A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok!

Köszi a válaszokat, már azt hittem rossz anya vagyok, mert én nem nagyon szeretnék felkelni éjszaka sem szoptatni, sem fejni. Persze az más, ha Bianka igényli, felébred, nyílván megszoptatom (ahogy ma éjszaka is, nem tudom, mi volt vele, de felkelt 3-kor és 6-kor enni, biztos a tanácsadó rendelkezik telepatikus képességekkel :lol: ). Egyébként a szoptatasert.hu-n találtam rá az e-mail címre, ahova elküldtem a problémámat.
Ja! És azt is írta, hogy a kislányom 1kg-mal több, mint ami elfogadható lenne!!!! (most 6480 gr). Most írtam neki, hogy azóta, hogy kap tápszert (kb. 2 hónap alatt) 1 kg-ot hízott, tehát a hízása többségét még az anyatejes időszakban szedtük össze.
Azért még kíváncsi vagyok, mit ír a fejésre, mert arra egyáltalán nem reagált, pedig azt is leírtam az előző levélben.
Mindegy! Elhatároztam, nem stresszelek rajta! Amíg tudom, szoptatom, tápszeres kiegészítéssel.

Kép
jandrea

Na, végre beengedett a Babanet... :evil:

Vicky: Levente GYÖNYÖRŰ!!! Kiköpi, mi?! A kis ínyenc! :D A másik témában: nem tudom, hogy nekem "megjött"-e már, mert 1-szer volt, aztán azóta se...

Enikő: Milán nagyon-nagyon ügyesen használja a kezét!

Tejci krízisek, szoptatás: hát nem tudom, azt hiszem, Vickyvel értek egyet- ahelyett, hogy görcsölünk, tönkretesszük magunkat- egy kis tápszer valóban nem az ördögtől fogant dolog, bármit is mond az LLL. Bár enyim gyerek persze a tápszert kiköpi :roll: igaz, csak egyszer próbáltuk, és már nem volt túl éhes...

Csöre: azért ne add fel- tegnap Manó SIMÁN megitta a tejet cumisüvegből! Hetek óta megy a hiszti, a könyörgés, órákon keresztül, most meg minden probléma nélkül benyakalta az egész 170ml-t. A módszerem a rendszeres próbálkozás, sok könyörgés és magyarázás volt (no, nem valami profi trükk, elismerem :D )

Mágnes: :D :D most, hogy a lányom újra evett cumisüvegből, már megint van remény, hogy összehozzuk a fiatalokat :D Rém ciki lett volna úgy randit szervezni, hogy Viola még mindig cicin lóg 3 óránként :lol:

Éjszakák:
nálatok most mi a helyzet? Ma éjjel megint 2-szer kellett felkelnem hozzá, 2-kor és háromnegyed 5-kor. Nem tudom eldönteni, hogy fázott (átlálltunk egy vékonyabb hálózsákra), az a gond, hogy visszaköltöztem Apához, és a bébiőrrel alszik- vagy megint fejlődési ugrás van... esetleg a szél zavarta...

Katuska: köszi a kanalas tippet! Fogom alkalmazni- most egyenlőre a cumisüveg nem mumus, de más kajálásnál is bejön majd, gondolom...

Bébiőr: ki vagyok akadva az Angelcare-re! :evil: Most úgy használom, hogy éjjel a másik szobába továbbítja Manó hangját, ha nyüzsögni kezd. DE! Ahányszor lekapcsolom Viola szobájában a kütyüt szoptatás miatt, szülői egység elkezd recsegni, hosszan és hangosan, és felébreszti Apát a másik szobában. Ki találta ki ezt a hülyeséget?! Emellett tök nehéz helyesen beállítani ezeket a nyamvadt kis tolókapcsolókat- most éppen melyik állásban van- mindig elkezed tikk-kelni :evil: és felébreszti a gyereket... :evil:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Csöre: jajj, de édes Saca! Én is fogok ilyen olvasós képet csinálni! :D

Jandrea: szóval ma éjjel Bianka se aludt... legalább nem vagyok egyedül :? Szoptatási tanácsadó: végül is szoptatási tanácsot kértél tőle- és azt mondta, nem túl kreatívan és nem túl problémaorientáltan, hogy szoptass ezerrel. Ne húzd fel magad rajta!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Alvás: Saci aludt 4:30-ig, utána 7:45-ig.
Angelcare: nekünk csak légzésfigyelős, külön bébiőrünk van (az előbb megvolt, mint a légzésfigyelő), eddig nem volt gond vele.
OK, Zitocs, nem adom fel :) Jövő kedden anyák napja az iskolában, majd akkor újra tesztelünk... ha tudunk. Saca megint 4-5 óránként eszik, lehet, hogy simán kibírja.
Andrea: mi az, hogy elfogadható súly?! Komolyan beájulok! Szerintem ne levelezz velük. Már bocs, hogy ilyet írok, de az olyan ember, aki elfogadható súlyról ír egy baba esetében, akkor, amikor minden baba máshogy gyarapodik, máshogy fejlődik :shock: :evil: nem tudom, én nem adnék a véleményére.
A három gyerekem súlya 3 hónaposan: 7230 (Zaza), 5650 (Mesi), 5750 (Saca). Most akkor mi az elfogadható? Zaza extrém dagadt, miközben Mesi sovány, és Saca is eléggé? Vagy mi? Mindhárman egészségesek, szépek, okosak (én meg cseppet sem elfogult :lol:). Szóval ezzel a megjegyzéssel szerintem ne foglalkozz. Na, jól kipuffogtam magam :roll: :lol:

Csöre
csöre74

Andi: gondolom azt nem kérdezte, mekkor súllyal született Bianka? Pedig evidens, hogy egy nagy súllyal született baba súlya három hónaposan még jóval több, mint egy kis súllyal született babáé.

Csöre: a "hátizsákos" kép nagyon jó! :lol: :lol: Persze a többi is. :lol: Szép ez a lyány.

Tök jót csináltam anyák napjára a nagyiknak Ádámkától. Power pointos bemutató Ádi legjobb fotóiból, feliratozva, Cserháti Édes kisfiam c. számára. Szerintem lesz meghatódás. Megmutatnám nektek is, de ide fel lehet linkelni valahogy Power Pointot?

krisz78

Csöre: gyönyörű Sacika!
Azért külön tornamutatvány lehet hátra kötni a hordozóban! Én még nem próbáltam, de nem nagyon merem.

Szoptatási tanácsadó: egyáltalán nem húzom fel magam rajta. Belátom, biztosan több lenne a tejem, ha éjszaka is fejnék és napközben is akár óránként cicire tenném. Megjegyzem, kb. egy hónapig csináltam, hogy óránként is cicire került délután, akkor még fel is ébredt éjszakáként és nem lett több tejem. Én meg bizony nem éheztettem a gyereket, este kapott tápszert. Szerinte nem kellett volna, mert a súlygyarapodása nem indokolta. Dehát ha egyszer sírt!!! Na mindegy! Nem keresek mentségeket, lehet, én is hibás vagyok abban, hogy kevesebb a tejem, dehát egy anya csak nem hagyja éhezni a gyerekét. És pont, hogy azóta hízik kevesebbet, hogy kapja a tápszert, tehát nem hinném, hogy "túletetem". A tanácsadót sem hibáztatom, ő biztosan csak jót akar, csakhát a kivitelezés nem könnyű, ha sír a kisbabám az éhségtől.

Kép
jandrea

Krisz: megkérdezte. Ennek ellenére sokallja a hízást.
A power pointos bemutató nagyon jó ötlet!!!!

Kép
jandrea

Köszi a Saca méltatásokat :)
Hátizsák: hááát, szerintem még én is várok kicsit a hátrakötözéssel, csak tegnap úgy megjött rá a kedvem, hogy gondoltam, kipróbálom, sikerül-e :) nem volt tökéletes a kötés, mert kicsit laza lett, de legközelebb jobb lesz :) A hegyekben már nagyon nehéz lesz elöl, ezért szerintem ott is kénytelen leszek hátra kötni.

Andrea: szerintem se éheztesd, a tele hasú baba sokkal kiegyensúlyozottabb, és a telehasú baba anyukája is :wink:

Krisz: jó ötlet a ppt :) én szerintem nyomtatni fogok valami kis montázst, mert nem mindegyik nagymami kompjúterizált :) nem beszélve a dédiről :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre: nagyon édes a bébid :) a többi gyerkőcről is tegyél képeket

Jandrea: Nekem is tanácsolták hogy keressek szoptatási tanácsadót de nem tettem-minek stresszeljem Magam.
Nyugalom, fincsi tápláló kaják sok ivás és lesz tejcsi :wink: ha meg mégsem elég akkor tápi amikből már szuperek vannak.
Én 2 hónapig stresszeltem, óránként etettem, fejtem, hulla lettem- kikészültem nem érdemes.
Jelenleg napközben szopi és az éjszakai nagy alvás előtt tápi - így babó is és én is kiegyensúlyozott vagyok.

Krisz: én már a gondolattól is elbőgöm Magam (mostanában ilyen érzékeny vagyok) :oops: szerintem szuper ajándék

sahli

Jandrea! Tényleg ne stresszeld magad emiatt! Ezek a szoptatási tanácsadók a tanácsaikkal engem is jó párszor az elkeseredésbe, depresszióba kergettek. Azt hiszik mind egyformák a gyerekek, meg a mamák és mindeniknél minden tanácsuk ugyanúgy működni fog! :twisted:
Ez a minéltöbbetszoptatom annáltöbbtejem lesz nálam sem jött be, viszont helyette a minéltöbbeszoptatom, annálkevesebb tejem lett bejött! :D
És mit javasoltak, a + 1 kg-ot faragd le róla? :lol:

Csöre! Saci továbbra is tünemény! Jaj, úúúgy szeretnék egy kicsi lányt is! :lol:

Zitocs! Gratulálok a cumisüvegből evéshez! Nagyon ügyi és kitartó vagy! Milyen üveget használtok?
Bébiőrhöz nem tudok hozzászolni, nekünk nincs. Ill. van, de nem használjuk.

Krisz! De ügyes vagy! Én is! Én is akarok! Hogy csináltad?
A YouTube-ra próbáltad? Oda azt hiszem fel lehet tenni!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: Elméletileg fel lehet tenni a youtube-ra, de át kell konvertálni. Az meg nem megy. :oops: Majd megfűzöm a férjem, hátha megcsinálja. Amúgy tök egyszerű volt az alapot elkészíteni, csak a zene alátöltése nem ment. De ilyenkor jó egy ügyes férj! :lol: Ha van a gépeden power point akkor oda a képeket be tudod illesztgetni, hátteret csinálni, feliratozni, időzíteni, hogy hány mp-enként kövessék egymást a képek stb. A zene alátöltéshez , szerkesztéséhez meg valami program kellett. Ezt nem tudom. Ehhez már hülye vagyok. :oops:

krisz78

Krisz! Lehet én is megpróbálkozom vele!

Csöre neked akartam még írni, hogy ha a nagyiknak van DVD lejátszója az ilyen képeket a TV-ben is meg tudják nézni! :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Rég nem jártam erre, de Martin egyszerűen minden időmet kitölti,olyan kis eleven :lol:

Gyorsan teszek pár képet, aztán majd igyekszem visszaolvasni!

Rötyögök!!!! :lol:
Kép

Olvasok!! Jajj má' Anya,nem mondod,hogy ez nem ehető???! :shock:

Kép

KépKép

KépKép
kata8110

Tejci/tápi: támogatom,hogy nem kell ezen heccelni magunkat!!! Sokkal fontosabb egy jóllakott,kiegyensúlyozott baba és egy nyugodt anyuka,mint a nagy elv,hogy az én gyerekem csak anyatejes, akkor is, ha fele annyi van,mint kellene....Nekem is pótolni kell, de így nyugodt vagyok! (Persze igyekszem szaporítani a tejcit,ahogy tudom!!!)

KépKép

KépKép
kata8110

Jadrea: és hogyhogy Bianka egy kilóval nehezebb a kelleténél?? Én tegnap 6860 grammot mértem a heti mérésen este.... Pedig nem kövér Martin sem :roll: Arról nem beszélve,hohgy egyszer írtam az LLL-nek,na azótais válaszolnak.....erről ennyit.... :twisted:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata8110: nem tudom, én sem értem igazán. Hiszen itt a topikban a legtöbb baba hasonló súlyban van.

Kaptam választ!!!
Bemásolom:
"Hát igen, ez gyakori jelenség, hogy sír a baba és tápszert rendelnek. Ez tipikusan 6 hetes és 3 hónapos korban szokott előfordulni. Át lehetett volna vészelni tápszer nélkül is, annál is inkább, mert a súlyfejlődés megfelelő volt. Egy ilyen 4 kilós csecsemőnél még az is normális, ha egy hónapos korára csak a születési súlyánál van. Az a javaslatom, hogy próbáljon meg kézzel fejni, mert lehet, hogy csak a mellszívózást nem bírja. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy nincs is szükség fejésre, mert a szopási hajlandósággal nincs baj. Váltott mellből szoptatás igény szerint, ha nem nyugszik meg, akkor más módon nyugtatás /bőrkontaktus, hurcoló kendő, egy ágyban alvás, éjszakai szoptatás, komfort szopik engedése stb/. Fejni csak akkor kell, ha úgy beindulna a tejtermelés, hogy meghaladná a baba igényét. Ilyenkor is csak tehermentesítés a cél, ami kézzel is megoldható. Most az sem lenne baj, ha átmenetileg egy-két hétig nem hízna semmit és a szopott tejmennyiség csak a folyadészükségletét fedezné átmenetileg. Utóbbi a pisis pelekák száma alapján megítélhető."

Hát... nem tudom. Én azért aggódtam volna, ha egy hónapos korára csak a születési súlyánál van. De persze én amúgy is paramami vagyok. Lehet, megpróbálom egy pár napig, de ha Bianka nyűgös, sírós, az engem is nagyon megvisel. Na majd meglátjuk!

Kép
jandrea

Szerintem sem érdemes parázni a tejen....van alternatíva akkor meg minek? Persze könyebb mellere tenni, mint cumisüveget mosni meg vizet forralni de azt is ki lehet bírni. Olyan gyorsan eltelik ez és eszik a hurkakolbászt majd ők is.

CSöre! Így kötöttem fel Mátét én is. Petrát még nem próbáltam de még elég sokat inog bicsaklik a feje úgyhogy ezzel még várok de majd tök jó lesz! De egyedül hogy kaptad hátra? Mert nekem Máté magától felmászott....

A power pointos szerkesztésnél a hang szerkesztést magában a power pointban kell csinálni. Van a beillesztésnél hang beillesztés de sokszor a másik gép már nem játsza le a hangot. NAgyon klassz videót, bemutatót lehet készíteni a windows movie maker-rel! Ott lehet régi stílusban, címmel mindennel együtt elkészíteni!
Én a Dm-es fotókönyvet készíttetem el! KB 60 oldal kinyomtatva, borítóval, háttérrel, elrendezéssel együtt. A honlapjukról kell letölteni a programot és aztán segít lépésről lépésre összeállítani a könyvet. Szerintem próbáljátok ki nagyon aranyos!
katuska79

Andrea! na ez nem is olyan vészes tanács.

Zitocs! Utólag is Boldog Néplapot!
katuska79

Katuska: :D Köszi!

Jandrea: Háát, az egy ágyban altatást én már tuti nem forszíroznám - épp most próbálok visszaköltözni Apához Manó szobájából (és eddig mindig a saját ágyában aludt), szóval a mi esetünkben ez nagy visszafejlődés lenne.

Amit nem értek, hogy én és a párom is csecsemőként 3 hónapos kor után már kezdtünk "normál" kajákat kapni (alma, krumpli, tudomisén mi)- és normális emberek lettünk (már relatíve :wink: ), akkor most miért görcsöljek azon, hogy esetleg néha kevesebb a tej Manóval, és valahogy hozzá kell pótolni?!

Cumisüveg: hát, tényleg csak annyit tudtunk tenni, hogy mindig újra és újra megkínáltuk, miközben ő üvöltött, hogy látni sem akarja, s közben nyugodt hangon magyaráztunk neki dolgokat, amiket nyilván nem ért (Nagylányok tudnak cumisüvegből is enni stb.) Amúgy Aventet használunk, mert mindenünk Avent- de vettem már más típust is- ha nem akarta, akkor egyik se volt jó...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Katuska: leterítettem a kendőt, belefektettem, pont a közepére, jól összefogtam a mellkasánál (szorosan), és a vállam fölött átemeltem. Ott a helyére ráztam,, eligazítottam a kendőt, és bekötöttem (kissé előrehajolva).
Saci egészen jól tartja már a fejét, de úgy csináltam, hogy a fejét is fedje a kendő, utána húztam le.

Csöre
csöre74

Sziasztok!

AZért nekem nagyon fura ez a tej-tápszer-hozzátáplálás ügy. AZ allergia az utóbbi évtizedekben lett népbetegség, ezzel együtt az ekcéma is és számos más kórság. PEdig ugye az elmúlt évtizedekben kezdődött ez a nagyon tudatos táplálkozási hullám felnőtteknél, gyerekeknél egyaránt......
Nekem mindkét fiam bőre totál ekcéma.....az orvosok szerint táplálkozással összefüggő....na de könyörgöm semmit nem kap a kicsi csak tápszert, HA start tápszert a patikából. Lehet, hogy ha adnék neki egy kis almát, répát, krumplit, ezt-azt (jó helyről ami nincsen agyonpermetezve) nem lenne semmi baja..........
RÉgen nem volt népbetegség az allergia, sem a csecsemőkori ekcéma igaz nem is volt HA start tápszer :twisted: :twisted: . Ennek fényében úgy gondoltam hogy mától elkezdek Zéténynek naponta egyszer gyümölcslevet adni. ELeninte 1-2 kanál préselt levet aztán egy kis pürét is...lassan -lassan, hátha egy délelőtti kaját ki tudunk váltani....

KépKép
peni

Peni,igazad van!

Én tök meglepődtem,mikor kérdeztem a dokinkat a 3 hós oltáson,hogy a hozzátápi mikortól jöhet?? Erre közli,hogy 6 hóig csak tej,ha kevés,akkor tápi :roll: Én is 4 hónapos koromtól kaptam almát és fokozatosan a többit és tessék,élek!
Persze,nem egyből a Nestlé féle lencse sonkával kombinációval nyitnék, de egy kis alma nem árthat,szerintem! Egy pár héten belül szerintem mi is nekiállunk, csak nasiként.

Milyen kicsi a világ!
Jövünk haza a sétából,összefutunk a szomszéd csajjal, kérdezget,hogy fejlődik Martin,mocorog-e stb...Mondom igazi kis motoregér, csak hasalni utál,meg éppen nem túl sokat forog! Erre ő, hogy szívesen megnézi, ugyanis gyermek gyógytornász! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Peni,igazad van!

Én tök meglepődtem,mikor kérdeztem a dokinkat a 3 hós oltáson,hogy a hozzátápi mikortól jöhet?? Erre közli,hogy 6 hóig csak tej,ha kevés,akkor tápi :roll: Én is 4 hónapos koromtól kaptam almát és fokozatosan a többit és tessék,élek!
Persze,nem egyből a Nestlé féle lencse sonkával kombinációval nyitnék, de egy kis alma nem árthat,szerintem! Egy pár héten belül szerintem mi is nekiállunk, csak nasiként.

Milyen kicsi a világ!
Jövünk haza a sétából,összefutunk a szomszéd csajjal, kérdezget,hogy fejlődik Martin,mocorog-e stb...Mondom igazi kis motoregér, csak hasalni utál,meg éppen nem túl sokat forog! Erre ő, hogy szívesen megnézi, ugyanis gyermek gyógytornász! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Banyek,dupla,bocs :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Végre idejutottam. Képek nagyon édesek, csudaszép babák vannak itt!!! :D

Megvolt az oltás csütörtökön elég jól bírtuk, Milánnak nem tetszett, hogy lefogták, akkor nyüszizett, aztán az oltás után jött rá, hogy vele most csináltak valamit, és akkor sírdogált egy cseppet, de nem volt vészes. Doki nénik támogatja a rota oltás, 2-szer majd 18 ezer, hát nem tudom. Azt mondta, hogy a gyerek védve legyen, ahhoz vagy 4-5-ször el kell kapnia ezt a betegséget, vagy oltunk. Tapasztalat? Vickyét olvastam, nem túl bíztató. Esetleg mások? Jandrea? Úgy rémlik ti is beadattátok.

Pénteken apa-fia nap volt, mert suliban voltam. Volt lefejve tejcsi, meg tápszert kapott Manó. Ha benyomott 100 milit rá fél órára gond nélkült nyöszörgött, Apácska meg aggódva hívott, hogy lehet éhes ez a gyerek, már annyit evett? Mondtam, hogy miért ne lehetne cicivel sincs fix napirendje kaja ügyben. És éhes volt, mert lazán benyomott még 70 mili anyatejet, majd bealdut.
Amúgy nagyon jól bírták a cicik a kiképzést, ebből is látszik, hogy nincs már annyi tejcsi, mint volt. Én gond nélkül pótolom tápszerrel, de általában napi egyszer elég, annak a mennyisége is változó, Milánon múlik, mert megtömni nem tudom. Tegnap 110-et evett, előző nap csak 50-et. Én bizony 3 hónapon át csináltam, hogy fejtem, akár éjjel is, de elég volt. Milán már gyorsabb evő, így előbb végzek ha cicin van, mintha fejnék. Éjjelente tehát szopi van, és napközben is, szinte mindig. Fejni egyáltalán nem kell. Max akkor szoktam, ha megyünk valahova, és lefejek, odadajuk neki, és akkor talán tovább elvan, de persze ez sem 100%. Mint kiderült én 4,5 hós koromig szopiztam, de akkor már 1-1,5 hónapja pótlás is ment mellé. Igaza van Krisznek alkati dolog az egész.

Az éjjelt még mindig nem alusszuk át, nem is tudom mikor fogjuk. Én igencsak fáradok már, ezért előfordul, hogy hajnalban pár órát Manó az ágyunkban alszik, mert már tud úgy szopizni, hogy én bealhatok mellette :oops: Ez sem rendszeres, Milán továbbra is elalszik egyedül, és a kiságy a fő alvóhelye, de nem megyünk falnak ha néha betéved az ágyunkba, úgysem csinálunk belőle rendszert, és Milánnak sem igénye. Egyébként Milán továbbra is felkel éjfél és 3 között egyszer, aztán hajnalban, és kora reggel is. Nyálzunk ezerrel, és rágjuk a kezünket, na meg a textilpelust. Gyanítom elkezdődött a fogzás... Nekem 4,5 hósan két fogam volt, szóval nem lepne meg, ha ebben is rám hajazna :roll:

A 3 hós mérésen 5730 g, 62 centi, fejkör 42 cm volt. Azt mondták teljesen jó. Szerintünk is, mert szép formás ;) Születése óta majd 10 centit nőtt, és hízott majd 2,5 kilót. Jut is eszembe Moffli a véznák nevében kikérem magamnak, amit erről írtál. Én nem bánom, hogy Milán nem Michelin baba, de teljesen normálisnak tartom, hogy vannak vasgyúró babák. Ahogy a felnőttek is mások, a babák is. Láttam már pufi kisbabát, aki kisgyerekként vékonyka lett. Anno hallgattam én eleget a véznaságom miatt, pedig csak ilyen az alkatom, hiába ettem sokat vékony maradtam. Más meg alig evett, és teljesen jó súlyban volt. Én azoknak a szülőknek a helyében aggódnék, ahol a kisgyerek (pl.:3-4 éves) már elhízott. Ott már lehet keresni a problémát, de csecsemőknél? Ugyanmár...

Mágnes: :( Nem lesz semmi gond!!! Bence nagyon eleven kiskölök ;)

Csöre: Saci nagyon szép! Még mindig ;)

Lucus: Tetszik a vigyoris kép ;) Milán is ilyen jókedvű baba, de ő még huncutkodik is mellé.

Vcrane: a felszívódós varrat mennyi idő alatt szívódik fel? Mi a normális? :roll:

hozzátápi: Hát Milán is kinézi a szánkból a kaját, sőt tegnap keményen nyifogott, miközben én kanalaztam a joghurtot. Amúgy azt mondják, ha érdeklődő a baba kajálás ügyben lehet 4 hótól kóstoltatni vele 1-2 dolgot. Persze nem azonnal kell kiváltani egy kajálást (talán két hét alatt lehet eljutni egy gyümis tízóraiig? :roll:), de én szerintem megpróbálom majd adni neki az almalevét, meg pürét, olyan 4 hós kora körül. Aztán jöhet a többi étel, szép sorjában. A védőnéni már úgyis említette, hogy 4 hónaposan szép fokozatosan el lehet kezdeni gyümit adni. Szóval Vicky én simán bepróbálkoznék ;)

biga.csiga

Peni, Kata: hajrá-hajrá! ;) Almára fel!!! :lol:

biga.csiga

Kata: nagyon édes mindkét képen Martin! Szép barna bőre van.

Katuska: a fotókönyvet én is néztem már, hogy milyen jópofa. Otthon összeállítod és utána előhívatod? Vagy teljesen házilag is lehet?

Kata: Ádám se nagyon forgolódik. Az már baj? Igyekszik, de még nem megy neki, csak jól beidegeli magát. Ő is utál hason.

krisz78

Krisz: dehogy baj!!!! :wink: Csak ha itt van a szomszédban a nőci és kedvesen ajánlkozott, akkor nem tart semmibe megnézetni, de gondolom,egyszerűen csak utál hason. Ha meg kötöttebb valamelyik izma esetleg és ezért nem szereti,azon is lehet segíteni!

Biga.csiga: Édes lehet Milán és egyáltalán nem vézna,szép formás baba!!! Mi is nyálzunk,botrányosan,vettem tépőzáras Tommee Tippee előkét,hogy napjában ne kelljen 25x átöltözni :lol: :lol:

Katuska: mi az esküvői képeinket kaptuk meg így,fotókönyvben :D

KépKép

KépKép
kata8110

Halihó!
Ma elmentünk beíratni elsőszülöttemet az oviba. :lol:

Erika:
jajj nem úgy értettem ,hogy hülyének néztetek, rosszul fogalmaztam, csak ilyenkor az ember hülyének érzi magát, hogy elfogadja az orvos diagnózisát, ami rossz... :evil:

Vicky:
Nem teszem beteggé Bencét, sőt, direkt nem is szokta mmondani, hogy ilyen meg ilyen betegsége van, hanem egy kis rendellenesség. Életerős gyerkőc, kis vasgyúró, szóval nem lehet beteg :wink: Csak nem tudom, hogy mi a francot írjak a kisköünyvre, hogy nehogy a későbbiekben elsuhanjon valamelyik orvos figyelme a dolgon..

Zitocs:
Az éjszakák nálunk is hol ilyenek, hol olyanok... Az álometetés annyiban válik be, hogy így nem 3 óránként ébred, hanem van egy nagy alvása. De én már kezdem kissé kórosnak tartani, hogy az én fiam még mindig 3 óránként enni akar! Egyszerűen nem értem, szerintem már ritkítania kellene az étkezéseket, vagy legalábbis tovább bírni néha, mint 3 óra, pláne, hogy tápszert is kap... Lehet ,hogy nem elég laktató neki ez a fajta tápszer?? :roll:

Jandrea:
Hét ha Biankaának sokallja a súlyát, nem tudo mit szólna Bencémhez, aki 7 és fél.... :oops:
Ejnyebejnye, miért nem viszed el futni a leányzót??? :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Biga.csiga: szerintem sem vézna Milán :) ugyanakkora volt 3 hósan, mint Saci 3 hósan (kb...) és Saci nem vézna :) csinos :)

Kata: Martin nagyon édes, ahogy vigyorog :)
előke: jó ötlet :wink:

Krisz: ne aggódj, még nem kell tudni megfordulni, nézd meg a kiskönyvét, ott írják, mikor kell :wink: bőven ráér még. Saci sem szeret hason, és a két dühkitöréses megforduláson kívül eddig nem produkált semmit. Azokat nem is számolom. Azaz az oldalára fordul hátról. Ennyi.

Jaj, megyek Sacit nyugtatni, még jövök :)

Csöre
csöre74

Szép napot mindenkinek jól elvoltunk tünve, de Nelli baba minden időmet leköti :D Mi beálltunk most az éjszakai egyszeri kelésre olyan 3 óra körül , akkor gyorsan meg is fejek :wink: aztán alvás 7-ig. Csöre: hogy vagytok??? Sacika már kész hölgy lehet :D Ja lányok valaki hordja gyermekét babauszira?? én szeretném de most van egy kis hasmenése és így csúszik az egész :wink: és íme egy kép az én életemről Kép drágaságom
erzsebet0312

Kata: köszi ;) Ez a tépőzáras előke mekkora ötlet. Annyi van, mint a búcsúban, mert kaptunk egy rahedlit. Mi textil pelussal nyomjuk, az mindig rajta van, mert egyelőre semmit nem hajlandó megfogni azon kívül. Azt bezzeg gyűri ezerrel, a szájába is :roll: (Na, jó még szopi közben az én pólómat markolássza :D Mást még nem akar megfogni.)

Csöre: köszi neked is ;) Én azzal nem tudok mit kezdeni, hogy Milán hosszú lábú (a terpesz pelustól eddig fel sem tűnt) és pl.: a legtöbb 62-es rugi lábrésze rövid, nem tudja normálisan kinyújtani a lábát. Szóval ő sem tipikus konfekció méret, akárcsak az anyja :roll: :lol:

Krisz: Milán a hasonfekvéssel sem tud mit kezdeni, hiába támasztom meg a kezét, ő azonnal kinyújtja a bal mancsát oldalra, és küszködik a lábaival, meg próbálja tartani a fejét, amiben igencsak sok ész lehet, mert nehezen bírja el :lol: Én meg nem kínlasztom, hanem visszafordítom.

Mindjárt dobok pár fotót én is ;)

biga.csiga

Erzsébet: nagyon szép Nelli ;)

biga.csiga

Martin baba és Nelli baba is gyönyörűek!!!!

Biga.csiga: én beadattam a Rotát, bár akkor még nem tudtam, hogy kétszer kell. Csütörtökön kapja a másodikat. Nálunk szerencsére nem volt gond utána (valaki itt írta, hogy hányt a baba utána), remélem most sem lesz. Őszintén szólva, ha tudom, hogy kétszer kell megvenni, én nem adattam volna be. De most már mindegy! Lehet a sors akarta így! :-)

Hozzátáplálás: nekünk is azt mondta a dokinéni, hogy majd csak 6 hós korától (ezt még akkor mondta, amikor hazajöttünk a kórházból). Én úgy gondoltam 4 hós korától azért már megpróbálkozunk az almával. Én úgy tudom, hogy tápszeres babáknál ajánlott korábban elkezdeni, anyatejes babáknál ér rá 6 hós kora körül, mert abban minden szükséges tápanyag megvan.

Kép
jandrea

Így koncentrálok, amikor telerotyizom a pelust:

Kép

Tipikus Milán - balkéz fejen matat, jobbkéz szájban :D

Kép

Kb. 20 perce még így aludt az ágyunkon:

Kép

biga.csiga

Erzsébet: csodaszép Nelli!!!!

Csajok, tettem egy próbát,hátha Martinnak puha a felület amin hasaltatom és ezért nem tudja kinyomni magát: leszedtem a pelenkázóról az alátétet, a keményre ráhasaltattam,a gyerek meg hangosan nevetve kitolta magát :lol: :D Na,ezzel eldicsekszünk Apának is este!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Erzsébet: csodaszép Nelli!!!!

Csajok, tettem egy próbát,hátha Martinnak puha a felület amin hasaltatom és ezért nem tudja kinyomni magát: leszedtem a pelenkázóról az alátétet, a keményre ráhasaltattam,a gyerek meg hangosan nevetve kitolta magát :lol: :D Na,ezzel eldicsekszünk Apának is este!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Ma ilyen duplázós napom van! Mert ilyen lassan reagál a babanet :lol:

Biga.csiga: csodaszép Milán! Martin is szokott ilyen fejvakargatós figurában nyomulni! Még szopi közben is non-stop simogatja a buksijuát :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata Biga csiga: köszi arik vagytok Milán baba is nagyon aranyos :D lányok ha ennyi tejem maradna akkor én is úgy gondoltam hogy 6 hós koráig kihúznám vele csak anyatejcivel :D Martin baba nagyon ügyes ha így kinyomja magát :D Nellus egyenlőre hason csak a fejét emelgeti de ha a babahordozóban van, akkor fel akar ülni én még ilyet nem láttam néha mit össze erölködik :D :D
erzsebet0312

Sziasztok!

MEgjártuk a dokit az ekcéma miatt....azt mondta, hogy ahogyan látszik a háziorvos célja, hogy "kozmetikázzuk" a dolgot és minden francot felír hogy mivel kenjem...de szerinte ne kenjem szteroidos krémekkel. AZt mondta, hogy az alapokot kéne megszüntetni amitől az ekcéma van nem az ekcémát kéne kenegetni...
ÚGyhogy írtak fel Zéténynek 2 féle tejmentes tápszert (a dokinő szerint a tápszertől van az ekcéma...mondjuk logikus mivel mást nem kap). Azt mondta, hogy a tejmentes tápszerek elég ócskák...azért ír két félét hogy tudjon a gyerek választani ízlése szerint. Mondjuk 2 ócskából nehéz lesz egy jót választani...
Na hát erre jutottunk ekcéma ügyben.....gondoltam megosztom veletek. Kaptunk egy kérmet....tisztán növényi alkotóelemeket tartalmaz (állítólag :shock: ) és ekcémás bőr égését viszketését csökkenti...persze a patikában se tápszer se krém....minden csak megrendelésre :roll: .

Vettem 2 szép nagy bioalmát (bionak mondott almát) holnap fakasztok belőle 1 kanál almalevet és benyomom a kismókusba....majd mesélek :wink: :wink: .

KépKép
peni

Mágnes! hogy volt a beíratás? Miket kértek? Mikortól megy oviba Anna? Szeptembertől? Nem volt probléma, hogy otthon vagy Bencével? Itt oylan gáz, hogy le kell tagadni a babát...

Krisz! igen online kell rendelni a képeket! Épp ma néztem meg a DM-ben a kiállítási darabokat. Nagyon klasszak!

Én azért is vagyok híve a 4-hós kostolgatásnak mert ha ne adj isten hirtelen hat hónapos korára elfogy a tej, tápszert nem kér akkor ne kelljen már azon idegeskednem, hogy jaj egy falatot sem tudok vele megetetni. Addigra már ismerni fogja az idegen ízeket.

Gyönyörűek a babák!
katuska79

Rota: mi beadattuk és nem volt semmi probléma utána!

Mágnes: napközben simán 2-3 óránként eszünk mi is , szerintem ne aggódj

Vasárnap és ma is belefetyelt babóm 5-6 kanál almalevet. Úgy tűnt nagyon ízlett Neki :)

Kérdés: pár napja délután 3 és 6 között sok nyüglődés és sírás van ami nálunk nem megszokott. Mi lehet az oka?

sahli

Hát azt hiszem a fiamnak jön afoga :? Folyton lökdösi az alsó ínyét a nyelvével, és iszonyatosan sírt szegény, altatni kellett, pedig ez nem jellemző rá... :cry:

Katuska:
A születési anyakönyvi kellett meg a lakcímkártya. Így, hogy itthon vagyok, fél napra veszik fel, HA felveszik. Letagadni nem lehet, mert megkérdik, de jó tudni, hogy 3 éves kortól a gyereknek joga van óvodába járni! Tehát, ha elutasítják, fellebezni kell!
Januártól kezdünk.
Na sírás van megint... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

sahli: fogzás nem lehet?

mágnes:kitartás!!!

peni: jó kis patika... kíváncsi vagyok, hogy fogadja Zétény az új tápszert, meg az almát.

Képzeljétek Milán ilyen zoknis csörgőt kapott barátosnémtól:

Kép

A narancs csörög a mozgásra, a zöld sípol, ha megnyomjuk. Persze Milán még nem nyomkod, csak rugkapál, és csörög :D Na, meg ha meglátja a lábát hosszan szemlélődik és elvigyorodik :lol:

biga.csiga

Gyerekek gyönyörűek! :lol: :lol: :lol: :lol:

Mágnes
Lehet, hogy hamarosan fogászatra kell vinni Bencét? :lol: :wink:
Ha bármikor orvoshoz kell vinned, jó, ha a kardiológiás papír nálatok van. Azt betenni a kiskönyvbe? :wink:
Nekem a gyereknek minden papírja egy A5-ös méretű dossziéban van.

Felszívódó varrat
Változó. Ahogy gyógyul a seb, ki is potyoghat. Én az egyik varratomat talán 2 hete szedtem ki.
Vendég

Erzsébet: nohát, előkerültetek? Örülök :) Nagyon édes Nelli :D

Mágnes: hajrá fogacska, remélem, hamar kibújik!

Peni: remélem, bejön valamelyik tápszer :)

Biga.csiga: jaj, Milán továbbra is nagyon jóképű :)

Saci a játszószőnyegen bulizik :? mikor lesz itt alvás?!

Csöre
csöre74

Vicky: lehet kérdésem?
Milyen az a megvonásos vérzés?
Felmehet a cukrom a fogamzásgátló bogyesztől? (ha terhességi cukrom volt)
Ugye, ha "csak" fájnak az ereim, az még nem trombózis, csak valami viszérkórság?
(elolvastam a gyógyi tájékoztatóját újra, mert úgy érzem, felkúszik a cukrom, és tiszta paramami lettem :oops:)

Csöre
csöre74

[quote="csöre74"]V írta:csöre74icky: lehet kérdésem?
Milyen az a megvonásos vérzés?
Felmehet a cukrom a fogamzásgátló bogyesztől? (ha terhességi cukrom volt)
Ugye, ha "csak" fájnak az ereim, az még nem trombózis, csak valami viszérkórság?
(elolvastam a gyógyi tájékoztatóját újra, mert úgy érzem, felkúszik a cukrom, és tiszta paramami lettem :oops:)

Megvonásos vérzés... a fogamzásgátlók szedése alatti időszakban van... ugye, akkor nincs peteérés, másként alakulnak a hormonváltozások...
Ha volt terhességi diabetesed, nem árt figyelni... azért ez egy figyelmeztető jellehet, hogy a szénhidrát-anyagcseréd nem teljesen okés.
Trombózisnak egyéb tünetei is vannak... lábduzzadás (akár több centi különbség lehet a 2 láb körfogata között)...
Vendég

Sziasztok!

lucus:sajnálom a tejallergiát. Akkor szinte alig ehetsz már vmit. :( Csak kitartást tudok kívánni!

ERIKA:nagyon édes kis csöppség!!!Ha már most ennyi esze van, mi lesz később? :lol:

enikő: Nagyon pörög.... :lol: ügyes!Lassan futhatsz utána!

MÁGNES:SZUPI!!REMÉLEM JÓ SOKAT ETTÉL! Végre!!Azért hihetetlen, hogy a házidoki butaságokat mond...Ezek után higgy neki?!Úgyhogy lehet ki is növi babó.
Nekem a jobb cici a defektes, a te szavaiddal élve.:)

vickybabe:sajnálom a rota mellékhatásait! De később nem kell félnetek! Nyugi, nekem sem jött még meg!!És én tuti nem lehetek terhes, hisz még együtt sem voltunk :( !

LEVENTE NAGYON ÉDES!!!

mágnes:sajnálom, hogy nem bíztatott a doki, hogy benőhet a lyuk, de Bence erős, és ő kivétel lesz!!

Noémi is szeret/ne ücsörögni, és szombaton ő is csatlakozott a hátonmásznijajjdejó,csakrövidazágy klubbhoz. :lol:

Köszönöm, hogy velem együtt örültök! Ha minden jól megy, vége a 2 hetezésnek, és végre újra itthon lesz a párom minden 7végén!!!Sajnos szombaton délben ért haza, így nem lett részemről semmi a bevásárlásból, de párom hazafele bement a boltba, és megvette a járókát. Noémi nagyon élvezi, bár sajnos eddig csak 2szer tudtunk kint lenni bent 2 órát a teraszon, mert a szél állandóan fúj, mintha kötelező lenne. :evil:

jandrea:én sem tudok igazából tanácsot adni, de ha egyszer begyullad a melled a fejéstől, akkor miért jó, ha fejsz?! Hogy még kevesebb legyen a fájdalomtól?!

Csöre:nagyon édes Saci.:)

zitocs:nekünk csak a légzésfigyelő angelcare-os, de azzal nincs semmi gondunk. Noémi már 2. éjszaka kel fel fél 1kor, fél 3kor, 6kor.:( És nappal is gyakrabban eszik, keveset alszik.:( Remélem csak fejlődési ugrás, és nem a tejcim nem elég.:S És gratula a cumisüveges tápláláshoz!

krisz:nagyon jó ötlet ez a bemutató!!Biztosan potyogni fog a könny!Noémi sem forog még. Azt olvastam, hogy ha háton fekve, fejét oldalra fordítja, és az azonos oldalon lévő keze nyújtva van, akkor még fennáll a vele született reflex, ami megakadályozza a forgásokat, hisz a kezével nem tudja még kitámasztani magát. Noéminek is még nyújtva van, és hason fekve is oldalt van a keze, nem a mellkasánál. Lehet, hogy van benne valami. Szerintetek?

Kata:írtóóó aranyos Martin!!És az a mosoly!Szívdöglesztő!Gratula az új mutatványhoz!

Biga.csiga:Ne haragudj, én nem akartalak megbántani! Persze, hogy ez alkati kérdés! Ezt azért írtam, mert minket meg azért cseszeget mindenki, mert olyan hurkás. Én meg ugye erről nem tehetek, ha éhes, had egyen. A családi ágamban szinte mindenki pufi, így nem is várhatom el a gyerektől sem, hogy ne legyen ilyen. Még egyszer bocsánat! Nagyon jó az a zokni!!

Erzsébet:igazi kis hölgy lett Nelliből!!Aranyos a sapija. Nekünk is olyan pulcsink van.:)Noémi is erőlködik a hordóban. Amilyen pofit közben vág.:)

Kép
moffli82

Hú, mennyit írtatok már megint!

Vickybabe - 6 hetesen derült ki, mert véres lett a kakija. :cry:

Enikő - nagyon ügyes a "pici" fiad!

Jandrea - én is a többiekkel értek egyet,, éjjel kelteni/felkelni na persze, mit nem adnék egy átaludt éjszakáért

Csöre - Saci még mindig nagyon szép!! :lol:

Zitocs - nekünk is ezt csinálja az Angelcare, nem tudom mi értelme van :?

Nálunk éjszaka: elalszik 10 körül (ma felébredt 1/2 11-kor :shock: ), majd kb 5 órát 1/2 3-3 ig, innenetől meg ébred a pocak ürességére és 8 körül végleg felkel anya nagy örömére :?

Mágnes - remélem nem kell gyakran kelned és túl lesztek a fogacska kijövetelén hamar

Peni - a tejmenetesek tényleg elég ócskák, nekem is azt mondta a gyerekorvos és föl sem írta, mondta, hogy annyira hidrolizált és le van bontva, hogy nincs benne semmi :? Kíváncsi vagyok Zétény hogy fogadja. Sinlacot nem írt fel? bár azt önmagában nem lehet adni, de kiegészítésként igen és állítólag nagyon szeretik a babák.

Megfordulás - 6 hónap körül "elvárás"

Csöre - az biztos nem jó ha fáj, trombózis gyanú, azt hiszem akkor van ha piros is hozzá. Nem jó kilátások a túrázás előtt!!

Martin, Milán, Nelli babák nagyon szépek vagytok!

Manocskak hogy vagy?

És a régen jelentkezők Gombocmakka, Picuranyu, Batkata
És a ritkán jelentkezők Hanna, Bartika
Meg akit még kihagytam, hol/hogy vagytok?

Katuska Petrának Boldog hófordulót, még pont belefértem a napba :D

Kép

Kép
lucus16

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: