A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

tabati!
sajnálom a mensit...remélem Noé cicizni fog tovább és hozzászokik
az "új" tejcihez...

Kép
Kép
csibe83

:lol: Látom te is csináltál új vonalzót! :wink:

Jó éjszakát mindenkinek!

Lorca!

Írtam már? Következő projekt, hogy megtanulok fekve szoptatni. Nagy királyság lehet!! :D 8) :wink:

Kép
Kép
tabati

sziasztok!

Látom ezek a bébik összebeszéltek :twisted: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: !
Enyémfiam fél kettő óta cicizett, 7-től fél 8-ig aludt a kertben, megfürdettük, utána megint cicizés, és 9 óta alszik :wink: . A melleim rendesen sajognak :shock: :lol: .

Közben megnéztük az Ausztrália c. filmet :cry: :cry: :D :D :D . Asszem megdöntöttem az egy film alatti sírások számát (kb. 6*):oops: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja a ködölcsonkot én is eltettem emlékbe :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

tabati!
jó lett az új vonalzód :wink: :wink:

jó éjt!

gyorsan én is hunyok kicsit...

Kép
Kép
csibe83

Én is eltettem :wink: ! Sőt a köldökcsipeszét is, meg a karszalagját is (végül lehet csak ezek maradnak :roll: ).

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok

Tabati mi is ezzel nyűglődünk 3 napja, ebből a tegnapi nap volt brutál. Nekem még nem jött meg, csak barnás folyásom van. De ahhoz épp elég hogy sírás legyen, cici tépés, és csak kortyolgatás. Én nem pótolok, csak várom hogy megszokja, ma egy kicsit eddig jobb a helyzet, és éjjel is aludt ahogy szokott.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:24-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:28-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,
A forgó bizbaz felemelhető és kifordítható.

Bevásárló kosarat a bbkocsi fogantyújára teszed vagy a csuklódra akasztod, és annyi dolgot veszel, amennyit így elbírsz.

A bevásárlókocsit tolod előre, a gyereket pedig magad felé fordítva húzod. Ha nyűgös és kosár, akkor rakd fel a pultra és látványosan gügyögj a gyerekkel, hogy a pénztáros vegye a lapot.

A szaladgáló emberkét meg benyomod a kocsiba, a kaják mellé, akkor is, ha egyeseknek ettől feláll a szőr a hátán. :lol:

Az anyatej összetétele változik, az eleje kevésbé, a vége jobban laktató. Igy az eleje kevésbé, a vége laktatóbb, mint a tápi. Ha sűrűn szoptatsz, ugyan az a tejmennyiség több kalóriát tartalmaz. A fő különbség az emészthetőségen van, az anyatej 1,5 óra alatt kész, a tápi sokkal tovább van bent és rosszabb is az emésztőrendszernek (azért is olyan büdös a kaka).

A babaúszáson kapnak úszópelust. Ez a pisit nem, de a kakát állítólag felfogja. Mi voltunk párszor Szabival, sok baba volt és tényleg nem úszkáltak barna macik a víz tetején. Ami viszont nagyon gáz, az az öltözködés. Mert a babát azonnal meg kell szárítani és rendesen felöltöztetni, de rajtad sem maradhat vizes felső, mert az meg a tejnek nem jó, amellett, hogy sz..rá fagysz 40 fokban is. 3 hónapos kortól ajánlott, október-november táján meg lehet hideg, iszonyat macerás.

Kép KépKép
lorca

Tabati,

A fekve szoptatást azt azonnal megtanulni!!! Túlélőcsomag 1. számú kelléke. :lol:

Kép KépKép
lorca

Én többet szoptatok fekve, mint ülve, sokkal jobban szeretjük mindketten úgy.

Boo!
Én az ehhez hasonló helyzetek megoldására veszek most hordozót. Mei tai a neve, a lány itt hirdette nálunk is, nekem kényelmesebbnek tűnik, mint a kenguru, és könnyebben felcsatolhatónak, mint a kendő. Ma este megyünk érte, majd holnap megpróbálok felrakni képet róla.

Nekem állandóan mehetnékem van a gyerekkel, tegnap pl. csak azért átkocsikáztam Anyuhoz, hogy együtt sétáljunk.

Úgy látszik az én kislányom kilóg a sorból... Vagy csak túl van a kezdeti nehézségeken, de már nem akar lógni a cicin, amikor bekajált kiköpi. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen elő fog valaha fordulni! :shock: :shock:
Kaja után egy fél órát, órát sétálunk, ő nézelődik, egyre több mindent észrevesz, és azt képes hosszú percekig nézni. Aztán leteszem, picit néha nyűglődik, de aztán elalszik magától.
Az éjszakák is teljesen panaszmentesek, egyszer ébred, eszik, bealszik.

Kép
katy76

Kép
Kép
Kép

Czigka babájáról nincs még kép...
Vendég

Sziasztok!!

Rég nem voltam,időm sem volt visszaolvasni,mert csütörtök óta elég nyűgös a kislányom,nem tudom miért. Lehet érezte a melegfrontot,vagy fogalmam sincs,de egy biztos,hogy másfél óránként akart kajálni,egész nap alig aludt,ezáltal én is hulla voltam/vagyok,kvázi a tejem sem a legjobb :cry: :cry: Ma tudtam csak pihizni mellette egy kicsit,amikor mélyen aludt a kertben 3 és fél órát,de már megint nyűgös,úgyhogy bocsi megyek,ha lesz időm,olvaslak vissza titeket és jövök is!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok lányok!!!

Ezennel is bocsit kérek mindenkitől eltünésem miatt, mindjárt ecsetelem az okokat.
Nos Ati eléggé hasfájós, így elég sok a gond Vele. Olyan erősen szívja a cicimet, h mindkettő fel van repedve a szélrózsa minden irányában :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
A jobb mellem be is gyulladt, és majdnem 40°c-os lázam lett. 2 nap alatt sikerült lenyomni hőemelkedésre. Vettem mellszívót, kenem garmastannal, de nem sok a javulás. Minden szopi egy adag sírás számomra :cry: :cry:
A lényeg, h most egy kicsit még standby-ban vagyok, aztán majd jövök. Remélem ti jól vagytok, és a kis huncutkáitok is!!!

pusszancs

Kép
szisz89

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:29-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,
Aki hátfájós, annak nem való, csak a kendő, az Ergo vagy a Björn hordozó. A Mei Tai csak a vállat húzza, a többi a derékon,vállon, háton végig elosztja a súlyt. Most még ok, de egy 8-10 kilós gyereknél már nagyon nem mindegy. Annyi meg akár fél évesen is lehet. Télen meg főleg jobb a hordozó.

Itt laktok tőlünk pár percre, ugorj fel, megmutatom a kendőt. Csak egyféle képpen tudom kötni, de az pont elég. Mellette van még Björn és egy noname hordozó, aminél a MT még egyszerűbb, így még kényelmetlenebb. A számom is tudod. Itthon szoktunk lenni. 8)

Kép KépKép
lorca

Sztárom a párom. Ahhhhh... :oops: :oops: :oops: Szeretem az ilyen kis habkönnyű, semmi mondani valót nem akaró filmecskéket. :lol:
Ajtónyitásos jelenet: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Évszakváltakozásos séta és zene: 10 pont. :P

Majd holnap jövök. :wink:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:30-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:31-kor.

KépKép

KépKép
boo

Oldaladra fekszöl (nem kell könyökölni!), gyermeket magaddal szembe fordítod, szájával egyvonalban a melled és ezerrel torkonszúrod vele, amikor jóóóóó nagyra nyitja a száját. Arra vigyázz, hogy az orrlukait ne takarja be a melled. Ha mégis, akkor ficánkolj egy kicsit a szélrózsa minden irányába, amíg be nem lövöd, hogy levegőt is kapjon szegény. Ha végképp nem megy sehogy sem, akkor az ujjaddal húzd kicsit el a cicidet az orrától.
Ha lusta vagy megfordulni, hogy átpakold a gyereket a mások oldaladra azért, hogy a másikból is etessed, akkor a felső ciciből is etetheted. Ez kevésbé kényelmes, de nem vészes. Itt nem árt, ha a felsőtested egy kicsit meg vagy emelkedve kb. a válladtól felfelé (Kezed fejed al rakod, hasonlók), szintén a orra miatt.

Kép
Kép
200907?

Első lendületből hirtelenjében ezt találtam:

http://www.babazunk.hu/problemak_szo.htm

Kép
Kép
200907?

Hahó hétalvók!!!!!!!! Mi van, mindenki gyereke alszik? Reggelizni sem akarnak?

Boo!
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=foto2

Bocs, de nem tudok belőle egy kézzel linket varázsolni. :roll: :roll: :roll:
Amíg nem tudja magát oldalt fekve megtartani, addig tedd oldalra és támaszd ki a szopipárnával, az meg fogja tartani.

Egyébként ülve sem törvényszerű, hogy fájjon a hátad! Párnázd ki a hátad és tegyél az alkarod alá is párnát, ami a megfelelő magasságba fogja emelni Zsirit. Én még ülve szoptatva is be tudok aludni, olyan kényelmes.
Müzli teljesen felépült?

Mei tai: 348. oldal!
Ma megyek át Anyuhoz és tőle megyek majd a nagymamámhoz, és a mei tai-ban fogom átvinni Petrát. Majd beszámolok róla, hogy milyen!

Kép
katy76

Boo!
Már akartam kérdezni, hogy hogyan gyarapszik Zsiri? Mert ha normálisan (kb 120g/hét), akkor ne aggódj a bealvásokon. Ez el fog múlni, ha picikét nagyobb lesz.

Kép
katy76

Sziasztok! :)

Rájöttem, hogy ma mégsem sűrűn fog jönni. :oops: (De ahogy elnézem ez túl sok mindenkinek nem is lesz feltűnő. :roll: )Majd holnap, de szerdán tutira.

Addig csak annyit, hogy már gyakorlatoznak a repcsik 20.-ára. Zene füleimnek, imádom. :D ( tűzijátékra is mindig begerjedek. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Boo,
Mire én eljutok addig, hogy egy képet feltegyek a netre, addigra Ancsurti is ideérne féllábbal ugrálva...nem az erősségem.
Fekve szopi nálam:
Magzatpóz részemről. Alsó kéz a fejem alatt (erre jó párna is, de nekem így kényelmesebb), alsó mellbimbó az ágy felett kb 2 cm-rel, a szája magasságában. Ha nem ott lenne, fordulj kicsit előre vagy hátra. Bébi mellettem hanyatt, fejét elfordítja és bekapja a cicit, elkezd szopizni. Ha még ébren vagyok, az orra felett kicsit benyomom a mellem, hogy ne fulladjon meg, de ha egy kicsit lejjebb-feljebb-arrébb megyek, többnyire magától megoldódik.
Kezdők (mind baba, mind mama) bébi oldalra fordításával ugyan ez. Behúzod teljesen a hasadhoz, párnával vagy akármivel kitámasztod. Legyen a szája közvetlenül a mellbimbó előtt, tát majd cumm.
Ha fáj közben a hátad, valamit rosszul csinálsz.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok

Pár kép hétvégéről

Kép Keresztanyával Kép Kép Kép Kép

Kép

gabi1

Sziasztok!
Remélem mindenki jól van.
Napokban kicsit besűrűsödött a program, tegnap Vica is nyűgös volt.
Igyekszem visszaolvasni, és majd jövök.

Kép
Kép]
hendegabi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:31-kor.

KépKép

KépKép
boo

Lorca, Boo...Szopitéma!

Én úgy tudom, hogy nem egészséges, ha a babának csak a feje fordul oldalra :roll: . Nekem kifejezetten felhívták erre a figyelmemet, és mindenhol ezt is olvasom :wink: . Amúgy Botond így is simán elalszik rajta, és vagy az oldalán feve alszik tovább, vagy a hátára dől és ennyi. Miért jobb (nektek) ha a hátán fekszik?(Nekünk azért nem jött be, mert nagyon bukós,és muszáj büfiztetni, meg szopi közben is jobban szeretem, ha kicsit magasabban van a feje, megelőzve a hányást).

Én tuti, hogy jól csinálom, mégis fáj a hátam :? ! Mondjuk ennek valóban nem a fekve szoptatás az oka, hanem hogy nem jó a tartásom ülve, így gyakorlatilag fixen fáj a hátam, így fekve is :( .
Be kell szereznem egy másik szopis párnát, mert a mostani (Kenguru gold-os) egy bazi hosszú henger, aminek a két végét kell összekötni, és belebújni, mint egy úszógumiba. Ez így valóban tök jó lenne, de mivel a hátam mögött is van hurka, nem tudok hátradőlni, csak ha fölé teszek párnákat, meg alá pokrócot, meg....és gondolhatjátok épp' éhenhalni készülő, visító gyerekkel a kezemben mennyire teszem meg ezeket :roll: :lol: :lol: . Szóval kell egy olyan párna, ami a hátamat szabadon hagyja és kész :wink: .

Boo!

Azért lássuk be, anyósnak joga van látni az unokáját :roll: ! Értem én, hogy neked soha nem alkalmas ( :wink: ), de tudomásul kell venni, hogy Zsiri bármennyire is a te fiad, más is szeretné megismerni, nézegetni, szeretgetni! És addig örülj, amíg ez így van! Ha meg ő jópofizik, szerintem ne rontsd el a hangulatot, nem érdemes! Te se vennéd jó néven ha a párod beszólogatna anyukádnak (magamból indulok ki :lol: ). Bár nem ismerem anyósodat, de elhiszem hogy gázos, ugyanakkor gondolj csak bele, hogy neki tényleg szarul eshetett, hogy lekoptattad múltkor (azért is picsogott a fél városnak :lol: ), és mégis jópofizik, mert nyilván szeretne veled jóban lenni :wink: . Hidd el, nálunk még keményebb az anyós, tudom jól mennyire nehéz, de a kisfiad érdeke (is), hogy béke legyen a családban, és később ne kelljen rosszul éreznie magát amiatt, mert ő szereti a mamát :roll: . (nem egy ilyenről tudunk). Szóval szerény véleményem szerint számolj el háromig (vagy szúúúszáááá :lol: ), és nyelj le egy-két kikívánkozó mondatot, mert tényleg nem érdemes idegeskedni ilyesmi miatt, főleg ha nincs is valódi okod rá!
Bocsánat,hogy belevau .... :oops:

Fekveszopi :D :D :D ! Ügyi vagy :wink: !

Ettől mosott sz@r?!?! Hát ne adja Isten, de akkor gondolhatod énhogy éreztem magam 2*1,5 órás éjszakai szopik (sírás) után:evil: (már kinőtte :lol: :wink: ).

Rólunk:
A kicsi fiam ma 7 és fél órán át aludt éjszaka :shock: :D :D :D . Aztán még hármat, szóval anya is aludt 8 és felet 8) . Alig emlékeztem már milyen kipihentnek lenni :lol: .

Ti hogy oldjátok meg a kaját? Nekem nincs időm főzni :oops: . Ha alszik a bébi, vagy én is ledőlök ( :oops: ), vagy végre eszem, vagy próbálom rendbe tenni a kérót, ami nem kis meló (120 m2) :? . Szóval mától rendeljük a káját a Gastroyaltól, és tökre meg vagyok vele elégedve :wink: . Occcsó, és teljesen ehető (finom :wink: ),legalábbis a mai kaja az volt (nekem borsófőzelék, sült virsli, gyümi leves, Ricsinek hagymás rostélyos :wink: ).
És még ha lenne is időm akkor se tudok kihozni két fogást ennyi pénzből, ráadásul 0 időm, 0 energiám, 0 kedvem bánja :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

boo

ne ugorj be az ilyen statisztikai 150-200gr-ot hetente mondatoknak.

én magam is gyanítom, hogy attól ijedtem meg a legjobban az elején, hogy folyton hümmögött a védőnő hogy hát egy ekkora súlyú babának ennyit meg ennyit kellene gyarapodni hetente meg ennyit meg ennyit kellene ennie naponta. Az én fiam nem evett annyit naponta. Akkor sem ha másfél óránként evett. Akkor meg az volt a hümmögés tárgya hogy túl sokszor eszik..

Mostmár nem érdekel hányszor és mennyit eszik. Fejlődik és
egészséges. Sőt! Már hurkácskái is kezdenek lenni :lol:

Nekünk hasonló paraméterekkel születtek a babáink és ha jól látom a képek alapján hasonlóan is néznek ki. (alkatilag)

Kiszsiráfok :D

Csendben én is meg merem jegyezni, hogy egyetértek Dodival...
Próbálj meg egy picit simulékonyabb lenni anyóssal. Mindenki érdekében
:wink:
Kép Látjátok a karját? ott egy hurkácska :)
Vendég

Dodi

nekem idáig apa főzött vagy anyós.
innentől vagy jön a félkész ételek ideje vagy apa megfőz este másnapra.
Mert nekem enni is csak akkor van időm ha Lóci épp alszik.

A hagyjuk egy kicsit sírni a gyereket nálam nem működik. Ha nagyon sír, nekem felkavarodik a gyomrom leizzadok és kicsordul a könnyem. Egyszóval nem bírom hallgatni.

Így aztán sokszor már kopognak a szemeim mire kajához jutok mert a fiatalúr fenekét cipelem vagy ciciztetek.
Vendég

Sziasztok

Dodi te mersz enni borsófőzeléket? Én még a csöves kukoricát is alig mertem nehogy fájjon Nóri hasa.
Én minden ilyen kaját mellőzök, nehogy fájjon a haa, bedig amúgy nem mondhatnám hogy hasfájós, csak ritkán.

Én is egyetértek anyós témával. én tuti kiborulnék ha az én párom így állna anyuhoz. Nálunk anyósom rohadtul nem kíváncsi a gyerekekre. Nórát még nem is látta. És tudom hogy nagyon rosszul esik a férjemnek. És nekem nem anyám, még is rosszul esik hogy nem kíváncsi rá. Tényleg muszáj egy kicsit alkalmazkodni hozzájuk, hogy a férjünk ne vegye rossz néven még ha nehezünkre esik akkor is.

Én sem szoptatok nyilvánosan. Mondjuk nálunk van hova elbújni, eszembe sincs fejni emiatt még ha vendégek vannak akkor sem, fogom magam és félre vonulok, tetszik nem tetszik. Ott ahol ere nincs lehetőség ott meg lehet kérni hogy menjen ki addig a konyhába. Vagy ha kell én mennék akár a fürdőbe egy székkel. Mondjuk én elég alkalmazkodó és toleráns tudok lenni.

Kép

gabi1

Dodi én szoktam főzni, muszáj a gyerekek miatt. De nekem anyu itt van így ő tud segíteni vagy abban hogy addig unokázik ha épp nem marad Nóra, vagy ő főz, vagy segít. De olyan is előfordult már egy párszor hogy simán megfőztem mert Nóra elmaradt, vagy aludt.
Rendelni nem szoktam mert az egy vagyon lenne ötünkre.

Kép

gabi1

Nos, többszöri nekifutással végére értem mindennek.
Bond: nekem is van hányingerem szopi közben, de nem mindig.
Fénykép: Nóciról ennyi idős korára vagy 600 kép volt. Vicáról kb 30.

Tike: próbáj pozíciót váltani, talán ha másképp szívja a baba, nem feszül annyira.

Menses:én ezidáig meg voltam győződve, hogy aki csak szoptat, annak nincs....tévedtem. 2 napja görcsölgetek, tegnap kis vérzés is megjelent, ma viszont semmi. Erre olvasom, hogy ilyenkor bármi lehet: akár 2 hetente, de 3 havonta is megjöhet, idejét tekintve: 1 naptól 6-8 napig is eltarthat. Na, köszi.

Boo: bevásárlás: babakocsival csak itt a faluban: egyszemélyes kis boltok vannak, gyakorlatilag ha betolom a gyereket, otthagyhatom akárhol, amíg én vásárolok, mert az egészet belátom.
Sőt, akár a bolt előtt, ha nyitva az ajtó, vagy ismerős jár arra (és a faluban majdnem mindenki ismer mindenkit)
Nagybevásárlásnál: bébihordozóstól viszem a babát, majd miután áthaladtunk a "majomfogón", keresztbe ráteszem a bevásárlókocsira. (Tescoban van direkt babás bevásárlókocsi, de csak erősen letakargatva ajánlanám, igaz, akkor nem lehet bekötni a babát. Én még nem próbáltam)
Nagyobb gyerek: ha van a kocsi végében lehajtható árutartó, arra állítom (pl:penny), illetve befogom kocsit tolni, kezét fogom, esetenként a fülénél fogva cibálom. Rászólni, megrángatni szigorúan tilos, mert az eladók tekintetükkel gyilkolnak.
:D

Anyós: hát, lehetne kissé tapintatosabb. De a maga (nem éppen legjobb) módján jót akar, ne légy vele túl szigorú.

Amúgy engem nem zavar, ha szopi közben néznek. Persze nem teregetem ki magam, sőt.
Na, após azért engem is idegesített, de csak mert egyedül voltam vele itthon. Anno első terhesség alatt lecsöcsözött.

Főzés: csak röptében! És általában 2 napra.
Dodi: borsófőzelék????
basszus én nem merek se k betűseket, se borsót, se babot, lencsét....

Lilisgabi: éljen a diploma!!!!!! és persze a kellemes hétvége.

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!!

Végre a végére értem az olvasásnak,itt van anyu és ő foglalkozik Lilivel - már ha nem éppen cicit követel. És az egészben az a bosszantó,hogy kb. 10 perc után bealszik rajta,kvázi negyed óra múlva ordít,hogy éhes. Köszi :lol: A melleim sem bírják ezt a fajta kiképzést,úgyhogy van amikor már apa mondja,hogy ok,akkor táp.. Ez van! Napközben elvan az anyatejjel,de este/délután már nem elég. Pedig eszem rendesen,iszonyat sokat iszom,de mégsem tökéletes a tej mennyiségem. Kicsit elszomorít,de azzal vígasztalom magam,hogy más gyerek is felnő tápszeresen,sőt. Ráadaásul Lili csak este kap pótlást,attól nem lesz más mint a többi gyerek. Amúgy meg gyarapodik rendesen,3800 g !! 3110-el született 3 hete!

Boo!! Anyós téma kényes nagyon,lehet,hogy kicsit tényleg "durva" voltál vele,de ő is megérthetné a te érveidet és nem kellene neki ezen fennakadni,hanem meg kellene kérdeznie,hogy jó,akkor mikor lenne alkalmas,hogy felmenjen hozzátok. Mi anyósékkal lakunk egy házban,de külön részben,néha nekem is van vele bajom,pedig nagyon is jóban vagyunk,de ő a gyerek miatt most nem akar sehova menni,holott mondtam neki,hogy ők csak csinálják a programjukat,ahogy eddig,(nagy társasági életet élnek),úgyis szólunk,ha szükségünk lesz a segítségükre.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Először én is nagyon óvatos voltam, bár anyunak meggyőződése, hogy azok a kaják, amik az anyukát nem fújják fel, azok a tejben sem okoznak gondot :wink: . Engem a borsó sose "bántott", meg én eszem is mindent, és eddig csak a szopistea cseszett ki velünk, de attól én is "gázos" lettem, meg fostam :oops: :lol: . Nem lesz itt semmi baj :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Latom azert masnal is megy neha a nyuglodes....Nalunk meg mindig!!!!
Gyereket kitenni a kezembol keptelenseg....es meg ott is megy a musor...mintha elve boncolnak :shock:
Nem hagyhatom bombolni......neha segit ha kezben van,de sokszor nem....most is torkaszakadtabol uvolt!!!!!!!!
A hetvege nagyjabol jol telt...(bar kimozdulni nem tudtunk....en kezdek becsavarodni)......pasikam itthon volt,igy felvaltott egy kicsit...amig en babaztam,o takaritott,mosott,fertotlenitett,macskakat ellatott,aztan amig szusszantam,FOZTEM!!!!o vigasztalta,altatta,csititgatta Hangit.Meg igy is bazi nehez,de amikor egyedul vagyok....haaat az kemeny dio!
Szo szerint nem tudok wc-re menni,fogat mosni,a tobbirol nem is beszelek...igazan nem vagyok puhany,de ezt kibirni.....etel akkor van,ha 1 heten 1xhoz a baratnom...eddig 2x foztem :oops: Sajnos nem tudok mast tenni egy siros gyerek mellett.
Es a hasfajasrol csak annyit hogy lof@szt nincsen......doki szerint!...olyan kolikank van,hogy sokszor gyerekemmel egyutt sirok amikor kezdodik...lila fejjel sikitva pukizik,aztan fosi...hiaba tornaztatom......Szoval a sirasok nagy resze emiatt van....kivagyok olyankor hogy tehetetlen vagyok!De szedek probiotikumot,remelem ha emelem adozist,segit Hanginak hogy konnyebb legyenez az idoszak.

Boo;a mi ejszakainkrol annyit,hogy en szuperul erzem magam...de tenyleg!...amikor sikerul elaltatni este 10 fele,ejjel 1-kor szopi,3-kor szopi,7-kor szopi!!!Kozben meg alvas siras nelkul!!!Ez nalunk a szuper jo ejszaka,es nem is panaszkodok olyankor.

Mindjart belcsavarodast kapok...kaksiznom kell!Bocsi...de nagyon...es gyerek nyuglodik..ha lerakom,akkor uvolt!
Mindjart bepelenkazom magamat......hogy mit is tehetnek :roll: :roll: :roll:

Pedig le kell tennem basszus :idea: ....rohannom kell :arrow:

Kép
Kép
ancsurti

Csak nagyvonalakban. :roll:

Boo konfliktusának elsimítása anyóssal: szerintem leginkább annak örülne, ha az anyós simulna el... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kaja: nálunk nem feltűnő a nemfőzésem. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Pedig nincs vele bajom. :o Kicsidodi én inkább a főzésre vonksolnék, nem a takarításra, ha (úgy érzed) nem megy egyszerre a kettő. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Én mikor kajálok? Már a kérdést sem értem. Nekem is kéne? :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

"k" betűs kaják: én mindent eszem (már amikor kivételesen sor kerül rá :oops: ), semmi nem okoz gondot senkinél. Még a krumpli sem, dacára annak, hogy "b" betűs. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hasfájás: egy doboz csoki jégkrém nem okoz ilyet, ugye? :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

Boo!
én a helyedben azt csinálnám, hogy én mennék inkább az anyósoz.
1. kimozdulsz
2. be tudod lőni két szopi közé a látogatást
3. ha eleged van, gyorsn le tudsz lépni.

Az, hogy nem pont annyit hízik Zsiri, mint a standard, még nem jelent semmit. Ő lehet, hogy vékony alkat, de az is lehet, hogy majd most fog beindulni.

Mei tai:
nekem egyre szimpatikusabb! kényelmes volt, és Petra olyan jót szundított rajtam! Kép:
Kép

Borsó és más hüvelyes: én sem eszem.

Főzés:
én Petra 2 hetes kora óta újra önellátó vagyok. Gyors dolgokat főzök, olyat, aminek az sem gáz, ha el kell zárni. És gyakran a hajnali kaja után, mert akkor Apa tud vele foglalkozni, ha felébred.

Érdekes, otthon a Firefox aláhúzza az elírásokat, itt Anyunál Explorer van, és ez nem jelzi.

Sillia!
Lóci nagyon szép kispasi! :wink:

Kép
katy76

...es uvolt...csak uvolt....csak uvolt!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mit kene tennem???????????Ez megy mostmar lassan 1 honapja!!!
Lehet hogy benanak tunok...de tenyleg...egy ennyire siros gyerekkel mit lehet csinalni?Es mellette semmit sem tudok ellatni....ha az agyaban hagyom....hat azt nem tehetem,es nem is teszem.....ez kezd orulette valni.....csak kezben,es ott sem mindig jo......de sehol mashol sem!
Mar sokmindent kiprobaltam,de ennyi az eredmenye... :cry:

Kép
Kép
ancsurti

Nagyon irigykedek azokra akiknek csak napi 1,5 orat alszik a picijuk....istenem mit nem adnek erte!!!!!!!!!!

Sillia:Loci csodaszep!!!En nem szerettem sosem a nagydarab pasikat :wink: szalkas-hosszukas a favoritom! :wink:

Boo:Miron is jokepu!!!Hangi is elnyomja idonkent a kis fulecskejet...

Katy:Petra tunderlany!!!Orulok hogy bejotta hordozo....nalunk most az sem jo,se a babakocsi...es nagyjabol semmi....mar ha csond van netan,akkor is sirast halucinalok....

Kép
Kép
ancsurti

Na dobok kepeket.....bar mindegyiken alszik,ezek eppen egy 2 oras uvoltes utani,meztelenkedos osszebujas eredmenyekent jottek letre!
Kép
Kép
Kép

...es meg mindig uvolt......tehetetlen vagyok!!!!

Kép
Kép
ancsurti

Bond:eves teren kvittek vagyunk....mar mint a nem eves a jellemzo....de nem is eszek am semmit tesztan es egy kicsi huson kivul....
Mert ugye gondoltam biztos az en etkezesemmel van baj...de hat semmi extra nincsen benne.....tejet keveset iszok,az is laktozmentes.......es eddig neha egy kis fagyi ami becsuszott.....
nem is mernek enni mast...de ilyen allapotok mellett erre eselyem sincsen.
Persze Hangi megint ram csatlakozva.....legalabb csend van.......beke es nyugalom....max.csecsbimboimrol hiszem azt,hogy egyszer majd nem lesznek a helyukon,mikor leveszem gyereket roluk....most nagyon vagyok egy pohar Maci kavera...egyedul,a teraszon...legalabb 4 percet ennek szentelve....ez nem sok....ugy szeretnem!!!!!!

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti!
Látni, hogy mindig sír ez a kis tündérke!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
A viccet félretéve, ha poci fájás van a dologban, akkor nem tudsz semmit csinálni azon kívül, hogy kivárod, hogy elmúljon neki. :roll: :roll: :roll: :roll:

Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz pont Neked, aki egyedül vagy (mármint Anya és a többi családi és baráti segítő nélkül).
Csak ki fogja nőni ezt a sírós korszakot! :roll: :roll:

Kép
katy76

Jelentem:15 perce alszik!!!!!!!!!!!! 8) 8) 8)
Maci kave megvolt,most megyek lemosakszom gyorsba,mert egyutt izzadtunk.....itt 30 fok van,+95 %-os paratartalom......akvarium erzetem van!Jo lenne egy zuhany is...hatha...vagy egyek inkabb?
Olyan edes amikor bekes....megzabalom.....na hallom a nyuszogest maris a bebiorzon :shock: :shock: :shock:
Errol ennyit :( :?

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti :

Ne haragudj, hogy okoskodok így első babásként, de írod, hogy rendszertelenül eszel és csak tésztát meg husit. Nem lehet, hogy épp ez a gond és így nem elég tápláló a tejcsid, mert az, hogy sok van még nem bizosíték arra, hogy tartalmas is. Volt ilyen gond már itt a fórumon. Én mindent eszem, tejet is iszom és igaz, hogy néha fáj a pocija, de kipukizza magát , kakil és helyrejön. Szerencsére nem szenvedős a gyerekem, csak normális kereteken belül. Néha nyűglődik, de olyankor inkább anyázhatnékja van , nem fájdalmai. :wink: :wink: :wink:
Bocs még egyszer, ha hülyeségeket írnék, de annyira sajnálom, hogy így lestrapál ez a gyönyörű kis Tündér.

Kép
ikoka7

Öööööööööö...én már olvastam ezt is és azt is, de állítólag nincs olyan, hogy valakinek táplálóbb a teje, mint másnak... :roll: :roll: :roll: :roll: A mennyisége lehet eltérő, de a minősége nem. Legalábbis én még itt tartok. :roll:

Kép
Kép
200907?

Katy:igen...azt hiszem csak kivarni tudok....

Ikoka:Semmi baj ha segiteni probalsz :wink: igazabol neha egy-egy szendvics becsuszik,sonkaval sajtal,vagy volt komeny leves is...de kivitelezhetetlen hogy mast is egyek ..es ez nem vicc!
Most turogombocot eszek,mert apa csinalt a hetvegen...de en nem tudok igy fozni Hangi mellett,es engem sok dolog felfuj,szoval nem is tudom mit is ehetnek,ha netan megoldhato lenne....tegnap krumplifozeleket csinaltam,azt is ettem picit porkoltel,de tenyleg a csirke,illetve a marha husi jatszik tulnyomo tobbsegben tesztaval....Ugy tudom szenhidrat es feherje mehet szopi alatt :roll: ,bar ehes az nem igazan vagyok,nem is kivanok semmit....a tejem az okes,rendben van,Hangi no is,es hizik is rendesen!Ja es szedek vitamint,ami szoptatas alatt ajanlott,meg probiotikumot az antibiotikum miatt,es most mar a kolika miatt is,ez segithet Hanginak az emesztesben...bar nem vizsgaltak be a tejem,a dula is megnezte amit lefejtem,azzal minden rendben,nem ehes a gyerek :wink: ...a majdnem fel kilo hizasa 1 het alatt azert nem rossz....(egyebkent mas sem eszik rendszeresebben,ott nincsen ekkora siras....)Igyekszem,de megoldhatatlan a rendszeres fozes...es otletem sincsen mit nyomathatnek ha erzekeny vagyok :roll: :roll: :roll: (borso,karfiol,brokkoli,bab...stb.)
Fajdalmai a kolikatol vannak,pukizik,es kakil is rendesen...az en nem rendszeres evesem nem hinnem hogy kozrejatszik,mar errol is beszeltem dulaval,noverrel aki kint volt,es a dokival is......
Koszonom,es megegyszer nem hulyeseg amit irtal,de ez nem segit...mar korbejartuk....

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti!

:cry: :cry: :cry: :cry: Szegényké(i)m.
Semmit nem adsz neki? A doki nem írt fel semmit :shock: ?
Beszéltem anyuval, azt javasolta, hogy nézz(ünk) utána annak, hogy mi az Espumisan, és az Infacol hatóanyaga, hogy megtudjuk miket lehet ott ezeknek megfelelően kapni :wink: . Már ha ezeket nem lehet... Vagy Grape watert. Arra kell ügyelni, hogy csecsemőknek való legyen. Ha mást nem, küldök ki nektek :wink: .
Ez így tarthatatlan, elsősorban Hangi fádalmai miatt, másrészt a te "folyó ügyeid" miatt :wink: :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: