A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Katuska: tincsekben :cry: :cry: :cry: :cry: állandóan szedegetem Saciról és a cuccairól :(

Moffli: nemá'!!!!! Komolyan: mit érdekel? Emelt fejjel tessék menni, mosolyogva, és rögtön mindenki szépnek lát :wink: az is vagy :) egy fiatal anyuka nem tehén, nem csúnya, hanem a leggyönyörűbb a világon, ezt tessék a fejedbe vésni!

Tegnap jót rötyögtem Zazán. Szóba került a napszúrásom, meg a hányinger, szédülés este vacsinál. Közölte, hogy úgy nézek ki, mint amikor Saca a pocakban volt, és megkérdezte, van-e valaki a pocakban :lol: :lol: :lol:

Móni: hááát, lehet, tényleg jobban jársz, ha nem beszélsz vele. Ez a nő nem teljesen normális.

Bukás: nálunk szezonális: van olyan nap, hogy folyamatosan, van olyan nap, hogy egyáltalán nem.

Jelentem, láz nincs, Saci olyan, mint bármelyik nap, egy induripindurit nyűgösebb csak, de lehet, hogy már álmos. Megyek, megsétáltatom, úgyis egy csomó dolgom van.

Lucus: Zille nagyon édes a képen :) Neki is barna a szeme? Az a bordó a mei tai-od? Muti!

Csöre
csöre74

csöre
Hát szerintem sem 100-as a nő.
Ha időnként rájön akkor össze vissza szövegel mindent.
Múltkor amikor mentem a gyerekért, mert telefonált, hogy haza akar jönni.
Amíg vártam, hogy összepakoljon amit akar, elkezdett nekem olyan dolgokat mondogatni amit 1; nem igazán értettem, hogy mit akar ezzel. 2; Mit érdekel engem a múltbeli sérelmei.
Én akkor meg is mondtam neki, hogy engem hagyjon ki az ilyen vitákból.

manocskak

Sziasztok!

Nálunk is megvolt hétvégén a keresztelő, hoztam pár képet:
Kép Kalapos hölgy...

Kép Beájultam a nagy pillanatban...

Kép Kedvenc játékom egy patkány...

Kép Hajam momentán nem sok van, de a fejem szépen tartom...

Lucus: jajj, gyönyörűen néz a Kisasszony!! És az MT is gyönyörű- muti képet lécci!

Magdolnasz: gyönyörű keresztelős képek, és az "izompólós" is szuper :D :D Olyan büszkén tudnak nézni- pláne, ha rugdoskodnak közben :D :D

Biga.csiga: odavagyok Milán szemeiért!!! :D

Csöre: gratula a szép méretekhez, és :cry: a napszúrás miatt!

Moffli: na parázz, tuti, te sokkal rosszabbnak látod a helyzetet, mint a párod. A nők sokkal kritikusabbak, magukkal pláne! Figyi, ha a pasi tangát vesz neked, akkor kíván, és abban akar látni- az ilyen dolgokban ők NEM tudnak tettetni! Ezzel jelzést küld neked, hogy szeretné, ha még szexisebb lennél, mert TE kellesz neki! Egyébként megfigyelhető, hogy a pasiknak valami minél NAGYOBB, annál JOBBBBBB... :P :D

Katuska: Petrának tényleg álomszép haja van! A mienk sajnos momentán kihullott, de már nő vissza az új...

Krisz: szépek vagytok, de nagyon! És azok a szemek!

Mágnes: a bukást sajnálom- ezt most szerencsére Viola nem csinálja- remélem, javul majd gyorsan! Hééé, az Annás kép fantasztikus, micsoda csaj!!!

Vickybabe: Levente szuper aranyos, jól áll neki a piros...Van, hogy Viola is kiköpi a vizet, és csak játszik az üveggel- máskor meg megissza- amúgy én szobahőmérsékletűvel kínálgatom.

Móni: :evil: ez az ex!! :evil:

Kisbogács: Ági gyönyörű azzal a sok szép hajával- és az a nézés :lol:

Petne: Julcsi nagyon-nagyon édes!

Vcrane: Alex CSÚCS! Figyi, az az ufó szerű szerkezet egy hinta?

Edit:
Zajongó szomszédok :cry: - vigasztaljon az a tudat, hogy valószínű ők is ki vannak borulva tőle (anyuék is épp most ( :D ) szigetelnek házat, és állítólag borzalom- mindenütt fehér vacak izék szállnak, teljes a káosz. Ha ez ikerházas szomszéd, akkor ti szegények duplán szívtok: nem elég a zaj, de a szállongó fehér por is rontja a "komfortérzetet" :cry:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Hajhullás: ne is mondjátok.....csomókban hullik...minden tele van a hajammal, iszonyú. Zéténykém belekapaszkodik és egy mozdulattal kiránt egy maroknyit. Egy egy hajmosás is rémes.....de úgy emlékszem Soma születése után is nagyon hullott aztán abbamaradt......amúgy meg állati jó parókákat lehet már kapni, úgyhogy NO PARA :lol: :lol: :lol: .

KépKép
peni

Peni: nekem csak akkor nem hullik a hajam, ha babát várok :) most azért extra durva, de igazad van, jók azok a parókák végső esetben.

Zitocs: aranyos Viola :) Milyen kis husis :) Sacinak is ennyi haja van :wink:
Köszi a gratulát!

Csöre
csöre74

Jól van megnyugodtam, hogy más is kopaszodik. Emlékszem Mátéval is így hullpt, akkor le is vágattam rövidre. De most nem akarom levágatni....akkor is hullani fog csak épp rövidebb hajak. Tegnap a hajmosás után csak úgy csomókban húztam ki. Van egy szer ami tuti jó rá de szülés után fél évig teljesen normális....majd nyáron újra visszatérünk van-e még probléma.
katuska79

Sziasztok!

Zitocs: Viola nagyon édes. Hát, hogy pont egy ilyen élethű patkány a barátja! :D (láttam én is az IKEA-ban)

Moffli: ne mondj ilyeneket! Sminkeld ki magad, fesd be a hajad, és máris jobb lesz a közérzeted! Igenis emelt fővel kell járnod. Ott a szép kislányod. És hidd el, neki te vagy a legszebb a világon.

hajhullás: csomókban a szönyeg bolyhai közt, pedig naponta porszívózok.

Voltunk Ádámmal IKEA-zni. Régóta szerettem volna az étkezőbe a falra polcokat, úgyhogy azokat megvettem. Majd após felfúrja. Úgyis jön mosógépet szerelni. Kissé csapágyas, amit nem csodálok, mert naponta megy. Jön anyós is. Remélem, nem karmolom le a falat tőle.

krisz78

[quote="csöre74"]T írta:csöre74egnap jót rötyögtem Zazán. megkérdezte, van-e valaki a pocakban :lol: :lol: :lol:

és van? :wink: :lol:
örülök, hogy nincs láz!

Viola nagyon édes! Gyönyörű szeme van! Honnan szereztétek a keresztelős kalapot? Én is szeretnék ilyet Ágimanónak!

Hajhullás: csatlakozom :(

Katuska, köszi a receptet, nagyon jól hangzik!

Krisz, sok erőt anyósékhoz!
kisbogacs

Hanna, olvastam a blogod, aztán azt a régi bejegyzést, amit belinkeltél, aztán onnan kezdve jó másfél hónapon át sorban a többit, Zsebi másfél centis koráig... Nem vagyok egy szentimentális leány, de úgy bőgtem...
kisbogacs

Hanna! Olivér nagyon édes a videón ahogy a tigrissel játszik!
katuska79

Krisz: még nem néztem C&A-ban, de a héten remélem el tudok szabadulni egy kicsit (jön nagyi-babysitter :D ) és akkor oda is benézek.

Hajhullás: csatlakozom :oops: Néha sírni lenne kedvem egy-egy hajmosás alkalmával és én is mindig mindenhonnan a hajaimat szedegetem. Már én is gondolkodtam azon, hogy levágatom, de Apa utálja a rövid hajat (mármint neki az van, csak nekem ne legyen :D ) és hát attól nem lesz jobb a hajhullás, csak nem olyan feltűnő.

Kriszti: én is megnéztem Ágibabát, nagyon aranyos és tényleg sokat változott az utóbbi időben.

Zitocs: Violának olyan szép szemei vannak :D És Bálinthoz képest egy hajasbaba :D

Moffli: ne foglalkozz már vadidegenekkel! Amúgy meg le vannak sajnálva, ha ilyeneket gondolnak! Szerintem amúgy nem gondolnak semmi ilyesmit, csak irigykednek Rád Noi miatt :D Küldök fényposttal egy jó adag önbizalmat!

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Sziasztok!

Nagyon eltűntem bocsi!!!
Gyönyörű,szépséges mindegyik babuci!!! Majd hozok én is képet!!!

Rólunk pár szóban,majd próbálok visszaolvasni :oops:
Martin rengeteget dumál,kacag,hanyatt fekve a lába az égben állandóan,nem is értem,hogy bírja hasizommal :lol: Könyököl,nézeget és közben csorgatja a nyálát :lol: Sportkocsiban sétálunk már nagyon ügyin,a fekvő póz felé közelítve,de már jól szétlát és mosolyog mindenkre,mindenki meg is csodálja az utcán,boltban :D Anya meg őrületesen büszke!!! :oops:

Jövő hétfőn megyünk 4 hós oltásra! Szépen növögetünk, tegnap este 7410 g-ot mértem a heti mérésen, hosszra is nyúltunk,de centink nincsen :oops: :lol:

Nemsokára megyünk egy kis barátnőnkkel sétizni,2 hét van köztük Johanna javára :wink: Holnap meg egy kis haverral, ő másfél hónappal fiatalabb. És a szomszédéknál is jövő szerdán esedékes a szülés! Illetve barátnőmnél 28.-án,tiszta bababeső!

Ja,és tegnap megkóstoltuk az almalevet,hát csak úgy cuppogott és nyelt nagyokat! :D Hála,éjszaka is jól alszik,fél 11-től reggel 8 ig,meg előtte is egy 2.5 órát,olyan fél 8-tól.

KépKép

KépKép
kata8110

Kriszti! hú miylen sokat változott Ágnes a képeken! Az élt egy néger afrikábant feltennéd a blogba? NEm jut eszembe a folytatás...addig megy, hogy : úgy nőtt fel a szaharában, mint egy fekete pont.

A másik apróságok bologdban olvastam azt a kommentet miszerint ez a Te blogod, jogod van arról írni benne amiről akarsz. Na én épp ma akadtam ki, hogy már őszinte sem lehetek mert tuti valaki megbántódik...holott nem ez a cél. PL anyukám állandóan fejemre olvassa, hogy pl miért szidom a gyereket, anyóst, férjet stb. Ezek szerint mindig oylan dolgokat kéne írnom ami a mamáknak tetsző? ???? Jópofiznom kéne állandóan? A gyerekeim, a magam részére írom elsősorban....akinek nem tetszik az ne olvassa nem igaz?
katuska79

Kata! de jó ez a sok baba! A lábemelésen én is mindig lesek....nem semmi milyen hasizom kell hozzá:)
katuska79

Kriszti: :lol: :lol: :lol: hát, nem sok esélyt adunk neki :wink:

Kata: végre hallunk Rólatok :D Mekkora Martin :shock: És még aggódtál miatta :roll: :lol:
Babaeső: öcséméknek még 5 hét van hátra a szülésig, a szomszédomnak 4, az oviban 2 kismamának szintén kb ennyi :D Valami lehetett a levegőben errefelé ősszel :lol: :lol: :lol:

Hajhullás 2: én levágattam... könnyebb felporszívózni :? így meg persze mindig kócos, igaz, amikor hosszú volt, akkor is kócos volt :roll: :lol:

Lábemelés: Saci nem sok esélyt ad neki :) amint leteszem, már fordul hasra, berodeózza az egész játszószőnyeget és környékét :) háton nagyon keveset van :) Épp azon gondolkodtam, van-e értelme naponta kétszer felmosni, vagy hagyjam, hogy Saci a koszos (relatív) padlón csúszkoráljon... de esélytelen, hogy állandóan felmossak. Ezért marad a kettes verzió :roll:

Csöre
csöre74

Csöre: azta, de ügyes Saci! Nálunk a forgolódás még nem nagyon megy, az oldalra fordulással próbálkozik már Bálint, de azért van még mit gyakorolnia :D Viszont lábemelésben már profik vagyunk :D

Kata: már kipróbáltátok a sportkocsit? Azt 150 fokig lehet dönteni, ugye?

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Csöre: most is aggódom :lol: Hogy nem túl dagi-e ? :lol: Vicceleeeeeeek :lol:

Hajhullás: sírni tudnék én is! Szombaton fodrász,szerintem nyisszantunk belőle, mert ez egy botrány! Csak Apa nálunk is megsiratja,ha levágatom :lol: Na jó,nem tüsire azért! :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Edit: Martin szegény majd kifejeli már a mózest,meg dög meleg van benne.úgyhogy 1 hete már sportban járunk és imádja! Szerintem 170 fokif,azt hiszem, de szemre tényleg fekszik benne!

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: szerény 1110 grammal több, mint Saci :wink: :lol: :lol: :lol: muti képet a kis "dagiról" :lol:

Csöre
csöre74

Figyi csajok,babaeső kapcsán: ha még nem jött meg,egyáltalán,szedem a bogyót, ami ki tudja,mennyire tuti,akkor honnan derül ki,ha esetleg van vmi? Persze, bizti nincs,csak z elv érdekelne :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre: este dobok,mert most Anyuéknál vagyunk,a képek meg az otthonin :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: lapozz vissza az elejére, milyenek a korai tünetek :wink: :lol: :lol: :lol: de az is lehet, hogy csak a hasad kezd nőni :)

Csöre
csöre74

Csöre: no jó,ez eddig nekem is megy :lol: Persze,amilyen aktívak vagyunk Apával :oops: Eddig 2-szer (kettőször!) sikerült :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: ne aggódj, lehet, hogy szoptatás alatt nem is jön meg egyáltalán :wink:
Saci lassan 3 órája alszik...

Csöre
csöre74

Csöre: Bálint most lépte át a 3 órát alvásban! Valami álommanó garázdálkodott a környéken :D Reméelm nem lesz meg ennek a böjtje éjszaka :oops:

Kata: mi se állunk sokkal jobban :oops: engem azzal vigasztalt egy tavaly szült barátnőm, hogy nekik fél év kellett, mire visszazökkentek a "régi" kerékvágásba :oops:

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Gyönyörűek a csemeték!
Vendég

Edit: ó, nekünk még szokott lenni egy 4-6-ig alvás is, nem tudom, azzal mi lesz így :roll: Közben mi is átléptük a 3 órát. Az a baj, ha nem alszik 5-ig, 6-ig, akkor be fog ájulni 6-kor, ébredni 9-kor, és bulizni éjfélig :? de nem keltem, lehet, hogy a tegnapi oltástól kába.

Csöre
csöre74

Hahó!
Ma voltunk oltáson.. Fiam 7750 gramm... :oops: :lol: Doki néni szerint : "méretes példány", de azt mondta, nem kövér a gyerek, hanem nagyon nagy :) A hajától kifeküdtek, hogy menniyre szeretik a vöri fiúkat, és megdícsérték, hogy mlyen jól áll neki a nyaklánc, és mekkora bohóc.
A bukásra kaptunk Nutritont, na és azért is, mert még mindig 7-szer eszik, és valószínű a sok bukás miatt éhezik meg ilyen sűrűn..Remélem segíteni fog.. :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: Bálint is 7-szer eszik, pedig ő nem is bukik sokat :oops:

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Sziasztok!

Tényleg gyönyörűek itt a babák egytől egyig.

Csatlakozom a hajhullatósok táborához :cry: .

Nekünk nincs mérlegünk, de én is sokkal több lehetek, mint a kezdő súlyom. Szerintem én híztam is, mióta hazajöttünk a kórházból, legalábbis úgy érzem. Persze nem is csodálkozom, mert terhesség előtt naponta csak 2x ettem, most meg legalábbb 3x, és az édességet nem bírom elfelejteni sajnos. Így aztán elkezdtem a Rubint Réka féle baba-mama tornát, Julcsi élvezi.

Blog: én éppen ezért tartom titokban, hogy létezik. Csak a férjem és én tudunk róla, és írunk bele, aztán majd Julcsi is elolvashatja, ha nagyobb lesz.

A forgás nekünk is nagyon megy, de nagyrészt csak hátról hasra, az is csak az egyik oldalra. Viszont amilyen keveset volt eddig hason, mert utálta, most annál többet. Letesszük, és már fordul is, akárcsak Csörének.

Képzeljétek, kijött két fogacskája Julcsinak. Az elsőn már túl vagyunk, a másodikat még szenvedi. Remélem, az sem tart már sokáig.

Kép
petne

Gyorsan gyártottam képeket,nehogy adós maradjak :lol:

Kalapom-pom-pom a szemembe borítom :lol:

Kép

Hunci

Kép

Én csak itt ülök...

Kép

KépKép

KépKép
kata8110

Minden baba csuda aranyos és helyes.
A Joel most elég nyűgős szerintem az idő miatt eléggé be van borulva, és most nem lehetett annyit kinn amennyit szokott.
Egyenlőre még ott tartunk az éjszakával, hogy 3 óránként kel föl.
De most megint 2 napja nem kakilt, bár pukikat hallok. :D
Nekem is eléggé hullik a hajam pedig már nem hosszú hanem rövid, bár jó lenne eljutnom valamikor fodrászhoz, mert már ráférne az igazítás. :D
Voltunk tegnap ortopédia kontrollon negatív és már nem is kell mennünk többet.
Jövőhéten szerdán 4 hónapos szurit kapja, sajna a doktor nénink szabin van így helyettesítik őt.

manocskak

Kata! legkésőbb mikor elkezd mozogni észre fogod venni...én is épp ezen filóztam ma!

Hihetetlen, hogy mindig kell egy hülyének lennie legalább a játszótéren! Volt egy kislány egyébként egy tündérszép lány kb 4-5 éves. Először nem engedte, hogy Máté lecsússzon, majd amikor Máté ment utána fel a lépcsőn megpróbálta fejbe rúgni kétszer is. Még jó, hogy csak súrolta és én ott voltam. Rászóltam, hogy mit csinál (anyja sehol...) erre nagypofával beszól nekem, hogy nem vagyok az anyukája ne szidjam meg! NA erre mondtam neki, hogy a kisfiúnak viszont én vagyok az anyukája és ha bántani meri akkor igenis rászólok sőt! Na ekkor visszaszólt, hogy különben sem játszhat senki ezen a játékon! Én meg mondtam neki, hogy hát kisanyám ezt bizony nem Te fogod szabályozni! Aztán átment egy másik játékra is rendezkedni...Ja és Máté barátnőjét Timit lelökte egy kisfiú a csúszdáról és az anyja még csak annyit sem szólt, hogy bocs....Még Máté szeme is könnyes lett ahogy Timi sírt.
katuska79

Gyors bekukk!!!

Hú Katuska, van önuralmad!!! Én nem is tudom, hogy fogom kezelni az ilyen kis idiótákat, meg a még hülyébb szülőket... :roll:

Ma voltunk a gyerekorvosnál receptet íratni aztán egy baba úgy sírt (Milán éhes sírására hajazott), de az anyja igencsak fiatalka volt, és nem megetette a picit, ha nem tömte a cumit a szájába, meg rázta a gyereket, hátha elhallgat. Naggggyon nehezen álltam meg, hogy ne kérdezzem: nem megetetni kellene?! Apácska is nehezen viselte, pedig ő férfiből van... Amikor meg kijöttünk egy nő ült a padon pár hónapos baba az ölében, egy kezében mobillal próbálta fotózni, a másik kezével meg hátul fogta a jerkőc garabancát (a bodyt összefogva tartotta), de a gyerek elfordult és jól megrázta, hogy rá figyeljen :shock: Azt hittem helyben becarok, Apácska is azt mondta, hogy úristen és rázta a fejét. Komolyan mondom, ha én szabályozhatnám, hogy ki szülhet gyereket, azt hiszem pár száz éven belül kihalna a magyar nép....
Na, én is kifüstölögtem magam... :evil:

Lucus: Zille is gyönyörű, csodaszép szemei vannak neki is ;)

Zitocs: Viola nagyon édes, ő sem panaszkodhat a szemeire :D

Kata: Martint megmutattam Apának (veled már találkozott), mondta, hogy nagyon aranyos Martin, és hogy hasonlít rád :D

Most több reagálásra nincs időm, mert követel kisfiam, holnap jövök, és folytatom!

biga.csiga

Biga.Csiga! Biztos gyerek dokinál volt ez? Nem bolondok házában?
katuska79

Kata, végre hogy felbukkantál! Martin hihetetlenül sokat nőtt és változott, de még mindig nagyon huncut kis kópé :D Ejha, ez aztán szép éjszakai alvás! 7410, ez sem semmi! Csak hogy többé sose aggódj, tájékoztatásul: mi még el sem értük a 6 kilót :)

Katuska,

Élt egy néger Afrikában
nem járatták iskolába
Úgy nőtt fel a Szaharában
mint egy fekete pont.
Elvesztette a kabátját
mégsem kapott soha náthát
Mert mint tudjuk Afrikában
nincsen semmire gond.
Hókusz-pókusz
csüng a fán egy kókusz
Arra megy egy szerecsen
és megrázza a fát.
Rázza, rázza
s közben magyarázza
Hogy mennyire szereti
a forró Afrikát.
Kacagó leopárd
sötét az éj
Hallani a dzsungelből
a tam-tam dob zenét.
hú!

Blogolás: nekem 3 blogom van (illetve már 4 :roll: )
  1. Az első Ágnesről szól, hogy hogyan fejlődik - ezen jó esetben nem bántódhat meg senki
  2. A második az egyéb, a "világgal megosztandó gondolataim" tartalmazza, ebben leírom azt is ha tele van a hócipőm, de igyekszem úgy megfogalmazni, hogy ha a közvetlen környezetemből van elegem, a nevük akkor se szerepeljen. Mert a gőzt ki akarom engedni, viszont a hátam közepére sem kell még egy újabb konfliktus.
    Pl. leírtam,hogy valaki bántott hogy lusta vagyok és szerintem meg bekaphatja, de azt nem írtam oda, hogy ez a valaki az anyósom volt.
    http://szilbog.blogspot.com/2009/04/sertett-buszkeseg.html
  3. A harmadik blogom nem publikus, rajtam kívül senki nem látja. Ebben van minden, ami történt, és amit érzek. Nevekkel, unalmas részletekkel, stb. együtt.
  4. És van egy negyedik készülőben a receptjeimmel :)

A blogolás egyfajta nyilvánosság, közszereplés, amivel együtt jár mindenféle kritika, ezt fel kell vállalni. És szerintem igenis lehet őszintének lenni, sőt, másképp mi értelme van az írásnak? Akinek nem tetszik, majd nem olvassa. Akinek meg nekem nem tetszik a véleménye, hát moderálom a kommentjét :lol: De egyre én mindig figyelek: ha valakivel nézeteltérésem van, azt ne a blogból tudja meg az illető. Mert ugye pl. szakítani sem illik sms-ben...
Hosszú voltam, bocs, de ez a téma nem ment rövidebben :oops:
kisbogacs

Játszótéren, gyerekorvosnál... elképedve olvasom ezeket a sztorikat! :shock: :shock:

Csöre, lehet áramszünet volt kilenc hónapja :lol: :lol:

MÁgi
, majd szólj, hogy bevállt-e a Nutriton! Ha igen, lehet én is iratok fel, nekem is sok már az állandó bukás és a másfél-két óránként etetés. :( A hordozóra sajnos én is nemet mondok :( Volt egy-két szócsatánk párommal a témában, de alul maradtam, csak nem voltam képes meggyőzni miért is kell a kendőn (és a babakocsin) kívül nekünk még bármi más babahordozó eszköz. :(

Gratulálok Julcsi első fogacskájához! :)
kisbogacs

Köszönjük a bókokat!

Kriszti: a kalapot a brendonos rucihoz adták- ha ilyesmin gondolkodtok, ne higgyetek az internetes oldal adatainak- ez a ruha, ami a lányomon van "papíron" 74-es méret... no a gyerek a legutóbbi mérés szerint 58 cm és alig több, mint 5kg. De valahogy jó volt rá a ruha. Persze nem gond az, ha ősszel még jobban áll majd rajta :D Viszont nagyon cuki madeirás kalap van a H&M-ben!

Móni:
Violán is észreveszem, hogy már megszokta a kinti jövés-menést, és kiborul, ha 1-2 nap "szobafogságra" kényszerülünk... Gratula a jó eredményhez!

Petne: én élőben próbálom ezt a baba-mama tornát- az első alkalommal Viola a felénél úgy döntött, hogy inkább karizom gyakorlatok keretében őt emelgessem, mintsem a hasizmomat hozzam helyre :D Holnap újra próbálkozom! Gratula a kis fogacskához!

Kata:
jajj, gyönyörű a fiad! Az az első kép, a kalappal- olyan, mintha egy ilyen régi filmből lenne- a híres szinészek néztek ki így, a szívtipró pasik a filmekben :D Tetszett az almalé? Próbáltál már mást is? Rögtön elfogadta?

Katuska, Biga.csiga:
Micsoda sztorik?! :shock:

Mágnes: szóval sikert arattatok a dokinál :D Remélem, a probléma megoldódik!

Hajhullás: nálam is elkezdődött, kb. 1 hete veszem észre, hogy versenyt hullajtjuk Manóval :D Remélem, nekem több marad, mint amennyi most neki van... A fodrászom most nem is ritkította annyit a hajamat, mint szokta- nekem eredendően túl sok volt, a fejemen iszonyú idétlen búraszerűen tud állni pár hét után, úgyhogy egyenlőre nem bánom a csökkenést- rövid hajnál a túl sok ciki...

7-szeri étkezés: az tényleg sok? Mert Viola is annyiszor eszik... Sőt, én is majdnem annyiszor eszem... :oops:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Lucus:nem csodálom, hogy ez a kedvenc képed! Nagyon szép Zille és ez a nézés! Látom ő is szereti az ujjacskát!:D

kisbogacs, lucus:sajnálom a bukást! Remélem, ha már tud pl. ülni, ez megszűnik!

Köszönöm, hogy mellettem álltok és próbáltok erőt adni! Az a baj, hogy eddig sem volt sok önbizalmam, de ez most még a picit is kitörötlte.:( Büszke is vagyok a kislányomra! És majd ha már ül, akkor mindenki úgyis őt fogja nézni, és ott meg is áll a tekintetük, így engem nem vesznek észre.:D Csak addig kell kihúzni.:D

katuska:sajnos nem tudok elmenni edzőterembe, de a cd nem is rossz ötlet! És honnan lehet letölteni? Mert párom nem enged venni, mondván úgysem csinálnám.:( Ami biztos siker lenne, az a szobabringa, mert bicajozni szeretek, de persze azt sem kapok.:( Már tervezem a fodrászt, és most azon agyalok,hogy levágassam, vagy ne a hajam.:s Ha meghagynám a mostanit, azt össze lehet kötni a melegben, viszont párom kibontva szereti, és persze Noi is, mert bele lehet markolni.:D Én viszont már unom, és kéne egy kis változtatás, de nem tudom, mennyire lehet egy rövidebb haj most előnyös nekem.:( Nehéz kérdés.
Nekem ugyan nem hullik annyira a hajam, de iszonyat zsírosodik. Eddig 4-5 napot kibírt, most meg 2 naponta moshatom.:(

csöre:nagyon tetszett Zaza beszólása.:D Örülök, hogy Saci nem érezte meg nagyon a szurit!

Maszatmanó:Jajj, de édes Viola!!Igazi baba, olyan cuki!!!!!!És abban a kalapban tényleg igazi hölgy!Fura ízlése van, egy patkány??...:D

kata:örülök,hogy minden ok veletek!!!ÉS szép súlya van már Martinnak! Szupi, hogy ilyen sok baba van körülöttetek, így lesz játszópajtás! Nagyon szép, kerek pofija van Martinnak! És az a huncut nézés!

Mágnes:húhhhhhú, micsoda méret! :D Bizti nem éhezik az a gyerek! :D Tetszik a doki hozzáállása is! :D Remélem segít az új szer!

Petne:ügye Julcsi baba is! ÉS grat. A fogacskákhoz!

Katuska:ez hihetetlen! És hol van ilyenkor az anyja?! Gondolom trécsel a padon...Mi is néha elnézünk játszira, hogy szokjam a közeget.:D És persze felkészüljek a mai gyerekekhez...

biga.csiga:ilyenkor gondolkodik el az ember, hogy mi lesz szegény gyerekekből, ha a szülő ilyen. Bár én is előre félek a dokitól, megint mit fog művelni, mert van egy olyan érzésem, hogy megint végigüvölti.:( Én múltkor is próbáltam megszopatni, de sajna attól sem nyugodott meg.

Kisbogacs:én is sokat csatázom a kendő, vagy más hordozóalkalmatosság miatt. Nem érti meg, hogy a faluba be vagyok zárva, és csak a busz lehet a megoldás, ha már kocsim nincs, hogy kicsit kimozduljak, de ami van babakocsink, azt képtelenség buszra feltenni.:( Erre az a válasz, hogy arra a pár hónapra már minek, ha meg már tud ülni, veszünk esernyőre csukható sportkocsit. Ki vagyok segítve.:( Mire manó ül, addigra vége a nyárnak.

Mit lehet tenni a manóval, ha rájön az üvölthetnék?????Sajnos már nem csak a dokinál borul a bili, hanem minden idegen helyen, kivéve a Tescot, Interspart és az Obit. Mikor felismeri, hogy nem volt még azon a helyen, szívszorítóan üvölt, teli torokból. És min. fél óra, mire lecsitul, bár mit is csinálok vele.

Veletek is előfordult már, hogy szülés után úgy görcsöltetek, mint mensikor, de aztán mégsem lett semmi? Tegnap este 4 órán át görcsöltem, és elkönyveltem, hogy eddig tartott a hawai, most már nekem is megjön 1 év után. Erre semmi, azóta sem.:S

Kép
moffli82

Igen Moffli szokott olyan lenni, mintha meg akarna jönni aztán mégsem.

Az idegen helyzetekhez meg szoktatni kell Noémit. A legjobb amit tehetsz, hogy amikor rájön a sírhatnék az idegenség miatt, hogy magadhoz öleled és megnyugtatod esetleg kerestek egy csendes nyugodt sarkot. Lehet Petra is azért szeret kendő mögé bújva aludni mert így zárja ki a külvilágot és nyugtatja meg magát. Próbáld kitalálni mi az ami zavarja! Egy ember? VAlami kellemetlen emlék? Erős fény? Zaj? Huzat? Hideg, meleg stb azon a helyen? Próbáld meg az Ő szemszögéből szemlélni a félelmetes helyeket. A bevásárló központban lehet azért nem fél mert a fények, lelógó táblák, monoton zene és zajok tetszenek neki!
Egyébként meg midnen gyereknek van ilyen időszaka amikor a saját árnyékuktól is félnek. De elmúlik és újra érdeklődő barátságos kis emberkékké válnak.

Innen tudsz letölteni. (ha kell hozzá segítség szívesen elmagyarázom!)

http://barbara-dvd.blogspot.com/2008/05 ... gad-3.html
katuska79

Moffli! a babakocsira visszatérve. Vedd kezedbe az ügyet. Hirdesd meg a mostanit és vegyél az árán egy kisebb, könnyebb kocsit! Neked kell vele közlekedned nem a férjednek! (egyébként mi az első perctől kezdve sportkocsizunk nem kell megvárni amíg ülni tud! HA ébren van Petra én nem szoktam fektetni had nézelődjön. HA megdöntöm a támlát szinte úgy ül, mint a hordozóban.) Próbálj meg oylan kocsit nézni ami keskeny és nem több 8 kilónál! De a legtutibb, ha veszel a mostani árán egy könnyű lapra csukható sportkocsit és egy olcsó esernyőkocsit. (olyat már 5ezerért újan lehet venni!)
Lehet a párod azért nem akarja mert nem szeretné ha elmennétek otthonról???
katuska79

Halihó!

Hű, mennyit írtatok. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Nem is tudok válaszolni mindenkinek.

A gyerekek gyönyörűek!!!!!!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Katuska! Igazad van, a nézelődéssel kapcsolatban.
Én okos anyuka, odavoltam a mózesért, persze Olivér 2 és fél hónaposan kinőtte, és nem tetszett neki, hogy nem lát ki.
Jelenleg a hordozó van a vázra pattintva.

Kép
hanna30

Katuska! Jó volt a mosószóda?

Kép
hanna30

Jó reggelt!!!

Tündériek a babák!!!!

Mióta nem írtam, olyan sokat írtatok, hogy már nem tudom, mire is akartam reagálni.

Haj: nekem nem hullik, de zsírosodik. Sokkal jobban, mint régen. Amíg a pocakomban volt Bianka, addig sokkal jobb volt a helyzet. Érdekes, mit művel az emberrel a terhesség.

Bianka azóta is kel éjszakánként legalább egyszer. Korai volt még örülni az átaludt éjszakáknak.
És képzeljétek! Mióta bejött a meleg, folyamatosan próbáltam itatni őt forralt és lehűtött vízzel, de nem kellett neki, pedig sokszor annyira be volt horpadva a kis kutacsa, hogy már megijedtem.
Két napja nem volt előkészítve elég víz. Ilyen esetekre tartok itthon Jana bébivizet (mert ugyebár a tápihoz is kell). Megkínáltam vele és úgy itta, mint aki menten szomjan akart halni. Azóta is azt adom, az kell neki. Ennyire érzik a babák a különbséget????

Katuska: belinkelnéd nekem, hogy neked milyen babakocsid van???

Kép
jandrea

Halihó!
Kata: nagyon édes MArtin :) Tényleg olyan az elsőn, mint valami filmsztár :D
Moffli: ilyen diktátor a férjed?! OK, nekünk is volt egy-két meccsünk a hordozókkal kapcsolatban, sőt, babakocsink még mindig nincs (az öcsémékét használjuk, de náluk is jün pár hét múlva a baba), de a végén úgyis az van, amit én szeretnék (persze nem esek túlzásba).
Móni: Saci nem nyűgös ma.
Éjszaka: uff... tegnap ugye aludt déltől 1/2 5-ig, majd beájult 6-kor, és aludt 7-ig. Ezek után persze 8-kor még vígan volt. Elaludt a dr. House közben, de amikor le akartam tenni, felébredt. Éjfélig nyomta a sódert :shock: :? Szerencsére 9-ig aludt, és annak ellenére, hogy 1/2 7-kor keltem a nagyokat indítani, még vissza tudtam pihenni egy kicsit. Ez persze nem segít azon, hogy iszonyat álmos vagyok :?
Babakocsizás: Saci úgy könyveli el, hogy az alvásidő, így szépen elalszik a mózesben. Persze, ha már nem álmos, akkor kitör a lázadás, de igyekszem úgy időzíteni, hogy ez ne így legyen.
MÁgnes: hű, mekkora Beni!
7-szeri evés: Saci eddig 5-ször evett (beleértve az éjszakát is), most megijedhetett a heti átlag 100 gramm hízástól, így belehúzott úgy, hogy nem is számolom, hányszor eszik :D
MEgyek, mert hív :D szerintem újra álmos... jaj de el vagyunk csúszva :?

Csöre
csöre74

Fáradt volt, azért volt nyűgős hagytam egy kicsit hagy nyafogjon és magától elaludt, én is vele együtt. :oops: :oops:
A párom olyan pipa, tegnap előtt lekaszálta a füvet, hogy legyen az állatoknak szénájuk, tegnap akarta összeszedni a fiukkal erre esik egyfolytában az eső. :evil:
Pedig olyan sok lett volna. :(

Kaptunk egy szép nagy járókát amit egy olyan szomszédtól kaptam akinek iker fiai vannak. Sajna még nem volt alkalmam beletenni a Joelt az eső miatt. :(

manocskak

Eső: bár itt is esne :? tegnap reggel szemerkélt, meg napközben is kicsit, de annyi. A fű kiégve, a növények kókadnak, pedig locsolok ezerrel... :? Most is csak szemerkél, nem az a jó kis áztatós eső :(

Víz: ma próbálom először (újra, több hó után), forraltam vizet, meglátjuk.

Csöre
csöre74

Én is gondolkozom azon amikor olyan meleg van mint amilyen hétfőn is volt közel 30 fok, akkor adok neki valami plusz folyadékot, de valaki azt mondta nekem, ha még csak szopik akkor ne adjak neki mást.
Szerintetek se adjak neki addig semmit?

manocskak

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: