A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok csajok!!

Már megint mennyi hozzászólás!!!!!!!!jól ráértek.. :D :D :D

Tegnap végül is nem volt időm újból írni,egész nap a netrisk.hu-n intéztem a kötelező biztosítást.Ajánlom mindenkinek,aki váltani szeretne vagy kötni,mert tök profi a rendszer,minden létező biztosítónál kiszámolja az éves és negyedéves díjat és elintézik a felmondást az előző biztosítónál és megkötik az újat..naggyon profi!!!
hogy miért nem NEKEM jut eszembe egy ilyen rendszer,zsírosra keresik magukat..mondta a nő,hogy egyszerre 14 faxgépük működik és még így is panaszkodnak,hogy lassan lehet faxolni.

ANCSABOSZI!

Én is láttam azt a rózsaszín pólós lányt..szóval nem én voltam.(a nővérpulttal szemben ült,de előtte meg mellettem a szülőszoba mellett.Egyébként én pont fél9kor végeztem..
Lehet,hogy elkerültük egymást.Barna gatya volt rajtam és barna fölső,persze már rövidebb a hajam,mint a képen..

A www.boldogmama.hu-t én már régebben is nézegettem,ezt a tejserkentő bigyót is,de egy kicsit derága,nem? valami 3000..-Ft.De ha jó,megéri...

KRISZTA!
remélem,hogy max.december 11ig húzom,elegem van már magamból :D :D
Évike nekem is nagoyn szimpi,biztos,hogy jó választás volt,Monacsnak köszönhetem :D :D

Ja, én galád anya,egyszer sem említettem,hogy az én Mankám tiszta erőből várja a kistesót,simizi a pocakomat,puszilgatja,énekelünk neki.Meg aztán már minden kinőtt rucit és járókát és kiságyat,neki adott és persze ringatni is fogja..
Szóval édes nagyon.Legújabb szokása az,hogy ő az anyuka,én a kislánya,apa meg a kisfia és a ruhája alá tesz egy kisbabát.Majd kiadja a parancsot nekem: kislányom,megkérdezed az anyukát,hogy mikor születik a kistesó? én megkérdezem,ő meg mondja: mindjárt megszületik és kipottyantja a babát a ruci alól.Haláli!!!
Azzal még nem barátkozott meg,hogy én nem leszek pár napig,nem érti,hogy miért kell kórházba menni,de remélem apával jól ellesznek itthon és persze a kistesó küld egy b azi nagy ajándékot..
Nagyon sajnálom,hogy itt kell hagyno mpár napra,remélem hamar regenerálódik majd.
(az egyik isamerősöm 3 hétig volt a kórházban az újszülöttel,ráadásul váratlanul éjszaka vált le a lepény, 35.héten..szóval a nagylány azóta is gáz egy picit..)
HAJRÁ GYEREKPROJEKT!!!
40évesen fiatalon tartanak majd a gyerekeid!!!!
:D

Valamit még akartam,de buggyanok..
gabbóka is kérdezett valamit,de már nem tudom..ja, szerintem szülésznőt..GABBÓKA!már tudod ki lesz..

puszi mindenkinek!!!
durca

Kép

Kép
durca

MARCSIM!!

3 hónapos tájban van egy fejlődési ugrás,többet szopiznának!!! megéheznek!!

Kép

Kép
durca

Durca,

Hát sajnálom, hogy nem találkoztunk,
de akkor még jó, hogy nem mentem oda a rózsaszín polós lányhoz, és nem Durcáztam le! :lol:

Hogy vagy egyébként?

De édes lehet Manka, hogy így várja a kistesót!
És mi az a bazi nagy ajándék amit kap a kistesótól? és majd egyszobában lesznek? vagy hogy?

puszika

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok Lányok!

Az én porontyom valami álomkórban szenved. Nagyon gyakran végigalussza az éjszakát, de ha mégsem akkor is csak egyszer ébred fel kajálni. Ez tök jó, de a reggeli, 7-8 körüli evés után újra elalszik és csak 10-11 körül ébred fel. Amilyen hülye vagyok, most meg ezen agyalok, hogy miért van ez így?? Azt persze mondanom sem kell, hogy ezekután napközben nincs több alvás, max. 5-10 perces hunyások, így aztán estére meglehetősen hisztis lesz a Lujza és mindenki hulla fáradt.

Lányok, ma este az RTL KLubon, 22.55-kor a Házon kívűl című műsorban a kijelölt kórházakban való szülésről lesz szó.

Ti hogy bírjátok ezt a hervasztó trutymákos szürkeséget? Én olyan vagyok, mint akin keresztül gyalogolt egy úthenger............

Kép
ildi35

Hurrá ,elszált minden,kezdhetem előről!

Én nem csak hogy úgy érzem magam,mint akin átment az úthenger,hanem hogy mindjárt fel is robbanok!
Fujjjjj már utálom magam,amiért ilyen vagyok!

Dorka!

Én is azt mondta a dokinak,hogy szerintem akkor nem lenne ilyen nyugodt baba,és nem hiszem hogy aludna du.3-4 órát.De szinte meg sem hallja,csak fújja tovább a hülyeségeti!! :twisted: Olyan kis kiegyensúlyozott és nyugodt kisbaba. És szerintem sem sovány,olyan kis husis mindene,persze messze nem olyan mint Jube Pannija!Úgy irigylem Panni súlyát és a jó étvágyát!

Jube,éppen most irigykedem Rátok!!!

Hát szerintem már totál kivagyok ettől az egésztől ( hogy beteg lett,hogy macerál a doki...)és ráadásul ez a pocsék idő is!!!!

Azért Remélem mindenki jól van!

Pocakosok hogy viselitek ezt az időt?
Györgyiről semmi hír?

Majd jövök,addig is üdv mindenkinek!
Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok,

Az éjszakánk elég jól telt csak 2x volt fent és most is aludt 2 és fél órát. Nem tudom, hogy miért de úgy vettem észre, hogyha ilyen szar idő van akkor nagyon jól alszik és sokat. :D Bár tegnap este egy kicsit kiakadtam, mert hétvégére megint 15-17 fokot mondanak. Utálom a hideget, de könyörgöm tél van most legyen hideg ne nyáron!!!

Masni,
Nagyon aranyos Máté!!

Dorka,
Teszek fel képet, hogy lásd milyen amikor Réka síros kedvében van!!!

Lilluska,
Tegnap az Ady Endre úti játszótéren voltunk. De majd valószínűleg a Templom térire fogunk járni, ha persze egyszer elkészül. Egyébként a Wekerlei játszótér a legjobb gondoltam, majd ha sok időm lesz akkor majd oda is elviszem, busszal 2 megálló, autóval 5 perc. Igen hallottam róla, hogy mutatták a kispesti TV-ben a bölcsit, csak sajna lemaradtam. :cry: :cry: Tervezem hogy még ebben a hónapban elmegyek megnézni. Képzeld a múlt héten mesélték, hogy egy óvodát és egy kertvárosi iskolát bezárnak és ezenkívül még kettőt összevonnak.(iskolát) Komolyan mondom, hogy mire Réka oda kerül, sem óvoda sem pedig iskola nem lesz a kerületben mert mindent bezárnak. Megjegyzem, hogy tavaly 2 bölcsit zártak be pedig sajnos napjainkban nem sokan tehetik meg, hogy otthon maradjanak a gyerekkel. Ja és persze a többi bölcsiben meg telt ház van, egy csoportban 20 gyerek!!

Eszti,
Ne foglalkozz a dokival Te érzed, hogy mennyi tejed van és azért 2 nagy gyerek után már eltudod dönteni, hogy az Rebekának elég vagy nem. :wink: :wink:

Dóri,
Ti hogy álltok a fogacskákkal?? Kibújt már? Réka tényleg ül már és egyre stabilabban. Ami számára új, hogy etetőszékben eszik, ami pedig nekem új, hogy most meg egyfolytában állni akar. A mászás is megy, bár ahogy elnézem az nem lesz az erőssége. Pont a héten beszélgettük a férjemmel, hogy most már teljesen le kell engedni a kiságyat, mert egyik reggel azt vettem észre, hogy kapaszkodik a kiságyba és húzza fel magát. Hát azt hittem, hogy ott helyben meghalok. Viszont a járókában nem akar megmaradni. Tudom, hogy itt mindenki ellenezte a bébikompot, de én azért beleteszem és nagyon ügyesen eljátszik benne és szereti is. (azért megkérdeztem a doki néninket és a védőnőt is egyikőjük sem ellenezte) Persze nem egész nap van benne, csak 15 perceket!! Még valami, ahhoz képest, hogy nem fiú, olyan aranyosan tud hízelegni. Átfogja a nyakamat és bújik ezerrel, beborul a nyakamba és onnan vigyorog a többieknek. Imádom!!! Nálunk is volt olyan időszak, hogy Réka kifejezetten utálta a babakocsit, elindultunk sétálni és még az utca végére sem értünk le már üvöltőt. Nem lehet hogy hozzászokott a kendőhöz? Szerintem ha mindig csak kicsit teszed bele, akkor szép lassan megszokja!! Luca miket csinál?? Tud már ülni?

Durca,
Nagyon édes lehet Manka, ahogy simogatja a pocidat!! Ezek szerint nem lesz a féltékeny a kistesóra!! Viszont ezt a papás mamás játékot szívesen megnézném. Ez a szar idő nem visel meg???

Ildi,
Kb. én is úgy érzem magam mint Te!!

Puszi Mindenkinek

Vica

Na és akkor a két kép:
Kép Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

kedvet kaptam én is, hogy képet tegyek fel :)
sajnos valami hiba van és nem megy :x

Kép
Kép
Kép
manóka28

Vica! Ezek a sírós képek! :cry: :D annyira aranyos, hihetetlen, mit tudnak művelni! A fiamról is van néhány ilyen fotó, ha most megnézi, nem szokta elhinni, hogy az Ő a képen. Én olyan hülye volta-vagyok, ha sír(hisztizik) és tudom, hogy nincs igaza, akkor is úgy megtudom sajnálni. :roll:

mano4, hogy én, mint pocakos, hogy érzem magam ebben az időben? Sz*rul. Minden bajom van. Álmos vagyok, nyűgös és tegnap óta nagyon fáj a fejem, nem akar elmúlni, rosszul aludtam, de nem mertem eddig semmit bevenni. Nincs valami csodaszerre ötletetek, ami nem ártalmas nekem sem és Sárinak sem? A védőnőm persze ki van kapcsolva...

Durca, szóval Keszegh Évi...totál tanácstalan vagyok szülésznő ügyileg, mert állítólag mindenki szuper. Válasszak egyáltalán?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Ja, Lilluska, nekem kellene a wiw meghívód, ha még aktuális. Köszönöm!

Ha megyek vasárnap Vdoktorhoz, és még semmit nem tudunk Györgyiről, majd rákérdezek, hol tart.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Vica!
Tündéri Réka,még így balhésan is!

Gabboka!
Terhesség alatt ha fájt a fejem én bizony bevettem egy szem algopirint,különben ha hagytam volna olyan fejgörcsöm lett volna....
Persze a doki engedéjezte!
De lehet hogy valamilyen homeós bogyó is amit lehet ilyenkor is szedni.

Még mindíg nyafkák vagyunk,szerintem a pocija is nagyon fájhat.Úúúúúúúúúgy sajnálom!

Üdv:Eszti

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Bementünk ma a suliba leadni a konzulensi lapot. Persze az egész épületben nem volt egy ember sem, aki megmondta volna, hol találom azt a tanárt, akit fel akarok kérni konzulensemnek! :twisted: A végén már Lucával a karomon rohangáltam föl- le, mert már nem bírta a nagyapjánál a kocsiban.
Végre aztán találkoztam az ofővel, majd ő leadja.
Így meg írtam a tanárnak egy jó hosszú mailt, remélem, vállal! :D
Na erről ennyit!
JA, és befejeztem az egyik házidogámat! Nagyon örülök!!!! :D :D :D

Vica!
Nálunk kezdettől fogva nincs oda Lucám a babakocsiért! NEm tudom miért. Kendőba, vagy kenguruba csak akkor rakom, ha mondjuk vásárolni megyünk. De az ritkán van.
Ebben az időben meg nem is tudom kivinni, mert ahogy felöltöztetem, kitör a parasztgyalázat. :(
Luca nem tud ülni még, de már hason fekve nyomkodja fel a popsiját, gondolom, mászna. De ő is folyton állni akar, pedig nekünk még van egy fokozat addig! :D
Nincs még fogacskája, de már nagyon domborodik szerintem az ínye!
Rékának most mik a méretei??

Esztikém!

Ne idegesítd magad! Te tudod, mmi az igazság, és kész! A dokit meg hatsd el a csába! :oops:

Durca!
De izgi! Mindjárt itt a nagy nap!

Barimami?
Hol vagy? Csak nem??

Györgyinek is drukk- drukk!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Bementünk ma a suliba leadni a konzulensi lapot. Persze az egész épületben nem volt egy ember sem, aki megmondta volna, hol találom azt a tanárt, akit fel akarok kérni konzulensemnek! :twisted: A végén már Lucával a karomon rohangáltam föl- le, mert már nem bírta a nagyapjánál a kocsiban.
Végre aztán találkoztam az ofővel, majd ő leadja.
Így meg írtam a tanárnak egy jó hosszú mailt, remélem, vállal! :D
Na erről ennyit!
JA, és befejeztem az egyik házidogámat! Nagyon örülök!!!! :D :D :D

Vica!
Nálunk kezdettől fogva nincs oda Lucám a babakocsiért! NEm tudom miért. Kendőba, vagy kenguruba csak akkor rakom, ha mondjuk vásárolni megyünk. De az ritkán van.
Ebben az időben meg nem is tudom kivinni, mert ahogy felöltöztetem, kitör a parasztgyalázat. :(
Luca nem tud ülni még, de már hason fekve nyomkodja fel a popsiját, gondolom, mászna. De ő is folyton állni akar, pedig nekünk még van egy fokozat addig! :D
Nincs még fogacskája, de már nagyon domborodik szerintem az ínye!
Rékának most mik a méretei??

Esztikém!

Ne idegesítd magad! Te tudod, mmi az igazság, és kész! A dokit meg hatsd el a csába! :oops:

Durca!
De izgi! Mindjárt itt a nagy nap!

Barimami?
Hol vagy? Csak nem??

Györgyinek is drukk- drukk!

Kép
nagydora

Bocsi, kétszer ment el! :oops:

Kép
nagydora

Vica!
Kis édes a lányod így is. MIntha az enyémet látnám, mikor rájön a cirkuszolhatnék. Nagyon tudja ám, kinél mit lehet. MOstanában terror van, mert az altatást nagyon elcsesztük. Múlt hét óta este kilenckor ( :oops: ) szigorúan bezsákolás és ágybatevés van. De ezt csak apával, mert anya nem elég szőrösszívű és kiveszi, ha nagyon cirkuszol.

Durca, köszi a biztatást. Kíváncsi vagyok én is, hogy micsinál a lánykád, amíg nem leszel otthon. És Panna szülinapja már csak két hét vasárnaphoz!!! :D :D :D

Gabbóka!
Nekem hétfőn volt olyan fejgörcsöm, hogy a végére folyt a könnyem, az orrom, meg minden bajom lett. Én lefeküdtem aludni, de szerencsés vagyok, mert ki tudom aludni a fejfájást. Elvileg az Algopirin nem árt, bár abba is bele vagyon írva.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok,rövid leszek!!

Trutymák időt jól bírom ,a pocakomat kevésbbé :D :D

FEJFÁJÁS: én is simán beveszek egy fél algopirint,de a hoemopátiás BELLADONNA épp fejfájásra való.

Csajok anyámtól kaptam 2 homeopátiás füzetet,ha bárkinek kell tipp,hogy mire mi kell írjatok,kiböngészem.

ANCSA!
Nem tervezem ,hogy egy szobában lesznek,egyelőre,de nem tartok semmit kizártnak,miután Mandulával is az összes létező variűciót végi jártuk: külön szoba,szülői háló külön ágy,szülői háló egyágyban,majd Manka szobában az egész család, végül Manka a Manka szobában egyedül :D :D immáron másfél éve..

felhívtam ma a dokimat,mert,hogy e "biztonság kedvéért anaszteziológusnak is látnia kell",hát kétszer rendelt be Ctg-re a jövő hétre..ez rendjén van, szerinteteK?

GABBÓKA!én már afelé hajlok,hogy inkább szülésznője legyen az embernek,osztán szüljön,akinél épp megindul.Szerintem mindenképp válassz!!

rohanok a gyerekért,aztán megyünk haverokhoz!!
puszik,durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Durca!
Sipi engem is hetente kétszer hívott be CTG-re. Nem tudom miért és másnál, hogy csinálta, de én is császármetszés 'gyanuús' voltam. Az ucsó héten már naponta kell járni!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!
Suliból jöttem, totál kifacsart aggyal, de jó volt, és Benus nem sírt itthon, sőt a barátnőm kislányával együtt szuperül eljátszottak! Jó is ez a suli.
Fájdalomcsillapítót nyugodtan lehet szedni!
Alvás: Benét ma 9-kor keltettem fel, mert mentünk a suliba, még simán durmolt volna, és én is :roll:
Ebben az időben mi csak erre vagyunk hitelesítve.

mtunde

Lányok, KÖSZÖNÖM! Bevettem az algopirint, és egész jól sikerült összeszedni magam. Hála nektek!

Durca, ok, megfontolom ezt a szülésznősdit, bár ugye, hogy mi lesz itt januártól...a fene tuggggya. Fizetni a kórháznak, mert azt választod, aztán fizetni, ha a saját dokidat akarod, és éppen nem ügyeletes, aztán még egy kis zsebpénzt sem árt neki adni, meg persze a szülésznőnek is "jár" valamicske...szóval kész csőd lesz. A végén lehet, hogy Vidát nem hívatom be, csak legyen fix szülésznőm? mittoménmég :roll:

Megpróbálok ébren maradni ma, és megnézem azt a szüléses műsort, hátha okosodok tőle.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

A szita agyam! Azt akartam még kérdezni, Durca, Vbea és aki még 2in1, hogy kb. mikor kell, ill. érdemes szólni a szülésznőnek, hogy Őt választanád?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:34-kor.
Vendég

Gabboka és a többiek, akik még nézik este a tévét, nézzétek a nevemben is, és majd holnap számoljatok be részletesen légyszi! Én muzsáj, hogy lefeküdjek,m mert kiszívták az agyam a suliban és holnap folyt köv...

mtunde

Lilluska: szarvas@fibermail.hu ez a címem, és köszönöm!

Mtunde, remélem nem alszom el...

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok Nagylányok, Kislányok, Nagyfiúk! :lol:
Gabboka, itt vagyok, nem felejtem el... Most estünk haza, vagyis nemrégen. Jól kipanaszkodtam magam Vidadokinak ismét, miszerint fáj a fejem, hőhullámaim vannak, és amúgy meg egy delfin. :? Azt mondta, ez már változó kor, pedig eddig azt hitte, terhes vagyok. Nem részletezem. Ismét jókedvem van! Mi ma beszéltünk először a szülésznővel, én az összegyűjtött infók alapján, és az alapján, amit tapasztaltam, Rákóczi Ágihoz fordultam, és nagyon örülök neki! :wink: Úgy érzem, abszolút hasonló nézeteket vallunk sok mindenről... Majd mesélek még. És ami még fontos lehet, hogy Vidadokival nagyon jól együtt tudnak működni. Gabboka, rágjuk magunkat mi is az anyagiakon. Nem kicsit. Most mondjam azt, hogy gyereket nem minden évben szülök? Majd valamit kitalálunk... ebben állapodtunk meg a férjemmel.

Ja, kérdeztem, Györgyiék még egyben! De megy a drukk, Barimaminak is! :D

Jó hír, gyermekünk fejjel lefelé lóg, hallgat apukájára, meg anyukájára... Rimánkodtunk neki. Hm, és két kilóra van saccolva. Kis drága. :roll:

Nagy boldogan nekiestem volna a gyógyszeres doboznak, erre nincs itthon SEMMI, ami hasonlítana a fejfájás csillapítóra, voltarennel hiába kenem be... :shock: És Rennie-ből is már csak egy. :cry:
vbea

Sziasztok,

Hát igen, így is aranyos Réka de én jobban szerettem amikor fülig ér a szája. :D :D

Gabboka,
Elvileg eddig én vagyok a szigorúbb, de ha elkezd sírni én is max. 10 percig bírom, aztán oda megyek és felveszem. Apa már hamarabb mondja, hogy vegyük ki a járókából mert megszakad a szíve ha sír a kicsi lánya. Most egy kicsit elvolt kapatva, hogy apa a kórházban volt, mert szinte egész nap kézben volt :oops: és most ennek iszom a levét mert a járókában nem akar megmaradni. :cry: :cry:
Zsomborról nem tudsz képet feltenni??

Dóri,
Réka méretei: DE NEM RÖHÖGNI ÁM!!!! :D :D súlya: 6000 gramm, (ha beledöglök akkor sem fogjuk utolérni Jube Panniját, majd talán ha 1 éves lesz) a hosszát nem tudom pontosan mert most nem mértük meg, de a 68-as body-k kicsik a 74-es még egy kicsit nagy. Pedig mostanában annyit eszik, hogy már néha én rosszul vagyok tőle, de hát annyit is mozog!!! Igaz a védőnő, doki néni, anyukám, anyósom stb.... azt mondják, hogy ez a súly tökéletes, igazi kislány formája van. (nem hiába az alkatomat örökölte, hosszú vékony) Pedig éjszaka még mindig szopik, sőt még napközben is 2-3x.

Luca milyen paraméterekkel rendelkezik??? Gondolom Rékát már 10x lehagyta! Eszik már főzeléket? Azon szoktam röhögni, amikor pl. Steffi, Marcsim, Hurcia írják, hogy súlyra mekkorák már a fiúk és persze köztük és Réka között van pár hónap különbség. Szerintem mi kullogunk a sor végén, de lehet hogy Kriszta Pannájával kéz a kézben!!! :lol: Hi hi hiiii... Hát ez van!

Barimami,
Hol vagy? Lehet, hogy ez a szar idő kicsalogatta a pocaklakót???? Hajrááá!!!

Lányok,
Rakok fel új táblát!!! Most már nagyon közeleg a babazápor!!!

Durca,
Át javítottam a dátumot.

Györgyinek megy a drukkkk!!!

Jó éjt!!!

Vica

Kép Kép Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Már ide se merek nézni, mindig olyan sokat írtok és pedig - mivel nem tudom követni - nem merek már írni... :oops:

Látom minden csöppség gyönyörű!

Én megvagyok, még dolgozom a héten, de utána már pihire megyek, mert nem bírom már az egésznapos trappolást, meg a stressz is megvisel. Dagad a lábam és lett egy visszerem is, de napi 12 óra talpalás mellett ez nem megdöbbentő , ugye...:(
Még mindig nem költöztünk, de most már csak a használatbavételi engedély hiányzik...

Masni, Nagydóra,
Mi most Rákocsabára költözünk! A patak mellé, a Rákoscsaba utca környékére. SZOMSZÉDOK LESZÜNK? Kellene majd nekem arra felé egy jó gyermekorvos, ha tudtok majd ajánlani...megköszönöm!

Gabboka,
Algopyrinből napi 1 tbl-t nyugodtan be lehet venni. Ne kínozd magad legközelebb! Sterintem úgy a 32. hét táján már érdemes utána járni a szülésznő kérdésnek.

Ez a kórház-orvos választás teljesen kiborít olyan mérges vagyok:twisted: . Épp mostanság - a ház vásárlás mellé - nem jön majd jól egy +100 ezres kiadás, amire a csaszi esély miatt nyugodtan számolhatok. A múlt havi fizetésemet nézve pedig csak 80 000 körül " kapott" az OEP....Szétrobbanok.

Minden finiselőnek - Barimami, Durca, Györgyi- nagy -nagy drukkot küldök!!!!!!!!!!

Ne haragudjatok, h csak ritkán jövök, de remélem majd az új házból, ha lesz net többet tudok jönni!

Végül fiús mamáknak ( lányososknak is :lol: ) egy kép Barnabásról!
A brotoválkozást - igaz csak nyéllel- nem lehet idejében elkezdeni.... Kép

Pusza
Judit
barnama

esélytelen, hogy képet tegyek fel, félúton kiírja, hogy hiba történt. ennyit erről. :cry:
pedig úgy szeretnék büszkélkedni egy kicsit szemem fényével.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Vbea!
Emlékszem, annak idején én is megpróbáltam panaszkodni Vidának (dehát ő kérdezte, van-e valami probléma :D ), de hasonló válaszokat kaptam. És végül is igaza van, mert nem volt semmi bajom. Azt gondoltam, azért ő biztos tudja, ha tényleg van valami.

Vica!
Hát igen, Panka most két éves és azt saccolom nem lesz meg a 10 kiló, pedig arra edzettünk. De olyan mint a csík, állandóan nyüzsög, szalad, tesz-vesz. Nekem is mondták olyan 8-9 hónapos kora körül, hogy havi 40 deka azért illene. Ehhez képest jó, ha a 20 megvolt. Így lett 7,7 kg 1 éves korára. De már kezdek belenyugodni. Külsőre tiszta apja, alkatra meg úgy néz ki, hogy énrám hasonlít (50 kg, 157 cm), mert a amgassága sem valami hű.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Ja, a zárójeles paraméterek az én vagyok, nem a gyerek. :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Vica!
Azt még elfelejtettem, hogy Rékával szemben Panka nem egy nagyevő. Bár amikor mondták, hogy illene a 40 dekát meghízni, még simán megette a liter tápot egy nap amellé a kevés egyéb mellé, amit hajlandó volt magához venni. Most meg változó, hogy eszik-e vagy nem. Vannak hetek, amikor mindenfélét, van, amikor egy hétig csak virslit :shock: . Azért kicsit fárasztó!!!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok Lányok!

Komolyan kiakadok ahogyan a gyerekek súlyát ,magaságát vagy fejlettségét tudják firtatni az orvosok!
A nagylányom is nagyon kis filigrán alkat,ha beledöglök sem tudom felhízlalni.Nagyon rossz étvágya van,van amikot minden oké,de nála is vannak olyan időszakok,amikor pl.csak párizsit hajlandó megenni.
Vagy mert,elküldték logopédiai vizsgálatra mert nem tud rajzolni királylányt,igaz minden mást igen,csak azt nem! Hát mit ne mondjak totál kiakadtam!!!! :twisted:
Ja és az eredmény: Ő oldotta meg leg gyorsabban a feladatokat és persze hibátlanul!! :lol:

Én nem értem miért kell a gyerekeket egy kaptafára venni?

Hát nem tudom ki nézte tegnap a kórházas témát,de sokat nem mondtak ! Azt hittem kicsit hosszabb lesz és részletesebb .
Szerintem ezzel majd csak azt érik el,hogy több lesz az indított szülés.Így a kismama az orvosánál szülhet aki persze pont akkor ügyeletes,és azért valljuk be az orvos sem jár rosszul!
Lehet hogy én gondolom rosszul,de szerintem ez lesz belőle!

Egyébként hulla vagyok,Rebeka 2 óránként kelt,az éjszaka közepén megint rendezett egy nagy sírást,de fogalmam sincs hogy miért.
Gondolkodom,hogy este elviszem dokihoz,bár van egy olyan sejtésem hogy minek mert ugyis csak a súllyával lesz elfoglalva.

Szép napot mindenkinek ebben trutyi időben!

Eszti

Kép
Kép
mano4

Sziasztok Lányok!

Tegnap megnéztem a kijelölt kórházakkal foglalkozó műsort a TV-ben de úgy gondolom, hogy új dolgokat nem mondtak el, kb. ennyit már eddig is lehetett tudni. De azért felmerült bennem pár kérdés:
Mi van akkor, ha mondjuk elfolyik a magzatvíz az utcán, éppen egy olyan kórház előtt amit nem jelöltek ki számomra, de szükségszerűen ott szülök meg. Ebben az esetben is benyújtják a számlát? De mi van, ha annyira csóró vagyok, hogy nem tudok fizetni? Elzárnak 30 napra, hogy leüljem a költségeket?
vagy:
Vállalom a plusz költségeket, hogy a nem kijelölt kórházban, de az orvosomnál szülhessek. Aztán mondjuk az orvosom elesik a folyosón és eltöri a lábát, ezért mégiscsak idegen orvosnál kell szülnöm. Ebben az esetben a kórház visszafizeti a pénzemet? Mert lényegében azért fizetek a kórháznak, hogy egy adott orvos lásson el, ergo megveszem az orvost, de ebben az esetben nem azt kapom amiért fizettem. Hmm?
vagy:
Én tisztességesen fizetem a TB-t, pontosan azért, hogy engem bármely eü. intézményben ellássanak (legalábbis eddig ezt hittem), de ha már a befizett pénzem mellett nincs jogom bármely kórház ellátását igénybevenni, akkor miért nincs jogom eldönteni, hogy akarok-e TB-t fizetni vagy sem? Hiszen úgyis mindenért a zsebembe kell nyúlnom, akkor miért kell TB-t fizetni?? Mire megy el, hova lesz a befizetett pénzem??? Miért nem kapok év végén az államtól erről egy elszámolást?
vagy:
Ebben az országban szabad orvosválasztás van, nem? Persze, továbbra is választhatok orvost, ha van pénzem és ha nincs??? És ha már valamihez feltételeket szabnak, egyben akadályoznak is, ezért úgy érzem, hogy korlátoznak a szabad orvosválasztáshoz való jogomban. Ez nem ütközik valamilyen törvénybe, paragrafusba, bekezdésbe?
vagy:
Úgy gondolom, hogy ezzel az egésszel nőni fog a programozott szülések és az indokolatlan császárok száma, arról nem beszélve, hogy a hálapénz intézménye ettől nem fog megszűnni.

És azt tartom szomorúnak, hogy olyan emberek döntenek ebben a témában akik soha nem szültek és nem is fognak, de talán még szülőszoba közelében sem jártak életükben.

Bocs, hogy hosszúra sikeredtem, de ki kellett adni a dühömet és a méltatlankodásomat.

Kép
ildi35

Sziasztok,
Én is néztem tegnap a műsort. Szerencsémre férj amúgy is céges vacsin volt, így megnyugtattam magam azzal, hogy "őt várom". Semmi újat nem mondtak, és az is elég nyögvenyelős volt, amikor a két pár leült az eü-i államtitkárral (hányok attól a nőtől). Sokkal jobban sarokba lehetett volna szorítani. Csak azon tudott lovagolni, hogy nem helyes, ha a "kismamák megveszik az orvost". Valljuk be, lányok, a legritkább esetben van itt előre egyeztetés. A hálapénz az hálapénz, utólag kerül kiosztásra, és szerintem nem képezi előzetes megbeszélés tárgyát. Ergo, ahogy Ildi is mondta, NEM FOG MEGSZŰNNI. Az ember és orvosa között, vegyük ide a szülésznőket is, kialakul egyfajta bizalmi kapcsolat. Persze, babák árokparton is megszületnek... Bennem olyan kérdések merülnek fel, függetlenül attól, ki az ügyeletes... Hogy pl ha úgy dönt az ügyeletes, hogy ebből már bizony műtő (magyarul többet is fizetek a végén), vajon mennyire indokolt? A választott orvosom is a műtőbe tolt volna adott esetben? Itt most nem az ügyeletes szakmai tudását, felkészültségét stb vonom kétségbe, hanem a hozzáálláson gondolkozom. Merthogy lehetek csaszigyanús. Mindegy. Ezer meg ezer kérdés. De a nagyokos államtitkárt elküldeném szülni egy vidéki kórházba. Diszkriminatívnak érzem, rettenetesen.
vbea

Sziasztok!

Esztikém!
Ha vígasztal, mi is kb két óránként keltünk

Igazatok van a kórházkijelöléssel kapcsolatban. Kár, hogy ezek a kérdések a törvényalkotóknak nem jutnak eszébe.
Lassan anyagilag ugyanoda jutunk, mintha magánkórházba megyünk szülni, ahol még a fenekünket is fényesre polírozzák...

Vica!
Luca legutóbb 6150 gramm, és 64 cm volt. Eszegeti a rendes kjákat, de én meg nagyon rossz vagyok, mert nem minden nap adok neki... :oops:
De annyira szereti őket, hogy szabályosan zabál...Még azt sincs türelme megvárni, hogy megmerítsem a kanalat!!!

Mindig elfelejtem mondani, hogy ma megyünk babamasszázsra! 5 alkalmas. Kíváncsi vagyok, hogy fogok boldogulni a kis sajtkukacommal!

És a nafy hír: LUCA TEGNAP ELKEZDETT MÁSZNI!!!!

Minden finishelőnek sok drukk!

Kép
nagydora

Ja, és Barnama!!

Eléggé közel loezsünk egymáshoz, igen!
Te félúton lezsel Masni és köztem. :D
Én neked is tudom ajánlani a mi doktornéninket!
Majd szólj, ha aktuálissá válik!

Puszi!

Kép
nagydora

És tündériek a gyerekek!
Ez a borotválkozós kép....

Kép
nagydora

Hahó!
Akartam is kérdezni, mi volt a TV műsorban, de elfelejtettem. De úgy látszik ilyen napom van, mert az előbb is háromszorra sikerült beírnom, amit akartam. :oops:

Kórházügy: Szerintem rájöttek, hogy innen lehet pénzt szerezni. SZülni úgyis szülnek, és szeretnének ott, amit már ismernek, úgyis fizetni fognak.
De az államtitkár asszonyságtól én is a falnak megyek, Ahogy a buta arcával monjda a butaságokat, hihetetlen. Vajon neki van már gyereke?

Esztikém!
Nálunk a legjobb családi sztori, hogy az oviból én egyszer sírva jöttem haza, és azt zokogtam, hogy azt mondták, pösze vagyok. Mire apám tök kiakadt, ugyanis akkor hiányoztak a felső metszőfogaim! :lol: Azóta ezen röhögünk. Hát így állj hozzá a nagyon okos bölcsi, ovi, és egyéb szakemberekhez. Gondolom azt, hogy bocs, nem mondták.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Dóri!!!!!!!!!!!!
Sárga vagyok az irigységtől,hogy Luca már mászik!!!!!!!!!!

Kép
Kép
mano4

Írtam és elszállt.....

grrrrrr :twisted:

Szóval:

csak annyit akartam, hogy jót mosolyogtam azon, hogy "JubePannija" a kívánatos etalon, a hőn áhított GombócArtúr. De azért hadd tegyek hozzá valamit. Ha nem lenne Pannim ilyen szinten vasgyúró, nem lenne ennyi bajunk a mozgásfejlődéssel sem. Orsi Pannija rossz evő, de már ezerszer mozgékonyabb, mint Pannim. Kriszta Pannija egy évesen volt 7,7, mi most vagyunk 7,5 (jövő héten lesz Pannim 5 hónapos), de nyilván Kriszta Pannija sokkal ügyesebben mozgott. (hű de sok Panni...)

Vagy hogy Dóri Lucája már kúszik (ÉLJEN! GRATULA!!! :lol: ), az én Pannim még oldalra is csak jóindulattal fordul. (2 hét van köztük)

Mutatok pár tegnapi képet, Orsi, Hurcia és én bandáztunk a babákkal.

Csak mutatom, hogy Orsi Pannija odakukacolt az én Pannimhoz, és elkobozta a cumiját:

Kép

Majd lehúzta a zokniját:

Kép

Mire a lányom gálásan fejberugta.... összeférhetetlen hisztis csajok... :lol: :lol: :lol:

szép napot:
Jube

Kép

Kép
jube

Ja, és Vica,

nagyon aranyos Réka!

Satuk-Papát szoktuk látni Olivérrel esténként a Millenárison sétálni, Sutuknak azonban se híre se hamva... :(

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Már én is akartam írni a babamasszázst, mi tegnap voltunk először. Összesen 5 baba volt, ebből egy 6 hónapos "sajtkukac", a többiek 2-3 hónaposak. Szerintem Léna élvezni fogja a dolgot, de hát ott sok minden volt, csak nyugalom nem. :) Aztán este itthon tök jól megnyugodott tőle! Dóri, kiváncsi vagyok, hogy nektek hogy fog tetszeni!
És majd úszni is akarunk menni, tényleg, mindjárt fel is hívom őket!

Képzeljétek, Léna mostanában már 9-től 7-fél8-ig alszik! És elkezdett rájönni, hogy a vízben is lehet kalimpálni, így mi a párommal egyre vizesebbek leszünk. :lol:
Valamint, ha a kezébe adok valamit (ez tegnap a zoknija volt), akkor azt már ezerrel gyűri a szájába! :D

Közös sétákban mi is benne vagyunk, mi gyakran megyünk a Szent István parkba, és a Városliget is közel van!

Ja, és minden baba gyönyörű!

Szép napot: Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:34-kor.
Vendég

Sziasztok lányok!!

Én is néztem a tegnapi adást a tv-ben,valóban nem mondtak többet,mint amit eddig is tudtunk..
Aki a jogalkotásban részt vesznek,sajnos nem mindig látnak el a gyakorlati problémákig,hisz nekik elméletben kell, egy mindenki számára kötelező és betartható jogszabályt hozni..Szerintem nagyon kiforratlan még ez az ügy,rengeteg buktatója csak akkor fog kiderülni,ha éles bevetésre kerül a dolog.A kismamák bőrén.
Bár én nem esem bele ebbe a mizériába,de én pont tegnap előtt jutottam el oda(mikor a dokimra vártam másfél órát),hogy ugyan miféle szolgáltatásért fizetek én neki pénzt???Hiszen másfél órát a sima terhesrendelésen is várni kell,amikor nem adok agy büdös buznyákot se a dokinak.De azt nem tartjátok egy kicsit visszásnak,hogy az orvosok a munkaidejükben,amit az állam fizet nekik,az állami műszereken,várakoztatva,elveszik tőled a maszek rendelésen megszabott tarifát?
Én értem,hogy mennyi aggodalom veszi körül azokat az anyukákat,akik jövőre fognak szülni,méltánytalannak és igazságtalannak tartom..lehet,hogy nem rajtuk kellene elverni a port,azt a port,ami az orvosok és az állam között keletkezett.
Én úgy gondolom,hog ez jó döntés azoknak,akik a pénz ellenében sem voltak megelégedve a dokival, és nagyon rossz döntés azok számára,akik ezáltal egy igazán jó orvost,embert veszítenek el.

vidámabb téma

csajok,manka januárban lesz 3 éves,de októberben 11,9 kg volt..Szóval ő sem egy testes gyerek.
Jubéval osztom a nézetet,miszerint a husisabb babák mozgása kissé lassúbb,azon egyszerű oknál fogva,hogy kicsit lustábbak :D :D ,mivel husisabbak...
Akinek az orvosa cseszteti a gyereket a súlya miatt,legközelebb kérdezze meg,hogy végül is mi tegyél,ha NEM AKAR AZ ISTENNEK SE TÖBBET ENNI AZ A BESTE KÖLYKE???!!!!TÖMJED MEG? vagy mit?

GABBÓKA

hát lassan azért ideje lesz szülésznőt választani...

STEFFI
naponta???!!!!
Na,ez az amire én képtelen leszek!!!!!! remélem,hogy a mikulás hetében kipottyan a gyerekem...és nem várja meg a legvégét.

Megyek,kicsit pihenek,aztán majd biztos jövök..

csók,durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok, Ti aztán nem vagytok restek írni!

Hol is kezdjem??? :roll:

Vbea, bocsáss meg érte, de megnyugodtam, hogy nem csak nekem fáj a fejem, és nem csak nekem lyukad a nyelőcsövem...én ezt a második terhességet mintha nehezebben viselném. Talán az öregedés? mégiscsak 6év...klimaxos vagyok.

Nekem is szerencsém volt megnézni a kedves államtitkár asszonyságot tegnap este. Borzasztó az a nő! Szerintem simán kivágták a műsorból a számára kellemetlenebb részeket, ugyanis nem tudom elképzelni, hogy nem tette fel neki egyik kismama sem azt a kérdést, hogy ő esetleg szült-e már, és attól lett ilyen mérhetetlenül okos, vagy egyáltalán jár-e nőgyógyászhoz. A férjem az ilyen nőre szokta mondani (sorry), hogy egy jó nagy .@szás hiányzik neki!
Szóval elegem van :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil:

Vica, dehogynem, mindjárt kicsinyítek egy-két képet az én kis-nagyfiamról!

Mindkét Pannitól el vagyok olvadva!
Barnama, a te kishercegedtől szintén elájulok...

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!
Hát ennek elolvasásakor egyből eszembe jutottatok, főleg, hogy előkerült a masszázs és úszás téma.

Szülőknek_(a_leendőknek_is)

viselkedés 1 - 2 - 3 gyerek esetén...
Gyermekeink száma miként változtatja meg szokásainkat:

Az anyuka ruhái
Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.
Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.
Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre
1.: Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2.: Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.
3.: A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Babakelengye
1.: Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen összehajtogatod a babaruhákat.
2.: Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3.: Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!

Aggódás
1.: Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2.: Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3.: Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a babakocsit.

Cumi
1.: Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
2.: Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3.: Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.

Pelenkázás
1.: Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2.: 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3.: Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének, vagy a térdét verdesné.

ruha pelenkával: (két használat közben elvégzendő munkafázisok)
1.: Mosás, szárítás, vasalás
2.: Mosás, szárítás
3.: Szárítás

Babaprogramok
1.: Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-klubba.
2.: Eljártok babatornára.
3.: Eljártok a közértbe. Mert, kell a kimozdulás!

Kimozdulás
1.: Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2.: Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3.: Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.

Otthonlét
1.: Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a gyermekben gyönyörködsz.
2.: Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja, böködje vagy megüsse a kicsit.
3.: Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.

Lenyelt pénzérmék
1.: Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2.: Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelenka tartamát, hogy távozott-e. (és csak akkor aggódsz, ha a lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz)
3.: Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzéből.

Monacs

Kép
Kép
monacs

Sziasztok!

Hol szülünk téma: (szerettem volna nézni, de bealudtam már 9-kor)nekem az nagyon korrekt, amit a Teleki doktor csinál, hogy a magánrendelésért fizetek, de a kórházi vizsgálatokért nem kért annak idején semmi pénzt sem. A szülésért sem, hisz az is ügyeletben és a TB által támogatott helyen és módon történt.
Na, szerintem az orvosok hozzáállásánál kellene kezdeni a reformot. Fizessük meg a különc dolgokat, de amiért fizetünk nem kevés TB-t, az járjon díjmentesen.

Nyugi lányok, az én fiam 122 cm, 6 éves lesz a napokban, és alig megyünk a 20 kg fölé. Nyüzüge egy gyermek, de közben úszni jár, focizik (meccseken mennek), fut az ovis versenyeken, és nem lehet elfárasztani. Sztem a súly miatt nem kell aggódni! Amíg jó a gyerkőc közérzete, addig nem is beteg.

A gyönyörű képeiteket látva elszáll a bizonytalanságom, de elég gyötrelmes helyzetben vagyok. Gondolkodom már 2 napja, h terheljelek-e vele titeket. Biztos ismert téma, gyerek vs karrier... Megpróbálom még ma leírni a dilemmámat, ami tulképpen már nem lehetne az... Hú de értelmetlen vagyok, de majd talán érkezik tőletek egy kis fenékbe rugás, és pozitív energia. :-)

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok,
bár a tegnapi műsort nem láttam, de "drága" államtitkárnőtől én is a plafonra mászom. legutóbb épp a Kútvölgyis vírus miatt akadtam ki tőle. elmondta, hogy csinálnak egy listát, ahol a kórházak neve alatt minden ilyen fekete pont megjelenik, mint pl calicid vírus, meg minden hiba, amit elkövetnek, így az ember eldöntheti, hogy azt a kórházat választja vagy sem. mindezt akkor mondja, amikor épp korlátozni akarják, hogy ki hova mehet.
én például Gödön lakom, bár 2. kerületi lakos is vagyok. logikusan Vácra kéne mennem szülni pl., de ha egyszer beindul a szülés, akkor esélytelen, hogy a férjem Pestről a munkahelyéről odaérjen Vácra még mielőtt a gyerek megszületne. (csak mert fiam 2 órás vajúdás után meg is született, ebből 3/4 óra az út volt) lehet, hogy önző dolog, hogy szeretném, ha a férjem is ott lenne, de ezért nem kéne büntetni, hogy ide-oda fizessek is.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Gabboka!
Én is sokkal rosszabbul viselem a második terhességet. Sőt, az elsővel semmi bajom nem volt, most meg minden ami a nagy könyvben meg van írva... :-)
Bár az idő is szépít az eseményeken.

Teleki erre azt mondta, h a nőgyógyász babona szerint, ha a terhesség teljesen más, mint az előző volt, akkor más a gyerek neme, mint az előzőnél.
Látom ez nálad bejönni látszik! :-)
Nálunk a férjem részéről nincs kislány a családban, utoljára 60 éve volt... 3 fiút jósoltak nekünk. Mondtam a Telekinek, h no, én leszek az, aki ezt a babonát megdöntöm. :-)

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
v30

Kép 2004nov Zsombor

Ez két éve készült, mindjárt keresek frissebbet is.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

Csodaszépek a gyerekek egytől egyig.
Súlykérdés. Ne aggódjatok a babák súlya miatt. Mint, ahogy mi sem vagyunk egyforma súlyúak és étvágyúak, úgy a gyermekek súlya és étvágya sem fog megegyezni. Amíg egészségesek, mosolygósak, kiegyensúlyozottak addig nincs gond. Amúgy az én fiam sem egy jó étvágyú gyerek. 8 évesen 21 kg. Egészséges, jókedélyű és ez a lényeg.

Manóka28!
Ha gondolod, átküldheted az e-mail címemre a kisfiadról feltenni szándékozott fényképet, és én lekicsinyítem ill., felteszem ( e-mail címem: l.moni74@freemail.hu ).

Üdvözlettel: Móni

Kép
mÓni

Kép 2006 szept.

Ez szeptemberi kép rólunk, kirándulósan. A hajzselézést Zsombi kérte! Nem én vagyok ilyen elvetemült trend(b)anya. :oops: :roll:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: