[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
SOTE I.KLINIKA - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

73oktober

A betegségem lényegében arról szól, hogy nincs egyensúlyban a folyadék háztartásom gyógyszeres kezelés nélkül. Napi 8 szem gyógyszert kell szedjek rá. Így megfelelő mennyiségű a folyadék be és kivitel...Gyógyszer nélkül akár napi 20 liter folyadékot is képes lennék meginni, vagy többet

Ezenkívül a bal vesém nem működik, azaz 2%-osan és annyira összezsugorodott, hogy ultrahanggal is alig látszik. A jobb pedig a duplájára nagyobbodott...
papucikam
 
 


Nehéz ezt igy látatlanból megmondani, hogy mekkora a baj. Én nem vagyok orvos! Amennyiben valami fertőzés veszélye áll fenn-emelkedett fehérvérsejt szám, genny a vizeletben - nagy a koraszülés veszélye. Az antibiotikumtól ne félj, ezt ilyenkor adják a babáknak, mert nekik minden baci komoly gond-nincs még immunrendszerük. A 34. héten már a tüdő érése befejezőni látszik, de ha valami olyan bacid van, ami átjut a placentán ez nála is gondot okozhat. Ilyen anamnézissel majdnem bizton állithatom, hogy ha többre nem is, de 1 napra PICen tarthatják a babát-de e miatt ne aggódj!!!
nem ismerem a betegségedet, de még az is lehet, hogy ha az állapotod olyan sürgős császárhoz folyamodnak a baba érdekében. Egyébiránt ilyenkoör általában is császárral segitik a világra a babákat. Mégpedig: ha ténylej fertőzés miatt ilyen a leleted akkor ugye nem tudni hol a "fertrőzési kapu", tehát lehet akár a hüvly is(hüvely flóra kiváló hely), és an kitolásnál még a baba szervezetébe bejuthat ez az. azt sem tudni, hogy a babát mennyire viseli meg a szervezetedben dúló folyamat, esetleg a sima szüléshez számára túl megterhelő! Ezt mindenképp az orvos dönti el. Rab doktorral nincs semmi gon, megfelelő orvos. De ha holnap ő nincs anélkül nem menj haza, hogy orvossal nem beszéltél! Kérd Rita segitségét!
73oktober
 
 


73oktober

Rendben. És köszönöm az őszinteségedet! Lelkiekben már készültem is a császárra. Én is kétlem, hogy ilyen "háttérrel" megengednék a sima szülést... Kép

Amúgy ha a babának biztosan tudnám, hogy nem lesz baja nem is bánnám, ha kivennék, akár már most. Ugyanis annyira nyugtalan vagyok a saját és a babám egészsége miatt, hogy azt már elmondani sem tudom. Nem lehet megfogalmazni...

Nyugodtabb lennék, ha már a kezemben tarthatnám és látnám, hogy egészséges!!!

Egyébként a 31. héten voltam 4D-és ultrahangon. Ott még mindent rendben találtak nála és 1864grammnak mérték. Azt mondták, hogy olyan 3600-3800grammos babára számítsak...

Szóval, ha jól számolom most olyan 2400gramm lehet. Ami már talán nem olyan vészes! Legalábbis remélem!
papucikam
 
 

 
 

73oktober

Még azt szeretném megkérdezni, hogy mi az a PIC?!
papucikam
 
 


Perinatalis Intenziv Centum!
Itt vannak a mi kis koraszülöttjeink. Mi az egészen extrém súlyú babákat látjuk el, de van u.n. post intenziv részlegünk ahol a nagyobb babák vannak ill. azok akiknek nincs szükség gépi lélegeztetésre. nagyon profi részleg, akut ellátás azn itt történik és utána mennek a babák más koraszülött osztályokra. Volt már 350 gr-os babánk is, de gyakori 400-500 gr-os is. A 23-24.héttől megszületett babákat látjuk itt el.Erről ennyi elég is!
A súly ügyében a tapasztalat az, hogy nem szabad az ultrahag leletre hagyatkozni, nem minden esetben reális! Biztos, hogy 2000gr környékén van a baba-ha a gestációs kort nézem - de hogy mennyire viselik meg ezek az események, az a végén derül ki. Mindenesetre ilyen súly paraméterekkel mindenképpen jó eséllyen indul az életnek. Az a lényeg mindig minden esetbenha korababa születik, hogy a súly és a gestácós kor nagyjából megfeleljen egymásnak. Tehát ha korábban is érkezik, de a súlya ideális(nem"sorvadt" méhen belül)mindenképpen jobb mintha korábban érkezik de jóval kevesebb súllyal.

Remélem nem voltam túl bonyolult!
73oktober
 
 


újszülött-koraszülött intenzív...
angelheart
 
 


Bocsi Október,nem tudtam,hogy még itt vagy!Kép

Dóri
angelheart
 
 


Kataa,

gondoltam amúgy,hogy a 3 csajszi mellett nem sok a szabadideje...
Album mikor frissül???


Kriszta,

Írtam...


Dóri
angelheart
 
 


Értem! És köszönöm!

Ha holnap hazaengednek mindenképpen jelentkezem! Ha nem, akkor pedig légyszi szorítsatok értünk!!! Nagyon félek. Kép

És ha gondoljátok nézzétek meg a fotóalbumomat, amit Papucikám néven találtok meg. Itt "megismerhettek" engem és az én kis családom...Meg a baba, Danika 4D UH képei is fent vannak! Kép Nagyon aranyos és már a 31. héten kis pufi volt az arcocskája! Tiszta apja! Kép

Na asszem ennyi! Mindenkinek köszönöm, aki segített!

Sziasztok! Megyek, lepihenek.
papucikam
 
 


Hoa ,
szerintem is inkább a mozgás miatt van értelme a terh.tornának,mert a légzőgyak.-okat addigra,amikor használni kéne "elfelejted".Elötte elmondja a szülésznő,és kitolás közben is rád szólnak,ha vmit nem jól csinálsz.Ezért vannak ott,hogy segítsenek.És segítenek is.
Nekem az elsőnél a 10. órában már nem nagyon akart menni,hogy egyszerre nyomjak ,bent tartsam a levegőt,csukjam be a szemem,de azért igyekeztem.Borzasztó nehezen ment ,hogy egyszerre ennyi mindenre koncentráljak.Viszont én nem szeretek hangosan szenvedni,és azért örültem,hogy a égén is hangtalan tudtam maradni...Kép
A Tápainé tornájából pedig kaphatsz egy kis ízelítőt a Hálozat csatornáról-ha van.

Dóri
angelheart
 
 


Scullyx,

amint lesz megint egy kis nyugi itthon ,írok Neked is mailt!Nem felejtettem el!!
Kép

Dóri
angelheart
 
 


Angelheart
Oké, köszi. Várom.

KépKép
KépKép
scullyx
 
 


Jó reggelt!
Köszönöm, hogy ilyen kedvesek voltatok. Igyekszem mindenkinek figyelmesen olvasni a hozzászólásait, általában választ is kapok a kérdéseimre. Most viszont összeszedtem magam és mégis kérdeznék pár dolgot. A fiam 2003.márciusában született, 14 órás vajúdás után császárral. Ez van. Mikor januárban "elkészítettük" a kislányunkat és utánna elmentem a dokimhoz, rögtön közölte, hogy most is császár, persze az én érdekemben, mert még túl friss a heg. Azóta próbálok barátkozni a gondolattal. Ha Õ mondja, biztos jobban tudja. (Majd a 3.-al többet várunk:-))))
Viszont így, hogy közeleg az időpont: kezdek kicsit félni és érdekelnének a technikai részletek. Csütörtökön délelőtt megyek a dokimhoz, és nem akarok teljesen nyeretlennek látszani. Van valami, amit kérhetek, vagy vannak valamilyen "jogaim" vagy csak kötelezettségeim? Azt mondta, hogy a betöltött 38.hét után, ha megfelelően fejlődik a lány, akkor elvégzik a műtétet. Ez jó nekem vagy a babának? Mondjuk elég fejlett, mert tegnap voltam a Praxisban és a 33 hetes Pankám 2300gr, úgyhogy nem kicsi :-))))) Majd megpróbálok feltenni pár 4d-s képet.
Nem kellene megvárni, amíg Õ akar kibújni? Tudom, hogy ezek bagatell dolgoknak tűnnek, de eléggé megszenvedtem a Szaszával az első fél évet, és ahogy utánna olvastam millió helyen: nagyban hozzájárult a viselkedéséhez a császár, és a korai kötődés hiánya (állítólag). Nem lesz a Panninak is túl durva, ha idő előtt egyszerűen csak "kikapják" belőlem? Hülyeség, ugye?
Még írok...

Kép
Kép
macskási
 
 


Na :-))
Minden orvosnak más a műtéti napja? Pl., ha az enyémnek péntek, akkor csütörtökön kell bemennem délután, ugye? A műtét gerincveleji vagy altatásos? Ki dönti el? A Szasza születése után 12órát kellett feküdnöm a nagy szülőszobában, hát nem volt egy nagy élmény végighallgatni vagy 20 szülést éjfélig.....Aztán áttoltak egy 4 ágyasba. Na arról meg regényeket írtam annak idején. Ha imáim meghallgattatnak, akkor ez kimarad mégegyszer az életemből. Nem tudom, hogy kinél kellene elindulnom, hogy legalább egy kettesbe sikerüljön bekerülnöm. Hogy úgy mondjam: picinykét kényes vagyok a tisztaságra és a 2 X 4 ágyas szobák fürdői nem igazán feleltek meg a fene nagy kényes ízlésemnek:-))) Már gondolom tudjátok mire gondolok:-))))))) És nem a takarítónénik tehettek róla.
Amit én csinálnék, hogy a császárosokat eleve külön kéne tenni, mert nem egyformán tudunk regenerálódni. Pl, aki utánnam szült, már másnap vígan szaladgált a babájával. Én még nem döntöttem el, hogy ott haljak-e meg vagy várjak még egy kicsit:-))) Jó sz@r érzés volt magatehetetlenül feküdni napokig.
Akkor a műtők a földszinten vannak? Tehát az emeleten kell tölteni az éjszakát és a reggeli előkészítés után letolnak az egész terhes ambulancia előtt? Ez sem hangzik túl biztatónak...
Most mennem kell, eddig bírta a gyerek, de ma még jövök.
Előre is köszönöm a válaszokat mindenkinek:-))))

Kép
Kép
macskási
 
 


Szia Macskási!
Jó sok kérdésed vanKép
Szerintem annyira nem friss már a heg,meg szoktak mérni heg vastagságot...De nagyon óvatosak,ha az első csaszi volt,akkor ált. a második is az.Amikor én szültem,akkor volt egy csajszi aki már kicsit régebben szült csaszival,aztán most programozott lett volna neki,de elötte este annyira fájt a hasa,hogy inkább akutan megcsászározták,nehogy szét váljon a heg!Na,miatta nem ért od hozzám a 2.-nál a dokim,mert őt operálta...Kép
Szóval szerintem ezek miatt jobb is az óvatosság.
Azt mondják,hogy egy csaszi sokkal nagyobb trauma a babáknak,mint egy sp. szülés,de azért megnyugtatlak,hogy nekem mind a kettő sp. jött,és iszonyat volt az első 1/2 év nekem is.Másodiknál már más miatt,de néha még most is kivagyok,pedig Boti már 9 hós lesz.
szerintem beszéld meg ezt a dokiddal,az érzéstelenítés módját is.
Azért én inkább a gerincközelit ajánlanám,hidd el nagy élmény!Sokkal elviselhetőbb az a kis szúrka-piszka,mint a több órás vajúdás.Tudom,mert szúrásban mindkét oldalról van tapasztalatom.
Narkózisnál,nagyon gyorsak,hogy a gyógyszerek ne jussanak át a placentán a babába,spinálnál,EdA-nál nincs ilyen rizikó.Narkózisban a legtöbb helyen már csak sürgős császárnál operálnak.De azért kötelesek figyelembe venni,hogy a szülőnőnek milyen kérései vannak.Pl. egy pánik beteget,aki papírt is visz erről,kénytelenek elaltatni...
Szóval beszélj erről a dokival.Viszont ,ha a párod is bent lesz,akkor neki is nagy élmény!!
Előző altatásban volt???
na,jó nekem is felébredt a kicsi,úgyhogy megyek,de folyt. köv.

Dóri
angelheart
 
 


Hú milyen forgalom lett itt tegnap du. óta!

Először is: Gratulálok Zsuzsának és Albinak!!!!

Macskási,

Hasonló cipőben járunk, ill. én már túl vagyok rajta. A fiam 2003. februárban született, császárral, a lányom most máljus végén, szintén császárral. Egy ideig hitegettek, hogy elvioleg lehet normál szülés, de ezt szerintem egyikünk sem gondolta komolyan. Most utólag már nem is bánom, mert legalább az a rettegés kimaradt, amit az elsőnél éreztem, amikor láttam, hogy baj van és betoltak a műtőbe. A műtétet spinális érzéstelenítésben végzik, így legalább tiszta tudattal élhettem át a baba világrajövetelét. Nem hiszem, hogy az életben volt annál rosszabb érzésem mint akkor, az elsőnél, felébredni az altatásból, ezt most elkerülhettem, és ennek örülök.

Szerintem ne aggódj azon sem, h idő előtt kikapják,én a 39. betöltöttem, már a 40. ben voltam a műtétkor, és jobb ha mindenki ott van, készen áll, mintha éjjel kell rohanni, beér e az orvos, ha már úgyis császár lesz.

Kópé

Nem hiszek ebben a dologban, hogy a császár után bármi más lenne, ami az anyai érzéseket illeti, meg a kötődést. Ja és szerintem, illetve tapasztalataim szerint a szoptatást sem befolyásolja. Ne hagyd magad ezzel frusztrálni. Természetes, hoigy az elején nem mennek olyan simán a dolgok érzelmileg, mint később, hisz meg kell szoknunk egymást a gyerekkel, és ehhez idő kell, de szerintem ez nem a szülés módjától függ.

Ami a higiéniát, illetve a műtőbe való letolást (egyébként nem tolnak, hanem végig kell vonulnod hálóingben, infúzióval, bugyi nélkül Kép) illeti, arról már korábban kimerítően írtam (kb. júniusban) akárcsak a 2 ágyas szobákról. Teljesen egyetértek, mintha csak magamat olvastam volna!
Vendég
 


bocs, az aláírásom rossz helyre került

kópé
Vendég
 


Oktober
Hat nem jartam a PIC-en szerencsere,es a babam semKépDe barhol lathattal a klinikan,azota is oda jarok a dokihoz rakszuresre,gyogyszerert,stbKépRemelem lassan masert isKépMegirod nekem maganban hogy mit is dolgozol??Olyan nagy dolog ez hogy van aki bentrol is segit nekunkKép

Dori
Hat attol fugg kivel van,mert egyebkent tiszta apja,de mivel szoke feher boru igy ram is hasonlitKépKépAlbumomat igerem majd frissitem,csak ahetem eleg zuros.Este kiruccanas leszKépholnap meg Nyirgyhazara megyek 2 napra.Penteken meg indulunk Becsbe hosszu hetvegezni apavalKép

Katicuska
Akkor megnyugodhatsz,megvan az UH idopont.En sem adtam mindig penzt,csak ha megvizsgalt.Attol emg mindig ugyanolyan kedves voltKép

Papuci,
Hat nincs konnyu terhesseged,de sok erot a kivanok a vegere isKép

Macskasi
En azt gondolom a doki nem akar kockaztatni hogy megreped a heged.Nekem baratnomnek volt mar ilyan pedig 3 ev volt szulesek kozti kulonbseg.Azt mondta utolag inakbb szulte volna csaszarral.Nkem a 39.hetet kellett betolteni es akkora volt programozva.Nem tudom hogy van a muteti beosztas,de elore beszeltuk emg az idpontot egy hetfoi nap lett volna,vasarnap esti befekvessel.Beindult magatol elotte keddenKépEn is szerettem volna megvarni (es veletlenul sikerult is)de a oki azt mondta hogy ebben a korhazban az a gyakorlat hogy nem varjak meg a beindulast.Nekem Alex nagyon jo kisbaba volt,ugyhogy ez a nem a csaszitol fugg.Pedig en is csak masnap lattam igazan kozelrol.
legkozelebb mar lemegyek aznap ha lesz erom beluni a szekbe.Csak 6 orat kell fekudni az erzestelenitovel..Minel hamarabb felallsz annal jobb.
Ha minden Ok akkor gerinc erzestelenitesre szamits,nem veszes es vegig fent lehetszKépEn az intenziven voltam a mutet utan masnap reggelig(azaz fel napot).Erdekes hogy Te a szuloszoban.A csaszis muto lent van,de ha nincs hely akkor fent a nogyogyin is megcsinaljak)mnit nekem).
Ha progi csaszarod lesz akkor Te mesz a szuloszobara anap reggelen,es barmleyik lifttel mehetsz,nem kell elvonulni az ambulancia elott feltetlenulKép
2 agyasba kerules mar volt tema:A fonovert megkeresni nem art,vagy ha lesz szulesznod O tud segiteni.En is igy akarom legkozelebb.remelem a doki nem megint konferenciara siet,mint a multkor.
En nagyon jol regeneralodtam,pont ugy mint a tobbiek,masnap mar setaltam csak a lefekves,felkeles volt nehez.


Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Macskási,

tesómnak most volt császár, progi lett volna, faros baba, de 36. héten beindult. Szerencséje volt, éjjel nem volt senki az ambulancia előtt...Egyébként -bár én spontán szültem- engem is ott toltak el, elfolyt vízzel már nem mehettem magam, és szar volt, hogy mindenki úgy bámul. Én meg mintha szégyellni kéne magam vmiért, lehajtott fejjel gubbasztottam, pedig ez nem jellemző rám. A nővérke meg nem volt egy simulékony típus, úgy tolt, mintha épp vmi kukát vonszolna. Ölemben a szülőszobás táska, rajtam a kórházi hálóing, amit azonnal rámparancsoltak a kórteremben, és alig bírtam magamon tartani, mert leszakadt a kötője. Jó érzés volt...
Tesómat csaszi után az intenzívre vitték, 6 óra fekvés, ő utána a terhesoszt-ra került vissza, mert a kisfia a PIC-re került. Egyébként a nővérem annyira gyorsan kapta össze magát, hogy tátva maradt a szám. Sebe nem fájt.
Én nem tudom, itt miért nem szeretik megvárni csaszinál is, hogy beinduljon (1-2 eset kivételével). Apukám (szülész) úgy magyarázta, hogy jó megvárni, amíg magától nyúlik egy kicsit az uterusnak az a része, ahol vágnak, hogy minél távolabb kerüljön egymástól az a 2 artéria, és kényelmesebben lehessen műteni.

Mindenesetre tényleg jobb elkerülni a hgrepedést, szerintem jobb a túlzott óvatosság.

Új képek az albumomban. Dóri, Marcikáról is, már több mint 4 kg- pedig 1900-zal születettKép

Katus
Vendég
 


Katus,
nagggyon jók az új képek!
Marcika is nagyon ari,és milyen kis komoly!Kép
Lizusnak olyan édi az a kis rózsaszín rucija!
Ezen a kertben ülős képen nincs is olyan hatalmas pocakod,mint azon ,amelyiken Lizus rajta ül az öccsén!
Katus,

oké megértettem.Várom türelemmel az új képeket.Kép


Dóri
angelheart
 
 


Lányok!

Röviden: Albert Nándor tegnap 11:24 perckor született, 315gr-al 53 cm-el!

Este újra jövök, ha van kérdés meget magánba is.

oktober
73oktober
 
 


3150 gr!! Kép
73oktober
 
 


Köszönjük az infót Oktober!Kép

Dóri
angelheart
 
 


Katus,

Hát az a kis rózsaszín rucis tényleg tündéri, már én is alig várom, hogy ilyen kis ruhácskékat adhassak a kislánykámra, mert egyelőre még a Zsolti kék cuccaiban feszít, és max a fodros sapi árulja el, hogy ő tulajdonképpen lány! Na de majd a jövő nyáron mi is ilyenben virítunk ám! Kép

A pocak tényleg extra méretű, bár tudom, hogy nem ezen múlik, de szerintem nagy lesz a kisfickó! Kép

Kataa,

Jó nagy fiú ez az Alex, mennyit számít 5 hónap! Az enyim még néha olyan babás, bár most valahogy ő is kezd kisfiú formát ölteni.
Alex megy oviba?

Kópé
Vendég
 


Sziasztok!

Látom sokan átéltétek már a csaszit, az lenne a kérdésem meddig "éreztétek" még a helyét.

Engem lassan 1 éve császároztak, de a bal felemen még mindig nagyon érzékeny, időjárás változásnál pedig sokszor fáj.
Most készülődünk újból egy babára, de félek, hogy ismét császár lesz. Bár így megúszom a vajúdást. Nem tudom melyik a jobb, hisz a másodikat még nem éltem meg, a császár meg muszály volt.

Kép
blandrea
 
 


Hol kell a képeket megnézni?????
73oktober
 
 


Október,

Profilban is lehet, ált ott van link a galériához.

Kópé
Vendég
 


Kópé!

Úgy hidd el, hogy néhány elvetemült az utcán a mai napig megkérdezi, hogy fiú v. lány?! Akkor is, ha szoknya van rajta!! De tényleg olyan, mintha babáznál kislánykorodban, mert olyan édesen lehet öltöztetni. Egy barátnőm terhesen zokogva hívta a férjét, hogy rohanjon érte a Brendonba, mert vége a világnak. Ott találta egy polc mellett összeomolva, mert kiderült, hogy fiuk lesz és nem talált rá olyan édi ruhákat... Erről ennyit. Én arra készülök, hogy Csipiszke egy csomó rózsaszín cuccban fog aludni éjszaka...

Katus
Vendég
 


Andrea,

Nekem az előző mintha kevésbé érződött volna, ez a mostani viszont szebb, de nekem is a bal fele az érzékenyebb, bár még csak 3 hónapos.

Kópé
Vendég
 


Hát igen, ilyen igazságtalan a világ! A kisfiúkat csak éjszakára merik rózsaszínbe öltöztetni, szegény kislánykák meg hordhatják a bátyjuk levetett kék cuccait! Kép

Persze a profik biztosan sárgát meg zöldet vásárolnak. Kép

Kópé
Vendég
 


Kedves Mindenki!
Nagyon köszönöm a részletes és gyors válaszokat. Akkor nem is piszkálom csütörtökön az orvosomat. Ráhagyásos taktikát választok, mint a Szabinál :-))) Szerencsém volt a dokimmal, mert beadhatta az érzéstelenítőt a múltkor. Állítólag nem mindegyik orvosnak lehet.. Nagyon ügyes is volt, nem éreztem semmit.
Azért kellett a nagy szülőszobában maradnom a műtét után, mert hiába én voltam éjjel pol pozícióban, a hosszú vajúdás és a hidegfront miatt beelőztek kb. húszan és nem maradt hely. De lehet, hogy elfeledkeztek rólam a sarokban? Ha-ha...Ez a végigvonulás esküszöm jobban kikészít, mint az egész procedúra, jó lenne, ha az emeleten csinálnák :-((
Vannak extra igényeim, mi?
Többször írták már itt, hogy nem szükséges szülésznőt fogadni programozott császár esetén, mert nincs effektív dolga a páciensel. Ezért vagyok tanácstalan, hogy kit keressek a szoba igényemmel. De ha megint a dzsuvába kerülök? Brrrrrrrrrrrrr...

Más téma!
Aggódom, hogy Hugibaba nem jelentkezik. Ti nem? Nem küldte még a részletes beszámolót, és nekem nagyon úgy tűnt, hogy keserű érzésekkel ment haza, és túl korán. Bár, azt írta, hogy beállt itthon a rutin, de szegény annyira készült, mintha az Õ babája is lett volna...Nem?
És vajh megkerült a táskája?

Kép
Kép
macskási
 
 


Kataa!
próbáltam küldeni emilt, de nem ment el. ha van rá lehetőséged irj priviben, hátha úgy már tudok válaszolni a kérdésedre.
Köszi

oktober
73oktober
 
 


Kópé
Köszke, megtaláltam.

Papucikám
Mi lett veletek????
Lányok! Ti sem tudtok róla semmit?!

Macskási
A helyzet a szülések terén ma sem változott. A múlt héten kb. 90 gyerek volt a csecsemőn. Szép kis heti "termés"?!
Az ágy ügyében kérd a dokid segitségét vagy a gyermeágyas osztály főnővérét! Amennyire lehetséges igyekeznek nem a dzsuvába tenni, de sokszor ez kivitelezhetetlen. Mert ugye 2 2ágyas, 2 1ágyas szoba van a többi meg 4 ágyas. Ezen a téren van mit behozni..
de nézzük a dolog pozitiv oldaláát! Én 11 évvel ezelőtt 9 ágyasban feküdtem. A 90-es évek elején itt a klinikán is hasonló volt a helyzet, sőt...régebben volt 17 ágyas szoba is. Ja és a wc a folyosón volt. Amikor én a lányom szültem, volt olyan anyuka, aki szegény a hashajtó után nem jutott be a mosdóba, akkora volt a sor.
Persze tudom, hogy ezek sem ideális feltételek, de a lényeg nem ez.
Az emeletn nem nagyon szeretnek császározni. Ne kérdezd miért?!Állitólag más a műtő, ha oda mennek a léányok a PICből, mindent cuccolni kell magukkal ami a szükséges akut ellátáshoz kell.
sajna, róluk sokan megfeletkeznek, pedig a fenti műtökben zajló csasziknál ők is jelen vannak! Sokszor többet tesznek a gyerekekért mint a szülész, szülésznő!
73oktober
 
 


Sziasztok! Kép

Ne haragudjatok, hogy csak most írok!
Szóval...

Ma voltam a Klinikán. Nem volt könnyű nap ez sem. 7-kor keltem és du. 5-re értem haza...
Bementem a terhes ambulanciára, ahol Belics doktor úr látott ma el. Õ is nagyon kedves volt! :D Meg mindenki más is, ahova mentem. Kellemesen csalódtam, hogy van ilyen egészségügy is!!!
A véleményem az, hogy máshol is ugyanígy megváratják az embert, de még lekezelően is beszélnek... Hát itt nem!!! Kép

Csináltak vizeletvizsgálatot. Teljesen negatív, amit nem igazán értek, hogy hogyan is lehet, hisz tegnap még nagyon rossz volt állítólag. Nőgyógyászatilag is megvizsgáltak, ami egy kicsit fájt. Eddig még soha, de anyósom megnyugtatott, hogy ez normális. Ugyanis még órák múlva is görcsölgettem... Az eredmény: ceruza nagyságúra nyílt méhszáj. Azt mondták, hogy ne aggódjak, mert ez normális!
Aztán elmendtem UH-ra. Háááááát itt nagyon csalódtam, mert kiderült, hogy Danika még csak olyan 2140gramm körüli... Kép Nem értem hogy lehet, hogy 3 hét alatt csak 300grammot hízott! De azt mondták ez végett ne aggódjak... Ma vagyok 34 hetes és 3 napos... Az adatok alapján pedig 32 hetesnek és 5 naposnap felel meg Danika... Kép

Aztán elmendtem genetikai tanácsadásra. Ott azt mondták, hogy ez a betegség nem valószínű hogy örökletes, de ezt majd csak szülés után tu7dják megállapítani különböző vizsgálatokkal... Kép
(A terhesség elején is voltam 2* genetikusnál és azt mondták, hogy nem örökletes...)

Aztán elmendtem Patkós doktor úrhoz. Sajnos azt mondta, hogy ő már nem vállal szülést. Így visszamentem a terhes ambulanciára a leletekkel, Belics doktor úrhoz...

Abban állapodtunk meg, hogy hétfőn újra jelentkezem. Mivel a véremben jelentősen emelkedett a fehérvérsejt, ezért Zirtec gyógyszert írtak fel...
Azt mondták, hogy nem szükséges befeküdnöm, de mostantól kezdve minden héten el kell majd menjek. (Megkönnyebbültem Kép )
Jövő héten lesz laborvizsgálat újból. Nagyon kíváncsi leszek az akkori eredményre! Meg azt is mondták, hogy lesz CTG vizsgálat. De már annyira fáradt voltam ekkor, hogy gondolkodni is nehezemre esett! Ezért nem kérdeztem meg, hogy mi az... Fel tud valaki világosítani???

Nagyjából ennyi történt ma.

Nem értem viszont, hogy hogy lehet, hogy egyik nap még koraszülés veszélye áll fenn, a másik nap meg megnyugtatnak, hogy ne aggódjak, mert minden rendben?!

Nahhh, ha valami eszembe jut még leírom!

Angelheart- Le tudod írni akkor, amiről tegnap beszéltünk?! Tudod, az altatással kapcsolatban...

Kataa- Köszi! Bár az erőm már rég elfogyott! Kép Remélem a szülésre összekapom magam valahogy! Kép
Egyébként a császár eddig még nem jött szóba...
papucikam
 
 


UI.: Találkoztam Rita Főnővérrel. Bár személyesen nem kerestem meg... Õ kérte el a jelentkezési lapomat az ambulancián. Csak úgy gondoltam leírom, hogy ő is rendkívül kedves volt! Kép Kép Kép
papucikam
 
 


Hümmmmm! Most akartam megnézni az albumomat. És látom, hogy teljesen üres! Nem értem! Sok képem volt fenn... Kép Majd csinálok újjat, ha kíváncsi rá valaki...
papucikam
 
 


Macskási,

Ment privát email.

Én meg tudjátok kit hiányolok? Borsikát! Már eléggé a vége felé járt, ha jól emlékszem és már régóta nem jelentkezett.
Vendég
 


Papucikam

Néha nekem is úgy tűnik, hogy el-el tűnnek a képek, de aztán előkerül. De tényleg elég idegesítő tud lenni.

Kópé
Vendég
 


Ja igen! Még annyit szerettem volna írni, hogy úgy döntöttem nem választok orvost. Mivel már annyit rohangáltam ez után és mindenki elutasított. Szóval bízok a szerencsémben... Remélem kedves ügyeletes lesz éppen bent és jól képzett. Ha igen, akkor majd neki fogjuk kifejezni a hálánkat! Kép Ott a szülőágyon már csak nem fogják azt mondani, hogy ne haragudjon, de nem tudom elvállalni a szülését! Kép

Lesz ami lesz! A lényeg, hogy a baba jó kezekben legyen majd! Az én kis Danikám! Kép
papucikam
 
 


Papucikám,

írtam...


Kópé!

Igen ,én is.És én is pont nemrég emlegettem ,hogy mi lehet vele.Õ is olyan Okt. felé szül elvileg.

Macskási,

igazad van.Hogy eltünt Hugibaba!

HUGIBABA,BORSIKA,SSZO,ÉS AKI MÉG RÉGEN ÍRT ,DE MOST KIHAGYTAM JELENTKEZZETEK!

DÓRI
angelheart
 
 


Angelheart- Köszi Kép
papucikam
 
 


Macskási,

itt vagyok,kicsit fáradtan így estefelé.De ahogy ígértem folytatom.
Gondolom nem du. fektetnek be,hanem reggel.Akkor szokták felvenni az új "betegeket",akkor elküldenek még aneszt. konzíliumba,hacsak nem elötte már ambulánsan megtörténik ez,ezt pontosan nem tudom,hogy zajlik a klinikán.Meg esetleg belgyógyászhoz.
És másnap operálnak.de ha pl. pénteken fekszel be,mint Zsuzsi,akkor hétvégére hazaengednek.
Az érzést. módjáról elvileg anesztes dönt,de ha "nem sima ügy",akkor konzultál a nőgy.-szal is.És persze a betegnek is vannak jogai!Van jogod neked is beleszólni dolgokba,és ott a beleegyző nyilatkozat is!
Na,asszem ennyit szerettem volna még.
Kópénak igaza van,én sem hiszek ilyen hülyeségekben,hogy a császáros gyerek nem kötődik,meg az sem ,akit nem tud szoptatni az anyja egy percig sem.A kötődés nem ilyeneken múlik!A fiú gyerekek amúgy is macerásabbak,mindent nehezebben élnek meg.Mondom ezt én, két fiú anyja!De a nővéremnek a 4-ből 3 lány,és az az egy fiú többet nyafogott,mint a 3 csajszi egybevéve.

Dóri
angelheart
 
 


Kémeim jelentették, hogy emlegetve voltamKép)) Dóri, köszönöm, tökre jólesett, hogy emlékeztek rám!!!
Ritkán járok a babaneten, eléggé elköltöztek innen az ismerőseim, sok az új név.
Meg a klinikára sem járok most sűrűn, csak az évi egy rákszűrésreKép


Ez a kötődéstéma: ez olyan, hogy nem minden négyszög négyzet, de minden négyzet négyszög. Magyarul a korai találkozás a babával, a korai mellretevés javítja a kötődést, de hiánya nem kötelezően okoz gondot a kötődésben.


Ildi

Ildi
pildi
 
 


Szia Ildi!
Én örülök Neked,hogy jelentkeztél!!
Mostmár én sem járok sűrűn a klinikára,néha beugrok ezért-azért.
Kötődéstémával egyetértek.


Macskási,

Neked pontosan mikor született Szasza??Mert kb. Kópéval egyidőben szültetek(Zsolti),ha jól kalkulálok.És akkor Szasza is csak 2 hónappal "öregebb" az én Marcimnál.


Scullyx,

Remélem ma már összekapom magam egy mail-re!
Az uram tegnap hiányolt...Kép/


Dóri
angelheart
 
 


Oktober,

Patkós doci már tényleg nem vállal szülést????!!!Kép

Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok!

Én, vagyok!
Olvasgatok folyamatosan...

Egy kicsit félve írok, mert lebuktam…Kép
Az exdokim rám ismertKép amikor bánkódtam miatta, hogy elhagy.
Enyhén szólva, zavarba voltam amikor szembesített ezzel…. KépKép
Nem tudom mennyire jellemző, hogy olvassák az orvosok a fórumot????


Tegnap találkoztam az új dokimmal. Nagyon kedves, szimpatikus!

Ui.:Én is Örültem Oktobernek, hogy csatlakozott a csapathoz!
Minden réginek is köszönöm a segítséget, bíztató szavakat!KépKép
El sem hiszitek, hogy mennyi segítséget,útbaigazítást adott nekem a sok hozzászólás!!


Üdv mindenkinek,
sszo
sszo
 
 


Szia Sszo!

Örülök,hogy jól vagy(tok).
Olvssák a dokik a fórumot??!!Ha van rá idejük,akkor egészségükre!Kép
A segítség meg természetes.

Dóri
angelheart
 
 


Hát senki nem írogat ma? Már úgy hozzászoktam ehhez a fórumhoz!

A képeim ma látszanak az albumban...

Pussz mindenkinek! Kép
papucikam
 
 


Papucikam,
megnéztem az albumodat, gratulálok az esküvőhöz, ha jól vettem ki, mostanában volt.
Nekem most majdnem akkora a pocakom, mint neked a 16 hetes képen! Lehet, hogy mégis megvan mindkét baba? Vagy ez ilyen korán még nem befolyásolja a pocakméretet?
katicuska
 
 


Katicuska-
Szia! Kép Igen most volt 26-án. Akkor voltam 33 hetes...
Hány hetes terhes vagy? Ikrek???
papucikam
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: