A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Manocskak: én is úgy tudom, hogyha csak szopik a baba, akkor nem kell neki külön folyadék. Többször kell cicire tenni, mert melegben több folyadékot igényel és ha csak szomjas, akkor úgyis csak a hígabb tejet szívja ki, ami először jön a ciciből.
Én amíg nem akart inni, addig a tápszerét egy kicsit több vízzel higítottam, mint az előírt.

Kép
jandrea

Móni! egy pár korty is elég neki nagy melegben! ha nem fogadja el akkor szoptasd. Időnként kínáld meg két szopi közt hátha! Tényleg esik nálatok? itt nagy a szárazság, mamáéknál a szőlőben kiszáradtak a szamócák....olyan szinten van kiszáradva a talaj az öntözés ellenére, hogy szabályosan a szél kifújta a töveket.

Nekem iylen kocsim van:
http://elefani.eu/shop_artdet.php?shop_ ... mek_986856

Hanna! igen jó a szóda! a páromnak van egy fehér munkás pólója amin volt egy fekete olajfolt. eddig semmi nem vitte ki, most áztatás nélkül betettem kicsit több szódával és eltünt! Vannak foltok amiket nem visz ki de a mosóport tényleg erősíti, ezt az illaton is érzem, hogy sokkal erősebb! A konyharuhákból az olajat, zsíros cuccot szépen kiáztatta és elvette a "konyha szagot" belőlük. Meg épp ma áztattam be a nagy tepsit amibe szépen beleégett a húsról a fűszer meg ez az. Utána csak öblíteni kellett.

Evés: fogalmam sincs hányszor eszik...de minimum 7-szer biztosan. A legjobb, hogy ugye váltott mellből szoptatok és mindig gondolkodnom kell előtte melyik oldalról evett. A pozícióra szoktam emlékezni....
katuska79

Hogy a picsuba vegyem rá Mátét, hogy amikor ráül a bilire akkor előtte vetkőzzön le vagy legalább szóljon??? Sokszor mire odaérek már ráül és bepisil....hiába magyarázom neki:( ha meg úgy hagyom nem érdekli...
VAgy tanuljak meg gyorsulni fénysebességgel????
katuska79

katuska

Igen elég rendesen, esténként olyanokat villámlik, hogy szó szerint éjjel fölriadtam a nagy durranásra.
A Joel mélyen aludt hála istennek ő nem kelt föl rá, pedig az ablakot is eléggé megrezegtette.
Jó formán egész nap esik az eső, a párom ezért is pipa, mert a jó kis szénát (kb. 5-6 kupac) amit fölvitt volna az állatokhoz, most kárba veszett.
Küldenék nektek az esőből egy kicsit jó? :D

manocskak

Moffli: ne haragudj, hogy ezt írom, de ne hagyd a lelki terrort! Nekem nagyon úgy néz ki, hogy a férjed azt akarja, hogy csak otthon ülj. Igenis szükség van arra, hogy kimozdulj, hogy magaddal is törődj. Én már buszoztam babakocsival. (nekünk úgy emlékszem, egyforma van) Tény, hogy baromi nehéz, de, ha kiveszed a mózesét, meg nyáriasítos, már könnyebb felszállni a buszra. Persze csak, ha alacsony padlós.

Móni: szerintem a víz meg a szopi nem összeegyeztethetetlen.

Andi: én a tápszerhez is forralt és hűtött vizet adok. Baromi drágák ezek a babavizek és azt is kell forralni, ha már bontva van.

krisz78

Halihó!

Köszönjük a kópé-dícséreteket, átadom a Kisembernek! :D

Petne: azta,fogacska,nagy gratu! Nekünk még semmi jele -- csak a botrány nyálzás :lol:
Sajnálom a kengyelt, remélem, megússzátok, azért ennyit az ellátásról...

Kriszti: Ági kislány, Ő legyen is kis karcsú,olyan szép, kukkoltam a képeiteket! Martin halálosan oda van érte!! Úgyhogy... :lol: :lol: :lol:
Olyan rendes vagy a blogolásban....Én meg trehány lusta dög, egyet sem bírok vezetni....Na,lassan megint felveszem a fonalat,hátha.... Kell az a router :lol:

Katuska: játszóteres sztori :evil: :shock:

Biga.csiga: rendelő -- dettó :evil: :shock:

Zitocs: nem,még nem próbáltam mást, almalét is csak egyszer, hétfőn tetszett neki,gondolom,dög melege volt és megszomjazott,megivott 4-5 kanállal. Aztán tegnap is próbáltam, akkor meg a felét kicsorgatta a szájából :roll: A víz persze nem kell neki,bár pohárból ügyesen elfogadja,de fancsali képpel löki ki a nyelvével a folyadékot :lol: Türelem,rózsát (ivást :lol: ) terem!

KépKép

KépKép
kata8110

Krisz: alapban én is forralt és hűtött vizet teszek a tápszerhez, csak tartok itthon vésztartalékként babavizet, mert néha olyan szétszórt vagyok, hogy mire kéne a tápszerhez víz, nincs elég és ugyebár mire az ember visszahűti, az elég sok idő. Ilyen ritkán szokott előfordulni, de a magam megnyugtatására tartok itthon babavizet is. Most vettem egy kicsit többet, Bianka nem iszik olyan sokat (napi kb. 1-1,5 dl-t), így nem olyan vészes az ár sem.

Katuska: köszönöm a linket!

Kép
jandrea

Víz: van még 1-2 üveg minta babavíz itthon,de utána én is forralni-hűteni fogok :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Katuska! Köszi szépen! Akkor beszerzek én is.

OFF téma: Csajok! Új hónaljbigyót vettem és megfogta a ruhát. Mivel lehet kiszedni a foltot? Ötletek? Bezzeg a kakis ruhát ki tudom mosni, de ezt nem. :twisted:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Krisz! Igazad van a babavízzel kapcsolatban. 48 óra után újra kell forralni. 1 litert meg nem iszik meg 2 nap alatt.
Én is forralok, de feleslegesen, mert inkább a nyakában végzi a víz.

Kép
hanna30

manocskak: én adnék a helyedben, Milánnak van ugyan tápszer pótlás, tehát nem csak szopizik, de adok neki vizet. Lehet bennem van a hiba, de már nem bírtam, hogy képes volt fél óránként szippanrtani párat a ciciből. A cici totál kivan, a tejellátmány meg teljesen rapszódikus lett. Igény szerinti szoptatás ide vagy oda, azt nem Milénnak találták ki, aki még mindig átlagban 50-eket szív ciciből, mert olyan lusta, hogy nem szív többet. Bezzeg üvegből képes 90-140 között benyomni, de persze a végén már ott is lustizik :shock:

Víz: a János kórházban glükózos vizet adtunk a babáknak, amíg nem volt anyatej, szóval Milánnak nincs gondja a vizzel.

Szerintetek mennyire komoly, hogy ha eszünk, Milán kinézi a szánkból, de még nyel is hozzá??? Az apja teljesen kivan, mert tegnap őt szuggerálta, mondta is, hogy így nem tud enni :roll: :lol:

babakocsi: Mi is sportrészben nyomjuk, vagy a hordozót nyomom rá (mózesunk nincs is). A sportrész legalacsonyabb szintje még kisebb is, mint a hordozó dőlése, de attól eggyel feljebb nyomom, akkor kb. olyan mint a hordozó, de kényelmesebb.

moffli: irány a fodrász és csináltass olyan hajat, amit TE szeretnél. A férjednek biztos tetszeni fog. Most én is megrövidültem, de nálunk apa mondogatta, hogy milyen jól állna, ha csak állig érne. (Volt már ilyen rövidebb, szóval nálunk megszokta, hogy kaméleon vagyok :D)

Katuska: bolondokháza? Hát igen, sajna sokszor úgy érzem egész Budapest az :oops: Iszonyat, hogy mennyi elmebeteg vagy személyiségzavaros rohangál idekint... (és tényleg azok... :shock:)

Feliratos body: hol lehet ilyet venni? Nekünk olyan volt, hogy: "Én vagyok a nagymamám kedvence" Minimanóban vettük (ez az egy darab volt), de már kinőttük.

Tiszta szita az agyam, még akartam valamit, de már nem tudom, hogy mit is... áááá Ti is hülyültök, vagy csak én??? :shock: :roll: :lol:

biga.csiga

Kata, várjuk már az udvarlót nagyon :wink:
Milyen almalevet próbáltál ki?

Katuska, ezt a Rékás tornát én is letöltöm, köszi az ötletet!

Moffli, pontosan mit jelent az hogy nem tudsz a kocsival felférni a buszra? Egyedül nem megy vagy egyáltalán fel sem fér az ajtón? Nekünk batár-nagy kocsink van, igazi terepjáró óriás, de ezzel is fel lehet szállni bárhova. Tény, egyedül nem tudom megoldani, főleg hogy még mindig nem emelhetek nehezet. De egy félhangos segítségért kiáltás, és máris akad egy-két önként jelentkező, aki feltesz meg lerak a buszról. Próbáld ki!
kisbogacs

Itatás: Móni, ha bármikor ki tudod kapni a cickót, akkor nem kell erőltetni, csak ha mindkettőtöknek kedve van hozzá.
Eső jöhet fénypost :wink: nálunk több éves cserjék száradtak ki :(
Fogacska: azta, Julcsi milyen nagylány! :D
Sacinak olyan másfél hónapja kint van egy csücsök, vagy nincs kint, csak kitörni készül, már olyan bizonytalan vagyok... néha látni vélem, néha nem. MIndenesetre ha kint van, ha nincs, alkotott néhány bordó pöttyöt a cickóra :(

Katuska: türelem. Máté egy nagy kópé. Ha látja, hogy ideges vagy, csak azértis csinálja. MIt csinál, ha "nem veszed észre"?

Csöre
csöre74

Kata, mi is most vettünk routert, 9ezer alatt volt picivel az ára.
kisbogacs

Biga.csiga: Saci a tányért is elkapja, ha nem vagyok résen :lol: :lol: :lol: húzza a szájához :) szerintem nem gáz, könnyebb lesz a hozzátáplálás, ha igaz, de én még várok, mert Saci csak szopizik. Majd 6 hósan.

Csöre
csöre74

Bili: egy barátnőm úgy motiválta a lányát, hogy volt egy mágnestáblájuk a falon, és arra rakott fel jutalom mesefigurákat, valahányszor a kislány a bilibe pisilt a pelus helyett. Egész nap együtt készültek a nap fénypontjára, mikor a leányka este megmutatja apának milyen ügyes volt, mert milyen sok figurája gyűlt már össze.
kisbogacs

kisbogacs
Azért milyen jó motiváló az ilyen dolgok.
Szívesebben fogja használni a bilit is, ha jó pontot kap érte.
Én annak idején már igazából nem tudom mit csináltam a fiuknál, de a nagyobbik fiam pár nap alatt lett szoba- és ágy tiszta. Mivel ő nyáron született így nyáron sokat hagytam őt meztelenül azt hiszem ennek is köszönhető, hogy ilyen gyorsan lerakta nem csak nappalra, de éjszakára is a pelust.

Ma úgy látom a Joel úgy fog elaludni, hogy egy kicsit nyöszörög és azután magától szépen bealszik. :shock:

manocskak

Csöre! nem vagyok ideges ha bepisil, nem szoktam megszidni csak mondom neki, hoyg ez így nem jó. Vigyorog a bilin amikor naciba bepisil:)

A jutalom ok dolgo lenne de neki csak a túró rudi jutalom:)
katuska79

Biga.csiga: ne is mondd,nekünk is kinézi a falatot a szánkból Martin! Hétfő délután olyan 5 körül Anyukám itt volt, elmentünk sétálni meg fagyizni,hát Martinnak épp csak a nyála nem csorgott, olyan rimánkodva nézte a fagyit.Persze meleg is volt (akkor almalevezett),de az tuti kizárt,hogy az eszébe juitna,hogy a fagyi hűsít :lol:

Kriszti: megyünk! :wink: Akkor Apával egyeztetem a routert és hajrá blog! Úgy szerettem én is írni,de mostmár Martin 'egész embert kíván',nem hagyhatom fent a szobájában egyedül hosszú időre, hisz ébren van. Bár nagyon jól eljátszik magában,csak úgy sikítozik játékból,hogy szerintem a szomszédok azt hiszik,nyúzom én ezt a gyereket,vagy mi :lol:

Csöre: édes lehet Saca,ahogy nyúl a tányérért :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Almalé: Nestlé üveges,100 alma,semmi cukor,adalék. Legalábbis ez áll rajta. De fini,megkóstoltam és tényleg sokkal natúrabb,mint a "felnőtt almalé" :lol: Csak ez is olyan bazi nagy üveg 2.5-3 dl lehet,hogy ezt 2 nap alatt nem issza meg -- majd én :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Móni: köszi, alakul :wink: már szemerkél :) remélem, kicsit megerősödik :)
Bili2: egy ismerősömet meg negatív módon motiválták, fekete pontot kapott, ha bepisilt, és rendszeresen be kellett mutatnia, hány fekete pontja van. Ez is bevált, de nála éjszakai bepisi volt, és nagyobb korban. Minden gyereknél más módszer válik be. Zazának van egy "motivátora" a barátnőm kisfia, akikkel évente egyszer találkozunk. 3 nap van közöttük. Ő motiválta Zazát a biciklizésre, bilire, beszédre, úszásra :D Mesire nem emlékszem, de nála nem egyik napról a másikra ment a dolog.

Csöre
csöre74

Csöre! Nálunk is bevállna a nagyobb gyerek motiváló ereje de sajnos egy sincs a közelben. Máté a legnagyobb :(
Pedig pl a játszótéren is szívesen utánozza a nagyokat, kiabálja amit mondanak stb stb.

A jtalom rudira meg azt találtam ki, hogy feldarabolok egy rudit és csak egy falatot kap mindig!
katuska79

Csajok,elindultam a barátnőmmel talizni,meg a kisfiával,erre 50 métert megyek a háztól,elkezd esni....ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Pedig olyan jól elterveztük! No sebaj,visszacuccoltam :twisted:
Lehet,délutáni etetés után megkísérlem a sétát,ha nem esik akkor is :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Itt továbbra is csak szemerkél.
Elvittük Zazát az iskolába, beugrottam a patikába a felírt popsikenőcsért meg melltartóbetétért. 4630 forintot fizettem :evil: és a popsikrém (gyógyszertári keverék) volt a drága! Beájulok, komolyan. Kevertettem boraxosat, mert a sudocrem drága, és semmivel sem vált be jobban, mint az, erre kiderül, hogy majdnem ugyanolyan drága. Felrobbanok! (Amit eddig használtam, az öcsém íratta fel a lánya nevére Sacának, hogy legyen a kórházba... de az nem teljesen ugyanez a kombináció).
Már előre gyúrok a délutánra, rajz után csinicipőt veszünk a gyerekeknek, mert a sportcipő hülyén áll élére vasalt nadrággal és fekete szoknyával. Zazának még soha nem volt ilyenje. Kíváncsi vagyok, mennyit költünk majd :roll: :?

Csöre
csöre74

Nem látok a dühtől!!!! Mára beszéltük meg, hogy bemegyek a suliba intézni a GYED-hez a papírokat. Kell engedély a fizetés nélküli szabadságról is, és ezt is postáznom kell május végéig.
1. elfelejtették, hogy megyek, főnök nem ér rá
2. Főnök közli, még van időm, menjek be máskor. Mondom, nem nagyon mert 2 héten belül mindent postázni kell. Erre ő: mit pattogok? :shock:
3. Gazdaságvezető próbált intézkedni, mert semmit se tudott, de a kémia érettségi miatt nincs telefon.
:evil: :evil: :evil: B....ák meg, ezt nem tudták, mikor időpontot egyeztettünk?? Ja, és Ádám ordított. Mint , akit nyúznak. És akkor legyek nyugodt. A semmire ment el több, mint 2 órám. Kapják be!

krisz78

Bocs az előbbi kifakadásért.

Csöre: nálunk a boraxosat nem keverik, hanem tubusos. Annak nem olyan vészes az ára.

Itt is nagyon hideg van.

krisz78

Krisz :evil: :evil: :evil:

Lányok, tanácsot kérek és panasznapot tartok, elnézést! Kezdek kimerülni az állandó bukástól. MA Ágnest eddig hatszor öltöztettem át. Állandóan bukik, mindegy mennyivel vagyunk evés után. Persze marja a torkát, s ettől lassan többet sír, mint amennyit jókedve van. S ha másfél-két órán át kihúzom hogy ne kelljen újra etetni, már örömtáncot járhatok. Utána rájön az éhség, és egy-két percen belül úgy sikoltozik-üvölt, mintha bántanám. Már próbáltam babavízzel húzni az etetések közötti időt, nem sikerült :(
Ráadásul egy-két hete még rosszabb a helyzet, mert amint leteszem a babát, hasra fordul. S ha hason van, folyamatosan jön belőle vissza minden. Így ha véletlenül nem eszünk, akkor is online szolgálatot igényel, fél percre sem hagyhatom ott, hogy a dolgomat végezhessem. Már kezdek teljesen szétesni. Valaki mentsen meg egy jó ötlettel! És elnézést a kirohanásért :oops:
kisbogacs

Kriszti: azt hiszem, Mágnes írta, hogy Bencénél ugyanígy volt. Említette a gyerekdokinak, aki írt fel valamit. Azt hiszem az előző lapon írta a nevét.

krisz78

Kriszti - teljesen átérzem a helyzeted, nálunk annyi van, hogy Zille még nem fordul hasra így ezt a részét megusszuk egyelőre.
Ötleteim:
1. tegyél rá előkét
2. ne adjál rá nadrágot, csak rugdalozót, hogy ne nyomódjon a pocakja
3. büfiztesd kicsit tovább, mint az átlag babákat, tudom hülyeség én néha 30 percig nem teszem, le ilyenkor sétizünk a lakásban, meg ilyenek, hogy emésztődjön a tej, persze ez sem mindig válik be, meg mostmár egyre kevésbbé bírja a büfiztetést
4. Ha Járókában van emeld meg a tetejét egy kicsit, hogy ne teljesen vízszintes legyen.
5. próbáljátok ki a nutritont, recept nélkül is lehet kapni és ugyan annyi mint receptre 1800 ft, hát készülj fel egy kis macerára és arra, hogy ettől sem biztos hogy megoldódik a dolog, én két hónapos kora ótam adom Zillének, bár néha besokallok és kihagyom.
Macera, mert ugye ők anyatejesek és ezt igazán tápszereseknek találták ki. ahogy én csinálom: etetés előtt ciciből 15-20 ml kis pohárkába lefejem a tejet bele egy kanál nutriton, összekeverem, és megitatom Zillével, de ha már túl éhes nem partner és nem issza meg, illetve nagyon gyorsan sűrüsödik ilyen kevés folyadékban ezért, ha nem vagyok elég gyors meg sem issza, mert pépes lesz. nekem a gastroenterológus mondta, hogy miért nem vizzel csinálom, azért nem, mert azt még annyira se fogadja el. Mostanában szoktam próbálkozni fele tej, fele vízzel. De egy próbát mindenképpen megér nálunk 10 evésből 5-ször ilyenkor nem bukik. már ez is valami Elvileg két kanálnyit is lehetne belőle adni, de annyit nem tudok megitatni vele.
6. Menjetek el gasztorenterológushoz, és esetleg egy hasi uh-ra ha nagyon kétségbe vagy esve, (Mi elmentünk) de ha meghízza a 120-150 g/hetet, akkor sajnos bele kell törődni.
Ha probléma van, Zantac nevü gyógyszert ír fel a doki, de én elolvastam a mellékhatásait, szóval ezt csak legvégső esetben adnám neki.

MT-os fotó később Apus csinálta és a totalos képek mind életlenek lettek, csoda, hogy ez az egy jó lett :D

Kép

Kép
lucus16

Krisz: ez azért mindennek a teteje! Persze, hát hogyne lenne még néhány szabad délelőttöd Ádi mellett!!! Tényleg,kapják be! :evil:

Kriszti: ötletem nincs, csak együttérezni tudok, Martin detto ugyanezt csinálja! Lassan ott tartok, hogy megvonok tőle egy kis kaját. Ez mondjuk azt jelenti, hogy nem hagyom,hogy addig egyen amíg a fülén nem jön ki a tej! Kis lükém nem tudja,hol az elég, aztán meg mocorog mint a sajtkukac és van,hogy egy kaja után 3-4-szer öltöztetem át. Ma mondjuk egy grammot sem bukott,úgy tűnik,szezonális....Majd hétfőn én is megkérdezem a dokinéninket!
Csatlakozom Lucushoz,mi is előkézünk,de ugye az is ideig-óráig bírja,aztán csere,mert átázik. Hála,nem bukik nagy mennyiséget,de ahhoz elég,hogy öltözni kelljen.

KépKép

KépKép
kata8110

Kriszti: :( sajnos nincs ötletem :( én is sokáig büfiztetek (pontosabban sétálok vele evés után, vagy a hasamra ültetem, és énekelek neki), alkalmanként van nagyobb bukás, de még nem jöttem rá az okára.

Krisz: köszi az ötletet. Márkanevet nem tudnál mondani? Munkahely: :evil:

Biga.csiga, Gombócmakka: akartam kérdezni, hogy vált be a mosható pelus? Használjátok?

Cipővásárlás: na, egész jól megúsztuk :) Viszont majdnem elsírtam magam: Mesinek a gyerekcipők között nem volt 36-os, átmentünk a felnőtt cipőkhöz... kicsi volt a 36-os :shock: lemértem, 37-38-as :shock: :shock: :shock: az enyém is :?

Csöre
csöre74

Csöre: Naturland termék (narancssárga a doboza, meg némi kék és fehér) Unguentum boraxantum van ráírva. Orvosi rendelvény nélkül is kiadható. (úgy biztos drágább) Nekünk mindig ezt írják.

krisz78

Babavíz: én nem használok babavizet. Van itthon néhány kis Jana bébi víz ha netán nem forralok de kifejlesztettem egy módszert így még sosem fogyott ki a víz.
Felforralom a vizet és pici műanyag flakonokba beteszem a hűtőbe. AMikor kell a tápszerhez előveszem és mikróban melegítek annyit amennyi kell........Mindig van 2-3 kis üveg víz a hűtőben.....ezek a babavizek dög drágák.

BUkás: hál'istennek nekem egyik sem csinálta...így tanácsot adni nem tudok. Együttérzek...nem lehet egyszerű.....meg kéne kérdezni a gyerekorvost mit mond.....
Egyszer mintha olvastam volna hogy bukós babáknak van valami spéci tápszer...(persze a szopis babákra nyilván ez nem vonatkozik) amitől megoldódik ez a bukás.....nem is tudom mi a neve Allernova vagy valami ilyesmi...........
Egyéb értelmes vagy annak tűnő gondolatom nincsen a témához...

Csöre: nem mondod, hoyg ekkora lába van Mesinek? :lol: . Arany kis szivem....nagy lábon fog élni! Nekem is nagy lábam van...40-es....de van 41-es tornacipőm is :oops: .

Katuska: szerintem egyszerűbb lesz a helyzet Mátéval nyáron ha csak egy kis fürdőbugyi lesz rajta vagy valami kis könnyű gatya amit könnyen le tud tolni nem kell hozzá igazából "vetkőzni". Soma sosem használt bilit egyszerűen nem tudtam ráültetni, ordított ha meglátta.....elég későn lett szobatiszta és egyből a wc-re járt......
Majd tudosíts minket hogy alakulnak a dolgok!

KépKép
peni

Moffli: vágasd le a hajad ha akarod!! :) . Ha mégsem jön be...megnő. De ha most arra vágysz csináld...magadnak, magad miatt!:-)

KépKép
peni

Csajszik!

Nem tűntem el, csak elköltöztünk végre. :D Az új helyen pedig még nincs net. Vagyis már rég kellene lennie, csak elcseszte a t-home. :roll: :shock:

Szóval amint lesz jövök.

Addig legyetek jók!!!!!

babák, ne rosszalkodjatok!!!! :lol: 8)

Kép
Kép
cs_erika

Lányok...HELP....vasárnapra ebédvendégeket szervezett a férjem...
2 ötvenes házaspár (valami üzleti kapcsolat) ti mit főznétek? A barátainknak családnak főzök sokat, bármikor bármit...de most MIT? Kéne készítenem legalább 2 féle főételt , hogy lgyen valami alternatíva nem? Halat, csirkét...??
Ti mit gondoltok??

S.O.S

KépKép
peni

Sziasztok! Csak egy gyors helyzetjelentésre jövök! Sajnos elolvasni mindent esélyem sincs.
Viszont a babákat megnéztem és gyönyörűek!
Kata! Jól meg növesztetted pár hét alatt Martint! :D

Rólunk! Május elején eladtuk a lakásunkat, junius 30-ig ki kell költöznünk, így minden időnk albérlet, telek és házkereséssel telt. Úgy tűnik végül házat veszünk Pécelen, ez majd hétvégén eldől.

Hétfőn voltunk a négy hós oltáson. Milán 8,5 kg és 74 cm. Éééééééééééééés meg van az első fogacskánk! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Peni! A hagymás rostélyost többnyire mindenki szereti és esetleg süthetsz csibecombot, azzal sem nagyon lehet mellélőni és a krumplipüré mindkettőhöz nagyon jó! És én vagy gyümölcs vagy paradicsomlevest csinálnék hozzá.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Peni, én ha vendégeket várok, sokszor lövöm el a következőt:
2-3 féle húst azonos méretűre (ált-ban kis féltenyérnyi szeletekre) vágok, és bepácolok/fűszerezek. Másnap bevágom az egészet egy tepsibe/jénaiba páclével együtt, esetleg dobok rá hagymát/fokhagymát/paradicsomot/lecsót/ilyesmit és megsütöm (lefedve sokáig hogy puhuljon, majd nagylángon fedő nélkül kicsit hogy jól is nézzen ki. Mindenki olyan húst eszik belőle amilyen neki tetszik, és mégsem kell éveket töltenem a konyhában. Köretnek meg csinálok valami rizst vagy krumplit, s alternatívának zöldségköretet.

Egyéb ötletek: sajtos-tejszínes husi, hortobágyi palacsinta (attól el szoktak ájulni mert macerás, viszont nincs benne semmi összetevő, amit általában nem esznek meg). A rántott dolgok is tudnak ütni, ha vagy sokféle ételt rántasz ki, vagy ha belecsempészel valami apró különlegességet (pl. szezámmagos panír, vagy sajttal-sonkával töltött hússzelet, vagy ananász konzerv levében pácolni a húst panírozás előtt)...

Nagyon köszönöm mindenkinek a tanácsot és az együttérzést!
kisbogacs

Hagymás rostélyos: hmmm.... nem is rossz ötlet hozzánk hétvégére!
kisbogacs

Sziasztok!

Manócska:Nappal alig aludt Noémi:( Az éjszaka viszont nagyon szuper volt!!Csak fél 4kor és fél 9kor kelt !:D
Sajnálom, hogy nem tudtátok összeszedni a szénát.:( Tényleg dühítő!
Szupi, hogy kaptok járókát! Én nagyon szeretem, és persze Noi is. Nappal az a lakja.:)Tegyél fel majd képet!

Katuska:Köszi szépen a linket!!Öcsémet megkérem ,hogy töltse le, mert nekem irtó lassú a netem. Noémivel már próbáltam, hogy magamhoz ölelem, simogatom, de nem használ. Kemény dió, de próbálkozom.:D
Babakocsi:lehet már feljebb ültetni? Én még csak kivettem a mózest, és így csak picit van döntve, ügy használom. Még 2 állítható lehetőség van rajt. Akkor már feljebb rakhatom 1-gyel? Ma apuval kezünkbe vettük a dolgot, és végre van ruhája a picurnak. Szegénykének nem volt semmi vékony, mert párom még pénzt sem adott rá, így meg kellett várnom a gyást.:( Kezd kicist elegem lenni, hőgy elvileg közös kassza, gyakorlatilag minden gyerekholmit az én kis összegyűjtött pénzemből veszek, ami nemsokára elfogy.:( Lehet, hogy rosszul döntöttem, de zömmel inkább 74-est vettem, mondván majd belenő, hisz már most 68asban nyomul. Már ki is mostam, remélem holnapra megszárad, és próbálgathatunk.:D Nézegettem kocsikat is, és azt hiszem a következő juttatásomból veszek egyet.
Mátéhoz kitartást! Sajnos még nem tudok tanácsot adni. :(

Jandrea:Én is ma forralt, lehűtött vizet vittem el, mert elfogyott a minta babavíz. Noi meg csak nyalogatta, és tolta ki.:( A Janat megitta. Ezek szerint szegényke inna, csak nem ízlik neki a csapvíz?! Bár igaz, nekünk sem ízlik, így nem is tudom, mit várunk tőle.:S

eső:nálunk sem esett sok.:( Még a muskátlik földje is száraz.:(

krisz:sajnos kezdem én is ezt érezni.:( Párom valami miatt nem akarja, hogy kimozduljak. Nem tudom, miért jó neki, hogy teljesen befordulok. Lehet azt akarja, hogy mindenáron tőle függjek, és én ezt nem akarom.:( Sajnos nálunk nagyon vacakok a távolsági buszok. Szűkek, és még terhesen is alig tudtam felmászni, annyira meredek a lépcső.:( És ami a legborzasztóbb, hogy a sofőrökben semmi segítőkészség. Így én nem merek ezzel a kocsival elindulni. De valamit most már lépni fogok, mert megőrülök itthon. És ha megveszek vmit, már vissza nem viheti.:D
Sajnálom a potyautat.:( Ez tényleg dühítő! Akkor mi a fenének adnak így időpontot?!És egyáltalán, hogy gondolják, hogy csak úgy ugrálsz a babával?

biga.csiga::D kinézi a kaját a szátokból. Noi csak nézi, hogy mi az, de nem nyel.:D Tuti nagyon várja már, hogy ő is kapjon! Csak nehogy meglepődjön, hogy nem is olyan fini, mint amire számított.:D

kisbogacs:sajnálom a bukást! Én sajna nem tudok tanácsot adni. Doki nem tud javasolni semmit?

Csöre:mekkora lába lesz ennek a gyereknek?! Már most 37-es?

Enikő:hajrá családi ház!!!:D Aztaaaaaa, micsoda méretek!!!Hova növeszted ezt a gyerkőcöt?!:D
Grat.a fogacskához!

Kép
moffli82

Moffli, ruházz be egy hordozókendőre, azzal nagyon kényelmesen lehet közlekedni! Én úgy szoktam, hogy előre felkötözöm Ágnest, hátra egy hátizsákban a menetfelszerelés (váltás pelus, stb.), és már mehetünk is! És egy kendőt már 5-6 ezer körül lehet kapni, de ha van egy varrógéped és némi tehetséged (nekem sajnos nincs), akár varrhatsz is egyet, hisz csak körbe kell szegni a méretre vágott anyagot.

Enikő, Erika, minden jót kívánok az új otthonokhoz!
kisbogacs

Sziasztok!

Krisz! Sajnálom a potya utat!

Erika! Gratula a költözéshez, majd dobjál képeket.

Sajnálom a sok bukást. :(

Enikő! Nem semmi méretek. Gyönyörű Milán baba!!!!
Gratula az első fogacskához.

Moffli! Férjed anyagi megfontolásáról no comment. :twisted:

Kép
hanna30

moffli

Egyenlőre új képek még azt hiszem nem lettek a fényképezőgépről átrakva a gépre, de majd szólók a páromnak, hogy tegye föl.
Most a mi éjszakánk is jó volt. Este 1/2 9-kor fürdetés evés éjjel 3/4 1-kor evett és 1/4 5-kor ezután most 7 óra óta fönn van.
Most estére már nem adtam neki csak az Infacolt a golyócskákat már pár napja nem adom neki.

Tegnap elmentem a párom fiának az anyák napi ünnepségére.
Nekem is vett a gyerek ajándékot, de mondtam neki, hogy azt inkább itthon adja oda, nehogy az anyja abból is problémát csináljon.
Kaptam tőle egy hűtőmágnest ami olyan csipeszes üzenő tábla, nagyon aranyos. (az anyja ugyan ilyet kapott).
Az iskolában a műsor után még kaptam tőle egy szál rózsát. Végül is ugyan azokat a dolgokat vette meg nekem is mint az anyjának.
Hála istennek az anyja is normális volt, bár arra gondoltam, ha neki áll valamit mondani egy kicsit lehiggasztom.
Én kocsival mentem, mert igaz, hogy 5-kor kezdődött a műsor, de a gyereknek 4-re már ott kellett lennie a próba miatt.
Haza vittük a gyerek anyját is, mert szedett össze a Joelnek is ruhákat meg a gyereknek is egy pár cuccot.
De hála istennek ott sem csinált jelenetet.
A párom egyébként mondta neki, ha az élettársával van gondja akkor miért rajtunk veri le a gondjait.

Ma is elég pocsék idő van.
Délelőtt 11-re megyek a dokimhoz. Mert tegnap a magánrendelőjébe akart hívni csak én mondtam neki, hogy oda nem tudok menni, mert most per pillanat nem álok úgy anyagilag, hogy még oda is fizessek, rendes volt megértette így most a kórházba megyek majd hozzá.

manocskak

Móni, örülök hogy az éjszaka és az ünnepség is jól alakult!
Szép a babaváró vonalzód!
kisbogacs

Manócskák: örülök, hogy nem lett balhé. Lehet, hogy felérte ésszel, hogy a gyerekét hozza kellemetlen helyzetbe.

Moffli: :evil: :evil: Mi az, hogy mindent te vegyél? Az ő lánya is! Abból az alig 10 000 Ft-ból, ami a TGYÁS, hogy várja el, hogy mindenről te gondoskodj?(meg még magadról is) Komolyan mondom, hihetetlen! Tudja egyáltalán a férjed, mennyit hagysz ott a patikában havonta, meg hogy havonta növi ki a ruhákat Noémi? Nincs valami olcsó turi a környéken, ahol szép kis babaruhákat vadászhatnál? Vagy az internetről. Ott is olcsók. Azt hiszem Hanna és Mágnes tud ilyeneket. (én csak a Vaterát tudom)
Én még nem ültetem Ádámot a kocsiban, bár már nagyon nézelődne.

Enikő: azta. Pár hónap és Milán elfut előled! :lol:

krisz78

Peni:
Nálam a bevált vendégséges cucc: cukkinis-gombás canneloni, baconbe tekert csirkemell, tepsis krumpli, görög sali + tiramisu. Ebből még a vegák is tudnak választani. Általában az utolsó falatig elfogy minden.

krisz78

Mofflu: nem 10 000 Ft-ot, hanem 100 000 Ft-ot akartam írni. (így se sok, de nem mindegy)

krisz78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: