A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ridonli,
biokékfény :lol:

Indi,
milyen negativat irtam? :? (nem érteni)

Deni, Leni, Zsan,
végül Ti beszereztetek apjuknak ződ ruhát a szüléshez? vagy ugyis adnak, ne foglalkozzak ezzel már? :wink:

KépKép
fibi

Szép hetet nektek!

Láttam ám, hogy itten megvagyon a legújabb topiklakó, csk "lustadisznószar" (idézet drága nagyszülémtől, aki már mérgében nem tudott tovább fokozni. Pedig soha nem hallottam káromkodni.)
voltam.

Szóval Zsanci és Meme nagynagy gratuláció nektek. :D :D :D :D :D :D :D :D Legyen sok örömötök egymásban!!!!!!!!!! És olyan jó, hogy nyoma sincs a depis Zsancinak. Ugyehogyugye?! Ott van a kis csomag, aki gyönyörűűűűű, és biztos nem DS-es. (mondom én, akinek a két lányánál alacsony vala az AFP, és 3 napig nem hittem el, hogy minden OK. A végén az orvos már rámszólt, hogy fejezzem be, semmi baja a babának.) A DS babáknál azért mindenféle egyéb betegségek is lehetnek, azt pedig észrevették volna, nyugi. (ezt persze csak most tudtam meg én is)

Zsu
zsugyu

Indi!

Már akartam írni, hogy hála és köszönet Szirkáért. Be sem csukom a linket, minden nap olvasom, és tanulok tőlük ÉLNI. Tüneményes baba, és hihetetlen emberek a szülei. Olyan jóóóóóóóó. És én nem vagyok szomorú, miközben olvasom őket, mert ők úgy élik meg az életükben ezt az állapotot majdnem mint egy ajándékot. (különleges, delfin-mese hát azon sírtam)

Most akkor megnézem a barinőit is. Sok ilyet méééég!

Zsu
zsugyu

köszi csajok, talán kicsit jobban vagyok ill. eltörtem a hőmérőt :lol:

Kátya, Istit elvitte a papája a nagyapóhóz, munka után megy érte, most ez a segítség :) Lilikét védi az anyatej, de annyira szeretném, hogy Istók ne kapja el!! nem is tudnám ellátni :(
olyan tündéri volt tegnap, szinte csak lábujjhegyen mászkált, hozta a kiskönyveit hozzám az ágyba és ott ült és nézegettük... (már többször észrevettem, hogy ha beteg vagyok, sokkal figyelmesebb és türelmesebb, jobban viselkedik a gyerek) a legdrágább az volt, hogy megfogta a homlokom és azt mondta, "mama fovóó" :D
najó, sikerült beleöntenie az ágyamba az echinacea szirupot... azért is kár, úgy örültem, hogy végre találtam egyet, amiben egyáltalán nincs alkohol.

votiv 8)
votiv

Fibi :)
[quote]i írta:tt vagyok, csak nem akarok már senkit untatni a "tüneteimmel" meg a képzelgésemmel, hogy nemsokára szülök

Nem írtál negatívumot most, csak éreztetted, hogy vannak olyanok körülötted. Én legalábbis ezt olvastam ki a szavakból. Engem a magam részéről érdekel, hogy hogy vagy és hogyan várod a babácskát és drukkolok neked

indianyo

Indi,
ja, értem, persze :wink: csak nehéz már türelmesnek lenni, amikor mindenféle jelek mutatják, hogy nagyon közeleg a nagy nap 8) ugyanakkor meg örülök, hogy van még kis idöm rendezgetni a lakást, meg lélekben is készülödni Ábel érkezésére :)

Votiv,
örülök hogy jobban :D

Zuzi,
tényleg Rádszoltak kitolás közben? :shock: Ki?
fibi

Kép Kép

Kép

Kép

:D
szrekuc

Votiv, édes Istipók. :) Iszonyú érzékeny antennái vannak a gyerekeknek, mindent megéreznek, ezért rossz pl. feszkósnak lenni. Hőmérő nélkül csak jól lehetsz. :)

Kátya
kincsimano

sziasztok,

köszönöm a szép szavakat, remélem nem lesz semmi, az agyam legesleghátuljában ezt gondolom ám... :wink:

estére (minden előzetes figyelmeztetés nélkül) begyulladt mindkét mellem, lilás lett, elég randa, de nem volt lázam, mentem zuhzitatni őket, de olyan furi volt, h alig tudtam vmit kifejni belőlük, de egész éjjel doloztam rajtuk, én is, meg persze Memzi is, és most már csak kemények és fájdogálnak, de nem lilák... :lol: reggelre lett annyi tej, h tudtam a tesóknek kakaót csinálni.... :twisted: :twisted: ugye nem néztek nagyon perverznek, meg ősanyának emiatt???? de mivel nem volt még sterilizálva az avent, meg MINDKÉT BÜDÖS KÖLÖK megfázott és egész éjjel köhögött, hörögött, úgy gondoltam, hátha segit ez az immunrendszerüknek. Ugye? :roll: :roll:

érzelmi rollerkószter:
most boldogságomban sirok, meg ilyen hülyeségek jutnak eszembe, h felnőnek, és elviszik őket katonának, vagy vmi igaz ügyért harcolnak majd, és megölik őket...(emlékszem Bnél azzal kinoztam magam, h hallgattam a D. S: Brothers in Arms cimű dalát, és csak zokogtam...)

most nem kinzom magam ilyennel, bár tegnap meghallgattam az anno Neet által feltett Over The Rainbow-t és hát ettől is zokogtam... :)

irtó türelmetlen vagyok a nagyokkal, akiket azért megvisel a dolog, bár nem mutatják, csak amikor fáradtak, különben nagyon édesek, de B is annyit sir, mint még soha, Igi meg éjjel felkel, köhögve, és csak anya anya anya, és kaparász, meg fogdos, és édes, meg minden, de olyan nehéz... :roll:
(van erre vmi bogyó???? mármint nekem)

de mindent összerakva, BOLDOG vagyok még mindig, rózsaszin-világoskék pamacsok mindenfelé...

Fibi,
KITARTÁS!!!!

lLeni,
képzeld, az én másdik gyermekemet is Igi-biginek becézzük/becézik... :wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsan,
köszi :) :)
és sirást-zokogást nagyon megértem 8) erre már nem jo a Pulsatilla?

és ha holnapig nem szülök meg, veszek egy 1000 darabos puzzle-t, hogy elüssem az idöt :mrgreen: vagy elkezdek spanyolul tanulni :lol:
bár szombatig jo lenne, mert hugom elutazik Tihanyba... (és akkor anyoshoz kellene vinni B-t :? :roll:
fibi

Fibi, mi vettünk kék aparuhát, mert állítólag már nincs automatice a Hban, és ezúttal nem felejtettük el hazahozni :lol: Úgyhogy játszhatunk majd orvososdit 8)

Votiv, gyógyulj, gyógyulj!!! +++++++ Biztos az irigy volt oszt.társak vertek szemmel, azért jött most a nyavaja - babonásleni 8)

Szrek, kb. 3 napja akarom írni: dechatlonban 8e valamennyiért vesztegetik most a klassz hamax kiss márkájú bringaülést kőcnek!!!
És guggolópóz ápolja és eltakarja a hashurkákat :lol: Mellesleg majdem megszívtam, mert nem volt elkészítve a hazamenős ruha, és csak telón értekeztem anyukámmal, hogy mit hozzon be embör, erre kaptam egy gatyát - lásd a képen - amit majdnem csak életem árán tudtam magamragombolni :lol: :lol: :lol: alig hittem, hogy eljussak a kocsiig, ott gomb kinyit, has kienged, levegő végre tüdőbe bejut.... 8)
leni

Leni,
és ha nem tudunk már addig venni, mi lesz? :roll:
fibi

Votiv :) Jaj, bulást Neked!!! ++++

Móni :) Te "normális-szerű" :lol: :lol: elképzelem, ahogy rohansz a füzetért szopi előtt... Tőlem múltkor megkérdezte a gyerekdoki, hogy hányszor eszik a ded egy nap és nem tudtam válaszolni :oops:

Zuzi :) Hű, ezekszerint megvan az új kocsi! gratula :D

Fibi :) MOzi, de jóóó! Milyen film volt? Mi megtartottuk a zöld ruhát Bálint szüléséről, szóval apa u.abban feszített Bencénél is :wink:

Mása :) Mi volt uh-on? Vérszíváson gyorsan tudtál végezni?

Szrek :) :lol: :lol:

Zsan :) Gyerkőceidnek és ciciknek bulást!!

Leni :) Nadrágsztori :lol: akkor is kész csoda, hogy belefértél! én lenge nyáriruhát hozattam be apával a hazajövetelhez :oops:

Kép
Kép
denizsa

Deni,
a Felforgatokönyv c. filmet néztük meg :) (Emma Thompson és Dustin Hoffman is zseniális volt benne)
és Laci még otthon van, vagy már egyedül nyomod a 2 gyerköccel?
fibi

Sziasztok!

Fibi,
kuldom az energiakat,hoyg hamar kigujjon Abel :wink: De meglasd,tenyleg hamar itt lesz!!!Ezek az erzelmi hullamok engem is gyotornek.... :roll:
Ez meg igy okes nalam,hoyg elso gyerkoc lesz,de ha majd lesz mar itt 1-2 lurko akiket el kell latni,es mellette leszek allapotos....na az nehezebb lesz sokkal!Ugyhoyg minden tiszteletem a 1v.tobbgyerekes kismamike :wink:
Zold ruha Apanak:en kerdeztem a dokimat es aztmondta ne vegyunk,ugyis adnak....!!!!!!Eztzel ne foglalkozzak.
Szoval sztem ezen vegkepp ne izgasd magad :wink:

Votiv jobbulast!!!!!!!!!!!

Masa,
hat nem kizart az egyuttszules :wink: :wink: :wink: Drukk az Uhhoz meg a verszippantashoz :wink: nekem az Uh jovo heten lesz.

Zsanci,
tessek eluzni a negativ gondlatokat,nem lesz es nincs is semmi baj Memevel!!! :wink:

Szrekuc,
az elso rajz nagyon tetszett :lol: :lol: :lol: :lol: Asszem ha igy indulnank neki,nem sokan vagnanak bele a babybe :lol:

Mellszivot,cumisuveget kell vinni/vittetek a korhazba?A fertotleniteset hoyg oldjuk meg?
Akkor gyerkocnek ruci nem kell benttartozkodasdra ugye(csak hazahozos?)?Csak sapi,meg zokni,meg pled,pelus,textilpelus,popsitorlo..?

Kép

Kép
arwen07

Köszi a drukkokat! Jelentem annyira mákos vagyok, hogy hát persze megint csupa olyat kérdzetek amit tudtam és hát ötöst kaptam megint :oops: lassan nem állnak velem szóba a többiek :P

Indi: értem ;)
Neet: veled meg kiegyezek egy döntetlenben, ok? ;)

Zuz: szólhattál volna és vateráztam volna helyetted!! de látom kivásároltad magad már :)

Leni: szülisztori szép volt és megható...a guggolós kép meg :shock: Kis Ignác meg annyira szép!!! És mi volt az első érzeted, amikor megláttad, hogy tökös????

Tinu: hát igen, UM nem a hangos kiabálás híve :? Spec én teljesen csöndben szültem, szerintem Tom Cruise is behalt volna tőlem a gyönyörűségtől, de a kitolásnál azért egyszer nyögtem és akkor rám is "rámszólt" hogy ne pazaroljam az energiát felül el. És aztán tényleg lentre koncentráltam és kint is lett Kamilla pikk-pakk! ;)

Zsanci: egész más a hangvételed!!! Ez jóóóó bár a DS gondolat az még a régi Zsan!! Meme nagyon szép fiúcska és makk egészséges!!!!

Kisün: mesélj még, milyen volt??

Barbi: merre vagy? viszgázol még?
és Ruz?? ő is?? drukk nektek lányok és Krityónak is!!! ++++

Votiv: gyógyulj!! +++++++++++++++

Nuk: itten tessék mindent kiírni magadból, utána sokkal jobb lesz, mi meg mindenre jól rácáfolunk ;)

Fibi: puzzle :lol:
Azt hittem, hogy ma már rólad is olvasom az örömhírt, de ezek szerint Ábel nem igy gondolta. Sebaj, az a tutti, hogy bent nem marad, erre gondolj!! :)
Kitartás!

Mása: görcsölés? van még?

Kamilla kedvenc új foglalatosság a kézmosás. Most is azzal ébredt, hogy Anya, Anya...bemegyek, rámnéz majd vigyorogva közli, hogy kezetmosok :) és ezt ilyen szépen ki tudja mondani - büszkevagyokám

Rylie
rylie

Sziasztok :)

Megvolt a vérszívás és az UH is ;)
Uh-n minden oké :) Most olyan 2750gr a súlía a picinek. És akkor, gondolom, hogy a vonalzóm szerinti terhességi kor a jó... :roll: Mondta a Kati, hogy ilyenkor nem tudja már pontosan megmondani mennyi idős terhes vagyok, és hogy a 12 hetes UH alapján számoljon vissza a doki 8) De mit számít, egyhét ide vagy oda..... Nálatok is folyton variált a doki, ugye Deni?

Fibi,
ez a szülősruha dolog engem is izgat..... Van egy, amiben Orsi születésénél volt Zsolt... Szerintetek jó az, vagy steril kell???? :roll: Vagy hát nem is tudom....

Leni,
nadrág.., :lol: :lol: :lol: Én terhes-gatyóban fogok hazamenni, az tuti .... Orsinál is így volt, csak ott ruha volt. Képzld, 79 kg mentem be szűlni, és 77 jöttem haza :? 8) :lol: Hogy csináltam, nemtudom..... :roll: de talán a cickók tették.... :lol: :wink:

Megyek, ledőlök egy kicsit a kiscsaj mellé.

Mása
szmagdi

Rylie,
ügyes vagy, na! És nem olyat kérdeztek, amit tudtál, hanem mindent tudtál!!!!- ezt kő' mondani ;) Grat!!!!
Kamilla kézmosása :lol: :lol: :lol: Imádom.... emlegetem is a Zsoltinak, hogy nálunk is a fűrdőszobát kereste folyton 8) :lol:
Görcsölgetés van még, sajna. Szerencsére nem olyan sűrűn, talán a salbutamolnak köszönhetően :? meglátjuk mit produkálunk az nst-n pénteken :roll: :wink:

Na, télleg L pihizni ;)
szmagdi

ja, még egy dolog/kérdés:

Az uh szerint I-es fokozatú a méhlepény érettsége...... Akkor ez mit jelent? soká szülök? hamar megérik a lepény, vagy hogy van ez?!
Orsival 36-37 hetesen II-III érettségű volt! Csak hétfőn megyek dokihoz, addig meg hátha Ti elmondjátok hogy mit jelent ez pontosan, mert én nem értem miért I-es még mindíg :roll: :?

Butamása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Fibi!
Egyáltalán nem képzelgés, amiket írsz!!!!!!!!! Készül a tested a nagy eseményre, és ez olyan jó!!!!!!!!! :D És mi is Pannus születése előtt pár nappal elmentünk moziba, olyan jó volt!!!! :D

Nuk!
Tökre megértelek, mindenkinek vannak rossz napjai, illetve olyan témák, amik egy kicsit fájóak. Van, akinek a szoptatás, másnak a szülés, vagy hozzátápi, és sorolhatnám. De azért van ez a topic, hogy kicsit feltöltődjünk, jókat röhögjünk, és én a Te önirónikus stílusodat naggggyon imádom :lol:
házassági évfordulóhoz gratula! :D Mi tegnapelőtthöz képest 3 éve jöttünk össze, és már van két gyerekünk 8)

Móni!
Elérhetőséget nem írtál, azt megköszönném :D És jó, hogy újra itt vagy :D

Indi!
Akkor, mint gyakorlott álláskereső, az is szarul esne, ha egyltalán vissza sem hívnának, hogy szorri, nem?
és akkor a válaszom:
1. amikor itt volt a lány, és megismerkedtünk, utána kérdztem tőle, hogy neki mi a véleménye, el tudja-e képzelni, hogy B-vel foglalkozzon. Ő azt mondta, igen.
2. Amikor felhívtam, egy hétfő este, hogy akkor őt választottuk, örülnénk, ha elvállalná, megkérdeztem, hogy ő neki erről mi a véleménye, szívesen vállalná-e.Ő azt mondta, igen, nagyon örül, hogy őt választottuk, csütörtökön jön. (erre én felhívtam a többit, és nem lebunkóztam őket, mondtam nekik, hogy örültünk, hogy megismerkedtünk, de végül mást választottunk, köszönjük.)
3. szerdán reggel egy SMS ( :!: :!: :!: :!: ), hogy szorri.
és akkor amin felhúztam magam:
1. miért nem mondta hétfőn, hogy szívesen vállalja, de szerdán kap választ egy másik állás ügyben, addig adjak neki egy kis időt? Akkor nem mondtam volna le a többit (amiről ő ios tudott!)
2.egy sms, ennyi??????? tulajdonképpen ezen húztam föl magamat a legjobban!
3. Ha már mondjuk 1-2 hónapja vigyázott volna B-re, akkor is simán lelépett volna. És ez az ami, miatt naggyon mérges vagyok, és ami miatt leálltam a kereséssel!
( az idő és pénz tényezőket már meg sem említem, mert mi az a többihez képest)
És Te egyet értesz ezzel??? Mert azt én is megértem, hogy egy teljes munkaidejű állás a tuti. De ezzel az eljárással NEM ÉRTEK EGYET!!!!!!!!!, Mert aki olyan szakmát választ (vagy belekényszerül???), ahogy gyerekekkel, családdal kell foglalkozni, ott nem ez a helyénvaló!
Ja, és ha most azt akarod írni, hogy naív vagyok, megspórolhatod, mert tudom.............

Kép
Kép
zuzmo1

Arwen,
köszi :) és én is drukkolok Neked, hogy a kicsi (fiu, ugye?) szépen kibujjon majd :)
érzelmi hullámzásra nekem bejött a Pulsatilla nevü bogyó :wink:
Zöld/kék ruhával kapcs. köszi, akkor megnyugodtam.

Mása,
nekem is csak 1-2-es volt a méhlepény érettség a 36. heti UH-n :roll: és irta Deni, hogy Laci ugyanabban a ruciban volt, mint elsö szülésnél, ugyhogy biztos jo lesz Nektek is :)

Zuzi,
:wink: :) igen, Te jutottál eszembe tegnap a moziban :) és kifelé menet kérdezte Zsoló, hogy "megvan még a magzatviz?" mert poénkodtunk, hogy vicces lenne, ha ott folyna el :lol:
fibi

Rylie,
ötöshöz gratula! :D
fibi

Arwen,
én a biztonság kedvéért betettem (és most is be fogom) a mellszivot, de nem volt rá szükség, mert amikor belövellt a tejem, a szobatársam segitett meleg vizes borogatással (+kézi fejéssel) megnyugtatni. De ha épp nincs Veled a baba, és kemény a cici, akkor lehet h jo szolgálatot tud tenni a mellszivo, sosem lehet tudni.
és igen, csak hazahozos ruha kell a babának (meg pelus, sapi, stb, amit irtál), többi napon csecsemösök öltöztetik minden fürdetés után.
fibi

Zuzi: teljesen megértem, hogy haragszol a lányzóra, de azért nem biztos, hogy ő meg az ördögtől való. Csak azért "védem" (nem hiszem, hogy rászorulna), mert sajna én is kerültem olyan helyzetbe már, mikor akármennyire is lelkifurim volt (nyilván ő is csak ezért SMS-t küldött), mégis önző módon kellett cselekednem. Méghozzá azt, hogy elmentem dolgozni egy nevtanba (tökre örültem, hogy végre kaptam állást), megbízási szerződéssel. Belekezdtem vizsgálatokba, terápiás esetekbe, mikor is egyszer csak (kb. másfél hónap után) jött egy lehetőség, hogy kaphatok normál munkaszerződéssel (igaz, határozott idejűvel) egy félállást egy "jobb" nevtanba. Törpöltem rajta egy ideig, de aztán mégis úgy döntöttem, hogy én biza átmegyek oda, mert ... (itt egy csomó érv szerepelt, miért is, de most nem írom le). Persze a főnököm nagyon megharagudott és nagyon geci is volt velem, nekem is nehéz volt, pláne a gyerekeknek, akikkel már kialakult valamiféle bizalom. Egyáltalán nem volt fair velük szemben, egyáltalán nem volt jó megoldás, de azon a helyen nem volt biztos, hogy valaha is lesz státusz, amibe felvesznek (magánvállalkozó meg nem akartam lenni) stb. Szóval "önző" voltam, dehát az ember nem csak szerelemből dolgozik, hanem komoly racionális szempontok is léteznek. MÉg akkor is, ha történetesen gyerekek és családok is szerepelnek a sztoriban... (Igaz, én vállaltam az arcom, és nem csak úgy leléptem, hanem azért dolgoztam amennyire lehetett annyira rövid idő alatt azon, hogy elmegyek. A főnököm felé is nyílt voltam - sajnos -, és a gyerekek felé is, hogy minél jobban megkönnyítsem a helyzetet.)

Kép
Kép
tinu

Fibi,
mi is az előző kék ruhában nyomtuk, ha nincs ruhátok, biztos megoldják vhogy. Mikor mész Hba? Ott lent a büfénél lehet kapni 1000 pénzért. De ha szólsz, h szülsz, elviszem nektek a mienket,csak h ne legyen baj... :wink:

ja, brand new info: a fizetős már 7000/nap.

Rylie,
ötöshöz én is gratula.

Mása, nekem 1 nappal a szülés előtt 3160g-ot jósolt az UH. Erre 3990g lett, de aztán a csecsemős kerekitett 3950g-ra.
:lol:
Ja, és azt megelőző héten meg 3600g körül mért az UH.
Szóval, ennek SEMMI jelentősége. És erről Lindi is tudna mesélni...

Votiv,
volt itt a dokinéni és a jövő héten is kijön. (te adtál neki pénzt?) :roll:
és képzeljétek, azt mondta, h magas afp utal az DS-re. Na, most akkor mi van??? :roll:
de szte nem az...vagyis szte minden rendben van, szive ügyesen kalapál, stb... :lol: (szóval, piros pont a lelkemnek)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan,
jaj, köszi, aranyos vagy, de nehogymá' szaladgálj miattam a H-ba :lol: majd megoldjuk :wink: amugy pénteken megyek legközelebb nst+doki (bár már nagyon nincs kedvem :? ), ha nyitva lesz a bolt, és még 2in1, akkor veszünk :)
fibi

Zsanci, igen! bár az első alkalomkor nem fogadott el semmit. én meg totál zavarban voltam.
most meg észrevette, hogy vmi színes-szagos trutyi folyik Lilike jobb füléből :roll: és engem is ellátott orvosi tanáccsal :lol:
és közben egyszer csak csönga kaputelefon, de gondoltam, nem várok senkit, biztos szórólaposok, majd beengedi őket más.
erre nem a védőnő akart megint rámrontani???? :twisted:
utóbb tudtam meg, ugyanis felhívott, hogy mikor leszünk otthon...
próbáltam lebeszélni a látogatásról, hogy beteg vagyok és elkaphatja tőlem, mire kijelentette, ő már 30 éve nem volt beteg :shock:
na de ha én ennyire rosszul vagyok, inkább jövő héten jön ki...
éljen...

votiv 8)
votiv

Zsan: én is úgy olvastam, ahogy te tudod, hogy az alacsony AFP (nekem is az volt) a Down-ra utalhat, a magas meg nyitott gerincre.

Kép
Kép
tinu

Fibi,
ha holnap DÉLUTÁN 2-6 között szültök, akkor úgyis épp megyünk be a Hba, oda tudom adni. Ha szerdán DÉLELŐTT, akkor meg Levi megy be a papirokért, oda tudja adni... :wink: :wink:

Votiv,
akkor a többit "leprivizzük".
és jobbulást! És látod, milyen okos voltál, h nem engedtél be senkit! :twisted:
én igy szoktam, és egész leszokott rólunk mindenki.

és képzeljétek, remélem rekordot döntöttünk, de mostani áldott állapotom alatt összesen EGYSZER találkoztam a védőnővel.
amikor a kiskönyvet adta a 16. (?) héten... 8) 8)
és még most sem hivtam fel, bár előbb-utóbb megtudja, h itthon esz a fene egy újabb gyerekkel.... :wink:

ja, és ma már annyit tudok fejni, h úszunk...ez jó is, meg rossz is...
tegnap a kőkemény ciciből csak 30 körül jött ki, de az egész éjszakás "ápolás" meghozta az eredményét.

Ma én megyek fel Igiért az oviba, és utána elmegyünk cipőt venni, és hagyok itthon egy kis kaját a pasinak. Remélem el lesz nélkülem egy másfél órát a szőranyával... :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

és Zsanci, sztem 2-5e között okés, én a "maximumot" adom neki, egyrészt mert itt lakunk im arsch der welt, másrészt meg az öreg dokibácsi is ennyiért jött házhoz miközben 5 percre laktunk a rendelőtől, és mert sokkal többre becsülöm a pár kedves szót meg a homeós bogyókat, amiket felír, mint az erőszakos antibigyózást. szóval megér nekem ennyit, hogy 100%-ban bízhatok benne :)
aztán majd ha Lilike nagyobb lesz, már úgyse kell ilyen gyakori kontroll, és akár be is mehetünk a rendelőbe, nem kell már házhoz jönni.

egyébként már 2x kaptam a védőnőtől olyan papírt, hogy SZIGORÚAN TILOS otthon oltatni a gyereket... :lol:

votiv 8)
votiv

hát én már csak ilyen indiszkrét vagyok :lol:

védőnőt hivatalból kiértesítik ám a H-ból... úgyhogy tuti meg fog jelenni nálad is, legalább egyszer
votiv

Isten hozott, mármint engem megest köztetek, minden topiclakónak pedig szívélyes ölelésem :mrgreen:
látom, nem unatkoztatok az elmúlt hetekben, babaeső meg minden ilyesmi... :)

szóval: Leninek ennyivel utólag is hatalmas gratula! Zsánának is, még egyszer :D

az összes eddigi név- és szülinaposnak sok boldog mindenfélét kívánok, teljesen reménytelen lenne mindenkit név szerint visszakeresnem... :)

úgyhogy ez úton is nagy össznépi hurrám köszöntsön mindenkit :)

Kép

net van, de nem mindig és elég bizonytalan is a kapcsolat erőssége. de igyekszem ápdét lenni a témákból és ha az összes lányaim hagynak, akkor reagálok is mindenféléket majd

minden (nekem) újdonat fórumózónak üdv itt :) és remélem nem menekültök el majd miattam :)

addig is mindenkinek csókok:

Macsek
macskanyu

Szia Macs! Már hiányoztál! :D Milyen az új lakhely? Mesélj, ha épp működik a net. :wink:

Kép
Kép
tinu

Fibi :) Köszi, címet megjegyzem, hátha egyszer mi is eljutunk moziba vagy tékába :wink: Apa-ruha miatt sztem ne aggódj, tuti nem küldik ki Zsolot, ha épp nincs vagy adnak! Ja és mi is be tudjuk adni Nektek a kórházba, ha kell a mienket! :wink: Laci még itthon van, nem is tudom, mi lesz ha már dolgozni megy... :roll: (ezzel csak azt akarom mondani, hogy ketten egész jól elboldogulunk a két gyerekkel, de hogy egyedül mi lesz...??)

Arwen :) Fibi már megaszonta a tuti a kérdéseidre, annyit hozzátennék, hogy ha úgy gondolod, a biztonság kedvéért beviheted a mellszívót, mert pl. amikor én voltam bent, a szobatársam mondta (ő sokat fejt), hogy a két kórházi szívó közül az egyik nem működik, szóval sosem lehet tudni :wink:

Rylie :) Hű, már megint ötös! gratula!!! :D :D kezetmosó Kamilla édes :lol: :lol: Bálint is imád a mosdóban (is) pancsolni, meg spriccelni a vízzel (befogja a csapot és az lövell mindenhová :twisted: )

Mása :) Persze, az előző szüléses ruci is tökéletes!! (mi elraktuk emlékbe vagy öööö... legközelebbre? :lol: ) Igen, nálam is nézték hogy akkor most hány hetes is (az uh szerint fiatalabb volt a babó), de végül azt mondták, hogy 1hét saccolt különbség miatt nem módosítanak időpontot, úgyhogy az uccsó menstruáció szerint számoltunk, ami megfelelő is volt, mert látszott is Bencén a néhány nap túlhordás, kicsit "ázott" volt a keze. Úgyhogy NYUGI, Levente tudja, mikor kell jönni! És a méhlepény érettségéről nekem azt mondta a sz.nő, hogy az a lényeg, hogy ne legyen túl "öreg", mert akkor még jól el tudja látni a pocaklakót, úgyhogy no para!

Kép
Kép
denizsa

Votiv :) Ennyire gáz a védőnőtök, hogy be sem engeded?
Nálunk ma járt a gyerekdoki és Bence tokájára nézve (mert hogy növesztett ám a kölök :mrgreen: ) megállapította, hogy gyermekünk nem éhezik :lol: :lol:

Macs :) Sziaaaa!!! :D :D :D
denizsa

Éljen, Éljen, visszatért közénk Macs :D :D :D :D :D

Zsan,
okés, megjegyzem, kössz :wink:

Deni,
Neked is köszi :)
fibi

Fibi, én sem ijesztgetni akartalak! Ha valaki nem visz, egy régifajta olyan műtős köpönyeg mindig akad, amit magára kanyaríthat, úgyhogy emiatt félni télnyleg nem kell! :D

zsan, ugyan én kakaót nem csináltam belőle, mert Hanka azt még amúgy sem iszik, de a la nature üvegből megkapja amit Ignác meghagy neki :lol: Ezzel gondolom most kivezetni a holnap megkapandó 18 hós oltását 8) 8) 8)

Rylie, háááát, meglepődtünk, hogy kukacos lett, mert ráálltunk agyilag, hogy lány lesz - Piorska lett volna :P - de azért így se rossz!!! Én személy szerint már nagyon várom az anya-fia szerelem kibontaklozását, főleg, hogy Hanka iszonyat apás lett a szülés óta, és dúl a lamúr közöttük 8)

Ma szinte egész nap a bio-kékfénynek hódolt a fiatalúr - még jóm, hogy a védőnő szerint két hét múlva lehetne először szellőztetni... háháhá... ezek hol élnek???? Mondjuk a tegnapi T-com gyerekszigetezés kapcsán volt kis lelkifurdim, mert Ignác kicsit nyöszörgött a kendőben, de azért csak nem tettünk benne kárt.... :roll: Mindenesetre egy Bombit már köszönhetünk neki - eldobta az agyát az árus, hogy még csak 9 napos a kölök, és hirtelen támadt tudatzavarában ingyen adott egyet :lol: Máris odavagyok a fiamért :lol: :lol: :lol:
leni

Leni,
nyugi, nem is ijedtem meg :lol: csak azért kérdeztem, mert eszembe jutott hirtelen :P
nagggggyon lazák vagytok, gyerekszigetezés 9 naposan :lol: 8)

téényleg, oltásrol jut eszembe, akkor Ignác is megkapta a H-ban a BCG-t, ugyi? :?
fibi

és az jutott ma eszembe, hogy Manoka szülése ota csupa fiu jött a világra :D Botond, Bence, Ignác és Merse. Valamikor majd érkezik Ábel is :lol: , és aztán is fiucska jön majd, Másáék Leventéje 8)
fibi

Leni,
Huú, de jó erőben lehetsz. Nálam az volt a gond, hogy mentem, mint a csík, de estére lépni se tudtam. Pár nap múlva rájöttem, hogy így nem jó és persze jól meg is ijedtem. Neked egyáltalán semmi bajod? Gondolom nem téged tol a férjed v. gyereked babakocsiban és úgy van rajtad Ignác... De még úgy is nagy kaland lenne.

Móni
Kép
Kép
monisa

Macs!!!!! :D
Szia!!!!!!!! :D :D :D Hiányoztál ám nagyon!!! Mesélj, milyen háztulajdonosnak lenni! :D

Zsanci!
Olyan jó, hogy ilyen boldog vagy! :D

Rylie!
Gratula az 5-öshöz!

Fibi!
Én is attól féltem, hogy elfolyik a magzatvíz a moziban :lol:

Votiv!
Remélem jobban vagy! Védőnő :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mása!
Én is úgy tudom, hoyg az a baj, ha idő előtt elöregedik a méhlepény. Úgyhogy szerintem ez tök jó!

Deni!
Olyan jó volt találkozni, és élőben is látni Bencét! :D Annyira hasonlít Bálintra! :D Kíváncsi vagyok, ha nagyobb lesz, akkor is ennyire fognak-e hasonlítani.

[quote="tinu"]Z írta:tinuuzi: teljesen megértem, hogy haragszol a lányzóra, de azért nem biztos, hogy ő meg az ördögtől való.

ööö....ezt mondtam volna? :shock: :?
zuzmo1

Fibi!
Mi sem vettünk előre műtős ruhát, de szerencsére nem volt gond.

Leni!
Mi 9 naposan a DM-be vittük Pannust! 8)

Ma voltam a Hris közben adásvételi szerződést kötni, és volt egy kis időm a Váci streeten flangálni 8) Érdemes elnézni, szuper olcsón vettem két gyerekkönyvet, 6 ezer lett volna a kettő, így 2 ezer volt, és nagyon szuperek. ( az egyik Mimis :wink: )
zuzmo1

Kisebbik leányom bealudt fürdés helyett, úh most bekukkantok hozzátok.

Zsan, magas afp nyílt gerinc (vagy hasfal, vagy nemtom még mi lehet nyílt), alacsony DS, ez tuti, megjártam a genetikát az elsővel... És ehhez még nézik a nyaki redőt (12.héten), ami 3 mm fölött szintén DSre utal. (Nekünk az pont 3mm volt. :shock: )
(Nem részletezem, hogy fölajánlották az abortuszt, mondván lehet még sok gyerekem, meg ijesztgettek beszólásokkal, hogy "Ilyen fiatalon!" Még jó, hogy otthagytam őket, mint a sicc, mert TELJESEN EGÉSZSÉGES gyerekem született...)
DE: nem minden vastag redős, alacsony afps baba DS, és nem minden DS vastag redős, alacsony afps. Tehát ez egy NAGYON MEGBÍZHATATLAN VIZSGÁLAT, amit más országokban már nem is végeznek. Itt viszont agyba-főbe szivatják a kismamákat ezzel a hülyeséggel. (Mert félnek a perektől.)

Votiv-jobban vagy?

Indi-ezt a havasigyopáros weledát kipróbáljuk!!! Köszi!

Deni-nyugi, fogsz 2vel boldogulni, muszáj lesz... Én is nagyon tartottam a dologtól, de hamar belejöttünk, és csak pár pillanat volt nehéz az elmúlt 5 hónapban! :)

Leni-nem semmi 9 naposan gyerekszigetezni!!! :) Klasszak vagytok! Sztem ilyen melegben semmi baja nem lesz a babának kint. Főleg a jó kis kendőben.:)
De azért csatlakozom Monisához: én is vagyán yvoltam, és a szülés utáni 3.hétre fáradtam nagyon el. Szóval azért kell pihenni ám!

Mása-méhlepény "osztályzása" az öregedés, nekem túlhordás alatt 2X is csináltak oxitocin tesztet ( akkor sem volt rendes görbém), amivel a méhlepényt ellenőrizték (hogy ellátja-e még jól a babát tápanyaggal). 38.héten már 2-3 volt, és no problem. Szal az 1-es tökjó, no para.
rídonli#

Zuzi-könyvheti bódék vannak a Fehérvári úti piac előtt is, persze biztos kevesebb. 20%kal olcsóbban adják a könyveket.

Macskanyu-szia! CSak nem vagy olyna ijesztő, hogy elmeneküljünk! :mrgreen:
rídonli#

Itt legalább fiúlk születnek: baráti körömben az idén már 12 bébi született, és 2/10 az arány a lányok javára! :shock:
rídonli#

Szia Macs :) Örülünk ám :)

Zuzi :) De jó, hogy ezt leírtad! Remélem, jólesett kiadnod magadból a mérget és megkönnyebbültél :wink:
Amit Tinu leírt, az szép, kerek egész, ehhez csak egész picit tennék hozzá: Lehet, hogy nem tudta a lány, hogyan is kell az ilyesmit megmondani - főiskolát ez ügyben végzett HR főmókusok se tudják sokszor :evil: A másik pedig: hidd el, hogy nagyon sok szülő megbízhatatlan és simán el tudom képzelni, hogy emiatt is történt úgy ahogy.(félelem és rossz tapasztalatok a lánynál) Akárhogy is, te helyesen jártál el, ez biztos, de most már ne mérgelődj rajta :)

Tinu :) A múltkorit még meg se köszöntem, azért ha erről jönnek méggondlataid, ne kímélj, nagyon izgalmas ez - még nem egészen értem, csak érzem, hogy van itt valami keresnivalóm

indianyo

Zuzi: nem, te nem írtad, hogy ördögtől való, az az én népköltésem. :wink:

Indi: nincs is mit megköszönni, hiszen azt írtam, én nem ismerem a dolgot. :oops: A nyitja az egésznek szerintem az, hogy sokat segít a családja sorsának, történetének megismerése abban, hogy az ember megértse önmagát. A legtöbb pszichoterápiában nagyon is nagy hangsúlyt fektetnek a családfa feltérképezésére és főként a nagy családi titkok tudnak patológiásan hatni. A titkolózás mindig rosszul hat. (Egyébként a cikkben szerepelt, hogy a fickó a tranzakcióanalízisből is származtatja a gondolatait. Érdemes olyasmiket is olvasni. Pl. Berne-t, vagy nekem van egy egész nagy TA könyvem, szívesen kölcsönadom, ha gondolod.)

Kép
Kép
tinu

Macs,
én is üdvözöllek körünkben! 8) 8) 8)
(mi lett egyébként a szülésznő-projekttel???)

Leni,
én tegnap indultam neki nagy hévvel, h megyünk sétizni, de ifiúr inkább a cicit válaszotta. Dokinéni ma azt mondta, 1 hetesen simán mehetünk.
Én három naposan akartam. El sem hiszem, h még csak 4 napos!! :shock: :shock: :shock: mintha már ezer éve... :roll:

Votiv,
nem fogod elhinni... :mrgreen: Levi lent az udvaron srácokkal, egyszer csak jön fel, és mondja: MEGTALÁLT A VÉDŐNŐ!!!!!!! Jövő csütörtökön jön kettőre... :? :lol: :roll:
(legalább nem sieti el... :wink: ) monnyátok meg, mit fog nekem még mondani???? :roll: :roll:
komolyan érdekel...az viszont nem, h "neki kötelessége kijönni". Mert ezt leszarom. Sztem ez igy nagyon gáz. A NLC-n van egy védőnő, és elkezdett egy topikot, h mi szükség van a védőnőkre.
És le akartam irni,h nekem egyetlen segitség jönne jól, ha idejönne, és kitakaritana, vagy megfőzne, mosna, levinné a gyerekeket, tehát PRAKTIKUS segitség lenne, nem elméleti, mert arra itt van a fejem, az internet, meg a rengeteg könyv. Ha és amennyiben mégis ilyen segitségre lenne szükésgem, elég lenne egy telefonszám, amit felhivok, és akkor és csak akkor kijönne hozzám vki, és megmutatá pl. h hogy kell kézzel fejni, hogy kell masszirozni. De ha ezeket esetleg már tudom, akkor MIT AKARHAT MÉG?????????????
elmondani, h két hónaposan kell vinnem a srácot először oltásra? Amikor úgysem akkor viszem, már jól megbeszéltük a dokinénivel. Vagy hogy hat hetesen kell menni csipőt nézetni? Ez meg rajta van a papiron.
Vagy, hogy hol kell ingényelnem a gyedet, stbt? ezt is csináltam már...
JA, erről jut eszembe: :lol: :lol:
a XI. kerületi egyszeri anyaságit HOL IS KELL KÉRNI???? :wink: na, ezt pl, megmondhatja, de nekem nem jövő csütörtökön kell az infó, hanem MOOOOOOST!!! :lol:

szóval, ennyi.

Ui. Fibi, kitartás!!!!!! :wink: (hogy kivoltam én már ilyenkor...és ronda leszek, de ANNYIVAL jobb igy...) :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zuz: ugye nem bántottalak meg? :oops: Csak nekem is jól esett kiírnom magamból az én történetemet, mert még mindig olyan rossz rágondolnom, ami akkor történt. (Az egyik kislánytól kaptam egy aranyos gyöngyfűzéses búcsúajándékot, amit még mindig itt őrizgetek a polcomon, és akárhányszor ránézek, rosszérzésem van, hogy csak úgy "otthagytam". :( ) (((Hát még milyen nehéz volt eljönnöm a köv. helyről Tünde "miatt".)))

Kép
Kép
tinu

Zsan: szerintem a védőnők "ellenőriznek" is, nem? Mert mindig felírják, hogy hány kiló, meg megnézik a bőrét, száját, szemét. Legalábbis az enyém ilyen. Nyomon követi a fejlődését és a fizikai állapotját.

Kép
Kép
tinu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: