A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » János Kórházas Anyukák topicja

FARKASNAK BOLDOG NÉVNAPOT!!!

fatima

Jajj Andi! Nem irigyellek ám!!! Ez valami rettenet!!! :(
Sejtettem, hogy valami nem OK nálatok, mert azelőtt olyan sokat jöttél és az írásaid is tele voltak energy-vel, most meg érződik, hogy fáradt vagy! :( :( :(
Szegény te! És hogy kezdődött ez az egész??? Egyből bele a közepébe??? Mindjárt azzal, hogy 12X kelt??? Vagy ez így fokozatosan lett ennyi? Veled alszik Maja baba a nagy ágyban? És még így is nyügi éjjel???
Mi lehet szegénykének a baja??? Gondolj vissza, hogy volt-e valamilyen változás akkor amikor ez elkezdődött!?! De az is lehet, hogy csak valamilyen átállás van nála és így dolgozza fel!

Na nem okoskodok, mert nincen ötletem, de kívánom, hogy mihamarabb legyen minden úgy mint régen! :)

Én most alszok 4 órát is egyben! Adjak belőle egy kicsit???? :)

fatima

Andi: Nekem sincsen sajnos használható ötletem. Tuti nem a kaja motiválja, mert ha eddig nem nassolt Maja akkor most miért tenné? A foga az mégis lehet, mert sokáig nem látszik semmi és mégis nyomja már. (doktornéni mondta mert én is kérdeztem) És ha csak állva ringatod amikor felébred akkor semmiképp nem alszik vissza? Benit sokszor apa altatja vissza éjjel amikor felriad és akkor elég a ringatás. Kitartás!!!!!! Nem irigyellek, nehéz lehet, nekem a két kelés (1 és 5 körül) is sok... Remélem a nagyobb babásanyukáknek lesz tapasztalata és tudnak segíteni!

Fatima: Éljen!Éljen! Szuper kis huncut Tarek végre eszik és jókedvű! Annyira átjön az írásodon is! Van egy jó és egy rossz hírem. A jó hogy teljesen normális Tarek viselkedése az öltözés miatt, viszont a rossz hogy nem nagyon lehet mit kezdeni vele. Beni mióta elkezdődött az érdeklődő, nagyon aktív korszak folyton hisztizik öltözés közben, csupán azért mert unatkozis és nyugodtan kellene feküdnie. A kezébe teszek ilyenkor játékot és az arra a pici időre leköti. Már fél perc egy peluscsere annyira sietek! Este meg ez sem segít, mert akkor még pluszban nyűgös is.
A tápszerre nekem azt mondta a védőnő, hogy egy egész napos adagot megcsinálhatom előre, tegyem be a hűtőbe és lehet mikróban is melegíteni, de én vettem cumisüvegmelegítőt, nem vagyok babáknál a mikro híve.

Kép
viky30

FARKAS!!!!

Kép

Kép
viky30

Farkasnak!

Kép

Teri

KépKépKép
pruci

Fatima! Én a táphoz a vizet reggel felforralom, utána amikor kell, akkor az adott mennyiséget melegítem a megfelelő hőmérsékletűre és a tápot mindig frissen rakom bele.

Teri

KépKépKép
pruci

fatima, sztem egyszerűen azért sír így tarek, mert kifáradt. pont írod, h a fürdés előtt 1 órával már nyűglődik. a babák amúgy sem szeretnek öltözni. eddig azért nem sírt mert máskor kelt reggel.

víz : én forralom reggel és mikrozom amikor kell.

andi: ha időm engedi írok privit.
kerekpocak

Köszi a kitartásra ösztönző szavakat. :wink:

Mindig arra gondolok, amit Marcsi írt Laura járásával kapcsolatosan, hogy érettségizni majdcsak nem így fognak. :lol:

Fatima: nálunk úgy történik, hogy estefelé, már kezd nyügizni, akkor jön a fürcsi, tökre jól elvagyunk, aztán mikor kivesszük, és jön a törcsi, no akkor zendít csak ám rá a kiscsaj. És semmi nem használ.
De mi arra gonoltunk, hogy már tudja mi jön. Tudja, hogy jön a kajci és így követeli magának, hogy gyorsan, gyorsan. Hm??? Tarek is biztosan rájött hogy is működik az esti menet. :wink:

Viki: sajnos a ringatás nem jön be, már próbáltam. Neki csak és kizárólag cici kell. Semmi más nem nyugtatja meg.

Kitartok!!!! Van más választásom??? :lol:

Zsófi???

Kép

Kép
b79andi

Sziasztok Csajok!

Nagyon aranyosak vagytok, köszönjük szépen a köszöntéseket!!!!

(Kár, hogy nem láttam a stohl bucit reggel, biztos neki is megköszöntem volna smsben, amit biztos nem olvastak volna be... :evil: :evil: :evil: )

Andi, nálunk is, és még sokan másoknál ( pl. Panni, Reni) is így volt ez 6 hónapos kor körül. Nálunk félóránkénti kelések is voltak nagyon sokszor,én, úgy mint Viki mondja, kikeltem és mászkáltam vele, mert neki akkor meg az volt a jó. Majának meg biztos a cici a jó. Nálunk vmivel 6 hónapos kora előtt kezdődött, én azt hittem éhes és én is állandóan szoptattam, aztán elkezdtük a hozzátáplálást és ugyanúgy nem változott semmi. Ez az egész hát elég sokáig talán két hónapig tartott,és a vége az lett, hogy kijöttek a felső metszőfogacskák. :wink: Szóval lehet, hogy tényleg mégis fog van a dologban.
Mint mindenkinek, Neked is ajánlom a viburcol homeopátiás kúpot (ha még nem ismered), fogzásra ajánlják, amúgy nyugtató hatású, picit jobban alszanak tőle a babák.

Fatima, örülök, hogy Tarek jobban van, és hogy ilyen vidám, huncut. :lol: Fürdés utáni nyűg teljesen természetes, most még kicsi azért sír, ha nagyobb lesz rúgkapálni fog, és ordibálni,és lemászni a pelenkázóról. :lol: :lol:

Csajok Mindenki másnak sok puszit küldök, olvastam az előző oldalakat is, véleményem is lett volna, de már nem éreztem jogosnak beleszólni a dologba.

A képeket Farkassal mindig megnézzük és megcsodálunk Mindenkit! :)

Mi egyébként jól vagyunk, vhogy semmi különös nem történik velünk, Farkas kicsit hisztis (ma kétszer is lefeküdt a betonra a játszón), de én általában hagyom feküdni és addig beszélek neki, míg megbékél. :)
Jaj Andi azon a hisztis videón annyit nevettem!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: (szerintem egyébként tök vicces dolog ez a hiszti :), persze elfáradok tőle rendesen )
Fogügyben meg nem tudom mi van, ki kéne még jönni 4-nek, de már hónapok óta semmi :roll: :roll: :wink: .

Keresek egy képet még gyorsan a névnaposról :lol: , aztán lépek a konyhába...
Puszi, Nóri

Kép

Kép
nóri8

FARKÓNAK SOK SOK PUSSZANCS NEVENAPJA ALKALMÁBÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsófi, nem bántottál meg a szirkabloggal :wink: bár elsőre jól felhergeltem magam, hogy miért tud egy downos baba többet Lizinél, tudom ez most sokaknak bizti csúnyán hangzik, nem magyarázom, de ez van.
de jelentem megjött a fény is, és már totál másképp látom, másképp érzékelem azt/az ő esetét.
:)

meg is kaptuk, ma új feladatsort adtak a HRG-ben és brutál nehéz, de hát majdcsak legyűrjük, nem hagyjuk magunkat!
kaptam sok bátorítást is, úgyhogy menni fog és kész! :)

Tündérkisfiú én olyan bajban vagyok, mert most Anita vagy TK????
meg mindig leírom az M-es nickedet és csak utána esik le h már nem, és mindig ki kell törölnöm :) :)
szóval köszi az ajánlatot :wink: :wink: hűűűű nem is tudtam hogy ilyen nagy blogger lettél in the meantime!!!
azta!!! :lol: :lol:
még átgondolom, jó? mert lehet h csak a szám nagy és én nem is vágyom "hírnévre".
de nagyon jól esik az ajánlatod! köszönöm :lol:

Andi,
fúúú nagyon nem egyszerű, nem tudom mi lehet.... :roll: bár nekem a fog nem kizárt, sőt! most hogy végiggondolom Lizit:
ő MINDIG - eddig minden egyes fogával - akkor ilyen zaklatott és CSAK KÉZBEN RINGATVA VAN EL VAGY MAX BABAKOCSIBAN de még ott is felébred, egyszerűen nem tud aludni, és volt már hogy ő is óránként kelt, amikor a foga jött!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
és nappal semmi!!!! de este az elalvástól kezdve totál ki van akadva...
nem nagyon lehetett neki sem látni, és elsőre mi is furcsállottuk!!!
de amíg onnan fentről lenyomul az nagyon zűrös lehet.......

kitartás!!!! brutál idegesítő egy idő után maga a tény hogy valammi nem hagyja ezeket a ksi drágákat pihenni!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Fatima, a vízzel mi is így vagyunk. mondjuk én sosem forraltam, mert egy elég komoly víztisztító berendezésünk van a házban (a Humana babavíz is ezzel készül...) szóval én kancsóban felviszem, és amikor kell, mikróban megmelegítem, és bele a por. és kész :lol:
de amikor még evett Liza éjjel többször is, akkor volt hogy simán odaadtam neki megmelegítve az előző maradékot, és az égegyvilágon semmmi baja nem volt/van/lesz tőle :lol:

mondjuk most már nem kel éjjel egy jóideje. yesssss. :lol:
azaz volt 2 zűrös éjjelünk a héten :arrow: fogai! nagyon jön több is.....

na jó hosszú lettem :?

bocsi akinek nem reag., de mennem kell, meg kicsit szét is vagyok szóródva mostanság..... :roll:
lmkata

Köszi a véleményeket fürcsi utáni hiszti és tápi ügyben. :)

Asszem én is azt fogom csinálni, hogy reggel forralok vizet és akkor melegítem majd meg, ha kajcsi idő van. Főleg éjjel szar amikor már üvölt Tarek (mert enne :arrow: véééégre!!! :)) én meg még ott pepecselek a tápival.

Zsófi! Lehet, hogy tényleg azért sír fürcsi után, mert már totál fáradt. Régen ezt nem csinálta amikor többet aludt napközben. Gondolom azért eléggé kimerítő nekik is egy nap, még ha ők alszanak is 1-2 órát napközben! :)

Ja! És akartam már kérdezni, hogy pici babák anyukái milyen cumisüveget használtok???

fatima

bár már nem picibaba anyukája vagyok, de mindigis aventünk volt.
és nem is tudom h mi merülhet fel problémaként ilyen téren, mert annyira nem volt vele gondunk egy szál sem sosem... de tényleg!
:roll: :lol:
lmkata

Hahó!

Kata: Írhatsz ám nekem bármit, hallgatok minden hülyeségre, csak már utáltam bejelentkezni azon a nicken, de amúgy szeretem, mert a babanetet ez jelentette nekem egész idáig.
Blogdolgon ne gondolkodj :) Én is kérettem magam, amikor annó elkezdtem, és nagyon nem bántam meg. Tiszta terápia. Amikor írsz, akkor kívülről tekintesz magadra, ezáltal kritikusabb is vagy. Ezt pl. egy blogon olvastam. :) crescendo.hu Mindenkinek ajánlom jó szívvel.
Ja és még azt is akartam, hogy én is már régóta fel akartam tenni Sz. blogját, meg van még több is. De pont tartottam attól, hogy mit reagálsz, nem esik-e rosszul. Most azonban úgy örülök, hogy Zsófi bátran ajánlotta. Nem kell Lizit hozzámérni, hanem a kipróbált ötleteket lehet esetleg hasznosítani. Úgy örülök, hogy Zsófi feltette ide, mindig a bátraké a szerencse :)

Szerencséről jut eszembe... Zsófi saját szülésével kapcsolatos szomorúsága apropóján leírnám az én elméletemet arról, hogy miért nem szabad szomorúnak lenni.
Azért nem szabad szomorúnak lenni, mert én mindent megtettem. Ha én minden tőlem telhetőt megtettem, akkor magamat nem hibáztathatom. Más hibáiról, vagy a külső körülményekről pedig én nem tehetek. Úgyhogy ezért :)

Fatima: mi is aventet használunk.

Andi: Van még egy híres Jónás: de genere Bocsinka :) Imádom a Szaffit. Pogány Judit úgy tudja mondani, hogy Jóónás :)

Nóri: mi az, hogy nem érzed jogosnak? :) Nyissunk külön topikot? János kórházas anyukák 2005-2006 címen? Lehet, hogy én se vagyok már jogosult ide írni 8) :wink: :D Aztán lehet, hogy tényleg :)
Én azért nem reagálok a többségre, mert a kicsik problémáival kapcs. egyszerűen nem emlékszem egy csomó dologra :)

Puszi. A. (M) (T) (stb)
tündérkisfiú

sziasztok Lányok!

DRÁGA FARKASNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KICSI SZONJÁNAK BOLDOG 4. HÓFODRULÓT!

:) :)

Andi! nálunk is volt ilyen! csak a cici és semmi más, nálunk egyértelműen a fogak :( :( :? és akkor nyugodott meg Bende, ha már kibújt a fogacska........ jelentem most növeszti a 8. fogacskáját, hát nehezek az éjszakáink.....

Anita
, úgy örülök, hogy újra vagy! :wink: :wink:
mangó

KEDVES FARKAS, NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!!!!
Kép

jaj nagyon cukkancs édes kisfiú abban a sapiban, ki sem nézném belőle,hogy tud hisztizni.

Cumisüveg: Marcinál kimaradt, Borinál Avent és nuk.

Vizet én is reggelente forraltam, azzal elvoltunk egész nap.

Fatima, örülök,hogy minden renben Veletek!! :wink:

Andi, nálunk is volt ilyen rosszul alvós korszak, a mai napig nem tudom az okát, valószínű,hogy a fogacskák gyötörték marcit/borcsit. ...és nálunk is csak a cici segített mindkét esetben. Fárasztó, de nem tart örökké. Nem tudok okosabbat írni :roll:. Gratula a kis ácsorgó Maja Juliskához :D .

Benike
is nagyon ügyes :wink: .

Zsófi,kérünk pocis képet!!!

puszik, jó pihit Mindenkinek a hosszú hétvégére

KépKép
logi

Farkasnak Boldog Névnapot Kívánunk!

Köszi mindenkinek a hófordulós köszöntéseket!

Mi is aventes üveget használunk, és semmi gond vele.
Éjszaka én még tejcit adok, de nappal, amikor tápszer van, akkor előre felforralom a vizet, hogy ki tudjon hűlni, ha erre nincs idő, akkor az előző forraltból egy kis hideget félre teszek, és ebből adok a forró tápszerhez, ezzel kellő hőmérsékletűre le lehet hűteni. Aműgy én is ételmelegítőt használok, mert a mikrótól igyekszem minél tovább távoltartani.
A fürcsi után nálunk is nagy kiabálás van, de csak akkor ha már nagyon éhes, ill. nagyon fáradt. Ezért próbáljuk az utolsó evés előtt jóval megfürdetni, hogy ne kelljen kapkodni, és hogy ne bömbizzen. Nálunk a nehézséget az okozza, hogy össze vissza forgolódik, és képtelenség bepelenkázni, és felöltöztetni.
Mi is többször kelünk mostanában éjszakánként, de nálunk az a tipp, hogy azért mert mostanában próbáltunk átállni a 4 órás evésre, és ez valószínűleg korai még neki, és éhes éjszaka. Elég keveseket eszik mostanában, így most marad a 3, 3 1/2 óránkénti etetés. A fogacskák miatt, nálunk a nappali alvások maradnak ki, ami talán jobb mint ha éjszaka virrasztanánk, viszont elég nehéz szórakoztatni, ha csak nyűglődik a fáradtságtól.

Nelly

Kép
breeki

SOK-SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK FARKASNAK!!!!!

4 HÓNAPOS SZONJÁNAK PEDIG NYUGODTABB NAPOKAT!!!!
tényleg szerencse, h legalább az éjszakáitok békésen telnek!

senki nem reagált a receptgyűjtő ötletemre :cry: :roll: kár........
akkor nem erőltetem.....

fatima
örülök, h kezdtek összerázódni és az étkezések is zökkenőmentesek!
tápszert előre soha nem készítettem el, igaz egyik bnőm minden este betette a hűtőbe, aztán mikro. hát ilyen is van, és 2 éves egészséges a kislánya.
napont 2szer forralok nagyobb mennyiségű vizet, előre kimérem a cumisüvegbe + külön aventes tápszertárolóba kimérem a 3 adagnyi tápit is. mikrot szigorúan kerülöm, ételmelegítőzök, ami pikk-pakk felmelegíti. éjszakánként nálunk is áll a bál, ha üres a poci, de én addig ringatom, csitítom, csabi pedig kiugrik a konyhába a tápit összedobni.
max. egy órás tápit adtam eddig oda neki.

cumisüvegből ákossal avent, chicco volt a nyerő, szabinál nuk.

jó éjt mindenkinek!!!!
Vendég

anzsi,
drukkolok, h bendének minél gyorsabban kitörjön a 8. fogacskája!!! addig is sok-sok puszziiii a fájó ínyére :lol:
neked kitartás az éjszakákhoz!
Vendég

Sniki!
el is felejtettem! engem érdekel a recept!!! :) :)
és így megkésve: BOLDOG SZÜLINAPOT!!! nagyon guszta a torta, Te sütötted?
köszönöm a drukkolást!
mangó

Nóri: Szerintem nagyon hasonlít rád Farkas ezen a fotón. Annyira szép kisfiú!!!! Ügyesen kezeled a hisztijét. Eltárolom magamban az infót, mert úgy néz ki nálunk is lesz ilyen. :?

Fatima: Nálunk is az Avent vált be.

Fogakhoz mindenkinek kitartást!!!!
Fú amiket írtok, készülök lelkileg hogy lassan Beninél is lesz valami.

S/Niki: A receptgyűjtés nem rossz ötlet. Nekem is probléma néha kitalálni valamit, ami finom és gyorsan készül. Én totál kezdő vagyok és nekem már az is nagy sikerélmény ha valami egyszerű sikerül pl. vasárnap csináltam sült csirkecombot (2 nap pácolás) sült krumplival és görög salátával és minden finom lett... Szerinem ehhez külön topic kellene.... Vagy keresni valami már működőt.
Szabi már teljesen jól van? Elmúlt minden kiütés?

Kép
viky30

Viki!!! Benibaba nagyon édes a képeken! kis kommandós!!!
Andi, MajaJuliska is gyönyörű!!!
Zsófi! Samu nagyon cuki!!!!
Nóri!!! Farkas zabálnivaló!!!!
Sniki! nagyon csini vagy a képeken és a fiúk gyönyörűek!!

Viki, az is lehet, hogy Beni könnyen fogja venni a fogas akadályokat! :wink: :wink:
mangó

Anzsi: Reméljük, hátha.... Tényleg! Hogy áll a készülődés a nagy napra? Milyen tortája lesz Bendének? Olyan izgi lehet az első szülinap!

Amúgy én szeretek főzni, jó apának örömet okozni. Meg is örökítettem amirő írtam. Plusz csináltam meggyes és barackos muffint. Mióta szoptatok nagyon szeretek enni. :oops: :oops: Hogy fogok visszaállnia régi mederbe nem tudom......

Kép

Beni kapott keresztapától új etetőszéket és úgy trónol benne mint egy király. Imádja! Végre nyugodtam elvagyunk a konyhában, mert szépen eljátszik benne.

Kép

Kép
viky30

Sniki: engem is érdekelnek a receptek, csak elfeljtettem megírni!

Nelly

Kép
breeki

Farkas koma: nagyon boldog névnapot kívánunk (hangos :wink: mazsolák)

[quote="MajaAndi"] írta:MajaAndiElromlott a gyerekem!!!!!!

Most látom, hogy lejárt már a garancia is (legalább is nekünk 6 hónapos - ugyi drága Maja Juliska meg már kész nő :oops: by Zsig - csere garanciát jótáltak Zsigre, illetve Zsombra. Ismerve a két nagyot, Milost csak 1 hónapon belül lehetet volna visszacserélni. Na mivel kifutottunk a gar.időkből, megtartjuk mindhármat. :wink: )
MELLékesen kedves pároddal együttérzek. Mi, apák, már nem is jutunk ahhoz, ami a gyerek születése előtt csak a miénk volt. :wink:

tündérkisfiú anyuka: Küldtem emilt a hétvégén. "help".

Bocsi, de most ennyire fussa
Imi
mazsolák

Sziasztok!

Szép, és legfőképpen nyugodt éjelt mindenkinek!
Minden Manónak és Anyucinak boldog hó-, illetve évfordulókat, névapokat!
Nagyon hiányoztok ám, és sokat gondolok rátok!
Minden Babó gyönyörű és nőnek mint a gombák!
Reagálni nem igen tudok, mert ha most elkezdek visszafele olvasgatni, akkor írni sosem fogok. 1-2x megpróbáltam felvenni az ütemet, de mire elolvastam a nem kicsi lemaradásom egy részét, reagálásra már nem volt erőm, meg már aktuálisnak sem voltak aktuálisak. Úgyhogy sorry... :oops: :cry: :roll:

Mink hogy vagymuk?
Köszönjük nagyon jól, kisebb zökkenőkkel, azaz nekem volt egy nagyobb zökkenőm egy pár hete. Végig söpört rajtunk egy influ, s nekem szövődményként hallójárat gyulladásom lett. 2 hétig kezelgettek, mire rendbehoztak. Szörnyű volt. :twisted: Viszont százszorta nekem legyenek ilyen bajaim, mint Balának.

Prücsök jól van és hihetetlenül nagy kópé!
Dumál ezerrel, s dőlünk az aranyköpéseitől.

Mindent egyedül akarunk csinálni, s kezdünk a dackorszakba belemenni azt hiszem. Reggel nem jó az a bugyi, amit ANya kivett a fiókból, azt neki kell kiválasztania, s ez vonatkozik minden ruhadarabra :twisted: , s min. 5 perc kergetődzés, mire hajlandó felöltözni. S nem egyszer hisztibe csap át a dolog.

Egyik napról a másikra leszoktunk a déutáni alvásról :evil: , így reggel 7:30-tól este 8:30-ig képes pörögni. Ne tudjátok meg mit szenvedtem két héten keresztül, mire megszoktam, hogy délután nekem sincs csucsa ezekután. :cry:

Le se tagadhatnánk, hogy informatikus az Apucink. :roll: Ha lehetősége lenne rá, s nem lenne egy gonosz Anyuci és Apuci, meg Mamam és Papa, és ..., akkor szerintem egész nap a gép előtt ülne. Módszeresen zárni kell előle a gépet, kisebb trükökkel, ha valaki más mégis meg szeretne valamit nézni a neten, vagy dolgoznia kell, különben fél óra hiszti van. :evil:
2,5 évesen simán letölt a netről játékokat, telepíti és rájön a játékok lényegére. :roll:
És ez nem annak az eredménye, hogy egész nap a gép előtt ülne, hisz nem hagyjuk, max. fél órára és azt is a felügyeletünk alatt. És hogy honnan a gépkezelői tudása? Egyszerűen szivacs. A kezdetekkor APa ölében ült és csak figyelt. Ma meg már mindent egyedül. Duplakattok az egérrel, célzottan, ahova kell, a letöltések után elfogadja a feltételek, hogy telepíteni tudjon egy játék demot, majd beír egy felhasználói nevet, s közben közli: "Baba beírja BALA", s közben bepötyögi "sdlflkoi". Hihetetlen.
Nekem meg ég az arcom, amikor ezt valakinek (így most itt is)elmesélem, mert elsőre az jön le mindenkinek, hogy na neeeeeem! Egy gyerkőc csak akkor jut el ide, ha egész nap a gép előtt ül és tojik rá az anyja. Pedig nem. Kitalálok már minden elterelő hadműveletet, s játszik is velem is meg egymaga is nagyon szépen, de fél, egy óránként felkiált, hogy "Baba megy számítógépezni!" És ilyenkor jönnek az elterelő hadműveletek, (amik sokszor hisztibe torkollanak :cry:), meg az ígéret, "Hogyha Apa hazajött, akkor vele játszhatsz majd!"
Nagyon nehéz ...

Építkezés: sajna egyre inkább úgy néz ki, hogy karácsonyra nem leszünk bent, azaz kint :( No de sebaj, szerencsére nem fogunk az utcán aludni, s inkább szép legyen, mint összegányolt.

SORRY, hogy ilyen hosszú lettem, egy kicsit bepótoltam magunk, hogy felőlünk is tudjatok valamit.

Ígérem, próbálok majd még képekkel is jönni.

Puszi mindenkinek!

Timi

(Ui: Bocsánat, ha elütések vannak az irományban, de nem olvasom vissza, mert lassan ledőlök a székről. :? )

Kép

Kép
timtom

most nem tudtam olvasni, csak egyet: TündérkisfiúAnyuka!! szomorúságos dolog :arrow: :!: :!: :!: :!: igen :!: :!:
:lol: :lol: :lol: :lol:

blog, jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó akkor legyen! amúgy is erre billentem volna :wink: belinkelsz?????
juhujjjj ez izgi! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

puszmuszok mindenkinek!!

ui. amúgy én is téged akkor már...!!!!!! bár nem vagyok egy hatalmas olvasottságú valaki, napi átlag 35 látogatóm szokott lenni :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: de azért így tartom korrektnek vagy minek... :lol: :oops: :P
lmkata

Na hello mindenkinek!

Megint nagyon pang a topik... :( Gondolom mindenki csavarog valahol! Helyes!!! Ki kell még használni az esőmentes napokat! Főleg, hogy most hosszú hétvége van! :)

Mi sajnos nem csináltunk semmi különöset ma, mert a férjem taxist játszott. :) Kivitte a szüleit a temetőbe. Na nem hagyott ott senkit... csak a szokásos halottak napi turné. :) (bocsi, ha morbid volt a poénom)
Nemsokára jönnek a bátyámék, mert nem hiszitek el mi volt a múlt héten. Átmentünk hozzájuk most először mióta megszülettet Tarek. Természetesen az én kicsikém bealudt mire odaértünk, így ott érte az ébredés a bratyómék nappalijában. Ahogy szokott most is nyügisen ébredt, aztán szép lassan megszokta a környezetet! Nem úgy a bátyámat!!! :shock: :shock: :shock: Olyan rossz volt!!
Akárhányszor odajött a bátyám, Tarek mindig elkezdett totál keservesen sírni! :( Szerintetek lehet az, hogy már most 4.5 hónaposan reagál arra, hogy kit ismer és kit nem!?! :roll: :? :roll:
Mostanában ugyanis nem igen látta a bátyámat és a hangját sem hallotta (tudni kell, hogy extrán mély, dörmögős a hangja). Úgy sajnáltam szegény bratyómat, mert imádja a gyerekeket, főleg Tareket!!! :) Na szóval most jönniük kell minden héten, hogy nehogy má' féljen a nagybátyjától! :)

Valakinél hasonló tapi????

Elküldöm...

fatima

S/Niki! Engem is érdekelnek receptek. Én nagy főzös vagyok, vagyis voltam, míg nem kötötte le az egész napomat egy kis ördögfióka! :)
Imádok mindenféle finomságokat kitalálni és kísérletezni! Na nem kell nagyon nagy dolgokra gondolni. Inkább a gyorsan elkészíthető ételek híve vagyok! :)
Szóval részemről OK a receptcsere dolog! :)

Na, nem jönnek bátyámék. :( Tarek bealudt, így mire ide érnének már megint nyügi lenne. Áttettük a látogatósdit holnapra. :) Szerintetek hülyeség így odafigyelni, hogy a nap melyik szakában jön bárki is hozzánk??? Mármint ennyire figyelembe tartani Tarek dolgait, hogy pl mikor alszik stb???? Csak mert nem szeretném ahhoz szoktatni, hogy sosincs senki nálunk. :? :roll: :?

Cumisüveg Mi is Aventet használunk. Egy bajom van vele, hogy műanyag. Zavar, hogy egy idő után úgy néz ki, mintha 100 éves lenne, ráadásul a műanyag jobban magába szívja a szagokat (mármint a tápszerét). Szóval jobban örülnék vmi üvegnek. Mi a legelején Chicco-t vettünk, de abból nagyon jön a tejci és mivel Tarek amúgy is mohó, így áttértünk az Aventre.

Ételmelegítő Tuti én vagyok hülye, de ez pontosan mit jelent? :oops: :oops: :oops: Egy kütyü ami speciálisan arra való, hogy üvegestül melegítse a tejcit??? Be lehet állítani a hőfokot??? Tök jóóóóó! Nekem is kell olyan!!! :)

fatima

Szia Fatima!

Én is itt vagyok, csak olvasó üzemmódban.
Én úgy tudom, h. most van (4 hónapos kor körül) az, h. az idegenektől megijed, főleg ha nincs ott az anyuka. Szóval ez normális. Emma is rendszeresen sírva fakad, ha meglátja a szüleimet, tesómat. Főleg így, h. ritkán látja őket. Mert akit meg nap mint nap lát (szomszéd), arra egyből mosolyog. Anyukámékra csak egy kis idő elteltével.
Szegény bátyód, nah majdcsak megbarátkozik vele Tarek.
Dörmögős hang gondolom még rátesz egy lapáttal.
:wink:

Kép
niki30

Képzeljétek Emma kúszik:) Belefúrja magát a kis drága az ágyba, felnyomja a popsiját és nyomja magát előre.
Olyan cuki. Jah, és már nagyon próbál felülni. Megfogom a kezét masszázsnál és már húzza fel magát.

Kép
niki30

Fatima: AZ ételmelegító arra szolgál, hogy a cumisüvegben lévő kajcsit, vagy akár üveges bébiételt a megfelelő hőmérsékletre melegítse. Nem kell a hőfokot beállítanod. Ezen az oldalon találsz egy párat.

http://interstore.hu/cgi-bin/interstore ... &menu=0110

Én rakok egy kis ecetet a vízbe amikor kifőzöm a cumisüvegeket, cumikat, stb. és akkor nem lesz olyan undi-bundi!

Nelly

Kép
breeki

hahó lányok!

fatima: samu egész sokáig mindig sírt, amikor idegeneket látott, még olyankor is, amikor családtagokkal volt együtt. aputól és anyutól is félt. ill. én azt is észre vettem, h nem annyira félelem ez, ahnem inkább hirtelen a megszokottól eltérő ingereket kapja és ez extra gyorsan kifárasztja. azért még samu is elfárad ha intenzív 3-4 órás program van. mondjuk tücsökzene v ilyesmi, ahol olyan dolgokat tapasztal, amit ált. nem.

sztem abszolút nem gáz, h alkalmazkodtok tarek napirendjéhez, én pl a mai napg ezt tarom mindennél fontosabbnak, és nagyon igyekszem samu rendjéhez alkalmazkodni. ill. mindenki mást is erre kérek, ha látogatni jön stb. nyilván a lehetőségekhez képest. tehát nem szélsőségesen.

cumisüveg: nekünk sajnon az avent nem jött be annak idején (csak rövid ideig volt hajlandó a cumisüveget egyáltalán használni- 6 hónapos korától meg aztán tényleg csak a pohárból ivott) pedig sokkal praktikusabb mert ugye kompatibilis a mellszívóval, viszont a nuk teljes sikerrel volt bevethető. (de csak az első 2 hónapban, aztán következetesen visszautasította)

timi: sajnálom, h csúszik az építkezés :( :( bala már nem alszik napközben? hú az nagyon nehéz lehet! én nem is tudom most egyelőre ezt elképzelni! pedig nyilván hamarosan eljön ez az idő..
netguru bala hihetetlen !!! letölt játékokat??!!! nagyon ügyi!!!!

niki: mostanában alig vagy!! tessék friss képet feltenni emmáról! lassan már olyan nagy lány! kúszik??!!! elképesztő! nagyon ügyi! és hova halad? mi érdekli? mi indította el?

farkas nagyon édes!! nóri! hiányzol!!!!

sniki, receptek: elöljárok jó példával:

juhtúrós, tejszines zöldbab (aki szereti a juhtúrót, tejszint és zöldbabot :))

zöldbabot (üveges 2 db) serpenyőben minimál olajon párolgatom, közben eklőmelegítem a sütőt és bekeverem a 15 dkg juhtúrót, 2dl főzőtejszínt, és fél folyékony kemping sajtot egy masszává. amikor már átforgattam megfelelően a zöldbabot hozzáöntöm a juhtúrós masszát. elkeverem kicsit főzöm. szerecsendiót, borsot, sót, pici petrezselymet teszek hozzá. amikor (kb 3-5 perc) kész a bab, átöntöm egy tepsibe, sjtot (sokat!) reszelek rá, és beteszem a sütőbe, míg aranybarnára nem pirul. én uborkával 8kovi/csemege) eszem.

nagyon finom és nagyon gyors.

mi lakásfelújítunk, ami azzal jár h 3 hete 7/24 ben (tehát éjjel nappal) én vagyok samuval reggeltől estig 7vége nélkül. már nagyon egyedül vagyok, de hát ez van.
kerekpocak

óriási gratula a kis kúszni próbálkozó emmának :lol: :lol: :lol: de szépek is ezek az első mérföldkövek!!!

fatima
ákos kb. 8 hónapos korára szokta meg az anyósomat. igaz nagyon ritkán látta, de akkor szinte mindig keservesen sírt tőle. és 8 hónapig senki mástól nem, csak tőle. (nem csoda, mert nagyon vastag a szája és állandóan vérvörösre rúzsozza, és feltupírozott égnek álló festetett szőke haja van, felnőttnek is félelmetes látványt tud produkálni....)
aztán szépen lassan ahogy nőtt, megszokta...kénytelen volt. mindenki fellélegzett. mellékesen megjegyzem, h nem túl jó a viszonyunk, igy vszínűleg ákos érezhette a kettőnk közti konfliktusokat és ugye aki anyuci felé negatív energiákat röpít, azt a csecsemő sem szereti nagyon... én ebben hiszek. hiába próbálkozott mindennel, mindig sírva fakadt az ölében, igy csabival közösen eldöntöttük, h addig nem adjuk oda neki, amig ákos magától nem akar odamenni hozzá. gondolom nálatok más a helyzet.
alkalmazkodás a gyerkőc napirendjéhez: mind a mai napig azt tesszük. hozzánk csak nagyon kivételes alkalomból jönnek máskor. ált. 3 után jönnek a vendégek, mert addigra tuti letudja ákos a nagy alvást és szabi is fent szokott lenni. másrészt én is nyugodtabb vagyok, h a házimunka nagy része készen van.

vicky,
köszi a kérdést szabi felől: szerencsére nagyon jól van :lol: úgy néz ki, h a tejcsi elhagyásával minden probléma megoldódott.
egyedül a napközbeni elalvás okoz nehézséget, mert túlságosan megszokta, h ölben ringatva altatom, aztán csak nagy ritkán jön össze, h még éberen leteszem a kiságyba és magától elalszik. igaz a gerincem nagyon kivan a közel 8 kilós kistestecskének a ringatásától, de majd a költözés után kezdem el az önálló elalvási projectet.
hűűűűű, mennyei lehetett a főztöd!!!! muffin recept jöhet!
szopi mellett sztem ne foglalkozz a kívánósággal. ha szüksége van a szervezetednek a kalóriára, igenis tessék enni!!!! később amint elindul beni, gondoskodik a testmozgásodról. készülj, h saját személyi trénered lesz:) nem véletlen, h ákos mellett nem jöttek rám plusz kilók szabis pocakos időszakomban.

timi
pont a napokban gondoltam rátok! de jó, h jöttél!!!! nem semmi a kis computerzseni bala......csak annyit fűznék a témához, h ákos is profin kattingat az egérrel, a klaviatúrán tudatosan nyomkodja az entert, és nyílakat......majdnem lehídaltam, amikor először észrevettem. nanáááá, h mindent másolnak. és nem azért mert állandóan ezt látják a szülőktől, hanem mert extra fogékonyak ebben a korszakban.
remélem azért mihamarabb be tudtok költözni a saját kis fészketekbe. csak az lenne az igazi, ha ott karácsonyozhatnátok!!!
hogy áll az építkezés?
recept témában remélem kapunk tőled is párat, mert te aztán igazi kis konyhatündér vagy a korábban feltett sütis képeidre visszagondolva!

jajjj, nagyon örülök, h többen is reagáltatok a receptcsere témában! :lol:

én tényleg pofonegyszerű recepteket keresek, és az egyik kedvencem a spenótos köles:
*1 bögre bio köles megfőzök (3 bögre vízbe, addig amíg kásaszerű nem lesz) + dm-es alnatura zöldségpor bele (isteni ízt ad neki, de nem kell túl sok belőle)
* egy zacsi fagyasztott spenót kiengedek + kis só + jó sok szerecsendió (őrölt) + 250 g túró
ezt az egészet összekeverem, tűzálló tálba teszem. tetejére ízlés szerint reszelek sajtot.
kb. 20-30 percig közepes hőfokon sütöm.

mostanában a tepsis cuccokra álltam rá, pl. paradicsomos tészta, rakott krumpli turbós verzióban.

ákos miatt pedig másnaponta dobom össze a következő sütit, h ne a bolti drága bio kekszeket keljen megvenni.

*2 bögre bio alnatura zabpehely + 2 bögre tej (45 percet állni hagyom a hűtőben)

* 4 tojás + 2,5 dl. bio cukor v. méz összekeverem + 2 dl olaj összekeverem + 2 bögre teljes kiörlésű búzaliszt + 1 sütőpor összekever + tejes zabpehely bele, összekeve

opcionálisan + bio kakaópor (ezt soha nem sajnálom bele, ezzel a legfincsibb, legalábbis nekünk)
+ reszelt alma fahéjjal
+ kotányi féle mézessüti keverék

remélem sikerült jó ötletekkel és kellemes gasztronómiai élménnyel megajándékozni benneteket!

én is várom a jó kis recepteket!

jó éjt!
niki
Vendég

zsófi,

összefutott a nyál a számban a receptet olvasva, már a számban érzem az ízeket. amiben szerecsendió van az csak jó lehet. az egyik kedvenc fűszerem.

nem lehet egyszerű non-stop egyedül samuzni. semmi segítség? anyudék sem?
Vendég

és nem is kérdeztem, pocaklakó hogy van? képet a pocakos anyukáról!!!!!
Vendég

pocakos képet gérem hamarosan felteszem.

segítség sajnos nekünk egyáltalán nincs. :(

anyukámék 15 hónap alatt 1x vigyáztakl samura. persze tudom, h versenyszférában dolgoznak RENGETEGET, tényleg sokat , de azért az 1 alkalom kevés. viszont most már samu annyira eltávolodott tőlük, h nem is nagyon van bizalma feléjük. apukámtól is fél. az a baj, h akkor találkoznak, ha én viszem samut, de akkor se nagyon játszanak vele , hanem én játszom az ő lakásukban samuval. eléggé ki is vagyok emiatt sokat elmélkedem rajta, de asszem ez van, ezt kell elfogadni. azon is agyaltam, h feladok hirdetést és keresek pótnagyit h ne maradjon ki ez az élmény samu életéből, de még várok, hátha változik ez a dolog. (anyu a mellettünk lévő utcában dolgozik és ha 3x 10 percre átjött, amióta samu megszületett sokat mondok. pl a szülinapjára se jöttek el, mert éppen veszekedtek...) szeretik ők samut a maguk módján, de még fiatalok, és nem nagyszülősek.
ha este nagy rtkán elmegyünk, akkor mindig babysitter jön, mert este végképp elképzelhetetlen lenne h vigyázzanak samura. lassanként azonban már azt se nagyon tudom, h rá merném e bízni rájuk? annyira idegenek egymásnak.
közben meg azon is parázom, h nem jó ez így h samu scak hozzám és csabihoz kötődik. minél több emberhez kötődik, annál nagyobb a szíve annál több benne a szeretet. és hát, elég nehéz volt csempét, kádat wct padlót stb stb választani, úgy h szegényt is mindig hurcolnunk ketllett. van néhány barátnőm, mindenütt van nagyi- hát összehasonlíthatatlanul klasszabb.

persze tudom a túlnyomulós rokonság sem a legideálisabb. de azérta jó fej nagyikra RETTENTŐ irigy vagyok. remélem akinek ilyen van, minden nap hálát ad érte! hatalmas kincs, segítség. (ja azt nem írtam csabi anyukája vidéken él és dolgozik, vmint 13 unokája van...szal nem ér rá.)
kerekpocak

iszonyú hibákért - elgépelés, nyelvtan, helyesírás- ezer bocsi :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

ööö és még annyit, h bocsi, h mostanában depisebb vagyok, nyilván azért mert egyedül nyomom.
nemrégen még volt egy-egy délután, hétvége csabival, de most sajnos neki kell nagyon melózni a lakással. amúgy szépen halad! samu szobája pl kész!
kerekpocak

ja és még vmi, az öcsém elköltözött (angliába 1 évre, majd a mi lakásunkba) és ezért eladjuk a galériaágyát. új ára 70 ezer ft az ikeában, mi 30 ezerért áruljuk. ha esetleg vkit érdekel, ide is felteszem. Kép
kerekpocak

jaaaaahaj bende!!!!!!!!!!!!!!!! már csak (ha a mait nem számoljuk) 1 et kell aludni, a nagy nagy napig!!!!!!!!!!!
kerekpocak

Sziasztok!
Megpróbálok gyors lenni, mert mára még bele kell férnie, hogy leveszek egy pár szabásmintát, mert kinőttük az összes gatyánkat és ugyebár itt a hideg :? . No meg pizsamát is varrni kell, mert a rugdalódzós pizsik kora nálunk leáldozott. Zavarta a fütyköst. Így akadt olyan rugis pizsink, amit nem is hordtunk :? .

Niki!
Hihetetlen, hogy telik az idő! Nem rég még pocaklakó volt a Királylány! Kúszós Emmáról kérünk majd képet! Tündériek tudnak lenni, ahogy a próbálkoznak :)

Fatima!
Napirend: neked is és Tareknek is biztonságot ad, ha az Ő napirendjéhez igazítotok mindent. Sokkal egyszerűbb lesz a dolgod, előre tudtok tervezni. No persze addig, míg nem jön egy újabb korszak valami miatt, s akkor azt újra meg kell szokni, s addig van egy kis kavar, hogy akkor most mikor is jöjjenek a vendégek? :roll: :wink:
Elutasítás, félelem: sajnos ez is egy korszak. Túl lesztek rajta, meg tényleg segít, ha gíakrabban látja majd a bátyád.

Nálunk sajna más a szitu. Két és fél évesen már válogat BAla, hogy kit szeret és kit nem. És szegény Dédi (Anyósom mamája) kapta a "Nem szeretem" kategóriát. Úgy sajnálom Őt. Most műtötték a szemét (nincs bekötve, nem rémísztő), így Mártiék felhozták vidékről, míg teljesen rendbejön. NAgy lelkesedés, hogy "Bala! Itt a Dédi!" Erre Bala: "Baba nem szereti, Dédi menj haza!" Pedig hozott neki csokit, plüssmacit, könyvet... és még így sem. Márti vigyázott Balára valamelyik nap és míg Ő főzött addig a Dédi próbálta lekötni Balát. Bala pedig szó szerint elkergette, hogy "Dédi ne ülj ide, menj fel a szobába!" És sajna volt, hogy kezet vagy éppen lábat emelt rá. Pedig ezt sose tette családon belül. Ezt azért írom így, mert a piacon rendszerint bokán akarja rugni az idős néniket :evil: , s közben visít, hogy "Néni nem megy vásárolni!" Úgyhogy alapvetően az idősekkel van gondja, de ez is érdekes, mert nem mindenkivel. A nagypapámmal semmi baja. Úgyhogy nem egyszerű. Csak annyira sajnálom a Dédit, mert Ő imádná Balát, s Mártit faggatja, hogy "Miért nem szeret?" És cikinek is érzem, de nem tudok semmit tenni. :oops: :cry:
Ötlet?

Elküldöm...

Kép

Kép
timtom

Zsófi!
Nem részletezem nagyihelyzetem, mert csak elkeserítenélek vele. NAgyon sajnálom, hogy nálatok ez a helyzet, s egyben le a kalappal előtted, előttetek! LAkás felújítás, Pocakmackó, kis Tipegő null nagyival. :cry: :evil:
Mindenki más, de nem értem a szüleidet. Anyumék is fiatalok, egyáltalán nem nagyis alkatok, s mégis...
Persze megint más a szitu, ha mindkét szülői oldal messze, lent vidéken vagy külföldön. De így, hogy nálatak ők a közelben :roll:
Na nem keserítelek...
Ezt csak azért írtam le, mert ilyen szituban én is depis lennék, főleg, hogy itt az ősz.
Annyira jó, hogy Ti haladtok a lakással :) Kész lesz karácsonyra? És gratula Csabidhoz, hogy egy csomó mindent Ő csinál. Le a kalappal!
Kérünk ám kerek pocakos képet, mert lassan azt hisszük, hogy kocka hasad van, s nem mered megmutizni :wink:
No meg a Samuszoba kép is érdekelne :wink:
A recept nagyon tuti! Ki lesz próbálva! Minden alkotórésze a kedvencem! :wink:
Ágy: Azt hiszem anno Zsóka emlegetett valami galériaágy félét, hogy talán ilyenben gondolkodik. Csak ott volt a félsze, hogy leszakad. De gondolom megnyugtatja a tudat, hogyha az Öcsédet kibírta, akkor csak nem dől össze. :wink:
Nekem amúgy nagyon tetszik, de nincs rá szükségem.

Kép

Kép
timtom

Sniki!
Néztem a korábban feltett képeitek!
Csudaszépek vagytok! Külön-kölön, mármint mama és babái és együtt is! :)
Anyóspajtás nem lehet semmi! :?
Ti is költöztök? Mikor, merre, hogy-hogy?
Gépkezelés: Bala is így kezdte :lol:
A Te recepteid is tutik, azok is le lesznek tesztelve!
Jó ötlet ez a receptesdi :lol:
Majd teszek fel én is, de nem most, sorry.

Hogy haladunk?
Panaszra semmi okunk, mert szépen és biztosan, bár a kivitelezőnkből már nagyon elegünk van. Miatta van a csúszás is. :evil: :evil: :evil:
Van már fűtésünk, vizünk, gázunk, mindenhol áramunk, készre burkolt és festett garázsunk, pincénk, benne a kamrával és a mosókonyhával, ahol végre használható wc is van :lol: . Így mivel már van hova pakolni, elkezdtük kihordani a dolgok egy részét.
Most a további burkolások vannak folyamatban, de karácsonyig nem lesz lakható a kuckó. :cry:
De sebaj, a lényeg, hogy egyszer kész lesz. :lol:

Puszi mindenkinek!

Timi

Ui: A képek sajna megint elmaradnak, mert így nem lesz "cipőcskéje" a Cinegemadaramnak...
De ígérem, jövök majd velük.

Kép

Kép
timtom

Szia Nikiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! De jó, hogy jöttél! :) :) :) És főleg, hogy ilyen tök jó híreket hoztál! Emma kúszik!!! ÚR ISTEN!!! Még csak most született!!! Annyira édes lehet!! Mindenképp fotózd majd le és mutizd meg nekünk! Mondjuk én már élőben szeretném megcsodálni az új tudományát! :lol: Mikor is talizunk???? :lol:

Nelly! Köszi a linket! :) Tökre tetszik ez az ételmelegítősdi. Tutira beszerzek egyet. És a mérete nem korlátozza, hogy milyen üveg fér bele?
Cumisüveg kifőzés Én nem főzöm ki őket! Sajnos túl lusta vagyok hozzá. Csak forralok vizet és ráöntöm a cumira + az üvegbe! :oops: :oops: :oops:

Na örülök csajok, hogy ti is amellett vagytok, hogy igenis fontos a gyerek napirendjéhez igazodni! Csak mert én születésétől fogva ezt teszem. Viszont volt már olyan, hogy kicsit "zavart", hogy kénytelen voltam visszautasítani 1-1 látogatót, mert féltem, hogy az megzavarja Tareket. :oops: :oops: :oops: Eleve nem is szerettem jó sokáig, ha jöttek hozzánk babanézőbe, mert szinte összeértek az etetések és a fejések. Olyan kellemetlen volt azt mondani a vendégeinknek, hogy "Bocsi! Elvonulok fejni".
Viszont szoktam irigykedni azokra az anyukákra, akik mindent úgy csinálnak, mintha nem is lenne baba! Mármint, hogy úgy élnek, hogy már kezdetektől a baba igazodik az ő életükhöz. Na nem mondom, hogy ez így jó, csak hát tény, hogy azoknak a babáknak ez a normális. Nem???? A szüleiknek meg nincsen olyan parájuk, hogy mikor mit lehet! :roll: :roll: :roll:

Remélem hamarosan megszokja Tarek a bátyámat, mert nekünk nagyon jó a kapcsolatunk és nagyon szeretném, ha nem félne tőle. :) Az viszont tök furi, hogy anyuméktól nem fél Tarek. Pedig ők közel 200 km-re laknak és kb 3-4 hetente látják az unokájukat. Mondjuk utánam és Salim után Tarek leginkább anyummal van el. Ha itt vannak egy hétvégét, vagy ha mi megyünk le hozzájuk vidékre 1 hétre, akkor anya fürdeti, többször megeteti és van, hogy el is alszik nála. :) De ez nagyon ritka újabban! :shock: Csak nálam alszik el! Azt viszont 2 perc alatt!!! :lol: :lol: :lol:
És ami a legfuribb, hogy apámtól nem fél! Mármint azért furi, mert apum ugye "fekete" (de hülye szó! :arrow: a bőrére értem) és hát nem gyakran találkozik vele és más hasonló bőrű emberrel sem. Imádja apámat! 2X még el is aludt az ölében. Tény, hogy akkor hulla volt a kis drága!!! :lol: :lol: :lol:

Elküldöm...

fatima

Timi, S/Niki! Nem semmi fiaitok vannak!!! :lol: :lol: :lol: Elképesztő, hogy milyen fogékonyak a gyerekek! :shock: Ennyi idősen tök tudatosan számítógépezni! Nem semmi!!! :)

Timi! Úgy megnézném drága Bala babát, ahogy telepít és kattintgat! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Meg azt is ahogy szegény dédit elhajtja! :) Elhiszem, hogy nektek meg tök szar mentegetőzni!

S/Niki! Ákos se semmi! Nem szívleli a nagyanyját! :) Mondjuk tény, hogy egy ilyen vérvörös szájú és agyontupírozott hajú nőtől még én is megijednék! :) :wink: :)
Örülök, hogy Szabival minden OK. Már akartam kérdezni, hogy mi az a speciális gyógytápi amit esztek??? Ja! Meg azt is akartam már írni, hogy én már rég sejtettem, hogy nem laktóz intolerancia van a gondotok mögött, mert akkor hidd el nem fejlődne Szabi. Az meg hogy már lassan 8 kiló!!! :shock: :shock: :shock: Nem semmi!!! Én sugárban hánytam és fostam ki mindent, ha tejet mertek nekem adni és szinte semmit nem fejlődtem 4 hónapos koromig! :(
A tejfehérje allergiát is valószínűtlennek tartom ugyanezen az elven. De az a lényeg, hogy most minden OK nálatok! Maradjon is így!!!! :)

Zsófi! Nem is vagy mostanában depis!!!! Szerintem csak nyúzott vagy és rád férne egy kis pihi! Nagyon karakán csaj vagy és tuti sokunk nem csinálná azt végig, amit most ti. Le a kalappal előttetek! :) Hajrá-Hajrá! Karácsonyra már ott lesztek az új kecóban, ugye???

fatima

Fatima: a nagy cumisüveg is belefér, csak a víz mennyiségét kell akkor csökkenteni ami felmelegíti.

Nelly

Kép
breeki

sajnos vagy szerencsére????? :wink: :wink: :wink: :wink: nincs időm hosszasabban jönni, de előlegben 1 éves BENDE MACKÓ KÖSZÖNTŐNEK és egyben depi űzőnek felteszek egy igazi Lizusos képet!

Drága Bende !
én most és itt, itt és most hagy gratuláljak ehhez a csodás első szülinapodhoz, félek holnap nem fogok tudni jönni, és nem szeretnék "lecsúszni" róla. Szóval millio meg egy pusszancs szülinapodra, a füled érjen bokáig!!!!!!!!!!!!!!!!!!

azért igazi Lizusos a kép, mert ebből átjön totálisan, hogy milyen baba ő. Nagyon ritka hogy ezt meg is tudjuk örökíteni, mert élőben azért gyakrabban előadja mint ahány fotó készül róla....
na nem ragozom, a lényeg, hogy őület egy fazon! imádom :lol: :lol: :lol:

Kép

ui. igen, az egy copf! :wink: :wink: :wink: :wink:
lmkata

KATA, LIZU alias SAJTIPAJTI!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
olyan édesek vagytok!!! köszönjük szépen előre is :wink: :wink: :wink: és a kis copf csúcs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Viki!! igen nagy az izgalom! lesz kukoricásbanán torta, amit Bende is ehet :) :lol: :lol: és egy barinőm ajánlotta! ;)

Zsófi!!!
aha :lol: :wink: sok-sok drukk Neked/Nektek!!! :)

Fatima, tök jó, hogy Tarek nagyfiú ilyen jókat eszik már! és Te is vidámabb és nyugusabb vagy!!! :)

Timi!!!! de cuki lehet Bala ahogy számítógépezik!!!! imádom!!!! gyere majd képekkel is!!

SNiki!!! tök fincsin hangzanak ezek a receptek!!! kipróbálom! :)

mindenkinek puszi!!!!!

Klári, Neked is! hátha olvasol minket.....
mangó

MÁR MOST NAGYON NAGYON NAGYON BOLDOG 1. SZÜLINAPOT SZERETNÉNK KÍVÁNNI A GYÖNYÖRŰSÉGES BENDE NAGYFIÚNAK!!!!!!!

ÉLJEN ÉLJEN ÉLJEN!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Csabi, Samu, Zsófi + pocak
kerekpocak

KEDVES BENDE ! ISTEN ÉLTESSEN ELSŐ SZÜLINAPODON ! SZÉP NAGY TORTÁT ÉS SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK !

és Anyának is sok puszi e neves fordulón !!

Kép

Marcsi

KépKép
alon

Andi, még neked akartam egy gondolatot !

Laura is "megborult" amikor felállt. ez egy nagy mérföldkő a babáknál, h. horizontból képesek vertikálisan is szemlélni a dolgokat.
u.ez volt vele is, h. gyakran kelt éjszaka, és mindig állni akart, éjszaka is, sőt, még a du-i alvás helyett is. plusz mi még költöztünk is , és anyukámnál albéreltünk egy hónapig, ami szintén rátett egy lapáttal a kis felborult életére.
nem emlékszem meddig tartott ez az időszak, talán 1 hónapig sem. amikor költözés szempontból elcsitultak Laura körül a dolgok, én egy idő után ráuntam az éjszakai kelésekre, és a végén elég drasztikusan szoktattam le erről. :oops: illetve szerintem nem volt drasztikus, csak itt a fórumon megoszlanak erről a vélemények.
nekem muszáj aludnom, különben használhatatlan vagyok.
DE: azóta is 12 órát alszik nyekk nélkül éjszaka :D {ha bölcsi van, csak 10-t, mert nekem korán mennem kell dolgozóba}.

szal szerintem amiatt "romlott el" Majajuliska, mert felállt. de ez csak szerintem.

Marcsi

KépKép
alon

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: