A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Katóc!!!
Már többször is akartam kérdezni,hogy nincs véletlenül az életkorod elírva a táblicskuba???
Ne haragudj,hogy így megkédezem,de Nem hiszem,hogy 39 lennél!
Én max.33at mondanék!!!
hanyatka

Lányok! Melyik kedvesség a B.Ági???

Jó éjt nektek!!!
hanyatka

Hanyatka!
Te sem feküdtél le túl korán... :D
B.Ági, aki a műtőben a jobb kéz elsődlegesen, nem az az Ági (szintén rendes nőci:-), aki a pultnál van és Apánknak asszisztál a rendelőjében.

Szép napot MINDENKINEK!!!!!!!
bodza2005

EZT LÁTTAM MEG MOST A NETEN :D :D :D

"Elég extrém diétát követ Jennifer Aniston. Nagyon eltér a "normál" étrendünktől, de egészséges. Az ősemberdiéta a friss, nyers, természetes élelmiszerek fogyasztásával életerővel tölt fel."

FOLYTATÁS:
http://nana.hu/index.php?apps=cikk&cikk=30949&p=2

:lol: :lol: :roll: :lol: :shock: :lol: :lol:
bodza2005

EZT LÁTTAM MEG MOST A NETEN :D :D :D

"Elég extrém diétát követ Jennifer Aniston. Nagyon eltér a "normál" étrendünktől, de egészséges. Az ősemberdiéta a friss, nyers, természetes élelmiszerek fogyasztásával életerővel tölt fel."

FOLYTATÁS:
http://nana.hu/index.php?apps=cikk&cikk=30949&p=2
:lol: :lol: :roll: :lol: :shock: :lol: :lol:
bodza2005

http://nana.hu/index.php?apps=cikk&cikk=30949&p=1

Itt kezdődött a cikk!

Bocsi, hogy 2x ment...
bodza2005

Nem baj, hogy még küldök érdekességet? :? :? :? :?

http://meh.communio.hu/mv920101.htm
bodza2005

Természetesen az előzőt nem az abortusz téma miatt küldtem, hanem, hogy már ilyen pár napos embrió-korban is mi minden történik.
Anyira tökéletesen "ki van találva" az egész szervezet!

Még egyet küldök, ígérem, ma az utolsót :D
(Nem engedte word dokuként csatolni, csak másolni tudtam, bocsika, ha kissé sok helyet foglal.)

A méhen belüli fejlődés szakaszai

Sok fejlődéspszichológus tekinti a méhen belüli időszakot minden későbbi fejlődés modelljének.
A méhen belüli fejlődést három hosszú szakaszra osztják.
1. A csíraszakasz akkor kezdődik, amikor az anya és az apa csírasejtjei fogamzáskor egyesülnek, és addig tart, amíg, 8-10 nappal később a fejlődő szervezet a méh falához tapad.
2. Az embrionális szakasz a méhfalhoz rögzüléstől a nyolcadik hét végéig tart, amikorra a fontosabb szerverek mindegyike primitív alakot ölt.
3. A magzati szakasz a fogamzás utáni kilencedik héten kezdődi a csontok keményedésének első jeleivel és a születésig tart. Ebben a szakaszban a primitív szervrendszerek olyan szintre fejlődnek, hogy a kisbaba orvosi segítség nélkül is képes az anya testén kívül létezni.

A csíraszakasz
A fogamzás utáni első 8-10 nap folyamán a megtermékenyített petesejt lassan végigvándorol a petevezetéken a méhbe. Testünk minden sejtje a mitózis kettőzési és osztódási folyamatával szaporodik. Az első hasadás, a zigóta mitózisával történő osztódása körülbelül 24 órával a fogamzás után történik meg. Az egysejtes zigóta két utódsejtet hoz létre, amelyek mindegyike ugyancsak ketté osztódik, és így tovább. E periodikus megkettőződésnek köszönhetően a fejlődő szervezet már sejtek százaiból áll, mire megérkezik a méhbe. Az osztódás egyik fontos jellemzője, hogy az egy adott pillanatban együtt létező sejtek nem egyszerre hasadnak. Ahelyett, hogy a kétsejtes állapotról a négysejtesre, majd a tovább szabályos rendben folyna a fejlődés, a sejtek különböző ütemben osztódnak. Ez a fejlődés heterokrónia első példája, vagyis azé a jelenségé, hogy a szervezet egyes részei különböző ütemben fejlődnek.

Amint az első néhány sejtosztódás megtörténik, peteburkon belül egy sejttömb alakul ki, amelyet szedercsírának neveznek. A fogamzás utáni első 4-5 nap alatt a szedercsíra sejtjei minden osztódáskor egyre kisebbek lesznek, amíg elérik egy átlagos testsejt méretét.
Ezen a ponton kezdenek el a sejtek a tápanyagok felvétele érdekében kapcsolatba lépni a peteburkon kívüli környezettel. Amire a szedercsíra sejtjei elérik a testi sejtek átlagos nagyságát, a szedercsíra a méhbe jut. A méhben belül folyadék kerül a szedercsírába, amely a sejtek között halmozódik fel. Az első szembetűnő alakváltozás a szedercsírán belül ezzel kölcsönhatásban jelentkezik. Amint nő a folyadék mennyisége a szedercsírában, annak sejtjei két részre osztódnak – egy külső sejtrétegre és egy sejtcsoportra a szedercsíra közepén. A szedercsíra hólyagcsírává alakult. A szedercsíra azonos sejtjei kétféle sejtté differenciálódnak, amelyek azután újraintegrálódnak a szervezet most már hólyagcsírának nevezett, érettebb alakjában.
A hólyagcsíra kétféle sejtje különböző szerepet tölt be a fejlődésben. A központi üreg egyik oldalára gyűlő kis sejtek egy kis csomót alkotnak, amelyet belső sejttömegnek neveznek. Ezekből a sejtekből jön létre maga az élőlény. A belső sejttömeg és az üreg körül nagy, lapos sejtek trofoblasztnak nevezett kettős rétege alakít védőgátat a belső sejttömeg és a környezet között. A trofoblaszt később olyan hártyává fejlődik, amelyik a fejlődő szervezetet védi meg, és tápanyagokat továbbít neki. Ahogy a hólyagcsíra sejtjei differenciálódnak, az azt körülvevő peteburok elbomlik. A trofoblaszt rétege most mintegy pumpaként szolgál: a belső üreget energiát adó folyadékkal tölti fel a méhből, ami lehetővé teszi, hogy a sejtek tovább osztódjanak, és a szervezet növekedjék.

Beágyazódás
Ahogy a hólyagcsíra továbbhalad a méh felé, a trofoblasztsejtek apró ágakat nyújtanak ki, amelyek addig ássák magukat a méh szivacsos falába, amíg érintkezésbe nem lépnek az anya vérereivel. Ezzel veszi kezdetét a beágyazódás, az a folyamat, amely által a hólyagcsíra a méhhez tapad. A beágyazódás jelzi a csíraszakasz és az embrionális szakasz közötti átmenetet. A beágyazódás is kockázatos a szervezet számára, és a folyamat alatt sok terhesség megszakad.

Az embrionális szakasz
Ha a hólyagcsíra sikeresen beágyazódott, a fejlődő szervezet az embrionális szakaszba lép, amely körülbelül 6 hétig tart. Ebben az időszakban öltenek alakot a test alapvető szervei, és a szervezet elkezd válaszolni a közvetlen ingerlésre. Most már az anya adja a tápanyagokat, és ő biztosítja a védelmet a káros környezeti hatásokkal szemben.

A táplálék és a védelem forrásai
Az embrionális szakasz kezdetén hártyák alakulnak ki a trofoblasztből, hogy gondoskodjanak a fejlődő szervezet tápanyagokkal való ellátásáról és védelméről. A belső magzatburok vékony, erős, átlátszó hártya, amely a magzatvizet tartalmazza, és körülveszi az embriót. A magzatvíz védi meg a szerveztet a kemény felszínektől és a döccenésektől, ahogy az anyag mozog; folyékony támasztékot ad a magzat gyenge izomzatának és lágy csontjainak; olyan közeget nyújt, amelyben az embrió mozoghat, és helyzetét változtathatja.
A belső magzatburok körül egy másik hártya, a külső magzatburok helyezkedik el, amely a méhlepény magzati alkotórésze lesz. A méhlepény olyan összetett szerv, amely mind az anyából, mind az embrióból származó szövetekből épül fel. A méhlepényt és az embriót a köldökzsinór köti össze. A születésig a méhlepény egyrészt olyan gátként funkcionál, amelyik megakadályozza, hogy a anya és a gyermek vérkeringése közvetlen kapcsolatba kerüljön, másrészt szűrőként működik, lehetővé téve, hogy a tápanyagok, az oxigén és a hulladékok kicserélődjenek. A méhlepény alakítja át az anya vérárama által szállított tápanyagokat az embrió számára táplálékul szolgáló élelemmé, valamint lehetővé teszi, hogy az embrió hulladék anyagai az anya vérkeringésébe kerüljenek, ahonnan végül az anyag veséje választja ki őket.

Az embrió növekedése
A belső sejttömeg sokasodó számú sejtjei különböző sejtféleségekké kezdenek differenciálódni, amelyekből végül is kialakulnak a szervek. E folyamat első lépése a belső sejttömeg két rétegre válása. A külső réteg alkotja a bőr külső felszínét, a körmöket, a fogak egy részét, a szemlencsét, a belső fület és az idegrendszert. A belső rétegből fejlődik ki az emésztőrendszer és a tüdő. Nem sokkal azután, hogy ez a két réteg kialakult, megjelenik a középső réteg. Ebből lesznek az izmok, a csontok, a keringési rendszer és a bőr belső rétegei.

Az embrió mozgásának kezdete
Amikor a legfontosabb szervrendszerek és a gerincvelő idegsejtjei kialakulnak, az embrió először válik képessé arra, hogy környezetére reagáljon. A kísérletek szerint egy 8 hetes embrió már képes mozogni, azonban mivel még rendkívül kicsi, az anya nem érzékeli ezeket a mozgásokat.

A magzati szakasz
A magzati szakasz akkor kezdődik, mikor már az összes alapvető szövet és szerv kezdetleges formában jelen van, és a későbbi csontvázat alkotó szövetek elkezdenek keményedni, csontosodni. A magzati szakaszban, amely a terhesség nyolcadik vagy kilencedik hetétől a születésig tart, a magzat 3 centiméterről 50 centiméter hosszúságúra növekszik, súlya pedig 8 grammról 3250 grammra nő. A magzati szakasz folyamán minden egyes szervrendszer összetettebbé válik.

Magzati aktivitás
A szervezet koplexitásának fokozódása együtt jár a magzat aktivitásszintjének változásával. A magzat körülbelül nyolchetes korában kezd különféle mozgásokat végezni. A következő néhány hétben a test mozgásai egyre változatosabbá és összehangoltabbá válnak. A negyedik hónap vége táján már elég nagy ahhoz, hogy az anya is érezze a mozgásait.
Az adatok arra utalnak, hogy a magzati aktivitás fontos tényezője a fejlődésnek.
bodza2005

Hú Bodza te aztán termékeny vagy így reggel már! A Choragont a délelőtt folyamán kell megkapni+!

Tatu bib én tudtam az AHA-tokról, mert mikor ültem apánknál a biológus akkor jött be, és mondta apánknak, és azt is, hogy most múltál 35, és ezért AHA! :-)

SZépem igen az a mi üzletünk! Mikor jártál arra?? Milyen szerinted??
Ági28

Bodza, Tatu, nagyon drukkoltam Nektek tegnap egész nap! Nem semmi, amin keresztülmtentetek mindketten.
Bodza, egyáltalán nem baj, hogy ilyen részletesen leírtad, így legalább mi is fel tudunk készülni, és számítunk rá, hogy velünk is történhet ilyen! A továbbiakban is várjuk az ilyen részletes beszámolókat! És persze mindenkitől!!! Vigyázz nagyon magadra/magatokra és pihenj sokat!!!!!

Tatu, olyan meghatóan írtad le, hogy könnybelábadt a szemem! De most már nyugi van, minden rendben! Ott vannak a pocidban a babák, és ott is maradnak még 9 hónapig! Pihizz sokat és vigyázz nagyon magadra/magatokra! Apánk tényleg egy tündéri ember!!!!!
Tatu, köszönöm a köszöntés, aranyos vagy nagyon, hogy gondoltál rám!

Bodza, jó termékeny voltál így reggel, de nem baj, köszönjük ezt a sok mindent!

Bea
beus77

Sziasztok-sziasztok!
Ne kövezzetek meg, de olyan jól esik ez az idő most nekem.
Most kellene jelentkeznem Apánknál, de úgy döntöttünk, hogy várunk még egy hónapot azzal az első irányítottal! Még kihasználjuk a nyár utolsó pillanatait, és aztán az ősz úgyis újat hoz!
Szóval Grillázs, én is kérhetek módosítást a táblicskuban? Szóval terminált együttlét, indulás szeptember 28 körül.
Csajok. Valahi használt már közületek még anno LH tesztet a teherbeesés érdekében?
finch

Bodza, talán te kértél képet a nyaralásról?! Egy pici ízelítő a mi élményeinkből. Ez a látvány fogadott minket minden reggel! Hát nem szép?

Kép
finch

Bodza
Még vannak leleteim, amik visszavannak, de már csak egy-kettő. De még van időm :)

Tatu
Nem 29 a beülti? Szerintem elírtad. Azt viszont nem írtad, hogy a 3-ból hány babócát kaptál vissza.

LÁNYOK
Fájó szívvel, de Szimót töröltem a táblicskuból.
Viszont kipróbáltam a másik színt, nézzétek majd meg milyen és véleményezzétek.
grillázs

Kép
Akik még velünk voltak, de régóta nem kapunk hírt róluk: Szimó
grillázs

Grillázs! EZ SZUPER!!!
finch

Sziasztok Lányok!
Amióta nem jártam Nálatok, csak úgy pörögnek az események, és szuper arról olvasni, hogy sorra érkeznek a kis pocaklakók, és látni a klinikai táblán a gyarapodó számokat.(szerda reggel:1674). Júniusban, amikor ott jártam (punkción),még "csak" 1660 volt, szerettem volna az 1661. lenni, de ez sajna nem jött össze, és még egy darabig nem is kerülök fel a "büszkeségeink táblára".

Gratulálok minden kismamának, kívánok nagyon sok örömet és boldogságot.

Őszintén sajnalom, és átérzem, mint mindenki itt a topikon, azon "sorstársak", veszteségét, akiknek sajna most még nem sikerült. Kitartás, hit, remény, optimizmus és a sikernek be kell következni.( Ja és hús-víz "diéta").

Szeretnék némi infót kérni Tőletek!
Mit tudtok a petesejt donor kérdéséről?
Előre is köszi a segítségeteket.
moncso70

Szia Moncso! Júniusban csak a punkcióig jutottatok? Ezek szerint transzfer már nem volt? Megosztod velünk mi a baj veletek?
finch

Moncso sajnos én nem tudok ebben nyilatkozni! :-(

Grillázs nagyon jó, hogy külön színnel jelööd a táblicskuban a transzfereseket! :-) Ügyes vagy! Egy tipp, esetleg őket átcsoportosíthatnád egy helyre, mondjuk a tábla közepére! :-)

Én most épp túrót eszem, de délre rántott pipicomb a menűűűű! Ja és csinálok Vargabélest! (remélem apa nem olvassa, mert ő csak annyit tud, hogy meglepi lesz! :-)
Ági28

Hali Finch!
Sajna velem van a gond, korai menopausa, ebből adódóan nincs tüszö, (tüszőkről pedig csak álomodozhatom), tehát fullra járatott stimuláció esetén is csak egy lett, amelyben azonban nem volt pete. Szóval mi sem vagyunk túl könnyű eset, mondhatnám majdnem reménytelen, ha nincs donor számomra, illetve maradt még az örörkbe fogadás, amelynek szintén nem könnyű tortúráját már "végigélveztük", ezért is írtam Manókának üzit, hogy szívesen segítek legalább ebben Nekik.
Hát dióhéjban ennyi a történet.
Katóc ajánlotta, hogy dobjam fel ezt itt a topikon, mert sok hasznos ötlet szokott az eszetekbe jutni.
moncso70

Ági! Te szabin vagy?

Sajnálom Moncso!
Akkor már próbálkoztatok az örökbefogadással is?
Találtam egy fórumot, bár elég kihalófélben van, de hátha lehet érdeklődni. Bár már biztosan felkutattad a netet ez ügyben!

http://forum.index.hu/Article/showArtic ... a=68879791
finch

Vagy még talán itt!

http://www.csaladinet.hu/forum/viewtopic.php?t=237

KÍVÁNOM, HOGY SIKERÜLJÖN!!!
finch

Nem tudom, merhetek-e ma még írni... :D

Ágica! Köszi az infókat!!!:D
Te körzetinél adattad be?
Kééééérek olyan finiket én is, ami ma lesz a menü Nálatok!!!!

Aranyos vagy Beus, köszi!!!!:D

Finch! Csodálatos lehetett ott. Gyönyörű ez a fotó!!!!!!:D

Grilli! (Egyszer így írtad alá és megtetszett, nem baj?)
Szuppper a táblicsku!!!!!!!!! Köszönjük!!!!:D

Moncso! Nem adhat valaki, akinek van lefagyasztott petije???
Én pl.adnék, ha nekem lenne olyanom.

B.
bodza2005

Ügyes vagy Grillázs, hogy így megjelölted a transzfereseket. Így sokkal áttekinthetőbb, hogy kivel mi történt. :D

Moncso, sajnos én sem tudok ebben segíteni. :( Nem lehet könnyű ezt az egészet feldolgozni. Csak egy tipp: Apánknál érdeklődtél a petesejt donor felől? Szerintem Ő tutira tudna valamit mondani, hogy merre induljatok, vagy hogy mi a folyamata.

Ági, hol a husi??? Irgum-burgum!!!! Nem csak ebédre kellene enni!!

Bea
beus77

Moncso!
A Finch által ajánlott oldalon láttam, hogy az acefl@freemail.hu-ra lehet írni, mert az a lány, akié, ahogy olvasom, lenne donor.
Esetleg még utoljára azért meg kellene próbálni, hátha most sikerül Apánknál a sajátodat előcsalogatni, nem? Látod, most sikerszéria és babaeső honol nálunk a topikban!! :D
Ha véletlenül nem menne, akkor felvenni olyanokkal a kapcsolatot, akik nyitottak erre.
B.
bodza2005

Finch, gyönyörű ez a fotó!!! Irigyellek, hogy minden reggel ilyen látványra ébredtetek!!!

Bea
beus77

Finch igen szabin vagyok! :-)

Bodza küldök belőlle, vagy tudod mit átviszem! :-) Na jó az abaj, hogy messze vagy és még vasalnom kell. Küld el a férjed, és adok szívesen! De csak 4-körül lesz kész! :-)

Ja nekem szerencsém volt a szurival, mert a 2.-on lakik egy lány ,aki az Erzsébet korházban főnővér, és ő feljön beadni. Bár éjjfélkor inkább az ügyeletre megvyek majd megint.

Tudom tudom, de most olvadozik a husim, ezért ettem túrót gyorsan, abban is van valamennyi fehérje! De délben tripla adag husit eszem majd! :-)
Ági28

Finch, köszi a linkeket, megnézem.
Amit tudok Apánktól és az EÜ törvényből (ámbár nem olvastam még végig) az az, hogy egyenes ági rokon lehet, 35 év alatti, és már gyermekkel kell rendelkeznie. A törvény említ élettársi és házassági jogviszonyt, az élettársi kapcsolatból származó felajánlásokhoz állítólag minisztériumi állásfoglalás szükséges.
Az idegen felajánlásokat, illetve lemondásokat nem tudom, azt gondoltam esetleg a környezetetekben valakinek született már így lurkója és tudja a menetét.
Nem szeretnék törvénytelen dolgokba belefolyni és "üzleti alapokra" helyezni és alkudozni, hogy kinek mit ér meg egy "életkezdemény".
Már várólistás örökbe fogadó szülők vagyunk, "alig" 3-4 év és már lehet is babánk.
moncso70

Na most elvonulok vasani. Du még benézek!! Kép
Ági28

Moncso! Megértem, hogy igen-igen ingoványos ez a terület. A helyedben én konzultálnék egy ügyvéddel, akinek pontosan tudnia kell a jogszabályi kikötéseket, akár idegen donorral kapcsolatba is, ha egyáltalán működhet ez legális alapon.
finch

Persze, még nem adjuk fel, nagy valószínűséggel szeptemberben találkozhatok azokkal akik akkor kkezdenek vagy stimus folyamatban vannak.
Úgy gondoljuk, hogy amíg egy is van, annak az esélyt meg kell adni, csak olyan nehéz kikapaszkodni a gödörből és mindig optimistának maradni, senkit és magamat sem hibáztatni. Ebben nagy példaképem és mentorom Katóc, akit bármikor hívok mindig megvigasztal. De olyan sokszor felléteszi magának az ember a kérdést:
Miért pont Velünk és miért pont ez?
moncso70

Kitartás moncso! Sok-sok erőt és kitartást kívánok nektek!
finch

Köszi mindenkinek, ha mégis megtudtok még valami okasat légyszi szóljatok.
moncso70

Hahó!!
Mi a gubanc, ha én jövök ti mentek?
moncso70

Bodzám, Tatuka nagyon Veletek vagyooook!!!! :D:D

Grillázs királylány vagy ezzel a táblicskuval.. úgy nyomtatom mindig, mint egy elsős aki új szagos radírt kapott anyukájától :lol:

finch én kértem fotót és nagyon szépséééges! :D
(főleg, hogy most kinézek az ablakon és kedvem lenni lefejelni a klaviatúrát) :) nagyon jó pihenést még akkor erre az egy hónapra és utána meg hajrááááá :D

moncso nagyon sajnálom :cry:
nagyon szorítok, hogy legyen még egy kis erőtök!!
Ha megtudsz valami bővebbet az idegen donorról én is NAGYON szívesen segítek neked!!!!!

ági -ági gondolok Rád! :) (akkor majd én izgulok helyetted..talán jobb is így a munkamegosztás)
yamita

Yamita!
Köszi, ha van vagy lesz rá mód és járható az út ,akkor lehet, hogy igénybe veszem a segítségedet.
Szóval ma mindenki olyan "töttyet"?
moncso70

Sziasztok!

Bodza: jó korán keltél, a reggeli Utró után én vissza szoktam roskadni az ágyra, Te kaptál Choragont.....én nem, nemtom mi alapján dönt Apánk erről?

Hanyatka: B.Ági a "nagyobb" Ági aki a műtőben és a kórteremben segédkezik

Ági: imádom a vargabélest, Te vagy a mi kémünk, h előbb tudtál az AHA-ról mint mi-:))

Grillázs: persze, h 29.-én volt a beülti, elírtam, egyre jobb a tábla és egyre több benne a baba!!!! ja és 3 babát kaptam vissza

Moncsó: örökbefogadásról sok infóm nincs, de nem úgy van, h nemcsak egyenesági rokontól kaphat az ember?

csajok egy kérdés: 2 hét múlva tesztelni szándékozom, ha ++ akkor egyértelmű, de ha véletlen (remélem nem!!!) --- lenne akkor kell tovább Utrózni + Duphastont enni....úgytudom ezek nem engedik megjönni a mensit a hormon miatt...ezt elfelejtettem megkérdezni

beszélgettem még Apánkkal tegnap: kérdeztem, h évvégén mi várható várólista ügyileg, ugyanúgy lesz mint most, de mutatta, h októbertől még nem kapták meg a finanszírozást....havonta kb. 25-30 lombikot tudnak végezni.

Anikó
tatulány

Sziasztok!
Manóka, rettenetes, most olvastam, mi történt. Nem tudok mit mondani, kiakadtam. :(

Bodza, Tatulány, az első beültetés nekem is elég szörnyű volt, átfagytam, képtelen voltam ellazulni, de a másodiknál nagyon készültem, ha van olyan, hogy görcsösen lazítani, akkor az az volt, és úgy már nem volt semmi gond. De én azt kívánom, hogy ne kelljen többet beültetésre mennetek, és ne tudjátok meg, milyen az, amikor könnyen megy :) Ja, Tatulány, egyébként én vagyok az a csodamami (ha februárapu ezt olvassa, biztos jót vigyorog…), akinek egyből egy lett, de szerintem nem én vagyok az egyetlen. Beber esete szerintem sokkal nagyobb szám :)

Moncso, szia, jó látni téged. Az nem került szóba, hogy esetleg lefagyasztott embriót kapjatok? Mert a petesejt adományozás tényleg elég zűrös (talán az indexes fórumon volt egy nő, aki donorként részt vett benne, nemtom, mennyire volt legális), de a lefagyasztott embriókról rendelkezni kell, van aki felajánlja, gondolom, ezért ez egyszerűbb út lehet, de nem tudom biztosan.

Szóval visszaolvastam az elmúlt két hét eseményeit, nem mondhatnám, hogy most abszolúte képben vagyok, ennyi információnak ülepedni kell, remélem, nem fogok nagy marhaságokat írni, meg kérdezni. A régebbi hozzászólásokat majd apránként, az már úgyis történelem, amilyen gyorsan itt zajlanak az események.
Én ma délután megyek a doktorbácsimhoz, remélem, minden rendben lesz.
február

moncso komolyan mondtam, nagyon szívesen.
Egyszerűen nem is értem (jó, persze valahol igen) hogy miért kell pl ilyeneket ennyire szabályozni, hogy szinte lehetetlen megoldani.. :( egyik barátnőmék is örökbe fogadtak (két ördög kisfiúk van) de csak úgy sikerült nem évek alatt elintézni, hogy komoly csókjuk volt mindenhol.. :(
szóval hajrá, informálódj!!! :) és kitartás!!
yamita

Tatulány! 2 hét múlva semmiképpen ne hagyd abba a gyógyszert!!! Jó, remélhetőleg már akkor pozitív lesz a teszt, de egyáltalán, amíg Dévai nem mondja, addig nem szabad abbahagyni. Az elsőnél a 3. hét vége felé elkezdtem pecsételni, felhívtam, és azt mondta, hogy csak akkor, ha egyértelmű, hogy megjött. Nem volt egyértelmű, nem hagytam abba. Más kérdés, hogy nem sikerült, de soha nem tudtam volna megbocsátani magamnak, ha hamarabb abbahagyom, úgyis azon agyalnék még most is, hogy talán, ha szedem tovább...
február

Szia Február! Úgy örülök, hogy rendben vagytok!
Te mostmár végleg otthon?
finch

Na itt vagyok a pipicombjaimmal! :-)

Tatu két hét múlva tesztelni, NEM!! Ki kell várni a 3 hetet! :-) Punk tum! Ha nem fogadsz szót ELFENEKLLEK! :-) vAN AKI ISMERI A LÁBAM MÁR! lsd cSEKA!
Vele egyszer bunyózni akartunk kimenni az Intézet elé! :-)
Ági28

KÖsz, kösz, most egy picit mennem kell, de még benézek, ha mást nem holnap.
Vigyázzatok sok puszi mindenkinek.
További szép napot!!
moncso70

Hehe, na igen, két hét múlva a teszt is korai kicsit, igaza van Áginak. (Ági tényleg veszélyes, hogy én mennyi virtuális fenékberúgást kaptam tőle!)

Finch, nemtom, a dokim a 16. hét végéig írta a javaslatot a táppénzre (magándoki, tehát 3 hetente még a körzetihez is el kell ballagnom külön...), de nagyon úgy néz ki, nem ajánlja, hgy visszamenjek dolgozni, pedig egy pár hétre nem ártana, hogy a dolgaimat rendben hagyjam ott. (A munkahelyen kezdtem el vérezni, gondolhatod, hagytam csapot-papot, épp csak a gépet kapcsoltam ki...) Mondjuk annyira nem vágyom vissza, főleg, mióta itthon is van net :)
február

Szia, Moncso!

Lányok, elmentem én is, összevakarom magam, megyek a dokihoz, remélem, mindent rendben talál.
Sziasztok!
február

Szia, Moncso!

Lányok, elmentem én is, összevakarom magam, megyek a dokihoz, remélem, mindent rendben talál.
Sziasztok!
február

Látod Tatu! Februárt is fegyelmezni kellett rendesen! Elég rakoncátlan egy emberke! :-)

Kicsit muris, hogy én mint az egyik legfiatalabb fegyelmezlek titeket! :-)
Ági28

Sziasztok Lányok!

Szia Moncso sajnálom hogy ilyen uton lehet csak baba ha találok valamit én is szivessen segitek.

Jaj mennyit irtatok.

Bodza te kifogsz kapni mert sokat vagy gép elött tessék pihenni.
Ha ágyból netezel akkor megbocsájtok.
Köszi a gólyacsapatot de eggyenlöre visszaforditom öket feléd.

Szóval kiosztom a mai babaragacs szállitmányt Zel,Tatu,Bodza++++++++++++++++++++++

Tatu képzeld hivogatom ezt a Kopa dokit de nem veszi fel azt a számot amit megadtál már nem merem többször hivni mert tök ciki.

Andi
zsembi

Ágikám! De édes vagy, hogy megosztottad volna az étketeket!!!!!!!!!
Nem enném el előled, Te drága. A férjem is meghatódott, hogy milyen cukor vagy!!!!!:D :D
Nekem miért kell Choragont, ha Tatukának nem???:-(( Mitől függhet ez?)

Finch! Én is kértem a fotót, tehát félig eltaláltad, de Yamival elég hasonló emberkék vagyunk, ahogy levettem a találkozáskor és az eddigi levelezésünkből, így nem csodálkoztam, hogy Ő is. :D :D

Yamitám! Köszi nagyon!!! De most már én is szeretnék Nektek szurkolni!!!!!!!:D :D :D

Tatuka! Hogy vagy???

Február! Szegénykém!
A lényeg persze, ami és AKI most van!!!!!!:D :D :D :D :D
De szuper, hogy Neked így is sikerült!!!!!!!!!
Beber esete miért még érdekesebb? Nem vagyok képben, megírod nekem?

Jó (hús)étvágyat Nektek Csajok!!

B.
bodza2005

Drága Zsembikém!
Igen, ágyikóból, lapon topok. ;-)
De tényleg! Nem rosszalkodom.
Csak a felét fordítsd vissza légyszike'!!!!:-) :-)
KÖSZIKÖSZI a babaragit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D :D :D
Dr.Kopa (20)588 5000
Bodza
bodza2005

Sziasztok Lányok!

Tatu, Bodza!
Sajnálom, hogy ilyen (hogy finom legyek) kalandosra sikeredett a beültitek.

Tatu!
Látom, hogy már nagyon türelmetlen vagy! Ejnye! Tessék nyugizni! :D
Miért érdeklődtél, hogy mi van várólistaügyileg évvégén? :shock:
Vettem cink-szelén-e vitamint amit javasoltál, köszike.

Bodza, Tatu, Zel küldöm a kapaszkodó, ragaszkodó, tapacs-ragacsokat ++++++++++++++++++++
l.andi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: