A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Annyit beszéltetek a kajárol, hogy kénytelen voltam pizzát és jégkrémdesszertet venni az elöbb :lol: Miattatok hizok el :P

Indi,
nem is rossz 5let :D

Deni,
sör... hihi :lol:

KépKép
fibi

Indi: úgy látom amit használsz olyan szerű van almawin és sonettnek is elvileg. A tulajdonságaik hasonlók árban nem tom milyen az ecover de azt hiszem drága. nem? bár melyik bájó cucc nem az?
johanna1975

Johi,
igazad van, egy örökmozgó mellett egy sima festés is mission impossible. Mi ilyen alkalmakra adjuk kölcsön a nagyszülőkhöz, és akkor hajnalig melózunk a házon. Egy sima tujalocsolás is 3x annyi vizet és 2x annyi időt vesz igénybe, ha segít a csaj. :D
Dánul (is) szívesen megtanulnék, ha lenne időm és nem lenne gyerekem. Eszter-nyelven nem kell segítség? :lo:

Ha már kaja: főtt kukorica sóval. Nyamm. :)

neet
neet

Johanna: nyaralás - hmm. Csak két napot esett az eső, akkor dögunalom volt. A többin elfoglaltuk magunkat (Tihany, Veszprém - Állatkert, kilátó), de nem igazán volt strandidő. Egyszer bemerészkedtem a Balatonba, de nekem nagyon hideg volt. Úgyhogy egyszer strandoltunk csak, a többi nap inkább sétáltunk. Kicsit csalódott vagyok, mert tök jó lett volna úszkálni a vízben. De mi az esküvőnkkel is épp így jártunk tavaly. Szeptember egyetlen esős hétvégéjét sikerült kifognunk...

Kép
Kép
tinu

És jövök ismét a tünetkérdéseimmel. :) Most jutott eszembe, hátha van sorstárs köztetek, hiszen olyan sokan vagytok. Szóval nekem az a bajom, hogy amúgy is hajlamom van az ekcémára, serdülőkoromban főként a mellbimbómon keserítette meg az életem. Mióta terhes vagyok, azóta állandóan viszketnek is és nem kenőcsözhetem be, mert azt nem lehet terhesség alatt használni. Sötét színű göbök is lettek rajta. Most azon tépelődök, hogy vajon menjek-e el bőrgyógyászhoz (utálok orvoshoz járni :oops: ), vagy csak várakozzak türelmesen, majd elmúlik alapon. Meg hogy nem lesz-e gond később a szoptatásnál. Vagy megedződik a mellbimbóm és eszébe sem lesz majd ekcémásodni? Volt esetleg hasonló gondja valakinek?

Kép
Kép
tinu

Tinu, van egy homeopátiás ekcéma-kenőcs, a Halicar. esetleg kipróbálhatnád azt, terhesség alatt és szoptatás alatt is használható, vény nélkül kapható, és nem drága. és ha a terhesség alatt durvult be ahelyzet, akkor biztosan el is fog múlni ahogy megszületik a picid. a fogínyvérzés is ilyen, szülés utáni másnapra volt, nincs! :)
én az első pocakkal iszonyú pattanásos lettem, a bőrgyogyó csak annyit mondott, a többségnek javul ilyenkor a bőre, de van pár kevésbé szerencsés, akinek épp ellenkezőleg - hát én ez voltam... és persze nem adtak semmi szert, csak azt mondták, remélhetőleg a szüléssel el fog múlni...

votiv 8)
votiv

Köszi, Votiv, kipróbálom. Ezt lehet gyógyszertárban is kapni, ugye?

Kép
Kép
tinu

Homeorol jut eszembe:

Votiv,
szerinted az alkati szert milyen gyakorisággal lehet bevenni?? heti egyszer 1 adag, vagy hogy? mert kezd ujra elöjönni az arcüreggyuszim, orrdugulás, stb. :(

KépKép
fibi

Tinu igen, leginkább ott :)
itt egy link: http://www.vital.hu/themes/alter/hpatia6.htm

votiv 8)
votiv

Dora,
most látom, hogy Kati is mindjárt 1 éves lesz, uristen :D

KépKép
fibi

Fibi, én magamnak úgy adagolom, ahogy szükségét érzem. bedobok ötöt, és ha még nem vagyok elégedett a hatással, másnap is, vagy harmadnap, de általában már másnapra érzem a hatást. nincsenek szigorú szabályok, de azért csak finoman, óvatosan :)
és mi az alkati szered, ha nem túl indiszkrét? :)

votiv 8)
votiv

Green, a szomszéd anyuka pl azt mesélte, a kisfia 2,5 évesen tudta csak meginni a tejet, de azóta imádja.. szóval ha esetleg most még nem ízlik Áronnak, még nincs semmi veszve :D egyébként Ruziék is így vannak, Bendi is tejterméket eszik már, csak a tejcsit nem. de időnként ők is újra megpróbálják :)

tényleg, hol van Ruzi??? :)

hűhűű de éhes vagyok folyton :( nehéz lesz így áprilisig... főleg hogy közben még karácsony is lesz...

votiv 8)
votiv

Votiv: elolvastam a linket is, még egyszer köszi. Beszerzem mihamarabb. Bár emlékszem, mikor gyakoribb és súlyosabb problémám volt az ekcémával, akkor a legtöbb szer nem használt, csak a legdurvább. De most azért enyhébb a tünet, úgyhogy mindenképpen kipróbálom.
Egyébként pedig jó éjt mindenkinek, megyek, kipihenem a nyaralást. :)

Kép
Kép
tinu

Votiv,
köszi, akkor bedobok megint egy adaggal :) amugy a szerem a Natrium Muriaticum, de nem biztos, hogy ez a tuti. szerintem :D

hmm, érdekes, Bálint megissza a tejet. én amugy sosem probáltam, de multkor a barátnöméknél nem volt otthon más innivalo, és irto szomjasak voltunk, és simán B is benyakalta. mondjuk ö mindent megiszik és megeszik általában, hangulat függvénye :D

KépKép
fibi

Sziasztok!

Szerintem, ha a gyerek eszik elég tejterméket, akkor nem nagyon kell erőltetni a tejet.

Gréti 15,5 hónapos koráig szopizott, ahogy abbahagyta valahogy hiányérzetem volt, hogy reggel és este kellene neki tejet innia. 1 hétig adtam neki, semmi baja nem lett tőle, ízlett is neki, de aztán egyik nap kipróbáltam, mi lenne, ha este vizet inna. És itta, nem hiányzott neki a tej. Örültem is, hogy így alakult, mert a mostani tejeknek nem sok közük van a tejhez, max annyi, hogy fehér.
De mondjuk Gréti rengeteg sajtot eszik, ha rajta múlna, csak azt enne egész nap (tésztával), meg napi 1 natúr joghurtot is megeszik, szóval bőven eszik tejterméket.

Emlékszem, akkor a férjem is nagyon ellene volt a tejivásnak, ezért utánanéztünk a dolognak. Van egy olyan könyvünk, aminek a címe: A Biblia és az Egészség. Tömören és röviden nem egészséges a tej, ha valakit érdekel, szívesen leírom egy pár mondatban miért -akár itt is- de fölöslegesen nem fárasztok senkit vele.

KépKép
KépKép
lindicita

Indi! jaj de jó!!! Bizti érezte, hogy most egy ideig nem lesz szuri! :lol:
Ezek szerint a kövi könnyű lesz nálunk is! Bár Angi ált nem úgy reagált ahogy Dominó... no hátha majd innentől :P

Zuzi! tánc :lol:

Rylie! nagyon édes a kép!!! :lol:

Ancsi! Oooooooolyan cukik a képek!!! :lol:

Fibi! Tejföl! Köszi az olcsóbb lesz :lol:

Den! Anyukám mesélte hogy régen ő is sörrel vagy citromos vízzel zselézett. Fúj! :shock:

Tinu! Soha nem volt ugyan ekcémám... Nekem csak a hasam viszketett és száradt ezerrel. Az uccsó hónapban kicsit a cicim is. Részemről az vált be, hogy babatusfürdővel fürödtem és rakás babaolajjal kenegettem magam.

köszönöm mindenkinek a bíztatásokat dokiügyben. :lol:
holnap megyünk oltásra. :( megpróbálom nem leszedni a dokinéni fejét...

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Lindi! én is tudom, hogy egészségtelen a tej, de imádom :lol:
leírod majd mi történt veled vagy mindenkinek már elküldted priviben?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

két párt van, egyik szerint egészséges, másik szerint egészségtelen a tej. mindkét oldalnak vannak értelmes érvei, így mindenki maga döntsön. én sajnos imádom a tejet, meg tudom emészteni, semmi bajom nincs tőle és egészségesnek tartom. (joghurtot, kefírt is) de tény, hogy azokban az országokban, ahol nem divat a tejivás, szoptatás után nem termel a szervezet többek közt laktáz enzimet, így nagyobb korban nem tudják megemészteni a tejet.

Lindi!
a biblia szerint csak a savanyítatlan tejtermék "egészségtelen", vagy a joghurt, kefír, sajt, túró is? és hol vannak a kroáciai képek? :) :D nem csak a raftingolós, hanem a tengeres is érdekel! ugye hamar lesz nagyteljesítményű netetek?

Votiv!
miért kell éhesen kibírnod áprilisig? azért, hogy ne hízz megint 35 kilót? én Norbi diétáját követem (nem Norbit! :D ) , ami eléggé a kórházi szénhidrát diétára hajaz. ha te is ezt követnéd, nem lennél ilyen éhes, ráadásul nem kínoznád magad. kééééééérlek ne is tedd! ilyenkor legalább sült csirkét, vagy ilyesmit egyél! (magában)
ancsipancsi

Ancsi! Ez a könyv kitárgyal egy témát, pro és kontra, mindenféle tudományos cikkeken és tanulmányokon keresztül, aztán keres igazoló vagy cáfoló részeket a Bibliában, vagyis hogy akkor miket ettek az emberek. E szerint akkor kecsketejet ittak, de azt is hasonló formában, mint a mai joghurt, illetve más savanyított tejterméket.
Ma megcsinálták a netünket, úgyhogy már tudnék képeket feltenni, de a képek még a kártyán, a zuram meg még sehol. Úghyogy holnap teszek fel egy párat.

Votív! Én sem akarok hízni!!!! Csináljuk együtt!!!
lindicita

csak én akadtam ki Lindi pü-én???? :twisted: :shock:

Jó éjt!
zuzmo1

Csajok! Privát üzenetekben küldött infókat csak privát üzenetekben tárgyaljunk, oké?

Jó éjt!
lindicita

Sziasztok,

Deni,
Vizesedésről írt infódat köszönöm. Ezzel a kb két kiló mínusszal úgy néz ki csak 10 kilót híztam. De ezek szerint akkor szinte tényleg csak a babával „járó” kilók vannak rajtam és nagyon felesleg egy deka se?? :shock:

Votiv,
Isti rendesen próbára tesz Téged. Lehet, ez is amiatt lenne, hogy valahogy érzi a tesót a pocakban? :roll:

Zuzi,
Ez a rendelő linkje, itt mindenre választ találsz, legalábbis az árakat, nyitva tartást, elérhetőséget tekintve.
http://www.3dultrahang.hu/magzat.htm
Én is kiakadtam Lindi pü-jén, néztem csak ki a fejemből…. :(

Indi,
Nagyon reménykedek a frontokban, és el nem tudom képzelni, hogy nem sokára egy babát fogok tartani a karomban, akivel együtt dolgoztunk meg a születéséért :):)

Kriszta,
Köszönöm jól vagyok, vagyunk. Egyenlőre úgy fest, hogy még marad néhány napot odabent. Ma is próbáltam kitenni magamért, hogy ha akar jönni, jöjjön, de semmi :)

Ancsi,
Nagyon édesek a képek :)

Mára ennyi voltam, megyek aludni, mert lefordulok a székről :)

Jó éjszakát,
Vica
vica94

Zuz :) Nem csak Te! Asszem írtam is, hogy :( Tudod, mi az érdekes? Hogy páromnak is felolvastam, és ő nem értette mi itt a probléma... próbáltam neki elmagyarázni, aztán arra jutottam, hogy a nőket érintő dolgokban jobb lenne, ha nők döntenének, ergo több nő kellene bizonyos posztokra... :?

Tej-ügy: sztem nem a tejjel van gond, inkább azzal, hogy amit tejként veszünk a boltban már nem is hasonlít a tejre :( És mindenről (hús, vaj, tojás, kenyér,stb.) bebizonyították már, hogy nem egészséges, aztán meg az ellenkezőjét is... Így már nehezen tudok hinni az új/régi elméleteknek :roll: inkább maradok nagymamám jótanácsánál, "mindent, amit kívánsz, de mértékkel" :wink:

Lindi :) Remélem nem az éhezésre gondoltál, hogy csináljátok együtt?! Minden csodálatom a diétázóké, nekem ez sohasem ment igazán. És milyen sajtot adsz Grétinek? Úgy értem milyen típusút (kemény, lágy, ömlesztett, "penészes", sovány,...)? És mennyit lehet egyáltalán adni egy ekkora gyerkőcnek?

Barbi :) Drukk holnapra az oltáshoz! Majd írd meg, dokinéni egyben maradt-e vagy szétszedted!?

Tinu :) Ekcéma :( Jó pihenést! Kár, hogy nem tudtatok sokat fürdeni, de legalább jól éreztétek magatokat és ez a lényeg!

Na én is mék aludni, jó éjt!
denizsa

Lindi,
persze, máshogy nem is, majd írok holnap, most nincs rá erőm.

Vica
vica94

sziasztok,
meg elunk, megvagyunk, csak a hocipom kezd mar kicsit megtelni. pedig "kaland-turank" vege meg odebb van. sot. olyannyira belejottunk a kupleraj-keszitesbe, h a furdoszoba sem ussza meg: szet lesz verve kegyetlenul... :twisted:

de ami sokkal fontosabb:
Ancsi, boldog elso szulinapot Lencsi babadnak!!! :)

Macs, gratula a legkisebbhez! kivansagod, miszerint legyen kicsi a korkulonbseg, teljesul is ezzel :wink:

Fibi, Zsanci, Pocak, oh ezek a fiuk! nalunk ugyanez a helyzet: sok-sok cici, nehany falatka "normalis" kaja. pepeset (pl. fozelek "leve") egyaltalan nem hajlando elfogadni, csak szilardat, de sztem azt is inkabb azert, mert remekul lehet ide-oda pakolgatni: tanyerbol a poharba, es vissza, majd bele egy zacskoba v amit epp talal, leszorni a foldre, es utana maszni... jol elvan. mondjuk van egy kaja, amibol barmikor barmennyit! mondjam? :oops: :oops: a szalonna! :shock: (ja, hat igen, hasonlit a szuleire :mrgreen:)

Votiv, Macs, mi ez az orulet? :shock: semmi ch meg ehezes aprilisig??? meg vagytok ti orulve? Votiv, ha annyit eszel, mint eddig, akkor nem fogsz elhizni (vagy az keves mostmar?). a kello mozgas-mennyisegedet biztositja a fiad. es Macs, akkor te innentol csak zoldsegeket fogsz enni? tejoeg. en tobbet el sem olvasom, miket irtok :evil:

Johi, eljen a lakas-felujitas babaval! nincs is annal jobb :?
recca

Jó reggelt mindenkinek! :)

Mivel a mostani éjjelen kimaradt az alvás, helyette igyekszem visszaolvasni :)

Először is mélységesen meg vagyok hatva és nagyon köszönöm mindenkinek, hogy ilyen kedvesek vagytok..
tisztára elpityeregtem magam, hogy ennyien jönnétek segíteni :) és nem ám a terheshormonok miatt..
nem is tudom hirtelenjében, hogy lehetne ezt méltó képpen mgeköszönni, de kitalálom! :) /nyugodtan vegyétek
fenyegetésnek.. :mrgreen: / ha tényleg lesz 30.-án tali, nagyon szívesen rátok bízom KicsiFülecsemet, ameddig a
tesó-kukkolás zajlik.

Rilye,

Kamilla őrült vagány ebben a hintában :)

eddig azt modhattam volna, hogy Füli tök jól alszik, egyszer kel (ritkán 2x), szopi, alvás tovább.
De néhány napja, (amióta a frontok vannak), már egyáltalán nem tudom, mikor piheni ki magát..Most épp egyre
korábban kel, ma(tegnap) már 10 től kezdte a balhézást, éjfélig kihúztuk a negyed óránként visszaadott cumival,
éjféltől háromig fél óránként szopi,muszáj volt, mert állva ordított a kiságyban, majd fél négytől ötig vidám,
zenés-táncos hajnali mulatságot tartott, nem lehetett sehogy visszaaltatni, nem kellett a cici sem. Most
beájult, nem tudom meddig alszik... sajnos mostanában ezb egyre rosszabb.. Pedig olyan szépen aludt este8-tól, reggel fél 7ig,
egyszeri keléssel..

A kaja nálunk úgy van, hogy:
reggel 5 cici, vagy nem

8-9 gyümi

11-12 fözelékféle, hússal, vagy nélkül

12-13 cici

15-16 gyümi

18-19 főzelékféle, 3h/-h

20-20.30 cici alvás

éjjel eddig:

02.030-03.30 cici

05-06.30 cici (vagy nem)

ja és bátran jöhetnek a mókusok, de Füli a tésztán és a tejtermékeken kívül mindent kap már.
Ahogy jönni kezdtek a fogacskák, a védőnő tanácsára adtam neki kifliz, rágcsálni(nagyon bejött), de amikor
benyomott egy fél kiflit, szépcsendesen, átállatm a puffasztott rizses hamletre..

És már barack-banán és csirkehusi darabokat önállóan elmajszol, sőt igényli is. A banán a kedvenc :)

Indike,
tök jó, hogy Dominó ilyen jól vette az oltást :)

Lindi,
megkaptam, kösönöm, igen tanulságos volt..

Kriszta,
nekem nincs msn, múltkor Pocak gépéről beszélgettem..

Denizsa,
ez csak az én hülyeségem, a CH-val. Elég sokat híztam Fülivel, ami nem ment le még azóta és a terheléses cukrom
is magasabb lett, mint illene. Meg is kellett ismételni, egy havi CH mentes diéta után.. na ezeket szeretném most
lehetőleg elkerülni...

Ancsi,
Lencsi gyönyörűséges :)

Tinu,
én hallottam ilyen ekcémáról, a lánynak akkor oldódott meg a problémája, amikor áttért a
vegetáriánus életmódra..

Zuzi,
én is kiakadtam, Lindi pü-jén, ha ez vígasztal..

Recca,
ha netán, véletlen még is elolvasod, amit írok :D , akkor

1., lásd. reagálásom Denizsának

2., én hajlamos vagyok cukorbetegségre és a hízásra is, vissza kell magam fogni. Ez van. De ezt nem
másoknak javasolom, mint követendő példa, hanem egyszer már Fülivel is végig kellet csinálni. Olyannyira,
hogy a doki, javasolta a szülés után egy évvel, mindenképp menjek el ismét cukorterhelésre.
Éhezni nem terveztem eddig sem és a zőccségek mellé gondoltam eszem némi, tejet-kefírt-husit miegymást..

Greenolive: írtam pü-t!!

és íme, a tegnapi nap eredménye:

Kép

Jó hosszú lett...

kicsitzombimacska...
macskanyu

Recca,
igazad van, előre a kajával! Még ha egy dagadt nő szenvedne, na de Macs és Votiv? Csajok, jól néztek ki, pár kiló plusz kit érdekel? :lol:

PÜ-ben mi volt a balhé? Balhét ide, olyan rég volt már, uncsi, hogy csak mosolygós szmájlik vannak! :mrgreen: :mrgreen: Na jó, vicceltem, gondolom, azért ment privátban, mert nem mindenkire tartozik. Csak annyira felcsigáztatok mostan... :lol: :lol:

7 hósan már elég rendesen eszegetett Eszter, elég gyorsan ment az átállás, mert 6 hósan kezdtük a pépeket, (rizspép meg ilyenek), 8 hósan már szinte mindent evett (babot mondjuk nem..), de feles tejet már ivott, és egyéves korára tényleg minden ment, még töltöttkáposzta is. :lol: Szerencsére azóta is megeszik mindent, lásd active balance esete Marcival.. :lol: :lol: és semmitől nincs semmi baja. Szerintem óvatosan bármit ki lehet próbálni, csak eleinte kis mennyiségekben, és ha nincs tünet, lehet fokozni, ha van, pihentetni. (Ezt csak az újak miatt írtam, a régiek már biztos ásítoznak. 8) )
neet
neet

Lindi!
Ok és bocs, de ezt az egy mondatot nem akartam mindenkinek elküldeni. Remélem, ezt a rejtjeles üzenetet senki nem fejtette meg :lol:

Macs!
Vígasztal :lol:
Ház nagyon király, mindjárt költözhettek!!! :wink: Valami lehete a levegőben, Bazsóm 5-kor kelt :twisted: Én is zombi....

Recca!
Hajrá új fürdőszoba!!!!

Vica!
Köszi!!!

Mit kell tudni a 15 hós oltásról? Kijött a papír is :shock: , hogy vigyem a gyereket oltásra (az a szép a dologban, hogy a védőnő 3 hónappal ezelőtt mondta, hogy majd kijön hozzánk, azóta is jön, ez a levél meg olyan gáz, mintha eddig nem vittem volna oltani a gyereket vagy mi)... Mire számítsak? Láz, stb???? Milyen homeos szert és hogyan adjak?
zuzmo1

Zuz,
ha jól emlékszem a 15 hósra, volt oltás, 8 nyugis nap, majd 2 lázas, de nem túl magas (valahol 38-39 között), és pár pötty a "törzsön". Azt ennyi.
neet
neet

Sziasztok Csajok!

Indi, Zanza, Kriszta
Nektek külön is :lol:

ma 7 előtt arra ébredtünk, hogy törik a betont, nemtom, miért kell ilyen korán, mert egyébként finoman fogalmazva nem kapkodják el a tempót - de ha kész lesz, csodaszép lesz az utcánk

Dóra,
rögtön Ti jutottatok eszembe, gondolom, Ti is felébredtetek! :cry:

Votiv,
holnap délelőtt nekünk tuti jó!!!!!!! :lol:

lassan 14 hónapos Vincsenzó is hatalmas cicista
reggel kicsi cici
8-9 reggeli - sajt, sonka, kenyérke ilyesmi
11-12 elalváshoz kevés cici
ébredéskor cici
majd ebéd - amit mi eszünk
délután gyümölcs - görögdinnye mostanában nagyon megy, esetleg a barack, más nem nagyon - bébijoghurt
19-20 vacsira valami kevéske
elalváshoz cici
éjjel 2-szer cici

és tudom, hogy ez addig megy így, amíg én hagyom. egyenlőre megy, de igyekszem kínálni mindennel.

LESZ HOLNAP TALI?

cuppantás,
fic
ficánka

neet,

átküldtem PÜ-ben :mrgreen: csakazértis..

Fic,
lesz :) de. feneketlennél :)

Zuzi,
hááát, a költözés még azér' odább van...
macskanyu

Macs,
áááááááá, azt hittem, valami szaftos pletyka, de áááááá... azért köszi. :lol: Számomra ez nulla hírértékkel bír, a köv. 2-3 (20-30??) évben nem tervezünk szülést, addig meg kitudja, mi lesz, lehet, h nem is H-ban, hanem űrállomásokon vezetik le a szüléseket. :lol:
Valami olyanra számítottam, h valaki mondott valakiről valamit, és ennek lett valami szupertitkos, privát fóruma, de most csalódtam. :mrgreen:

Tanulság: csak az titok, amit 2 ember tud, sőt. :shock:
neet
neet

Ja, és mi az a ch? Chlorid? Cukor? Szénhidrát?
butaneet
neet

a védőnők felelősségéről baszélnek a Mokkában. állítólag havonta kellene jönnie és naplót vezetnie. Hát.....
zuzmo1

neet,

szénhidrát akarna lenni, némileg tudománytalanul :mrgreen:

de lehetne:

cukros husi

cukros-húsosszalonna

cukorborsó haséval

citromfahyi habbal

stb.. :mrgreen:

Zuzi,
hozzánk havonta jön, egy éves korig és feljegyzéseket készít.. :roll:
macskanyu

Jó reggelt mindenkinek! Illetve nem is tudom, mit kívánjak a korán kelőknek vagy az éjszakanemalvóknak. :shock: Felolvastam a férjemnek Macs éjszakáját és rövid kacarászás után elborzadtunk, hogy ránk is ez fog várni?!? :shock:
Mondjuk én is korán kelek mostanság. Talán nem kellett volna annyi gofrit zabálnom tegnap? :wink: Csikart is a hasam éjjel rendesen...
Macs: 13 évig voltam vega. Az ekcémás tüneteim, az igaz, hogy csökkentek, de azért nem szűntek meg. Pl. rendes téli elfoglaltságaim közé tartozik az egész éjjeli vakarózás egy-egy farmerban eltöltött nap után. Nyáron ez megszűnik. A bőrgyógyász annyit tudott erre mondani, hogy mikor szűk ruhát hordok, kapjak be egy Claritine-t. 8) Hát inkább nem tettem. Na de a lényeg, hogy ez a mellvakarászós dolog a terhességem óta van, pedig már több, mint egy éve visszatértem a húsevésre. De már arra is gondoltam, hogy egyszerűen "csak" pszichés. Különben is pszichoszomatikusnak (is) gondolják az ekcémát. Azon gondolkoztam, hogy lehet, azért jött ki, mert állandóan azon parázom, hogy nem kenhetem be a "csodakenőcsömmel" és nehogy kijöjjön és erre naná, hogy rosszabbodik. De azért nem annyira súlyos, de persze azon szorongok, hogy mi van, ha rosszabb lesz és majd nedvedzni is kezd stb. és akkor nem fogok tudni majd szoptatni ... Szóval folytathatnám a sort. :D
Úristen, mennyit tudok szövegelni. :roll: Bocsánat! Megyek zuhanyzani inkább.

Kép
Kép
tinu

Tinu,

bátran szövegelj, legfeljebb elkopnak a billentyűkről a betűk :mrgreen: a pszichoszomatice elmélethez nem tudok mit mondani, nincs tapasztalatom, de gondolom, a Votiv ajánlotta homeos cuccost mindenképp érdemes kipróbálni. És tiszta mészlerakat vagyok, mert tényleg mondtad, h vega voltál..:)
Fülöpkén meg nem kell elborzadni :mrgreen: sztem minden babának, a legjobb, legalvósabbnak is van(nak) rossz éjszakái, akár csak nekünk.. Fülinek a születése óta, volt összvissz tán 8 rossz éjjele.. szóval no para! :mrgreen:
macskanyu

Ja és Fülicsek most ébredt, 10 perce, vidáman mosolygósan, mint aki mögött hosszú, pihentető éjji alvás áll... :shock: :roll: :mrgreen:
macskanyu

Macs,
akkor már értem, miért nem eszel ch-t. :lol:
neet
neet

Macs: rendben, nem mindig dumálok sokat, időnként rám jön. :D
Nem is Fülitől borzadtunk el, természetesen, hanem még nem teljesen realizáltuk, hogy mi is nemsokára szülők leszünk. De van még rá egy kis időnk. :lol: Ja, egyébként tényleg lehet valami ebben a front dologban, mert én is két napja elég rosszul alszom.

Kép
Kép
tinu

Jó reggelt !

Zuzmo ! Náluk semmi tünet nem volt a 15 hós oltás után . Pedig még a bárányhimlőset is akkor kapta .

Tinu ! Sajna nem tudok segíteni .

Más : hol tudom megszerkeszteni a profilomat ? Csak hogy nekem is legyen szalagom :)

Hízás : én sem fogytam vissza teljsen Áron után ,sajna :( Mostani terhességem alatt viszont alig jött még fel vmi 1-2kiló , az is az utóbbi 1-2 hétben . Bár Áronnal is nehezen indult meg ( na nem mintha hiányozna :)) de a végére csak meglett a 10-11 kiló .
És én sajnos éhes vagyok , ergo zabálok ....koplalni meg sosem tudtam .
greenolive

Védőnő : nekem a 4. van , Áronnal való pocakosságom óta . A mostanit egyzsre láttam , pedig már 9-10 hónapja Ő van , mikor bementem hozzá a kiskönyvenmért ...no commet ...egyébként meg nem is hiányzik :)

Tejtermékek : Áron imádja a sajtot , joghurtot is szóval Ő is vesz magához eleget .

Tegnap este voltunk húgoméknál a 4. napos babánál . Olyan kis picike , kis édes , és a kezembe véve semmi súlya sem volt :) el sem hiszem hogy ekkorák :) Irtó édes .
greenolive

Zuzi!
készítenek is feljegyzéseket, egyszer "véletlen" beleolvastam a rendelőben... olyanok voltak benne, hogy csak lestem. addig nem hittem, hogy "baj" a nő szemében, hogy ezt vagy azt úgy csinálok ahogy. ő azért feljegyezte! hozzánk se jött még idén, de nem baj, én voltam tegnap méretni. szerintem látja, hogy jól csinálunk mindent, minek fárasszon minket? és gondolom terhesgondozásra is jársz...ill. jut eszembe, ő ígérte, hogy inkább kimegy, ugye? a 4 pecsétet mindenképp szerezd meg a gondozásokról, tudod, csak akkor jár az anyasági segély.
ancsipancsi

Ancsi!
Én úgy tudom, hogy a négy pecsétnek a védőnőtől és a dokitól összesen kell meglennie. Bazsóval se voltam 4x védőnőnél. És most sem járok, mert azt mondta, hogy kijön, és múltkor is másfél órát vártam Bazsóval, rémálom volt :twisted: Eszébe sem jutott, hogy előre vegyen. Tegnap voltál? Nem ma és holnap van tanácsadás?
zuzmo1

Green,
a lap tetején, a legördülő menüpontokban, tallod a 'profil'-t, ráklikk és teheted a szalagot :)

Zuzi, €Ancsi,

érdekes, mert nekem a terhesgondozása is havonta kellett járni és vezetgették a terheskönyvemben. Viszont ha megbeszélek vele valamit(időpontot), azt precízen tartja.
macskanyu

A doki pecsétje is számít , szerencsére .
greenolive

Macs ! Csak egy szalagot enged , túl hosszú az üzenet .
Van vmi megoldás ?

Kép
Kép
greenolive

Green,
:)
macskanyu

Nekem meg anno azt mondták, hogy 4 db védőnős pecsét kell, a védőnő meg mondta, hogy azért a doki is pecsételjen :). Én dokim nem pecsételős típus. Mindenesetre én is vártam párszor órákat, mert elfelejtett jönni, vagy ilyesmi. Havi terhesgondozáson én a dokinál voltam.

Rylie!
mi is vettünk olyan "t" labdát, és Lencsi imádja! folyton rázza, mint az őrült, attól félek, hogy kidurran.

Votiv!
ha van időd, leírod majd egyszer, hogy pl. torokfájásra milyen bogyó a jó? meg van kifejezett migrénre? vennék mindkettőből otthonra.
ancsipancsi

Érdekes, ha jól értem, van némi konkurencia a védőnők és az orvosok között a terhesgondozást illetően. Nálam az orvos/asszisztens is pecsételt, mire a védőnő teljesen megdöbbent, hogy miért is (pedig a fejlécen egyértelműen ott van, hogy az orvos helye is). Meg külön kikötötte a védőnő, hogy attól függetlenül, hogy az orvosom vállalta a terhesgondozást, attól még hozzá is kell járjak havonta egyszer. Hát én járok mindenhova, mint a jótanuló. :) Tele leszek pecséttel!

Kép
Kép
tinu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: