2008.02.19 14:24
Szerző: emano
Szüléstörténet:
2007. 05.07-én reggel 8-ra mentünk dokihoz a kórházba, ahogy már 2 hete minden nap! Megcsinálták a ctg-t utána dokibá megvizsgált, még mindig bő 1 újnyira voltam csak nyitva! Már több,mint 1 hónapja!!!Kért másnapra ekg-t, vérvételt, stbAzt mondta,hoyg beszéljünk meg csütörtökre vagy péntekre valamit,mert nem fog elindulni magától!Mondta ott az asszisztensnek talán a főnővér volt ott asszem, hogy sectiohoz kér vizsgálatokat.Na én majdnem sírógörcsöt kaptam,mert tudtam rögtön,hogy mit jelent!Anyut sírva hívtam fel, hogy ez ugye az amire gondolok!Mondta,hogy igen,de nyugodjak meg!Utána megcsinálták az Uh-t!Minden okés volt elindultunk haza.Közbe beszéltem Katival a szülésznővel,hogy holnap labor aztán csütörtök vagy pénteken meginditja!!
Hazaértünk életundorom volt,nagyon rosszkedvem volt!Neki álltam lakást takarítani!!!Alig ettem egész délután,semmi étvágyam nem volt, csak egy kis szőlőt ettem!!
Aztán lejött délután Bálint,hogy megy tárgyalni az IKEA mellé,gondoltam elmegyek addig az IKEÁ-ba mászkálni!
Este elmentünk Bálint tárgyalni és Anyuval ott találkoztam és elkezdtünk nézelődni!!Ugye sokan ismeritek az IKEÁT,a vásártéren az ágytakaróknál akkora nyilalást éreztem(olyan menstruációs görcsféle,de mégsem olyan,nem lehet leírni),hogy bele kellett az egyik állványba kapaszkodni!Gondoltam ez nem az, mert ez a gyerek nem indul el magától, legalábbis a doki ezt mondta reggel!!!Na a görcsök csak jöttek olyan 15 percenként! Anyunak nem szóltam, csak utólag mondta, hogy nagyon furi volt, hogy csöndbe voltam!!Ám Bálintnak sem szóltam, csak mikor a kaput akarta nyitni, hogy ne álljon be, mert megyünk szülni! Este 8 körül volt, már kb. 5 percesek fájásokkkal!Felhívtam a Katit, hogy mi van,mondta még várjunk!!
Aztán fél 11-11 felé megint hívtam!!!Megbeszéltük,hogy a kórházba talizunk!23.50-re értünk a kórházba, egyszerre a Katival!Felmentünk az osztályra, Vida doki volt az ügyeletes,szóltak neki,addig Katival kitöltöttük a papírokat!Megvizsgált dokibá és azt mondta,hoyg bő 1 újnyi!Szabó doki ezzel még hazaküldene!!Utána telefon anyunak, barátnőimnek sms,hogy szülök!Majd bevonultunk a szülőszobára, középsőbe!!!Bálint kapott egy matracot és pedig felfeküdtem az ágyra!!Kati megvizsgált,ctg, aztán pihi!nekem folyamatosan ment a hasam!
Aztán kiestek időszakok,mert reggel 6 óta fenn voltam és már előtte sem aludtam valami sokat!Arra emléxem,hogy a délutáni szőlőt kihánytam!Aztán Kati maszírozta a derekamat,mert igazából nekem az fájt iszonyatosan!Majd hajnali 5 körül jöttek szülőszobát és folyosót takarítani!!Addig sétáltunk a folyosón és beszélgettünk Katival!Majd hipp-hopp reggel fél 8-lett, amikor is megjelent a dokim!Megvizsgált, majd közölte, hogy akkor burkot repeszt!!!Megvárta míg elfolyt,azt mondta, minden okés vele, tiszta!Majd elment!Ekkor már benn volt a kórházba anyum és öcsikém!!Bálint kiment öcsémhez és bejött anyu!Annyira fura volt,de közbe iszonyatosan megnyugtatott, hogy ő ott volt velem!Aztán olyan hírtelen jöttek az erős fájdalmak,hogy nem engedtem Bálintnak,hogy bejöjjön!!!Közbe Kati is megvizsgált, teljesen ki voltam tágulva,de a gyerek csak nem akart lejjebb jönni!!! Közbe az orvos jött elég gyakran!5fájás jobb oldalon-5 fájás baloldalon!azt sem tudtam mi a balésmi a jobb,sőt számolni sem tudtam!!!Ez már 8-8.30 körül volt! Kati közbe nézte Balázs szívhangját ,elsápadt aztán kiment!(anyutól tudom)70 alá esett a szívhangja……Jött a doki azonnal és Kati is!Közölte a doki,nem várhatunk tovább azonnal a műtő!!!Kati elkezte a kanült beszúrni,közbe vérvétel, 3 perces toló fájásaim voltak,jöttek EKG-zni 2 fájásközött+ aláírni az,hogy beleegyezek epidurálásba!!!
Aztán jött a műtősfiú, felkapott átvitt a műtőbe!!!Ott mindenki sajnált és próbáltak beszélgetni velem!!!Mondták szóljak,ha jön fájás és ha vége van a fájásnak,mert akkor beszúrják!!!Csak annyira emléxem,hogy úristen milyen ödémás a háta!szóltam,hogy fájás +mikor van vége és rögtön szúrtak!!!!Én hipp-hopp már semmit nem éreztem,csak hogy megfagyok!!!!!!!!Remegtem!!!!Aztán rámkötöttek mindent amit kellett,(EKG, stb) aztán elkezdték a műtétet!!Néha bele-bele aludtam!Majd kivették minit,megmutatták és elvitték!!!!!Majd kb 20 percmúlva visszahozták!Addig velem „szöszmöszöltek”.Adtam Balinak egy puszit aztán elvitték!!!Majd nemsokára kitoltak a műtőből!!!!Megláttam anyut és csak annyit mondtam,hogy olyan jót aludtam!!!(furán néztek rám,mert nem tudták mit csináltak bennt velem)Ja mert azt mondták,ha nem sikerül beszúrni az érzéstelenítőt elaltatnak!!!
Aztán betoltak a szobába!
Fú ez hosszú lett,bocs.......
emano/Andi