A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Heni, elég gáz ez az össznépi jajjjjjj... Szegények. :shock: Mielőbbi jobbulást, és te nagyon vigyázz magadra. Mi sem oltattuk be Benét rota ellen, de nem láttam értelmét. Mert ha nem rota, lehet akármilyen más vírus, rossz esetben szalmonella, szóval gáz, na de mindegy. A SINLAC rizs-és szentjánoskenyérfamag alapú pép, vagyis azt lehet belőle csinálni. Nagyon fini, gyerkők imádják. Bene ezt vacsizik. Receptre lehet csak kapni.

Voltunk szülőknél. 31 óra alatt megjártuk Miskolcot és Nyházát. Kimerítő volt és RÉMES. De túlvagyunk rajta. :wink: Benénknek nemcsak a 4-5-6-7. foga bújt ki az elmúlt pár napban, de jön további 2. :shock:

Remélem, mindenki jól és vidáman, és javulósabban.
vbea

Heni, jobbulást nektek!!!

Borsa, mi a Vízipókba járunk, Csillaghegyre, Mattesz Csilla nénihez, aki Magyarországon elsőként tartott bébiúszást 25 éve! imádom őt, de tényleg (meg persze Danca is!)

Eni, ejha, jó sok fog!!!!! kitartást, gondolom éjszakák olyanok is!

És egy fontos hír: AUCHANBAN LEÁRAZTAK PÁR FP TERMÉKET, maláttam az újságban: többek között zenélő dob le van árazva 3500re, ami nagyon jó ár (én "nagyon" olcsón vettem 4500ért a játsszvelem-től).

KépKép
barimami

Sziasztok!
Sajnos nekünk nem volt túl jó éjstakánk :? remélem ma több álommanó jár felénk :D
Barbi
Ti ma jobban viseltétek a napot?

Cukipofa
Imre utca nincs messze, de mi picit közelebb lakunk az Örshöz, de ugyanazon az oldalon a családi házas részen.

Borsa
Igen, gondoltam, hogy ez lesz a víz kiszívja Őket. Mi honap a nagy fürdőkádban pancsizunk majd. :D
Ma is hosszú és szép alvást!

Cancan
Nagyon sajnálom szörnyű lehet! Gyógyuljatok meg mihamarabb, hogy kipihenhesd ezt az egészet!

Emano
5 egész óra, hmmm :D lesz ez még több is!!!

Nálunk ma egész nap látogatók hada, egy pillanat nyugtom sem volt, most viszont majd leragad a szemem...

Veronikusz
Szégyen gyalázat, de nekem semmire sem marad energiám estére... :(
Szép estét! :D
Ki tudtad ma használni az autót?

Hanna

Kép
hanna09

Hanna!
tegnap úgy kitakarítottam a lakást, hogy remegett kezem lábam a fáradtságtól :oops: de olyan de olyan jó érzés volt tiszta lakásban lenni. :D :D Férjem délben hazajött, elvitte a lányokat sétálni egy fél órára, hogy gyorsabban menjen a takarítás. :D Kis rendeske. :lol: Jutalmúl még egy csomó fincsi sütit is hoztak. Szóval nem voltam sehol. Főzőcskéztem, hajat mostam, körmöt lakkoztam (kb 3 év után először) :D :D :D De talán ma összejön. :wink: :wink: :wink: Ja! :P este még a férjemet is elkaptam :lol: :lol: :lol: :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

(Nem olvasok, csak beugrottam)

ENI, BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!

Kép

Kép

Kép
memme

Memme!
Melindának boldog 1+1+1+1-et!!!! :lol: :lol: :lol:
FÚÚÚÚÚ! és te hamarosan szülsz!!!!!! :o :o :o

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Nekünk pocsék éjszakánk volt, valami lehetett a levegőben mert óránként felsírt a kisasszony... Most kómázom, de valahogy kihúzom estig.

Barbi!
Mi egy István nevezetű pasihoz járunk nagyon szimpi, barátkozik a babákkal és megdícséri az ügyes Mamikat is :D
Én fürcsiző játékot fogok venni karira a Fischer Price-tól mert nekünk mindenünk a víz! Kószi a tippet!

Hanna!
Hogy tetszett Áronnak a nagyfiús pancsi?

Veronikusz!
Micsoda kikapcsolódás! :D

Eni!
Bene hogy viseli a fogacskákat? Nem viselik meg?

Mindenkinek szép napot. Remélem ma már többen leszünk!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Eni! és Durca (ha még olvasol néha minket)!

Nagyon boldog születésnapot kívánunk!!!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Memme és Kriszta! Nagyon köszönöm. :D

Melindának BOLDOG BOLDOG 1+1+1-et. :lol:
vbea

Sziasztok!

Heni! Nagyon sajnálom, hogy így elkaptátok ezt a borzalmat. Remélem, most már mindenki jobban és te is megúszod!

Mi tegnap Szlvásváradra mentünk, de csak du négyre értünk oda, mert közben megálltunk enni, és különben is a hegyen át mentünk, mondván, arra szebb. (ez igaz is! Gyönyörő a Mátra!)
Viszont így 5-re sem értünk fel a vízeséshez, és korom sötét lett... Bene meg végig aludta az autóutat, és amikor kiszálltunk, eléggé rosszkedvű volt...

Hazafele persze autópályán 2 órát tartott az út :)

Vannak új neveink:
Fiú: Bátor-Dömötör, vagy Dénes-Boldizsár
LÁny: Zoé Bíborka, Villő Janka, vagy Villő Emőke...
tudom, kicsit túl különlegesek :oops:

mtunde

Lányok,
nyugtassatok meg, hogy ez a "kismama hajhullás" csak átmeneti... Nem vagyok meggyőződve, hogy ha ez még sokáig tart, marad valami a fejemen... :(
Arról nem is beszélve, hogy világ életemben szőke voltam, most a terhesség+szoptatás alatt barna csíkokkal kissé átalakultam és most olyan mint ha lakna még valaki itt rajtam kívül... :? Minden csupa haj... és ráadásul barna... :D :D :D
Van valami szer ami ezen segíttett valakinek?

Cancan Remélem, mára már jobban vagytok!!
Egyébként a kórházzal minden rendben volt? Legalább rossz élményetek nincs, remélem!?
Én is mostanában gondolkodtam el ezen a ROTA oltáson... Te most biztosan "járatos" lettél a témában, miket hallottál róla??

Borsa mivel neked is van tapasztalatod, szerinted?
Édesek az uszis képek!
Gyuzso Micu is nagggyon cuki!!

Egyébként az uszis bácsitok Kalovits István. Ő találta ki ezt a módszert. Én az Almási térre hordtam hozzá babát még évekkel ezelőtt és tényleg nagggyon jóóóó!
Mi is jövünk a jövő hónaptól!
Van már fűtés az öltözőben? Vagy lent öltöztök?
Mikor kismamaúszni jártam, majd odafagytam... :?

Kép
vkbrigi

Brigi, ez átmeneti, a hajhullás, kb 2 hónap, és maradni fog valami a fejeden :) Nekem pl terhesség alatt abszolút nem hullik a hajam, az hullik ki utána... Én nem szedtem semmit, és elmúlt. Nem hiszem, hogy ezt meg lehetne állítani, ez hormonális. De hátha a lányok megcáfolnak.

mtunde

Tünde ! Ne mlány a pocilakó??? :roll: Vagy biztos, ami biztos?

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!
nos! voltam kicsit kirándulni a lányokkal. Mivel ősemimmel nem sikerült beszélnem (Visegrádon pihentek most pár napig) így végül Vácon kötöttünk ki. Úgyis el akartam menni a nagymamám és az ő hugának a sírjához. Nagyon jó volt kocsikázni és a lányok is jól elvoltak, csak Szof ájult el 20 perc után, úgyhogy most megy a kínlódás, hogy alvás legyen VÉGRE!!! Katával sétáltunk a temetőben, míg Szofi aludt, majd mivel a pesti alsó rkp. le volt zárva, Apucinál kötöttünk ki az irodában. Együtt jöttünk haza. Alig várom hogy végre elaludjanak és Szofira ráhúzzam a hálózsákot. Már olyan álmos vagyok. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Tünde:
mindegyik nagyon jó, de nekem a
Dénes Boldizsár és Zoé Bíborka jön be a LEGJOBBAN. :D

Borsa, Gyuzso!
nem is mondtam, hogy hazafele a 2-esen jöttünk így Dunakeszin, Gödön át. Jól tudom hogy ott laktok?! Gondoltam ám rátok! Nem csuklottatok???? :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz: nekem is ez a 2 a kedvencem, és igen Kriszta, fő a biztonság. Benét is végig lánynak hittem, igaz, csak a 12 heetzs uh-on mondtak nemet (mint kiderült, akkor nem is kellene még, mert elég nagy a tévesztés lehetősége), és csak fiú lett :)

mtunde

Halihó! Visszatértünk!! Örülünk neki, szeretem a ház-gyerek-macska-édesapa-rántotta-friss meleg kenyér kombinációt!!!!

Memme,
hihetetlen, Veletek nem számoltam, hogy hamarabb kelhettek, mint mi Hannáékkal :lol: :lol:
melinda nagyon cuki!! Boldog 1+1+1+1-et!!

Paklincs,
mi Káposztásra járunk fodrászhoz, de elvileg az Arany J. utcában van egy komplett szépségszalon masszőrrel (arra fáj a fogam, de nagggyon!!). Zsuzsi a védőnő vagy a fiatalabb lány?

Hanna,
http://www.babauszas.hu
Itt úszunk mi :lol:

Mi ugye nem voltunk itthon, így most Enivel és Steffivel versenyeznénk a ki hányszor kelt éjszaka versenyben :lol: :lol:
Simán sírás nélkül értünk haza, Mica egy hős!!!

Borsa,
szerintem kedden az orvosnál összeszedtünk valamit, mert ugye pucin kell kint várni, hogy bejussunk a doki nénihez.. Dühös is vagyok miatta!! Most kicsit köhög, persze folyamatosan teázunk-cebion.. Köhögünk..

Veronikusz,
1 nap bölcsi miatt nehogy már rossz érzésed legyen!! Esetleg 1 takarítónénid lehetne még, aki hetente 1x helyetted kisikálja a lakást.. :lol: Hmm??? :lol:

Heni,
jobbulást Nektek!! kiderült, hogy Rota volt??

Valentina,
ne foglalkozz a hülye szomszédoddal!!! Micsoda rosszindulat.. :twisted:

Eni,
boldog szülinapot kívánunk!!
Ez a te napod!!! Este lesz egy kis apás nyugi? :lol:

Steffi,
Martinnak újabb boldog boldog hófordulót!!

Brigi,
igen, átmeneti!!
Nekem 6 hetes körül kezdett hullani, csomókban, mostmár szolíd :lol: , dwe persze jól levágattam, mint Zsófi! :lol:

Kriszta,
ügyi cipővásárló vagy!! :lol:

Zsófi,
sok lelkierőt a költözéshez!! Biztos jó lesz Nektek a nagyobb kucokban!!

Emano,
gratula az 5 óra alváshoz!! Én a Jézuskától kérem majd, hátha jövőre sikerül.. :lol: :lol:

Miklós 71 cm, 8,6 kg, ezért tűnik nagynak az uszis fotókon.. :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Tünde,
jók a nevek!! :lol:

Veronikusz,
aranyos vagy!! :lol: Orsi Dunakeszin, mi Őrbottyán citiben lakunk :lol:, Manóka lakik Gödön :lol:
Örülök, hogy jól sikerült a kiruccanás Vácra!! Meg hogy Apa is hazament Veletek!

KépKép
Kép
gyuzso

Gyuzso!
hát! jó lenne egy takesz, de .... mikor Szofi nagyon pici volt, volt is egy pár hétig, de szinte 100% hogy ő lovasította meg Kata téli hálózsákját, ami helyett már vettem is egy másikat. Milyen különös, hogy olyan nagyont vettem ami 4-5 évesnek is jó még, neki meg pont van egy 4 éves gyereke. Arról nem is beszéljünk hogy hetekig nem jött és nem is szólt, majd üzentem neki, hogy ha ÍGY, akkor küldja vissza a lakáskulcsunkat. Ezek útán kicsit bizalmatlan vagyok, pedig a tűzbe tette érte a kezét az, aki ajánlotta. A férjem munkahelyén is takarít. Szóval ..... :oops: :oops: :oops: Ha itthon vagyunk mikor takarít akkor a lányok őt se hagyját, mint ahogy engem se ... ha meg elmegyek akkor .... :oops: :oops: :oops:

Fúúú! milyen nagylegény már Micu!!! :D Csak így tovább!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Tünde!
Szerintem jók a különleges nevek, manapság már olyan sok tucat név van sokkal jobb ha másként hívják a babát mint az összes többit a játszótéren, nem?

Veronikusz!
Nem csuklottam csak Emma akkor tudom hogy miért :D Igen mi Dunakeszin lakunk, Gyuzsóék meg Örbottyánban.

Brigi!
Annyit tudok hogy a ROTA szemét egy vírus és ha lehet nem élném át újra, főleg nem babával. Ha lehet jobb ha kivédjük. Bár erről a szuriról még nem értekeztem a doktornővel. Mi a gyennyes agyhártyagyulladás elleni kapjuk majd ebben a hónapban.
Hajhullás: Ahogy Tünde írta nekem sem hullott a hajam amíg terhes voltam most meg már egy egész paróka kijöhetetett volna az elhullajtott szálakból... engem nem zavar annyira csak a férjemet :D
Ja és uszi: Mi Emmát lent öltöztetjük csak én öltöztem az öltözőben de olyan gyorsan mint a villám úgyhogy ilyen semmiségekkel mint hőfok nem volt időm foglalkozni.... oh ráérős kismama-idők merre vagytok? :D

Mi ma megyünk a közlekedési múzeumba a tesómékkal kiváncsi vagyok Emmának is tetszeni fog-e mert az uncsitesóknak biztos :D

Orsi

borsa

hazajött, de már el is ment Apuci. :oops:

Szofi altatását viszont feladtam. :oops: :cry: Most mesét néz. :oops: :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Gyuzsó!
Szia! Újra otthon? Ne már megint betegek vagytok?

Orsi

borsa

Igeeen.. Bár a vaskecskét megszereztük a szobánkba a Balcsin, de az egész házban nem volt fűtés éjszaka és a küszöbnél jött be a hideg, így hiába próbáltam meleget tartani.. :oops:
pedig vittem birkabundát, polár pizsirugit..

Anyós szerint tömöm a gyereket vagy hozamfokozót adok neki, amiért ekkora... :oops: Újabb ruhát örökölt meg a kis uncsitesó, megint kicsi méretet vett.. Bár tanult a múltkori 68-as méret után most egy 74-es feliratú 68-ast vett..
Jól megbeszéltük, ki szerint mitől nő a gyerek: szerintem az evéstől, szerinte az alvástól.. Szerintem Fekete Laci nagyon sokat aludhat.. :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Hát ha a gyerekek az alvástól nőnek akkor Emma biztos nem lenne 7,45 Kg.... :D
Zsuzsi!
Mi legyen holnap?

Orsi

borsa

Sziasztok!

Szörnyűűűűűű napunk van ma! :( :( :( :twisted: :twisted: :twisted:
Talán az idő, talán csak szimplán ilyen a hangulata. Szegénykém még hányt is ma :(
Alig várom, hogy este legyen...csak egy ágy... :roll:

Gyuzso
Milesz velünk 5 hónaposan hány kilósak leszünk?, most 5kg és már :D 68-as rucikat kellett tegnap elővennem!!!!

Borsa
Ma lesz a nagy pancsi...

Kép
hanna09

Sziasztok!

éN IS ITT....

Cancan!! jaj,ez szörnyűűűűűű.szegénykéim!!! jobbulást!
az építkezéssel kapcsolatban együttérzek nagyon :evil:
nálunk a melósok elmentek ugyan, de gond van bőven, elrontották a kémény burkolását, így azt is le kellett festeni, szóval-......van méreg bőven :evil: :evil: az elvégzett munka meg egy rakás.....
most a párom meg apósom fog lambériázni meg parkettázni. arra már nem hívunk iparost.
ja még asztalos jön a lépcsőt csinálni.
de remélem már más nem lesz, mert már nasgyon unom ezt a jövés menést a házban. Nem beszélve arról,hogy kimozdulni se tudtam sehova, mert ugye embereket nem lehetett magukra hagyni :evil: :evil:

Ancsa! merre vagy???írok mailt ...

Veronikusz! teljesen együttérzek veled!!!! a bölcsi teljesen érthető !! nem is tudom hogy bírtad idáig?segítség nélkül??
Nekem még csak 1 picim van, de vmikor nekem is gondot okoz pl. hogy fogorvoshoz hogy megyek???STB.
Nekem anyukámék nagy segítség.. ha itt vannak akkor tudom intézni az ügyes-bajos dolgaimat! meg igazából akkor lehet bevásárolni is!! :D gyerekkel nem eccerűűűűű :D
szóval le a kalappal előtted, és nem kövezünk meg a bölcsi miatt :D :D :D :D

Brigi!ía hajhullás átmeneti, nekem is nagyon hullott.
vakamilyen szirupot ittam, de nem jut eszembe a neve
vmi. Krautersblut? szirup(nem aKAROK HÜLYESÉGET ÍRNI)majd utána nézek mi volt a neve... na az használt nekem :D

nagyon jók az uszis képek/Borsa!Gyuzso!!!Cukik a gyerekek!!! :D

Memme!Tünde! hogy vagytok kismamák????

Kriszta!!már rég láttam képeket rólatok!!!

sajnos most sincs többre időm,mert vacsi idő van.. és kapom a szemrehányást,hogy éhesek én meg gépelek :D :D

Vica? Merci?Tiko?Manóka?
Vendég

Hanna!
ja Szegényke!!! Küldünk sok-sok gyógypuszit!!!! :oops: :oops: Te meg pihenj/aludj amint lehet!!! :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Gabi!
:D :D :D én fogorvoshoz Szofival mentem mikor Kata bölcsiben volt. Ő ott ült az autós babahordozóban és a doki csak őt leste. Tetszett neki, hogy egyedül hintáztatta maját Szofi. A doki bácsi annyira elalélt tőle, hogy az egyik fogat ingyért csinálta. :D :D :D mondta is, hogy 3 hónap múlva jöjjek vissza és hozzam a csajszit is. :lol: :lol: Ez volt kb 1 éve. :oops: :oops: :oops: Na majd ha vége lesz a beszoktatásnak. :oops: :oops:
neked meg kitartás a felújításhoz!!!! :(

Kép

Kép

Kép
veronikusz

sziasztok!
Eni!
Isten éltessen nagyon-nagyon sokáig!!! puszilunk!!!

azt hiszem az éjjel ki hányszor ébred versenyben egyértelműen miénk a nyerő hely, mert mi már 4 napja óránként azaz 12x kelünk!

zsu!
köszi a hófordulós köszöntést!!! drága vagy!

cukipofa!
az imre utcát én is tudom hol van, eggyel arréb a mátyásföld reptérnél kellett leszállni, mikor még otthon laktam! a szamóca fagyizót ismered?

fejfájósok?? én most egy újabb szert szedek: spedifen. ezt írta fel a doki, ha fáj a lábam, meg görcsökre így migrénre is jó. nekem bevált! azt hiszem recept nélkül is kapható!

hanna!
tuti az új autó!!! rákerestem a neten :D

tünde!
tényleg tök jók a nevek!

az úszó babyk nagyon drágák!!!!

szép estét mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi
Nagyon együtt érzek Veled szörnyű lehet... :(
Hidd el lesz ez még jobb!!!

Veronikusz
...és ha Katát is viszed lehet, hogy az összes fogad ingyen megcsinálja... :wink: :D

Kép
hanna09

hanna!
rendi vagy, de már megszoktam. 6kor már ugrás az ágyból 11körül beájul aztán 6kor már fürdés és jön az éjszakai műszak. majd 1x... de ez persze extrém eset, jönnek a fogai és tényleg nagyon kínozzák. végülis az is lehetne, hogy egész éjjel egy percet sem alszik

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Régen írtam már DE olvaslak benneteket!!

Minden kis és nagy betegnek jobbulást kívánunk!
Mi is nemrég gyógyultunk meg. Dorcsi kezdte a köhögést és folytattam apa meg befejezte :? Most már jól vagyunk, Dorcsi egyre szebben és tisztábban beszél, bár az elején nagyon el voltam keseredve mert minden szóra kitalált valami érthetetlen kifejezést. Anyukám 4 napja nem látta és ma voltak nálunk és csak lesett, hogy 4 nap alatt mennyi újat mond. Viszont még mindíg nagyon rosszul eszik, pedig egy hónapja kapja a Béres cseppet. Szerintetek mennyi idő múlva lesz valami pozitív változás az étvágyában? Lesz egyáltalán? De lehet, hogy csak vigyáz a vonalaira a kisasszony (ha már az anyukája nem :oops: :oops: .........)?!

Ez a kép is azt bizonyítja! Minden estés program fürdés előtt :D

Kép

Ja, és a "cipő-nemcipő otthonra" témához én annyit szólnék hozzá amennyit nekünk a dokinénink mondott, hogy a lakásban ha van rá mód zokniban legyen a baba, mert mezítláb teljesen más izmok fejlődnek-erősödnek a talpacskákon és a lábfejen (lábujjak!) mint a cipőben. Azaz egyértelműen a tudomásunkra hozta, hogy mezítláb tegye az első lépéseket a baba. (egyébként tök rendi dokinénink van :) )

Szép estét nektek!

Kép
tikó

Szerintetek mennyiért tudnám eladni a babakocsinkat? Dorcsi mindíg is utálta, úgyhogy tavasszal el szeretném passzolni. Még a telet megvárom mert mi elég sokat babakocsizunk még (egy másikkal amit viszont imád) és ehhez a PegPregohoz van bundazsákunk és ha nagyon hideg lesza télen akkor még beleerőszakolom valahogy a kisasszonyt.

Kép

Kép
tikó

Tilkó!
Hogy mikor változik meg az evése? Nincsenek jó híreim.. :roll:
Béres csepp nálunk nem használt semmit. Most B vtamin van, másnaponta egy negyed. Hát... Szerintem akkor eszik a kisasszony, amikor neki úgy tetszik. :) De már vannak kedvencei, meg szerintem a bölcsi is nagyon sokat segített. Hát: kitartást, és sok türelmet (nekem abból néha nincs sok :oops: )

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Tikó!
nekem egy anyuka azt modta, hogy azóta van a kisfiának jó étvágya, mióta elhagyták a cumit. :shock: :shock: :shock: Hát én nem tudom, de tény, hogy előtte nem evett semmit a bölcsiben, most meg szinte mindent.
Béres! szerintem már meg kellett volna jöjjön az étvágya. :oops: :oops: :oops: De nyugi! a képen egyáltalán nem néz ki csont és bőrnek. Kata nekem sokkal de sokkal vékonyabb. Törődj bele, hogy ilyen szerencsés alkat. Pár év múlva örülni fogsz neki. :D Nagyon csinos a nagylány és látszik hogy életvidám! ez a fő! :D

Hanna!
félek ha most a két lánnyal mennék akkor atomtámadás lenne a végén. A helyreállítási költségéeket meg már nem győznénk fizetni. :D

ma beszoktatáson leszünk 9-12-ig Szofival, majd 5-re megyek Neis-Vac oltásra mind a két lánnyal. :oops: :oops: :oops:

szép napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Steffi,
Te nyerted! Bár a Balatonon mi is nagyon rosszul alszunk, de itthon mindig javul a helyzet :lol:
remélem tudsz picit pihizni napközben!!!

Veronikusz,
fogorvosos sztori :lol: :lol:

Hanna,
remélem ma már jobbak vagytok!! ha kellenek gyorsan kinőhető rucik, pont tele van a gardrób vele :lol:

Cukipofa/Kati!
Boldog szülinapot!!

Gabi,
kitartás!! Remélem karácsonyra már csittifitti lesz a lakás!!

Tikó,
szerintem sem vékony Dorina! ű

Borsa,
hogy van Gííííííííí kisasszony ma reggel?

Mi 6.21.-kor keltünk, Mica már motyogott mellettem, mire ki bírtam nyitni a szemeim :lol: Javul a köhögése, nem megyünk orvosközelbe csak december elején, addig remélem betegségmentesek leszünk!

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

Most, hogy vége az őszi szünetnek, és Áki suliban, Ádám meg bealudt, gondoltam végre szóhoz juthatok kicsit. :-)

Eni és Durca, nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok! Éljetek békében és boldogságban!Durca, ha olvasol még minket, gyere egy-egy mondatra, írd le kérlek, hogy vagytok, olyan sokat gondolok Rátok!!!

Építkezés, felújítás: átérzéssel olvasom amit írtok, kitartás, hamarosan vége lesz, bár mindig akad valami munka a ház körül. Mi akkor kezdtük az építkezést, amikor Ákos már útban volt. Hát, vannak élményeim, az biztos, hogy jó szakembert találni iszonyatosan nehéz. :-(

Tiko, Ákos most 7 évesen 23 kg. Alig eszik, ha tehetné, állandóan az édességet nyomná befele. Most már túl vagyok azon, hogy aggódjak miatta, hiszen nagyon erős, látszanak az izmai, focizni jár, simán fut velünk 5-6 km-t, úszik 2-3 hosszt egyhuzamban, folyamatosan mozogna. Szombaton futottak Apával egy Margitsziget kört (5,3km), majd mentünk a Pilisbe kiránduli, 14 km-t hegynek fel és le... Ő pedig csak rohangált-rohangált. Tehát addig, amíg vidám, mozog sokat, sztem ne aggódj, Dorinának ennyi a fogyasztása. Biztos nagyon csinos csajszi lesz belőle. :-)

Hanna, egy idézet jutott eszembe amikor a tesó projektről írtál... (Antigone):
Ha férjem elhal, másik férjet nyerhetek;
ha magzatom vész, új férj adhat új magot;
de hogyha sírba költözött apám-anyám:
testvérem újra nem születhet már soha.

Mi 4-en vagyunk tesók, és nagyon jó, amikor szüleinknek együtt tudunk meglepetéseket okozni, amikor ünnepeken összejön a család, amikor látom édesanyámon a boldogságot, hogy mennyire örülnek neki az unokái, s amikor bármi problémám van felhívhatom a tesóimat, vagy ők engem, és segíthetjük egymást bármilyen bánat, vagy öröm ér bennünket...
A pénz, illetve, hogy megpróbáljatok Áronnak mindent megvenni fontos, de egy játszótársat és egy testvért nem pótolhat. Nekünk nem voltak állandóan márkás cuccaink, láttam, hogy szüleim esetleg még nélkülöznek is, hogy nekünk több jusson, de rengeteg olyan élményem van, hogy a testvéreimmel vagyunk, kirándulunk, együtt vagyunk. Sztem ez nagyon fontos.
Nem szeretnék okoskodni, bocs, de a nagycsalád híve vagyok (ez gondolom látszik. :-))

Mi megvagyunk, ezerrel küzdünk a tejcsivel, lassan hízik csak Ádám, de a jövő héten fél éves lesz, s akkor kapja az első szilárd ételt. Eddig még semmi mást nem kapott, csak tejcsit. Már várom az első evészetét. :-)
Ákosom csütörtökön bekapta az egynapos hányásos vírust, de szerencsére egyszer látogatta meg a wc-t, s egy napos diéta után már semmi baja nem volt. Ádám úgy néz ki megúszta...

Tünde, Memme annyira megdöbbenek mindig amikor a vonalzóitokat látom! Hiszen nemsokára bővülünk! Olyan jó, szinte már annyira izgulok értetek, mintha régi barátok volnánk! :-) Tegyetek fel pocis fotót lécccciii! :-)

A babás képeket olyan jó nézegetni, van, hogy csak annyira tudok feljönni, hogy azokat végignézem, s már látom is, ki hol tart a növekedésben. :-) (A kortársainkon meg jól elcsodálkozom mindig, mennyire gyorsan nőnek :-)) Tegyetek bátran, soha nem elég belőlük. :-)

No, dolgozom kicsit, amíg Ádi alszik! Szép napot!

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Bocs, hogy nagyon hosszú voltam! :oops: :oops: :oops:

Most látom, hogy pénteken lesz 1 éve, hogy csatlakoztam. :D
Jó veletek! :oops:

hali

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Veronikusz
Sajnos nem sok pihenés jut, mert napközben Aron keveset alszik és most már nagyon igényli foglalkozás.. :D
De ma jobb napunk van :D
Nekem is kellene nagytakarítanom, pl. ablakpucolás, de 50%-a ablak a lakásnak 1 nap mire befejezem :?
Mi is ma kapunk oltást, nemsokára jön a doki néni :D

Gyuzso
Mondtam, hogy összebeszéltek a fiúk, mi is fél 7-kor keltünk :D
Kb fél órát nézte és nevetgélt a zenélő plush forgókára az ágya felett, nagyon édes ilyenkor :D igazi babakacaj :D
Már a szemét is dörzsöli, ha álmos :D
Most éppen hálózsákot kell vennünk, mert eddig nem használtunk, de nagyon rugdalódzik a drága és lerúgja a takarót

Valaki írta a hajhullást, nekünk most együtt hullik a hajunk babócával, csak neki ugyanakkor nől is :D

Hétvégén nálunk is voltak a nagyszülők és após ismét ellátott egy pár jótanáccsal :?
annyira kiidegel+ állandóan fújkálja Aron arcát ha sír, mert szerinte akkor egy pillanatra abbahagyja a gyerek, de szegénykém csak mindíg félrenyel és fuldoklik :twisted:
mMár szóltam neki, de nem ér semmit. :twisted: Azt hiszem, következő alkalommal megoldom a hova menjünk karácsonykor kérdést, ha párom nem beszéli meg vele....
Biztosan az én hibám, de idegesít amiket csinál melette még okoskodik is :twisted: közben pedig gőze sincs a gyerekekről...

Kép
hanna09

Cukipofa, neked is nagyon sok boldogságot!!!!! :D
(Köszi Gyuzsó, hogy súgtál! :D )

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!
Steffi beszállunk a versenybe az óránkénti keléssel. Nem tudom mi van de 2 napja óránként felsír, aztán hamar visszaalszik, de olyan fájdalmas sírása van. Fogat vagy ínyduzzanatot nem látok :( Remélem hamar helyre jövünk. Most beájult.

Kati!
Boldog szülinapot neked! (Anyukámnak is ma lenne a szülinapja és őt is Katinak hívták...)

Gyuzsó!
Nagyon várunk benneteket!

Steffi!
Remélem jobban telt a mai éjszakátok!

Vali!
Jó hogy jöttél, leírod hogyan csinálod a hozzátáplálást, neked már van ebben tapasztalatod! Aranyos az avarkép!

Hanna!
Ne idegeskedj bár tudom ez nehéz, de minden családban van sajnos ilyen ahogyan olvasom. Próbáld meg rávenni a férjedet hogy beszéljen a papájával talán úgy megérti hogy nem jó ez Áronnak.

Tikó!
Nagyon édes Dorka a képen, és én is ahhoz csatlakozom hogy közösségben jobban fog enni! Nekem rengeteg rosszevő gyerekem volt az oviban és érdekes mód ha leültünk együtt a kisasztalhoz ebédelni, minden elfogyott a tányérról, mert nehogy már csak ő ne bírja megenni ezt a nagy adagot :D

Orsi

borsa

Borsa, az az igazság, hogy Ákosnál már nem emlékszem, hogy kezdtem a hozzátáplálást. :oops: Halvány emlékeim szerint egyszererre csak egy dolgot adtam, de mindent turmixolva ugye. Sztem hamar elkezdett velünk enni, ill úgy, hogy pl. levesből kapott zöldséget... Az tuti kiesett, hogy mikor, miből, mennyit adtam neki. :oops:
Kép - köszi! Kár, h a pici felbontás miatt nem éles... :?

El is kértem reggel Tündétől a hozzátápis táblázatot. :)

Vasárnap kezdünk Ádámmal (lássa Apa is, mit szól hozzá a pici), sztem almát kap majd. Ha gondolod, majd megírom mikor, mivel próbálkozunk. :-)

Sajnálom az éjszakáitokat. Gyuzso, Steffi, Hanna, nektek is, ill. mindenkinek... :-( Valahogy Ádám sem volt most toppon, Ő, aki 20-7-ig alszik, most 3-kor és 5-kor ébredt. Utána már nem aludt, bezzeg most... :-)

Ja, azt nem is mondtam, hogy kb. 3 hete Ádám hazaköltözött a birodalmába. :D Nagyon jól bírta, sztem örült is, mivel Apa még egy medvét is lepipálna horkolásban. :lol:

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

ENI!!!! Boldog szülinapot kívánunk Neked Dancával!!!

Durca, téged is Isten éltessen sokáig!!!

Minden elismerésem az anyuciknak, akik éjjelente kelnek a babókhoz, nálunk Dani nagyon rendesen viselkedik éjjel egy ideje, sose kel, max. nagyon ritkán egyszer, szóval igazán szerencsém van vele!! és már van 4 fogunk!!! (kettő lent, kettő fent) plusz most már fél 8-8 körül rakjuk le 3 napja és így is csak fél8-8kor kel, szóval rendes a gyerek, na...

Steffi, bevált a babakocsi? vagy még el se mentél érte? lemaradtam... :oops: Nálunk nagyon, Dani szeret benne aludni is, nézelődni is szerencsére!

Tikó, Dorcsi nagyon édes a mérleges képen! :)

Vali, nagyon ügyes vagy, h ilyen következetesen csak tejcsit adtál Ádámnak 6 hónapos koráig, minden elismerésem!!!

Lányok, nekem a gyerekdoki azt mondta, h oké, most utoljára írt fel HA-t, 1 éves kor után már sima tápszer jár, aztán ha esetleg megint jönne ekcéma, akkor majd meglátjuk :shock: :shock: ez normális dolgo? mármint én naivan azt hittem, h akkor most már HA lesz, ameddig van a tápszer, aztán 1,5 éves kora körül már úgyse kell...ez nálatok hogy volt?? (daninak ugye sima tejpépet adtam 7 hónapos kora körül és akkor ekcémás lett, valszeg attól, bár mondjuk ez sose lett bebizonyítva, plusz akkor kipróbáltunk egy gabi fürdetőt is, lehet, h attól volt :? ) no mind1, előre is köszi, ha leírjátok, h nálatok ez hogy működik...

Ja, és még pár fotó, Apukám csinált két elég jó képet Daniról:
Kép gyerekszekrény
Kép

KépKép
barimami

Babi, a 2. kép nagyon el lett kapva! Szuperek! Gratu a Papának!

Kép
Kép
Kép
v30

Barbi!

tényleg profi fotós a nagypapi!!! Szuper a két kép!

HA táp: nekünk végig a HA-st írta fel a doki néni. Soha nem is akart mást. Illetve BEBÁ-t akart és nem HUMÁNÁT, de aztán mindig meggyőztem, hogy attól iszonyat székrekedése van a gyereknek. De ebből se volt probléma.

Éjjeli kelés: én itt mindig annyit panaszkodom, hogy már nem is mondom, de mi minden éjjel 4-5-6-szor minimum kelünk. Általában ebből 2x kaja miatt, a többi alkalommal meg a fogacskája miatt felsír. Múlt éjjel pl. mind a kettő rosszat álmodott. Volt hogy benéztem és Kata ült az ágyában. De hamar visszaaludtak most. Szofi mikor rosszat álmodott átvittem a mi ágyunkba és már húta is a lóbőrt. Mi meg szokás szerint hurcolkodtunk kis a kb 60cm széles kanapéra. :D

Borsa!

te milyen rég vesztetted el a mamád??? - ha nem haragszol meg a kérdésért!!!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

sziasztok,
4 nap alatt mi is az országot jártuk. sokfelé vannak rokonok.

SZülinaposoknak boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

képzeljétek MIkolt felhúzza magát lábra és imádja ezt, meg azt, hogy végre kétlábon állhat.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Az én kisfiam egy hős! :D
Itt volt a doktor néni és a védőnő a szuri miatt és Áron fantasztikusan jól viselkedett.
Nem sírt a tűszúrásig, de ott is csak addig amíg fel nem vettem.
Odabújt hozzám, úgy szorította a kis kezével a nyakam, hogy majdnem megfulladtam, majd vett egy nagy levegőt és mintha elvágták volna a sírást. :D
De nem engedett és remegett is szegénykém, de hamar megnyugodott. Mikor elmentek még mosolygott is egy haloványat :D
Meg is dicsérte a doktor néni :D :D :D

Barbi
Irigy irigy az alvás miatt... :D :D :D

Veronikusz
Jó kis csapat a nem alvósok tábora :D :wink:

A borogatáson kívűl csináltatok még valamit az oltás után?

Hanna

Kép
hanna09

Manóka, Mikoltnak gratula, külön a 9 hónaphoz (is)! Nagyon ügyike... :wink:

Mindenkinek köszönöm a szülnapos köszöntést. Tudjátok, az egészben nem én vagyok a fontos, hanem, hogy együtt vagyunk, hárman, jövőre remélem négyen. :D Egyébként egy Michael bublé cd-t könyörögtem ki magamnak, eszméletlen! :!:

Barbi, Danca nagyon jópofi a képeken, ügyes apud van! :wink: Mi most adtunk banánt Beninek először, vagyis egy hete kapogat ilyen vagy olyan formában, minimálisan pöttyös, de ennyi belefér. Szerintem jól gondolod, a tejpép sanszosabb, mint a gabi. Bár ki tudja.

Martinnak is boldog hófordulót!

Vali, de jó tényleg, hogy jöttél. Szívemből szóltál, amikor a tesókról beszéltél. Pedig vannak problémáink egymással (most is vannak aktuális nehézségek), de rengeteg rengeteg emléket gyártottunk együtt, és nagyon szeretjük egymást. Ezt kettővel több baba, mittomén, nem pótolta volna. Drukk megy Ádámnak a kajcsihoz... :D

Kati, neked is boldog szülinapot! Nahát...

Tegnap estétől 8 fogunk van. :shock: :shock: :shock: Éjszakát nem részletezem. :cry: :cry: :cry:
vbea

Eni, nahát, ennyi fog?? :shock: :shock: ez magyarázza az éjszakákat :(
Ráadásul pont mielőtt kijött volna az ekcéma, azelőtt 2 nappal voltun ka Rómain és a gyerekmedencébe is belelógattuk kicsit...hát, nem tudom, remélem, h a strand vagy a gabi a lúdas és akkor jöhet a sima tejpép...ti a banánra voltatok allergiásak?

Hanna, kisfiad tényleg hős! :D Mi éjszakára mindig adtunk oltás után fél kúpot, akkor is, ha nem volt lázas, mivel egyszer nem adtunk és kb 10x keltett Dani, szóval tanultunk a dologból...mondjuk ő az elsőnél belázasodott és midnig nyugtalan volt nagyon utána.

Veronikusz, sejtettem, h az a normális! Még gondolkodom rajta, lehet, h fel fogok íratni egy barátnőmmel magunknak HA-s tejpépet, meg tápszert...egyébként meddig kell tápszert adni? mi már jó ideje csak reggel, meg este adjuk...

Vali, köszi, átadom! :wink:

KépKép
barimami

Sziasztok Lányok!

Naaaagyon köszönöm a köszöntéseket nagyon rendik és figyelmesek vagytok :D

Vbea!
Na most akkor Te nem Bea vagy????? Mert én azt hittem...
Neked is ma van a szülinapod????? Sok-sok-sok boldogságot...

Borsa!
Emma mit is mondtál hány kiló???? 7 és fél??????
Dani még 7 sincs...nagyon le vagyunk maradva :(
Mi lesz ha nem duplázzuk meg időben a születési súlyunkat???????
November végére 7200nak kell lennie minimum :?
Nagyon sajnálom, hogy elveszítetted az Anyukádat, biztos nem könnyű...főleg ilyenkor :cry:

Vali!
Olyan jó, hogy jöttél...képeket nem kaphatunk?????? :lol:

Ma volt nálunk a védőnéni és megkérdezte, hogy Dani mennyit hízott az utolsó mérésnél...
Mondom nem sokat alig 150 gr-ot...
Erre megkérdezte, hogy nem javasoltak-e nekünk tápszert?????
Hát gondoltam magamban ez is jó marketinget csinál a tápoknak...
Mostmár csak kihúzom valahogy ezt a pár hetet a 6. hónapig...
Aztán belecsapunk a levesbe :D

Ja és képzeljétek...
Férjem ma reggel elment dolgozni szokásos időben és másfél óra múlva hazajött egy nagy csokor virággal és egy nap szabival :D
Ma négyesben voltunk és játszottunk a gyerkőcökkel :D

Szép estét mindenkinek....

Kép

Kép
cukipofa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: