A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Garfiled, jaj de cukin írtad le :P amúgy ahogy kibújnak változni fog a felállás ;)
Hogy van Gabi? Dolgozik még?

Leeda, engem magasabb mint 4300-nál állítottak le, DE saját felelősségre vállalhattam volna a punkciót és mehettek volna fagyioviba :) tehát csak így tovább!

bari6

[quote="kriszto82"]G írta:kriszto82arfield!! :lol: :lol:

Tudod ám, hogy az úgy szokott lenni, hogy most a te fiad és az anyuka lánya, de néhány év múlva apuci pici lánya lesz, akit mindenkitől óvni fogsz, míg a fiad anyuci pici fia lesz, aki mint egy igazi vérszomjas szörnyeteg óvja, védi és féltékeny lesz majd az összes csajra aki a kisfiát megkörnyékezi!!!!
Ez nagyon szupi hír!!! Gratulálok!
Kisgaby jól van? Jól viseli? Pont most emlegettük valamelyik nap!

Ehh, tudom en azt, hogy megfordul ez a dolog, de legalabb addig eloadom a macho apat :D
Kisgaby koszoni jol van, eszik-alszik uzemmodban mukodik. :-)
Meg kb. egy hete van a melobol, de le is kell allnia, mert fiam nem szeret setalni es ha elfarad mar tolja is ki a fejet Kisgaby koldoken vagy a gyomra fele indul, jelezze elfaradt, koszoni a lehetoseget :D
garfield007

Köszönöm a bátorítást!!
:D
Ja, tényleg, és ez már a 2. laptetőm! :D Túl aktív vagyok... :lol:
leeda

Sziasztok! Én most búcsúzom Tőletek két hétre, irány Európa, pihenek sokat és készülök lelkileg és testileg is az első nagy küzdelemre. Legközelebb, mire jövök olvasni, addigra már lesznek indulók, leszenk otthon babával pihenők és újabb kismamik is. Nagyon szurkolok Mindenkinek, legyetek jók.
Üdv, Nyuszi
nyuszika85

Nyusziiii! Jó utat! Vigyázzatok magatokra és tessék spontánkodni :lol: tessék lekoppintani Andikát :lol:

Pusza!

bari6

Nyuszika jó utat! Jó pihenést! :D
zandika

Leeda! Stimmel a 3,6-os osztó, és a 680-as ösztradiol szerintem teljes rendben van! Nyugi! :D

Garfield! De jó, hogy jöttél! És ilyen jó hírekkel! :D Képeket nem kapunk? Hatalmas gratula Nektek! Írjatok még magatokról, olyan jó olvasni! És mondd meg Kisgabynak, hogy ha már otthon lesz, akkor nagyon számítunk rá, hogy többet jön majd erre és mesél a lurkókról!
(Az én gépész uram egyébként teljes mértékben rám bízta az injekciózást, mert még a hűtőben lévő szurik látványától is rosszul volt! :roll: Úgyhogy Leeda, nyugi, ez nem végzettségfüggő! :wink: )

Nyuszika! Sok puszi! :D
loreena

Lor,
köszi! :)
Nyuszika,
nagyon jó utat Nektek és tényleg "spontánkodjatok"!
:P
leeda

Nyuszika, érezzétek nagyon jól magatokat és legyen nagyon jó időtök.
Az én férjem informatikus, és szinte élvezte az egész procedúrát.
Ismerős házaspárnál ugyanez volt a helyzet, ott könyvvizsgáló az apuka, aki már pár napja kétszeres is lett, mivel első lombik után spontán babájuk született.
Köszi mindenkinek a drukkokat.
Kisgaby nagyon várunk vissza, én is ebben az üzemmódban működöm jelenleg. ezek szerint egy ideig nem is fogok kitörni belőle.
Nagyon gratulálok a vegyes lurkókhoz!!!!
momelcsi

Garfield, ma voltatok apánknál? mikor?
momelcsi

Kisgaby,de jó,vegyes felállás lesz!!!Gratulálunk!!
Momelcsi,neked is a gyönyörű erős szívecskékhez!!
Mindenkinek minden jót,és szorítunk!
Jók legyetek.

Kép
cs.andi

loreena, Kisgaby jovo hettol otthon ul, igy lesz ideje forumozni is, en meg vegre ha hazaerek az orszagjarasbol, akkor szkennelek UHU kepeket es tolom felfele, hogy mindenkinek erot adjnaka a cseppsegguek.

momelcsi, ma volt Kisgaby a soros szeanszon. Az oreg erolteti az amniocentezist, mi vadul ellenallunk. Sem az AFP, sem az Istenhegyi leletei nem tamasztjak ala a dolgot, nem szeretnenk kockaztatni...
garfield007

momelcsi, csak a lenyegre nem valaszoltam, ma delutan 2 korul volt.
garfield007

cs.andi

Látom gyártottál Petinek fiús vonalzót :lol:
Jó lett!

garfield

Kisgabynak jó pihenést és panaszmentes babavárást.
Az amniot én sem pártolom.Főleg ha semmi indikációja és a többi vizsgálat nem indokolja.

szurikáta
szurikáta56

Igen,Szurikáta,mert már untam a "rózsaszínű"vonalzóját,amit kapott.. :D :shock:
Köszi,puszi!!
Ha nem muszáj,nem kell amnió,ha a többi vizsgálat rendben van!!
Nekem volt(bár csak 29 voltam,amikor Petyát vártuk),mert nekem az integrált teszt eredményem nem volt jó(illetve nem volt meggyőző),és jól ránk is ilyesztettek,összezavartak,így bevállaltam.
De erről már írtam.
Szerencsére gyönyörű,egészséges,erős,nagy babánk született,aki azóta is méretben és fejlődésben is megelőzi kortársait.Most 12 kg,kb 90 cm,és 11 hónapos kora óta "fut"..
Szóval ennyit a tesztekről,ha nem indokolja semmi,sztem felesleges.De ha kellene,,ne adj isten bárkinek,nem olyan borzalmas,és nem fájdalmas.(legalább is nekem fizikai fájdalmam nem volt)Csak fél az ember,mert azért kockázata ennek is van,és mi akik olyan sokat vártunk a babákra,persze,hogy nem szeretnénk felesleges kockázatokat!!!
Puszi mindenkinek.

Kép
cs.andi

Andikám

Puszi Nektek is!
Peti Baba egy csodálatos,fejlett kisfiú :)

Igaz hogy borongós,de szép hétvégét!
Legalább elment ez a gyilkos hőség :shock:

szurikáta
szurikáta56

Garfield és Kisgaby

Tényleg nagyon jó olvasni, amit írtok, olyan hihetetlen, hogy van ilyen. Vajon akik még "várunk", mi is leszünk ilyen boldogak? Nagyon megnézném én is a képet. Biztos nagyon büszkék vagytok :!: Mikorra várható a babák születése?

Kriszto

Írtam priv. üzit. :lol:

Momelcsi

A te híred is nagyszerű!!! 2- vagy 3? Most mindenki ilyen termékeny? :D

Szép estét!!!

Csuti
Kép
csuti83

Sziasztok!

Momelcsi! Gratulálok :D :D Most aztán tessék egy kicsit lazítani.

Csuti! Dévisz minden itthonról vitt kórházi eredményemet elfogadta, beleértve a hüvely bakterológiát is. A lényeg, hogy pecsét aláírás legyen rajta. El sem akartam hinni, hogy semmibe nem kötött bele. Hihetetlen.

Szeptemberben indulunk, el sem tudom hinni. :D :D Mostmár csak a munkahelyemen kell valahogy elfogadtatni a helyzetet.

Lorena és Kriszto! Továbbra is szurolok nagyon!

Leeda! Üdvözöllek a fórumon, neked is nagyon szorítok!
monilla

Monilla!
De jó!! Szupi hír, hogy kezdhetsz is! Kb. mikorra tippeled a kezdést?

Leeda!
Gyere majd és mesélj!

Legyen szép napotok!

kriszto

Lilypie Pregnancy tickers
kriszto82

Sziasztok!

De jóóóó Monilla! Mikor lesz a kezdés??? Lehet,h találkozunk???

Kriszto, Lor, hogy vagytok? Még otthon? Vagy már meló?

Csuti, te hogy vagy?

Pusztik!

Bari

bari6

Monilla,
köszönöm, én is szorítok Nektek! :D

Kriszto,
voltam reggel Apánknál, hát rengetegen voltak, csak a punkciók után jutottam be. Most is azt mondta, hogy túl sok a tűszőm (10 db), méretek kb. 17*16, 17*10, 14*17, 8, 6 , stb. szóval elég összevissza. Kérdezte, hogy eszem-e a húst - eszem - , úgyhogy abban maradtunk, hogy elkezdem a fehérjeport is enni, illetve az adagokat minimalizáltuk pl. Puregonból napi 25, Merionalból 1/4 ill. holnap 1/8-ad, esténként marad a Cert. Azt mondta, hogy ilyen kis adagoknál meg megállhat a növekedés.
Szóval most nem tudom, hogyan tovább.... :?
leeda

Leeda, megállhat, DE nem fog megállni ;) Nekem miután levették az adagokat még utána is nőttek, nem keveset, mi több ami pici volt az is utolérte a nagyokat...! Pénteken várható a punkció? Kellett menned vv-re?

bari6

Bari,
nem kellett mennem, pénteken voltam.
Punkcióról még szó sem volt.....itt is lesz az, hogy 5 napig előtte "önmegtartóztatást" kell gyakorolni? :P
leeda

Elvileg kell a katonaság miatt, de Dévisz nem mondta,h egyáltalán lehet vagy nem lehet akciózni? Én úgy tudom (de majd a többiek megerősítenek vagy cáfolna) h a vége felé már nem nagyon lehet, nehogy eldurranjanak a tüszők,meg a petefészkek megnövekedése miatt (pláne sok tüszőnél) már nem nagyon javallt a hirtelen mozgás... Többiek, jól mondom?

bari6

Bari,
köszi :D Na nem mintha most minden vágyam ez lenne, de sose lehet tudni :lol:
Egyébként erről sem mondott semmit, mondjuk lehet, hogy nekem kellett volna kérdeznem. A futást mondta, hogy már ne csináljam, ne növekedjenek jobban.
Amúgy mekkora méretűre kell, hogy megnőjenek??
leeda

Én azt sajna nem tudom pontosan, de talán huszonvalahány...
Hányadik napon vagy?

bari6

Múlt hét hétfőn kezdtem, tehát most vagyok a 8. napon. De mivel nekem a ciklusom is hosszabb - 32-40 nap körül - azt mondta, nekem ez is tovább fog tartani. :shock:
leeda

Kriszto, szeptember 10 körül várom a vörösöket, bár nálam előfordul olykor 3-4 nap csúszás is.

Bari te mikor kezdesz?

Leeda, nyugalom! Biztosan lesz abból a 10 tüszőből egy kisebb tucat, ami szépen megérik a leszívásra. :wink:

Tegnap átnéztem a kisfiam ruháit, mivel jó nagyot nőtt a nyáron. Olyan édes volt mert azonnal megkérdezte, hogy miben segíthet nekem. Végül ő tette bele a kinőtt ruhákat egy zsákba. Egyszercsak megszólalt:" Anya ezek jók lesznek majd a kistestvéjemnek." Valószínűleg meghallotta, amikor az apjával beszélgettünk a lombikkal kapcsolatban és egyből vette az adást. Remélem, hogy nem okozunk neki csalódást. :oops:
monilla

Monilla,
köszönöm a biztatást! :lol:
Tök jó, hogy Neked már van egy kisfiad, így előtted a "minta" :D
leeda

Monilla! Úgy meghatódtam ezen a történeten, olyan édes lehetett a kisfiatok! :)

Leeda! Drukkolok az egyenletes tüszőnövekedéshez!

Barikám! Útban vannak már a vörösök? Úgy várom már, hogy drukkolni lehessen az indulásotokhoz! Remélem, követed Momelcsi példáját, hiszen nála is egy leállított stimu után fészkelte be magát Lolka és Bolka a pocakjába!

Momelcsike! Hogy vagy? Otthon vagy, ugye? Puszillak! :wink:
loreena

Lor,
köszönöm, aranyos vagy!: :)
leeda

sziasztok

igen, a héten még itthon vagyok Dévai tanácsára.
jól vagyok, utóbbi egy-két napban annyira nem is émelygek. pihengetek, készülök a jövő hétre, már várom hogy emberek között lehessek, ne csak egy kiskutyával beszélgessek egész nap.
Lolka és Bolka jól vannak szerintem, mert mostanában annyira nem fáj a pocakom sem, szerencsére.
Már nagyon várom a jövő szerdát és pénteket csajok!!!! Remélem minden rendben lesz nálatok is :lol:
Bari, te pedig ne aggódj, Dévai nagyon oda fog figyelni, hogy jobban sikerüljön mint múltkor. Nálam is sikerült. Nekünk hétfőn derült ki, hogy szerdán lesz punkció, így a 4-5 nap szünet nem volt meg a katonaság tekintetében, lehet ezért is lett ICSI. vagy a nagy meleg miatt.
Leeda, nekem nőttek továbbra is a tüszők, miután levette az adagokat, jó lesz neked is, hidd el.
Kriszto, drukk. hajrá-hajrá.
momelcsi

Sziasztok!

Piri jó fej volt és megvárta,h végigidegeskedjek miatta egy teljes napot hogy hol van már.... :lol: Na de nem baj,mert a lényeg,h itt van PIRI :lol: holnap telózok Dévisznek :) köszi a drukkokat!

Lor, aranyos vagy! Én is remélem,h sikerül lekoppintanom Melcsit.

Melcsi, ari vagy te is. Igyekeztem mintát venni :lol: Ami az ICSI-t illeti, mi alapból arra megyünk, persze meglepetés még érhet minket :lol:

Leeda, vettél fehérjeport? Neked hogy ízlett?

Monilla, holnap tudom majd meg,h mikor kell mennem majd beállításra. Még az is lehet,h már holnap :lol: Cuki a kisfiad ;) Tehetnél fel róla képet :lol:

Móni, Mici, Sajóék, Szimba merre vagytok?

Szép estét!

Bari

bari6

Bari,
vettem fehérjeport, tejsavó alapút, csokis - mogyoróst-hát mit ne mondjak, majdnem kidobtam tőle a taccsot....nagyon éreztem rajta az aromát meg az édesítőt. Még ha rágondolok, akkor is émelygek, szóval ez nem nagyon jött be nekem. Nem tudok, ízesítés nélkülit nem lehet kapni valahol? A sima tejpor nem jó ilyen célra???

Momelcsi,
köszi a biztatást! Jót nevettem, hogy Lolkának és Bolkának hívod a kicsiket. Nekünk van két csincsillánk, őket is Lolkának és Bolkának hívják... :lol: Két tündéri rosszcsont kisfiú (testvérek).
leeda

Bari! De jó! Gondolom, már telefonáltál… Mikor kell menned? Drukk egy szuper induláshoz (cisztamentesen és ideális tüszőszámmal)!

Monilla! Én is szeretnék képeket! :D

Leeda! Amiről én tudok ízesítés nélküli fehérjeporról, az sajnos szóját is tartalmaz, amit mi nem ihatunk, úgyhogy passz… Én csak vésztartaléknak vettem fehérjeport, és kétszer éreztem úgy, hogy már nem bírok több húst enni, olyankor nekem igazi felüdülés volt a fehérjepor! Kitartás! :wink:

Amúgy két hét alatt már elmúlik a túlstimu-veszély, ugye, csajok? Én eddig olyan lelkiismeretesen ettem a húsokat, de most már jó lenne egy kicsit lazítani…
loreena

Sziasztok!

Még nem hívtam Déviszt, mert piri némiképp visszavonulót fújt reggelre grrrr :evil: még várok a telóval egy kicsit.

Leeda, ebben elvileg nincsen szója és ízmentes
http://www.fortuna-patika.hu/WEB-Patika ... ajekoztato

Majd még jövök, pusztik

Bari

bari6

Sziasztok!

Momelcsi! Gratulálok Lolka és Bolka szívhangjához :)

Leeda, drukkolok, hogy a tüszőkkel minden OK legyen!

Kriszto, a Vitalorgba jövő hét keddre kaptunk időpontot;

Az ÁNTSZ-es vérvétel eredményét is le kell pecsételtetni +aláíratni?

Szép napot!
Csibi
csibi79

Lor, Bari,
köszönöm, majd megpróbálom magamba tuszkolni a fehérjeport, csak lecsúszik valahogy :)

Csibi,
köszönöm, én is drukkolok Nektek! :D
leeda

CSAJOK :!: Este 6-1/2 7 körül mehetek Déviszhez :lol: ugyanis piri barátnőm megjött a nyaralásból most már tényleg! :lol:
Este kiderül,h hány tüszőcske látszódik...már nagyon várom....

Pusza mindenkinek!

Bari

bari6

Bari! Jaj de jóóóóóóóóóóóóóóó! Biztosan nagyon izgulsz már. :wink:

Lányok! Ma bejelentettem a főnökömnek a lombikot. Egész jól reagált, bár szerette volna tudni, hogy pontosan mikor nem leszek, de hát ezt csak saccolni lehet ugye.... Mindenkinek szívesen küldök fényképet a kisfiamról, de inkább csak email útján tenném, ha nem haragszotok. :roll: Ha adtok priviben elérhetőséget szívesen küldöm a képeket. :)

Apropó, ti kértetek igazolást az intézettől, hogy kezelés alatt álltok, vagy szabadságot vetettek ki a kezelések idejére? Azt tudom, hogy elvileg a lombik alatt felmondási védelem alatt állunk+ el kell engedniük a kezelésekre, viszont távolléti díjat már nem köteles a munkáltató fizetni, tehát fizetés nélküli szabinak számolják el gondolom. :roll:
monilla

Bari,
de jó, szorítok Neked!!!! :lol: :lol:

Monilla,
én semmiféle igazolást nem kértem az intézettől, szerencsére nagyon rendes és megértő főnököm van, bármikor elenged munkából. Ha eljutok a beültetésig, akkor arra az időre táppénzt gondoltam kivenni. Azt lehet, nem??
leeda

Bari!
Szupi hír! Majd gyere utána is jelenteni, hogy mi volt!
Monilla!
Ez nagyon változó, hogy hogyan reagálnak a munkahelyen, általában nincs belőle gond, ha kicsit később mész be, nálunk annyi volt, hogy a munka legyen kész, illetve törekedtem rá, hogy azt a kétnaponta két órát, amit késtem máskor bepótoljam. Sajnos vannak olyan helyek, ahol nem nézik el, hogy nem érsz be 8-ra csak kb 10-re, ezért vehetsz ki szabit, vagy fizetésnélküli szabit. Szerintem egyébként ez elég nagy kiszúrás, de sajna nem minden főnök "normális". Ezt majd derítsd ki a munkahelyeden, hogy ők hogyan vélik, mit kellene tenned! Egyébként (persze attól függően hogy holna laksz és hol dolgozol) viszonylag hamar be lehet érni a munkába. pl. mi a XV. kre.-ből jártunk, tehát pontosan a város túlvégéről, mindig korán mentem, így max. 5.-6. lettem (állítólag a 8-9.fő az ami belefér a műtétek kezdete előtt), így mindig 9 előtt végeztem és ha vérvételre kellett menni akkor is 10-fél 11-re legkésőbb bent voltam. Pedig mindig totál dugó volt a város amin át kellett érnem!
Huh, nagyon elmagyaráztam, kissé hosszúra sikerült, bocsi :oops:
Melcsikém!
Összeszedem magam és írok ám! Puszillak vigyázz csipet-csapatra! :wink:
Leeda! Nem lesz gond, hidd el, szorítok, hogy teljesen optimális számú tüszőcskéd legyen! Igen, a házidoki kiír táppénzre ha megkéred..
Szélkisasszony merre jársz?
Csuti! Összeszedem magam és írok ám! Lassan ti is kezdhettek! Csepeg ám az a homokóra....
Csibi! Jó hír! Az ANTSZ papírt én nem is láttam nyomtatva, mármint elküldték emailben illetve Apánknak is! De egyébként ha érte kell menned, akkor a biztonság kedvéért kérj rá egy pecsétet meg firkát.
Lor! Pusza csajszi
Kkata! Hogy vagy? Mi a helyzet nálatok? Spontánkodás megy? Esetleges újabb lombikról, másik helyről vagy hasonló dolgokról még nem döntöttetek?
Zandi! Jó pocakosodást! Hogy vagy?
Micike! Emerenc! Kislibus! Hogy vagytok? Hogy telnek napjaitok?
Bodza! Pusza :wink:
Tulipán! Nálatok mi újság? Kezdés?

Akit kihagytam, bocsi, már le sem kell írnom, biztos más is úgy véli, hogy hiányoznak Szimbáék és Sajóék! Majd h jártok erre egy-egy szóra ugorjatok be! Kíváncsiak vagyunk rátok!
Szimba mennek még a szurik? Döntöttetek intézet-ügyben? Mikorra számoltok kezdéssel?
Sajo! Nálatok lassan kezdés, majd jelentkeztek? , hogy szoríthassunk nektek is!

Legyen szép napotok!

kriszto

kriszto82

Kriszto,
köszönöm! :D Most eléggé szurkál ott lenn, de majd csak elmúlik. Holnap reggel megyek UH-ra, majd mondom, mi volt!
leeda

Csak szeretném Kriszto kijelentését megerősíteni: nekem is nagyon hiányzik már mindenki, aki régen járt erre!!! Gyertek és írjatok! :D

(Nekem ma van az egyik munkám leadási határideje, úgyhogy dolgozok, mint egy őrült! Vagy mégsem?... :oops:)
loreena

Bari

Én jól vagyok, csak már nagyon :evil: , mivel nem tudom, hogy mikor indulok.... Most kellene pirinek jönnie 1-5 között. Viszont Dévisztől 6-ra kaptam időpontot, hogy egyeztessünk (pár papír, + kenet, clamidia még nincs meg, bár az itteni ngyógyászom pont hétfőre ígérte az eredményt). Elvileg, ha késne, és a papírok is rendben lennének, a kenet negatív, akkor már mi is mehetnénk. ELVILEG :!: De már olyan feszültség van bennem!!!

Kriszto

Várok én türelmesen, csak meddig????????

Szerintetek, ha megjönne pl. szombaton, vagy vasárnap, és a papírok is jók, akkor indultat D. doki? Vagy ez hogy működik? Ha megjön, akkor aznap kell menni hozzá? Nagyon tanácstalan vagyok, és ideges.
De biztos sokan így vagyunk, én meg csak nyavalygok.
Nagyon jó hírek vannak ám a topikon :D

Csuti
Kép
csuti83

Kriszto

Én 250 km-re lakok az intézettől, úgyhogy biztos minden egyes alkalommal egy nap szabit ki kell vennem. A régi lombikos emlékeim alapján kb. a 8. naptól kell kétnaponta ultrahangra menni. Jól emlékszem?? Vért pedig a 3. napon meg talán még egy alkalommal vettek tőlem még anno Szegeden. Tényleg Dévisznél hogy vannak ezek a vérvételek, vagy ez is egyénfüggő?

Csuti

Nekem azt mondta Dévisz, ha hétvégén jön meg, akkor hétfő reggel 1/2 8-kor telefon, de akkor már aznap menni is kell hozzá.

Csibi

Az ÁNTSZ egy olyan szervezet, aki biztosan érvényesen adja ki az eredményt. Emiatt szerintem egyáltalán ne aggódj. Az enyémen volt pecsét, aláírás nem, de ráírták, hogy aláírás nélkül is érvényes a validált lelet. Hozzáteszem, hogy a név mellett, aki validálta a leletet ott volt az azonosító száma is az illetőnek. Tőlem így elfogadta Dévisz.
monilla

Monilla!
Huh, az messze van. Akkor szabi, vagy fizu nélküli szabi. :( Igen kb. a 6-8. naptól kell járni és kétnaponta, vérvétel elvileg 1-2-3-szor van a punkció előtt, talán inkább csak 1-2-szer, de gondolom mindenkinél máshogy van.
Délután azt elfelejtettem írni Neked, hogy azt szokták mondani, hogy a gyerekeknek nagyon-nagyon jól jár az agya, nagyon sok dolgot összeraknak néhány mondatból és sokkal jobban értika dolgokat, mint azt mi gondolnánk.. Annyira aranyos volt a hozzáfűzése a ruhapakolásodhoz!!!! :D

kriszto

kriszto82

Bari!

Úgy érzem sokan vannak/voltak.... ha még nem vagy itt.... :roll:

kriszto

kriszto82

Monilla

Én is messze lakom Pesttől, 300 km-re. Te hogy fogod megoldani az utazást? Már indulni fogtok? :lol:

Csuti
Kép
csuti83

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: