A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Muki: gratulálok! :D A ß-hCG emelkedése nem olyan mértékű, ami két embrikére utal, szóval a szinkron terhességet szinte teljesen kizártnak tartom. 8) (Az nem baj, ha Dévisz izgul még egy kicsit emiatt, neki ez a dolga.) A lényeg az, hogy Ti legyetek nyugodtak, már amennyire ez elképzelhető ebben az időszakban. Tudom, a babó felsírásáig sosem lesz nyugalom (sőt, utána se), csak az izgulás tárgya változik folyton. :D

Hildácska: még kb. egy hétig nem feltétlenül kell látszódnia a babónak az UH-on. Igazság szerint a ß-hCG szintje lenne most informatív legalább két alkalommal mérve, minimum 2 nap különbséggel. Ennek a mértéke, illetve a növekedés üteme nagy bizonyossággal eldöntené, hogy jó helyen van-e a babó. Ha a szint kellően magas és gyorsan nő, akkor csak arról van szó, hogy még(!) nem látszik. Kívánom, hogy így legyen. Amikor az inszem után azt írtad, hogy nem kapsz progit, egy kicsit csalódott voltam, de most már értem, hogy mitől tartott Dévisz. Ha kaptál volna Utro-t, biztosan arra fognánk, ha mégis méhen kívüli terhesség lenne, így viszont legalább ez kizárható. Én még bízom abban, hogy a picúrkátok elbújt és csak idő kérdése, hogy az UH monitorra meredve Dévisz elkiáltsa magát, hogy "Heuréka"!
szimba

Sziasztok!

Muki,
Nagyon örülök! Hurrá! :)
Nagyon szép várandósságot kívánok neked, és várunk a babás topikban is, ha van hozzá kedved. Ahogy a lányok is mondták, 3 hely hirtelen kiadó vált, és pár héten belül az enyém is az lesz:)

Hildácska,
Azért én még nagyon nagyon drukkolok, hogy méhen belüli, csak szágyenlős legyen a kicsike... inszemnél nem lehet tudni, pontosan mikor termékenyült meg, úgyhogy lehet pár nap késés. Olyan jó lenne a köv. UH-n látni a kis foltocskádat a jó helyen!!!!
vjulcsi

És ki a következő lányok?

Kkata???
vjulcsi

Sziasztok!!!
Látom, egyszerre több embernek is gratulálhatok!!!

Chilike, moncsiga: nagyon szép és boldog anyaságot nektek!!!!

Muki2: bár nem sokat "kommunikáltunk itt", de az ilyen boldog pillanatok visznek előre minket is. Majd egyszer talál eljutunk odáig, hogy óriási sikoltás után bejelenthetem a családba: anya leszek!!!!
Szóval neked is szép várandósságot kívánok!!!

Többiek: akiknek éppen most kell, annak pozitiv energia!!!!
Akiknek szünet, vagy egyéb dolog miatt várnia kell: sok-sok türelem (minket is beleértve :lol: )

Új dolog nincs velünk....Úgy érzem sosem jön el a mi időnk, annyira messzinek tűnik az ősz, hiszen örülünk, hogy végre elkotródik ez a nyavalyás hideg tél :D :D
Egyenlőre házszigetelésre gyúrúnk...Mert remélem jövöre azért nem tudnánk már megcsinálni, mert én már pocakos leszek és másra kell az energia meg a pénz :)

Szóval öröm titeket továbbra is olvasni, sajó és szimba a két üde és mindig sziporkázó férfi pedig nem hazudtolja meg önmagát itt továbbra sem :wink:

puszi mindenkinek
renna77

Sziasztok!

Muki: Hatalmas gratula! Úgy izgultam miattad, de nagyon-nagyon örülök, hogy jól alakultak a dolgok. Remélem a továbbiakban is minden a legnagyobb rendben lesz!

Hildácska: Szimba nagyon jól leírta neked, amit csak lehet. Én is nagyon-nagyon bízom benne, hogy csak bújócskázik veletek ez a picibaba és meglátjátok a köv. uh-on. Mikor kell menned apánkhoz?

Mi tegnap voltunk apánknál. Minden a legnagyobb rendben és szinte 90%-ra mondta, hogy megint kislányunk lesz! Apa egy pillanatra elszomorodott, de aztán nagyon örült a következő lányának. Mondta is Dévisznek, hogy elképzelhető, hogy 2 év múlva újra ellátogatunk hozzá egy kisfiúért is.

Mindenkinek mennek a drukkok!

Puszi!!!!!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Kukkolok rendszeresen!
MUKI gratulálok!!!-már féltem,hogy azért tűntél el,mert gond van......de csak pozitívan!!!!-és így is lett!

Többieknek is megy a drukk!

Kérhetnék még szavazatokat????

http://babamama.cora.hu/baba_fotopalyaz ... zavazok/66

Erre a linkre közvetlen kattintva...nem kell keresgélni! :-)
Köszönjük mindenkinek,aki veszi a fáradságot!Már csak ma és holnap kérem....utána vége!!!
Hátha....
pusza
:-)
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok,

Hildácska,
van valami hír? Megjött rendesen vagy csak vacakolt? Azt írtad hétfőn kell visszamenni, kivéve, ha addig nem jön meg rendesen. Írjál,ha tudsz!

Muki,
hogy vagy? Nagyon örülök, hogy jól alakultak a végén minden!
Mikor mész legközelebb? Dolgozni akarsz még? Hogy tervezed?

Kkata,
elkezdődött a program? Nem írtál Te sem! Pedig, ha jól számolom már meg kellett jönnie!

Renna,
eljön egyszer az ősz is , majd meglátod! Bevált a munkahely?
miciona

Miciona, pénteken voltam Apánknál. És kicsit elkeseredtem. Mivel ugye csütörtökön pozitív lett a teszt, a pénteki negatív, ezért hívtam, hogy ilyenkor mi van. Be is hívott, de áramszünet volt, és csak délután kerültem sorra, így aznap már nem tudtam béta HCG-re menni, majd csak hétfőn.
Megbeszéltük a családdal, hogy segítenek, hogy az utolsó inszemet még melegébe megcsináljuk, és úgy volt, hogy ha most egyből lehet, akkor legyen. DE mivel nem tudtam pontosan mikor jött meg, így a szerdát vettük kiindulásnak, mert akkor már nem volt barnázás. Így vasárnap kellett volna elkezdeni a stimut. Apánk azt mondta döntsem el, hogy végére járunk nincs-e méhen kívüli, vagy elkezdjük a stimut. Én az elsőt választottam, de már most megbántam, mert amikor hazaértem, megjött rendesen, és mivel a család segítene, így nem jött volna rosszul az inszem. Nem tudom, hogy ha holnap felhívnám a béta HCG után az eredménnyel, akkor elkezdené-e még a stimut, ha a csütörtököt vesszük kiindulásnak, mert aznap este lett mennyiségileg sok, és egész mostanáig erős volt. Így talán beleférne még a hétfői kezdés. De félek, hogy nemet mond. Pedig olyan jó lenne, ezen is túl lenni...

Bocsi a regényért, csak kicsit izgatott vagyok, hogy mi lesz holnap, és ilyenkor egy kicsit körülményes vagyok. :D
hildácska

Hildácska! Jaj, de jó, akkor nem méhen kivüli! És az is szuper, hogy a család besegit! Szerintem próbáld meg mindenképp! Hátha. (Lehet, a baba is csak erre az össz családi összefogásra várt és ez lesz a sikeres inszem!) :)

Miciona! Hogy visleted az első munkanapot?

Kép
kislibus

Kislibus, azért még holnap elmegyek arra a béta HCG-re, biztos, ami biztos alapon. És majd akkor lesz 100%-osan biztos. Aztán majd próbálkozok Apánknál, hogy hátha elkezdi még most...

És Veletek mi van?
hildácska

Sziasztok!

Hildácska drukkolok neked holnapra, hogy ne legyen most bétaHCG, és hogy holnap kezdessetek Apánknál!

Kkata,
Jelentkezz te is, izgulok már érted! :)
vjulcsi

Hildácska! Gyere majd gyorsan ma a hirekkel!
Velünk minden rendben. Voltunk pénteken 4D uh-on. Eddig is nagyon szerettem a bennem lakó Annát, de most úgy belebolondultam, hogy csak na! És még most is ott tartok, hogy elő veszem az uh. képeket, nézegetem őket itthon közben Anna rugdos és még igy is alig hiszem el, hogy itt van és nem álmodom. :) Furcsa az emberi lélek ha valami jó történik elünk, alig birunk átállni. De majd meglátod te is! :D

Muki! Veled mi újság? Dolgozol? Nem vagy nagyon fáradt? Hogy érzed magad?

Elkezdődött a március! Most megint sokaknak lehet drukkolni! :D

Kép
kislibus

Nos nem tudom kinek milyen tapasztalata van a Devai intezettel, de nekem kezd tele lenni a hocipom veluk.
Ossze vissza beszelnek, elfelejti a doki megmondani, hogy pontosan milyen vizsgaltok kellenek, tiszta hulyenek nez es meg sorohatnam.
Azert mentem oda hozzajuk, mert ramentem az oldalukra, es egyertelmunek tunt minden. Na mondom vegre egy hely ahol tajekoztatnak mar a honlapon. Ugy mentem el hozzajuk, hogy kinyomtattam vizsgalati listat es a teljes repetoart beszereztem (tljesen friss papirokkal erkeztem). Aztan kibokte, h kell belgyogyaszati javallat az hazidokitol -> megszereztem, felrendelt, hogy adjam oda neki es ezert legombolt +10 000Ft-ot, ezek utan kozli, hogy kell mammografia.....akkor kerdem en, miert nincs feltuntetve ez is azon a rohadt listan?????
Azt mondta h ha kiderul, h lombik johet csak szoba, akkor nem kell konzultacioert fizetni: mar mikor odamentunk vittem a ferjem papirjait, kozolte, h ez egyertelmuen lombik....gondoltham hurra...akkor mar allami tamogatottak vagyunk, majd a kovetkezo alkalommal megint fizettunk, es akkor kerdem, h most mikortol nem kell fizetni....hat kiderult h elfelejtette mondani, hogy ehhez kell egy andrologiai szakvelemeny. akkor meltoztatott adni beutalot a haverjahoz (termeszetesen)...jelenleg 100 000Ft-nal jarunk es meg csak nezegettek minket. Aztan most hogy mar a finisben vagyunk adott beutalot a Nyirobe, rairta, h hormon a 2. v 3. v 4. napon. Hat vasarnap jott meg, hetfo a 2. nap (nekem nem ugy van, h szolok a meloban h bocs nem jovok -> gondoom nem en vagyok az egyetlen dolgozo ember akit nem dicsernenek meg, ha kiderulne, h lobikra keszulunk) szoval reggeltol hivom a dokit aki a mutoben van, majd 11-kor elerem, mondom, h ma vagyok a 2. napon, es akkor holnap vagy holnaputan mennek vervetelre. Erre lecsesz a labamrol, h ő megmondta, h a 2. nap kell levenni a vert!!!!(akkor miert irta a papirra, hogy 3.es 4. nap is jo) es miert nem egyeztetek vele???(szerintem eppen azt tettem) miert nem hivtam fel??? (egesz delelott azt tettem, most jott ki a mutobol) es neki nem jo a kedd es a szerda! (hat errol nem tehetek, mert en meg nem johetek el szabi nelkul...mivel kis ceg vagyunk, es soha nem vagyok beteg...eleg feltuno lett volna hirtelen beteget jelenteni) Szoval kicsit kezdek besokalni ezzel. Mindenki tok hulyenek nez minket, es ugy bszelnek az emberrel mint a kapcaronggyal. Nem vagyok egy pillangolelku, de azert kicsit tamogatobbak is lehetnenek ugy gondolom. nem mintha maskepp let volna a fehervari meddosegi klinikan....ott meg mikor mondtam, h reggel szeretnek a legkorabban jonni, mert a meloba be kell ernem.... kozolte az asszisztens, hogy talan el kene donteni hogy gyereket szeretnenk vagy dolgozni! – ezek az emberek mintha nem is ebben a vilagben elnenek. Vagy csak en kapom ki a jobbik fajtat?
jaffa

Sziasztok
Jaffa
Igazából, szóhoz sem jutok........ mintha nem helyre járnánk. Hidd el nekem jó pár éve járok oda, és még nekem nem volt ilyen fajta próblémám. Akár a nyirőbe kellett vérvételt intézni, vagy bármilyen beutalóval mentem....mindig mindent meg lehetet rendesen beszélni. Még akkor is amikor én kértem,hogy este felé kapjak időpontot az orvoshoz. Soha nem beszélt velem senki.........kedvesek, rendesek, mindent elmagyaráznak stb. Bármikor telefonálok szépen beszélnek.
A lombikhoz hozzá tartozik az AIDS vizsgálat, hepatitis, hormonok, mammográfia, férjnek andrologushoz menni stb. Ja és a belgyógyászati véleményt a körzeti is írhat. A beavatkozás alatt nem kér pénzt, csak előtte a vizsgálatoknál. Lombiknál,inszemnél csak a gyógyszer,injekció árakat kell fizetni.
Azt ilyenkor tudni kell,hogy nagyon sokmindent el kell intézni, evvel jár!
Vérvétel, hormonnál stb mindig azon a napon kell menni amikor ráírja a papírra. Sokat számít. Mindent ezek álltal állít be.

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Szia Kagyló!
Mi van veled hogy vagy? Írj pár sort ha ráérsz.

Jaffa!
Biztos hogy mindezt ebbe a topikba szántad?
Sajnálom a rossz tapasztalataidat de ez nem jellemzó a D. klinikára.Mintha egy másik bolygóról jöttél volna.
Itt mindenki maximálisan meg van elégedve és sorra születnek a babák is.
Higgadj le egy kicsit és értékeld át a dolgokat. És türelem,türelem.Ebből kell a legtöbb.

szurikáta
szurikáta56

Drága Jaffa!

Megértem felháborodásodat! Tényleg nagyon sokat tettél azért, hogy minden vizsgálati eredményt beszerezz!
Több mint egy évvel ezelőtt, mi is így kezdtük az intézetben. Én is azt hittem, odamegyünk, elvégzik a beavatkozást és hip-hop meglesz a kisbabánk.
Először a pénzről beszélnék, mert látom ez érzékenyen érint.
Ez egy magánklinika! Szabott árakkal, amit nem titkolnak. Az OEP finanszírozás a stimulációs időszakkal kezdődik, amikor elmondják, milyen injekciókat, hányszor kell szúrnod, és tart egészen a visszaültetésig.
Mivel ez egy magánklinika, jogilag nagyon körültekintően járnak el saját érdekükben, hogy áldásos tevékenységüket még sokáig folytathassák. A szükséges vizsgálatokat, úgy tudom törvény szabályozza, de az OEP mindenképpen.
A leglényegesebb azonban, hogy Dévai nem hazárdjátékos, a mi érdenkünkben szigorúan körültekintő!
Itt mondanám el, hogy Dévai sajnos egyedül végez szinte mindent, több mint egy éve, reggel 8-tól sokszor este 10- 10:30-ig. Rengetegen járunk ide, az előre megbeszélt időpontok ellenére mindig nagy a "csúszás", bár néha lehet mázlija is az embernek.
A költségeket lehet csökkenteni, pl. a fertőző nemibetegségekkel kapcsolatos vizsgálatokat ingyen is meg tudja csináltatni a háziorvos Dévai ajánlásával, andrológiai szakrendelés létezik az egészségügyi itézményekben, nem muszály Kopához menni.
Mindannyian azon vagyunk, hogy minél előbb elkezdhessük a programot, de erre fel kell készülni! A munkahelyeden beszéld meg, hogy miben veszel részt. A munkáltatónak időt kell biztosítania a kezelések elvégzéséhez (ez többnyire fizetés nélküli szabadság, ezt törvény szabályozza), de ha szerencséd van, a kollégáid és a főnököd is megértő lesz és boldogan fognak segíteni Neked! Nagyon sokan tapasztalták ezt!
Végezetül, Dévainak van egy sajátos stílusa. Van aki nem szereti, elsőre talán riasztó, de ha belegondolsz, hogy mennyit dolgozik és hány emberrel áll kapcsolatban, biztosan megérted, hogy néha elveszti a türelmét. Előfordult már itt a topikban is, hogy egyes megnyilvánulásain felháborodtunk, de éppen azért "járunk" ide, hogy egymástól tanácsot tudjunk kérni, ha elbizonytalanodunk.
Nagyon örülök, hogy idetaláltál közénk!
Mi, a feleségemmel, bár már több mint egy éve kezdtünk, még csak egy beavatkozáson vagyunk túl, és a beültetésig sajnos nem is jutottunk el. Meglátod, nem lóverseny ez! Sok- sok körülménynek kell stimmelnie ahhoz, hogy sikerrel járjunk! De láss csodát, nagyon sok babuci bizonyítja, hogy LEHETSÉGES, hogy ÉRDEMES !!!
A többiek még több információval, tanáccsal fognak ellátni, mert nagyobb a tapasztalatuk!
Nagyon örülünk, hogy írtál, gyere máskor is!
Sok sikert, türelmet és kitartást kívánunk Nektek!

Sajo(51 éves ffi) :D
sajo

Ertem en, h minden kell....persze, hiszen ez alapjan allitja ossze a "koktelom" csak ha mar egyszer irnak egy listat, h mi kell ahhoz hogy teljes kepet kepjon az emberreol akkor miert nincs benne a belgyogyszati ajanlas (mert nincs benne a listajaba....es ezert kulon ujra el kell menni a korzetihez, ujra elvegeztetni az EKG-t, vervetelt stb...amit meg lehetett volna kerni egy fust alatt a tobbi belutalo keresenel egyutt, nem? ) es miert nincs rajta a listan pl a mammografia, amire itt mifelenk ha sztk alapon mesz also hangon fel ev a varakozas, amugy meg ujabb 11E Ft. mondjuk ha ez rajta lett volna a listajan (mint ahogy eleg sok minden) es nem az utolso napon kozli , hogy ja meg ez is kell, akkor talan idoben be tudok jelentkezni a korhazba, hogy idoben meglegyen a vizsgalat. engem csak az idegesit fel, ha keptelenek teljes koruen tajokoztatni az embert. Es itt most pont ez nincs meg...az info. Es nem hiszem, h ugy kellene szultenie az embernek, hogy mindezt tujda. Ha a doki nem birja ido hianyaban megoldani a tajokoztatast, akkor allitson ossze egy teljeskoru anyagot, vagy mittudom en, hogy nem felejtsen el semmit, es foleg ne ezert kelljen felmenni videkrol hozza es ujabb sulyos 10ezreket fizetni minden egyes infoert, mikozben tenyleg nem tortenik semmi csak nezegetnek. Tudom, h ez nem olcso mulatsag, de szerintem senki nem loversenyen nyeri a penzt...igy is megterhelo ez az egesz, miert kell meg nehezebbe tenni, mikor szeritnem mindenki probal mindent megtenni, hogy minel gordulekenyebben menjenek a dolgok. Arrol nem beszelve, hogy olyan "viccesen" probalja eloadni a figurat, hogy en lehet, h egy egyszeru ember vagyok, de basszus komolyan nem ertem mit akar monadni, inkabb kozolje vicc nelkul csak ertsem meg. Ne poenkodjon, mert nincs meg arra is energiam, h kihamozzam, h a doki mit akart ezzel mondani. Amugy annyira szemelyes ott minden h immaron fel eve jarunk hozza, es a multkori alkalommal kezett fogott es bemutatkozott nekunk...eleg vicces volt.
jaffa

Az egyetlen baj az, h amikor az ember elmegy egy ilyen intezethez, hogy igenybe vegye a segitseguket, nem tudja igazabol, hogy jo mellett teszi-e le a voksot (meg akkor sem ha magan, amiert sulyos osszegeket perkal)....viszont mire kiderul, addigra meg mar annyi penzt es idot fecsereltel el rajuk, h ha valt akkor megint elolrol kezdhet mindent. Szoval barmennyire is nem vagyok elegedett ezzel az intezmennyel, megsem tehetem meg, h valtok pont az elobb leirtak miatt.
jaffa

Sziasztok,

csak gyors kukkra jövök, és valószínű mostanában nem is nagyon tudok majd jönni, max este :cry: Azért ha elindulunk egy gyorsat mindenképp írok!

Miciona, Julcsi: még nem kezdtük el, még várakozok. Elvileg pénteken jön piri, de lehet, hogy hamarabb megérkezik, mert már most fájdogál a hasam...

hildácska, nagyon sajnálom, ami történt veled... Tudjátok végül most folytatni? Nagyon szorítok!

Muki, te meg extrán vigyázz magadra!

Remélem mindenki jól!

Jaffa, csak annyit tudok mondani, hogy próbálj megnyugodni, nyugtasd meg a lelkecskét. Sajnos ez nem egy egyszerű menet egyikünknek sem az, de a sikerhez, mindenképp az kell, hogy testileg-lelkileg rendben legyél, feltétlenül meg tudj bízni abban az orvosban, akihez jársz, akárhova is jársz... És készülj fel, hogy ha belevágtok, nincs olyan, hogy nem ma jövök, hanem holnap... Ha menni kell, akkor menni kell, akármikorra is kapnál szabit... Gondolj csak bele, hogy vegyük alapul az ideális esetet, hogy 14. nap punkció, de neked gyorsabban nőnek a tüszőid és már a 13.-ra megérnek. Nem mondhatod azt, hogy bocsánat ma nincs punkció, majd holnap, mert akkorra van szabim...
kkata23

Szi Szurikata56,
Igen ide szantam, merthat tudod a dolgoknak legalabb 2 oldala van. Es aki ide latogat, megerdemli azt, h lassa a masik oldalt is. Biztos vagyok benne, hogy nem en vagyok az egytlen ember, aki igy jart, es abban is, h ettol igencsak el lehet faradni, es ilyenkor az embernek mar nem igazan van kedve meg irogatni is.
Szoval nagyon orulok, h sokakan elegedettek a Devai intezettel, viszont attol meg en igy jartam. Gondolom nincs kifogasod ellene h tapasztalatot cserelunk. Hidd el en sajnalom a legjobban, tenyleg nagy remenyekkel mentem el hozzajuk.
jaffa

Jaj, azt elfeljetettem, hogy Szurikáta, lassan készítheted a fecskendőid... :lol: :lol: :lol:
kkata23

kkata!
Oké,készítem :D :D
Örülök hogy hamarosan kezdesz.

Jaffa!
Persze igazad van. De itt közöttünk a legjobb helyen vagy. Gyere továbbra is és remélem lassan de megváltozik a véleményed.

szurikáta
szurikáta56

Jaffa! Kellemetlen élményekben mindenkinek volt része akár ezzel az intézménnyel kapcsolatban is. De hidd el, ha elolvasod más intézetek forumait, ott se más a helyzet, mindenütt lesz kellemetlen élményt szerzett ember. Két dolgot tehetsz: 1. otthagyod az adott intézetet, elmész egy másikhoz és újra kezdeszz mindent, közben imádkozol, hogy ott jobb legyen a helyzet.
2. Maradsz, és az eddigi dolgokat megpróbálod félre tenni, illetve lekommunikálni az orvossal, mert hidd el, le lehet.
Nekem is volt kellemetlen élményem, de a félre tevős verziót verziót választottam. (És milyen jól tettem, mert most itt van Anna a pocimban!)
Amit még javasolni tudok: Konzira papir-cerka. Közben irod a dolgokat, hogy mik kellenek. Én a végén még egyszer átolvasom a listát a dokival (Igy én is memorizálom, meg ő is észre veszi, ha esetleg valami kimaradt).
Munkahely kérdés látom, hogy nálad nehéz, nekem szerencsére semmi gond nem volt ezzel, a kolleganőim nagyon aranyosak voltak. De voltak már itt sokan, akik ugyanúgy féltek elmondani, és a végén mégis jol jött ki a szitu. Meg mintha olyan is lett volna, aki iratott a Dévaival egy igazolást, hogy lombikprogramban vett részt. Ilyenkor a munkáltató nem rúghat csak úgy ki.
Vicces megfogalmazások: Én sem mindig értem, ilyenkor poénosan válaszolok, hogy magyarul tessék elmondani, mert nekem ez kinai. Olyankor elmondja érthetően is. Szóval nem olyan nehéz!
Remélem nem lesz több ilyen élményed, és hamar beköszönt a baba is hozzátok!

Kép
kislibus

Sziasztok!

Muki! Nem nagyon értekeztünk eddig, de a babásban remélem jobban megismerhetlek! Gratulálok!

Jaffa. 10...9...8... én is csak annyit mondok, nyugodj meg! És ha nem tudsz bízni a dokiban akkor válts intézetet. A leleteidet kiadják, és próbáld meg másutt, hátha ott nagyobb megelégedésedre szolgál a személyzet.
Én tudomásul vettem, hogy a sok száz kezelt közül nem emlékszik rám a doki. Hogyan is emlékezne néhány alkalom után? Két év után már emlékezni fog, ahogyan rám is.
Nem fog emlékezni arra sem, mi a probléma nálatok. Igen, minden alkalommal emlékeztetni kell őt. Az ember hajlamos azt hinni, hogy könnyen megjegyezhető eset, de sajnos mindannyiunkból több tucattal találkozik a doki nap, mint nap. Olyan is van, hogy azt hiszi-és állítja, hogy már elmondott dolgokat, de nem így volt. Illetve biztos mondta, csak valaki másnak. Ilyenkor megkértem, mondja el újra, mert nem emlékszem és kész...
Hogy poénkodik...Hála Istennek, hogy van rá ereje!
Csak annyit tennék még hozzá, hogy bármit megtennék és megadnék ennek az embernek, mert neki köszönhetem a kisfiam, aki két hetes és itt szuszog a kiságyában és akire 10 évet vártunk.
Ezt nem lehet pénzzel megfizetni! Sokba került, igen. De ezer fölösleges dologra költ még az ember, amit nem számol... Itt pedig csoda történik és csodáknak ára van.
Múlt kedden voltam nála varratszedésen. Amikor lemásztam a vizsgálóasztalról, belém nyilallt a felismerés, hogy VÉGE! ...és sírnom kellett... pedig hosszú órákat töltöttünk a váróban, százszor autóztunk fel vidékről egy-egy lelettel, néha letolást is kaptam, ha nem tartottam be a diétát... mégis hiányozni fog ez az egész. Hiányozni fog ez a nagyszerű csapat és az a hely, ahol Isten és Ember együtt teremtett csodát: a kisfiamat.
Azt kell mondanom, nagyon rossz helyen keresel támogatást, ha ezt az Embert bántani akarod... sajnálom.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

moncsi hozzaszolashoz:
Sajo szalloigeje hogy is van szo szerint? A tocsakkal kapcsolatos????
:)
Holnap bovebben jovok
miciona

Moncsi!
Nagy-nagy puszi! Elbőgtem magam.

Sajo
sajo

Koszi mindenkinek a hozzaszolast....nem keresek amugy tamogatokat. Ezek tenyek, csak gondoltam leirom. Foleg annak szantam, aki meg a valogatas elott all. Csak a teljesseg kedveert, mivel ez is az osszkephez tartozik. Valtani nem erdemes (ezt irtam is, mert mar annyi ido es penz van benne, hogy folosleges). En a tenykent irtam le, se rosszat, se jot nem akarok vele. Csak egy info. Nem kergetek ideakat, tudom milyen a rendszer, de ha nem kommunikaljuk ki a gyenge reszeit akkor nem is tudjak, h min kell (es lehet) valtoztatni. Sot azt sem varom, h megismerjenek amikor odamegyek (kicsit felre lett ertve)....csak valaki irta nekem, h milyen szuper, mert par alakalom utan mar megismertek...gondoltam erre reagalaok. Hat mindenkiek gratula akinek osszejott, es sok sikert aki meg elotte all. Es koszi a tanacsokat...sajnos mindegyiket betartottam (jegyzeteles, visszakerdezes, elismetles) pont ezert voltam (vagyok) csalodott, mert mindezek ellenere szivok. Melo resz az megoldhato(bar most is azt modnom, h nem dicserik meg az embert ezert, de megoldom szabival) de ha az az infom, hogy 3 napbol valaszthatok (itt a vervetelre gondolok) es en nem azt valasztom amire a doki gondolt, (mivel nem vagyok gondoltaolvaso) akkor konyorgom mondja, h nincs opcio...csak a 2. nap mehetek vervetelre, es ne is irja ra a beutalo hatuljara, hogy vagy a 3. vagy a 4. napon. Es ha mar raijra, akkor ne csesszen le, h miert nem vagyok kepes figyelni mikor ő megmondta. (de nem ezt mondta es nem is ezt irta) Megint csak azt tudom mondni, hogy ez nem egy olyan bonyolult dolog...foleg nem itt az elejen, es megis elegge meg lett nekem bonyolitva. Hat ennyi. Tovabbi jo topikozast mindenkinek.
jaffa

Szia Jaffa!
Én egyenlőre passziv státuszban vagyok, de azért elmondom hogy velünk mi volt.
Nekunk tavaly februárban derült ki hogy sajnos küzdenünk kell a gyerekünkért, párom miatt....
Akkor még Vass doki betege voltam, ileltve konkrétan hozzá mentem, őt ajánlotta a dokim. Febr. 2-án voltunk az elso konzin. Kopához kellett tovább mennünk, ide márc közepére!!!! kaptunk időpontot, nem a magánrendelőbe, hanem a sima nem fizetősbe. (megjegyzem Kopa semmivel nem volt undokabb, hogy nem fizettunk ért, ugyanolyan előzékeny és barátságos volt). Itt páromnál elvégeztek egy csomó vizsgálatot, és láss csodát!!! 2 genetikai vizsgálatért is fizetnunk kellett pedig ugye nem a magánrészbe mentünk ( 25000 és 12000 Ft egy napon). Ja, előtte az én vérvételem 20 000 Ft volt, a konzi uhuval 12 000. Leletekkel április végén mentunk vissza Kopához. Ezek után megadta a szakorvosi véleményt : csak ICSI jöhet szóba. Ezek után május közepén juottam vissza Vass dokihoz. Ekkor kaptam meg, hogy : háziorvosi vélemény, EKG, AIDS, Hepatits kell még, ja igen, és az "előadáson" is részt kell venni. Na, következő héten kedden (mivel ekkor volt a műsor :wink: ) kivettunk egy nap szabit, és reggel megcsináltattuk az AIDS-Hepatitis vizsgálatot, ami a Mária utcába kettőnknek 3000 Ft-ba került (az AIDS-ért nem kellett fizetnünk). Az eredményt 3 hét mulva kaptuk meg (junius8.) Következő héten mentem vissza Vasshoz. Ekkor mondta ki: a következőciklusban ha gondolom kezdhetunk. Ja, ekkorcsinált egy bacis vizsgálatot, 8000 Ft. Mennyi idő is telt el?? 5 hónap. Na, én ezalatt majd megbolondultam, azt hittem mindenki ellenünk van, hogy mindig csak várni kell,stb. Ekkor már 100 000nél tartottunk és még konkrétan nem kezdtuk el a stimulációt!! És mi Bptől 10 kmre lakunk ,tehát én a benzint nem számoltam (Dévai intézettől, illetve magától a várótól 20 percre).
És már baromira akartam hogy történjen valami. Az, hogy később akadályok is lehetnek, arra nem gondoltam, hajtottam hogy csináljuk...A végén még a beültiig sem jutottunk el. Teljes összeroppanás, a lányok itt vigasztaltak a fórumon....Nagyon jó kis csapat ez. IGaz azóta sokaknak már megadatott az anyaság érzése.
Nyáron Vass elment, nem részletezném hogy mi volt akkor..Dévai egyedul maradt. Azóta is egyedul van. Ja, hozzáteszem Vass doki sem tudta soha épp ki vagyok, mi a bajom.
Engem ez nem is erdekel, hiszen nem a háziorvosom, aki már 15 éve ismer. Bár ne kellett volna megismernem... :wink:

Szóval tudom rohadtul eleged van ebből az állandó lelet hurcibálsából, ujabb fizetésből. De tényleg addig kell, amig el nem indultok. És a válsztás a tiéd: vagy itt tudsz maradni, vagy tovább mész. Egyik baratnőm elment Dévaihoz, és a végén azt sem tudta hogy kérjen tőlem elnézést, de neki nem volt szimpi. Mondom na és? Akkor keresss más helyet. A lényeg: megbizz az orvosban. Hiszen ez nem egy szemorvos, ez elég kényes dolog. Sok ember azt mondja: lombik? Á, a a természet ugy akarja hogy neked ne legyen, minek erölteted? De mi nem törödunk bele...!!!!!

Ja, mi ősszes akartunk ujra kezdeni, de elvileg van endometrozis gyanum, páromnak meg herebiopszia kell. Szoval nekunk még ez is akadály, eléggé el is vette a kedvunket. Én munkanélkuli lettem, 3 honapja dolgozom ujra. Viszont az anyagi részt ismét meg kell erősítenunk. Szóval ennyi legyen a legkevesebb gondod: lépj ezen tul. Ha nem tudsz, senki nem fog megsérteni amiatt ha elmész. A lényeg hogy neked jo legyen.
Én maradok. És remélem egyszer mi is beállhatunk gmelcsi, moncsiga, chilike és a többiek mögé a sorba!!! És hidd el: DÉvainak nagy öröm, ha siker koronázza a dolgokat. Hiszen ez az ő munkája gyümölcse is :)

Remélem nem bántotalak meg, nem akartam....De gondold át, hogy mi legyen a továbbiakban. Én csak próbálom megérteni Déviszt, hogy se éjjele, se nappala, mindannyian itt nyűglődünk, és türelmetlenkedunk,de muszaj biznunk benne!!!!
renna77

Sziasztok,

Jaffa,
Sajnálom, hogy neked ennyi minden összejött. Dévai is ember, ráadásul egy iszonyat túlterhelt ember, aki hibázik. Peches voltál, veled kapcsolatban többször is hibázott, megértem, hogy ki vagy bukva.
Ehhez képest én tavaly január végén egy pénteki napon felhívtam, hétfőn már mentem hozzzá, elmondta mit kell 1 hónap alatt megcsináltatnom, 1 hónap múlva már kezdtünk is... valamiért nekem nem maradt ki semmi sem.

Az intézetváltás nem biztos szerintem, hogy idő és pénz, hiszen a leleteidet másik intézetben is elfogadják. Ha hamar kapsz időpontot egy másik helyen, akkor időben sem nagyon kerül.
Én nagyon javasolnám neked, hogy válts intézetet, mert ezzel az indulattal és ilyen véleménnyel a dokidról szerintem nem lehet sikeres lombikba belevágni. Nagyon fontos, hogy bizz a dokiban, az intézetben, abban hogy minden rendben lesz és mindenki csak a legjobbat akarja neked.

Nem mondom, hogy néha nem fordult elő velünk is, hogy Dévai elfelejtett valamit, és rajtunk kérte számon- de elfogadom, mert tudod mennyire szét van csúszva néha, mert rengeteg betege van. Emberileg lehet rajta kifogásolnivalót találni, de szakmailag nem. És ha az ember babát szeretne, akkor szerintem ez a legfontosabb.

Amúgy nekem tényleg tudja a nevem és puszival köszön minden alkalommal...llyen is van. Tudod, csak hogy mindkét oldal itt legyen :)
vjulcsi

Sziasztok!

Moncsiga!
Még nem merek átmenni a tuti babás topikra, mert még szerdán megyek egy utolsó vizsgálatra. Utána ott is fogok jelentkezni.
Kicsit én is elérzékenyültem...

Hildácska!
Mi volt ma? Hősiesen viselkedsz, szorítok, így tovább!!

Jaffa!
Én 2008. december óta járok az intézetbe, ezalatt 3 inszeminációt és egy lombikot végzett nálam egy kolléga, aki azóta elment az intézetből.
Októbertől járok Dévaihoz. Eleinte nekem sem volt emészthető a stílusa. (Az volt az érzésem, hogy időhúzás miatt adagolja egyesével a szükséges vizsgálatokat. Lehet, hogy így is volt...) De rájöttem, hogy Neki is csak egy feje van, és két keze. Ez az Ő esetében elég nagy hiányosság!! Többre lenne szüksége!
Mostanra mindent megbocsájtottam Neki, mert második nekifutásra sikerült csodát varázsolnia a pocakomba!!!
Hidd el, sokan átéltük, amit Te, de mivel szakmailag megkérdőjelezhetetlen, az eredmény mindenért kárpótol!
Még annyi, hogy amikor a legjobban kell (pl. a műtőben kiszolgáltatva) nagyon emberséges, és együttérző!
Szívből kívánom, hogy ezeket is megtapasztald!
Ezek is tények. Bár ezt a műfajt nem érdemes érzelmek nélkül, hideg fejjel űzni!

Tartsátok meg jókedveteket, bizakodásotokat!
muki2

Sziasztok,

Hildácska,
mi történt tegnap? Jelentkezz, ha tudsz!

Kkata,
azt hittem a Te ciklusod előbb kezd ,mint az enyém ,azért is gondoltam, hogy már elkezdődött a stimu.

Az időhúzásról én is tudnék írni, de akik fórumoznak azok úgyis olvasták már a történetem. Ettől függetlenül nem gondoltam volna soha , hogy másik dokihoz mennék. Tény, hogy amióta nincs Vass doki sokkal szétszórtabb Dévai is. Sőt! Nekem is volt egyszer egy olyan eset, hogy igazából nem történt semmi, se kenet, se konzultácio, se leletek, csak volt egy időpontom az első lombik után kenetre , de mivel ki akartam hagyni egy kis időt nem kellett a kenet, én meg azt hittem , hogy ez minden lombik után kötelező és azért kell visszamennem, közben meg a következőhöz kellett volna. Szóval ott voltam 2 percet aztán -10 E -rel távoztam. Én tuti nem kértem volna el, de hát neki is következetesnek kell lennie, mert foglaltam egy időpontot és ugye a kollegák bérével Ő nem jótékonykodhat.
De az első konzultáciom 2008 szept. volt és novemberben már kezdtük az első stimut (ez félbe maradt).
Most ősszel sem Ő húzta az időt, hanem az én leleteimmel volt gond. Igazából tényleg szőrszálhasogató, de pont ez adja azt is, hogy biztonságban érezheti magát az ember nála.
A munkahely tényleg kényes kérdés és tényleg úgy van, hogy mi a fontos a gyerek vagy a munka. Persze én is azért hagytam ki tavaly májust, mert nem akartam, hogy a munkahelyen gond legyen (pedig nekem tudják, sőt hasonló cipőben jár a főnököm is).
Én úgy gondolom, hogy nekem kell előre ledolgozni azt az időt ,amit majd otthon töltök. Nem tehetem meg, hogy a kollegák érezzék úgy, hogy elegük van az én orvoshoz járásomból.

Tegnap voltam az endrokrinológusnál. Nagyon szimpi doki. (Bodza ajánlotta).Megvizsgált, csinált uh-t, vért vett (mindezt egy kis magánrendelőben). Kaptam egy 5 oldalas leírást a magas TSH-ról, és felírta a receptet, hogy ne kelljen ezért újra jönnöm!!!!!
Majd jövőhét elején postán elküldi a leletet, szakvéleményt, megjegyzést !!!! Mindezt egyszeri díjért!!! Ilyen is van :)))

Nekem az első lombiknál az történt, mint sokaknál, hogy elindult valami aztán meggondolta magát. Most tudtam meg, hogy ezt a TSH is okozhatta, mert babát váró nőknél 2,5 ml/U vagy alatta levő érték az ami megfelelő, mert a magasabb TSH okozhat korai vetélést.
miciona

Sziasztok!

Miciona!
Örülök, hogy sikerrel jártál az endokrinológusnál! Nagyon drukkolunk Nektek!

Muki!
Hajrá babás topik!

Jaffa!
Én is kívánom Neked, hogy minél előbb sikerrel végződjön ez a "dévais kaland", és visszanézve elgondolkodhass azon, igazad volt-e akkor, amikor ezeket írtad!
Összehasonlításul elmondom Neked, hogy van egy rokonunk vidéken, egész életében becsületesen dolgozott, fizette a járulékokat stb. . Most idős korára, mivel cukorbeteg, amputálni kellet a fél lábfejét a bal lábán. A kezelő orvosa sikeresnek ítélte a műtétet és a kórház rehabilitációs osztályán akarta elhelyezni további javulásáig. Az osztályvezető főorvos ellenben úgy döntene, hogy csonkolják tovább a lábát térdig, mert így tovább küldheti a területileg illetékes rehbabilitációs központba és nekik nincs gondjuk vele tovább.
Amikor mi a Dévai intézetet választottuk, tudomásul vettük, hogy ez egy magánklinika, amely a mi konzultációs díjainkból tartja fenn magát, tehát anyagilag érdekelt abban, hogy minél többször jelenjünk meg az intézetben. Mint említettem az én feleségem nagyon bizalmatlan volt az eljárással kapcsolatban, így még többször kellett konzultációra menni.
Korábban volt két spontán terhességünk is, sajnos az egyik a méhszájon tapadt, a második pedig magától szakadt félbe. Mindkét esetben abortusszal kellett befejezni a folyamatot. Az abortusz konzultációja ugyanannyiba került, ha nem többe, mint Dévainál.
Mégegyszer kívánom, hogy minél előbb sikerrel járjatok, ha nem itt, hát egy másik intézetben!

Sajo
sajo

Most néztem meg a babás topikot.

Miciona!
Drága vagy! Pedig mi nem is találkoztunk, csak Jucussal ismereitek egymást. Persze, ha előtted mentünk, akkor háttal voltam Neked! :lol: Szerinted ez mit jelenthet?
Jucus amúgy nem nagyon nevet mostanság, mert nagy fába vágták a fejszénket. Sok a gondja. Úgy tünt már kifelé mászunk ebből a helyzetből, de rá kell jönnünk, mégse! Konkrétumokat nem írnék, mert visszaélhetnek vele. Egyszer majd elmeséljük, ha a végére értünk végre! Most nagyon sok "jó akarónk" van!
CsAndinak én is felajánlanám Jucus segítségét, de előbb megkérdezem, mert most valóban nagyon sok a gondja. Meg nem akarok tolakodni.

Sajo
sajo

Miciona! De jó hogy az endokrinológust egy körben le tudtad rendezni! Kell várni, amig hat a gyógyszer, és újra ellenőrizni a TSH-t, vagy ettől el lehet már igy kezdeni egy programot?

Muki! Holnapra drukk! Én is holnap megyek du. :wink:

Kép
kislibus

Libus,
akkor várunk holnap Téged és Mukit is az élménybeszámolóval!!

Azt mondta adoki, hogy ő azt mondaná, hogy egy hónap után lehet kezdeni, de azt is hozzátette, hogy a nőgyógyászok szeretik, ha 2-3 hónap eltelik a gyógyszer szedésétől. Hát nekem most hétvégén kezdődik az új ciklus, gyógyszerem már van. Megvárom a szakvéleményt aztán felhívom Apánkat, hogy mi legyen. Lehet ,hogy megvárja ő is az áprilist még ,akkor viszont mindenképpen mennem kell, mert újra lesz lejárt lelet.
tavaly szept óta én is csak leleteket gyártok és megújítom őket, de ez van.....

Sajó,
igen Jucus saját maga volt, Te meg egy férfi, akit aznap láttam a tv-ben , de tudttam, hogy Te vagy :)
Én nem Jucusra gondoltam Andinak, de most ,hogy mondod, pedig még névjegykártyám is van Tőle.
miciona

Sziasztok!

Nagyon-nagyon régen böngészem ezt a topikot, és amikor ma olvastam Jaffa írásait az intézetről, úgy döntöttem nekem is írnom kell.
Sok dologban mi is így jártunk, ahogy ő leírta, de egyetlen pillanatra sem gondoltam váltásra, vagy akár csak panaszkodásra. Hiszen, igen ő is ember (Dévai úr:-)), és elképesztő, hogy mennyit dolgozik, le a kalappal, hogy bírja és szereti csinálni, hogy van ideje és ereje egy-egy mosolyra, ha azt látja fontosnak abban a helyzetben amikor beszél veled, illetve, hogy igenis poénkodik, hogy tud poénkodni reggel 8-kor és délután hatkor is.
Mivel új vagyok elmesélem a történetünket, bár a mi ismeretségünk a "Főnökkel" még nem olyan régi, én imádom:-)
Szóval mi másfél éve szeretnénk kisbabát a férjemmel, igazából az első pillanattól kezdve orvosi segítséggel, hiszen korábbról tudtuk, hogy pco-s vagyok, tehát nem lesz könnyű. Fel is kerestünk egy meddőségi központot, ahol egy év alatt 8 inszemináción estünk át, prolaktin-elégtelenséggel kezdődött, majd "áááá, nem gond csináljuk" alapon a doki elkezdte az inszeminációk sorát.... És valahogy érdekes és fura módon minden inszeminációnk hétvégére jött ki.... Amit gondolom nem kell részleteznem, hogy mit jelent, irány a magánrendelés, és a pénztárca nyitogatása. Egészen az 5. -ig, az már "ingyenes" volt, ami azt jelenti, hogy a borítékot azért várta... Szóval pénz, sok, nagyon sok! De az az igazság, hogy az ember azért dolgozik és él, hogy nem legyen egyedül,hogy legyen egy társa, és legyenek gyermekei. Hogyha leül egy délután (jó szokás szerint) a tv elé, akkor azt lássa, hogy gyerekek rohangálnak körülötte, hogy érdemes legyen minden reggel korán kelni, hogy a gyerekeknek uzsit csomagoljon.... stb. De elkanyarodtam, szóval mi mindeketten hittük, hogy sikerülhet az inszemináció, még a hatodik után is rábeszélt minket a folytatásra, mert van esély, igazából csak kettő volt papíron, mert ugye a többinek nincs nyoma... Szóval még kitartottunk, még kettőt megcsináltunk, de az utolsó alatt már időpontokat kértünk a kaáliba és a dévaiba. Nagyon nagy szerencsénk volt, egy hétre rá (tavaly nov 30-ra) kaptunk időpontot Dévaitól. Elmentünk, nem látott terhességet, viszont elmondta, hogy jogosultak lettünk a lombikra. Mi kell ehhez: vérvétel 3. napos (plusz-minusz egy nap), 21.napos, teljes vérkép, mellkasröntgen, tüdőszűrőlelet, mamográfia, akkor is, ha nem vagyok harminc se, de kötelező!!!, férjemnek andrológiai papír, teljes kivizsgálás, EKG, ja és pajzsmirigybeteg voltam korábban, így endokrinológustól papír, hogy minden oké!!!! Ezt az első konzultáción elmondta, és azt, hogy ha meg tudjuk szerezni a papírokat, akkor január 8-án vár!!! azaz alig több mint egy hónap múlva. így a kaáliba el sem mentünk...És akkor lekezdődött a rohangászás orvoshoz, mert mondanom sem kell, hogy dec 22-én minden leállt két hétre. No, de lényeg a lényeg jan. 8-án ott voltunk!!! Minden papírral. (kb. 20-30 ezer Ft-ból) Jó, akkor minden megvan, amikor megjön a következő kezdjük a programot..... Persze nem jött... Akkor felhívtam és mekkora szerencsém volt a következő napon valaki lemondta az időpontot így már mehettem is.... Ott voltam, gyógyszer, hogy megjöjjön, megtörtént, elkezdődött a stimuláció,minden nap attól féltünk le kell állítani, mert hiperstimulálódok, de nem!!! Mert Ő tudja, hogy hogy kell csinálni, és lényeg a lényeg, tegnap kettő egészséges 5sejtes kis csöppéget kaptunk vissza és hoztunk haza:-) És most várunk.....
Nagyon hosszúra sikerült az írásom, de azt szerettem volna, ha látjátok, főleg az aki kételkedik, hogy szerencse kérdése is, hogy mi hogyan alakul, és mennyi idő, csinálni kell, mert egy( vagy több) gyerek mindennél fontosabb a világon, mindennél, a munkánál, és a pénznél is..... persze egyik sincs meg a másik nélkül, de gyerek nélkül az élet?

kriszto

Lilypie Pregnancy tickers
kriszto82

[quote="hildácska"]. írta:hildácska..csütörtökön pozitív lett a teszt, a pénteki negatív, ezért hívtam, hogy ilyenkor mi van...

Ez mindenképpen érdekes, mert a ß-hCG esetében a növekedés jellemzően gyors, a csökkenés viszont lassú, tehát valamelyik teszt alighanem hazudott. :roll:
Várjuk a fejleményeket, bár szerintem nem lesz egyszerű rávenni a kezdésre.

Jaffa:

[quote]A írta:zert mentem oda hozzajuk, mert ramentem az oldalukra, es egyertelmunek tunt minden. Na mondom vegre egy hely ahol tajekoztatnak mar a honlapon.

Ezt kellő hitetlenséggel kell, hogy fogadjam. Most nem azért, de az általam eddig látott honlapok közül a Dévai Intézeté az egyik legkevésbé informatív.

[quote]. írta:..ettol igencsak el lehet faradni, es ilyenkor az embernek mar nem igazan van kedve meg irogatni is...

Neked is sikerült, nem is akármilyen terjedelemben.

[quote]. írta:..Foleg annak szantam, aki meg a valogatas elott all. Csak a teljesseg kedveert, mivel ez is az osszkephez tartozik. Valtani nem erdemes (ezt irtam is, mert mar annyi ido es penz van benne, hogy folosleges). En a tenykent irtam le, se rosszat, se jot nem akarok vele. Csak egy info. Nem kergetek ideakat, tudom milyen a rendszer, de ha nem kommunikaljuk ki a gyenge reszeit akkor nem is tudjak, h min kell (es lehet) valtoztatni.

Őszintén: szerinted Dévai 15 óra meló után idejön, hogy informálódjon az esetleges változások szükségességéről? Netán mi járjunk el nála a Te érdekedben? Bármi problémád van, vele kell lemeccselned! Amiket leírtál, az nem infó, hanem élménybeszámoló. (Hogy melyiknek minősül, az attól függ, hogy Te magad mennyire vagy informált.) Ha egy kicsit jobban képben lennél, a felét le sem írtad volna le. Bár nem akarsz rosszat, a válogatás előtt állóknak hosszasan ecseteled a negatív élményeidet, pedig elég lett volna kérdéseket megfogalmaznod és ha nem áll össze a kép, még mindig lehet panaszkodni.

Az sem kerek, hogy bár mindennel tele van a törpöd, mégse váltanál, pedig ez összességében már nem költség. Az esetedről egy vicc jutott az eszembe:

Nyuszika sírva megy az erdőben és találkozik a vadásszal.
- Mi van veled, nyuszikám, mi trörtént?
- Megerőszakolt a farkas!
- Úr Isten! És mikor történt?
- Tegnapelőtt, aztán tegnap és most is oda megyek...

Ahogy már többen is leírták, a leleteidet kikérheted és nyugodtan választhatsz egy másik intézetet, ha ilyen rossz tapasztalataid vannak. Ilyen bizalmatlanság és elégedetlenség mellett értelmetlen maradnod, mert a siker ezek nélkül nem lesz elérhető és változtatni sem fogsz tudni rajta. Mivel csak ritkán sikerül az első lombik, még jó pár - szerinted nyilván felesleges - konzultáció áll előtted, folyamatosan lejáró leletek megújítása, kenetvétel, stb. kapcsán, tehát arra ne is számíts, hogy a jövőben már csak a gyógyszerek költségét kell állnod. Az eddigi, százezres kiadás miatt őszintén szólva irigyellek. Megértem, hogy ez megterhelő, a folytatást tekintve viszont csepp a tengerben. Közepes árfekvésű gyógyszerekkel a programonkénti(!) 200 ezres gyógyszerköltség könyedén elérhető és még nem is mondtam sokat. Ez egy ilyen dolog, az ember a gatyáját is rákölti arra, ami másnak ingyen jár. Szóval ha azért nem akarsz váltani, mert már eljutottál valameddig, akkor szomorúan közlöm, hogy még hosszú út áll előttetek és még bőven megéri váltani, hiszen ha az eddigieket sem tolerálod, mi lesz később?

Abban igazad van, hogy sok idő ment el már eddig is, de részben pont ennek köszönhető a kritikád is. Van olyan, hogy a Doki szétszórt, vagy máshogy emlékszik dolgokra, de aki naponta 12-15 órát dolgozik, az már csak ilyen. Én magam is kritikus vagyok az olyan orvosokkal szemben, akik naponta 4-6 órát vannak bent a munkahelyükön (ebből 1 óra az evés, másfél óra az értekezlet és legalább másfél óra az a kámforrá válási állapot, amikor a titkosszolgálat sem találná őket sehol), ezen felül heti 2x2 órában a magánrendelésen ülnek, talicskában tolják haza a borítékokat és állandóan sírnak, hogy mennyire rossz nekik. Az ilyenektől én sem tolerálom a hibákat, viszont - Veled ellentétben - én már láttam Dévait a rendelés 16. órájában, amikor még voltak kint, közeledett az éjfél és nem pattintott le senkit. Alig élt, mégis csinálta a dolgát. Nem hajtott el minket, pedig megtehette volna, mert nem neki fontos az, hogy egy ciklusban el tudunk-e indulni... Ha kell, betegen is dolgozik, naponta egyszer eszik bent (nem tovább fél óránál), állandóan szaladgál a rendelő és a műtő között, közben a fülére van nőve a telefon. Bárkitől jogos (lenne) a kritika vele szemben, aki ugyanezt a munkamennyiséget jobban végezné, mint ő, de nem ismerek mást. Tudom, dolgozhatna kevesebbet is, precízebben, de ez kinek lenne jó? Ő is vezessen be emiatt 6-8 hónapos várólistát és ha valami sürgős gond van, küldjön el máshoz? Akkor induljon el egy program, amikor egy telefon után egy arra a napra(!) kapott lehetőség (egyben 4 óra várakozás) után kiderül, hogy érdemes belevágni, vagy akkor, amikor hónapokkal később, jó előre lefoglalt időpontban, várakozás nélkül olyan a helyzet, hogy nem érdemes belevágni? Itt a lényeg az, hogy mindenki gyereket szeretne. Erra az esély ciklusonként más és más, ezért sokszor azonnali konzultáció szükségeltetik. Amint tudjuk, a csillagok állása is elég ahhoz, hogy egyszerre 28 páciensnél jelentkezzenek be a vörösök és ha kell, aznap mindenkit fogadni fog. Ezért lesz hosszas várakozás, türelmetlenség, fáradtság, feszültség és minden egyéb, ami akkor van, amikor valaki sokat vállal (a mi érdekünkben). Valamit valamiért. Ezt vagy megszokod, vagy pedig érdemes váltanod, minél hamarabb.

Ami a szükséges vizsgálatokat illeti, nincs mindenkire érvényes lista, amit a kezedbe lehetne nyomni az elején. Minden nő és minden ciklus más, nem is beszélve az adott állapotról. Itt két lehetőség van: vagy mindenkivel megcsináltatnak 23 felesleges vizsgálatot, ami sokba kerül és (bár "kellemetlennek" szokás hazudni) fájhat is, vagy pedig a legszükségesebbeket követelik meg, illetve azokat, amelyeket a törvény miatt nem lehet kikerülni. Dévisz ezt az utat választja. Máshol súlyos andrológiai eredetű probléma mellett, teljesen feleslegesen elhajtják a pácienseket átjárhatóságira, miközben lombiknál a petevezető akár a spájzban is lehetne egy befőttes üvegben, olyannyira nincs rá szükség. Dévisznél ilyen nincs, ahogy pl. inszemnél sem csinál méhszondázást és még hosszasan folytathatnám a sort. Sosem lehet előre teljes bizonyossággal megmondani, hogy mi lesz a kért vizsgálatok között, mert egyetlen, rossz eredmény is elég ahhoz, hogy minden boruljon és más technika, ezáltal újabb, az eddigiektől eltérő vizsgálatok váljanak szükségessé. (Újabb konzultációk, újabb költség.) Ez egy folyamat, amit nem lehet egy vagy két konzultációval letudni. Hiába viszel az első alkalommal 10 papírt, mert nem tudod, hogy a "bemutatkozó" UH mit tesz még szükségessé. Csak a spermakép alapján vagy 6 lehetőség jön számításba és ezek Nálad is(!) más és más vizsgálatokat tesznek szükségessé. Ezért érdemes először a férfi oldalt kivizsgálni, amit a törvény is előír, tehát az andrológus nem kerülhető meg. Ha figyelmesen olvasgattál volna a topicban, tudnád, hogy 12 andrológus engedélyezhet itt bármit is, tehát nem lehet nagyon válogatni. Ott amúgy ugyanez a helyzet: a meddőség foka és a vizsgálatok eredménye újabbakat tehet szükségessé, ami megint csak nem egy konzultációt jelent. Olyan is lehet, hogy a kivizsgálás alatt olyan problémára derül fény, hogy hiába vágta rá egyből Dévai, hogy csak lombik lehet, esetleg a donoros inszemináció lesz a befutó, aminél a lombikos vizsgálatok nem kellenek, de pl. átjárhatósági igen. Adott pillanatban is lehet 83 féle állapot, ami más és más protokollt kíván és ez folyamatosan változhat is, hogy az élet ne legyen annyira egyszerű.

A mammográfiával a helyzet megint csak hasonló. 40 éves kor alatt elvileg nem is javasolják és a mai napig nincs egyértelmű ajánlás ezzel kapcsolatban. Dévai legutóbb ezen mérgelődött, mert két, egymásnak ellentmondó ajánlást kapott erről. Egy biztos, jobb, ha előre nem kéri, mert nem tudhatja előre, hogy szükség lesz-e rá, meg amúgy sem mindenkinek kellemes, már csak ezért sem szabad feleslegesen megcsináltatni mindenkivel. Az a legbiztosabb, ha csak akkor kéri, amikor elkerülhetetlen a hormonkezelés, de ehhez olyan eredmények kellenek. Ha elkerülhetetlen a lombik, illetve a hormonkezelés, kérni fogja, viszont két évig érvényes. (Ha azóta nem kapott másik ajánlást ezzel kapcsolatban. :? )

A ciklus elején végzett vérvételt mindig a 2. napra kéri, de a papírra a gép a 2.-3.-4. napot nyomtatja. Ez annyiban opcionális, hogy ha pénteken, vagy szombaton jönnek a vörösök, akkor bizony a 3. vagy a 4. ciklusnapon lesz a vérvétel. Egyeseknél a 4. napon már nem megbízható az eredmény, ez függ a ciklus, ezen belül a menstruáció hosszától, ahogy pl. a 21. napi vérvételt is kérheti mondjuk a 19. napon, vagy akár jóval később is. Ha úgy érzed, hogy félreértés van, nyugodtan közöld vele, mert aki annyi adattal dolgozik, mint ő, az sokszor már egy óra után sem emlékszik semmire, nem hogy hetekkel később.

Ez a topic tökéletesen alkalmas arra, hogy az újak feltehessék a kérdéseiket és sajnálom, hogy Te nem ezt az utat választottad. Akik előre felkészülnek arra, hogy mi várható, azok megkímélik magukat egy csomó felesleges stressztől. Kár, hogy Te nem ezt tetted, pedig itt sok sorstárs van, aki szívesen válaszol (akár privátban, akár a közös részben) a kérdéseidre.
szimba

Szimba!

Szuper hogy ilyen melyrehatoan megmozgatott teged az esetem. Kar h feluletesen sikerult vegigolvasni a tortenetemet, de mind1 is...mint korabban irtam a tenyen nem valtoztat.
A meglepo szamomra az, h mennyi privat uzenetet kaptam hogy ők is igy jartak, (csak szerintem ők okosabbak voltak nalam) es látták, h semmi ertelme ide leirni a sajat tapasztalatukat, mert tenyleg olyan mintha masik bolgyorol beszelgetnenk egymassal. Ezek szerint megsem olyan egyedi az esetem. Es ez engem tokeletesen kielegit.
Most tephetnenk a szankat tovabb, de ugye te is belatod, h semmi ertelme. Hozzatok nem ernek el a szavaim, engem meg pont nem erdekel, h kinek mi a magan velemenye az iromanyomrol. Nem vagyunk egyformak halistennek (ebben legalabb egyeterthetunk)
jaffa

Jaffa,
Ha téged nem érdekel mások véleménye az irományodról, akkor miért is írtad le?

Egyszerűen nem értem, hogy miért jársz akkor Dévaihoz, nem kötelező, szerencsére (pláne Bp-en) nagyon sok más intézet (több dokival) van, miért nem mész olyanhoz, akitől nem vagy így kiakadva???
Kicsit ellentmondásos, hogy elvileg azért írtad le a negatív élményeidet, hogy mások is tanulhassanak belőlük (tehát hogy NE jöjjenek a Dévaiba, mert ez szar), de te ennek ellenére itt maradsz. Ez így nagyon nem hiteles.

Az is fura, hogy Szimba a kimerítő válaszában rengeteg információt írt le, ami magyarázza a veled történteket, de téged semmi nem érdekel, csak a dühöd meg az indulatod. Akkor megint kérdem, miért jössz egy fórumra?

Szimba,
Most eszembe jutott, amikor először jöttem ide... azonnal akartam az inszemet :) És szépen kedvesen 'kiosztottatok', hogy legyek türelmes, ezek a dolgok nem így mennek :) Azóta kicsit megváltozott az én 'mostakaromdeazonnal' természetem, kicsit türelmesebb lettem :)
vjulcsi

Jaffa ezt írtad:
A meglepo szamomra az, h mennyi privat uzenetet kaptam hogy ők is igy jartak, (csak szerintem ők okosabbak voltak nalam) es látták, h semmi ertelme ide leirni a sajat tapasztalatukat, mert tenyleg olyan mintha masik bolgyorol beszelgetnenk egymassal. Ezek szerint megsem olyan egyedi az esetem. Es ez engem tokeletesen kielegit.

Hát őszintén, nagyon sajnálom, hogy téged ez elégít ki.... Az hogy vannak még, akik nem elégedettek az intézettel, komolyan ez tesz téged boldoggá??? :( :( :(
vjulcsi

sziasztok
Kép

Kép

Már követni sem tudom ....................

kagyló

[quote="jaffa"]
írta:
jaffaSzuper hogy ilyen melyrehatoan megmozgatott teged az esetem.
Nyugi, nem csak veled vagyok ilyen alapos. Nem szoktam kivételezni. :wink:

[quote="jaffa"]K írta:jaffaar h feluletesen sikerult vegigolvasni a tortenetemet, de mind1 is...mint korabban irtam a tenyen nem valtoztat.
A tényeken sosem akartam változtatni, viszont a nem kellően feltárt okok ismerete nélkül a tények mit sem érnek.

[quote="jaffa"]A írta:jaffa meglepo szamomra az, h mennyi privat uzenetet kaptam hogy ők is igy jartak, (csak szerintem ők okosabbak voltak nalam) es látták, h semmi ertelme ide leirni a sajat tapasztalatukat, mert tenyleg olyan mintha masik bolgyorol beszelgetnenk egymassal.
És ez téged nagyon zavar? Én sosem gondoltam, hogy egyik,vagy másik vélemény többet ér, viszont hajlamos vagyok olyanokra hallgatni, akik járatosabbak egy témában. 8)

[quote="jaffa"]E írta:jaffazek szerint megsem olyan egyedi az esetem.
Ezért is írtam a nyilvános helyre. Talán mások meg is értik.

[quote="jaffa"]E írta:jaffas ez engem tokeletesen kielegit.
Most gratulálnom kéne? :roll: Engem sosem elégített ki az, ha nem csak egyedül elégedetlenkedtem. Legfeljebb akkor, ha kifejezetten az elégedetlenkedés volt a célom, de - mint tudjuk - Te nem akarsz senkinek se rosszat, csak leírtad az élményeidet. 8)

[quote="jaffa"]H írta:jaffaozzatok nem ernek el a szavaim, engem meg pont nem erdekel, h kinek mi a magan velemenye az iromanyomrol. Nem vagyunk egyformak halistennek (ebben legalabb egyeterthetunk)
Talán semmivel sem érdektelenebb a mi véleményünk a Te irományodról, mint fordítva. :) Amúgy nem a véleményed kinyilvánításával van a baj (mert ez alkotmányos alapjogod), hanem azzal, hogy a tapasztalat (és az információ) hiányát indulattal próbálod helyettesíteni, esetleg olyan véleményekkel, amelyek hasonló okokból olyanok, amilyenek.
Szerencsére itt nincsenek körzetek, senkit sem kell lasszóval egyik, vagy másik orvoshoz terelni. Szabad a választás, senki sem kényszeríthet bele egy olyan helyzetbe, ami ennyire kényelmetlen a számodra. Nem is értem, hogy ha egy orvossal ennyire elégedetlen vagy és minden esély megvan arra, hogy évekig ez legyen, mi a fenéért hozol ekkora áldozatot? Alapvetően két dolgot tehetsz: mész, vagy maradsz. Ha maradni akarsz és úgy gondolod, hogy a problémád megoldását a hasonlóan negatív élményekkel történő felvértezés jelenti, akkor no comment. Ne felejtsd el, hogy nem Dévai választott Téged, hanem fordítva. Ha nem volt jó döntés, hozz egy jobbat! :wink:
szimba

Jaffa
Nem értem: Miért haragszol Szimbára?!
Hiszen teljes mértékben igaza van.
Azért van a fórum,hogy mindenki kibeszélje magából a problémáit, és tanácsokat kérjen. Szerintem senki nem bántott meg, hiszen csak a véleményét írta le....
Összintén leírom neked, én is váltottam orvost, mert már nem biztam meg benne, úgy éreztem egy helyben toporgunk csak a pénzt kéri el. Nem ilyen összegeket, amiket te leírtál. (sokkal több pénzről van szó)
Ahhoz képest Dévai apánk, soha nem kért el sokat, feleslegesen nem fizettem.
Tegyük fel elmész egy magán rendelőbe, álltalában 10-15 000 ft, csak egy vizsgálat. Van olyan is,pár féle baktérium stb 25-30000 ft.
Van amikor egy egész vagyonba kerül mire sikerül a baba. De erre én csak annyit tudok mondani, nekem nincs az a pénz ami nem éri meg ha végre kisbabám lenne.
Túl vagyok 3 inszem, 4 lombik. Kb 7 éve csinálom, gondolhatod mennyi pénznél tartok....
Nem hibáztatok senkit sem. Evvel jár!!!

kagyló

Jaffa, itt a Dévainál kezdtél először?

Én tavaly ősszel jöttem át hozzá a győri Káliból. És hogy is mondjam, a kettő összehasonlíthatatlan. Amit leírtál, az a Kálira jobban illik, és pont ezért jöttem át. Sőt Győrbe még csak kivizsgálás se volt, csak egy hormon vérkép, petevezeték átjárhatósági vizsgálat, és nőgyógyászati vizsgálat (igaz nekem nem lombik, hanem inszem volt)
Sőt, soha nem kaptam semmire se időpontot, abszolút nem foglalkoztak velem. Ezzel szemben itt: EMBERNEK TEKINTENEK, és próbálnak a tőlük telhető legtöbbet megtenni azért, hogy sikerüljön. Nemrég akkor voltam, amikor áramszünet volt, és még akkor se volt ideges az orvos, türelmesen végighallgatott, pedig többszörösen problémás voltam. Nekem a legelső alkalommal elmondta, hogy miket kell végigcsinálni, és utána ragaszkodott hozzá, hogy minden úgy legyen. Igaz, néha én is úgy érzem, hogy egy-két alkalom, amikor behívott felesleges volt, de ő biztos tudja miért volt arra szükség, mert nem hinném, hogy azért csinálja hogy a zsebébe több kerüljön. Én komolyan mondom még ennyire elhivatott, segítőkész, barátságos embert még nem láttam, és hálát adok a sorsnak, hogy hozzá kerültem. Igaz eddig a Káliban volt 3 sikertelen próbálkozásom, itt pedig eddig kettő, most lesz a harmadik, de egyetlen percig se gondoltam arra, hogy miatta nem sikerült. Annyira körültekintő, mindenre figyel, nem úgy mint a Káliban, ott nem is csodálom, hogy nem sikerült...

Remélem te is megismered ezt az oldalt is. (Bár számomra, amit leírtál teljesen hihetetlen - hogy hogyan beszélnek veled) - Drukkolok, hogy sikerüljenek a dolgaid, és minden rendbe jöjjön.
hildácska

Rólam annyit, hogy sikerült Apánkat meggyőzni a kezdésről. Magam se hittem hogy sikerül, de szerencsés voltam. Estére hívott be, és azt hittem, majd mérges lesz, hogy ilyen későn miért zaklatom ilyen dolgokkal, ezzel szemben úgy jöttem ki a rendelőből, mit aki a fellegekben jár, és még két puszit is kaptam. Hihetetlen ez az orvos... Közben a munkahelyem eléggé bizonytalan lett, azt mondta a főnököm, hogy nem akar kiszúrni velem, de valamit lépnünk kellene. Nem tudom mi lenne a jó, ha elmennék táppénzre (de ki írna ki egy teljes hónapra, vagy kettőre), vagy elmennék munkanélkülire, vagy könyörögnék neki, hogy bírjon még ki 2 hónapot, aztán beszéljünk erről akkor, vagy dolgozzak fele ennyi pénzért, ugyanennyi időben, vagy eleve kevesebb órában. Sajna nem tudom, és a törvényekkel sem vagyok teljesen tisztában, hzogy melyik esetben hogy alakul a gyes, gyed, táppénz, stb. Majd még utána olvasok, de még csak ma szembesültem ezzel a problémával. Azt is mondta a főnököm, ha esetleg elmegyek munkanélkülire, akkor visszavesz akkor ha már terhes vagyok, hogy könnyebb legyek, de még azt se tudom, hogy ez segítene-e.
Annyira szeretném már ezt a babát, hogy nem is azon izgulok, hogy nem lesz munkahelyem, hanem, hogy mi lesz akkor ha terhes leszek. Új munkahelyre nem tudok elmenni, mert nem hiszem, hogy egy kezdőnél tolerálnák, ha kétnaponta szabit kérnék...

Ígérem legközelebb még egyszer visszaolvasom az új hozzászólásokat, és mindegyikre reagálok.
Mindenki vigyázzon magára, és mindenkinek sok szerencsét kívánok ahhoz, amiért éppen "küzd".
hildácska

Hildácska,

Örülök, hogy kezdhettek megint! És drukkolok nagyon!
Ezek szeriint akkor nincs méhen kívüli, a negatív tesz volt a jó? Vagy már írtad és lemaradtam róla? :(
vjulcsi

Hildácska! Örülök, hogy kezdhetsz!
Szerintem ezzel érdemes lenne felkeresni egy munkaügyi tanácsadót, ő tudna segiteni. Mert a törvényekben kiutat találni.... :?
A főnököd aranyos, hogy megigéri, hogy visszavesz, csak épp nem biztos, hogy be is tudja tartani amikor ott leszel. Szóval szerintem te semmiképp ne mondjál fel, se közös megeggyezéssel ne engedd, hogy kitegyenek. Ha felmond neked, akkor legalább végkielégitést kapsz, az előbbi két esetben viszont semmit. Nehéz helyzet, remélem sikerül utána járnod!

Kép
kislibus

Sziasztok drágák. :lol:

hildácska:nem ismerjük egymást de jöttem segíteni.Bár nem vagyok munkaügyes,csak a sok tapasztalat.IRÁNY TÁPPÉNZRE!!!Körzeti dokid megtudja oldani,ha akarja és rendes!!! Nehogy felmondj!!!! Ők rúgjanak ki! Bár ezt nem is teheti meg ha lombik kezelés alatt állsz!!!!
A lényeg:TE NE MONDJ FEL ÉS NE MENJ BELE SEMMI OLYANBA AMIVEL TE ROSSZUL JÁRSZ!!!!
Én 2 munkahelyet veszítettem el a lombik miatt.Én szintén Dévais vagyok.Csak mi Szegedről jártunk fel apánkhoz a Kaáli után.

Kép
Kép
melánia

Hildácska!
Amikor nekem volt a munkahelyemen problémám én is a táppénzhez folyamodtam és a házi doki 2 hónapot simán tudott biztosítani. Többet nem,de ez tuti volt. És éltem is vele. Ha a te dokid is rendes akkor meg tudja oldani.

szurikáta
szurikáta56

Jaj ez a kabala laptető :) :) :)
Nekem aztán tényleg nem kell :D :D :D
Kinek is van rá szüksége? Át adom :arrow: :arrow: :arrow: :)

szurikáta
szurikáta56

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: