A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

GabóKép
Látom nagyon beizzítottálKép, bár örülnék ha már odaát tudnánk dumcsizni.

Alice,
Decemberben nekem is volt ilyen. A doki hormonzavart emlegetett és azt, hogy ez baj, ha ennyire elhúzódik a dolog. Ilyen nálam sem volt még soha elötte, így nem értettem miért volt meg a 14. napig (peteérésig), persze csak nagyon, nagyon enyhén, de akkor is. Kitartás, és rendben lesz.

KataKép
Gratulálok. A strepsils nem ajánlott terheseknek, felejtsd el. Mézes tea, kamillás mézes tea, diéta (föttkrumpli), ágymeleg, sok c vitamin, ha lázad van akkor hütöfürdö, ha nem megy le akkor algopirin (azt hiszem ezt lehet). Nyugi, minden rendben leszKép. Kérdezd Melindát a babás topikon ö is beteg volt.
Én azon csodálkozom, hogy még semmit sem kaptam el, ugyanis a környezetemben mindenki lázas-náthás volt! No de nem akarom elszólni magam.

DorisKép

Panka,
Üdv a körbenKép

Lányok,
Reggel voltam úszni, nem hajtottam túl magam, 1 km cirka 25 perc alatt de olyan furi érzés van a méhemben. Nem fáj, csak egy nagyon-nagyon kicsit kellemetlenül furcsa. Viszont a reggeli totális hányinger elmaradt! Remélem nem ártottam vele a babinak. De szeretnék hetente 2x járni, mert valami testmozgás mégiscsak kell. Mit gondoltok lehet? Elötte is már jártam úszni, csak most kihagytam 3 hetet.

Most megyek,
Pusszancs,
Moni
mj

Kata,
Ja és a torkodra, Glycosept (vagy valami ilyesmi) toroköblítö. Naggggyon jóóóóóóó. Vagy meleg sós víz.
Üdv,
Moni
mj

Sziasztok Lányok!

Bnemethm, Mzsperx
köszönöm az együttérzést.

Kata Kép
szívbõl gratulálok a zebrához, vigyázz nagyon Magatokra. Szerintem megfázásra nagyon jó az akácméz. Igyál nagyon sok mézes teát. A torkodra pedig a következõt (gyerekkorom óta ezt adta mindig az Anyukám és nagyon bejött, szintén mézet kell hozzá használni): egy kis pohárba tegyél mézet és melegítsd fel (nekünk otthon konvektor volt és arra tettük, nagyon hamar meleg lett és kicsit folyékonyabb is, mint rendesen), tegyél bele diót és edd meg. (Szerintem Anyukám a diót csak azért tette bele, hogy jobban megegyem és nem a gyógyhatása miatt, de én azóta is így csinálom és csodákat tesz!!!)

Lányok
tegnap mikor megjött, korábban hazamentem és ittam forró cickafarkteát, nem tudom, hogy attól e (szerintem attól), de a mostani hasfájásom az eddigiekhez képest semmi nem volt, teljesen jól éreztem magam. Mondjuk lehet, hogy az Elevit is hozzájárult, mert abban sok B vitamin van és ahogy olvastam az is segít.(1-2 hónapja szedem)

Egy dolgot azonban csak most vettem észre. Mikor megjött, egyáltalán nem piros volt, hanem barna (bocs), majd abbamaradt és kb 4-5 óra múlva "zendített" rá, akkor már pirosan. Lányok ez mit jelent???
(Tudom, hogy hihetetlenül hangzik, de azért nem vettem eddig észre, mert én már elõre érzem, hogy mikor jön meg és felszerelem magam betéttel. Most azonban csak vattám volt és mint tudjuk, annak más a nedvszívó képessége. Remélem tudjátok mire gondolok.)

Nagyon várom a válaszotokat
Puszi: Zsuzsu
zsuzsu

Haliho Lanyok!

Kata! GratulaKépKépKép

Gabo! Az tok jo ha elvezed a melodat. En most kicsit bele vagyok faradva, uuuugy elmennek szabiraKép A kutyonk jol van, jarunk vele ovibaKép Mar egesz okosan viselkedik, ha o is akarjaKépKépKép A kutyas-forumra megkeresem, hogy hol tudsz feliratkozni.

Ja es Gabo! En mar teljesen elveszettnek erzem magam, mert gyakorlatilag mindenki terhes azokbol, akikkel anno kezdtem...Kép

orsoly
orsoly

IldiKép
Ez sajnos tipikus menzesz tünetKép Nekem is szokott hányingerem lenni menzesz alatt. Valaki görcsölget valaki pedig hányingerkedik, vagy mindkettö.

Alice,
Igen az anyagiak nagyon megnehezítik a dolgokat. Nálunk is. Úgy néz ki csupán 6 hónapig tudok majd otthonlenni a babával (kb. 1 hó szülés elött és 5 utána) utána vissza kell jöjjek dolgozni. Még azt próbálom majd kiharcolni, hogy kb 2-3 hónapig csak 4 órában kelljen dolgozni, utána pedig full time - 8 órában.

Párommal kell majd valahogy megoldani a dolgokat, mert az ö idöbeosztása sokkal rugalmasabb mint az enyém, és ezzel arányban keres jóval kevesebbet is. Úgyhogy maradni fog az a felállás, hogy én dolgozom napi 8 órát, a párom meg ha dolgozik akkor beadja a gyereket ilyen ún. "day care"-re. Amikor befejezi az óráit akkor pedig hazaviszi.

Észrevettem, hogy sok nö sokszor azért akar gyereket, hogy 3 évig otthonmaradhasson, hogy végre kikerüljön a napi gürcböl. Sajna ez nekem nem adatik meg, de azért annyira nem sajna mert beleörülnék. Finnországban 1 évet adnak, ha jól tudom. Ezt jónak tartom.

Amerikában viszont a nök többsége mégcsak el sem kezdi szoptatni a gyerekét mert szülés után 3 hónappal vissza kell mennie dolgozni! Na ennyit a nagy amerikai társadalomról.

Szóval csak azt akarom mondani, hogy mindent meg lehet oldani, ha az ember átgondolja, megfontolja a dolgokat.KépKépKép

Üdv,
Moni
mj

MoniKép

Az én dokim azt tanácsolta, hogy ha tudom mikor jön meg elõtte 1-2 nappal már el kell kezdeni szedni görcsoldót és akkor mire megjön akkor nem lesznek heces görcsök.
Mondjuk én nagyon gyógyszerellenes vagyok, csak legvégsõ estben veszek be dilibogyót..Kép

Ildi
hercegné

Kata,Kép Nagyon örülök és gratulálok Nektek. Vigyázz Magatokra és a nátháddal kapcsolatban a szedhetõ gyógyszereket inkább a nõgyógyászoddal beszéld meg!!!
Vanda,
Érdekes ez a hõmérõzés, lassan kezd az életem része lenni,
8.nap 36,4
9. nap 36.8
10. nap 36.8
11.nap 36.7 (
12. nap (mai nap) 36,7 volt és reggel tojásfehérje szerû valamit találtam ez lehetett a nyák???Ha igen akkor ma van ovulációm??Tapasztaltak segítsetek, ez az elsõ hõmérõs hónapom.....
Breki

Kata,Kép Nagyon örülök és gratulálok Nektek. Vigyázz Magatokra és a nátháddal kapcsolatban a szedhetõ gyógyszereket inkább a nõgyógyászoddal beszéld meg!!!
Vanda,Érdekes ez a hõmérõzés, lassan kezd az életem része lenni, 8.nap 36,4
9. nap 36.8
10. nap 36.8
11.nap 36.7
12. nap (mai nap) 36,7 volt és reggel tojásfehérje szerû valamit találtam ez lehetett a nyák???Ha igen akkor ma van ovulációm??Tapasztaltak segítsetek, ez az elsõ hõmérõs hónapom.....
Breki

Mzsperx, Popsiban mérem a hõmet az elsõ perctõl kezdve, mert a lányok és E. doki néni is arra szavazott.
Orsoly,Mértékeegység ügyben a Margit saját laborjának tényleg más adatai vannak ezt tapasztalatból tudom, ezért az ottani mértékegységes adatok máshol már a tartományokon túliak lehetnek.
Gabómanó,KépKépKépVégre itt vagy közöttünk. Te hoztál ill. tartottál itt a topicban és Neked köszönhetem, hogy a prolaktin magas szint kiderülésekor nem estem teljes letargiába. Azóta nekem az érték beállt, az MRI kizárta a mikro-makro adenomát és a Bromot is szedem, de már igen csökekentett adagban. Veled mi újság?írj mi lesz a köv. lépés...Az új munkához gratulálok és kívánom, hogy legyen sok sikerélményed!!! Pusz
Breki
Breki

PankaKép

Bocs, hogy az elõbb kifelejtettelek. Szeretettel üdvözöllek a csapatban és mielõbbi zebrás híreket kívánok Neked is!Kép

MoniKép
szerintem az úszás az egyik legegészségesebb sport, terhes nõknek is nagyon ajánlott. Ami veszélyes lehet, az nem a mozgás, hanem, hogy az ember felszed valamilyen fertõzést. Arra nagyon kell vigyázni, bár nem tudom, hogy kerülhetõ el.
Remélem elmúlik a furcsa érzés a hasadban, bár lehet, hogy ez így természetes, kérdezd meg a babás Lányokat, lehet, hogy nekik is volt ilyen.

zsuzsu

Panka,
Üdv. nálunk de kívánom ne maradj sokáigKépKép
Mj, Én úgy hallottam, hogy az úszás kifejezetten jó, de ezt az orvossal a fertõzések miatt elõtte meg kell beszélni. Én annak idején említettem a dokinak, hogy szeretek úszni és hogy ha lesz babóca akkor lehet e és azt mondta, hogy a 7-8 hónapig mindenképpen ha teljesen zárt a méhszáj és nincs egyéb gond. Szerintem hívd fela Fábiánt és kérdezd meg tõle.
Breki
Breki

Sziasztok,

Alice,
En is azt kerdeztem az orvostol, hogy hogy lehet magas a ho a mensi elejen. Azt mondta, ez normalis, mert a progi meg nem urult ki a szervezetbol.

Lanyok,
Milyen rendszeresseggel kell inni a teat? (cickafark, stb)
Udv,
Kakukkfu
kakukkfu

Zsuzsu,
A barnás trutyi a mensi megjövetele elött pár órával nem jelent semmitKép Ne láss rémeketKépKépKépKép Te tuti rendben vagyKép Örülök, hogy nem fájt a mensidKép

Orsoly,
Köszi a felvilágosítástKép az értékekröl.

Kakukkfu,
Én úgy tudom napi 1-2 pohár.

BrekiKép ZsuzsuKép Köszi.
Igen tudom, hogy a fertözéseket könnyebben elkaphatom, de már edzett vagyok. Vigyázok. Gyerekkorom óta úszom, idönként hosszú-hosszú kihagyásokkal.

Üdv,
Moni
mj

Kepzeljetek, ma olyan tortent velem ami meg sosem. 5-kor arra ebredtem hogy annyira de annyira wc-re kell mennem, hogy ki nem birnam a homerozes 5 percetKép Szal igy ma kihagytamKép Aztan fel 7-kor megint wc, es alig birtam kivarni hogy beerjek melohelyre es megint wc....szerintem klassz kis felfazasKép

orsoly
orsoly

KakukkfüKép

A cickafark és a palástfû teák jó hatással vannak az egész nõi szervezetre (erõsitik a méhet, beállítják a ciklust stb.)Lehet külön cickafarkteát inni, vagy a kettõ keverékét is.
Mindkettõt ugyanúgy kell elkészíteni:
1 teáskanál füvet le kell forrázni 2-3 dl vízzel, csak nagyon rövid ideig állni hagyni (2 perc) és kortyonként fogyasztani. Ha a kettõt kevered, akkor egyenlõ mennyiséget kell a kettõbõl venni. (tehát 1 pohárhoz fél-fél kanál fû).
Naponta 2-3 csésze ajánlott, (én reggel és este fogom inni) reggel nagyon jó, ha éhgyomorra iszod.
Bõvebben fogok majd írni róla a zebrafarmon, jelenleg az összefoglalót csinálom, jól haladok vele, remélem a héten már el is tudom küldeni Edelweissnak és õ majd felteszi a farmra.

Egyébként azt tudod, hogy a kakukkfû is jó nõi bajokra? KépMajd utánanézek részletesen, hogy azt pontosan mire is használják és megírom Neked, de szerintem a névválasztásod jó omen. Tudod, nomen est omen.Kép

zsuzsu

Móni!

Épp a napokban olvastam a sportokról a terhesség alatt, és amit igazán ajánlanak, azaz úszás. A fertözésekre azt irták, hogy lehet, hogy érdemes hüvelyfertötlenítöt használni, bár én ezzel nem teljesen értek egyet, mert az a normál hüvelyi flórát is kiirtaná...

Zsuzsu!

A menzesz igy indul.KépKép A barnás trutyi csak akkor gond, ha már a normális (piros) vérzés elötti napokban jelentkezik. Nekem pl. 1-2 nappal a menzesz elött már volt trutyi, de nagyon elhanyagolható mennyiségben. (Abnormális volt, mert elötte ugy kezdödött, mint neked is jó néhány évig, aztán csak 1 évig tartott a trutyizós állapot, aztán pont a baba elött visszaváltott arra, amilyen a tied, és aztán....KépKépKép)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Moni, BesztiKép

Nagyon szépen köszönöm, amit írtatok. Nagyon megnyugodtam, úgy látszik, már tényleg rémeket látok. Ezentúl megpróbálok nem görcsölni és nem egyfolytában ezzel a témával foglalkozni, bár elég nehéz lesz. Lehet, hogy nálam tényleg csak a türelem hiányzik. Szégyelem is magam sokszor, hogy ennyit nyávogok, mikor én még csak most kezdtem, a többiek pedig már sokkal régebben. Csak hát egyfolytában okokat keresek arra, hogy miért nem sikerül, ha minden rendben van...hát lehet, hogy a görcsösség miatt. Na, megpróbálok ebben a hónapban "új életet kezdeni".
Remélem hamarosan követlek Benneteket.Kép

Sok puszit küldök: Zsuzsu
zsuzsu

Lányok,

sajnos most el kell mennem, csak du. 5-kor jövök megint - lesz mit olvasni, de jó!Kép - mert ülésünk lesz, elõtte meg üzleti ebéd. (Tudjátok, én egy nagy cégnél egy külföldi vezetõ mellett tolmácsként dolgozom.)

zsuzsu

Lányok tegnap annyian lógtak a neten, hogy nem bírtam belépni

Kedves Kata!

Szívbõl gratulálok!Kép Vigyázz magadra és a picire!
Én is leírom, hogy mit tudok megfázásra, és úgy látom lesz átfedés a többiekkel: Asprint be szabad venned, de csak egy féllel kezd, viszont fontos a lázat levinni, mert árthat.
Torokfájásra jó a sós vízzel gargalizálás, köhögésre a hársfatea, egyébként meg tényeleg maradj ágyban, c vitamin, citromos tea, alvás. Strepstils csak elzsibbasztja, érzésteleníti a torkod, másra nem jó. Nekem még a gyomrom is szokott tõle fájni.

Moni!
Biztos az úszás nagyon egészséges mindenkinek, a kismamáknak is, de az egyik ismerõsöm terhesen járt úszni, összeszedett valami fertõzést és 6 hónapos terhesen elvesztette a picit. Szerintem vigyázz nagyon magatokra.

Orsoly!
Teljesen megértem mit érzel. Már én is olyan csatalónak érzem magam itt, és csak kapkodom a fejem, hogy mindenki topicot vált csak én nem. De meglásd eljön még a mi idõnk is, és szomszédolunk OK? Csak addig kell kibírni. (Addig meg gyakorold a vezetést!)Kép

Marcsi!
Marcsi

Zsuzsu!

Milyen nyelven tolmácsolsz? azért ott gyakran helyezi az ember magát, az idegrendszerét "készenlétbe"

Marcsi
Marcsi

Sziasztok!
Sajnos csak nagyon ritkán tudok szólni, nem mindig tudok netközelbe kerülni. Nagyon örülök, hogy számíthatok Rátok. Talán soha nem is találtam volna rá a Gynevacra. Remélem nem döntöttem rosszul, ma volt az elsõ szurim. A házidoki megnyugtatott, õ mellette van a vakcinának. Már most egészségesebbnek érzem magam.Kép
A mensiszerû érzés nálam mindden hónapban az ovuláció körüli napokban van, teljesen természetes.

Alexandra
Alexandra

Zsuzsu! Jujjj, en ugy uuutalok tolmacsolni, pedig neha nekunk is keneKép

Marcsi! Utolagos engedelmeddel, megadtam a mejlcimed egy kolleganomnek, aki tiffany lampakat akar csinalniKép Adjal majd neki tanacsokat ha irKép

Nagyon faj a fejemKép

orsoly
orsoly

Sziasztok Lányok!

Gyorsan felteszem a listát, mert itt bolondok háza van és rohannom kell.

<pre>
Nick Ciklus Lakhely Életkor
Szami 12 c 79 cn Budapest 30 év
Fércegér 5 c 74 cn Dunaújváros 27 év
Melinda 7 c 67 cn N-o. 26 év
Éva 34 c 62 cn Nyíregyháza 27 év
Indigo 4 c 57 cn Budapest 25 év
Moni 10 c 57 cn Törökbálint 28 év
Cipomama 5 c 56 cn Los Angeles 35 év
Pilinke 2 c 55 cn Budapest 26 év
Panka 3 c 43 cn Miskolc 26 év
Mzsperx 7 c 29 cn Budapest 28 év
Khjutka 42 c 27 cn Vidék 30 év
Lujza 14 c 26 cn Budapest 33 év
Edus 6 c 25 cn Svajc 25 év
Marcsi 6 c 24 cn Budapest 28 év
Kakukkfû 5 c 23 cn Budapest 25 év
Sien 19 c 22 cn Budapest 29 év
Zsuzsó 13 c 20 cn Budapest 30 év
Doris 12 c 18 cn Budapest 29 év
Mamacs 16 c 18 cn Budapest 24 év
Alma 10 c 15 cn Györ 29 év
Edi 13 c 15 cn Maglód 33 év
Bnemethm 4 c 13 cn Tatabánya 22 év
Vanda 12 c 13 cn Szolnok 26 év
Hermi 7 c 11 cn Pécs 25 év
Eni 8 c 10 cn Pécs 27 év
Orsoly 4 c 10 cn Nagytarcsa 27 év
Alice 38 c 10 cn Budapest 29 év
Edelweiss 13 c 5 cn Szeged 32 év
Kamilla 7 c 5 cn Budapest 26 év
Ildi 1 c 3 cn Budapest 27 év
Zsuzsu 4 c 2 cn Budapest 28 év
</pre>

Hivatalos Kismamáink

<pre>
Lora 16 c 81 cn Várpalota 25 év
Klari 9 c 78 cn Budapest 31 év
Gitta 10 c 71 cn Tatabánya 29 év
</pre>
edelweiss

Sziasztok Lányok!

Nem tudom, hogy még emlékeztek-e még rám, de a régiek biztosan. Andy néven írogattam a topicba.
Tavaly októberben volt egy laparoscopiám és akkor derült ki, hogy endometriózisom van. Ezután sajnos eléggé magam alatt voltam (depresszió) és muszáj volt egy kis pihenõre elmennem.
Fél évig hormoninjekciót kaptam, hogy elmúljanak a hasamban ezek a nyálkahártyaszigetek. Hát ez volt az oka, hogy nem estem teherbe. A mûtét során kiderült még, hogy a bal oldali petevezetõm teljesen elzáródott és nem is tudták kinyitni.
Múlt héten voltam dokinál, megkaptam az utolsó szurimat és most várakozni kell. Kb. 6 hét múlva fog megjönni a mensim és utána csinálnak egy UH-t.
Még vár rám egy ellenörzõ laparoscopia, hogy megnézze a doki elmúlt-e az endo és utána újra próbálkozhatunk.
Nagyon kell sietnünk, hogy terhes legyek mert ez a betegség sajnos kiújul újra.
Most már úgy érzem eljött az ideje, hogy visszajöjjek hozzátok, mert az igazat megvallva már nagyon hiányoztatok.
Nagyon szeretem ezt a topicot, mert ha ti nem vagytok már rég feladtam volna.
Sok mindenkit nem ismerek, mert elég hosszú volt ez a fél
éves szünet, de remélem hamar vissza tudok rázódni.

Puszi

Andy
andy (andy)

Kata
Gratulalok a babahoz. Kép...es ne izgulj megfogsz gyogyulni csak kicsit lassabban... Kép
Valoban, ahogy Moni irta en is beteg voltam viszont lazra nem kerult sor. Nagyjabol mar mindenki leirt mindent amit lehet szedni. Ugyhogy csak annyit fuzok hozza hogy probald ki a nyers Citromot is...nem csak a C vitamin miatt hanem lehet hogy van egy kis fajdalom csillapito kozerzet javito hatasa is. (legalabb is en hatarozottan jobban lettem tole)
Csavarj egy salat a nyakad kore es aludj minnel tobbet Kép En minden egyes szundi utan jobban voltam egy fokkal Kép

Kozbe megtalatam amit Moninak irtam annak idejen:

Ha laz van Rubophent lehet szedni
Sok C-vitamin, a Citrom nalam is bejott Mez, Sok tea (folyadek)
Torokra: sos vizzel gargalizalni
vagy Strepsils,Mebucaiin, Phlogosol gargalizalo,
gyulladasra: Landzsas utifu
arcureggyulladasra, kohogesre: Bioparox spry
Imunrendszererosito: Bronchicum Echinace

Mindenkinek

Idokozben voltam UH-on es a baba jol van. 7 Hetes es negy naposan mar dobog a szive es 1,3mm nagy. Valoszinuleg egy kicsit kesobb fogant mint a grafikonomon bejeloltem mivel 8 es fel hetesnek kellett volna lennie a vizsgalatkor. Valoszinuleg ket tuszo ert meg es erre a Serophene is rasegitett. Az elso 17-18-napon a masodik repedes a 24-25-napon volt, es bar nem jeloltem de akkor is volt akcio.

Kép

Pusz Mindenkinek
Melinda
Melinda

Viszont ha ez tenyleg igy van hogy a 24-25 napon fogant akkor nekem a terhessegi teszt nagyon hamar mutatott eredmenyt (mar a tuszorepit koveto 8.-napon egy halvany csikot mutatott.) Ez lehetseges? Az is erdekes hogy a 25.-napon kaptam az elso Gynevacot...Kép
Melinda

Orsoly!

Nagyon szívesen konzultálok a kolléganõddel.

Megfázottak!

A bioparox orr vagy torok spray-re én is esküszöm. Mindig az arcomra húzódik a megfázás és ez az antibiotikumos orrspray 1,5 nap elmúlasztja, és a tájékoztató szerint kismamák is használhatják. Ilyet még soha nem olvastam gyógyszertájékoztatón.

Marcsi
Marcsi

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a kedves fogadtatást.

Kata!
Nagy-nagy gratula a babócához. Nagyon vigyázz magatokra.

Panka
Panka

AndyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyKépKépKépKép
Én még emlékszem rád, nemcsak a topikról, hanem a taliról is! Már naggggyon vártalak, hogy újrajelentkezz. Soxor emlegettelek ám itt a lányoknak!

Tudom, ez a 6 hónap nagyon hosszú volt de hidd el megérte! Sitty-sutty és már babás is leszel. Nem adok neked 3-4 hónapot a mai naptól kezdveKépKépKépKép

Gabó is hiányzott jódarabig, de mostmár ö is itt vanKépKépKép újult erövel és teljesen új munkakörrelKép

Puszi,
Moni
mj

Zsuszu,

Sajnálom, de ne csüggedj, majd legközelebb!

Panka,

Csak ne maradj soká, inkább irány a másik topik!

Vanda, Gabómanó, Alexandra

Köszi válaszokat, én is ebban reménykedem, akció volt rendesen.

Kata,

Gratulálok, vigyázz nagyon magatokra, a többiek meg már minden okosságot elmondtak a megfázással kapcsolatban.

Andy, Gabómanó,

Jó újra hallani felõletek!

Pusz
Alma
Alma

Szia Moni!

Nagyon aranyos vagy hogy így örülsz nekem.Azt az elsõ talit nem felejtettem el én sem.Tényleg hosszú volt ez a 6 hónap. Olyan jó itt lenni újra és reménykedni hátha most sikerül.
Azért látok még itt régi neveket.
Annyit tudok csak, hogy Gabónak a lábával volt valami.

Veled mi újság? Hol tartasz?
Nagyon örülök hogy újra itt lehetek megint!Kép

Puszi

Andy

Andy
Andy

Kata! Gratulálok :-)

Beszti: igen, még mindig aktuális, olyan 4-5 napja írtam be.
mzsperx

LányokKép
Vége az ülésnek, újra itt vagyok, de jóKép

MarcsiKép
Németül tolmácsolok, tényleg nagyon fárasztó tud lenni, fõleg, ha szimultán megy, olyankor úgy érzem magam utána, mint akinek leszívták az agyát, na meg néha stresszes is. Ezért bíztam annyira ebben a hónapban, mert most nem volt nagyon sok munka. Na mindegy, Caldea is egy csomót idegeskedett és mégis babás lett, ugye Caldea?Kép Le is írta a receptet.Kép (idegeskedés, stressz, rohangálás, stb), de mégsem nagyon ajánlotta senkinek, vajon miért?Kép

AndyKép
Meglásd, most sikerülni fog. Szépen meggyógyítottak, mostmár semmi nem állja a kisfickók útját, a hasonló betegség és mûtét után Kamelia is rögtön terhes lett. Szerintem jó követendõ példa!Kép Sok sikert!Kép

MelindaKép
Nagyon érdekes, amit írtál. Látjátok Lányok, tényleg a férjemnek lehet igaza, aki azt mondta, hogy hõmérsékletemelkedés ide vagy oda, a kétnaponkénti akciózást az egész hónapban tartani kellKép A végén még neki lesz igaza, na majd most kipróbáljuk!Kép
Lehet, hogy a hónap végére mind a ketten kipurcanunk, de a babócáért mindent!KépKépKép
Köszi Melinda az infót, a férjem örülni fog neki.Kép

AlmaKép
Köszi a bíztatást, már újra erõre kaptamKép Az a szép ebben a jelmondatban "Új ciklus új remények", hogy igaz!!!Kép

zsuzsu

Mzsprex!
Hogy vagy? Fön van a höd? Remélem jol sikerül ez a honap és huuuuuzol magaddal!
Kata!
Gratulálok!Vigyázz magatokra! Megnyugatásként mondom én anno 6 éve ugy kezdtem a terhességem,/kb.5-6 hetesen/ hogy egy jo kis influenzát kaptam. Erös köhögés egy jo kis lázzal. Rrubopheint szedtem láz ellen és lándzsás utifüvet a köhögésre.A végeredmény egy egészséges mára már 5 és fél éves gyerköc.
Doris!
Részvétem!
Sziasztok Jutka
khjutka

jutka: kösz az érdeklõdésedet :-) a hõm rendületlenül fenn csücsül.
de mivel nem tudok mit szólni a görbémre, és mondani is elég sokfélét mondtatok, nem is tudom, mikor kéne a mensim elmaradását várnom??? asszem ha addig nincs más, vasárnap tsztelek, az lesz a 33.nap!

KépKép Kép
mzsperx

Kedves Lányok, Mindenkinek köszönöm a jó tanácsokat, nagyon aranyosak vagytok. Már jobban vagyok, nincs lázam és a torkom is jobban van, a köhögésem ha lassan is, de kezd felszakadozni. Holnap megyek nõdokihoz.
Kamilla! A 35. napon csináltam a tesztet.
Jutka! A lándzsás ütifüvet és is kipróbáltam a gyógyszertárban pedig egy stodal nevû szirupot ajánlották.

sziasztok Kata
Kata

Mzsprex!
Hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!! Jövö héten remélem jo hirrel jösz!
Csak azt nem értettem a dokid mért nem akar hormonvizsg.ra küldeni. Mindketötök megnyugatására szolgálna mert ha jo azért ha nem akkor meg lehet javitani rajta nem? Na mindegy lehet ez már jövö héten nem is lesz aktuális.
Szia Jutka
Ui.: Kata! Örülök, hogy jobban vagy.De jo neked!
khjutka

Sziasztok!

Vanda,

A lapar után 2 akciómentes hetet kellett betartanunk orvosi javaslatra. Utána már lehetett. ("Miért védekeznének, gyereket akarnak nem?")
A hõm még mindig magas, reménykedek... Kép

Edelweiss,

Az adataim a táblázatba: 18c 27cn 32év Debrecen

Kérdés azokhoz akik Fábián doktorhoz járnak,
Szokta-e javasolni a Duphastont hormonszint mérés nélkül, csak a baleset megelõzésére?

Puszi: Tücsi
Tücsi

Sziasztok!

Zsuzsu,
én nem egészen ilyen adagolásban iszom a teát, mint amit Te irtál. (a zacskóról és az internetrõl találtam,nem tudom végül is elég sokféle leirás létezhet.)
Én 2,5 dl-hez teszek egy csapott evõkanálnyi teát, 20-30 percig kell állni hagyni,szûrni és inni. Lehet naponta kétszer is repetázni ebbõl a finomságból.
Fogalmam sincs, ez jó-e igy,minden esetre magán a tea zacskóján is igy van.
Sziasztok
Barbi
Barbi

Bemásolok egy részt abból, amit én a cickafarkról találtam:

Az ideális menstruáció a Holdciklushoz alkalmazkodik. Így annak teliholdkor vagy újholdkor kell bekövetkeznie, idõtartama maximum 3 nap. Maga a menstruációs ciklus pedig a Holdhoz igazítva, kicsit több, mint 28 nap.
Azok a nõk, akiknek rendszeresen késik a menstruációjuk, 10 nappal a vérzés elõtt igyanak mindennap cickafarkteát, mert beállítja a rendszertelen menstruációt. Ezt egy olyan növényi anyag éri el, melynek nõi hormonhoz hasonló hatása van.Ha 32-35 napos a ciklus, túlzott Yin fogyasztás - édességek, gyümölcsök, tejtermékek - figyelhetõ meg.
Ha viszont a ciklus rövidebb mint 28 nap, ez azt jelenti, hogy a nõ erõs Yang állapotban van; túl sok állati fehérjét és kalóriagazdag ételt fogyasztott.
A görcsös havivérzésnek a túlzott állati fehérjefogyasztás (hús, hal, tojás, tejtermék) is oka lehet. Ilyen tünetekhez vezethet még a túl cukros italok, fehér cukor, finomliszt és a kémiailag kezelt élelmiszerek túlzott fogyasztása is. A menstruáció során eltávozott vér állaga, színe és szaga utalhat a mérgezõ anyagok kémiai összetételére, mivel ha a máj, mint szûrõ felmondja a szolgálatot, akkor a méh veszi át a méregtelenítés feladatát. Ez viszont sajnos a méh krónikus gyulladásos megbetegedéséhez vezethet.
A tea elkészítése: 1 evõkanálnyi mennyiséget 2 dl forró vízzel leöntünk, 15 percig állni hagyjuk, szûrjük, és nem édesítve naponta kétszer isszuk, fél órával étkezés elõtt.
Mellékhatása: a vizeletet sötétbarnára festi, emiatt ne ijedjünk meg. A nagyon érzékenyeknél kiütést vagy hasmenést okozhat. Fogyasztása nem ajánlatos azoknál a nõknél, akik antibébi pirulákat fogyasztanak, és hosszabb ideig azoknál, akiknek hajlama van a daganatos megbetegedésekre (több mint 3 hónap).

Barbi
Barbi

BarbiKép

Érdekes, amit a cickafarkról írtál. Én ilyen 15-30 perces áztatást még sehol nem olvastam. Én fõleg Maria Treben könyveit (Egészség Isten patikájából, Nõi bajok) illetve egy német szerzõpáros gyógynövényes könyvét, valamint természetgyógyászati folyóiratokat néztem meg. Ezekben mindenhol azt írták, hogy csak néhány percig kell áztatni és egy teáskanál fû kell hozzá. Maria Treben azt is írja, hogy vigyázni kell, nehogy túl erõs legyen a fõzet, mert az nem jó.
Szerintem jó lenne megkérdezni errõl egy természetgyógyászt. Nincs valakinek ilyen ismerõse?

Mzsperx, TücsiKép

Drukkolok Nektek!Kép Reméljük, megint beindul a babaesõ.Kép

zsuzsu

Sziasztok!

Kata!
Szeretnék én is gratulálni neked!Kép

Zsuzsu!
Én is sok hasonló esetrõl hallottam már. Még nem tudom, hogy meggyógyultam-e, ezért vár még rám egy lapar.
Remélem neked lesz igazad!Kép

Tücsi!
Neked miért csináltak lapart?

Puszi

Andy
Andy

Beszti
Köszönöm a mailt. A múlt hónapban is hasonlóan alakult az ovim, csak aztán mégsem sikerült Kép Még mindig fenn van a hõm, de az ovi körüli idõben nem tudtunk együtt lenni, így ezt a hónapot is buktam Kép Már várom, hogy megjöjjön, mert akkor még áprilisban meglesz az inszem Kép Nagyon izgulok!!
lujza

Sziasztok!

Kata
Hatalmas gratula! KépKép
Vigyázz ám magatokra nagyon! Kép

Zsuzsu, Barbi
Én nagyon nem akarnék okoskodni, de ezt leírom. Az a helyzet, hogy egyszer benne felejtettem a palástfû-cickafark keveréket a csészébe, és utána úgy gondolva, hogy ezek természetes anyagok és nem árthatnak, meg is ittam. Vesztemre. Ne tudjátok neg mennyire begörcsöltem tõle. Kiegyenesedni sem bírtam, annyira. Szóval csak óvatosan a hosszú áztatással. Minden teafûre rá van írva, hogy mennyi ideig kell áztatni, ha lehet ne nagyon lépjétek túl ezt az idõt.

Tücsi
Felvettelek a listába. Kép

Puszi,
Edelweiss

<pre>
Nick Ciklus Lakhely Életkor
Szami 12 c 80 cn Budapest 30 év
Fércegér 5 c 75 cn Dunaújváros 27 év
Melinda 7 c 68 cn N-o. 26 év
Éva 34 c 63 cn Nyíregyháza 27 év
Indigo 4 c 58 cn Budapest 25 év
Moni 10 c 58 cn Törökbálint 28 év
Cipomama 5 c 57 cn Los Angeles 35 év
Pilinke 2 c 56 cn Budapest 26 év
Panka 3 c 44 cn Miskolc 26 év
Mzsperx 7 c 30 cn Budapest 28 év
Khjutka 42 c 28 cn Vidék 30 év
Tücsi 18 c 28 cn Debrecen 32 év
Lujza 14 c 27 cn Budapest 33 év
Edus 6 c 26 cn Svajc 25 év
Marcsi 6 c 25 cn Budapest 28 év
Kakukkfû 5 c 24 cn Budapest 25 év
Sien 19 c 23 cn Budapest 29 év
Zsuzsó 13 c 21 cn Budapest 30 év
Doris 12 c 19 cn Budapest 29 év
Mamacs 16 c 19 cn Budapest 24 év
Alma 10 c 16 cn Györ 29 év
Edi 13 c 16 cn Maglód 33 év
Bnemethm 4 c 14 cn Tatabánya 22 év
Vanda 12 c 14 cn Szolnok 26 év
Hermi 7 c 12 cn Pécs 25 év
Eni 8 c 11 cn Pécs 27 év
Orsoly 4 c 11 cn Nagytarcsa 27 év
Alice 38 c 11 cn Budapest 29 év
Edelweiss 13 c 6 cn Szeged 32 év
Kamilla 7 c 6 cn Budapest 26 év
Ildi 1 c 4 cn Budapest 27 év
Zsuzsu 4 c 3 cn Budapest 28 év
</pre>

Hivatalos Kismamáink

<pre>
Lora 16 c 82 cn Várpalota 25 év
Klari 9 c 79 cn Budapest 31 év
Gitta 10 c 72 cn Tatabánya 29 év
</pre>
edelweiss

Szép jó reggelt mindenkinekKép

Ebben a rossz idõben nincs kedvem semmihez és nektek?

Lányok tegnap vettem egy PG/53-at,ma vagyok a 10-ik napon és ha nem vagyok vaksi akkor teljesen páfrányos lett.
Épp most nézegetem.
Akkor most ez azt jelenti hogy indulhat az KépEKSÖÖÖÖNKépvagy valami hasonló dologKép
Ki ért ehez a teszthez,mikor kell elkezdeni a havi papa mama akciót????

Pusz mindenkinek
Alice
Alice

Sziasztok!

Kata, gratulálok, és gyogyulj meg gyorsan!

Képzeljétek, voltam UH-n (11. cn) és volt tüszöm! 15 mm-es, a doki vidáman, biztatva mondta, hogy elsö osztályu.
Macat szedek, ugy láccik, tényleg van hatása.

Eni
Eni

Bocsi a 11-ik napon vagyokKép
Alice

EdelweissKép
én is úgy tudom, ahogy Te írtad. Ha túl sokáig áztatjuk a gyógyfüvet, olyan anyagok - csersav miegymás - ázik ki belõle, ami egyáltalán nem használ, sõt még káros is lehet.
Ezért kell csak általában 1-2 percig áztatni, majd leszûrni.

Alice, EniKép
Mi mást is mondhatnék a jó hírekre? Mindent bele ezerrel!!!KépAput elkapni (persze cselesen - nem kell, hogy mindenrõl tudjon, én ezt már megtanultam. Néha szegény pasik úgy érzik, hogy na most vezényszóra kell bizonyítani és ez nem mindig tesz jót.) Szóval elkapni és tuti meglesz az eredmény!KépKépKép
Hajrá Csajok!

Eni
A macát csak Te szeded vagy a párod is? És mióta?

Zsuzsu
zsuzsu

Alice! Kép

Akkor mindent bele!!! Támadd le apát! Kép Szoritok!
Ezt az izét igy kell kérni a patikában (vagy hol vetted), hogy PG/53??? Mennyibe kerül??

Üdv,
bnemethm
bnemethm

GaluskaKép

Hol vagy??? Minden rendben? Te már nagyon a ciklus vége felé vagy, ugye jól emlékszem? Kép

Zsuzsu
zsuzsu

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: