A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Indi,
A vezetés volt a másik félelem, de az inkább azért, mert utasként rengeteget ültem kocsiba és láttam a sok vadállatot :D Azt gondoltam, h nekem nem fog menni, hogy egyszerre váltsak, kuplungozzak és még kormányozzak is, aztán amikor el kezdtem rájöttem, h nem is annyira bonyolult és idővel meg tudtam szokni a sok vadállat sofőrt is. Talán még könnyebb is volt, mert tudtam, h kint a forgalomban mire számíthatok. Viszont a jogosítvány megszerzése tényleg nem kiméli a pénztárcádat, sajnos :evil: A végén már nem mertem összeszámolni.

Tinu,
Látod, nem kell stresszelni magad és minden rendben lesz :D Bizni kell Tünde babába, ő tudja, h mit akar :D

Barbi,
Ez tényleg jól hangzik, bár a víz alá nyomkodás nekem is egy kicsit brutálnak tűnik :? És köszi, hogy nem gondolsz annak :D Püt megkaptam.

Deni, Mása,
Ez kép haláli :D És hát a pusziszkodás...., tudja ám a csajszi, h mi a jó :D

Kép Kép
curse

Fibi,
még nem is irtam,h szivesen látunk titeket, csak szerdán nem vagyunk! Egyetlen akadály én lehetek, kezdek eléggé megbetegedni...

Deni,
éééééééééééééééééédesek a bébi babák!!!!!!!!!!!!!klassz ez a puszilós kép!!! (Bálint élvezi????:wink:)

Curse,
én dettó, mint te! azaz, úszom a viz felett, de semmi merülés, hátúszás, stb...és nálam valszeg az a néhány fulladásos élmény játszott közre, amit kiskoromban szereztem... :? és nálam is volt néhány durva beégés felnőtt fejjel, amikor Levi tesója bedobott a Dunába...
ja, és nálunk, valszeg ettől,h én ennyire parázok, B is nagyon fél a viztől, pedig sosem mutattam neki, és jártunk babaúszni, és mindig az apja csinálta vele a dolgokat, de a mai napig eléggé fosik a viztől, pont mint én. Pedig engem sosem látott ilyet csinálni. Viszont Igi meg totál odavan a vizért. Sztem második gyereknek már nincs annyi időnk,h átadjunk minden parát...

Ancsi,
a Zuzi féle oltás jan. elsejétől 70%-kal támogatott mindenkinek!!
Lenicsnek JOBBULÁST!!!!

Igi ma kicsit megrángatta B-t, amitől ő elkezdett sirni, mert már fáradt volt. Miközben B sirt, Igi azt mondogatta neki: Tete, jó, hadabba!
azaz, Tete, hagyd abba,jó? (ezt szoktuk mondani Bnek, ha hisztizik)
annyira röhögtünk Levivel...
:lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok!

Na ma úgy döntöttem, elég volt a vizsgákból! :twisted: Szóval befejeztem a vizsgaidőszakot! Sajnos nem sikerült minden vizsgámat letenni, de most már nem érdekel a többi már a következő félévre marad. :twisted: Úgyhogy most majd jövök többet, remélhetőleg. :)

Lindi

Nagyon nagy gratula hatalmas Barni babához! Kis szumós :D remélem tudsz majd még képet rakni fel róla.

Tinu

gratula Tündi súlyához, meg persze a sétához is. Alvás valahogy így van nálunk is, én alszom Bendivel, apjuk meg még este dolgozni szokott, éjszaka meg horkolni, úgyhogy jobb ez így :wink: de hétvégén van egy szokásunk, hogy amikor Bendi délután elalszik, akkor mi is és olyankor mindig hármasban szundizunk. :D

Ancsi
Szegény Lencsi, remélem hamar elmúlik a baja. Mikor Bendinek a szeme váladékozott, kaptunk egy szemcseppet, ami valami antibiotikumos volt és attól kb. egy nap alatt megstűnt a probléma, remélem odalent is ilyen hatékonyan használnak ezek a szerek.

Egyelőre ennyit, próbálok visszakapcsolódni. :)

ruz
ruzicsky

Barbi,
:) Köszi a kérdést, nálunk mostanában nem lesz tesó. Kötöttek-korlátozottak a lehetőségeink, és nem csak az anyagiak. Csak egy példa: holnap lemegyünk a nagymamáékhoz (anyukám és anyukája) a Balcsira Eszterrel, vonattal háztól házig kb 4.5 óra. Karácsonykor láttuk őket legutóbb, előtte meg talán a nyáron. Zuram idős szülei is 90 kmre laknak, egyéb rokon, aki Pösten él és dolgozik, nem tud segíteni, nekem jogsim sincs, és terhesen voltam utoljára moziban. Szeretnénk ezt az egyet normálisan felnevelni. Meg így is kerek egészet alkot a világ. Ha egyszer úgy alakul, ám legyen, de az nem holnap lesz. Igazából már ott elakad a dolog, h hogy járnék be thgondra, meg hogy mennék be szülni, míg Eszter nem tudja magának megmelegíteni az ebédet... a többiről nem is beszélve. 8)

Uxi,
BB sokak favoritja, majd mesélnek.

Den, Mása,
jó ez a sátorba taszító érzelem. :lol:

Nukada,
popsi :lol: egyébként én egész nap azt simogatnám a feje helyett, meg paskolni is azt jó, h büfizzen, etc. :D
neet
neet

Sziasztok!

Indike,
drukkolok testépítéshez vagy inkább bontáshoz, ha úgy vesszük ;) :D itt is van ám plusz 20 :roll: még árnyékban is ;) :lol: :mrgreen:

Juc,
no, mi akkor valóban egy klub vagyunk, ami a pörgős tornát illeti (báj dö véj, akkot biztos azért nem fogytam még mert én brutálul erősítek - hullahopptól olyan hasizomlázam van, hogy öröm rágondolni :lol: )

intimtornán mondta az oktató; step amúgy sem túl jó az izületek miatt, bár ez biztos csak az ugrálósabb verzió; a táncosabb sztem nagyon király, de sajna ott is van elég ugra-bugra, ami nem tesz jót bizony semminek - süllyedhet tőle az egész berendezés :?
nekem is fura volt, hogy pl itt a fitness edző frissen szült, aztán ment vissza steppelni, de én szülés után eleve máshogy viszonyulok a méhemhez stb, sokkal jobban érzem, vagy tudatában vagyok és nem esik jól
de hasonlóképp sajna futás sem annyira ajánlott, hanem gyaloglás, bicajozás - szóval rázkódásmentes kardioedzés ;)

szép formák meg úgyis az erősítéstől lesznek :D ;)

Deni,
tök jó a kép, amit felraktál! még úgyse láttam innen mindenkit! :D

Ancsi,
:? remélem, Lencsi hamar rendbejön (egyébként a családi terminológia, ha valakit érdekel, a vonatkozó részekre picurka és pöcörke :mrgreen: és néha nagyon nehéz nem így fogalmazni pl dokinál :lol: no vajon melyik melyik? ;) :lol: )

Moni,
nem szoptatok, nem szoptattam (pont ahogy elnéztem ma a tesóm, milyen lazán szoptat, rándult görcsbe a gyomrom - ez nálam hihetetlen stresszforrás maradt és idegbaj és minden :cry: )
úgyh itthonléttől nagyon szépen felszedtem a hurkákat :D

Nukada,
aranyos lehetett a kis drusza! :D

nagyanyáink-téma meg: azért ez roppant becsapós.... nem emlékszem, hogy kisiparos/parasztasszony/cseléd/akármi nagymamám önmegvalósítani akart volna; aki meg igen, annak a mademoiselle közben nevelte a kölkét....(sarkított, usmételten, dehát ugye másvilág volt; akkor még nem volt mindenki Soma mamagésa :lol: )

jók az új vonalzók! :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Egyébként ez a BK milyen életszerű volt ma. Én is szerettem volna így kinézni, mint Nóra a hazajövetel után. Beállított séró, kisminkelve és persze csini ruciba, nem pedig elfeküdt hajjal, gyűrött arccal és félmeztelenül :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
curse

2 hirrel kell büszkélkednem ma :D

B 2 perc alatt megtanult bukfencezni, apa tanitotta :D
És már tud ötig számolni :D hetek ota minden este elszámolunk tizig, mert a homeos cseppet 10x ütögetni kell a tenyérbe, és ezt ö akarja csinálni. és ma lett ez az eredménye, csak néztünk nagyokat :)

Zsan,
Tete, hadabba :lol: :lol:
jo, akkor egyeztetünk még, szivesen mennék nagyon :D (este meg Gabival talizunk :wink: )
fibi

Neet,
ebédmelegítés :lol: :lol: :lol: :lol: ezek szerint mindannyian egykék vagytok? terhesgondozásra meg viszed akkor a nagyobbat illetve itt 5 autós fog jelentkezni, hogy segít ;) :D (tessék megtanulni vezetni! ;) )

Zsan,
félelmek ragasztásától én is félek, csak pl a kutyákkal kapcs; apjuk nagyon betoji (már bocsika...), de sajna még a kimondatlan stb félelmeket is tudjuk ám ragasztani
én is későn tanultam meg úszni, a Garda-tóhoz meg az köt, hogy onnan húztak ki, de azért nagyjából úszkálok, mégha nem is, mint a nemtommi
megtanulni tényleg nem árt

egyébként ha meg olyan helyzet van, hogy kölök, neadjisten fuldoklik, akármi, akkor nem fog tudni az ember egyből úszni? úgy értem az ösztönök miegymás....vagy nem? :?

jaj, vmit még akartam.... :? cavinton, cavinton....

Kép

Kép

szrekuc

Ancsi, Zsanci,
Egyébként tényleg tök jó olvasni, h más is így érez, ha vizet lát.

Zsanci,
Én ott haltam volna be, ha engem bedobnak a vízbe, az tuti :shock: Ja és még neked akartam írni, h jövő héten megyek be a dokimhoz a városba, szóval útközbe bedobnám neked a gátmasszás olajat, ha nem baj. Legközelebb nem tudom mikor megyek arra és nem akarom h lekésd a dolgot :D
Jobbulást!!!

Ruz,
A meglévőkhöz gratula, én minden egyes vizsgámnak örülni tudtam anno :lol:

Kép Kép
curse

Kicsit megint itt!:)

Köszönjük a +-okat! Próbálunk gyógyulgatni!

Fibi!

Nem felejtettem ám el a bogyókat! Ha rendbejövünk, talizunk majd!:)

Ancsi!

Szegény Lencsi! Reméljük, hogy használ a szemcsepp!:(

Barbi!

Kakifelfedezés még nincs múlóban Timinél, sőt...! Mostanában a pelus tartalmát is rendszeresen be kell mutatnom neki és a babák is állandóan hol ide, hol oda kakilnak a szobában, Ő meg takarít utánuk! :D De majdcsak kinőjük! :)

Most mennem is kell!
Jó éjt!
ILdi
ildi76

tudommármit! "tádám!"

a suliban az úszóversenyt a fiúk közt a Tisza Andris nevű osztálytársam nyerte mindig, lányoknál meg Harcsa Vera :lol: :lol: :lol: no comment :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Nekem testformálásban a Norbi féle kick-box aerobic segített. Hihetetlen izmokat csinált :D Nem vagyok Norbi fan, de a kazik tényleg hatásosak. A formálás mellett persze fogyasztott is keményen. Mondjuk baromi melós a dolog, rendesen izzaszt. Első alkalommal kb. 5 percet tudtam megcsinálni :D Viszont azért annyira nem kell ugrálni sem.

Kép Kép
curse

Szrek,
Hát ez naggggggggggyon jó volt :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
curse

Ildi

Jobbulást nektek! Kakifelfedezés elég kiborító lehet, lánykád nagyon felfedező típus, neki mindent közelről kell megtapasztalni. :wink: Mondjuk ma Bendi is leszedte magáról a pelust és a szőnyegre pisilt. :shock:

Curse

A meglévőknek én is örülök. 8) Csak a nem meglévőknek nem. :evil:

Úszás téma nem lehet jó dolog így félni, mondjuk én nem félek a vízben, csak annyira, hogy azért a nyílt vizek mindig veszélyesek lehetnek, szóval azért bennem van mindig, hogy akármi történhet, úgyhogy én magam részéről szivesebben úszkálok a medencében. Szerintem olyan medencében ahol leér a lábad, te is próbálkozhatnál. Ott is lehet úszni és biztonságban érezheted magad.

ruz
ruzicsky

Az én gyerekem alvaugrik :( ahogy felkelek mellőle, kipattan a szeme, lendíti a lábát , átfordul és egy lendülettel már zuhanna is le fejjel a padlóra - közben pedig alszik, csak úgy csinál, mint aki ébren van. Etetőszékből is szaltózik fejjel előre :(

Másenyka, nagyon szép vagy! Orsika meg, hát már július végén is nagy élvezettel csókolózott Bálinttal :wink: És Deni pocakját is megnézném ám :)

Szrek :) pont ezt mondom én is: nem volt divat se a gyerekközpontú nevelés, se az önmegvalósítáés, meló volt és kész. A burzsoáziát meg felejtsük el, mert ott meg a cselédlány foglalkozott a gyerekkel meg a fránsziá nevelőnő, míg a szülők báloztak.
Ezért is szeretem Szabó Magda Régimódi Történetét.. SZM szülei oylan középpoolgárok voltak, akiknél öröm volt a gyerekekkkel foglalkozás. Sokat tanultam belőle.

indianyo

Tudom még mit akartam. Elsősorban Votiv neked :D

Akkor most múltkor abban maradtunk, hogy a pihenőszék nem jó a baba gerincnek és nem tudja sokáig használni. Mert most kegyetlen merényletet akarok anyóssal elkövetni. Meg akarok vele vetetni egy hintát, amit át lehet alakítani pihenőszékké és még autósüléssé is. Egyébként hintát mikortól lehet használni? Nem a játszótéri gondoltam, ha nem erre:
[/url]http://www.arzuhanas.com/Babygear-Kat873/fisher_price_baby_gear_3_az_1ben_deluxe_babahin-Art17154.html#x
Akárki is tette fel ezt a linket, nagyon köszönöm, mert ilyen hintát kerestem, viszont árban itt volt eddig a legkedvezőbb, pláne, h ennyi mindent tud.

Kép Kép
curse

Johi!

Akármit is csinálsz tuti nem leszek kuncsaftod :shock: ahogy téged ismerlek.

Vezetési para:na abban én vagyok az élő példa,hogy leküzdhető,ráadásul 2 gyerekkel a hátsóülésen!

Hullhoppot nyomom én is,bár marha veszélyes a bokára és a csuklóra különösen :D
20170114224602

Vica,
Nagyon édes Máté a játszószőnyegen :D

Fibi,
Gratula Bálintodhoz. Csak vigyázzatok arra, hogy legyen mit tanulnia a suliba :lol:

Ruz,
Jól emlékszem te is jogot nyomsz?

Neet,
És egyébkét Eszti nem akar tesót?

Kép Kép
curse

Sziasztok! Nagyon jó volt a hétvége, annyi szabadidőm volt, hogy kötöttem egy sapkát Dócinak, persze nagy lett, most sapka2.0 készül... de mivel itthon, ezért megtartottam a nagyobbat, hátha belenő, mielőtt a kisebb elkészülne :lol:
Marci megtanult ma mászni, asszem vége a hávájnak :) Ma célokat jelölt ki magának (a CÉL bármi lehetett, ami messzebb volt karnyújtásnyinál) és veszettül mászott feléje :D

Csak átfutottam a termést, reagálni nem volt időm, bocs! Megpróbálok holnap reggel kelni és írni, mert sok embernek szeretnék válaszolni!

Addig is minden betegnek jobbulást!

Lindi,
örülök, hogy itthon, és hogy előre néztek, szerintem Barni feledtet minden rosszat! :D

v
kisün

Deni! Puszis kép! :lol: Nagyon édik!!! :lol: :lol: :lol: S Mása is milyen csini! :D

Curse! Nem kell lenyomni a gyereket a víz alá!!! :!: Több lépcsőben fel volt vezetve, beleugratod a medence széléről, s te fogod a gyerkőcöt és irányítod a dolgokat.

Uxi! BB nekem a papája a dokim, s ő egy félisten! :lol:

Neet! Ühüm, értem. Csak kiváncsi voltam.

Vica! Nagyon jóképű a nemszériatartozék :lol:

Ruz! +++++++ sebaj, majd megcsinálod azokat a vizsgákat!

Fibi! B-nek gratula az új tudományokhoz! :lol: Nagyon ügyi! S milyen gyorsan tanul! :D

Ildi! Így van, majd megoldódik :wink:

Jószakállt mindenkinek.
gödibarbi

Vera,
welcome home :D sapka :lol:

Curse,
köszi :) és ezeket nem mi eröltetjük ám rá, hanem ö kéri :wink:

Ildi,
okés, észben tartom én is :D vagy ha mégis elfelejtem, kérek Szrekuctol cavintont :lol:

Juc,
vezetési para: félig én is leküzdöttem (már Gödöllön és Veresen merek vezetni). akkor 2 gyerekkel remélem teljesen le fogom 8)

Indi,
jo, akkor ugy kell legközelebb talit szervezni, hogy vki fuvarozzon Téged (meg engem is), mert ez a cucc nem fér el egy kistáskában :)
fibi

[quote="curse"]A írta:cursencsi,
időnként már én sem vagyok abban biztos, hogy Adél nuniját jól ápolom. Mondják, h nagyon óvatosan meg minden, aztán meg azt hallom, h ha nem vagyok elég alapos, akkor összetapadhat :? És persze megy a drukk, h ne kelljen erőszakosan szétszedni!!!

miért, mit kell vele csinálni???????? Nekem a kórházban azt mondták, hogy semmit, és nem szabad beletörölni sem :shock: :shock: :shock: Lehet, elcsesztem valamit?????

Indi!
Hajad szuper jó!!! És szerintem is fogytál! Úgyhogy hagyd azt a futópadot :wink:

Manóka, Fibi, Moni!

Én is lehajtottam a Duna House-t. A mocskok még plusz 3 ezerrel le akartak nyúlni, hogy kikérjék a tul.lapot, mert náluk ez a szabály :twisted: :twisted: :twisted: Én meg beolvastam nekik, hogy abból a 4,5 % +ÁFÁ-ból már csakugyan kigazdálkodhatnák... ezek szerint nem tettem jól :?

Manóka!
Meggyógyultál?????

Vica!
Köszi a képet! A képen látható baba ééééédes!!! Maszi :)

Deni, Mása!
Dedek aranyosak!!!

bébiúszás: én azt olvastam, hogy addig van értelme, amíg működik a búvárreflex (kb fél éves kor), tehát eddig kell elkezdeni. Ugyanakkor úszásoktatók szerint a későbbiekben nem túl hasznos, mert felnőtt korban nem a levegővisszatartás a cél, hanem a kifújás... Na ez értelmes volt.....

Tinu!
Szuper!!!

Barbi!
Hogyí B.S nem vállal újakat, ez így nem teljesen igaz, ma volt nála a barátnőm, akit most protezsáltam be :wink: :D Nagyon bejött neki!!!!!

Kép
Kép
zuzmo1

Barbi,
köszi a gratulát:) és hát Te is bejutottál BS-hez egy kis rásegitéssel, emlékezz csak :wink:

Zuz,
ez semmit nem jelent sztem! mármint hogy elhajtottad a DH-t, attol még simán el birjátok adni azt a szuper kéglit! mindenkinek más válik be, sokmindentöl függ, pl Zsolo régi házukat meg a City Cartel adta el, ezért fogadtuk fel öket, de most hiába volt....
fibi

Fibi,
Ez azért nagyon jó, h Bálint ilyen érdeklődő :D Ezek szerint nem lesz gond majd a suliban :wink:

Zuzi,
Jaj, hát én nem akarok itten ijesztgetni senkit :D Nekem is a kórházban azt mondták, h nem szabad vele semmit sem csinálni és h ügyeljek rá, h nem menjen be a krém se. Na mondanom sem kell, hogy amikor hazamentünk a kórházból nem bírtam megállni és belenéztem. Totálisan tele volt popsi krémmel és azt nem én raktam oda. Mint első gyerekes anyuka naggggyon figyeltem arra, hogy még véletlenül se kenjem bele a popsi krémet, ráadásul a kórházban én még alig pelenkáztam és még is. Úgyhogy szépen nekiálltam és kitisztítottam és érdekes azóta nem szokott krémes lenni. A védőnőnél is rákérdeztem és azt mondta, h arra nagyon kell ügyelni, h a kaka ne menjen bele. Ha mégis, akkor ne a törlőkendővel, hanem vasalt pelussal, vagy pzs-vel tisztítsam ki. Nagyon figyelni kell arra, hogy ne legyen fertőzés veszély. Bár ő krémre meg azt mondta, h az kevésbé probléma. Szóval nehéz kiigazodni azon, h mit kellene csinálni :? Viszont nem rég hallottam, hogy vkinél meg azért tapadtak össze az ajkak, mert nem takarította. Szóval ne aggódj én is tök tanácstalan vagyok :? Mindenesetre időnként a nagyajkak körül szépen kitisztítom, a kisajkakhoz hozzá sem nyúlok.

Kép Kép
curse

Barbi,
Akkor vmit félreértettem :? Így már valóban minden jól hangzik :D

Kép Kép
curse

Indi, nem tudok most visszaolvasni, szerveztek-e a hetre kuszazast (a mult hetit bepotlando). mondjuk olyan szempontbol mindegy, h mi biztosan nem tudunk menni, szoval, koszi, de NE hozz nekem fonalat! mar csak azert sem, mert asszem nem kotok tobb kulsot, hisz B mar alig hasznal pelenkat. csak kihuzzuk mar valahogy a meglevokkel ;)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Jó reggelt mindenkinek 8)

Sajna edig csak ezt az oldalt tudtam átfutni, (majd pótolok), reméem, nagy marhaságokat nem reagálok ennek eredményeképp :)

Látom, kitört az össznépi babanetes fogyókúra :D bevallom, én gyerekkoromban hulahoppoztam utoljára, azóta egyszerűen nem sikerült újratanulni a mozdulatot, hogy a csípőmön forgassam :( De a kezemen, lábamon tudom :D
És én a terhességem előtt imádtam a setp aerobicot, meg másfajta zenére-mozgást is, nem is volt súlyproblémám heti 5-6 edzéssel, főleg, hogy mellette futottam meg bringáztam, meg lovagoltam is. Mivel eleve hízékony vagyok, a nem-mozgás rengeteg felesleget tett rám és mikor sikerült végre elkezdeni mozogni Füli mellett, megint terhes lettem :D így van ez.. :D Viszont remekül leszedte rólam a kritikus kilókat szülés után a 90 napos fogyókúra. (persze nem a szoptatási időszakban :D )

Vica,
ha ez a Nagy Falat Baba nem szériatartozék, akkor nem is kell a szőnyeg :)

Deni,
ééédes a kép a puszicseréről :D

Fibi,
vígasztal hogy én is sokszor negyed egykor kerülök ágyba? Fülit nem lehet 11 előtt lelőni sem, ha meg nem ébresztem egy óra alvás után fel napközben, akkor éjfélig is kukorékol.. :( Viszont az utóbbi 2 napban átaludta az éjjelt, bár nem élem bele magam...
Igyekszem viszakeresni, mi van a ház-projektetekkel :D
Gratula Bálintnak a számoláshoz, meg a bukfenchez :)

Mása,
de jó, hogy újra vagy :D Már hiányoztál a topicból :) Leventéhez is gratula :D

Ruzi,
jó pihenést a vizsg.id. végén :) és gyere sokat :)

Indike,
sokszor én sem tudom Fülest vini mindenféle vidám programra, szegényt hurcolom magammal ügyintézni miegymás... És itthon is "segít" : vigyáz a sütőben sülő ételre, adogatja a lavórból a kiteregetni valót, a koszos zoknikat, meg a ruháit beleteszi a szennyestartóba, és kis rongyocskával törölgeti a szekrényajtókat takarításkor :D Én meg ép hogy "úri" családból származom és anno engem sem vittek különösebben, illetve táncházba igen, ezt nagyon szerettem :) de babakorban biztos nem :)

Úgy tudok sajnálni mindenkit, aki fél/tart a víztől... annyira szeretem, főleg az élő vizeket, akkora élmény siklani a habokban, fantasztikus felszabadulás, szabadság-érzés, olyan rossz, ha ez az kimarad valakinek...

egyenlőre ennyi, mert a gyerök reklamál és vaszekszik velem, hogy nem mutogatom a csacsit...

Macska, aki végre újra tud kv-t inni
macskanyu

egy kis kedvjavító mindenkinek:

http://www.millan.net/funp/120/icandance.html
macskanyu

Fibi,
Zugló előtt Zuglóban :P . Egy 40nm-es tetőn. Azelőtt szülőkkel belvárosban (ami most felvonulási terület lett - Kossuth tér környéke). Azelőtt pedig lakótelepi lány voltam. (Jó sok ltp-n megfordultunk családilag.)

Indi,
Az a durva, hogy Peti pl. legalább annyira imád mosni, mint autózni. Felmosni is szeret. Lehet hogy őt is dolgoztatnom kellene - végül is már 2 éves. Csak hát nem túl hatékony (bár mosni tényleg jól mos).
Neki az lenne a legjobb, ha mindig sokan vennék körül - vki néha rákacsintana, kicsit játszana vele, ő nézehtné ahogy pl. apám gereblyéz - sokkal jobban elvan ilyenkor, mint velem kettesben itthon.

Curse,
Tök jó, hogy megpróbálod (esetleg) legyőzni az úszós parádat. De akár maradhatsz így is. Nem olyan tragédia - végül is családból senki nem tengerész, nem? Nekem rosszabb parám volt - egy autóbaleset után (ahol a kisujjam se sérült meg) rettegtem az autókban. Az már jobban akadályozta a mindennapi életemet. Sok év kellett a legyűréséhez (és én még mindig nem vezetek)!! És még mindig nem győztem le magamat teljesen...

Indi,
Te miért félsz az autóktól? (Az a rossz, hogy autó tényleg mindenhol van. ) És utazni olyan jó. Én arra gondoltam, hogy majd elmegyek olyan tesztpályára, ahol a necces helyzeteket modellezik.
A vezetést állítólag csak gyakorolni kell - de amikor vki napokkal a tervezett utazás előtt retteg az életéért (mint én), akkor ez a tanács elég gyengének tűnik. És gyalogosként is félek az autóktól. A járdán mindig belül megyek... :oops:

Viszont más parám nincs!!! Gondolom így még elég normálisnak számítok. Pár évtizede (amikor nem voltak még autók) pedig én lettem volna a legnormálisabb a faluban. :P

Móni
Kép
Kép
monisa

Macs, KV rulez :D ezexerint jobban vagy!? :D

baabúszás: ezt is biztosan hely és oktató válogatja! ha az öreg Kalovits tudná, mi megy a Rubinban, hááát...

Móni, kiságyba berakáshoz nekünk is daru kéne már, és gyakran bevillan előttem az a kép is, hogy épp Istit viszem fel a másodikra, és az elsőnél a nagy erőlködéstől egyszer csak placccs és elmegy a mvíz :lol: vagy amikor behajolok érte a kádba... vagy... :lol:
tegnap én hülye a Ferenciek tere aluljárón cipeltem át babakocsiban, a 8hós pocakommal. persze nem segített senki, és és vártam 10 percet, aztán inkább nekiálltam egyedül, mert én ilyen hülye makacs szamár vagyok. persze megbántam, visszafelé már kerültem az Astoriáig.
a hab volt a tortán, hogy az összes kéregető megtalált, de egyik se segített volna, bezzeg tőlem nagypocakkal meg kisgyerekkel elvárták volna, hogy adjak pénzt :?

Báli cipőügyben még mindig semmi :( Ananász szalont is megjártam, se semmi, még szerdán megpróbálom azt az esküvői boltot a Jókai téren, amit Nukada ajánlott, de ha valakinek eszébe jutna még bármi, kérem segítsen :)
férjezett nőcik, hol vettétek az esküvői cipőtöket??? :D

Vica, jó a szőnyeg :lol:

Curse, hintára uaz vonatkozik, ha "időben" teszed bele, és nem hagyod benne egész nap, akkor semmi baja nem lehet tőle, sőt, a hinta ugye fejleszti az egyensúlyközpontot stb. szóval még jót is tehet. de a még nem ülő babát nem szabad ülőhintába tenni! ennyi :)
de ha szabad még megjegyeznem, sztem ez a hinta elég horror áron van, és az altatódalt simán játszhatod neki magnóról is, etetőszéketek meg úgyis lesz külön, szal a funkciói bár jól hangzanak, de egy vénrókaanya ilyeneken már átlát :wink: én 10e-nél többet nemigen adnék egy szobahintáért :wink:

ma megyünk anyóskához, idestova egy éve lassan, hogy nem láttam, és legutóbb is apa exe nevén szólított :D kivi vagyok, ma mi lesz :lol:

votiv 8)
votiv

Votivom,
sztem menj egy nagy "ORSI" feliratú pólóban :mrgreen:
macskanyu

Deni,
félálom - igen, átjön, megsimogat és alszik. Én mondjuk jó pár percre megébredek. Viszont ma át se jött, csak kiabált, majd visszaaludt a szobájában. (De azért volt olyan is, hogy sokáig nem aludt vissza. Akkor se piszkált, csak izgett-mozgott. Én meg addig nem tudok elaludni, míg ő nem alszik.)
Nekem is fel kellene emelnem, miközben a nyakamon lóg, de mondtam neki, hogy forduljon apjához, nagyapjához, bármilyen más rokonához, akár idegenekhez az utcán, de hozzám nem...

Tinu
És milyen volt a séta? Nálunk férjem halálra röhögte magát azon ahogy a kocsit toltam. Nem igazán tudom leírni, de minden voltam csak lazázós nem. Vhogy úgy kapaszkodtam a kocsiba. És féltem átkelni az utakon, bemenni objektumokba... Egyszerűen béna voltam, ami azért is furcsa, mert ez másban nem mutatkozott meg. Nem izgatott a fürdetés, pelenkázás, öltöztetés, szoptatás... Csak a tologatás.

Nukada,
Petivel én is úgy járta, hogy a fejének hittem a popsiját és szeretettel simogattam. Persze a popsiját is szeretettel simogatom, de mindig beszéltem magamban, hogy az okos kis feje.... Most már tudom, hogy a kerek fenekét simogatom Marcinak....
És nálam Peti popsija még mindig az egyik kedvencem. (Meg a lába...)

Neet,
Én mindig legalább 2 gyereket szerettem volna, de mióta Peti megszületett teljesen megértem azokat akik egyet se akarnak. Nem cserélnék velük, és tényleg annyira boldog vagyok a két kölöktől, de vhogy árnyaltabban látom a dolgokat. Egy gyerekeseket is tökéletesen értem... Meg a sok gyerekeseket is!!

Uxi,
Sokan ismerik BB. Sztem rosszat nem fogsz hallani felőle, de majd mások írnak.

Szrekuc,
Nekem van egy bnőm, aki szintén nem tudott szoptatni - sokkal hamarabb született meg a fia, mint én terhes lettem volna. Olyan klasszul állt hozzá - már a nem szoptatáshoz. Egyáltalán nem látszott, hogy frusztrálná (persze ő is próbálkozott, csak nem jött össze). (Biztos sokan megköveztek, de annyi előnnyel járt az ő esetében a nem szoptatás. Éttermekbe jártak, ahol ded békésen cumisüvegezett és éjjel pasija kelt fel. megetetni... )

Fibi,
Gratula az ötig számoláshoz. Mi is kb. ott tartunk, de igazán csak háromig nem rontja el.
Bukfencen én is gondolkoztam, csak nekem olyan félelmetes. (Persze fiatalabb koromban imádtam bukfencezni...)

Jucus,
Hogy küzdötted le a vezetési parád???? Nagyon-nagyon érdekel!!!!

Vica,
Máté gyönyörű!!!

Fogyókúra...
És akkor mit csináljon vki, ha nem kilót akar apasztani, hanem térfogatot? A dereka körül? Arra kifejezetten van vmi klassz kazetta v. módszer?

Móni
Kép
Kép
monisa

Fibi, Manóka!
a DH tarifája attól függ, hogy milyen konstrukcióban adod át neki a lakást. ha azt mondod, hogy más irodáknál is benn van, akkor 5%-ot kér, de ekkor bárki eladhatja. ha mondjuk 4,5%-ot fizetsz, akkor kiköti, hogy te, vagy ő adhatja el, és ha mégis másik iroda adná el, a DH-t akkor is megilleti a jutalék!!! és ha 4,2%-ot fizetsz, akkor teljes kizárólagosságot adsz neki. ez éri meg lejobban az irodának, de a kizárólagos vevőivel foglalkozik a legtöbbet.
és persze a jutalékot levonhatod a vételárból és csak a fennmaradó összeget vagy köteles lakásra költeni.

Indi!
még jobbat tudok. nagymamám nem tudta kivinni markot szedni a gyereket, így otthon maradt halál egyedül!!! aztán délben nagy kegyesen megengedték, hogy haza menjen szoptatni, de az ebédidejéből ment el. meg volt, hogy kézzel fejt le tejet és valaki más ment haza megitatni.

Curse!
nekem , mikor L. megszületett, aszonták, hogy nem szabad a nagyajkak közé nyúlkálni és törölni. gondoltam, tudod mikor! nem hagytam benne a kakit, meg ilyeneket, nem bíztam a "pisi úgyis kimossa" szövegben. mindig kitöröltem. szóval nem tudni, hogy mitől lett. ma nagy nehezen csöppentettem egyedül is, de úgy fél, hogy remegve szorítja össze a lábát. :(
a MOM Parkban is beszéltem az úszó edző figurával még tavaly nyáron. ő azt mondta, hogy általában az ilyen problémás esetekkel egyedül foglalkozik, azaz, nincs más a medencében. és nem mondott akkor olyan drága árat, csak már nem emlékszem. + asszem a Farkasréti Általános Iskolában is van ugyanilyen szintű úszás oktatás.
Adél puncija nem magzatmázzal volt tele mikor hazavitted? (fehér krémszerű) mert azt tényleg nem szabad kitörölni :DDDDDD, de nem lesz belőle baj, hogy kiszedted, vagy jót tesz a bőrnek, ha rajta marad még pár napig.

Barbi!
nem valaki felejt el úszni, hanem a kicsiny csecsemő :). mikor a nagy babaúszás dilemmám volt, órákat töltöttem a szakvélemények olvasgatásával, és szinte mindegyik azt mondta, hogy hiába a babaúszás, ha utána évekig nem viszi úszni az ember, elfelejti. mivel a babaúszás valahogy a búvárreflexre épül, ami elég gyorsan el is múlik, és utána ezzel a módszerrel már nem tudnak "úszni" a babák.

különben még az jutott eszembe, hogy L. nem mert hasra feküdni a kádban, de ahogy elmentünk Galyatetőre, ott megszerette a vizet, és azóta szabályosan lubickol a kádban. előtte meg csak ült és játszott. Galyatetőn a 3. napra egyedül ment a neki vállig érő vízben.

Deni!
Orsi és Bálint olyan édi kis pár! :D

Vera!
sapka? tök profi vagy!

Zuzi!
nekem is azt mondták, hogy nem szabad beletörölni, de nem mindenki! és én azon az állásponton voltam, hogy nem hagyom benne a kakit fürdésig, csak mert ők ezt szeretnék. úgyhogy mindig finoman a kis kendővel beletöröltem, de nem húztam úgy szét, mint tegnap a nőgyógyász. viszont csak kakikor töröltem bele.

LENCSE KIPAKOLTA AZ ELŐBB A PIPERÉSEMET, kiszedett egy betétet, kicsomagolta és ide hozta nekem. "menne van a pisi!" :D és teszegette oda a pelusához.

ancsipancsi

Monisa!
én sem tudtam szoptatni, és így is olyan szülés utáni depressziós voltam, hogy kétségbeesésemben kitaláltam a fejést. így fejtem végig 9 hónapot. de éjjel is keltem, viszont apa sokszor besegített az etetésbe, főleg az elején.
ancsipancsi

Curse,
igen, ez (suli-ügy) is az egyik indokom volt apának a költözés mellett. (jo sok érvet fel kellett sorakoztatnom neki, mert ö jobban elfogadta a falusi életet) Aztán bevallotta, hogy háááát, tényleg, ö is 8 évig unatkozott a falusi iskolában 8)

Macs,
érdekes, B is akkor kezdte átaludni az éjszakát, amikor 11-ig dorbézolt. valamit valamiért :P bár most 3 napja megint felsir egyszer 5 körül.... pont azota, hogy levágtuk a haját. ennyire megviselte volna? :roll:

Votiv,
engem papám élettársa örökké Anginak hivott, áááá :lol:
ezek szerint Te sem szoktál segitséget kérni direktben, hogy segitsenek a babakocsival?

Moni,
én is egy baleset után (én vezettem Angliában.....) kezdtem el félni a vezetéstöl, és évekig nem ültem a volán mögé. aztán itt a faluban muszáj volt.... és rengeteg gyakorlás, meg elözetes pánikolás után lett csak kicsivel jobb.

KépKép
fibi

bocs a szoismétlésekért :oops: pedig már a fele kávét megittam...

Ancsi,
de ha nincs másik iroda (csak DH meg mi), és mi adjuk el, akkor ugye nem kell nekik jutalékot perkálni???
fibi

Fibi,
Nem, kiv. ha dh-nál is regisztrált a vevő és ők adták ki a címet! (Van olyan vevő, aki megtudakolja vmi úton-módon a címet az ingatlan irodától majd az eladónak nem mondja el, hogy irodától
szerezte a címét.
És ha kiderül (úgy értem eladó eladja a lakást és ingatlan iroda rájön erre), akkor nem tudom mi van. Szerencsére mi nem jutottunk el idáig, de vevőjelölt pedzegette - nem tudom helyesen írtam-e ezt a szót, hogy ő tul.képpen egy irodától szerezte a címünket, de kerüljük már ki őket... Biztos komplikáltan írtam le, és sztem ez elég ritka eset!!)

Móni
Kép
Kép
monisa

Macs :)Éljen a KV! Iszom is egyet az egészségedre :lol: És az ügyes nagylányod :)

Móni :) Én korábban mindig a körfogatra mentem, 10-15 kilónál az bőven elég, hogy csökkented a körméretet - de csak kardiomozgással lehet. A többi csak a zsírpárnák alatti izmocskákat erősítgeti, de a zsír nem oldódik le :wink: Bármilyen diétával elvesztett súly visszajön. Csak a mozgás segít - futás, gyorsgyaloglás, úszás, kerékpár - ezek a kardiomozgások.
Sajnos nekem a terhesség alatt felugrott 40 kiló nem múlt el... így a meglévő plusszakl együtt ez már olyan sok, hogy itt bizony a súlyt is csökkenteni kell, csak közben nálam korábbi balesetek és ínhüvelygyulladások, no meg gyeremeknevelési elvek és anyagi leehtőségek miatt nagoyn limitált a mozgáslehetőség.

Én nem az autóktól félek, hanem az autósoktól. Mindig a vétlen hal meg :(

És miért lenne gáz, hgoy Peti szereti a házimunkát? Tök természetes az ő korában, hiszen az veled együtt eltöltött időt jelent. Klassz pasi :)

Votiv :) tudom, távol áll tőled, de mindig ugyanazt kell mondanom: bárki segít, ha megkéred rá. Az emberek maguktól sajnos már nem tudják, hgoy kell segíteni, de nem utasítanak vissza, ha segítséget kérsz. Legalábbis velem még mindig segítőkészek voltak, igaz, én már nem várom meg, hgoy ott kelljen valahol állnom, hanem eleve szólok. Kevesebb mérgelődés, hamarabb elintéződik a dolog. És a lelkük mélyén még örülnek is ám, hgoy segíthettek, csak kellett nekik a kis löket.

indianyo

Ancsi,
Igen, tudom, hogy te fejtél, amit hatalmas hőstettnek értékelek!!!

Indi,
Igazad van abban, hogy segítséget kell kérni. Csak nekem (is) annyira nehezen megy. És sztem is örülnek, ha segíthetnek!!! Talán két gyerekkel megjön az eszem és több örömet szerzek embertársaimnak.
Sztem is klassz Peti munkamorálja. Majd elmúlik!!! (A lényeg, hogy felnőtt korára kb. normális legyen - kamaszkori kilengései nem fognak érdekelni. Azért írom ezt, mert mindig azt mondják, hogy milyen kedves, szelíd, dolgos kisfiú - ha-ha-ha, már amikor látják. És biztos ilyen marad, mennyit fog majd nekem segíteni. Hát nem marad ilyen. Egész biztos, hogy kisiskolás korában lusta lesz és még a szemetet se viszi le. Vagy ha leviszi, akkor hülye zenéket hallgat...
A fontos, hogy mire igaziból felnő kb. élvezze az életét és ne szekírozzon másokat. Erre tényleg van esély.) Egyébként nekem elég normális kamaszkorom volt, de még a normális kamaszkor is :?:

Móni
Kép
Kép
monisa

Én dolgoztam ingatlanközvetítőnél. Ha nincs kizárólagos szerződésetek, akkor nem kell semmit fizetni és nincs is köze a közvetítőnek hozzzá, hgoy mi történik. Azért jobb egy nagy iroda, mert a kicsiknek kevés az ügyfelük - és elég amatőr módon megy az egész ügyfélszerzés - lakásmegnézés - de az eladás/kiadás is. Én 1 hónapig csináltam, de olyan sokszor ejtettek pofára, nem jöttek el a megbeszélt időben, én meg csak álltam ott például az esőben a prérin... szóval nagyon nehéz munka ám. De meg vagyok döbbenve, idáig 3 % volt az általános közvetítői díj, ha kizárólagos, ha nem. A kizárólagos azért előnyösebb egy kicsit, mert akkor x időn belül garantáltan elpaszolják a lakást - persze csak akkor, ha nagy cég sok ügyféllel.

indianyo

Fibi!
a DH-nak különböző szerződései vannak, így határozza meg a jutalékát. tehát, ha olyat köttök, hogy te és ő értékesítheti, akkor kicsit magasabb %-on köt szerződést, viszont, ha te eladod, akkor nem kell fizetned nekik. viszont, van totál kizárólagossági szerződésük, ami kb. 3,9%, és akkor bárki adja el, jutalékot kell fizetned. ha felkeresed őket, akkor elmondják majd ugyanezt és szerintem olyan %-ot válassz, amiben benne van, hogy te is értékesítheted. ez valami részleges kizárólagosság, vagy mi.
ancsipancsi

[quote="indianyo"]D írta:indianyoe meg vagyok döbbenve, idáig 3 % volt az általános közvetítői díj, ha kizárólagos, ha nem.

tetves Otthon Centrum tőlünk 6%-ot akart kérni! :/ körberöhögtem őket, majd a hapi biztosított róla, hogy soha nem fogom így eladni a lakásomat.
ancsipancsi

Ancsi, Indi, Moni,
Köszi a válaszokat.

most L boltba :)
fibi

Lányok,
volt már valaki a Kolping hotelben, Alsópáhokon?
macskanyu

Jó reggelt,

Még nem olvastam vissza, majd később... :) De látom az ingatlanos téma van terítéken, jó alaposan fogok olvasgatni, mert minket is érint :)

Macs,
mi most januárban ott voltunk, mielőtt Nálatok jártunk :D

Vica

Kép
Kép
vica94

Vica :) modellt szőnyeg nélkül hogyé' adjátok? Szőnyeg nem köll :lol:

indianyo

Vica,
akkor privizek mindjárt :D
macskanyu

DORKA Babának BÓDÓG Nevenapját!!!

És Dórának is Kméten!!! :)

és egyéb rejtőzködő Dóráknak, Dorottyáknak is :)

:oops: és múltkor lemaradt Bazsókának nagyon-nagyon BÓDÓGAT!!!

Móni: én pont fordítva műkszöm mint Te:
szopi alatt fogytam mint állat, amióta egyre kevesebb a szopi hízom szépen vissza :(

Szrek: tegnap még találtam egy olyat is a vaterán, hogy combeltávolító gép!! :o :P nekem ez kellene, de azért valamennyi combot hagynék magamon... :)

Úszás: én is imádok úszni és szerencsére jó helyen tanultam kb 7-8 éves koromban, mert ki tudom menteni magam és nem pánikolok be pl volt olyan hogy begörcsölt a lábam a csepeli sóderos kellős közepén és lebuktam a víz alá masszírozni a vádlim, majd szépen kievickéltem a hátamon lebegve a partra...
mondjuk amikor búvárfelszerkóval voltunk 12 m méllyen akkor azt gondoltam magamban, hogy szép-szép de ez nem az én közegem, (nincs levegő én meg nem vagyok kopoltyús) mikor megyünk már felfelé?! :)

Ancsi: nunit én is simán kitörlöm és minden este belekukkantok, hogy tiszta-e :) de persze amikor újszülött volt akkor csak nagyon óvatosan de bizony volt olyan kaka, hogy tele volt és azt ki kell szedni onnan!
Szemcseppet meg lehet, hogy azért kaptad, mert a szem-érem területen használod :roll: ez most nagyon roooossz volt....jáj
mindenestre++++++++

Kamilla megint bealudt - én most ezt nem értem, össze-vissza alszik :?

eldogozni
Rylie
rylie

"Tévedés az kis angyalom..."

Tévedés az kis angyalom,
Hogy a fejem repedt fazék alakú.
Az is nagyon nagy tévedés,
Hogy a hasamon a köldök savanyú.

Hisz keserû az, mint az élet,
Kóstoljad meg édes rózsám maholnap.
Gyere ki a pajta mellé,
Mert a pajta belsejébe' vakolnak.

Hej, de Bandi bácsi megtiltotta
Nekem azt, hogy énekelve beszéljek.
Azt mondta, hogy a pofámra
Leselkednek iszonyú nagy veszélyek.

Hát léccel üti a nyelvemet,
S vélhetõleg fogaim is megbánják.
Ráadásul betömi a
Szájüregembe a téli kabátját.

(LAÁR ANDRÁS)
Ismeritek? Kedvenc magyar nótám :lol:

indianyo

Sziasztok.

Zsanci,
Olyan jót nevettem a fiadon :) Tudja vígasztalni a tesót. Komolyan mondom, olyanok a dedek, mint a szvacs - csak úgy nyelik az infót!!! 8)

Deni, mégegyszer köszi a venéglátast:)
És lányok,
A Deni néz ki ám csak igazán jól! :) Mint mindíg mosolygósan kedvesen fogadott. De Ti úgy is ismeritek ;)

Móni,
a szivacs sem jó megoldás a kiságy mellé, mert azt lesné, hogy ott vagyok e. Meg poakkal nem szeretnék a földön feküdni. Én, tuti hamarabb bealudnék ;)

Votiv,
Elég szomorú, hogy ilyen "vakok" az emberek
:evil: Néha olyan érzésem van hogy egy táblát kellene a nyakunkba akasztani a következő szöveggel: "Várandós vagyok, gyerekkel vagyok - nem segítene felvinni/levenni/ a babakocsit és/vagy nem adná át a helyet?" De erröl már volt egy riport a naplóban...... mennyire vakok! :evil:

Ancsi,
remélem a szemcsepp segíteni fog. Drukk+++++ !

Macs,
tök édi Füli. Ebben a korban nagyon szeretnek segíteni :)

Tegnap voltunk dokinál. Elég hosszú ideig nézegette és mutatta is a kicsi gyomrát, de én nem láttam :roll: Azt mondta, ha valami nem lenne okés, akkor az az AFP-n is meglátszana :? Annyira nem magyarázott és én meg süsü voltam mert nem kérdeztem :? Ennek ellenére olyan hülye álmom volt. Olyan nyugtalan vagyok emiatt. Remélem minden rendben lesz.

Most kimegyünk kicsit sétálni. Majd még jövök.

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: