jelentem: ki lettem engesztelve 8) !
Mégis mentünk moziba, és kaptam egy kocsit :shock: :mrgreen: !
Apósom kapott céges kocsit, így megkérte a Ricsit, segítsen eladni az övét. Erre ő meg megvette nekem, hogy tudjak mivel önfeledten kocsikázni (elvileg az ő agyontuningolt Subaruját használnám, ami most szervízben van, de nem szeretem, mert valószínüleg fejemet venné, ha bármi kárt csinálnék benne, és ez nyomaszt :roll: , meg sokat is eszik.... szóval nagyon nem babaverda :? ).
Így most boldog tulajdonosa vagyok egy '94-es metálzöld Opel vectrának :D :D :D ! ÉS klímázik, és elektromos ablaka van, és zsírúj fékje van, és keveset eszik, és holnap kapok rá szép felnit is 8) . Ki kell cserélni a két hátsó sárvédőt, de hét elején azt is megcsináltatjuk és makulátlan lesz!
Úúúúgy örülök neki!!!!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok

Már megint két napja olvaslak Benneteket, nagyon jó, hogy ilyen sokat írtok, de követni nagyon nehéz.

Nagyon szépek a babák, de tényleg, jól összehoztuk Őket.

Szopizásról-tejgyarapításról

A kórházban a dokim azt, mondta, hogy fejjek-fejjek-fejjek. Mikor hazajöttünk a gyermekorvos,mondta, hogy nem kell fejnem, csak akkor, hogyha el akarom adni, vagy ajándékozni a tejem. A védőmőm csak azt kérdezte, hogy van-e tejem, válaszom igen volt, és mondta, hogy jó messzire rakjam el a tápszert, fejnem nem kell.
Tanácsukra nem fejtem, tápszert én még nem adtam Odettnek. Volt olyan időszak, hogy óránként akart enni, volt hogy hamarabb cicire tettem, ha kérte adtam. Amilyen meleg napok voltak érthető is volt, hogy szomjas, mert még vizet sem adtam neki. Minden alkalommal csak egy ciciből evett, de nem sokat, úgy evett, mint Katy Petrája 60-70ml-t szopizott. Nem görcsöltem soha, már az első napon elfelejtettem mérni, így kb. naponta egyszer -kétszer néztem meg., hogy mekkora a súlya.Kb. egy hete kiváncsiságból megnéztem és 130 ml-t evett. Ja, és a szopizás sosem több tíz percnél. Kb. három hete elég sokat sírt Odett, a szomszéd meg is kérdezte tőlem, hogy van-e elég tejem. Elgondolkodtam rajta, hogy lehet, hogy éhes a picim, és elhatároztam, hogy egy kicsit fejni fogok, hogy gyarapítsam a tejem. Kialakult, hogy a reggeli szopi és az utolsó szopi után fejek. Még a kórházban a szobatársamtól hallottam, hogy az Ő dokija azt tanácsolta neki, hogy minden szopi után három-három percet fejjen mind a két cicijéből. Végülis ezt a tanácsot fogadtam meg, így fejéskor csak 3 - 3 percig fejek. Így gyűlt össze a mai napig 3 liter tej. Tárolás Aventes pohárban, és gyógyászati segédeszköz boltban kapható, steril, 110 millis vizelettároló pohárban, amit később lehet sterilizálni folyadékkal. 10 db ára tetővel: 580,-Ft . Most már tuti elég a tejem, reggelre ha elfelejtek melltartót felvenni, még a paplant is eláztatom, de fejek még mindig, már csak azért is, hogyha beteg leszek-de nem leszek- legyen Neki jó kis tejci.
Inni én nagyon sokat iszom, szénsavmentes ásványvizet 2-3litert, levest eszek (nem minden nap) 3-4 bögre Lactoherb teát, és esténként alkoholmentes sört 3-4 dobozzal. :roll: Nekem is minden vágyam az volt terhességem alatt, hogy legyen tejem, és hittem magamban, hogy lesz. Apa tejfakasztó sörözése a barátokkal meg tette a hatását.
Még valami amit észre vettem, hogy ha kimozdulok itthonról, már jobban érzem magam, és ettől még több a tejem,+ el kell felejteni az apával a veszekedést, szerintem amikor kevesebb volt a tejem az volt az oka, hogy apával csúnyán összevesztünk.
Odit ma megmértem 5100 gramm.

Kis dicsekvés: :oops:
Nem csak elfogultságból írom, de olyan szép a lányom, bárhová megyünk mindenki megcsodálja, megnézik. Múltkor egy APEH-es ügyintéző úgy megnézte, hogy elesett közben, szegényt úgy sajnáltam. Valamelyik nap egy kb. öt éves kisfiú és három éves húga megállt előttünk és kiabáltak az anyukájuknak, hogy nézze meg milyen gyönyörű kisbaba. :shock:
Bármerre megyünk nem tudjáék megállni, hogy ne szóljanak hozzánk, mindenki el van hűlve a hajától.

Oltásokat megkaptuk szerdán, szegénykém már akkor sírt, amikor befújta a combját, hát még a két szuritól, kb egy óráig vígaszthatatlan volt. Egész napunk borzalmas volt, nagyon nyűgös volt, csak nálam maradt meg. Estére 37,3 volt a hője, pedig adtam neki egy fél lázcsillapító kúpot még kora délután, a láz megelőlegezése végett.
Tényleg ez már hőemelkedés volt? Mikortól van egy ilyen kisbabának hőemelkedése és láza?

Gabi1, Hendegabi és Merion gyógyuljatok meg minél hamarabb.

Bond

Nagyon irígy vagyok Rád a wellnessért.

Dodi
Apa tegnap nézte meg a filmet a nevelőapámmal, nagyon tetszett nekik :wink:

Kép
Kép
orsi777

...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:38-kor.

KépKép

KépKép
boo

Kép nevetünk

Kép tornázunk

Kép
Kép
orsi777

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:39-kor.

KépKép

KépKép
boo

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Egy kicsit sok voltam, bocsi

Kép
Kép
orsi777

Most csak benéztem,mert a tv-re ébredtem,meg akartam nézni a BK 2. részét,aztán most keltem,mindenki alszik...
Megfürdettem a 2 csajt,Lotti szopott,és bepattant az ágyba,Lili feküdt mellettem,ez az utolsó emlékképem,most ő is alszik,apa is ruhástúl,ki aludt el előbb?Lili,apa,én...? :D Na,nyomtam egy 4 dl-es laktoherbet,biztos,ami biztos.
Ancsurti:Nem kap mindennap,még nem,de 3 hós korától kezdem az őszilevet,almalevet,tegnap kezdtem a teáztatást.4 hótól kap majd gyümit érdemben.Meg tejpépet.Most csak a múlt héten kapott 1 kanállal barackot,meg tegnap 3 kanállal.Nem fájt semmije.Vagy nem mondta.
Boo:megnyugodtam,hogy minden rendben. :D És igen,én is írígy vagyok... :lol:
Vendég

Ja!Mindig akarom kérdezni,de elfelejtem... :oops:
Jön valaki a szept. 22.-i Critical Mass-ra?Én megyek a Lilivel,és jó lenne,ha nem kéne egyedül lennem.Jó,tudom,hogy leszünk még pár ezren,de jó lenne ismerőssel menni,és dumálni.Na? :?:
Vendég

Sziasztok! :)

kicsidodi!

Vazzeg! Ha ez jár egy mozijegyért kiengesztelésül, akkor mi jár egy szarvashiábért? :roll: :roll: :roll: :shock: :shock: :shock:

orsi777!

Mivel nem szeretnék emberiség elleni bűncselekményért ülni, ezért én cumiSüvegben viszem a tejet. Tehét ma minden szopi után a mellemet fogom bámulni, amint ki-be járkál a mellszívóban. :lol: :lol: :lol: :lol:
"Inni én nagyon sokat iszom, szénsavmentes ásványvizet 2-3litert, levest eszek (nem minden nap) 3-4 bögre Lactoherb teát, és esténként alkoholmentes sört 3-4 dobozzal"
Anyám! :shock: :shock: :shock: Nekem ez kb. 1 heti adagom. :roll: :roll: :oops: :oops:
Apával gyermekágyas mizéria volt? :roll: Nem kell válaszolnod, ha nem akarsz...

Nyugodtan dicsekedj csak, van miért! :wink: APEH-os néni: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Szegénykém...)
(Minket oltás után állított meg egy kisfiú. Nem szólt semmit, csak lábujjhegyre állva csimpaszkodott a kocsiba és simogatta Hugit. Ha elindultunk, akkor szaladt utánunk. Eleinte aranyos volt, de a nyolcadik ilyen jellegű megmozdulásánál már nem értékeltem annyira, mert Manci elkezdett nyüszizni. Őt pedig hiába kértem, hogy engedje haza, mert várja a papája meg a testvére. :? Az anyja se sokkal több sikert ért el vele, de aztán nagy nehezen elszabadultunk)

Hogy mikortól van hőemelkedés meg láz?
Jó kérdés. Eddig ahány helyen olvastam a Neten vagy a lázmérők használati utasításain mindenütt más szerepelt. Úgyhogy, passz. :?
De mindenesetre jól tetted, hogy adtál neki egy fél kúpot! :wink:
(Borogatást is szoktak javasolni az oltás helyén)

Jók a képek nagyon! :D (Nem tudom pontosan megfogalmazni, hogy mi jut róla eszembe, de valahogy olyan orosz cár leányos vagy mi :roll: :roll: :roll: Egy biztos: nem Julcsa a krumpliföldről. :lol: :lol: :lol: :lol: )

boo!

"érdekes hogy a természet erre nem talált ki vmi tuti biztos módszert, olybá túnik, arra lettünk kitalálva, hogy szaporodjunk és sokasodjunk, mint a nyulak, és ne válogassunk
Házifeladat Bondnak: a régi Egyiptomban olyan okosak voltak, akkor hogyan oldották ezt meg???"

A Természet nem hülye: minden élőlénynek elemi ösztöne a túlélés. Ami az élelemszerzést éppúgy jelenti, mint a szaporodást vagy az önzést. (Néha azért tényleg nem ártana, ha néhány hülyénél megszakadna a dezoxiribonukleinsav lánc... :roll: :roll: :? :? :? )
Nehogy azt hidd, hogy megfogtál, ezt csípőből vágom: férfiak részéről juhbéllel, a nők pedig kis labda szerű krokikakival. 8) 8) 8)

"Ikoka
te leszel az Újpest-Normafa kismama járat szegggyéjegyet"

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"Fejtem: 2 fejésből (4 ciciből ) lett meg a 100 hát ezzel nem rekesztek Dunát"
Komolyan mondom, hogy kicsidodi tockosa után én Chemotox-szal foglak lefújni! :evil: :evil: :evil: :evil: EZ TELJESEN JÓ!!!! Én is kb. így hozom össze. Az más kérdés, hogy nekem van a fagyiban is

Extra hasmenés.
Ha nagyobb lenne akkor mondanám, hogy köze lehet a fogzáshoz. De ott még nem tartunk - elvileg. :roll:
Mindenesetre szopiztasd, amennyire csak lehet és figyelj oda a folyadékpótlásra. :!:

Búvár reflex: khm... :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: ez a kisbabák azon reflexe, amikor ha víz éri az arcukat, akkor bezárják az orrnyílásaikat és a szájukat, fulladás ellen. Ezért nem túl nagy poén esős, szeles időben sokáig kint tartózkodni egy kisbabával a szabadban Ez kb. 6-7 hónapos korig van meg és babaúszás alkalmával szeretik kihasználni. :wink:

Hagy válaszoljak tabati helyett :oops: :oops: :oops: , csak mert nem tudni mikor jön.
Igen az LLL volt, 5 rugóért és nemigazán jutott velük előrébb. De, hogy függ-e valamitől a díjazásuk azt talán csak ő tudná megmondani (vagy felhívod őket) illetve azért, mert neki túl sok újat nem tudtak mondani neked attól még bejöhet. (Bár már Dunát lehetne velük rekeszteni. :roll: :roll: :roll: )
Hétfőn aligha tudnak már kimenni, kedden tali. Mi szükség lesz akkor már rájuk!? 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Monokli: már kicsi fiad is tudja, hogy pénz számolva, asszony verve jó. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A MOM Parkot illetően sejtem mire gondolsz. De a Mammutban hova akarsz beülni? :roll: :roll: :roll: :?: :?: :?:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.09.12 08:51-kor.

Kép
Kép
200907?

Sziasztok,

Köszönjük a bíztatást! Míra már szerencsére jobban van! Rengeteg sárga trutyit szedtem már ki a mini orrából, illetve azon keresztül onnan fentről. Bízom benne, hogy ez sokat segített neki! Először aludta végig az éjszakát !!!! Éjjel azért megetettem alvás közben is, mert már annyira fájt a cicim, majd szétdurrant, hiszen eddig evett éjszaka is. Szépen szopizott alvás közben is, és aztán aludt tovább békésen.

Tegnaptól C-vitamint is adok Mírának (Cebion csepp), azt hiszem, tavaszig fogja is kapni. Nekem is szokott segíteni az extra C-vitamin a betegségek leküzdésében.

Többieknek is jobbulást, akik sajnos betegséggel kínlódnak…!!!

Nekem is hullik a hajam kb. 3 hete, de nagyon brutális módon, hajmosáskor csomókban… Most már kezdek aggódni, hogy marad-e hajam egyáltalán, ha ez így folytatódik??? Be kell szereznem erre valami speckó vitamint, mert ugyan hormonális a dolog, de hátha lehet ezen azért segíteni valamennyire.

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

merion! :)

Nem csak Cebion csepp van, hanem multivitamin szirup is. Ha jól emlékszem, akkor az csak 1 éves kor felett adható, de nem árt megjegyezni! :wink:
Manó kapott télen és most is adunk majd.

A hajhullást csak a padló állíthatja meg. :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :? :? :? :?
Ha hormonális eredetű - márpedig az -, akkor a vitamin nem segít rajta, szerintem. (Az viszont kétségtelen, hogy ártani semmiképpen nem árt és másutt még jól jöhet a szervezetednek :wink: )
A hormonháztatásra a fogamzásgátló van például hatással, de azt hiszem ez most felejtős...

lorca hol lenni? :roll: :?:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

Köszi a hiányolást :oops:

Olvasok vissza és jövök :)
Vendég

Míg el nem felejtem..

Hajnalban azt álmodtam hogy én is ott voltam a talin, egy osztályteremben ültünk :shock:

Tele volt a terem babakocsikkal és mi a padokban ültünk.

Szerintetek ki volt a tanárnéni? :wink:
Vendég

:oops: :oops: :oops: :oops:

8) 8) 8) 8) 8)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

bizonybizony :lol:
Vendég

Innen is látszik, hogy komoly gondok vannak a mai magyar oktatási rendszerrel... :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Kép Kép Kép
Vendég

conversano

Kisfiad nagyon pajkos legényke :)

A fríz gyönyörű!!!

Molnár Évának is ilyen van és a könyveiben is gyakran ír róluk. Egyszer Csabdiban sikerül felülni egy ilyen csodaszép lóra, igaz csak a legelőn nyereg nélkül.
Mindene gömbölyű, a vágtája mint egy hintalóé :lol: :lol:

Kép Dalma a frízen :)

A kép már kb. 4 évvel ezelőtti. Akkor még Réka is velünk volt :cry:
Kép Réka és Pufi
Vendég

Boo

ezen a képen majdnem elsírtam magam :cry: Kép
Vendég

A műtétem okt. 12-én lesz. Vasárnap délután kell befeküdnöm. Előtte még vérvétel kell meg altatóorvoshoz kell mennem.
Szeretnék már túllenni rajta :(
Vendég

ikoka bond

Lőrinc ugyanígy készült :)
Akkor egyszer elmaradt a gumi.. :lol:

Annyi mindent akartam még írni de kisfiam nagyon nyügi.

Katy

Olvastam hogy Petrában is mozgásérzékelő van...
Vendég

orsi

Odett olyan a képen abban a ruhácskában mint egy Götz baba :lol:

Hendegabi

Én támogatom az ötleted a babatablóval kapcsolatban. Ha jelentkezik nálam a profil tulaja (ígérem nem árulom el senkinek hogy ki ő) akkor mailban vagy MSN-en átküldöm a képeket.

Minden betegnek mielőbbi gyógyulást kívánok!
Vendég

Converasno!

Az egyik barátnőm eszeveszettül ló-fan, kikezdhetetlen a témában! Most félidős terhes,és mondtam is neki, hogy amilyen fanatikus, a babája helyett lovakról tenne képeket a fórumra :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: .
Amúgy tényleg gyönyörűek (a bébike is) :wink: .

Orsi!

Odett nagyon édi! És annyira Odett (illik rá) :wink: !
Tényleg olyan, mint egy kis orosz-lán(y) :lol: . Egy élő matrijoska-baba :wink: :lol: :lol: :lol: .

Bond!

Ez csak véletlen egybeesés, hogy pont tegnap kaptam a kocsit :wink: . Apa nem is vette, hogy esetleg megbántott ezzel :evil: . Amúgy még bocsánatkérés sem erénye, max.ha nagyon koncentrálok némi megbánást felfedezhetek néha a vonásain :? :lol: :lol: :lol: .

"Komolyan mondom, hogy kicsidodi tockosa után én Chemotox-szal foglak lefújni!"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted:

Sillia!

Dejóóó,hogy itt vagy megint!!!

Én egyre többeket hiányolok :? ! Nem kezdem sorolni,de az IKRES_MAMIKat kifejezettem várom!! PAgika, Nellike lóóóra!!! :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Bond!
Ha Ancsurti nem kérdez rá,h miért hippi ló,eskü nem jöttem volna rá. :lol: És télleg olyan! :lol:

Boo!
Egyszer kijössz velem a lovardába és kötelezően lovat kell taperolnod! :D Megigérem,h egyik sem harapja le az orrod :wink:

Sillia!

Olyan szép szeme van Lócinak :)
A Fríz nekem is nagy szerelem. Imádom,ahogy "úszik" a levegőben.
Molnár Évával egy időben együtt lovaztam,már akkor mondta,h venni fog Fríz lovat.Húú de irigy voltam/vagyok:)

Dodi!

Fanatikus..nem is értem miért :wink: :wink:
Vagyunk így egy páran:) Szülés után 1 hónappal ültem fel újra lóra. Jáj de jó volt!Össze-vissza nyargalásztam:)
Vendég

Majd jövök vissza a lovakrúl, de most megharapom Nuszikát. :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
200907?

Nektek is van még?
Kép

Bond,mit vétett az az ártatlan gyermek?
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:40-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo! :)

Az az ártatlan gyermek gondoskodik róla, hogy fejés helyett (tiszta görcs az egész mellem) hatszor végezzem el ugyanazt a munkát. :evil: :evil: :evil: Ha még eljátsza egy párszor akkor már nem lesz meg a füle. :x :x :x :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:40-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Felülhetsz!

Az én gyerekem totál úgy néz ki ,mikor teli lesz,mint egy részeg. Azt várom,mikor fog hozzá dalolászni..

Elképesztő mekkora haja van Odettnek!! (vagy Odettnak? :roll: )
Vendég

[quote="sillia"]b írta:silliaizonybizony :lol:

Mindig is önkritikus voltam. Elismerem a hibámiat. De a nagyságomat is! 8) 8) 8) 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol:

Lóci tényleg Zsiri. :o De a lányok sem kifejezetten tömzsik. :shock: :shock: :shock: :shock: Viszont nagyon szép vonásaik vannak. :wink:

Kutyus: :( :( :(

Altatóorvos helyett állatorvost olvastam. :oops: :oops: Néztem is erősen... :lol: :lol: :lol: :lol:

Az Iwiw-es profil tulajdonosának bátran írhatsz. Ha jól tévedek, akkor krissy3 (aki hol is van :?: :?: :?: ) ismerőse és nem várt babát.

kicsidodi! :)

Blablablablabla...tudod ki hiszi! :twisted: Én is tudok ám füllenteni! :wink: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

conversano! :)

És mit csináltál közben Marcival? A hátadra kötötted, kiscsikóval játszattad vagy rögtön megkezdtétek az alapozást? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Ez is fülszőr? Ugyanmán! Manónak túlzás nélkül olyan sűrű volt kb., mint kicsidodiék Botondjának a haja. Nagyon durva volt! De hála az égnek kihullot, különben egész életében nélkölezhette volna a fülmelegítőt. :lol: :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops:

boo! :)

(Úgy felmérgesítesz már, hogy saját magamnak címeztem majdnem az üzit. :roll: :roll: :oops: :oops: )
Milyen nyelven mondjam el, hogy ez okés mennyiség???? Ha gondolod, akkor járhatok hastáncot is vagy küldhetek füstjeleket, de a lényeg változatlan: még egy ilyen és nemhogy lefújlak Chemotox-szal, de nyakig mártalak egy ilyennel hordóba! :evil: :evil: :evil:

Enyim lótapasztalás.
Rendőrnap volt és meg lehetett nézi a díszszerkóban álló pacikat, sőt még fel is lehett rá ülni. Több se kellett persze, hogy kipróbáltam. Marha nagyot néztem, amikor megmozdult alattam az az élő húshegy. El nem bírtam képzelni, hogy hogyan lehet egy ekkora állatot "uralni" padlógáznál :shock: :shock: , pedig csak léptettek.
Ha még nem lett volna elég nagy élmény, akkor még sikerült egy kicsit rásegíteni leszálláskor. Bénáztam és belerúgtam az oldalán lévő díszkardba. A fizika törvényei szerint, ha lent befelé rúgsz valamit, akkor az fent szembe jön és szemközt talál, mint a gereblye. :oops: :oops: :oops: S lőn. Mihelyst visszanyertem a látásomat már néztem is nagyokat. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mondanom sem kell, hogy a család napokig azon röhögött, hogy a ló orbba vágott a kardjával... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Nálunk Apa szereti nagyon a lovakat. És már én is tudom, hogy melyik a lipicai vagy a muraközi. Sőt! Múltkor még azt is eltaláltam a tévés vetélkedőben, hogy Overdose milyen márkájú ló. 8) 8) 8) 8) (Így neveztük el Manó hintapaciját is. Tök aranyos ahogy mondja: "óvejdosz" :P :P :P :P )

Kép
Kép
200907?

Ez pedig Manónak volt az első találkája :) :

Kép

Ha kicsit nagyobb lesz, akkor majd szeretném meg pónipaciztatni a Margitszigeten.
(Erről jut eszembe! Látta valaki a "Charlie és a csokigyár" című filmet?

http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=68410)

Kép
Kép
200907?

Kép
Kép
200907?

Bond

Kardos story KépKép
Vendég

Halihó!

Lilisgabi: sűrű napjaid voltak, nem vsoda, ha kikészültél....

Bond: welness-hétvége: irigy-irigy-irigy.... tudod, én úgy vagyok, mint József Attila mamája:

S mert hegyvidéknek ott a szennyes!
Idegnyugtató felhőjáték
a gőz s levegőváltozásul
a ........... ott a padlás - -

Boo: említetted, hogy egyik cicidből nem jön annyi tej, és kisebb sugárban. Gondolom azt a cicit szereti kevésbbé a kisfiad.
Nálunk csak a balra akart mindig rácuppanni, a jobbot már pár szívás után "feladta". Aztán egyszer hónam alá vágtam, így azt a cicit is olyan irányból kapja, mint a balt. Bár nem tökéletes megoldás, de nálunk sokat segített. Ha fekve szoptatsz, akkor is fektetheted "fejtől", és más lesz az érzékelése.
Hogy nem nyeli le, azt aztán végképp nem értem. Ha egyszeri eset, akkor tuti csak elgondolkodott... :)

A talira valaki vihetne már Lap-topot webkamerával és mobil internettel!!!! :idea: :!:

gyerek üvölt: folyt.köv

Kép
Kép]
hendegabi

No, itt is vagyok.
Még Boo-val kapcsolatban. Itt többen javasoltátok, hogy amíg az egyikből etet, a másikat fejje.
Nálam ez gyakorlatilag kivitelezhetetlen. :?
A jó Isten elég nagy didikkel áldott (vert?) meg, és bizony így 30 táján már nem szúrhatnám ki senkinek a szemét velük :lol: (legfeljebb ha az illető úgy 1,1 m magas, alájuk áll, és felnéz :lol: )
Szóval nekem ezen okoknál fogva 2 kezes meló mind a szoptatás, mind a fejéa (1 kézzel a gyereket fogom - vagy a fejőt, másikkal tartani kell a csöcsit)

És én azt nem értem, amit Bonddal írogattok: 100 ml jó, vagy sem. Persze jó, ha ezt szopi mellett fejted, de én úgy értettem, hogy nem szopiztattál, csak fejtél, az lett ennyi? :?:

Nyuszi: Alvás :evil: ,
ha Sárvárra jöttök, minitalit összehozhatnánk :roll: (Moncsy- ez neked se lenne annyira távol? Meg most nem jut eszembe ki :oops: , de van valaki Ajkáról is, nem? Neki is közelebb lenne!)

Amúgy a Sárvári fürdő szép, jó, gyógyászatilag ok, mindenki dícséri a szolgáltatásokat. Engem az állandó hatalmas tömeg zavar!!!!! :evil:
Nem tudom, szállót gondoltatok, vagy panziót, de ha az első, akkor a Parkinn a legjobb megoldás szerintem (egybeépült a fürdővel)
Képek igen jók. :D

Conversano: Marci is csodaszép, huncut kisbaba.
Lovaglás:irigy-irigy Amíg szoptatok, addig tutira nem megy, na és jópár kilót le is kéne adnom, hogy élvezni tudjam (na és azt se tudom ,hogy bírják majd a térdeim :? )
Fülszőr nálunk már ritkulóban :D

Orsi: jó, hogy jelentkeztél :D . Jólesett, amit múltkor írtál, hogy kimaradt a szüléstörténetből. :D
Odett igen édi, méltán dicsekedhetsz vele (illetve nem csoda, ha megtalálják a rajongók! :D )

Ancsurti: én is meglepődtem, hogy Lilisgabi már hozzáetet, de látom csak próbáról volt szó.
Viszont anyám szerint a mi gyerekkorunkban már voltak üveges bébiitalok, desszertek 2 :!: hónapos kortól!!!! :shock:
Jó sok beceneve van Hanginak :D

Bond: még neked akartam írni, hogy jó, hogy így gyógyul Manó kezecskéje. Találtatok valami ütéscsillapítót rá?
És utólag is Isten éltesse!!! :D

Mindenkinek köszi a jókívánságokat. Ránk fért. :?
Nócinak átment az egész egy durva hörghurutba (ezt lehet, hogy írtam). Pulmonológiára kellett vinnem, persze sztk alapon 3 hónap várakozási idővel adnak időpontot, úgyhogy maszekban elvittem, aztán majd meglátjuk mi lesz.
Továbbra is antibiotikumot szed, amíg el nem fogy. Valószínű még a jövő héten se lesz ovi. Pedig valami szintfelmérőket csinálnak a nagycsoportosok :?
A doki mondta, hogy most nem tud biztosat mondani, mivel nagyon gyulladtak a hörgők, de ha ez lement, vissza kell vinnem a Nócit, és kivizsgálják, hogy mitől van. Sajna, mivel Gábor asztmás (volt gyerekkorában), nagy eséllyel indulhatunk erre a címre a lányokkal is. :(
Vica már sokkal jobban van, még ő is kap gyógyszert, meg szívom gyakran az orrát. Már jobb az étvágya.
Viszont a fáradtságtól, meg a 2 gyerekkel futkosástól nekem is megint visszaesett a tejem. :(
De az is lehet, hogy elkiabáltam a múltkor, hogy hurrá, de jó sok van!

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok,

Ezt (is) találtam a hajhullással kapcsolatban...hátha mást is érdekel.

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0838/5913 ... ogen_1.htm

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Hendegabi
Gyógyuljatok meg hamar!!
Vendég

Sziasztok!

Sillia!
Jó, hogy végre jelentkeztél!!!
Mozgásérzékelő... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Már milliószor írtam Neked, de Lóci még mindig nagyon szép kispasi! Már most igazán fiúsak a vonásai.

Mi délelőtt összepakoltuk magunkat, és elmentünk megnézni azt a járókát, amit én kinéztem. A Nagykőrösi úton van egy babadiszkont, oda mentünk. Aki még nem volt ott, az el se induljon, egy rakás sz@r az egész.
Képzeljetek el egy családi házat, aminek az alsó szintje az üzlet, kb. fél méteres közlekedőkkel. Mindenki a csemetéjével volt bent az üzletben, irdatlan tömeg volt. Nagy nehezen megtaláltuk a járókákat, amik úgy vannak kitéve, hogy tele vannak tömve mindenféle áruval.
Tehát gyakorlatilag semmit nem látni a járókákból. Ráadásul a minősége is kívánnivalót hagy maga után. Most már értem, hogy hogyan árulhatják 17.500 Ft-ért.
Úgyhogy nem vettünk járókát, ellenben ma megvolt életem első lakáson kívüli szoptatása, egy parkolóban szoptattam meg a Petrát, ahol rajtunk kívül emberfia nem járt.

Aztán hazafelé megálltunk megnézni az ARC kiállítást (minden évben kimegyünk). Petrát becsaptam a Mei Tai-ba, úgy elaludt, hogy utána még vagy háromnegyed órát sétáltunk a Ligetben, hogy aludhasson egy picit.

Honnan tudom, hogy Petra taknyos-e? Mennyi az a mennyiség, amitől náthásnak számít?
Mert gondolom, hogy az orrszívó mindig képes kiszívni valamennyi cuccot, nem?
Az elmúlt napokban többet tüsszög, mint szokott, és sírás után picit szörtyögött ma, azért szívtam ki neki. De teljesen átlátszó színű jött ki az orrából.
Azért este még megismétlem.

Boo!
Igen, Petra nem eszik egyszerre sokat. Én ugye egyáltalán nem mérem már, mert visszavittem a mérleget a védőnőhöz, tehát azt, hogy ciciből mennyit eszik, nem tudom. De amikor cumisüvegből kap, mert nem vagyunk itthon, vagy Anyu eteti, akkor látom a mennyiséget.
Tegnap pl. 100 ml-t evett.
És képzeljétek, tegnap ott volt Anyunál a Niki is (tesóm kislánya), aki végig asszisztálta a Petra etetését. Az üveg alján maradt 25 ml tej, amit a Petra már nem evett meg, és a Niki benyomta!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Anyu először így nézett :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: , de aztán úgy volt vele, hogy baja nem lesz tőle, hát igya csak! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szóval Petra nem eszik egyszerre sokat, de 24 óra alatt még mindig 6x eszik, néha 7x.

Kép
katy76

NYUSZI: http://www.vasnepe.hu/cimlapon/20090911 ... sarvar_buk

Katy: Niki mennyi idős?

Én tegnap így közlekedtem: Offa-Szombathely /45 km/ suzuki: 1 gyerek elől bébihordozóban, 1 hátul gyerekülésben.
szhely parkolóban kiszállás: fülészetig: kenguruban elől Vica, hátamon hátizsákban a cuccok - kb egy volt a két csomag súlya, egyensúlyban voltam :D Nóci kézenfogva.
Fülészeten nem rendeltek, mivel áramszünet volt :? . körbejártuk a főteret, megnéztük a szökőkutat, postára mentünk mivel volt 1 óránk a pulmonológusig. Mire végeztünk, kajaidő lett volna Vicának, de mélyen aludt, akkor is mikor betettem a kocsiba.
Sárvárig el is jutottunk, ott már sirdogált, úgyhogy bementünk anyámhoz, ott szopi, majd Lidl, és haza.
Anyám sértődötten megjegyezte, hogy eljött volna segíteni :lol:
Hát, a múltkor, mikor csípőszürésre mentünk, eljött, komolyan: mintha 3 gyerekkel lettem volna. :x
10 méter sétától rosszul volt, wc-t kellett keresnünk, mert neki kellett, meg egész úton hazafelé az volt a gondja, hogy megszünt egy fagyizó azon a 10 méteres szakaszon, amit sétált, pedig ő úgy
evett volna......

Kép
Kép]
hendegabi

Kép
Kép]
hendegabi

H.Gabi!
Másfél éves. A tesómnak nem volt teje, úgyhogy a Niki nemigen kapott anyatejet (egy ismerőstől kapott a tesóm néhány adagot, azon kívül csak tápszert kapott). Úgyhogy rosszat biztos nem tett neki. :D :D

Én csodállak Téged is, hogy nem őrülsz meg, mikor a két gyerekkel kell megoldani ezeket a helyzeteket, mint orvos...

Kép
katy76

Sziasztok!!

Csak gyorsban,majd olvasok vissza is. Néztem az időjárást és úgy tűnik,nem hiúsul meg a Normafánál való találka,mert 26 fok,napos-borús időt mond keddre :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

hendegabi! :)

Én már abban elfáradtam, hogy végigolvastam a napi teendőidet! :roll: :roll: :roll: Hogy nem lehet emellett nádszál karcsúnak lenni? :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?:

Gyógyuljatok meg minnél hamarabb és köszi a köszöntést! :wink:

katy76! :)

Ha színes a taknyó, akkor tuti van egy kis megfázása. (Addig is) szívjad az orrát picit gyakrabban.

(Ej, de rászokott a társaság a linkeskedésre. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: )

gabi1, minimano74 hol vannak? :?: :?: :?:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Boo!

Jó, hogy 007 megírta, hogy LLLes tanácsadó volt, mert komolyan én sem tudtam. :shock: :lol: Vagy azóta már elfelejtettem volna... :oops: Vagy jót hazudtam akkoriban? :lol: Na, komolyan, egy ismerősömön keresztül kaptam egy telószámot. Tanácsadó, nade honnan.... :?: 5000 ezer ft-ot fizettem, szerintem azért, mert kijött, ha én megyek, akkor tuti ingyé lett volna. Nem segített túl sokat...Nekem nem nagyon érte meg, de sokan mondták, hogy megéri megkérdezni őket.

Talival kapcsolatban...csak egy ötlet, ha féltek az időjárástól. Én már voltam egy másik topicnak egy ilyen taliján, és mi lakásra mentünk. Persze ahhoz kell valaki, aki felvállal egy rakat (esetleg)síró babát. :lol: Én elvállalnám ha már felépült volna a házunk. :P Na jó, ígérem ha felépül, nálunk tuti lesz egy tali. Pest mellett lakunk, kocsival jól megközelíthető. :wink:
Talira mennék én is szívesen, de mi 10ig alszunk.... :oops: :lol: Örülök, hogy beállt már valamilyen napirend, nem akarom most megbolygatni. Ha a közelünkben lenne, akkor délre már oda is érhetnénk, nade így... :roll: (tudjátok, én nem vezetek) MIndegy, majd ha Noé nagyobb lesz akkor tuti megyünk. :wink:

Kép
Kép
tabati

Bond!

Na jó, valójában minden szájhúzásnál kapok egy kocsit! Szerinted miért zárt be az AAA?! :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én láttam a csokigyárat, sztem kicsit "beteg" film :shock: ! Szerinted? Pont tegnap beszéltünk róla Ricsivel, mert lesz az Alice csodaországban a mozikban és a plakát emlékeztetett a Charlie-ra.

Hgabi!

"legfeljebb ha az illető úgy 1,1 m magas, alájuk áll, és felnéz"
De hülye vaaagy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Csak nem alszotok még???
Én már a Lehel csarnokot is megjártam.

Bond!
Petra nózijából színtelen váladék jön, nem sárgás. Ha színtelen, akkor nem náthás, nem? Azért majd most is kiszívom neki.

Apa elment a teljes menetfelszerelésével meccsre, azt mondta, hogy csak bemelegít a fiúkkal, nem játszik.
Szerintem még egyáltalán nincs olyan jól a térde, hogy focizzon, úgyhogy remélem, hogy lesz esze.
(még nincs igazolása sem, úgyhogy remélem, hogy nem engedik pályára... :roll: )

Dodi, Ikoka!
Akkor most elő-talizunk kedden, vagy nem?

Kép
katy76

Katy!

Hát nem írtam, hogy mi 10ig alszunk? :wink: :lol:

Párod meg olyan, mint enyém. Egyszer tánctól volt eltiltva egy hónapig, mert annyira meghúzódott a bokája, hogy nem tudott ráállni. Persze ő 2 hétig bírta...

Nyuszi!

Még nem írtam, de milyen jól összehangoltad a két vonalzódat! :wink: (eléggé kipihent vagyok ma reggel... :lol: )

Hgabi!

Gratula, hogy milyen ügyi vagy két gyerekkel! :) Nekem még ebbe az egybe kell belejönnöm, de alakul.

Képzeljétek, mindenki megcsodálja a fektetős kengurunkat. :D És nem jönnek rá, hogy kenguru, hanem azt mondják, hogy milyen praktikus hordozókat lehet kapni manapság, meg hogy ez meg milyen szerkezet ilyet még nem láttak. Ráadásul Noé is imádja, pedig alapból nem szeret háton feküdni. A napokban is anyuéknál voltam vele. Aludt, és persze felsírt minden járművön, amikor megállt. Úgyhogy lányok....egyen gyerekeink vannak. :lol: Amikor elindult akkor meg visszaaludt. Na, a hazajövetel jó későre sikeredett, olyan fél 8 körül voltunk a vonaton. Sajnos felébredt és nem aludt vissza, hanem követelte, hogy vegyem ki a kenguruból és játszunk. :lol: De komolyan, úgy emelgette a lábait meg a kezeit, mint amikor játszani akar. Kénytelen voltam kivenni. Na, egy darabig bírta, majd amikor elfáradt, jött a szokásos hiszti. És ez volt 3 megállóval azelőtt, mielőtt leszálltunk volna...Képzelhetitek. Onnan meg még 10 perc séta haza, végigüvöltötte az utat. :roll: Szóval rá kellett jönnöm, hogy az esti nyügije mindenképpen megvan, legyen bárhol is. De legalább tudom, hogy ilyenkor érdemes már otthon lenni....már ha nem akarom a rosszalló tekinteteket látni, hogy mit művelek én a babámmal, hogy üvölt....vagy tuti a kenguruban utál lenni....ilyesmi....És mindenki a másik ajtónál szállt le a vonatról....legalább... :lol: Még jó, hogy férjem is velem volt, különben nagyon kínosan éreztem volna magam... :lol:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok! :)

Csak össze-visszában. :oops:

tabati!

Majd utána nézek. Ami tuti, hogy emlegetetted az LLL-t és utána írtad, hogy volt nálad tanácsadó. Nálam ebből logikusan következik egyik a másikból, de tény, hogy nem feltétlenül kell, hogy az is legyen... :roll: :roll: :roll:

A lakáson vali talinál már csak az kényelmesebb, ha mindenki otthon marad: utazni sem kell, szárazon is van és a gyerekkel is tud foglalkozni. :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

boo!

Lassan ideje megmondani a tutit, hogy akkor pontyosan hol, mikor és kik fognak egymás torkának ugrani. :roll: :roll: :roll: :roll:

kicsidodi!

Kicsit felemás a film, szerintem. Családias, de egy kicsit mégis nemtudompontosanmegfogalmaznimilyen (talán morbid? :roll: ) jellege is van. Ha gyerek lennék, akkor nem biztos, hogy nem félnék kicsit tőle, de az is lehet, hogy nagyon élvezném. (Az Alice csodaországban azt hiszem egyszer olvastam vagy mi és nem értettem igazán, de legalább féltem kicsit tőle...)
Johnny Depp mindenesetre NAGYON nagyot alakít szerintem és a "kislányok" is marha jók. :lol: :lol: :lol: :lol:

hendegabi!

Én egy nap alatt, kajáltatás után, két ciciből fejve értettem a dolgot.
De ez nagyon változó. Van, hogy csak 2 nap alatt tudok összedobni ennyit, de van, hogy egy nap alatt is sikerül. Döntően attól függ nálam, hogy mennyit kajáltattam az előző (két) napon.

Anyukád segítsége: :lol: :lol: :lol: :lol: (Jaj, szegény te! :roll: :roll: )

Manó kezére végülis nem került semmi ütéscsillapító, mert Apa jó magasról lehurrogott. :?
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.09.13 12:36-kor.

Kép
Kép
200907?

Lécci tegye fel a kezét az, aki NEM eszik naponta csokikát, nasit, egyebet. Boo te lerakhatod, mert tudjuk, hogy akut kakaózisban szenvedsz :lol: :lol: :lol:
(Tulajdonképpen arra lennék kíváncsi, hogy ez valami tudatalatti energiapótlás a megnövekedett igénybevétel, hormonális változások miatt vagy csak a szokásos szimpla bűnözés. :roll: :roll: :roll: :?: )

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: