A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Tök röhej, most meg bőgök a saját írásomon....
madaran

Madaran szívből sajnálom!! :cry:

Velünk a helyzet, ma már kevésbé fáj a pocim, sajnos nem tudtak sima IVF-t csinálni, mert valami miatt apának nagyon kevés lett az anyaga, mármint a jó anyag. Így hát szúrták a kicsi pötikéimet. Tegnap reggelre 9-ből 6 termékenyűlt meg!! :-) És majd hétfő reggel kell telefonozni apánknak, hogy a hétévge hogy is lakult!!

Ja mangonak is 9-et szívtak le, de még nem tudom, hogy ők hogy állnak!! :-(

Na majd még jelentkezem, ha hír van!! Puszi mindenkinek
Ági28

Madaran

El sem tudom mondani, hogy mennyire sajnálom. Iszonyú lehet neked.
Végtelen lelki erőt és jó egészséget kívánok nektek.
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Ági
Ne aggódj abból min. 3-4 beültethető biztosan lesz. Szerintem 3-t kérj nyugodtan vissza, ha több marad kérheted, hogy tenyésszék tovább őket állítólag úgy nagyobb az esély. :lol:

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok lányok!

Egy kis okosságot szeretnék hallani valakitől, mert már nagyon bizonytalan vagyok :(

Szal az a szitu, hogy szerdán lesz a 21. napom, 4én voltam transzferen. Két 5-sejtes életkét ültettek vissza. 17-én kellett volna megjönnie, de nem jött meg, csak barna pöttyök vannak azóta is, de mesi semmi. Ma reggel csináltam egy tesztet és negativ lett, de a mesi még azóta sem jelentkezett. Szerintetek reménykedjek még? Vagy ez normális?

Annyira nem birom kivárni a randit a dokival, kérlek mondjatok valamit!

Köszi előre is!

Puszi mindenkinek:

CseKa

Kép
cseka

Sziasztok lányok!

Egy kis okosságot szeretnék hallani valakitől, mert már nagyon bizonytalan vagyok :(

Szal az a szitu, hogy szerdán lesz a 21. napom, 4én voltam transzferen. Két 5-sejtes életkét ültettek vissza. 17-én kellett volna megjönnie, de nem jött meg, csak barna pöttyök vannak azóta is, de mesi semmi. Ma reggel csináltam egy tesztet és negativ lett, de a mesi még azóta sem jelentkezett. Szerintetek reménykedjek még? Vagy ez normális?

Annyira nem birom kivárni a randit a dokival, kérlek mondjatok valamit!

Köszi előre is!

Puszi mindenkinek:

CseKa

Kép
cseka

sziasztok
Drága Anna
Én is, és szerintem mindenki, Nagyon-nagyon szeretünk!!! Fel foghatatlan, hogy miért történhetet... Szeretnék szépet írni neked, de nem tudom, hogy ilyenkor mit lehetne?!Légysz, ne add fel!!! Küzdjél velünk tovább.
Ha igaz, amit írnak akkor marad az 5. lombik is. Már a régieket nem fogják vissza venni. Sírd ki magad!!!!! :cry:

Ági
Tök jó!!! Akkor kérdjél vissza 3-at, és a többit fagyiba.
Elküldtem az msn címét!!! :wink:
Vanda
Hol vagy????
Wish????
Kispinty
Megjött már??? Nálam úgy néz ki jövőhéten.

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Most találtam az egyik fórumon:Na akkor lányok ide is bedobom a mai jó hírt Egyenessen az EGÉSZSÉGÜGYI MINISZTÉRIUMBÓL KAPTAM A VÁLASZT DR.MOLNÁR LAJOS EÜ:MINISZTER VEZETŐ FÖTANÁCSOSA: DR. KASZÁSNÉ PÁLHÁZI OTTILIA AKI MEGNYUGTATOTT KB FÉL ÉVIG EGYENLÖRE NINCS NAPIRENDEN TEHÁT MARAD AZ ÖT. MIN FÉL ÉVIG..................... Remélem segítettem

kagyló

Drága Anna! Nem vagy off, sajnos ez is megtörténhet....nem is tudok mit írni, csak hogy iszonyúan sajnálom...tudom milyen, mert átéltem. :( :( :( Kérlek, magatokat semmiképpen ne hibáztassátok!
Most koncentrálj a túlélésre, aztán a gyászra, hiszen elvesztettétek a gyermeketeket. Aztán igenis fel kell állni és menni tovább. Jól mondta az orvos, igenis lesz kisbabátok!!! Talán nem is kell 6 hónapot várni! Nagyon szorítok!
Eszter

loihi

Cseka!
A remény hal meg utoljára. A gyógyszereket ne hagyd abba! A barna pötty nem jelent semmit.

loihi

Köszönöm, drágák vagytok..
ez az 5 hónap is egészen megnyugtató...
most egyébként azt érzem, amit loihi is írt :) , hogy sikerülni fog, ha már eddig eljutottunk! már most nagyon várom, akár holnap kezdeném a köv. stimut... röhej, nem??

(mj: most legalább már mehetek a Kossuth térre, eddig nem mertem.)
madaran

Drága Anna,

nem találom a szavakat. Nagyon fáj, nagyon sajnálom. Mi is szeretünk téged, és veled leszünk. Segítünk mindenben, ha kéred.
A szervezeted már nagyon tudja, hogyan kell teherbe esni, hát persze hogy sikerül, ez biztos :D !!!!
Puszilunk!!
szani

Anna, annyira sajnálom, nagyon-nagyon drukkoltam-drukkolok Neked!!! Remélem, nagyon vigyáznak Rád a héten! Sok-sok erőt hozzá! És tuti sikerülni fog!!! Lesz babátok hamarosan!!! Rengeteg ölelést és sok puszit küldök!!!

Jól látom, Beber és Boszti, sikerült? De jó, nagy-nagy gratula!!! :wink:

Mindenkinek küldöm a drukkjaimat, ha jól látom, Ági, Neked most többszörösen kell :wink: . Sajnos én még főleg fekvő üzemmódban létezem, egy kissé megviselődtem. Ez persze nem panasz, tudom, sokan lennétek a helyemben, csak jelezni akartam, hogy megvagyunk és nagyon sokat gondolok Rátok!!! :wink:
Köszönjük a sok drukkot és gratulációt, nagyon jól estek! :wink:
Dománkról képeket nézegethettek az üzim végén a www-re kattintva. Az oldal állandó frissítés alatt van. :wink:

Mindenkinek sok puszi!!!
Melba

KépKép
melba

Sziasztok!!

Na a mai hír mind a 6 szépen osztódik tovább, tehát mindet továbbtenyésztik. Többet holnap tudok meg. Szorítsatok!! :-)
Ági28

Ági! Szorítunk! :)

Anna! Jelentkezz ha visszaértél a Kossuth térről, ahogy olvasom megint balhé van. A rendőrök Combino villamossal üldőzik a tüntetőket? Ez kabaré!
Nekem 3 mentruációt kellett megvárnom a műtét után, utána jött az újabb lombik, és Nimród. :) Furcsa, még mindig szoktam gondolni a kisbabánkra, főleg ilyentájt (november 3-án tudtam meg, 5-én volt a műtét). Viszont Nimródot sem adnám semmiért, tiszta ambivalens. :roll:

loihi

Sziasztok!

Jöttem egy kicsit a felfordulás közepén, elsősorban hogy Ágiról híreket halljak, de látom, sajnos van hideg is, meleg is.... :cry:

Ági,
nagyon szépen haladnak a babácskáitok! Szerintem ez nagyon biztató, hogy minden megtermékenyült szépen fejlődik! Ez jót sejtet, erősek!
Te fogsz kapni progeszteron szurit? Vagy elsőre anélkül próbáljátok meg?
Akárhogy is, nagyon szorítok nektek!!! :wink:

Anna,
:cry: :cry: :cry:
Nem is tudok mit mondani. Álmomban sem gondoltam volna, hogy kétszer ugyanaz megtörténhet veletek... :cry: miért nem igazságosak az égiek?!
Nagyon sok erőt kívánok nektek a talpra álláshoz! Én is úgy gondolom, az egyetlen biztató ebben a szomorú helyzetben az, hogy a teherbe esés már "megy", legközelebb nem igaz, hogy nem lesz több szerencsétek!!! A legjobbakat kívánom nektek!

Szani,
megvolt a minitalálka? Jól sikerült? Gondoltam rátok, de sajna nem jött volna össze, hogy elmenjünk rá.
Aznap volt a nagy családi ünnepi ebéd, aztán itt volt az anyósom és a nagymama vizitelni... hát utóbbiban nem volt sok köszönet... :cry: A nagymama a maga nyolcvan évével mindent jobban akart tudni.... nem sorolom, de semmi nem volt jó úgy ahogy csináltuk.... miért nem takarózok be, megfázok, megszülök, stb, a kiságy miért ott van ahol, minek kellett padlószőnyegezni, stb, stb, stb.
Tudom, el kell engednem a fülem mellett, de azért negyed órában csak kritika besűrítve, kicsit sok volt...
Aminek viszont örülök, hogy úgy néz ki, anyósommal sikerült tudatni, hogy nem szeretnénk, ha szülés után ideköltözne néhány hétre, ahogy azt felvetette pár héttel korábban. Elmondtuk, hogyan, milyen formában várnánk tőle segítséget, illetve hogyan képzeljük az együttlétet és úgy tűnik, megértette, vagy legalábbis tudomásul vette. Lehet hogy ez még lesz napirenden, de jó hogy legalább kimondtuk.

Übi, Betti,
voltatok vagy jöttök szülésfelkészítőre? Bettit meg is ismerném, de Übi, téged nem ismerlek (fel). Mi megyünk holnap is. Szerdán pedig Dévaihoz. Remélem minden rendben lesz!

Szeretettel üdvözlök mindenkit,
Kata

Kép
szkatácska

Drága Anna,

rettenetes ami veletek történt, de ne add fel, ennyi küzdelem után biztos, hogy sikerülni fog, hisz szervezeted már tényleg tudja, hogy mit kell tennie.
Iszonyatos erő van benned, hogy már most igy előre nézel. Vigyázz magadra nagyon!

Ági,
ez nagyon jól indul. Tuti sikerülni fog ilyen szép embrikékekkel.

Csajok,
remélem a tali jól sikerült, és jól éreztétek magatokat.

Mindenkinek puszi,
Inari

KépKép
inari

Anna, Nagyon-nagyon sajnálom. Nem is tudok mit írni :(

Melba,
Gyönyőrűek vagytok!

Cseka,
Ha felhívnád DD.-t azt mondaná, hogy szedd tovább a gyógyszereket, esteleg behívna keddre. Szerintem ki várd ki az UH-ot mostmár, csak az mond biztosat.
A negatív teszt ellenére is lehet baba, de a vérzést a gyógyszerek is késleltethetik. Sajnos persze az utóbbi a gyakoribb, de minden lehet. Kitartás és pozitív gondoltok!

wish

Sziasztok!

Ági
Csak így tovább :lol:

Kata
Holnap hányra mentek és pontosan hova, Téma?
Hát nem lehetett neked egyszerű. Az a lényeg, hogy 1 nap volt és anyóst is megúszod. :lol:
Párod fog majd a babánál segíteni?

Kép
Kép
bbeti

Wish!

Nagyon ari vagy, de aszem kezdem beleélni magam, hogy ez nem sikerült:( Túl sokat reménykedtem végig:( Már nem akarom tovább áltatni magam. Az a lényeg, hogy három hónap múlva újra kezdhetek és akkor már legalább tudni fogom, hogy mi vár rám és felkészülök rá. Akkor viszont biztos sikerülni fog, mert nem lehet másként:)

Köszönöm a biztatást és minden nagyon szépet kivánok mindenkinek!

CsK

Kép
cseka

Betti,

a Jánosban van a szülésfelkészítő, a szülészet épületében, első emeleten, a könyvtárszobában. A sorozatba bármikor be lehet kapcsolódni, de holnap "indul" úgymondva az elejéről. Ötkor kezdődik és kb. egy, másfél órás egy-egy előadás.

Igen, a párommal együtt próbálunk majd megbírkózni az első hetekkel. :D Összeszokás, babagondozás, stb.

Kép
szkatácska

Sziasztok!

Anna!
Ez hihetetlen és iszonyatosan sajnálom!!! Nincs igazság!
Viszont mindig elájulok a lelkierődön!
Hihetetlen a pozitivitásod, hogy mindig előre tudsz nézni.
Példát veszek Rólad, mert én bizony nyomodba sem érek!

Kívánom, hogy mielőbb beköltözzön az a kis lélek oda, ahol a legjobb helye lesz!

Cseka!
Üdv. itt!
Én is azt tenném a helyedben, amit Wish írt.
Tudom, nehéz lehet reménykedni, de azért próbáld meg.

Kata!
Húúú, nem lehetett könnyű. De legalább már most edződsz kicsit és ami a legfontosabb, neveled a családtagokat is még időben!
Ez nagyon fontos.
Kicsit én is félek, hogy mi lesz, mikor sógornőm jövő héten hazamegy 2-3 hétre és Anyukám jön segíteni. De igyekszem pozitívan állni a dologhoz és leginkább nagyon értékelni, hogy gondoskodik a család arról, hogy mindig legyen segítségem. Mert enélkül azért el lennék veszve. Bár néha már érzem, hogy menni fog ez, csak még egy picit jól jön a segítség.

Szani és a Többiek!
Végül ki tudott elmenni a randira? És milyen volt? És fotóztatok?
MESÉLJETEK!
A következőn mi is ott leszünk, mint "nagycsaládosok" :wink: :wink:

Kismamik és Friss Mamik!
Jó, hogy írtatok, hírt adtatok Magatokról.
Én is alig élek és ritkán írok, de azért örülök, hogy valamennyire megmarad a kapocs közöttünk...

Melba!
Ha nem vagyok indiszkrét: hogy hogy ágyban?
Még mindig a sebed? Vagy inkább sebeid? Remélem, nincs nagy baj! Gondolok Rád!

Egyébként jól vagyunk, szépen növekszünk.
Tejcsim sajnos nincs elég, ezzel sokat küzdök lelkileg, de már kezdek megbarátkozni azzal, hogy hiába minden igyekezetem a serkentésre. Mivel Luca továbbra sem igazán tanult meg szopizni, ezért cumiból eszik, így viszont nehezen termelődik a tejci ugyebár.
Viszont kapunk a Védőnői Szolgálattól anyatejet, így csak nagyon ritkán kell a tápszerhez nyúlni egyenlőre, bár egyre nő a csajszik igénye, így sajnos lassan az is aktuális lesz.
Szerdán megyünk ismét kontrollra a kórházba, kicsit izgulok is, hogy mi lesz, de azért reménykedem, hogy megdícsérnek, mert Pankalinunk 3290 gramm, Lucacica pedig 2970!!

Nnna még írtam volna, de most mennem kell, mert kicsit nagy lett a "hangzavar" a családban. :lol: :lol: :lol:
Jövök még...

Puszi Mindenkinek!
réka
Vendég

Sziasztok!

Kedves Madaran!
Nagyon-nagyon sajnálom...és részvétem...

Ági kedves!

Ez nagyon jó hír:-)) Mikor kapod vissza őket?

Mi ma voltunk az újabb UH-n, ahol konkretizálódott a szerda:-) Továbbra is négy petikém van, és szépen fejlődnek. V. doki bíztatott, hogy ezzel is teherbe lehet esni:-)))
Mivel nincsenek -előreláthatólag- számfelettiek, ezért nálunk szóba se jöhet a továbbtenyésztés...pedig nagyon szerettem volna...
Holnap kell mennem a vérvételre...meg beszélnem a főnökasszonyommal, hogy akkor most legalább másfél hétig biztosan ne számítson rám...kicsit tartok ettől a beszélgetéstől...

Puszilok mindenkit és mindenki vigyázzon magára!!!
modrooka

Kedves Réka!

Köszi az üdvözlést és a biztatást! Igérem, nem adom fel, amig csak a Dévisz bácsi nem mondja, hogy hiába!

Kedvesek vagytok, jó itt köztetek:)

Neked lombik babáid vannak?:)

Puszi

CsK

Kép
cseka

Madaran!

Nem is tudom mit irjak, nem terek magamhoz... Pedig annyira drukkoltam es mindig beneztem erted es lattam, hogy jol vagytok, ugy orultem! Nagyon nagyon sajnalom, es hiszem hogy igenis fog nektek sikerulni ujra egy egeszseges kisbabaval!!!!! Nagyon drukkolok, nagyon imadkozom ertetek!

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Gyerekek, ez borzasztó ami Magyarországon történik! :(
Anna! Ugye rendben hazaértetek?!

loihi

Sziasztok!

Madaran rettenetesen sajnálom ami veled történt, mást nem is tudok írni, mert bőghetnékem van ha belegondolok, hogy mi történt.

Ági!
Klassz petetermelő vagy :), én ennyi petét 3 vagy 4 stimu alatt tudok összehozni :wink: .

Kagyló! Én hétvégére várom a menzit. Nem szabad nagyon várni, mert akkor tuti, hogy késni fog :roll: .
kispinty

Megjöttem UH-ról nagy vidáman hozzátok, de most kicsit lejjebb ment a széles jókedvem, hogy olvaslak Madaran. Azt hiszem nem is lehet ilyenkor mit mondani, de annak örülök, hogy már pozitív gondolatok vannak benned és előre nézel! Nagyon sok erőt kívánok!

Szóval van egy szép 5x5 mm-es petezsákom, benne az embrió :D 10 nap múlva kell mennem és akkor megkeressük a másikat is, most halványan látszott valami. 1 tehát tuti és jó helyen van. Szóval eddig úgy van minden, ahogy lennie kell.
beber

Madaran: nagyon sajnálom :(

Ági: drukkolok még ezerrel :)

beber: gratulálok! hányra mentél végülis? én holnap délutánra tervezem. tényleg kellett most fizetni?

Kép

Kép
boszti

Szia Boszti! Köszi, lassan elhiszem :D
Reggel hívtam, mondta menjek. Nem voltak sokan, de így is majd' 2 órát vártam. Igen,fizetős a "buli".
beber

beber: te maradsz nála?

Kép

Kép
boszti

maradok, igen. Te?
beber

Sziasztok lányok!

Madaran! Elszoruló szívvel olvastam, hogy mi történt. Tiszta szívből sajnálom .. Próbálj meg megnyugodni, aztán csak előre. Tudom könnyű ezt mondani, de hidd el, hoyg sikerülni fog és lesz babátok!!

Ági! Neked pedig nagyon gratulálok, nagyon szorítottam neked. Úgy látom az eredmények is gyönyörűek, hajrá-hajrá. Mikor kapod vissza a babókat?

Velem annyi van, hogy ma vagyok a 8. napon és uh-n voltam reggel. Én voltam az első :)! Az eredmény pedig mindkét petefészekben beindulgattak a tüszők, mindkettőben van kb. 2db 6os, meg 2-3 db 5-ös. Erre azt mondta, hogy jó, bevehetem a mai és a holnapi utolsó clostyít. Pénteken pedig újra uh. Remélem addigra már egy-két tüsző kiugrik majd a többi közül. Aztán mondta, hoyg nyugi, mert a ciszták miatt lassabban indul be. Mondtam, nyugodt vagyok, de majd pénteken nyugodtabb leszek.

remélem mindenki jól van és épségben!
cyprus

szerintem nem, nekem sok 3-4 hetente 10eft.+szülés

meddig kell szedned a gyógyszereket?

Kép

Kép
boszti

3-4 hetente 10e lesz mégha UH nincs is vajon? Na, majd kiderül. Máshol is kellene fizetni ha magánrendelésre mennék meg az az igazság, hogy nekem nincs is olyan nőgyógyom akiben megbíznék, rákszűrések miatt jártam eddig csak nőgyógyihoz évente 1x a helyi rendelőbe, arra jó volt. Úgyhogy nem keresgélek.
Prednisolont feleket reggel-este 3 napig, majd 3 napig felet (nem lehet hirtelen elhagyni), jön hozzá MAgne B6, még 21 napig Utro, Duphastont abba lehet hagyni, de mondta, hoyg bevehetek napi egyet amíg van belőle, folsav, Elevit (Vagy Gravidia vagy mifene). MOndta, hogy 10-12 kiló max. stb. Na meg azt is, hogy 20%-kal nagyobb az esély a lombiknál a vetélésre, mondtam neki, hogy ez ki van zárva, úgyhogy ne is beszéljünk róla :D
beber

mármint 10-12 kiló hízás maximum és a szokásos: hús. Na meg omega3, használjak Floriolt és lazac pisztráng. MOndtam, hogy ez utóbbit azért nem annyira tudom megtenni, maximum megeszek egy evőkanál Floriolt minden nap :D Na, ez csak vicc volt.És az erősről le kell szoknom, mert én még a krumplifőzeléket is úgy eszem...Na de ez a legkevesebb. ennyi volt. Ja, és először szívbajt kaptam, mert nem látott semmit, ui. tele volt a hólyagom:) A kérdéséből, hogy mikor pisiltem mert nem lát semmit csak a mondat 2. fele esett le először :)
beber

Anna!
Őszintén sajnálom ami történt, de a lelki erőd tényleg hihetetlen! Fel a fejjel. És tudd mi VELED GYÁSZOLUNK! :(
Beber!
Gratula babá(k)hoz! :lol: Én is magánrendelésre járok,Gödöllőre havonta egyszer 4000 ft, és mindíg van uh és képet is kapok! Szerintem a 10 az nagyon sok! Puszi Mindenkinek! És jó egészséget!!!

bogyo75

Ági hiradó: két babóca lubickol a pocakban

Kép

Kép
boszti

Sziasztok itthon vagyok, vidám vagyok,és lógatom a lábam!! :-)

Két baba landolt a pocakban, és két puszi apánktól az arcomra!! :-)

Ja és találkoztam LKT-val!! :-) Szép pocija van!!
Ági28

Ja és sajna fagyi nincs!! :-(
Ági28

sziasztok
Kispinty
Én nem erőltetem, hogy megjöjjön, de elég rendesen meg szoktam érezni, ha közeledik. :oops:
Ági :D
Most akkor vígyázzál rájuk! Most sikerül majd elsőre!!!! :lol:
Beber
Nekem egy életre elegem volt a magán orvosokból!!! :(

kagyló

Kispinty
Majdnem elfelejtettem, nekem hányadik napon is kell hívnom D-t????

kagyló

bocsi, neked!!!

kagyló

Kagyló, sajnálom ha rossz tapasztalataid vannak :( Viszont én a Dévait nagyon csípem, más magánorvosom nem is volt még, úgyhogy nem tudok hozzászólni.
beber

Beber
Én nem a Dévaira gondoltam!!!Hiszen én is hozzá járok, és nekem is nagyon bejön!!!! :lol:
Nekem volt egy magán, erről a tapasztalatról beszéltem. Dévait én sem fogom leváltani, mert jó orvos, és szerintem jobbat nem is találhattam volna. :wink:

kagyló

Én tudom, hogy nem rá gondoltál, hisz nyilván nem itt lennél :) Csak azt mondtam. hogy nem tudok nyilatkozni, mert nem ismerek másikat rajta kívül.
beber

Beber
Bocsi, hogy elégé félre érthető voltam. :oops:
Úgy néz ki, hogy két babád van?! Tök jó. Hányat kaptál vissza? Hányadik volt?

kagyló

Ági!
Gratulálok! Meg akartam kérdezni, hogy mi lett a többiekkel, de visszaolvastam. Nem tudod miért nincs fagyibaba? És otthon maradsz vagy dolgozol?

Beber neked is gratulálok a kis pöttyhöz vagy kettőhöz :) ?

Kagyló! az első napon kell telefonálni és akkor megmondja, hogy mikor menjél, ha most hétvégére esik az első nap akkor is elég hétfőn telefonálni, mert a gyógyszereket csak az 5.napon kell elkezdeni! Első napnak az számít amikor "ömlik".
kispinty

kispinty
Nekem rendesen megjön, nincsen pecsételésem, és a második napon indul be, akkor ezek szerint a második nap az első nekem???!!!

kagyló

Anna drága
Le vagyok taglózva. Annyira sajnálom.
Nagyon szeretünk!!!
hajnesz

Kagyló. Nekem is így van. Szerintem az első napon hívd és ne várd meg a másodikat. Majd Dévai eldönti mi számít neki első napnak.
kispinty

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: