A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Sziasztok!

Votiv: nagyon jó a leírás a homeopátiáról. És ha lehet elkérném a dokinéni elérhetőségét. Mondjuk most anyagilag nem tudomm egoldani, de sztem nagy-nagy szükségem lesz rá. Szted addig kipróbálhatom Marcinak azt, amit Istinek ajánlott??? Nálunk nem napközben van baj, hanem éjszaka, de nagyon.... Ma éjjel szó szerint őrjöngött, rugdosott, de célzottan ám, nem csak úgy. (tényleg a gyivi szülős megfelelője a szivi? :lol: ) Tele vagyunk kék-zöld foltokkal.... És sajnos nem úgy tűnt mint aki szimplán csak rosszat álmodott. :cry: De ezt tényleg nem tudom így leírni, iszonyatos volt és ijesztő, már a 3. után arra gondoltam, hogy vmi idegrendszeri baja lehet, meg hogy az ilyenekből lesznek a pszichopaták :( :( :? Nagyon kikészültünk....

Az esküvő tök jó lehetett, sztem csak gyorsan meg kellett szokni a két fehérruhás menyasszonyt és kész :D :D

Na, megint idejöttem panaszkodni :oops: :oops:
Azért azt leírom, hogy apával sokkal jobb a dolog :lol: :lol: :lol: Most jön a fia, mint probléma :shock:
És anyagilag is felcsillant némi reménysugár! 8)

Pussz: Pocak
pocakpacni

Indi, a könyv Bóna László: Szenvedésben hasonló
de ez nem visz közelebb a saját alkati szeredhez, csak egy homeopata orvos gyógyítási tapasztalatairól, gyógyítói útjáról szól. viszont így is érdekes, de már konkrét szerekről kevés szó esik benne, inkább gyógyítási történeteket ír le.
az egyik ilyenben egy súlyos Sepia tüneteket mutató (erős hányás, szédülés, gyengeség, türelmetlenség, agresszió) kétgyermekes, megint várandós nőnek - kezdő homeopataként - nem mert Sepiát adni alkati szerként (tehát magas potenciában), mert annak a gyógyszerképében előfordul, ugyan elenyésző esetben, a spontán vetélés.
nem a szer idézi elő, hanem a Sepia alkatú nőknél talán a többi nőnél kicsit jellemzőbben előfordul a vetélés 6-8. hétben.
a történet úgy fejeződött be, hogy a nő elvetette a gyereket. a homeopata pedig azon filozofált, hogy ha javasolta volna a Sepiát, talán elmúlnak a Sepia-tünetek (a lelkiek is), és a nő megtartja a gyereket. vagy épp hogy előidézte volna a vetélést, melyet a nő végül maga "idézett elő".
ez egy elméleti eszmefuttatás is arról, hogy vajon képes-e a homeopátia valóban változtatni egy emberi sorson, vagy csupán arra képes, hogy "beteljesítse", ami elrendeltetett...

votiv 8)
votiv

Pocak, mielőtt Marcinak Hyosciamust adnál, értekezzünk msn, mert legalább 10 más tünetnek is stimmelnie kell, és még vagy 4-5 szert tudok, ami szóba jöhet. szegénykéim, hogy összerugdosott Titeket :( megértem azt is, hogy megijedtetek, kikészültetek, én titokban már többször sírtam Isti miatt, kétségbeesésemben, tehetetlenségemben. de az a legszomorúbb, hogy valószínű nekik sokkal rosszabb :( úgy szeretnék segíteni, hátha sikerül!
doktornéni elérhetőségét is mondom majd, csak most olyan messze van :)

votiv 8)
votiv

Zsan, Ancsi :) Az öreg költő Faludy halt meg? Már csak az emlék-vers alapján gondolom... :roll: És először nem tűnt fel az "y" a nevében és a nődokira gondoltam és totál szívbajt kaptam, hogy nem teheti ezt velem, mert a második babót is nála szeretném szülni, aztán tűnt fel a vers... szóval most nagyon szégyellem magam, hogy ilyen önző voltam és egyből csak magamra gondoltam :oops: Tényleg jó verseket írt a "bácsi", bár csak párat hallottam a tv-ben, de tetszettek, mert az "érthető kategóriát" képviselik, és Ancsi igazán szép volt Tőled, hogy egyik kedvenc költőjével búcsúztattad!

Johi :) Örülök, hogy ilyen jól éreztétek magatokat! :D Apát is sikerült rávenni egy kis kikapcsolódásra, úgyhogy ma mi is megyünk a tóhoz, bár csak rövid időre, mert aztán apa megy vissza dolgozni :(

Indi :) Gratula az új gépedhez!! :D És apa mikorra tervezi, hogy jön?

Manóka :) Offolj csak nyugodtan, olyan jó olvasni, hogy klasszul érezted magad! :D És ha Beet-nek ez így bejött, akkor lehet, hogy a bábakoktél helyett ezentúl a bulit ajánljuk a kismamáknak? :lol:

Votiv :) Megakadt a szemem a "kezdeti rosszabbodás"-on, remélem ez Istinél nem lesz!! Sírás :( Teljesen megértelek, hogy mindent megpróbálsz, hogy javíts a helyzeten, nagyon remélem, hogy sikerül!!! És tényleg klassz volt az esküvő, a kevert szokásegyveleg meg kiváltképp tetszett :D

Pocak :) Rugdosás :( :( Sok-sok ++++++++++++++++ Nektek!!
denizsa

Deni!
végül a rencski munkatábor kőoszlopain i-vel láttam a nevét, szóval lehet, hogy csak én y-oztam őt, valójában szvsz Faludi. :) Xavér olyan jókat orgonázott, úgy megnézném, ha ismétlik a műsort. valaki majd szóljon! :)

Votiv!
ugye nincs publikus kép az esküvőről? :? úgy megnézném őket, hogy szépek-e, meg ilyesmi.

életem első fasírtja marha jól sikerült. a keményebb kérgét lerágva Lencsi megkapta 2 kis golyó belsejét, és nagyon ízlett neki. pedig elég fokhagymás volt, meg nagyon kevés bors és chili is volt benne, noha a védőnő megmondta, hogy ezt 5 éves korig (?) nem lehet adni.
ancsipancsi

Deni!
most meg vhol y-nal láttama nevét. de a lényeg, hogy nem a dokid ment el! én bírtam az öreget, férjem szerint volt benne valami furcsa, pl. a Playboyos szereplés :)

ancsipancsi

Második,
Engem ez a fizetős dolog egy kicsit kiakasztott. Most már ezek után én is nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy kell-e fizetni. Én speciel Érden lakok és állítólag kórház ügyileg a Rókushoz tartozunk. Nem igazán értem a logikát, hogy miért egy messzebb kórházhoz és miért nem a Szent Imréhez.
Ruzzal teljesen egyetértek, nem kis tb-t fizet az ember és még ezek után ilyen dolog miatt is képesek plusz pénzt kérni? Teljes mértékben felháborít. Hol van itt a családsegítés, az ösztönzés? Az ember amúgy is kifizet a szüléskor egy csomó pénzt azoknak, akik részt vesznek benne. Persze fizet az ember, mert a gyermekért mindent, de normál esetben ennek nem így kellene működnie, hiszen erre találták ki a tb-t. Elnézést, egy kicsit elszálltam :)
curse

Zsan,
Engem is egy picit megijesztettél a hírrel. Először én is azt hittem, hogy a dokimról van szó :oops: Aztán leesett, hogy ő nem y-nal írja a nevét, hanem i-vel, másrészt láttam a következő üzit, amiben az mtv1 búcsúztatóját írtátok. Most egy kicsit megkönnyebbültem, (így szülés előtt 2 hónappal) :) Igen, és most lehet, hogy egy kicsit önző voltam én is :)

Den,
Ciprus azért nem jött be, mert egyrészt nevetséges és unalmas látványosságaik vannak (pl. egy-két éve egy sima hajó elsüllyedt, és azt úgy mutogatják, mintha egy történelmi dolog lenne, természetesen nem kis pénzért), másrészt a ciprusiaknál nem tapasztaltam azt a nagyon nagy vendégszeretet, pedig a görög részen voltunk.

Még egy kicsit visszakanyarodnék a szoptatás témához is. Nagyon köszönöm a rengeteg infot a témában, egy kicsit már a végén zavarban voltam, mert talán a kérdésem félreérthető volt :oops: Én nem az az anyuka szeretnék lenni, aki nem akarja majd szoptatni a babáját, csak az ember össze-vissza hall dolgokat, hogy kb. fél éves korig lehet szoptatni, mert utána úgysem lesz tejed. Meg nem mindegy, hogy mit eszel, mit iszol. Az ismerősök nagyrésze úgy adta elő a dolgot, hogy fél év után búcsút inthetek ennek a csodálatos dolognak. És aztán ezen a fórumon szembesültem azzal, hogy a fenti dolog mind hülyeség, lehet inni, enni bármit csak mértékkel és kitapasztalva és akár egy éves koráig vagy akár tovább is nem lehet, hanem tudsz szoptatni. Én ebben a dologban csak megerősítést vártam és tapasztalatot tőletek, mint tapasztalt anyukáktól :), amit meg is kaptam és köszönöm még egyszer mindenkinek! :)
curse

Curse!
azért nem mindent lehet enni :). én kifogtam egy hasfájós babát, és rájöttem, hogyha csak vajas zsemlét eszem, akkor is rí. végül van olyan baba, amelyik a tápitól is sír. de ha amúgy nem sírós, 1 nap alatt rá fogsz jönni, hogy mitől sír, ha mégis rákezdene. a nődokim szerint legtöbb anyának 6 hetesen, 3-4 hónapban, majd jóval később megy el a teje. én mindig paráztam, főleg, hogy csak fele mennyiség tejem volt, de mégis kitartottam a 9. hónapig, pedig akkor már csak 50 millit tudtam lefejni egy nap :) (3-4x-i fejéssel). ha lesz tejed rendesen, jók a bimbik :), akkor minden adja majd magát, ne félj!
ancsipancsi

Curse,
állj úgy hozzá, hogy neked ne lenne elég tejed? Na ne már.. és BIZTOS lesz elég. :) A fő okai a tejnemlétnek sztem az aggódás és rágörcsölés. Ha laza vagy, és szétesel, ömleni fog. :) Majd számolj ám be! Hol is jársz hetileg? És én pont ezért nem fizettem senkinek (na meg mert nem volt egy vasunk sem...), amit te is írsz: egy normál esetben, ahol az ember fizeti a tb-t, mint a katonatiszt, az minek fizessen még azért is, hogy ne utálkozva segítsenek neki a szülésnél? (Megjegyzem, senki se volt goromba vagy ilyesmi, és ugye a gyereket végül is te szülöd meg, nem a doki, sznő, dúla, takarítók, stb.)

Votiv,
nem győztél meg, bár nagyon igyekeztél. :lol: .

Mindenki, :)
tegyetek fel képeket, csomó babát tök rég nem láttunk itt.

Zanza,
ma darabos is ment a fára. Ez lenne a biohumusz? :mrgreen:
neet
neet

Halihó!

Kész van a padlólapozás! :D Annyira jó! Megvettük ma az új konyhabútort az Ikeában, de még össze kell rakni. De ez már haladás. Olyan szupi, azt hittem, sose lesz kész. Persze még nincs itthon se mosogatás, se gáz, ráadásul a vécé is folyik. Biztos csak azért, hogy kicsit azért még szenvedjünk. :lol:

Kép
Kép
tinu

Neet, nem meggyőzni akartalak, de úgy éreztem, az elutasításod nagyrészt félreértésekből vagy az információ hiányából ered :)
és természetesen tiszteletben tartom a véleményed :)

Deni, kedves vagy :D de a kezdeti rosszabbodás egyáltalán nem szörnyű, és mindig előfordul, csak legtöbbször észre se vessszük. pl. náthára beveszi az ember a coryzaliát, akkor 1-2 órán belül elkezd jobban folyni az orra, aztán ugyanennyi idő elteltével meg egyre jobban csökken az orrfolyás. de ez tényleg annyira enyhe, hogy meg se érzed :)

Ancsi, ha lesz kép, akkor majd belinkelem :wink: mi nem fényképeztünk, nem volt kedvem még azt is cipelni :)

Curse, Bia is a Rókushoz tartozik, de Budaörs pl a Kútvölgyibe :? teljesen logikátlan... (mondjuk én előrelátóan nem jelentkeztem ki a jó kis XI. ker-i lakcímemről, gondolván, hogy egy biaival mire mennék? :roll:)
én is kíváncsi vagyok, kell-e már fizetni, vagy csak fenyegetőztek - ezzel akarván valahogy gátat szabni a rengeteg szülésnek/zsúfoltságnak/futószalagos ellátásnak...

Zuzi, hogy vagy? miért nem írsz?

votiv 8)
votiv

Tinu, hajrá, csinosítsátok csak a kis családi fészketeket :) ez olyan jóóóó :) még akkor is, ha közben vannak kellemetlenségek :wink:

Juc, Panna már nem akar babacsokizni? :shock: :D és akkor hogy közlekedtek? megfogja a kezed?
az Espirit kocsi állati jó, ha nem lenne már 3 kocsim... :roll: :)

Ancsi, egyébként a menyasszonyok tényleg szépek voltak, mindkét csajszi tök lányos, csinos, egyáltalán nem felelnek meg a leszbi sztereotípiáknak :)

votiv 8)
votiv

Votiv :) Kezdeti rosszabbodást a Viburcolnál jól kifogtuk, Dé 5 órán keresztül ordított, hát nem volt bátorságom megvárni, amíg átfordul a folyamat... de ez egyedi eset volt, persze, ilyen jellegű gyógyszereknél erre számítani kell - főleg kicsiknél...

Lassan nekem is be kell szereznem egy budapesti címet, ez így nem állapot.. viszont továbbra sem gondolom, hogy ez hivatalosan és jogilag frankó dolog, hogy a kórház pénzt kér a nem kerületi lakosoktól. Ha nincs, hely, elirányíthat, viszont ez diszkriminció.. vajon hol lehetne ennek utánanézni? Főleg most, amikor jól megszívjuk a kórhézi napidíjjal, étkezési hozzájárulással és háziorvosi/szakorvosi vizitdíjjal - ha nem azonnal ellátandó az ügy, akkor 1000 ft - mondjuk egy bőr-és nemibeteggondozóban mi számít azonnalinak? ha lerohad a delikvens töke a szifilisztől? Bocsánat a vulgáris megnyilatkozásért, de ez már nekem is sok.

Visszatérve az eredetihez: én megpróbálnék egy valami utánanézést, de vajon hol kezdjem? Betegjogi képviselő? Állampolgári jogok szakértője? Ombudsman?

indianyo

Természetesen nem akarnék politizálni, ez itt inkább a hülyeség elleni felzúdulásom volt...

indianyo

Ancsi, Neet,
Nagyon aranyosak vagytok, hogy biztattok. Én is remélem, hogy lesz tejci bőven. Talán már az is jelent valamit, hogy 5 hónapos koromtól kezdve időnként meg-megindulgat a cickókból valami "előtej" féleség.
Most, hogy már a 32. hétben vagyok, kezd egyre-több dolog foglalkoztatni, főleg a szülés. Szerintem ettől fogok parázni a leginkább az elkövetkezendő hetekben:) Aztán az első szopi.... Próbálok okosodni a szakirodalomból, de én inkább mások tapasztalatában hiszek :)

Votiv,
Nagyon nagy szerencséd van, nekem az a gáz, hogy az előző lakcímem is totálisan más volt, Csepel :( Szent Imrét elsősorban azért választottam, mert Érdhez közel van, meg a munkahelyem is a Móriczon van. Sokkal könnyebb így bejárni a vizsgálatokra, de hát akik a felosztást kitalálják, nem gondolnak bele, hogy egy kismamának mi az ideális. Nagy pocakkal átutazni a fél várost, vagy sétálni kb. 5 percet :)
És igazad van, szerintem is így akarják meggátolni azt, hogy egy kórházban túl sok beteg legyen, a másikba pedig, hogy túl kevés. Pont a Szent Imréről hallottam, hogy annyira népszerű lett a szülészete, hogy ott már időnként "tömegnyomor" van.

Indi,
Nagyon tetszett a szifiliszes példa :) De tényleg tök igazad van!!!

Én most egyenlőre annyit tudok tenni, mert megyek egy-két vizsgálatra, hogy rákérdezek a házi orvosomnál, a nőgyógyásznál. És ha már a védőnő is ígért egy látogatást hozzám, akkor nála is rákérdezek, hogy mit tud. Közülök valakinek már tudnia kéne, az egészségügyben dolgoznak vagy mi?!
curse

Ancsi,Votiv!

Igen,ayt hisyem esprit kompenzálás volt :roll:
ÉS Panna inkább gyalag,motoron ,anyja kezében,nyakában közlekedik.Természetesen azért van méhóg szituáció amikor babakocsizunk de arra a kevésre elég a régi is,erre 2 hétig győzködtem magam.

Votiv!

Trofastot beépítettük,mivel idáig nem boltoltuk le.Szóval így most inkább megtartanánk. :shock:
20170114224602

Ancsi :) Gratula az első fasírtodhoz! Tényleg most csináltál először? És sütőben vagy olajban sütötted? A lényeg, hogy Lencsinek ízlett :D És tényleg kicsit "fura" volt költő bácsi, de hát egész életében extravagáns volt...

Curse :) Hát akkor még párszor ki fogsz akadni a közeljövőben, tb ide vagy oda, majd fizettetnek még egy csomó címszó alatt (jön a vizitdíj, ágydíj,...) :roll: Örülök, hogy sikerült "megerősíteni", tényleg nem kell előre parázni, csak rendszeresen szoptatni, ha eljön az ideje :wink:

Neet :) Látom, Eszti nagyon igyekszik a növények kedvére tenni :lol: Lehet, hogy kertész lesz?

Tinu :) Szupi, hogy így haladtok! Ne aggódj, meg lesz a többi is és akkor nagyon király lesz! :D

Votiv :) Akkor megnyugodtam 8)

Indi :) Felzúdulásodat teljesen megértem, néha én is zúgolódom...

És egy érdekesség családtámogatás témában: Múltkor hallottam egy beszélgetést a tv-ben arról, hogy mielőbb ideje lenne vmilyen családtámogatásnak, pontosabban olyan rendszernek, ami gyermekvállalásra ösztönzi a családokat. Ugyanis most még szép számmal vannak szülőképes nők (az 1970-es évek "gyümölcsei" ), de pár év múlva ez a szám drasztikusan csökkenni fog és még kevesebb gyerek lesz, és a helyzet egyre súlyosbodni fog... Én meg már előre látom a jövőt: mire mi nyugdíjasok leszünk (már ha megérjük...), hasonló vagy rosszabb lesz a helyzet, mint most: túl sok nyugdíjast kell majd kevés dolgozónak eltartania, a többit Ti is kitalálhatjátok... De leállítom magam, mert már megint nagyon pesszimista vagyok és nincs itt Fibi, hogy rámszóljon :o

Ja, és ma anyósomat elütötte egy autó biciklizés közben :( és pár kék folton kívül semmi baja nem lett!! :) Hihetetlen mázlista az öreglány...
denizsa

Sziasztok!

Látom nagy itt a forgalom, ha nem haragszotok, pár kérdés erejéig becsatlakoznék hozzátok.

Kicsit próbálgatok visszaolvasni, de nem biztos, hogy teljesen menni fog...

Ami engem érdekelne, ha tudnátok segíteni, hogy mi a helyzet most a SZt. Imrében, aki esetleg mostanában szült ott.

Én 6 éve szültem itt Faludi dokival és Fantha zsuzsival, most is ez lesz a felállás egy hónap múlva. Velük nagyon meg voltam elégedve.Akkor még nem volt felújítva a kórház, elég nyugis volt minden, pl. azon a hétvégén én szültem egyedül.

Írtátok, hogy nagyon felkapott lett a kórház, és már szinte tömegnyomor van. Ez mit jelent, a büfé előtt kell majd vajudnom, mert nem lesz üres szülőszoba? :shock:

Amilyen elégedett voltam akkoriban a szülésvezetéssel, annyira ki voltam akadva a csecsemősnővéreken.
Éjszakára nem lehetett velem a kisfiam, és külön kérésre sem hozták ki szopni. Ezügyben változott-e valami, velem lehet-e éjszaka is, vagy kihozzák-e éjszaka?

Volt úgy , hogy reggel 10-kor úgy kaptam meg a gyereket, hogy folyt ki a szája szélén a tápszer (valami fehér cucc), és édesdeden aludt 5 órát, látszott jól van lakva...én meg fejhettem a kőkemény melleimet ki a csapba... :twisted: Jó kis szopiproblémáink lettek aztán ebből, hogy állandóan cumiztatták bent a gyereket... :twisted:
Fordul-e elő még ilyesmi?

Hány ágyasak most a gyerekágyas szobák, és kell-e értük fizetni?

Bocs a kérdésözön miatt, csak tudjátok, közeleg a szülés...
Pénteken megyek a szülésznőhöz, úgyhogy sok mindenmre választ kapok majd, de gondoltam ti jobb forrás lesztek...

Denizsa, látom neked is F. a dokid!

Kép

Kép
rejo

Szia Curse!

Látom te is nemsokára Faludinál fogsz szülni! :D

Hova jársz, az SzTK-ba, vagy a magánrendelésére?

neked lesz fogadott szülésznőd?

Kép

Kép
rejo

Szép jóreggelt mindenkinek! :)

Rejo,
a büfé előtt talán nem kell szülni :D kétágyasak a szobák, az egyágyasért kell fizetni és non stop veled lehet a baba, ha akarod. Az én babám is végig velem volt :) Igaz, amikor én szültem, akkor sokan szültek még és támadt némi "helyzavar", de mindenki belefért a szülészetre végül. A legbrutálabb sztori, amit a szülésznőmtől hallottam, az volt, hogy ideiglenesen a vajúdóban kellett néhány babát meg mamát elhelyezni, de fél nap alatt ez is megoldódott (azért nem ez a jellemző).

Denizsa,
:lol: te mint negatív :lol: de egyébként meg igazad van, ha belegondolnék és csak az észérveket venném figyelembe, én nem vállalnék gyereket, mert annyira bizonytalan és kiszámíthatatlan, hogy fel tudom e nevelni majdan őket. Ráadásul a "gyerek", mint olyan, nem épp ajánlólevél egy felvételi beszélgetésnél, vagy önéletrajzban sem.. több olyan csajszit ismerek, akiket csak akkor hívtak be beszélgetésre, amikor kihagyták a gyereket, az önéletrajzukból.. ez mélyen szomorú. Sem a családtámogatási rendszer, sem a munkáltatói oldal,sem az egzisztenciateremtés lehetősége nem bátorítja az emberek zömét a gyerekvállalásra. De mivel én nem csak az eszemre hallgatok és roppantul bízom magamban ( :mrgreen: ) ezért tesót is tervezek.

még akartam sokat írni, de ébred a Főterrorista, ha tudok, jövök :)

csók

Macsek
macskanyu

Sziasztok!!!

Remélem, mindenkinek jól telt a hétvége!
Nálunk keresztelő volt, 19 fős vendégsereget kellett vendégül látnunk, szóval volt meló rendesen, azért nem is írtam!
Összességében nagyon jól sikerült, csak az én hülye hormonjaim!!! Történt ugyanis, hogy ott volt a kamea, több fényképező, és senki nem fényképezett!!! :cry: Azt hittem felrobbanok!!! Hátrafordulok a sógoromhoz, hogy légyszi vegye már elő a kamerát, erre tök sértődött arcot vág, hoigy ő nem (utólag kiderült, hogy amikor a párom kérte, akkor is nemet mondott :shock: ), szóval a ceremónia felénél, amikor bevonultunk a templomba, odafordultam a vendégekhez, és rájuk szóltam, hogy ugyan, legyenek már szívesek kamerázni :!: De fotó így sem készült :cry: Ilyen egy töketlen bandát!
Annyira rosszul esett, hogy amíg hazafelé sétáltunk, szerencsére leszakadva a többiektől, bőgtem, mint a hülyegyerek, aztán itthon anyósomnak is kifakadtam, szegény próbált vigasztalni! Nem is értette, hogy a sógoromba (aki a fia) mi üthetett, próbálta védeni, hogy biztos még az, hogy elvesztették a babájukat :roll: de szerintem nem lehet mindent erre fogni!!! Elmondtam neki, hogy mi rendszeresen vendégül látjuk a családot, és nem zsíros kenyérrel (most is voltak sajttálak min. 8 féle sajttal, gyümölcstálak, sültek több féle saláta, töltött tojás, sütik, stb), és nem a pénzt nézem, hanem, hogy az én kis gengszterem mellett ezt nagyon nagy meló megcsinálni, plusz kertet rendbe tenni, teríteni, és még a lakás is csillogott! Mindenki teljesen oda volt! Szeretnek is hozzánk jönni! És sógorék még eddig életükben egyszer sem hívtak meg minket, pedig ők kertes házban laknak, nem okozna problémát egy szalonnasütésre meghívni! És én naívan úgy gondoltam, hogy ha már vendégül látunk ennyi embert, akkor valaki vehette volna a fáradságot, azt csinálhatott volna pár fotót! :twisted: Anyósomon láttam, hogy annyira az események hatása alatt voltak a vendégek, hogy tényleg nem jutott eszükbe, és szegény magát okolta, hogy miért nem fotózott! Azért ennyire nem kellene védeni a fiát! Nagyon ki vagyok rájuk akadva!!! Ja, és kezdték azzal a napot, hogy 2 nappal ezelőtt felhívott a sógornőm, hogy megbeszélje velem az ovulációját :shock: (2 hónapja nem beszéltünk kb) és mondtam neki, hogy akkor fél 10-re várjuk őket, ők meg beállítottak fél 9-re(akkor kellett volna indulniuk!) Fasza!!! És mondja, hogy anyósék késni fognak, mert még csak most indulnak. Erre mondtam neki, hogy akkor legalább ők a megbeszélt időponra érkeznek :twisted:
Bocs, hogy ilyen hosszú lettem :oops: Azért nagyon szép volt a szertartás, és igazából minden nagyon jól sikerült, biztos a hülye hormonjaim! Mostanában amúgyis napi program a legalább egyszeri bőgés :lol:

Kép
Kép
zuzmo1

Rejo!
Csecsemősök (nálam) nem votak valami nagyon kedvesek, de a baba veled lehet, még a kék fényt is ki lehet vinni a szobába!!! Én csk akkor adtam be Bazsómat a csecsemősöknek, amikor vendégem jött, mert nem akartam ott hagyni az ajtónál, vagy ha zuhanyoztam, mert nem akartama gőzbe bevinni, de pl wc-re simán magammal vittem :lol: Arra figyelj, hogy a cumit és a cukrosvizet rutinszerűen adják!!!! De tápszert nem!!!

Kép
Kép
zuzmo1

Azért próbáltam követni a topicot a hétvégén, de nem emlékszem mindenre :oops: Viszont Dócira és Marcira igen!!!!!! Mekkora ez a legény! LÁtszik rajtuk, hogy jó testvérek :lol:

Esztiről és Rékáról is emlékszem, hogy bagyon édes fotókat tettetek fel :D

Ancsi!
Még el sem költöztél, és máris lecserélsz új sétatársakra :cry: :lol: :wink:

Kép
Kép
zuzmo1

Ancsi!

Beet-tel padtársak voltunk a gimiben, a barátságunk onnan datálódik :)

Neet!
Milyen ügyes ez az Eszti, hogy már így tud pisilni-kakilni - főleg most, hogy ilyen klasszul felment a pelenka ára, csomó pénzt megspórol nektek :lol:

Indi!
Felháborodásoddal egyetértek!

Zuz!
Szerintem ne a hormonjaidnak tulajdonítsd a felháborodásodat, ez teljesen normális reakció. Igazán készíthettek volna pár képet a kedves rokonok, és értékelhetnék jobban azt is, hogy ti így vendégül láttátok őket, mert Bazsó mellett biztos nem volt könnyű rákészülni. Második csemeténél szóljatok, a férjem nagyon szere és elég jól is tud fotózni (múlt szombaton egy kollégája esküvőjén ő volt a fotós), nagyon szívesen elmegy!
Amúgy melyik templomban volt a keresztelő? És Bazsó hogy bírta?

Tegnap a tónál láttuk Lencsét, olyan édes volt, nyugisan ült a kocsiban és nézelődött.

Na megyek, mert indulunk ügyeket intézni, bank, piac, stb.
manoka11

Jó reggelt!

Próbálok visszaolvasni,mert péntektől kidőlt szegény Dorkám és semmit nem tudtam olvasni :?
Annyira megfázott,hogy péntek éjjel rajtam aludt,mert nem kapott levegőt :( Ehhez jön még egy őrületes fogzás,ááááááááá
Ma talán jobban van már/kopp-kopp/,így próbálom utolérni magam.
Azért sikerült egy kicsit kint is lennünk,mert szerncsére láza nem volt./nem engedi a babanyet,hogy mutassak fotót,na majd késöbb :shock: /
A házunk szintén halad,már szinte kész a cserepezés is :D
Ma a suli is elkezdődött/15 ezer volt csak a tankönyv :twisted: /,el is aludtunk rendesen :?

Zuz:
én maximálisan megértem a gondodat :evil:
Én is rabja vagyok a fotó/videó készítésnek.Pláne egy ilyen soha vissza nem térő alkalomnál :(
És Bazsó hogy bírta?
Dorka végig kacarászta az egészet,főleg a szenteltvíznél :lol:
Orsi meg kivette a pap kezéből a bibliát :shock:
Ettől függetlenül jól vagy?

Votiv:
és Te hogy vagy?
Érdekes volt a beszámoló a lagziról,de ehhez én túlságosan konzervatív vagyok... :roll:

Indi:
puffogj nyugodtan,mindenki érti/érzi,hogy miről is beszélsz :evil:
Kezed,lábad?És Dominó pocakja?

Den:
Te is füstölögj nyugodtan,jogosan :!:
De azt úgy sem hiszi senki,hogy Te negatív vagy :lol:

petergabi

A képeket is láttam,édesek ezek a gyerekek!!!

Ancsi:
nem felejtettelek el,ma próbálom pótolni :D

petergabi

Rejo :)
Igen, én is Faludi dokinál szültem tavaly :D Nagyon rendes volt velem, pedig az sztk-ba jártam hozzá. (Nem volt fogadott szülésznőm, hanem az ügyeletes sz.nő segített.)
Tényleg felkapott lett a kórh., ami azt jelenti, hogy ha éppen "front" van és hirtelen rengetegen szülnek, akkor rendesen megtelik. De van vajúdó és több nagyon szép hagyományos +1alternatív Ikea szülőszoba is. Szülés után együtt maradhat a család 1-2 órát, aztán visznek át a szobába. Már "rooming in" rendszer van, vagyis végig veled lehet a baba, de első éjszakára azt javasolják, hogy add be a csecsemősökhöz, hogy pihenhess. Persze máskor is rájuk bízhatod, ahogy Zuzmó is írta, pl. tusolni mész, jönnek hozzád és nem akarod az ajtóban hagyni, vizsgálatra mész a dokihoz, stb. Most már mobil kékfényes kocsi van, vagyis még akkor is a szobádban lehet a baba, ha a fény alatt fekszik. A mostani "divat" a cukros víz, és szerencsére nem a tápszer, és adnak cumit is. A csecsemősök elég leterheltek, ezért jobb, ha megkéred őket, ha bmilyen segítségre van szükséged. Van egy védőnő is, hozzá is fordulhatsz. A szobák 2ágyasak, de vannak 1ágyasak is, ezekért viszont fizetni kell (tavaly 5000Ft/nap volt), viszont van hozzá külön fürdő, míg egyébként 2db 2ágyasra jut 1 fszoba, de ez is nagyon király más szülészethez képest és mindenki elfér. A szobákban van mosdó is és van hűtőszekrény a folyosón (ez közös). A látogatók nem jöhetnek be a szobákba, hanem csak a társalgóban találkozhatnak a kismamákkal, a babákat csak az ajtóüvegen keresztül láthatják, így a szobákban zavartalan a nyugalom.
Hú, most hiretelen ennyi jutott eszembe, de kérdezz nyugodtan, ha vmi kérdésed van, itt mindenki nagyon szívesen válaszol! Jó pocakoskodást Neked, bár látom, már a vége felé közeledik!
denizsa

Macs :) Én is ilyen bolond vagyok, hogy a szívemre hallgatok és akarok kistesót is :lol:

Gabi :) Hú, szegény Dorkád! Megfázás fogzással megfejelve :( Bulást neki és sok-sok ++++++++++++ Melyik foga(i) jön most? Tankönyv :shock:

Zuz :) Hát igen, ezek a rokonok... De a lényeg, hogy jól sikerült a szertartás!! :D És tényleg nagy kár, hogy nem készült felvétel :( :( A sógorodtól ez nem volt szép :evil: Az anyósod más téma, persze hogy védi a fiát. (Az én anyósom már megfenyegette a sógornőmet, hogy megöli, ha bántani meri a pici fiát...) Mindenesetre le a kalappal előtted, hogy ennyit dolgoztál!! Most már pihenj egy kicsit! És pocaklakód hogy van?
denizsa

Jó reggelt!

Hát már megint milyen pocsék szél fúj...

Zuzi :) Hát sír a magunkfajta kisgyerekes egyébként is - én naponta többször fakadok sírva, ahogy ez a kis maszat ott huncutkodik a karomban... nem lehet ezt a boldogségot felfogni szerintem. Úgyhgoy a naponkénti sirdogálást tudjuk be az örömödnek, jó ?

Család meg... hát igen, nem szép történet, de talán nem érdemes túl sok energiát ebbe fektetni, ők olyan fura emberek, ti meg másmilyenek vagytok :)

Gabi :) Szegény kis barátném, ez csúnya egy kombináció :(
Tetőcserép, de jó, akkor nem sokára jöhetnek a belső munkák?
Dominó jól van, pocak rendben, eszi az őszibarackot ezerrel és nagyon elégedett magával :)

Deni :) a negatív szóhoz én más fogalmat társítok :) Egyetértek azzal, hogy a családalapítási kedvet meg kéne erősíteni, de ugyanakkor én azért kilógok a véleményemmel is a sorból: szerintem nem lehet mindent az államra terhelni... Én most ugyan dühös vagyok ezért a sok hülyeségért, amit fizettetnek velünk, mert hiszen iszonyú magas tb-t fizetünk, plusz utánunk a munkáltatók, úgyhogy nem fair ez a plusz fizetés. Ugyanakkor azt is tudom, hogy a világon nicns még egy oylan ország, ahol 3 évig otthon lehet az anya a babával, és fizetik. Persze, nagoyn kevés ez, de máshol ennyi sincs. Van, ahol csak 6 hét...Angliában is 6 hónap csak, ha jól emlékszem, Olaszországban is... De tudom, hogy ez nehéz helyzetben lévőknek nem vigasz.. én azért ennek is nagoyn örülök. (Mondjuk most végiggondoltam az ágydíjat, én ugye 2 hétig voltam kórházban, én ezt nem tudtam volna kifizetni... De ez már megint csak más tészta. )

No, megyek és megdögönyözöm a vigyori gyerököt az ágyban. Szép napot!!!

indianyo

Jó reggelt!

Gyorsan bejelentkezek, aztán elkezdek visszaolvasni.
Péntek este óta egyedül vagyunk itthon apjukkal, erre szombat délelőtt már éreztem, hogy bújkál bennem valami nyavalya, mire hazaértem a bababörzéről, már ki is dőltem, azt se tudtam mi fáj jobban, a torkom, a fülem, vagy a fejem, és tiszta láz is voltam, úgyhogy a sok tervezett programból semmi nem lett, végig az ágyikómban voltam. Viszont így mára már csak az orrom folyik, de azért még megpróbálok sokat ágyban lenni, hogy ez is elmúljon mielőbb.
Aztán holnap reggel AFP, és aztán megyek vissza Szolnokra Grétihez, és ott leszünk egész héten.

KépKép
KépKép
lindicita

Zuzi!
máskor szívesen elmegyek csak fotósnak!!! oda megyek a rendezvényre, lefotózom a ceremóniát, és később megkapod CD-n a cuccot. nem vagyok egy csúcs fotós, meg a gépem se profi, de nem is teljesen amatőr. a családodra mérges vagyok, hogy elszomorítottak! :( viszont, ha gondom lesz, majd tudom kivel beszéljem meg az ovulációmat :wink:
miután elköltöztünk - végig gondoltam a lehetőségeket - felénk nem tudunk találkozni, mert te már nem tudsz kocsit emelni, és arra csak dög magas busz jár :(. viszont felétek majd tudunk, csak egyeztetni kell. vagy még jobb, ha jöttök kocsival, és apákok majd dumálnak, kőcök meg játszanak!

Curse!
nekem soha nem volt előtejem, mi több! szülés után se indult be a tejem, csak oxitocin szipkázással (6 ampulla!), szóval nem adtam fel, pedig elég kecsegtető volt ez a megoldás, mert már folyton bőgtem, mint a f...s k...a.

Indi!
majd Votiv ír róla cikket :wink:

Votiv!
állandóra voltál ide bejelentve? mert az ideiglenes 2 év alatt lejár.

Jucus!
gondolom ez nem vígasztal, de az Esprit, csak így ránézésre, jobb, mint a Quinny. azt még dőlteni se lehetett. múltkor láttam egy csajszit abban tolni a gyerkőcét, de jócskán nagy volt az a kocsi. persze lehet, hogy összecsukva kicsi...
ancsipancsi

Lindi :) Bulást Neked!!+++++++++

Indi :) Nem lógsz ki a sorból, én nem akarok mindent az államra hárítani (végülis már nem szocializmus van), csak nem szívesen fizetek pl. olyan valamiért, amiért egyszer már fizettem (gondolok itt a tb-re). És tényleg jó dolgunk van ilyen szempontból, hogy itthon lehetünk, de nem is fizetik túl (gondolok itt a gyes óriási összegére). És nem csak kimondottan anyagiakra gondolok (mert a gyerekvállalás nem csak a pénzen múlik), sztem már az is családtámogatás lenne, ha pl. lennének félmunkaidős állások, vagy egyáltalán szóba állnának a gyerekes nőkkel is a munkaerőpiacon.
És a dögönyözést élvező vigyori gyerök fogacskái hogy vannak?
denizsa

Ancsi!

Quinny nem is olyan kicsi,amikor bótban kipróbáltam jól pofáraestem.CSak nagyon jó a marketingje :lol:
ÉS Esprit tényleg jó,de van is rá több érdeklödőm már.
8)
20170114224602

Na, végigolvastam egy csomó oldalt, persze a végére mindent elfelejtettem, mindegy.

Viszont a börzén találkoztam Zsancival, Bogárkával, Jucussal és Zsebivel. És, vettem egy csomó mindet, persze csak Grétinek.
Vettem 2 kis csizmát (az egyiket Bogárkától), 1 Nike edzőcipőt, egy kétrészes overállt nagyon vagány színben, 4 téli kordbársony nadrágot, 2 kantáros farmert, 1 sima farmert, 3 felsőt, 1 cuki kis ruhát és 2 harisnyát, meg a végén a maradék pénzemen 1 nagy csomag pelust, amiből kaptam 400 ft kedvezményt. És tök hihetetlen, hogy csak 20.000.-ft volt nálam, és mégis ennyi klassz cuccot vettem.

Csajok! Valami időpontot lassan fixálnunk kellene a babatalira. Ötletek?

Votiv! Szegény te, hogy Istók így kikészít. Nem is tudom elképzelni, miket művelhet. nekem Gréti 1 éves koráig teljesen lestrapált és idegileg kikészített, azóta viszont egy kis angyal. Anyukám is ki van akadva, hogy milyen jó kislány.
Na, most hosszú percekig gondolkodtam, hogy gogy fogalmazzam meg a további mondandómat, de olyan okoskodó hangszíne lett, így inkább nem folytatom.
Remélem hamarosan javulni fog a helyzet.

Macs! Grétinek szerencsére sose volt gondja az alvással, amíg éjjel is szopizott, akkor is csak gyorsan max fél óra szopi volt és aztán alvás a következőig. Viszont kb ennyi idős korában, mint KisMacs, amikor elkezdett felállni, nagyon soxor ő is alvás helyett álldogált az ágyában. Napközben sem bírtam simán elaltatni, mert ahogy leraktam, rögtön felkelt. Én akkoriban úgy altattam, hogy a nagy ágyban mellé feküdtem, és bizony volt, amikor le kellett fogni a kezét, mert állandóan meg akart fordulni. De ez alatt a lefogás alatt ne valami durva dolgot érts, csak épp át kellett öleni, míg el nem aludt.
Aztán kinőtte az egészet.

Harapás: én bizony Grétit úgy tudtam leszoktatni a hajhúzásról, hogy visszahúztam neki a haját. Amennyire ő húzta, annyira húztam én is. Sose sírt, pedig láttam, hogy fájt neki, viszont nagyon gyorsan leszokott róla.
A legújabb módi most nálunk is a harapás, eleinte csak a vállamat harapta, amikor a kezemben volt, de újabban csak úgy odaszaladt és harapott, ahol ért. Hát én a múltkor, amikor az én bőröm is lejött, visszaharaptam. Sírás is volt belőle, de azóta abbahagyta.
lindicita

Juc! Nem tervezed mostanában eladni Pannikó Kikás kiságyát?
lindicita

Juc :) Drukk, hogy sikerüljön jól eladni a babakocsit! Tényleg klassz kocsi, tetszett a képen. :wink:

Lindi :) Gratula a bevásárláshoz! Édes volt, ahogy írtad, hogy Anyukád ki van akadva, mert Gréti olyan jó kislány :D Ő inkább egy "ördögfiókát" szeretne? :lol: Visszaharapás rulez és ezek szerint hatásos is 8) És Bogárkáékkal mi van? Olyan régen írt már...
denizsa

Den! A családban van egy pár hisztis gyerek, és Gréti mostanában egyáltalán nem az. Simán le lehet szerelni azzal, ha mondom neki, hogy vagy abbahagyja a hisztit vagy meg a kiságyba. Ilyenkor rávágja, hogy NEM, és kész. Persze ehhez kellett az, hogy néha tényleg bevágtam, szóval tudja, hogy tényleg megteszem, ha nem hagyja abba.
Meg minden este úgy fejzzük be a napot a földszinten, hogy együtt elpakoljuk a játékokat, és most anyukámnál is mindet visszapakol a helyére.

A múltkor fürdettem, és fürdetéskor az elején ő pancsolhat meg játszhat egy picit, aztán a végén megmosdatom.
A szokásos pancsi után mondom neki, hogy na akkor megmosom a kezét. Ő rögtön rávágta, hogy: Nem. Én meg mondom neki, hogy: De hát olyan koszos a kis kezed, muszáj megmosni. Erre ő nagy kegyesen: Jóóóóó. :lol:

KépKép
KépKép
lindicita

Manóka, Ancsi!
Köszönöm a fotós felajánlásokat!!! :lol:
A tegnapi napig úgy gondoltam, hogy egy keresztelő családi ünnep, és egy családban ezek természetes dolgok. Aztán rájöttem, hogy máskor inkább barátokat hívok, és akkor én is jól érzem magam :wink:

Manóka!
Mikor indul a játszóház???? mi is mennénk! Nekünk is nagyon kellenek már a programok, és ki is szeretném használni azt a kis időt, amíg Bazsómmal kettesben vagyunk!

Amúgy annak ellenére, hogy nálunk tombol a dackorszak, annyira érzem, hogy egyre szerelmesebb vagyok a fiamba :oops: :lol: Ha éppen nem sikítozik, mert nem kap meg valamit, vagy nem a fejét veri a falba, akkor annyira édes, hogy meg kell zabálni!
És elkezdett mindenre felmászni! Az üvegasztal csak a kezdet volt, meg is szabadultunk tőle, legalábbis az üveglaptól :wink: , de a konyhaszékeket és egyéb bútorokat már csak nem dobhatom ki :lol: Szóval hamarosan nálunk is olyan lesz a helyzet, mint Ruzéknál, láttam a múltkori Bendis fotókat, nagyon ismerős a szitu :lol:

Lindi!
Gyógyulgass!!!! És szerintem Te vessél fel egy ip-ot, és a többiek majd reagálnak, hogy jó-e. Te leszel a háziasszony, neked mikor lenne jó???? Mert akkor majd mindenki megpróbálja úgy szervzni a programot :wink:

Kép
Kép
zuzmo1

Na, akkor még fényezem a lányt.
Képzeljétek, mostanában eg ycsomó olyan szót mond, amire én nem is emlékszem, hogy tanítottam neki.
Vlamelyik nap, amikor hidegebb volt, látta, hogy veszem elő a pulcsit, és rögtön mondta, hogy "púpi, púpi", pedig mostanában biztos nem mondtam neki.
Meg ha meghallja, hogy repülő van a közelben, rögtön berreg és mondja, hogy "jepü", és most hozzátette még az is, hogy "égen", pedig erre sem emlékszem, hogy mikor mondtam neki.

Na, megyek zuhanyozni végre.
lindicita

Deni :) Bozony, az ösztönzés ez lenne igazán... mármint a munkavállalás támogatása, távmunka, részmunkaidő, ovi és bölcsi biztosítása. És a TB-s újítások meg... hát ezt nem veszi be a gyomrom.

Lindi :) Jobbulást és jó nyaralást :)

indianyo

Zuz! De akkor így enyém a felelősség, ha rossz idő lesz.
Én egyébként egy szerdai napra gondoltam (akkor talán a férjem is itthon tud maradni), 2 vagy 3 hét múlva, azaz szept.13. vagy szept 20.
Akkor így ezek után várom a hsz-eket.

Indi! Köszi. Remélem férjuracskád mielőbb itt lesz, és te meg gyorsan túlleszel ezen a műtéten. Hülye ínhüvelygyulladás hogy meg tudja keseríteni az ember életét. Én is kínlódtam egyszer vele.
lindicita

Lindi!
Nekünk mind a 2 ip jó :lol: És hánykor? Délután?

kórház, TB: Én pont azon gondolkoztam, hogy egy csomóan élnek albérletben, akár már több éve is, és a tulajok általában nem szoktak hozzájárulni a bejelentkezéshez, vagy pl kocsibiztosítás miatt nem jelentkeznek be az emberek(mondjuk ez egy más tészta), és akkor nekik is ugye fizetni kell, annak ellenére, hogy több éve itt laknak. Ráadásul a betegjogok!!!!!!!!!!!! Szabad orvosválasztás!!!!!!! Szerintem a tumultus kérdését nem úgy kellene megoldani, hogy rákényszerítünk embereket, hogy szar kórházban szüljenek szar orvosoknál, mert ott nincs kihasználva (érthető okokból) a szülészet. Ahol jól működő szülészet van, ott bővítsék azt, pl Sz.I-ben. És biztos van itt is olyan osztály, ami nem működik olyan jól, azt zárják be, és egy másik kórházban, ahol az jól működik, fejlesszék tovább!
És én sem akarok valamiért 2x fizetni!
És azt is mondtam múltkor a férjemnek, hogy egy szülésnél nem lehet előre látni, hogy mi jön közbe! Monjuk én 11.kwrületi lakosként a SOTÉN szeretnék szülni, közbejön valami komplikáció, császár (ami kicsit többe kerül, mint a sima szülés), esetlej újszülöttintnzív, ami horror, és a végén a kezembe nyomnak egy több százezres számlát?????

Kép
Kép
zuzmo1

Lindi :) Nagyon okos a csajod!!! :D És a család összeteheti a kezét, hogy Gréti egy ilyen angyal! Sztem ez nagy kincs, meg kell becsülni :wink: És Bálint is imád pakolni, de a visszarámolás csak ritkán megy, az ált. az én feladatom, de olyan édes, mert sokszor segít és adogatja a dolgokat. :D Nekünk mindkét időpont jó a talira!

Indi :) Látod, akkor egyetértünk :wink: És nem mondtad, mi van most Dominó fogával! Még mindig zűrösek az éjszakák?

Zuz :) Akkor majd barátilag is megkereszteljük Bazsót :lol: És én is így vagyok a B-szerelemmel, imádom, főleg amikor épp nem hisztizik :lol: És mivel helyettesíted az üveglapot? Vágattatok rá egy falapot? (Tök jó lekerekített abs-szélezést lehet kérni rá), persze kérdés, hogy passzol az üveg helyére...
denizsa

Jucus!
nem tudom észrevetted-e, de szépen elszúrtam a bejegyzést. :) szóval azt akartam mondani, hogy az Esprit már ránézésre is sokkal jobb, mint a Quinny. de mivel te is ismered a Q-t, gondolom vetted a lapot. a Q-nak tényleg a marketingje jó, meg olyan kőgazdagoknak való, akiknek 5-6 kocsijuk van a garázsban :), és a reggeli ruha színe alapján válaztják ki a kocsit
szóval nem csodálom, hogy van jelentkező az E-re!

Lindi!
jobbulást! nagyon klasszul neveled Grétit. múltkor én is rácsaptam Lencsém kezére, mikor hatszázadszorra is ledobta a cipőt az utcán, és úgy rámszólt egy nő, hogy nem győztem égni. azóta lelkifurdancsom van :(

ancsipancsi

Lindi: én szept 13-ra szavazok, mert önző vagyok :) ugyanis 20-án ha minden igaz má nyaralunk valahol mi is 8)
Grétinek amúgymeg olyan angyali a kis pofija, hogy el se tudnám képzelni ördögfiókának ;)

Indi: hát ez a kézügy nem hangzik túl bíztatóan :( Rizstippet kösz, kipróba. Most zabpelyhezünk. Ez csúszik;)

Johi, Ancsi, Indi: barackot hogy teszitek el fagyiba? Pürésítve, vagy egyben persze hámozva?

Manóka: el se tudlak képzelni bagóval a szádban, valahogy nem az a cigis tipus vagy :) és nálunk hasonló okok miatt nincs itthon édesség :P

Ancsi: Gratula az albihoz!

Vera: végre látjuk Marcit nyitott szemmel :lol:

Curse: én Cipruson nem csak nevetséges látnivalókat láttam, pl: Pafosban az Arcehológiai Múzeum egy csöppet se volt vicces 8)

Neet: biohumusz :lol: :o :lol:

Zuz: hüje rokonyok! Mennyire igaz, hogy a rokonokat nem tudjuk megválogatni....pedig sokszor ez milyen jó lenne!! :roll:
Nálunk okt. 1-én lesz a keresztelő, de má most vita van belőle, mert párom Öccséék húzzák a szájukat, hogy nem akarnak jönni. Én meg letojom, legalább kevesebb emberre kell kaja :? Zapin meg látszik, hogy rosszul érinti a dolog...

Rylie
rylie

Zuz :) Nem akarok itt megint negatívkodni, de akik ezekről a dolgokról (kórház, stb.) döntenek, azok valszeg nem akármelyik kórházba és nem akármelyik orvoshoz járnak, mások életével meg könnyű optimalizálni...
denizsa

Ancsi :) Na nehogy már Neked legyen lelkibajod!! Legyen annak, aki belepofázott a dolgodba!

Rylie :) És miért nem akarnak a sógorodék jönni? De igazad van, itt nem ők a lényegek, hanem Kamilla!
denizsa

Lindi!
Nekem talán a második hét jobb lenne, mert ugye az a hét lesz az első az albiban. jár arra felénk egy 250-es busz,ami megy Budafok felé. majd írd meg légyszi priviben a címet, hogy kinézzem melyik a legjobb. lehet, hogy a Pannónia utca elejétől csak gyalog lehet majd már tovább menni.
ancsipancsi

Ancsi: 6X jött át ugyanaz a pü-d :) Mondom, hogy örülök az albidnak!!! Nem kell ennyiszer átküldened! :lol:
Persze a válaszom nem ment el, mert kiírt valami hibaüzenetet....
szóval majd válaszolok, ha megjavul a pü rendszer :wink:

Den, Zuz: Ugyanezt beszéltük Zapival, hogy pl hagyományos szülés közbe kiderül, hogy mégis császár akkor még ott az ágyon le kell dumálni az árat két nyögés között és csak ha aláírtam a számlát akkor vágnak, vagy hogy lesz ez???? :twisted:

Votiv: ez még kimaradt: érdekes lehetett ez az esküvő, de legalább nem olyan mesterkélt és mű mint általában szokott lenni...
Istóknál hogy hatnak a "drogok" ??

Kamilla ma extra nyűgős adagolok neki egy kis chamomilladrogot hátha az hat. Passz, hogy mi a baja, bár az időjárás is elég fura... :?

Rylie
rylie

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: