Sziasztok csajszik
nem irok most külön mindenkinek, mert elég fáradt vagyok, nem birom ezt a reggeli felkelést,
bocs moncsika észre se vettem, hogy nem kapcsoltam vissza a telómat.
Szóval minden rendben a picurokkal 29 és 30 mm-ek szépek, fejlettek, már ficánkoltak is, látta a doki a magzatmozgást, jó volt a szivhang minden szuper. Kértem képet, de az enyém nem lett olyan szépen kivetehő, mint moncsié, mert úgye nekem mindkét gyermek rajta van, szóval igy igazán egyik sem látszik. Legközelebb, ha megyek külön fótóztatom őket.
Magamról:
Világ életemben alacsony volt a vérnyomáson(90/60 körül átlagban), de nem okozott problémát, mivel mindig ennyi volt. Amióta terhes vagyok kétszer is mértek az intézetbe 140/ valamennyit, például ma is amikor megérkeztem még csak 115/95 volt, azt mondták az alsó érték magas, amikor megyek el majd mérjük meg mégegyszer, erre indulás előtt, miútán jól felizgattam magam apánknál, szóval utánna 145/95 lett, amitől csak még jobban izgalomba jöttem. Abszolút nem érzem magam idegesnek, talán kicsit ingerlékenyebb vagyok, de egyébként jól vagyok, mindenesetre most veszek itthonra vérnyomásmérőt és megnézem naponta többször. lehet csak az orvos van rám ijen hatással, nem tudom,mindenesetre eléggé zavar.
A másik kérdésem az lenne(szimba-jó lenne, ha kiokositanál), hogy "választanom kell" hogy az AFP-re megyek-e vagy magzatviz vizsgálatra. Az AFP -t most kellene megcsináltatni a 12. héten, de állitólag az nem olyan biztonságágos, csak 3 kromószóma rendellenességből 1-et mutat ki, de nincs kockázata. Viszont mivel nekem 2 baba növekszik a pocimban, nyilván más értéket mutatna az eredmény, mit nem lehet tudni, hogy amiatt mutat, mert 2 baba van vagy amiatt hogy egyik teljesen oké, a másikkal viszont van valami, szóval elég bizonytalannak tűnik az egész. A másik a sokkal carabb megoldás a magzatviz vétel 16 . hét környékén, 99%vagy valamivel több majdnem 100% biztonságú, viszont 1% a vetélési arány és valami bazi nagy tűt akarnak beszúrni a köldökömbe, amitől a hideg már most kiráz. Állitólag nem fáj.
Gondoltam megúszom ezeket, mivel "csak"32 éves vagyok és mindenki makk egészséges a családban, de állitólag az ikerterhesség indokolja a vizsgálatok valamelyikét.
Szóval, ha valakinek van tapasztalata vagy gondolata ezzel kapcsolatban szivesen fogadom, hátha úgy könnyebb lesz dönteni.
Ja és azt még nem is meséltem, hogy "ősember" diétán vagyok, azt ehetem amit anno az ősemberek ettek. magok, zöldség, hús-gyümölcs minimálisan, se gyümölcslé, se ásványviz!!! csak csapviz.
Ezek mind amiatt, hogy ha hiszitek ha nem még az ásványvizben is van Natrium amit most nekem kerülni kell 3 okból: vérnyomás, sok a savam, és 3 kilóval többet hiztam a "megengedettnél".
Julcsikám egyébként gratulálok
pusz mindenkinek