[quote="renna77"]. írta:renna77..ebből csak műtét lehet a későbbiekben...Nekem mindegy ki csinalja meg...
Lehet, hogy neked igen, de a párodnak nem mindegy, hogy ki csinálja meg és hogy milyen műtétet. El tudom képzelni, hogy a herevisszér-műtét is elég lenne nála és akkor nem lenne szükség a sokkal rosszabb biopsziára. Annak idején kérdeztük Kopát, hogy visszér műtét után az előírt 3, illetve 6 hónapos kontroll (spermakép) alatt teljesen le kell-e állni a programokkal, erre ő azt mondta, hogy nem, ICSI-re bármikor van lehetőség, ha van katona.
A Proffal kapcsolatban tapasztalat híján nem tudok állást foglalni, azt viszont több okból is vallom, hogy az úgymond tapasztalt szaktekintélyeket jobb elkerülni. Ők azok, akik sokszor csak azért tévednek, mert már rutinból nyomják, de az is jellemző rájuk, hogy a diagnosztika, illetve a vizsgálatok terén képtelenek haladni a korral. Ők gyakran vallják azt, hogy most is tökéletes az a vizsgálat, ami Petőfinek is megfelelt a segesvári csatatér gyengélkedőjében, miközben manapság sok, korábban rutinnak számító vizsgálatról derül ki, hogy nem hatékony, esetleg még káros is. Az ilyen régi bútordarabok gyakran érzéketlenek is: csak az fáj, ami nekik is és különben is, honnan vesszük, hogy valami fáj, amikor "ezt csak ők tudhatják"...
Annak idején nálunk a melóhelyen, egészségpénztári szűrés keretében elő akarták írni az urológiai szűrést és egy-két, nemet mondani nem tudó balek kötélnek is állt. Közös jellemzőjük az, hogy az elmúlt 10 évben a közelébe se mentek urológusnak. A baj az volt, hogy egy osztályvezető főorvos, a helyi leg-leg, egyébként meg egy vén fac olyan élményben részesítette őket, ami miatt elérte azt, hogy soha többé nem fognak elmenni szűrésre. Ugyanez a "DR." két ismerősömet is leírta rák miatt és mit ad Isten, máshol végül mindkettőt meggyógyították, az egyiküket félig-meddig Kopa. Ugyanazt a vizsgálatot, pontosabban kisebb műtétet - az elmondása alapján - Kopa összehasonlíthatatlanul jobban végezte. A korábban említett kollegáim beszámolóit és a mi Kopás tapasztalatainkat sem lehet egy lapon említeni.
A környezetemben jó pár olyan történetet hallottam már, ami hasonló élményekből táplálkozik, csak nőgyogyikkal a főszerepben. Nem egy olyan főorvos, helyi kiskirály van, aki csak a tipitapit ismeri, az UH-t be sem tudja kapcsolni és bármi van, azonnal kaparást javasol. Egyszer(!) egy kolleginámnál néztek hormonokat is. Mit gondoltok, mikor nézték? Hát persze, hogy a ciklus második(!) felében, amikor a progin kívül egyiket sincs értelme vizsgálni!!!

Nem akarom hosszasan folytatni a sort, pedig tudnám. A lényeg az, hogy bármiről is legyen szó, érdemes a sorstársak élményei alapján orvost választani és ha lehet, egy 40 év körülit, aki még nyitott az újra, viszont már tapasztalata is van.
Félreértés ne essék, nem Papp prof.-ról írtam az előző szösszeneteket, őt nem ismerem személyesen. Persze a bunkóság egy olyan dolog, ami egy fiatalabb dokinál is előfordulhat, de ha az ilyen tapasztalatok körbejárnak, akkor elérhetjük, hogy kevesebb sorstársunknak legyen negatív élménye.
Persze lehet egy idősebb Doki is nagyon jó (itt van kapásból Dévisz), de ha egy jó andrológusra, ráadásul egy nem is veszélytelen műtétre van szükség, akkor Kopát nem szívesen cserélném le másra...
Köszönjük a drukkokat!
Sajó: Kedves dolog, hogy aggódsz, de kevesebb, mint egy héttel a beültetés után mi rosszról lehetne beszámolni?

A tutit csak bő 2 hét múlva tudjuk meg, addig meg felesleges zsezsegni.

Aug. 19-én megyünk vissza, addig meg részben az Ovitrelle, részben pedig a korábbi tapasztalatok miatt valószínűleg nem fogunk tesztelni.
Kata: két nagy kalappal kívánunk nektek szerdára!
Gladiolus: szorítunk nektek is nagyon! ++++++++++