A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Szia Miciona,

Igen, 'összeszedta magát', bár igazából azért lett meg az engedély, mert nem talált gyulladást :)
Köszi, hogy írtál a méhszondáról meg az altatásról, voltak emlékeim, hogy ezeket már hallottam tőled, de így most megnyugodtam :) A méhszájamra azt szokták mondani, hogy gyönyörű, remélem akkor nem is fog fájni. Persze az átjárhatóságit is kibírtam :)
Az altatást akkor kiváncsian várom :)
vjulcsi

Móni,
Mi is megyünk majd, csak most voltunk a 18. heti genetikain, ott láttuk Marcust. De már ilyenkor mikor két hét eltelik, kezdem előről az idegeskedést, hogy minden rendben van-e. De kedden megnézi Apánk.
Törpilla, egyszerűen gyönyörű és zabálnivaló. :wink:

Julcsi, gratulálok, hogy megkaptátok az engedélyt, hidd el most felpörögnek az események és hipp-hopp babás leszel, hacsak már nem vagy az. :wink:

Miciona, köszönöm aranyos vagy.

Mincsi, mennek a drukkok.

Kép
gmelcsi1

Julcsi,
arra azért készülj ,hogy alá kell írni egy csomó mellékhatást, mindenféle szörnyűséget. Ha megmozdulsz kilyukadhat a méh, azonnal műtét stb. , persze Apánknál még SOHA nem fordult elő.
Én azért szorítottam az szék szélét rendesen.
De én előtte nem olvastam semmit róla.
miciona

Sziasztok!

Szeretnék hozzátok csatlakozni ha lehet. Egy másik fórumon már leveleztem korábban Micionával babatémában:) Én ma megyek "apátokhoz" :) konzultációra. Már jártam nála tavaly és ICSI-t javasoltak. Megpróbáltunk egyéb természetes módszereket de nem jött be ezért belekezdünk az ICSI-be.
Szívesen olvaslak Titeket, mert sok erőt és tudást lehet meríteni az üzenetekből.

Üdv Mindenkinek
Pomi!
pomi

Szijjja Pomi!

Annak nem örülök, hogy nem jöttek be a természetes gyógymódok
(sic. Szimbáék-ez titeket igazol!!!), annak viszont igen, hogy Dévait választottátok.
Vigyetek magatokkal minden eddigi leletet és számolj be mi volt. Gondolom kaptok még egy-két beutalót.
miciona

Pomi!
Üdv. a csapatban! Apánk már a Te Apád is! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Csajok és Fiúk!
Itt tartottam reggel, amit most el is küldök, mert azóta sem sikerült folytatnom, majd este, de elküldöm addig is, amíg írtam!
MINDENKIRE gondolok ám és nem csak azokra, akiknek írtam, de nem volt több idő.

Melcsike! és Rencsike! :-))
http://www.4dgenesis.hu/
Csakis ide menjetek! Csodás élmény lesz!!! Kivételes a hely, tiszta, barátságos, tele csokival :wink: :lol: , a szonográfusok, hihetetlenül profik és alaposak ott. Rengeteg fotót adnak (kb.100db!!!) és nem 10 percig leselkedhetsz, hanem 1 órát is + leletet is készítenek, ez plusz megerősítés a genetikai és egyéb uh-k mellé (minden benne van az árban!!!). Tökéletes képek és video készül, mert ez is számít ám, sok helyen ki sem lehet venni, melyik is a baba.
Eddig 5 barátnőmnek ajánlottam, mindenki iszonyúan meg volt elégedve. Zelecske és Yamica is ott voltak, nagyon tetszett Nekik! Igaz? Zelékkel randiztunk is ott, sőt be is ugrott Esztit nézni hozzánk a leselkedőbe, a nőci pedig adott enni-inni, ha már party. :lol: :lol:

Moncsicsim! Minden energiánkkal Rád/Rátok koncentrálunk!!! Írtam sms-t is.

Kitti! :lol: A választott zebrád meghozza a "szerencsét", meglásd!

Melcsi! Marcikának üzenem, hogy jó buli ott bent, de kint sem lesz semmi! :wink:

Rencsi! Drágaságnak pocisimi!

Mónika! Milyen édes ez a kép Fannikáról!

Katás! Azért a minőségre is vigyázzunk, kérem! Nem ám naponta hancúrozni, Te kis merészke!

Csome!++++++++++++++++++++++++++++++++
Zebrásodásra fel! (Én 72órát tudtam a kiürülésre, de Szimbafiú tuti vágja, ha jön majd.)

folyt.

Kép
bodza2005

Julcsim! Szuper hírek!!!! :D

Kép
bodza2005

Emerenc! Szegénykém! Gyógyujjjá' meg hamar!

Katás! "Én is csak melíroztatom a hajam, igaz két színnel." Ezt írtad és én úgy olvastam elsőre, hogy KÉK színnel... :lol:

Szijjja Pomi! :D

M&M! Meláni és Mici! Drukk, hogy együtt babásodhassatok! Zebrát ne felejtsetek választani hozzá! Nagyon fontos! :wink:

/A feketeerdő torta állítólag még nagyon bejön, mint kabala. Zsuzsikától tudom...
Ha valaki visz Zsuzsikának, Majának és persze Apánknak.
Már az is elég, ha beszélnek róla, amikor a punkció van...
Kérdezzetek rá! :wink: /

Kép
bodza2005

Apánkat puszilgassátok meg, ne legyen má' szomorú!!!! :cry:

Kép
bodza2005

Kedves Ercsikati

Igen Dévisz már az én apám is. Egyébként én Ercsiben születtem, ezért is kedves számomra a neved :)

Kedves Miciona

lehet leszid "apánk", hogy ennyi időt kihagytunk feleslegesen. Nem tudom, hogy a leleteink még jók lesznek-e. Remélem páromnak már Kopához nem kell mennie, az ICSI-re az igazolást már kiadta, csak még tavaly. Nekem meg gondolom hormon vérvétel, EKG, stb. kezdődik előről. Sebaj a cél lebeg a szemem elől.
Majd beszámolok mi volt ma. Egyébként "titokban" nyomonkövettem a veled történteket. A közelgő esküvőről is olvastam:)
Előre is gratula! :)
Puszi
pomi

Miciona,

Ó, ezeket a mellékhatásokat már 'fel sem veszem', olastam már róla, elvileg mik történhetnek. Majd csukott szemmel aláírom :) Mondjuk attól egy icpicit tartok, hogy ha fáj, és megugrok ösztönösen, abból nem lehet baj? És ugye ezt mensikor csinálja, rögtön, amikor az első konzultációra megyek?

Pomi,
Üdv itt a csapatban! A legjobb helyen vagy!

Bodzim,
Jó, hogy benéztél! Cuppantás Esztinek!

Melcsi,
Köszi!
vjulcsi

Pomi!
Akkor már van egy közös pont, ugyanis én ott élek! :)

Bodzim!
Azért még nem szeretnék kék hajat! :) Bár már rózsaszín és halvány lila már volt! Nagyon tetszett! De már kiöregedtem belőle - mondta ErcsiApu! :P :P :lol: Természetesen a minőségre is ügyelünk, ezért tegnap kimaradt :cry: a hancúr! Úgy gondoltam, hogy csütörtök, vasárnap, hétfő és Ma! Aztán majd kiderül, hogy jól gondoltam-e vagy sem! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Julcsi!
Tetszik a vonalzód! Remélem a következő már mindkettőnknek hasonló lesz, mint Rencsié és Melcsié! :) :lol:

Bodza!
Ölelés Esztinek!És persze egy Nagy Cuppppanós Puszika! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Cupákok Neked is Julcsikám!
Én is ettől féltem, de nem lesz baj, meglátod, hamar túlesel rajta!!!

Azért jöttem 1 szóra most, mert örömhírrel szolgálhatok:
Moncsicsinknek 8!!! szép petikéje van babásodásra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
+++++++++++++++++++++

Kép
bodza2005

Moncsiga!
HURRRRRRRÁ! Gratulálunk! Indulhat a babásodás :) ++++++++++++++++++++++++++++++

Bodzi Anyó!
Köszönjük az Infót! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Aranyos vagy Katásocska!
Neked is cupppppppppppppppppppppp (kár, hogy ilyen jel nincs, mármint icon)

Kép
bodza2005

Kitti! Miért volt Dévisz szomorú? :o
Örülök, hogy kezdhettek. 8) A beállításon látottak alapján hány tüszőre van kilátás?
Érdekes (és Moncsi is egyből készpénznek vette), én nem azt mondtam, hogy magas vérnyominál nincs progi, hanem azt, hogy elképzelhető. Olyat már tapasztaltam, hogy volt ilyen, de nyilván nem mindegy, hogy a "magas" mennyire magas és ehhez még a véralvadással kapcsolatos tényezőket is hozzá kell venni. Szvsz Moncsi nem ezért nem kap (ha nem kap), hanem azért, mert a 21. napi progi szintje olyan jó, hogy felesleges az Utro mellé szurit is adni. 8)

VJulcsi: Gratulálok az engedélyhez! Sejtettem, hogy Kopa feleslegesen nem fog belekezdeni egy kezelésbe. A szondával kapcsolatban Micinél a pont. Ha volt már a méhszájnál valamilyen seb, műtét, vagy akármi, akkor nagyon érzékeny lehet, de ha semmi ilyen nincs, akkor a vörösök miatt könnyen átmegy rajta a műszer és néhány másodperc alatt kész lesz. Ilyenkor egy enyhe nyomást érezhetsz belül, de a fájdalmat jellemzően a méhszáj elváltozásai okozzák, tehát ezek hiányában nem kell aggódni. Ha előtte "véletlenül" legurul egy-két fájdalomcsillapító, meg némi görcsoldó, akkor meg pláne nincs ok az aggodalomra. A párom elmondása szerint (neki) kb. akkora fájdalom volt, mint amikor a kutya rálép a lábára és nem bernáthegyink van. :) Én jobban megszenvedtem az egészet, mint ő. :oops: Én az elején közöltem, hogy ez nem egy túlélő-show, ha bármi rosszat látok a párom arcán, azonnal stop. Dévisz is ezt mondta, de nem volt szükség a leállásra, olyan hamar kész lett. Először beteszi a hápit, majd egy hangvillára emlékeztető dolgot betol a méhbe. Ezzel beméri a határokat, mond 3 értéket az asszisztensnek és vége. Az egész nem volt több fél percnél. Persze ez csak akkor ilyen egyszerű, ha nem állítod le.
A vérnyomásod alacsony, de ez nem baj. Szimbánénak még ennél is alacsonyabb szokott lenni, de amitől igazán padlót fogok, az a pulzusa, ami ritkán megy 60 fölé. :shock: Mivel neki a stimu alatt pörögni kell, én erre a zsenge pulzusra hivatkozva kijártam Dévisznél, hogy a párom napi 2 kávét nyugodtan megihasson (magától sosem tenné). Ezek a vérnyomás/pulzus értékek jól jönnek, amikor valaki 100 évig akar élni, de a stimu alatt nem igazán előnyös.

Moncsi! Nagyon-nagyon drukkolunk, hogy ne durranjanak el a nagy tüszők és hogy legyen 6-8 db, 10-es minőségű pete. 8) Én a helyetekben nyugodt szívvel visszakérnék 3 embriót. Kb. 97 % az esély arra, hogy ebből ne legyenek hármasikrek, annak az esélye viszont jelentősen nő, hogy egy, vagy esetleg kettő megtapad, mert a több embrió segíti egymást. 8) Röhej, hogy az ingatlannak kapcsolatos dolog is pont most oldódik meg, de tulajdonképpen a legjobbkor került le egy újabb gond a vállatokról.

Miciona: Szimba nem a cicánk, hanem a cicám. Most már csak anyukámat boldogítja, de sok éve ez még nem így volt. Az én párnám 2/3 részén aludt, az én ölemben ült, amikor leültem a számítógép elé, stb. Most már a 12. évét tapossa és Szimbánét amúgy sem kedveli. (Hogy őszinte legyek, az a macska senkit sem kedvel igazán. :) ) Most 3 kutyánk van, már csak emiatt sem nyithatok egy macskafarmot. (Szétroppantott gerinc nélkül valahogy jobban szeretem őket.) Ha a kutyák kihalnak, akkor lehetnek macskuszok, házőrzőnek akár tigrisek is, a lényeg, hogy cicák legyenek. :D Utána jöhet kutya is, de az összeszoktatás miatt talán életképesebb megoldás, ha a cica van előbb.

Ő az említett "oroszlán", egyben a keresztapám: :D

Kép

Sajó: Örülök, hogy írtál! Egészen más a helyzet most, hogy már ismerjük a részleteket. Jucinak tudnia kell, hogy ezek a beavatkozások - a tájékoztatón elhangzott szörnyűségekkel szemben - nem olyan borzalmasak, sőt! Elhiszem, hogy a korábbi műtétek mind lelkileg, mind pedig fizikailag meggyötörték, de a lombikos beavatkozások koránt sem olyan kellemetlenek, mint amilyennek első hallásra tűnnek. 10 lombikprogram alatt sem lehet begyűjteni annyi fájdalmat, mint amennyit pl. a laminária okoz egy műszeres befejezés előtt. Itt még akkor is altatnak, amikor nem feltétlenül szükséges, viszont ha van erre lehetőség, érdemes kihasználni. A korábbi, sikertelen terhességek miatt a lombik eleve jó választásnak tűnik. Dévai előzetesen beméri, hogy a méhben pontosan hova menjen(ek) az embrió(k), így gyakorlatilag lehetetlen, hogy a méhszájnál tapadjon meg. A második esetben a progeszteron nem kellő szintje is okozhatta a bajt, de itt ettől sem kell félni. Az ICSI-vel ráadásul az is megelőzhető, hogy egy hibás alakú (jó eséllyel egyébként sem tökéletes) katona termékenyítse meg a petesejtet, ami olyan, mint egy időzített bomba. Legjobb esetben meg sem tapad, rosszabb esetben vetélés következik be, legrosszabb esetben pedig egy sérült gyermek jön a világra, ami senkinek sem jó. Dévai gyakran mesél, nem egyszer olyan párokról, akiknél spontán könnyen összejön minden, de sosem úgy, hogy abból egészséges gyermek születhessen. :( Lombiknál a nem szabályosan megtermékenyülő embriókat megsemmisítik, ez már önmagában is megnyugtató. Erre eleve kisebb az esély, mivel csak a jó katonákat használják fel a megtermékenyítéshez. Egy újabb spermaanalízis is felesleges, mivel ha az eredmény olyan, nem az ICSI-t, hanem a hagyományos IVF-et alkalmazzák, de ez lehet fordítva is. Nálunk volt olyan műtéti nap, amikor az 5 párból elvileg csak nekünk lett volna ICSI, de a leadott minták olyan gyatrának bizonyultak, hogy végül mindenkinél ICSI lett. Vannak olyan esetek, amikor automatikusan ICSI van még akkor is, ha a katonákkal nincs nagy baj. Bizonyos intézményeknél kevés, esetleg rossz minőségű tüsző, vagy éppen magasabb életkor esetén csakis ICSI van. Ez azért is jó, mert a hagyományos IVF-nél előfordulhat, hogy egyszerre 2 katona termékenyíti meg a petesejtet és ilyenkor a végeredmény automatikusan megy a kukába, ami kevés petesejt esetén luxus lenne.
Ami a prosztatagyulladást illeti, ez imád kiújulni és az ismételt, hosszú ideig tartó antibiotikumos kezelés több szempontból sem előnyös. Megelőzésre kiváló módszer a nagy dózisban adagolt C-vitamin (napi 1000 mg) és Cink (napi 100 mg). Sok makktárson segített ez a módszer, ráadásul az említett elemek a katonák termelődésére is jótékonyan hatnak. 8)

Rencsi! Szerintem jól döntöttetek az amnioval kapcsolatban. Dévisz ennek nem fog annyira örülni, de nem az ő lelki nyugalma a lényeg, hanem a Tiétek. 8)

Kati: a gyakori ejakuláció a minőségre jó hatással van, a mennyiségre viszont nem, ezért nem előnyös, ha a hadsereg minden nap támad. A feltételezhető beágyazódási időpont után meg érdemes teljesen leállni, mert az ondóban vannak olyan vegyületek, amelyek elősegíthetik a vetélést, főleg a ciklus utolsó napjaiban. (Persze esőkabátban ettől nem kell félni.)

Bodza: én az Ovitrelle kapcsán már meg se merek szólalni. Hallottam már 1 napot is, de 10-et is. A legvalószínűbbnek a 2-3 napot tartom (ez megmagyarázná, hogy miért is kell általában 3 naponta szúrni), bár előfordulhat, hogy valakiből nehezebben ürül ki, de szerintem ekkor sem mutatható ki 4-5 napnál tovább. Melánia, nálad nem az Ovitrelle okozta azokat a pozitív teszteket, ebben szinte teljesen biztos vagyok.
szimba

[quote="bodza2005"]A írta:bodza2005ranyos vagy Katásocska!
Neked is cupppppppppppppppppppppp (kár, hogy ilyen jel nincs, mármint icon)

Kép

Ez megfelel? :D
szimba

Szimba! Köszi!!!!! :lol: :lol:

Kép
bodza2005

Szimba,
és veletek mi a helyzet?
Sosem mondtad még, milyen kutyáitok vannak? vagy már mondtad? hihetetlen, mennyi kutyás van közöttünk :)

Ajajjjjj,most jutott eszembe, hogy nekem kb. 12 éve volt egy méhszájsebem, amit lefagyasztottak (abból semmit nem éreztem). Ennek ellenére, mindig szokták mondani a dokik, hogy milyen szép a méhszájam... hát remélem nem fog ettől még fájni nagyon.
És mensinél csinálja, rögtön az első konzin?
vjulcsi

Julcsi!
Méhszájsebem nekem is volt! Dévisz meg sem mondta, hogy lefagyasztották! Azt mondta: "Profi munkát végzett a kolléga!"

Szimba!
Köszönöm a jótanácsot! :) Mindig jó ha jössz! Mindig tanulok valamit! :) De a cupp jelet mivel csináltad?? Nagyon jó! :) És most már tényleg eláruhatnád milyen kutyátok van! :)

Kép

KépKép
ercsikati

sziasztok csajok!
drukkok mindenkinek mindenért!!!!!!!!!!!
én 10 éve hennával festem a hajam sötét mahagónira. csak növénydarálék van benne, semmi vegyszer. a férjem keni fel este, sajnos egy órán keresztül, de még a fodrászom is dícséri érte. utána egész éjszaka a fejemen hagyom, nylon sapka van rajta, meg a férjem sísapkája. reggel aztán "laza" 10 perc alatt ki lehet mosni a hajból, merthogy kicsit rászárad.
ha valakinek az itteni csapatból jogi segítségre van szüksége, az szóljon, ingyen osztogatom a jelenlévőknek a tanácsaimat, merthogy az első diplomámat szegeden szereztem, de nem a makaó nevű társasjátékon, mint Fülig Jimmy a kitüntetést, hanem a jogon.
szombat este óta pecsételő vérzésem volt, tegnaptól felerősödött, már majdnem olyan, mint egy mensi. a baj csak az, hogy szombaton még csak a 20. napon voltam... szerintem csúszunk egy hónapot, de nem baj, addigra összeszedem magam.
mindenkinek köszönök mindent, nem tűnök el, csak elég sokat dolgozom. ha nem is írok minden nap, azért olvaslak titeket, mert az sokat segít az én kis lelkemnek!
...ja és köszi, hogy "befogadtátok" a férjemet is a csajos klubba.
juci1968

Szimba,
labradorotok van?????????????
miciona

Moncsi : HURRÁ 8 tüsző :)))))))
miciona

Sziasztok Csajok és Szimba!

Annyit írtatok, hogy nem bírok visszaolvasni.....és ez nem panaszkodás!:-)

Amihez gyorsan hozzászólnék, hogy tényleg nincsen már házastársi, vagy élettársi biztosítás. Csak akkor biztosított valaki, ha nappali tagozatos diák, munkavállaló, vállalkozó, álláskeresési járadékban részesülő.... Ha egyik sem, akkor köteles maga után egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni. Ha nem fizeti, akkor viszamenőleg kiróják max. 2006 április 1-ig - ezt kell kifizetni, nem az orvosi díjakat. DE ez is módosul kis mértékben július 1-től. Ha valakit bővebben érdekel,. keressen meg...itt nem rabolnám ezzel az időt, ha úgy gondoljátok :--)

A friss kismamiknak GRATULA! A várakozóknak meg nagyon szorítok!:-)))

Albi, kedves, sajna nekem sincs ilyen jogász ismerősöm:-/

Most megyek vissza a hátrányt ledolgozni...

"Semmilyen szél nem kedvező annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart."
modrooka

Szia Modrooka, de rég jártál erre!
Mi újság veled?

Moncsiiiiiii!
Nagyon nagyon nagyon nagy drukk megy a kis pöttömöknek, hogy szabályosak, szépen osztódóak legyenek!!! :)
vjulcsi

Sziasztok!

Elnézést kérek a betolakodásért, egy kis segítséget kérnék tőletek.
Egy kedves barátnőm jövő hétre kapott időpontot a DÉvaiba,nagyon izgul, sajnos a Kaáliban nagyot csalódott.
Kérhetnék esetleg néhány véleményt,kinek hányadik lombik sikerült, milyen a személyzet, az orvos, stb.

Nagyon köszönöm előre is.

KépKépKép
tünci28

Hajrá Moncsiga! :D :D :D Szorítunk! De nagyon ám...

Miciona, honnan veszed, hogy labránk van? :shock: (Bár, már valakinek elárultuk. 8))
szimbáné

Szimbáné írtam pü-t.
Amúgy tényleg írtad is már, vagy Szimba írta.
miciona

Halihó.

moncsikám: Kép Hurrá,hurrá.SZORITUNK!!!

Hú,olyan sokat írtatok hogy nem győzöm visszaolvasni. Kép

miciona:neked is kerestem valamit. Kép

vjulcsi:engedélynek örülünk! :lol:
méhszonda:igen mensikor csinálja.Szerintem a titka az volt hogy a derekadat jól süppeszd bele a székbe és arra koncentrálj hogy meg ne mozdulj.Én így csináltam.
A félelem nagyobb volt nálam is főleg a papírok elolvasása után.de kibirtam.Nekem a lábam reszketett utánna inkább.

Kép
Kép
melánia

...hát most tartok Csomee majdnem feladásánál (ejej!), Sajó megjelenésénél (megfigyeltétek már, hogy milyen érzelmes férfiak járnak ide!:-))) ), úgyhogy úgy gondoltam, kivételesen megosztok itt veletek egy körlevelet, amit ma kaptam, azon egyszerű okból, mert nagyon tetszik...előre szólok, hosszú lesz...ne kövezzetek meg érte!:-) ...hátha valakinek segít....

"Sándor olyan srác volt, aki tényleg meg tudott őrjíteni. Mindig jókedvű volt és mindig tudott valami pozitívat mondani.. Ha valaki megkérdezte, hogy, hogy van, azt
válaszolta:

- Ha jobban lennék, kettő lenne belőlem.

Született optimista volt. Ha valamelyik ismerősének rossz napja volt, Sándor azt mondta neki, hogy a helyzet pozitív oldalát kell néznie.

Annyira kíváncsivá tett a természete, hogy egy nap odamentem hozzá és azt mondtam:

- Ezt egyszerűen nem értem. Nem gondolkozhatsz mindig pozitívan. Hogy csinálod ezt?

Sándor azt válaszolta:

- Ha reggel felkelek, azt mondom magamnak: Két
lehetőséged van.

Választhatsz, hogy jó- vagy rosszkedvű akarsz-e lenni. Minden alkalommal,ha történik valami, magam választhatok, hogy
elszenvedője legyek a helyzetnek, vagy tanuljak belőle. Minden alkalommal, ha odajön valaki hozzám, hogy panaszkodjon, Elfogadhatom a panaszkodását vagy felhívhatom a figyelmét az élet szépségeire. Én a pozitív oldalt választottam.

- Jó, rendben, de ez nem olyan egyszerű. szóltam közbe.

- De, egyszerű. - mondta Sándor , az élet csupa választási lehetőségből áll.

Te döntöd el, hogyan reagálsz a különböző helyzetekben. Választhatsz, hogy az emberek hogyan befolyásolják a hangulatod.
A mottóm: te döntöd el,hogy hogyan éled az életed.

Elgondolkoztam Sándor szavain. Rövid idővel később elhagytam a Vagongyárat, hogy önálló legyek. Szem elől tévesztettük egymást, de gyakran gondoltam rá, ha úgy döntöttem, hogy élek.

Néhány évvel később megtudtam, hogy Sándor súlyos balesetet szenvedett.

Leesett egy kb. 18 méter magas toronyról. 18 órás műtét és sok hetes intenzív ápolás után Sándort elbocsátották a kórházból fémtámaszokkal a hátában. Mikor meglátogattam, megkérdeztem, hogy érzi magát.

Azt válaszolta:

- Ha jobban lennék, kettő lenne belőlem. Szeretnéd látni a sebemet?

Lemondtam róla, de megkérdeztem, hogy MI játszódott le benne a baleset pillanatában.

- Nos, az első, ami átsuhant az agyamon az volt, hogy a lányom - aki pár hét múlva jön világra - jól van-e? Mikor pedig a földön feküdtem, emlékeztem, hogy két lehetőségem van: választhattam, hogy élek vagy meghalok.

- Féltél? Elvesztetted az emlékezeted? - akartam tudni.

Sándor folytatta:

- Az ápolók valóban jó munkát végeztek. Végig azt mondogatták, hogy jól vagyok. De mikor begurítottak a sürgősségire, láttam az orvosok és nővérek arckifejezését, ami azt jelentette: 'Halott ember.' És Tudtam, hogy át kell vennem az irányítást.

- Mit csináltál?- kérdeztem tőle.

- Nos mikor egy felvételis nővérke hangosan megkérdezte, hogy allergiás vagyok-e valamire, igennel válaszoltam. Az orvosok
és a nővérek csendben várták a válaszom. Mély levegőt véve visszaordítottam: - A gravitációra!

Mialatt az egész csapat nevetett, elmagyaráztam nekik:

- Az életet választottam. Tehát úgy operáltak meg, mintha élő lennék és nem halott.

Sándor a tehetséges orvosoknak köszönhetően maradt
életben, de csodálni való hozzáállásával is. Tőle tanultam meg, hogy mindennap lehetőségünk van választani, teljes életet élni. Hozzáállás kérdése minden.
Ezért NE aggódj amiatt, MI lesz holnap. Mindennap van elég, ami miatt aggódhatsz.

És a ma AZ a holnap, ami miatt tegnap aggódtál."

modrooka

szimba:egy valamit nem értek.Világosíts fel! Kittinek írtad:a beállításon látottak alapján hány tüszőre van kilátás???
Ezt nem értem.Lemaradtam volna.Kitti kapsz már hormont vagy tudtok valamit amit én nem???

Kép
Kép
melánia

modrooka:az én párom is ezt tunkolja belém hogy legyek pozitív és adott is két könyvet amit most olvasok.3hónap múlva már teljesen pozitívan kell hozzáállnom az egész kezeléshez.Ezt parancsba kaptam. :lol:

Kép
Kép
melánia

bodza:ja,azt elfelejtettem mondani hogy én kettő zebrát választanék.Egy kiscsajt és egy kisfickót. :lol:

Kép
Kép
melánia

csak sikerült a végére jutnom:-))))

Julcsi,
hát hellyel közzel itt vagyok a háttérben, csak mostanság sok volt a meló, meg a családi ünnepség, oszt jól lemaradtam...
Mi most a Gyuri bácsi féle babaváró teakeveréket isszuk, egyenlőre a méregtelenítő fázisban vagyunk...meg még leszünk is, mert kicsit elmértük a mennyiséget. A papírra az volt írva, hogy csapott evőkanálnyit kell leforrázni, mi meg úgy emlékeztünk édes férjemmel, hogy teáskanálnyi.....hát így legalább egy héttel meghosszabbodik az első 6 hét.

Miciona,
jut eszembe, nekem lement a pocim, mióta a teát iszom - lehet, hogy ezért férsz be Te meg a kisebb cicitartóba?

Pomi, üdv köztünk!:-)

VagányKata, nagyon örülök nektek!:-))))))) és drukkolok!:-)

Tünci28,
jobbat nem tudok tanácsolni, minthogy a kedves ismerősöd olvasson itt vissza egy kicsit....:-)))

Moncsi!!! hajrá a randihoz!:-)

modrooka

Moncsi!
Én olyan de olyan TÖK vagyok. Nagy erőt vettem magamon, és bemerészkedtem a kórterembe, /miután megkérdeztem, hogy bemehetek -e/, elrebegtem amit akartam, de elfelejtettem megkérdezni, hány szívecskéd is van... Már kimentünk a rendelőből és gyalogoltunk a szomszéd utcában, mire eszembe jutott, hogy a lényeget meg sem kérdeztem. Bocsáss meg!!!! Most pihenj sokat, nyolc petike gyönyörű eredmény!

Juci!
Én kértem jogi segítséget, és lehet, hogy majd megkereslek, nagyon szépen köszönöm a felajánlásod. Remélem, egyedül is megbirkózunk a feladattal most még. De nagyon jó érzés, hogy van aki segítene, ha kell.

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Tünci!
Nekem nincs összehasonlítási alapom, mindig Vass dokihoz jártam. Neki /és a team többi tagjának/ köszönhetjük kisfiúnkat, így roppant elfogult vagyok. Sok szempontot le lehetne írni, miért jó ez az intézmény, talán a legszubjektívebbet írom. Kevés olyan hely van, ahol azt érzi az ember, itt valóban segíteni akarnak.

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

szimba:hát az Ovitrilléhez kapcsolódó 24órás kiürülést apánk mondta nekünk.Én szerdai napon kaptam az utolsó Ovitrillét és szombat,vasárnap,hétfőn teszteltem.Biztos voltam benne hogy az ovitrille szívatja a fejemet.Bocsi a kifejezésért.De mikor megjött és nem is akárhogyan akkor kezdtem el gyanakodni hogy itt valami nem stimmel.
Bár ilyen tüneteim nem voltak még azért bíztunk hátha babó van odabent.
Most már tudom hogy milyen az amikor mindjárt megjön érzése van az ember lányának és ez a sok sós étel utánni vágy...
inden sósan ettem.Kívántam,meg voltam veszve érte.Meg a paradicsomért is.

Kép
Kép
melánia

Szia albi.nagyon egyet értek veled! Itt segítenek nekünk. :lol:

Kép
Kép
melánia

moncsi:sokat gondolok rátok.
Küldöm a sejtosztodó energiákat!!!! :lol:

Kép
Kép
melánia

S. Mónika!
Megkérdeztem. Mindenképp előny. Statisztikai adatokat nem tudott mondani. A sikeres terhesség lelkileg már nagyon jó indítás a következőnél, azonkívül a szervezet is tudja már, mit kell csinálni. Nem kérdés többé, hogy a méh alkalmas -e egy terhesség kihordásásra, hiszen az.

Kép
albi2000

Sziasztok!
még el kell szaladnom, de meg akartam veletek osztani, hogy láttuk a kukiját!!!!!! :D Nekem is kisfiam lesz :D :D
Majd még jövök!!!

Kép
rencsi79

Rencsi, ez szuper!!! GRATULÁLOK!!!

Barbi
hbarbi80

Sziasztok!!!

Hogy mennyre ÉDESEK vagytok!
Nagyon-nagyon köszönöm, hogy ennyit gondoltatok rám.

Albi! Én is úúúgy meglepődtem, hogy meg se kérdeztem, mi volt a dokinál... Kimondhatatlanul örültem Neked!

Lányok, Fiúk ez annyira csodálatos dolog, hogy ebben a "cserépedény" világban van egy ilyen kis társulat, akik ismerve-ismeretlenül is ennyit törődnek egymással. Teljesen meghatódtam tőletek...

Rencsi, GRATULÁLOK!!! Írhatnál kicsit bővebben, mit mondott Apánk! Elégedett volt a 2 kilós gyarapodásoddal??? Nagyon örülök, hogy téged is megismerhettelek!

Lehet, hogy ezért volt szükség erre a 2. próbálkozásra, hogy személyesen is találkozhassak veletek. :oops:

Julcsi, örülök a jó híreknek!

Tünci! Olvasgassátok egy kicsit, amiket írtunk. Szerintem ahogyan Apánkat, meg Vass dokit emlegetjük,az mindent elárul róluk.

Most mentem pihizni, mert kicsit azért fáj a pocakom.

Sok-sok puszi Nektek!

Jaaa! Majdnem kihagytam, azt mondta Apánk mielőtt eljöttünk, hogy mind a 8 petike szépen megtermékenyült.
Csak utro-t és Duphastont kaptam. A progiszuri szóba sem jött, az Ovitrelle-t kérdeztem, de azt mondta Apánk, ennyi tüszőnél nem adja a túlstimu veszélye miatt. Szimba, neked lesz igazad (miért nem csodálkozom ezen?), mert a 22. napi progim -úgy, hogy 2 napra rá megjött- teljesen jó volt.

Puszikák!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

moncsi:Akkor pénteken v. szombaton lesz a beülti! Te is futottál a stimu alatt?
Apánk nekem nem mondott semmit amikor eljöttem töle a megtermékenyülésről. :cry: Akkor már tudják?
Pihengessés igyál sok folyadékot!
Most már tessék vigyorogni!!! Holnap minden rendbe lesz!! :lol:

Kép
Kép
melánia

[quote="melánia"]s írta:melániazimba:egy valamit nem értek.Világosíts fel! Kittinek írtad:a beállításon látottak alapján hány tüszőre van kilátás???
Ezt nem értem.Lemaradtam volna.Kitti kapsz már hormont vagy tudtok valamit amit én nem???

Lehet, hogy benéztem valamit, de nekem úgy rémlik, mintha Kitti erre a hétre várta volna a vörösöket és a legutóbbi hozzászólása alapján meg is volt a beállítás. Azt is írta, hogy a jövő héten, hétfőn van megint jelenésük, ami szerintem már egy ellenőrző UH, tehát szombat környékén kezdik a szurizást. Ha tévednék, akkor bocsi... :roll:

Moncsi! Gratulálunk a 8 picihez és bízunk benne, hogy csak hétfőn kell mennetek a beültire. Ha lesz legalább 3 blaszto, akkor talán érdemes "csak" kettőt visszakérni, de ha péntekre már csak 3-4 marad és nem lesz továbbtenyésztés, akkor én a helyetekben hármat kérnék vissza. 8)

Tünci28: csatlakozom az előttem szólókhoz. Ha visszaolvasgatsz, sokmindent megtudhatsz az intézetről. A technológia nyilván nem sokban különbözik a Kaálistól, különbség talán abban lehet, hogy itt nem olyan sok a páciens, ezért talán egy fokkal emberibb minden, a stimu alatt meg alaposabb az ellenőrzés, tehát több a vizsgálat, így kevesebb lehet a váratlan, kellemetlen meglepetés. A Dokik megítélése ízlés dolga. Ha valaki nem szereti a szigorú, következetes orvosokat, akkor Dévait kerülje el! Ő meglehetősen kemény, ha kell, de nem véletlenül. 8)
szimba

Sziasztok Lányok!

Csak egy kiegészítés:

Valóban nincs már eltartotti TB státusz, azaz valaki biztosított vagy maga után fizet, napi 150 Ft-ot, azaz havi 4500 Ft-ot.

Ha viszont ezt nem teszi, ellátni kötelesek az orvosnál, de bizony kiszámlázhatják az ápolás, ellátás költségeit rendelőkben, kórházakban és gyógyszertámogatás sem jár! Patikákban is ellenőrzik a TAJ szám érvényességét.

üdv mindenkinek és sikerüljön mielőbb

kispatak
Vendég

Mónika! Ha nekem is ilyen sikeres lesz az ov. ind. akkor lemondom a nyaralást és azonnal megyek apánkhoz!!! Nagyon gyönyörű baba. :D

Moncsiga! Akkor ti már nagycsalád lesztek! :D
8 megtremékenyült petike. Az nálam a csillagos eget jelenti.

Julcsi! Jó, hogy ti is kezdhettek! Mennek a drukkok!

Rencsi! Gratu a kisfiúhoz! (Persze még halkan, majd ha megszületik akkor 100 %)
kislibus

Jó estét!

S.mónika: Én nem kérdeztem erre rá, de úgy hallottam, hogy könnyebben sikerül a második. Közben Albi látom meg is kérdezte. Fanni gyönyörű kislány! :D

Gmelcsi: Már félidőben vagy! Én is mindig a mozgás miatt paráztam, aztán úgy beindult Kitti, hogy alig lehetett tőle még aludni is. Majd te is érezni fogod! :lol:

Vjulcsi: Nagyon örülök, hogy megkaptátok az engedélyt. Most már hajrá, a mielőbbi kezdéshez!

Kitti: Miért volt szomorú Apánk? Hajrá kezdés!

Moncsiga: Gratula a 8 petikéhez! Holnap kell telefonálnod? Nem azt mondta Dévisz, hogy mind a 8-at meg tudták szúrni? Mennyit kértek majd vissza?

Pomi: Üdv. nálunk!

Bodza: Az intézetben mindenki a feketeerő tortát szereti?Puszi a pici Esztinek!

Ercsikati: Drukkok mennek a zebrás teszthez!

Szimba: Köszi a tanácsokat!

Modrooka: De jó hogy jelentkeztél!

Rencsi: Gratulálok a kis kukishoz! Neveken már gondolkodtok?

Ja, magamról annyit, hogy reggel és ma egész nap elég sűrűn fájt a hasam olyan mensi szerűen. Úgyhogy bármi lehet még!

Akit kihagytam, attól elnézést kérek, de természetesen mindenkinek mennek a drukkjaim!

Szép estét!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: