A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Banika!

Nem sok segítségem van, a szüleim dolgoznak, ők hétvégén tudnak jönni (persze akkor sem mindig, és nem is akarok nagyon rájuk telepedni, és egyébként is az a nézetem, hogy az én gyerekeimet nekem kell nevelnem). A párom szülei sajnos (vagy nem sajnos, hogy kicsit az anyóstémához is visszatérjek) kb 700 km-re laknak tőlünk, így ők még ritkábban jönnek (de olyankor alig várjuk, hogy menjenek) :-)
Nem mondom, hogy egyszerű a helyzet, de nem is világvége.
jennyke35

Szamy hűha jó nagy bébik :) csak így tovább :) nekünk múltkor azt mondták, hogy ducik vagyunk, mert babának fél éves korára kell megdupláznia a születési súlyát :lol: :lol: na ne má mondtam :) szerintem jó húsban vagyunk és persze Ti is :) eldugultam, mentem etetni :D

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest

Melcsi és Pasi!

Köszi a fogadtatást :-)
Pasiban nem csalódtam.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jennyke35 2009.03.09 11:21-kor.
jennyke35

Darabos kaja:
Én kiflivel, kenyérrel kezdtem, a kezükbe adtam és majszolták. Ebédre a turmixolást a villával szétnyomkodás váltotta fel, teljesen darabosat (párolt répa, brokkoli) úgy adok, hogy a kistányérjukra teszem, onnan elveszik. Egyszer próbáltam CSAK nagyon darabosat adni, de még nincs türelmük „végigrágni” az egész etetést, így még várok vele. Most az a legújabb, hogy a gyümisrekeszből kikapnak 1-1 almát és harapják. 8) Persze figyelek ezerrel, mert a héjától fuldoklás van, de ilyenkor meghámozom –ha engedik-, vagy szedegetem a földről a héjdarabokat.

Szamy
Sztem ne erőltesd a 4x evést, ha még nem igénylik. Órára etetsz vagy igényre? (Mármint sírnak v. nyüszögnek, vagy 2-3 óra letelte után automatikusan?)

Tonti
Semmi baj a függetlenség-vággyal. Sztem bizti jó megoldás lenne a munka v. heti 1-2 alkalom kikapcsolódás barátnőkkel, v. valami sport?! :wink:

Pasi
Mindenki nőnapi köszöntését … :wink:

Jennyke
Üdv itt! Gyere gyakran, majd mi ápoljuk a lelked, ha nincs apa. :wink: 4 gyerkőc! :shock: Le a kalappal!

banikák
higanykák nem állnak le Nálatok se, mi? makik ÁLLANDÓAN pörögnek valamerre ...

Petra
Kép
petricsek

jennyke: örülök, hogy nem okoztam csalódást. miért is? :-)
1szálpasi

petricsek: köszi, most már tudom, mit követtem el:-)
el is feledkeztem róla :oops: már mint arról, hogy köszöntöttelek titeket:-)
1szálpasi

Banika
Én asszem a Brendonban is láttam ilyet és valami kiságyvédő a neve.
Vendég

Vanda: irtam Neked egy baromi hosszu privit minden banatomat, gondomat kiirva magambol aztan eltunt az egesz mert kiirta hogy critical error. Talan jobb is igy!

Nem tudok elmenni ket napra sehova de meg egyre sem, Ti tudjatok a legjobban hogy ilyen kicsi gyerekeket nem lehet olyan hosszu idora magukra hagyni. Nem tudnam megtenni.

Tudom hogy nemreg en irtam Sotskenek hogy ne tunjon el csak azert mert gondjai vannak de most en erzem ugy hogy nem tudok masrol jokedvuen beszelgetni es nem akarom rontani a hangulatot na meg nem akarom magam nevetsegesse tenni hogy leirom ide a hazassagi problemaimat es kibeszelem a paromat.

Majd jovok ha jobban erzem magam! Puszi!

KépKép
KépKép
tontica

Tonti
nehogy megtedd a lelépősdit, mert Spanyolig szaladok a makikkal együtt, ha eltűnsz! :lol: Attól mi is szomorúbbak leszünk, ha nem vagy! :cry: :cry: Menj, fuss 10 kört a ház körül, garantáltan kisszelőzik a fejed! :wink:

Petra
Kép
petricsek

Tonti
Ha kiírod,sokkal jobb hidd el!
Ki az ördöggel fogod megbeszélni?Inkább emészted magad?
Ne csináld!
Vendég

Pasi!

A humorod miatt.

Petricsek!

Köszönöm neked is a fogadtatást (és mindenki másnak is, aki ezután fogad, de én nem köszönök többet, mert nem egy megköszönős-megsértődős topik, ha jól emlékszem) :lol:

A "probléma", ami miatt jelentkeztem ismét, és várnám a hozzászólásaitokat, véleményeiteket a következő:

A párom ugyan saját bevallása szerint sajátjaként szereti az én gyerekeimet, de mégsem tud rájuk a sajátjaként tekinteni. Ezt nem igazán értem, hiszen a viselkedésén semmi ilyen nem látszik, és nem változott semmi azzal sem, hogy megszülettek a közös csemetéink. Persze próbálom megérteni, de nekem sajnos nem megy. Mondom: kívülről ebből semmi látszik rajta. A gyerekek pedig apjukként tekintenek rá, már mindkettő (teljesen magától) Apának szólítja. Velük is próbáltam beszélni, azt mondták, hogy tudják, hogy ki "az igazi" apjuk, de a páromat is annak tekintik. Szerencsére nekik a volt férjemmel is nagyon jó a kapcsolatuk.
A másik szerencsém az, hogy a mostani párommal is mindent meg tudunk beszélni, és ilyenkor mondja el nekem ezeket a dolgokat. Azt is elmondta például, hogy nagyon büszke az ikrekre, most már van saját fia és lánya. Szerintem eddig is volt. Azt mondta, Barnabást gyönyörűnek látja, igazi kis hercegnek, "A" trónörökösnek, Sárát pedig amolyan "rút kiskacsának", mégis szinte szerelmes a lányába, minden mozdulatát ábrándozva, könnyes szemmel figyeli (és ahogy elnézem, a "szerelem" kölcsönös lesz). Természetesen igyekszik nem különbséget tenni a gyerekek között, de nem megy neki (még az ikrek között sem tudja ezt megtenni), és néha lelkifurdalása van, amiért Barnabást "nem szereti" (bár ez butaság), ezért őt többet hurcolja az ölében, ami miatt meg megint lelkifurdalás van, a "szerelme" miatt, hogy őt elhanyagolja.
Én kívülről úgy látom, hogy mind a négyet egyformán szereti, és nem tesz különbséget közöttük, ezt csak onnan tudom, amikor ő beszél az érzéseiről.

Kicsit összevissza voltam, remélem, azért értitek a lényeget. Tudtok esetleg segíteni ennek a helyzetnek a kezelésében?
jennyke35

Rate csoportjában valamelyik anyuka nem tud ajánlani megbízható bébisintért? Van kinti barátnőd, akivel tudtok locsifecsizni néha?

Petra
Kép
petricsek

Petra
Nem ismerik azt a szót hogy leállás.Végelgyengülésben alszanak el,amikor már annyi erejük sincs hogy a aszemük nyitva tartsák :lol:

Melcsi
ez az!
?Már ugrasztok is vkit ikiába :lol:
Vendég

banika! nálunk már szétrágták a kiságyat. mindketten... majd lefestjük ha el akarjuk adni.... azt mondták ahol vettük, hogy ehető festék :)

Jenny! Üdv itt! na még valaki???

Tonti!! ne tünj el!! Te szoktad mondni tessék jönni és kibeszélni a gondot!! azért vagyunk itt! és hidd el LESZ jobb is!!!

zsuzska80
Szombathely

Jenny
Ebben azt hiszem Vandáék tudnának leginkább tanácsot adni.
De náluk jól működik "az én gyerekem és a te gyereked veri a mi gyerekünket"
Nekünk "csak" a sajátjaink vannak.
Vendég

tonti: seggberúgás az alfahímtől:-) (mérnemnincsen seggberúgós emotikon????)
tessék jönni és mesélni! és küldd el azt a privit vandának!!!

jennyke: nálunk is valami hasonló a helyzet, bár nálunk "csak" 1 nagy tesó van. én is úgy érzek, mint a te párod....nem teszek ugyan különbséget közöttük, de ott van bennem, hogy nem az én fiam. pedig nálunk annyival cifrább a helyzet, hogy az ő apukája egyáltalán nem látogatja őt, semmilyen formában nem tartják a kapcsolatot majdnem két éve. vanda szerint engem tekint apának, én vagyok számára az apakép. és ezt tudom is, ha józan ésszel gondolok bele a dolgokba. és mégis ott van bennem....én ezt úgy szoktam mondani, hogy "olyan, minthaa sajátom lenne...de csak OLYAN és MINTHA". sajnos ezt jobban én sem tudom megfogalmazni, mint a párod.
ja, és én is szerelmes vagyok mindkét lányomba, bár én gyönyörűnek látom őket, nem rút kiskacsának :-)
arról meg, hogy baluval és ikrekkel hogy viselkedek, változott-e valamit abaluval való kapcsolatom az ikrek miatt...szerintem nem, bár ezt inkább kívülálló tudná megmondani.

ja, és téged meg vandát össze kellene szabadítani....ez a vesszőparipátok, hogy nincs különség a gyerekek között....igenis van... éds nem csak amiatt, hogy a "biológiai" apjuk én vagyok-e vagy sem. még a "teljesen saját" gyerekeim között is van különbség....
1szálpasi

Tonti ,gyere vissza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,mert őri hari lesz :twisted:

[Kép
amonré

Banika!

Abban esetleg tudtok segíteni, hogy ti éreztek-e bármilyen különbséget a gyerekeitek között? Mert én semmit. Mindegyik nagyon szép, nagyon okos és mindegyiket imádom. És igaz ez mind a négyre, bár azt nem tudom, hogy lehet-e egyszerre, megosztva négy gyerek a világon a legszebb és legokosabb :-)
jennyke35

a "teljesen saját" gyerekeim között is van különbség....

Ezt én is így érzem.Ez nem azt jelenti,hogy nem egyformán szeretem őket,csak mindegyikben más dolgot szeretek.
Ez érthető?
Amikor még terhes voltam,azt mondta egy ikres anyuka,hogy aza baj az ikrekkel hogy nem lehet őket külön szeretni.
Ez szerintem hülyeség.
Két különböző személyiség.Mindegyikben más dolgot szeretek.
Vendég

jennyke: lehet....de sajnos már a mi négyünkkel megvan a nyertes:-)
1szálpasi

a szeretet kérdésben pedig csatlakozom banikához:-)
1szálpasi

Az egyik mosolygós,a másik vigyorgós
Vendég

Sziasztok

Na most olvastam vissza nem semmi!

Barbi: Biztos, hogy sokat segít a nagylányod vonalzója meg, hogy ő van elől!

Melcsi: Nem csak most mennek veszélyes rajzfilmek, én már 15éve is keményen cenzúráztam. Örülök, hogy megtaláltad a képeket

Benszi. Nálunk is állandó egymás keresése van.

Tontica: Ne légy elkeseredve! Én is így éreztem az első gyerek után ezért is lett ilyen nagy a korkülönbség! Nagyon jól csináltad, hogy bölcsibe raktad a kicsiket, csak folytasd a saját életed kialakítását. Saját munka saját barát……..! Ha ezek megvannak biztos helyre áll minden, hiszen szeretitek egymást!

Lenne 1kérdésem hasonló korú gyerekek anyukákhoz. Ti tejeztek vagy tápszereztek?

Kép
Lilypie First Birthday tickers
napsugáreperke

Marci
elszöszmörög a játékokkal,mormog nekik
ölben bújós

Berci
mérgesen kiabál a játékkal,Marcival,mindennel
Ölben kiugrik a kezemből
Vendég

jennyke Üdv neked! :D Nem egyszerű a párodnak. Szerintem semmi gond nincs azzal, ha nem tudja a gyerekeket sajátjának tekinteni, hiszen nem azok. Főleg úgy nem egyszerű, ha az apjukkal jó a viszony. A lényeg az, hogy ugyanúgy tudja szeretni, mint az ikreket, és fontosnak tartja, hogy ezt ők is így érezzék. :!: Az ikrekkel kapcsolatban pedig én úgy gondolom, hogy nem lehet két embert ugyanúgy szeretni, csak ugyanannyira (hiszen a szeretet végtelen :D ) Eleinte aggódtam, hogy fogom-e tudni egyformán szeretni a lányokat, de aztán rájöttem, hogy ez hülyeség. Mindkét csajszi tündéri és imádnivaló, csak egy kicsit másképp :)

Melcsi Birom az ilyen általánosításokat :evil: Elhiszem, hogy a 4 kg-os születési súlynál ez igaz, de 2,5 kg-nál már nem.

Petra 3-4 óránként eszünk. Többnyire maguktól is felébrednek, de ennél tovább nem szoktam hagyni őket, hogy legkésőbb este 9-10-kor el tudjuk kezdeni az utolsó etetést. Nyüszögés inkább csak akkor van, ha kaki miatt két evés között kell pelust cserélni. Hiába magyarázom nekik, hogy a pelus csere nem jelenti ám, hogy utána azonnal enni is kell :lol: :lol:
Gondoltál már arra, hogy áramfejleszőnek használd a Higanykákat? :lol: :lol: :lol: :lol:
szamy

Sziasztok! Mindjárt visszaolvasok, de rátok eröltetek előtte egy képet! :D Vééégre kimentünka játszóra!

Kép

HA rájuk irányul a gép, juszt is másfelé néznek! :? :wink: :wink:
Vendég

Annyit írtok megint!
Nem is fogok mindenkinek reagálni,mert elfelejtettem szinte mindent!

Üdv Jenny!
Különbség tétel!Hát csatlakozom Banikához meg Pasihoz!Van különbség és sajna nem várhatod el,hogy az ember a sajátját ne szeresse jobban.Bár nálunk a nevelőapám akkor lépett be az életünkbe,mikor én 12éves voltam.Van egy majdnem 20éves húgom tőle,de ő a lányaként szeret engem és az édestesómat!Ő mindig azt mondja,neki 3lánya van!Így is végrendlkezett!
Sőt!
Amikor férjhez mentem,az apának illik bevonulnia a tempomba a lányával!No,én mindkettővel a karomon vonultam be!És az édesapám megértette.

Tonti!
Elhiszem,hogy kivagy!Szer intem én is valami hasonló cipőben voltam-vagyok!Nem megoldás a válás és ezt én is tudom,de nem tudok önző lenni és lepasszolni a kölkeimet csak hogy elmenjek kozmetikába vagy barátnőzni!Fizikai fájdalmat érzek már csak a gondolatától is és ettől még nem leszek jobb anya,mert mindig a gyerekekkel vagyok,sőt lehet jobbat tennék nekik,ha ráhagynám őket a nagyikra,de nem tudom megtenni!Anyura ráhagyom max.2órát és akkor van a bevásárlás!Én megértelek!Szörnyű lehet egyedül lenni és ráutalva a férjedre!Nem is anyagilag,hanem lelkileg!Jó az,ha a férj a barátod,de kell barinő is!Nekemis az egyik barinőm Iránban él,a másik meg állandóan melózik!A többi a felszínes csevejűek közé tartozik!Amíg bölcsi van nem tudsz elmenni úszni,tornázni?Szarj a háztartásra,hisz sajna megvár!

Banika!
Enyémek is rágták a rácsot,de idővel leszoktak róla!De ők mindent szó szerint mindent rágtak,most kicsit jobb a helyzet!

Binyek!
Én sem kaptam mélt és kérek a privisről!Köszi benedekffysz@gmail.com!

Dóri!
Majd hívlak!

Csajok!
Nagyon klassz a vonalzótok!

Darabos kaja!Nálunk hosszú időbe telt mire megszokták,mert állandóan öklendeztek tőle!

Napsugár!
Nálunk Balu utálja a tejet,Dóri is csak pár kortyot iszik belőle,így marad a tápszer!

Vanda!
Szerintem idővel abbamarad a szobatisztaság ügy,de úgy gondolom szabad leszidni,mert csak olaj a tűzre neki.Eddig csak te voltál neki,most meg kapot két kis porontyot,akikkel osztozni kell rajtad!Nehéz lehet neki!

Zoltán apuk!
Boldog névnapot!
Vendég

Anny!
De szépek vagytok!Lett változás a kimeneteltől?
Vendég

Benszi: Aranyos vagy! :D Már nem folyt az orruk egész reggel, és lent sem. Igaz Lili szinte az egészet végigaludta, de Jázmin huncutkodott rendesen!

Binyek
: Én is kéérek szééépen mailt! anny81@freemail.hu

Üdv az újaknak!

Én már bizony lepasszolom a csajokat, ha tudom. Általában nem tudom, max annyi időre, amíg elszaladok közértbe, postára stb. De nagynénémmel már megbeszéltem, hogy átjön, én meg elmegyek moziba. Csak ő a város túlvégébe lakik, bkv-val másfél óra, és annyira ezáltal nem mobilis.
Muszáj élnem ,mert egy besavanyodott, ingerült picsa lettem :lol:
Vendég

Kép

Csendélet!
Vendég

Anny!
Az nem baj,ha végigaludta a levegőzést,de kint volt! :lol:
Én is tudom,hogy kéne a kimozdulás,mert ingerült és feszült vagyok és azonnal csattanok mindenre!Szegény uram issza meg a levét! :oops: :cry:
Vendég

Most volt a védőnő nálunk és mondta,hoyg a 15hós oltástól lehet pici nátha!Hát Dórinak csorog az orra,de nem vészes!

A gombát meg a nehezen emészthetősége miatt ajánlott óvatosan adni!Ez csak eszembe jutott!
Vendég

Jaj, lányok :roll: ennyit írni. Kicsit levegőzik az ember, aztán fél órát olvas vissza :lol:
Kint voltunk a csajokkal, megismerkedtünk a pár házzal feljebb lakó kislánnyal és az anyukájukkal (éppen a kerítésük rácsian bámultunk befelé - mert kutyájuk is van és épp a halastavat töltötték - amikor kijöttek és beinvitáltak :oops: :oops: :oops: ) Lilkó szertett volna halastóban fürödni, aztán kipróbáltunk az összes járművet (bicaj, taxi, motor), kislány sírt mikor eljöttünk, enyémeket is úgy kellett elrángatni, így megyünk máskor is.

Tonti!

Szerintem mindenki kicsit befordulna ha ennyi ideje lenne otthon, mint te és ennyire a férjedre lennél utalva, ráadásul te még "idegenben" is laksz...
Kérlek ne tűnj el, gyere, mesélj!!!!!!!!!!!!
Párodra nem tudod néha hagyni egy kicsit a gyerekeket?
Olvasd ezt fel a férjednek:"Szombaton viszont lazítok. Itt hagyok csapot papot azaz gyerekeket és férjet. Mielőtt bárki felszisszenne, elárulom, hogy nem az én ötletem. Mégcsak bele se szólhattam. Meglepetés vagy mi. Igazán kedves de egyelőre csak arra tudok gondolni, hogy Zoltán itthon marad három gyerekkel. És nem egy két órára. Hát nem tudom..Amíg én Heni barátnőmmel Magyarország legmagasabb pontján töltődöm fel. Majd írok. " http://hannaeszternoemi.blogspot.com/2008/11/galyateti-kikapcs.html Hátha :wink:

Napsugáreperke!

Mi még tápszerezünk, ill. rízs v. zabtejet isznak a csajok.

Anny!

Nagyon szépek vagytok!
Élvezték a csajok?

Én gyerekem - te gyereked kérdésben nem tudunk állást foglalni, nekünk csak sajátok vannak.

Banika
, Lili ágya is szét van rágva :?

Benszi, nagyon megható lehetett, hogy két "apukával" vonultál :!:

Jennyke!

Üdv itt! Gyere gyakran, mert ha egy napig nem olvasol, lemaradsz és jaj neked, mire utoléred magad :lol: :lol: :lol:

Judit

jucicuki

Igen, csak utána akartam letenni őket, Lilit nehezen sikerült, és már ébren van :roll:
Vendég

Sziasztok!

Látom sokan csináltak szép új vonalzókat!Ügyesek vagytok!

Binyek: köszi a mailt!

Vanda: nálunk akkor volt pár nap bekakilás, amikor áprilisban elkezdtük az ovit. A kicsik születése(július) nem volt ilyen. Viszont azóta köztünk alszik :oops: . Szerintem adjatok neki egy kis időt, biztos, hogy rendeződni fog. Az óvónők vigyék ki többször a wc-re, nem hiszem, hogy ez olyan nagy áldozat lenne. Meg ne csináljatok belőle nagy ügyet, ha megtörténik akkor ruhacsere és kész. Ráértek aggódni, ha még pár hét múlva is megtörténik. Persze tudom, hogy kellemetlen.

Jennike35: üdv itt! Szép nagy családod van!

Anny: nagyon szépek vagytok mind a hárman!

Benszi: édesek! :D

Nőnap: én is csokit kaptam az uracskámtól. Kíra kapott apukámtól cserepes virágot. Teljesen odáig volt érte, egész nap hurcolta magával. Eddig még sosem érdekelte a virág. De most olyan kis nőci volt. :D

Tünde
Kép

Kép
myra77

Ja, és még valami!
Kint a játszón taliztunk egy kislánnyal, aki 15 hós volt, és tisztán mondott olyanokat, hogy "szia, hinta". Nos, nálunk még "anya" sincs! :? Mint a kismajom huhognak, és hőőő-znek. Ők így amúgy állati jól "elbeszélgetnek", de hozzám értelmes szót a babánkívűl nem mondanak. 1-1x mintha hallanék valamit a halandzsa közt, de nem állítom, hogy szándékos. Lehet, hogy iker-nyelvük van? Bár ez hülyeség...
Vendég

Jenny,
üdv itt! Én is Sára vagyok és van egy Barnabásom, bár ezt valószínűleg már tudod, mint zugolvasó :lol: Nem tudok hozzászólni a problémádhoz érdemben, de piszok nehéz lehet azoknak, akiknek különböző házasságokból születtek gyerekeik.

Napsugáreperke,
tápszer + egy részét már tejjel váltom ki. Tejet is próbáltam itatni, de nem ízlik nekik.

Tontica,
tényleg nincs értelme, hogy eltűnj azért mert rossz passzban vagy, csak még rosszabb lesz, hogy nincs kinek írnod! Engem az tölt fel, ha elmegyek egyedül vásárolni. Benszi jól mondja, amíg a gyerekek bölcsiben, oviban, addig ne otthon tüsténkedj, hanem mozdulj ki, akár egy bevásárlás erejéig vagy időnként vegyél magadnak valami szépet vagy finomat. És persze, feltétlenül próbálj magadnak munkát keresni, mert úgy látszik, te azok közé tartozol, akiknek szüksége van rá! Nincs ebben semmi önzőség, természetes emberi igény! Ja, és tudod, mi hányszor el akartunk már válni, mióta megvannak a gyerekek?! Ez nálunk már része a játéknak!

Benszi
milyen helyesek, ahogy eljátszanak!

Anny,
szépek vagytok, nem vitás!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lili73 2009.03.09 13:29-kor.

KépKép
lili73

Tonti!! szóval nem feladni!!! akkor menjetek el moziba vagy eg kávéra a barinőddel!! de akár egyet csak sétálni egyedül!!
apa nekem is egyszer felajánlotta (sőt a mai napig mondja hogy nem élek a lehetőséggel, egy napra vagy akár kettőre is kikapcs) de én sem éltem vele.... pedig néha olyan jó volna...

Anny! szépek vagytok nagyon!!!! édesek a csajok!! mi is így megyünk mostanában, majd teszek fel képet!
Nálunk azért mondanak szavakat, de nem olan sokat. a legjobb a SÁRKÁNY, tisztán kimondja: sákán...
Anny? baba, papa, mama, pápá ilyenk vannak azért nem?

Benszi! anyósodék nem mennek vissza nyaralni?? :)
15 hós státusz megvolt??

zsuzska80
Szombathely

Nekem isznak tejet. Bio 1,5-ös. Eleinte tettem bele kevés cukrot, de már jó ideje nem. Eleinte nekem is fanyalogtak, de már simán megisszák. Este még inkább tejpépet kapnak, mert nem bizti, hogy a tej elég lenne.

Tonti: Nehogy eltűnj! Nekem is jó volt annó, hogy segítettetek!
Vendég

Zsuzska: Ilyenek vannak, hát, de nem úgy használják koránt sem, mint az a baba a játszón. Nem tisztán érthető, és beazonosítható. Pedig egész nap szövegelek nekik :lol:
Vendég

Anny,
bár már volt itt róla szó, de szerintem inkább legalább nagyobb zsírtartalmút adj nekik, az 1,5-ösböl túl sok mindent kivonnak. A 3,6-os a teljes tej, amiben még minden értékes tápanyag benne van. Én egyébként azt olvastam, hogy gyerekeknek azt javasolt, de itt a többiek mind a 2,8-ast adják. De nem értek hozzá igazán, nem belepoffból írom!
A beszéd miatt meg ne aggódj, szerintem, ez is olyan, hogy mindenki másképp fejlődik. Enyémek csak most kezdenek önállóan járni. Ilyenekt mondanak - de nem maguktól, hanem, ha kérjük, hogy mondják -, hogy mama, papa, tete (cica), apu (autó), ajíz (Aliz), ba (Barni), kajka (karika), vau-vau.

KépKép
lili73

Anny Gyönyörűek a lánykáid!!!!!!!!!! Biztos nagyon jó volt játszózni.
Még zugolvasó koromba is mindig csodáltalak a hihetetlen kitartásodért, egyedül nem semmi két csajszival. Mindig is meg akartam kérdezni, nem gondolkodtál azon, hogy félnapra bölcsibe ad őket. Én szeretném csak sajnos nálunk nincs bölcsi. Keresem, a megoldást 2évessen nagyon szeretném beadni őket

Kép
napsugáreperke

Igen a beszélgetés nálunk is úgy alakul mint Anny írja. Egymás közt nagyon szúpi de mi nem értjük, nekünk csak mutogatnak és őőő vagy hasonló.

Kép
napsugáreperke

Napsi: (bocsi, de olyan hosszú, ha sértő kiírom! :oops: ) Köszi :) Nem gondolkodtam...nemtom mér... Most el fogunk menni játszóba, amit egy bölcsiben csinálnak heti 2x pár órát, enni is kapnak.

Lili: Nekem a doki nem mondta, hogy em jó az 1.5-ös :shock: Múltkor a kezébe adtam. Sőt azt mondta, hogy forralni se kell. NA azért én forralom... Akkor veszek 2.8-ast :wink:
Igaziból nem aggódom annyira a beszéd miatt, de az a kislány annyival érettebbnek tűnt... mondjuk nem is 33 hétre született...
Vendég

Lilli Tehát ha jól értem, akkor kevered a tejet és a tápszert pl. így 200m táp+60ml tej

Kép
napsugáreperke

Anny,
most nézek egy táblázatot, de aszerint u.annyi fehérje meg szénhidrát van az 1,5-ösben meg a 2,8-asban. Akkor lehet, hogy hülyeséget mondtam. Vagy esetleg a zsírban oldódó vitaminok miatt jobb a nagyobb zsírtartalom. Vagy csak mert a kicsiknek még szükségük van a több kalóriára...

KépKép
lili73

Tonti!
KÉRETIK A PRIVIT ÚJRA BEPÖTYÖGNI!!!! Nagyon jó lelki kuka vagyok. :lol: És el ne tűnj!!!
Ami a manóidat illeti: annyira már nem kicsi egyik sem, hogy egy éjszakát ne bírnának ki nélküled. Nálam muszájból volt másfél évesen Balunak anyukámnál alvás (ketten éldegéltünk és szakvizsgáztam) nagyon jól érezte magát.

Anny!
Gyönyörűek vagytok!

Myra!
Az a baj, hogy az óvónők kezdettől rosszul kezelték ezt az egészet. Ha ők nem csinálják a fesztivált ovikezdés után, már régen rendben lennénk szerintem.

Jennyke!
Halihó! :lol:
Én gyerekem-te gyereked.... Nem töröm rajta a fejem. Én is másképp szeretem mind a hármat.
Ami meg Pasit illeti: amikor nem agyal rajta, eszébe sem jut, hogy Balu nem a sajátja. Imádják egymást, ez a lényeg, a többin meg már nem agyalok. :lol:

EGYÉB ZUGOLVASÓK!!! KÉRETIK MINDENKINEK LEGALÁBB EGY BEKÖSZÖNÉS EREJÉIG ELŐBÚJNI, VAGY ELKÖLTÖZTETJÜK A TPOIKOT ANYATANYÁRA. AKKOR AZTÁN NEMLESZ MIT ZUGOLVASNI!
vovanda

Lili: hiszek Neked :D Úgyis csak reggelire van, de mire megkapják, már beburkoltak fél zacsi kölesgolyót egy üveg teával :lol:
Vendég

Csajok,én már kezdem elveszíteni a fonalat,hogy ki kivel van és mi a neve és mit kérdezett... :oops: :oops: :oops:

Banika!
A Babavilágnak írtam először,de még válaszra sem méltattak!A Fókusznak tegnap este írtam és ma reggelre itt volt a válasz!

Tonti!
Tudom,hogy miről beszélsz....Én olyan vagyok,hogy ha egyszer valaki irányában megkopig a szerelmem bármi miatt,akkor az bárhogy kapar utánam,már nem kell.Ezért is van valószínű,hogy eddig minden kapcsolatomnak és házasságomnak én vetettem véget! :roll: Ha nem tudod magaddal megbeszélni,hogy ez az az ember,akivel bármikor tűzön-vízen át,akkor csak feleslegesen pazarlod az idődet!Én 12 évig voltam férjnél és húztam a gyerek miatt az időt,de kár volt!Elvesztettem ebből a rohadt rövid életből minimum 5-6 évet! :cry: :cry: És totál boldogtalan voltam!
Nem lebeszélni akarlak,mert 3 gyerek tényleg nem kispálya,de mérlegelj! :wink:

Anny!
Végre Téged is lehet látni!Azt mondtad,hogy irtó kövér vagy!Kamuztál... :wink: :lol:

Szamy!
Intézkedem szállás ügyben,de még folyamatban van!Jelzem,ha tudok valami konkrétat!
Nem tudom az e-mail címed,azért nem kaptál még mailt...

gyerek-kérdés:sose fogja senki úgy szeretni a párja gyerekét,mint a sajátját!KÉPTELENSÉG!Inkább annak kell örülni,hogy jól elvannak,mert lehetne rosszabb is!Én például a Miki gyerekei irányában semmilyen szeretetet nem érzek! :oops: :oops: :oops: Minimálisat se!Pedig igazán nincs baj velük,bár kicsit(kurvára)neveletlenek,de mindig csak koloncnak látom őket!(Remélem,hogy Miki nem zugolvas! :roll: )Olyanoknak,aki elveszik apa ráérő idejét és energiáját és pénzét az ikrektől!Pedig hülyeség,de mégis ez van a fejemben!Szóval örüljön,akinek szereti valamilyenszinten is a gyerekeit az új párja!

binyek

Nagyon jó a napsi! A nick név onnan jött, hogy mindig azt mondogattam, ha lányom lesz, akkor Napsugár Eperkének fogják hívni, na, erre lett 1 Barbara virágom.
Én csak azért kérdeztem a félnapos bölcsit mert akkor lenne 1kis szabad időd. Én úgy tudom, hogy gyes és gyed mellet is beveszik félnapra, ha meg tudod indokolni.
Na, jó eldugulok, nem akarok okoskodni.

Kép
napsugáreperke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: